Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-19, 15:31   #1831
pumas
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
nie jestes sama... ja cale zycie patrze nawage i tyje od sałaty( teraz wiem że to może ta tarczyca)...ale co zrobic jak jesz nieduzo i zdrowo a i tak tyjesz... jeszcze ok 20 tygodni i bedziemy mogły bardzo subtelnie zaczac rozbrajac nasze kg. Ja bede musiała wzisc sie tez za te przedciazowe
Ja nie mam problemów z tarczycą na razie, nigdy nie tyłam, ale dbałam o linię, fitness, jakiś inny sport, pływanie, rolki itp. Liczę, że moja sportowa przeszłość pomoże mi udźwignąc te nadprogramowe kilogramy i do końca lata się jakoś ogarnę...

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

Nie jesteś jedyna, bynajmniej. Mnie też te kilogramy nie cieszą - no ok, połowa z tego to faktycznie płyny, dziecko itd, ale reszta? Tłuszcz, jak nic
(a ciuszki świetne!!)
Muszę się sobie przyjrzeć, czy ja mam tłuszcz...

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
wklejam ciuszki:
bluza i 2 pary spodni sa z polarku, 2 bluzki i pierwsze jeansy oraz skarpetki
Szalona! Na ile cm te ciuszki? Bo wyglądają na duże? ładnie można chłopczyka ubrać
Ja teraz będę kupować minimum na 62, bo nie ma sensu mniejszych. To samo powiedziałam wczoraj tż, a on co ? Dzisiaj przytargał do domu dresik na 50-56 !! nosz nic tylko zabić !

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
My jedziemy już do tesciow. mamy przed sobą prawie godz jazdy.

Zly humor miałam jakoś tak ... królik w nocy Wariowal może dlatego

no i Tż często dziala mi na nerwy.
Mi też, ale na szczescie się mijamy i widujemy tylko wieczorami, więc nie mamy zbyt wielu okazji do kłotni.

Mój tż znowu chory, 2 tygodnie ledwo zipiał, potem na parę dni ozdrowiał, poszedł mimo mojego zakazu na basen i znowu jest chory. Kicha, prycha, wkurza mnie tym strasznie, bo zarazki rozsiewa i nie rozumie, że nie może mnie zarazić, bo nie bede miała się czym leczyc. Prosze go, błagam, zeby szedł choc na 2 dni na L4, ale gdzie tam, łazi taki zasmarkany do pracy i stąd ta przechodzona choroba. Agresja.

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Moja gin powiedziała że nie powinnam przytyć więcej niż 8kg, więc myślę że łatwo zauważyć jak coś nie będzie w normie, a nie chce się ważyć bo to wpłynie negatywnie na moje samopoczucie i na dziecko Mam nadzieje że poza brzuchem i biustem nic mi nie przybędzie

Ja mam takie pierścionki z czekoladą

Rozstępami się załamałam, mam tylko nadzieję że nie wyjdą mi nowe
Myślę, że tak Ci powiedziała patrzac na Twój wzrost i wczesniejsza wagę. Moja też tak głupio gada, choć ja już wiem, ze i tak wiecej przytyję niż 8. TAkie gadanie jest strasznie dołujące.

Smaruj się czymś bogatym, może spróbuj tego pregnacare cream z UK ? Nie pocieszę Cię za bardzo, na rozstępy nie ma rady. Jak mają wyjść, to wyjdą

Ja dzisiaj jestem taka w biegu, a to w końcu niedziela. Na szybkości zrobiłam zakupy, potem obiad, potem wizyta u babci w szpitalu, pranie, a teraz siadłam do tej umowy koszmarnej i skupić się nie mogę, bo tż i pies mi ciągle przeszkadzają
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 15:39   #1832
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
super! szczególnie ogrodniczki chwyciły mnie za serce

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Szalona! Na ile cm te ciuszki? Bo wyglądają na duże? ładnie można chłopczyka ubrać
Ja teraz będę kupować minimum na 62, bo nie ma sensu mniejszych. To samo powiedziałam wczoraj tż, a on co ? Dzisiaj przytargał do domu dresik na 50-56 !! nosz nic tylko zabić !
bluzeczki sa od 0-3 miesiecy wiec chyba 62-68, a spodnie 3-6 miesiecy 68-74 jakos tak to lecialo
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 16:40   #1833
hanjah
Zakorzenienie

Hej Mamusie

Ale się obkupiłam w ciuszki dla maluszka Kupowaliśmy tylko chłopięce, choć znalazło się też kilka uniwersalnych. Większość pójdzie do brata tż, ale część zostawimy sobie
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 17:03   #1834
depoison
Zadomowienie

ależ tu dziś spokojnie. Weekend weekendem, ale tak cicho, to już dawno nie było

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
Ale się obkupiłam w ciuszki dla maluszka Kupowaliśmy tylko chłopięce, choć znalazło się też kilka uniwersalnych. Większość pójdzie do brata tż, ale część zostawimy sobie
pokaż!!!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 17:03   #1835
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
to pewnie bylam ja :P
Bardzo możliwe, że to przez Ciebie robiłam pizzę Ale warto było bo wyszła pyszna

Cytat:
Moja gin powiedziała że nie powinnam przytyć więcej niż 8kg, więc myślę że łatwo zauważyć jak coś nie będzie w normie, a nie chce się ważyć bo to wpłynie negatywnie na moje samopoczucie i na dziecko Mam nadzieje że poza brzuchem i biustem nic mi nie przybędzie
Ojej 8 kg to malutko. Tym bardziej, że jesteś wysoka i szczuplutka. Na ogół im ktoś szczuplejszy tym więcej powinien przybrać. Mi lekarka powiedziała, że mogę przytyć ok 15 i nie będzie to nic strasznego. Znaczy jak dla mnie żadna rewelacja tyle kilo, ale jestem w ciąży i z dużo ilością kilogramów się liczę

luby957 fajnie, że byliście u lekarza. Tylko szkoda, że lekarka nie wymyśliła niczego super konstruktywnego. Ale może lewatywy małej pomogą.
Za 21 tydzień i nowe spodnie.
Ja mam jedną parę, kupiłam na allegro i jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
toczyć to się będzie każda z nas, przez brzuszek A potem będziemy zrzucać, bo nam dzieci dadzą w kość, a jak się zacznie bieganina za nimi, to już w ogóle same szczuplaki będą
Potem będziemy odchudzające się mamusie lipcowo-sierpniowe

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 17:11   #1836
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
pokaż!!!
Wiedziałam Ale cyknę fotkę tylko temu co na pewno u nas zostaje
Stary 2012-02-19, 17:14   #1837
blueberry88
Zakorzenienie

Cześć
Witam dziś już po obiedzie - kurczak z w cieście z sosem słodko-kwaśnym i ryżem.
Bolą mnie plecy i mnie to osłabia. Padam na twarz, a nic takiego nie zrobiłam. Co więcej mamy zagracone mieszkanie rzeczami, które trzeba rozpakować i rozdzielić: szafa, czy piwnica.
TŻ naprawia auto. Myślę, że ten syf zostanie na kilka dni i powoli to sobie ogarnę - jakoś tego inaczej nie widzę.
Grzecznie przeczytałam, co napisałyście.
Cieszę się, że Soleilka wychodzi! Ja też za bardzo nie przytyłam, a to tylko przez wymioty na początku i dopiero teraz dogoniłam wagę, no i myślę, że nawet ją już przegoniłam. Kto powiedział, ze trzeba 12kg minimum z ciąży przytyć? Skoro ok. 10 kg wazy wszystko poza tłuszczem, to jak ktoś ma małe zapasy, to czy ten tłuszcz nowy jest taki potrzebny...?

Edytowane przez blueberry88
Czas edycji: 2012-02-19 o 17:15
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 17:22   #1838
hanjah
Zakorzenienie

Tyle z dzisiejszych łowów na pewno zostaje dla naszego malucha

Zakochałam się w tej zeberce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC18834.jpg (64,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC18835.jpg (46,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC18836.jpg (61,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC18837.jpg (59,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC18838.jpg (67,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC18839.jpg (63,0 KB, 48 załadowań)
Stary 2012-02-19, 17:25   #1839
pumas
Zakorzenienie

Hanjah, śliczne te ciuszki Zeberka przeurocza!
Phdwao, na 0-3 miesiące to jest rozmiar 50-56 jakoś tak.

Ja robię tę umowę, idzie mi jak krew z nosa, ponieważ zostawiłam słownik w pracy, a google translator to okropne zło i nie da się z tego poprawnie korzystać !!!!!!!!!!!!!
Stary 2012-02-19, 17:46   #1840
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Zapisz sobie pytania na kartce - bardzo pomaga. Jak wyczytasz coś na wizażu albo będzie Cię coś niepokoić to zapisz na kartce, a potem popytasz pielęgniarkę/lekarkę/położną. Może na konkretne pytania będą udzielać odpowiedzi
Jak jestem u gin też o niczym nie pamiętam. A do tego jak gapię się w dzieciaczka na monitorze usg to nawet nic nie słyszę Dobrze, że małż chodzi ze mną - jest bardziej przytomny.
Popieram.
Na jedną z wizyt wzięłam karteczkę z listą pytań i nie zrażały mnie nawet dość ogólnikowe odpowiedzi na niektóre z nich, a ostatnio byłam bez kartki i pamiętałam PRAWIE o wszystkim. Jak wiadomo prawie robi wielką różnicę, bo zapomniałam zapytać o płeć.
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Asiu dobrze że już lepiej
Moja siostra leży plackiem już 2 tydzień, tak jej kręgosłup daje we znaki że wstać nawet nie może na siusiu... podobno winą w jej przypadku jest brak ruchu i siedząca praca... ma serie zastrzyków, leków i zalecenie leżenia aż ból nie puści...
Jak bolał mnie kręgosłup, albo raczej mięśnie wokół, to od rodzinnego dostałam Nimesil (niestety na receptę, bo to świetny lek na różne dolegliwości), karteczkę z zestawem ćwiczeń i skierowanie do rehabilitantki, a od niej skierowanie na solux, masaż kulkami napędzanymi wodą (musiałam dopłacić) i serię ćwieczeń pod okiem rehabilitantek, ale na to ostatnie czekałam prawie rok. Natomiast solux i ten masaż były krótko po ustąpieniu tego najgorszego bólu i faktycznie pomogły. Oczywiście przez jakieś 3 tygodnie od zakończenia rehabilitacji mimo lata czułam się jak chora, ale to ponoć częste. Kiedyś usłyszałam, że do rehabilitanta nie trzeba będzie mieć skierowania, ale nie wiem, czy to jest zatwierdzili.
Teraz oszczędzam się ze względu na jakieś bóle brzucha (chyba jest lepiej), to krzyż boli nawet na leżąco, a gin jszcze nie pozwalał mi ćwiczyć. Muszę z nim pogadać, bo położna mówiła, że później dwa miesiące go nie będzie. Generalnie poza urlopem nie znika i można wszystko zaplanować, a akurat w czasie mojej ciąży sam ma problemy zdrowotne i już drugi raz będzie na długim zwolnieniu. Dobrze, że na rehabilitację będzie miał blisko.
Cytat:
Ja jestem ważona przy każdej wizycie, ciągle tylko słyszę: ojjj tyjemy tyjemy... I wtedy łapię doła, bo wagę mam w domu i ona trochę mniej pokazuje niż u lekarza - u gina jest taka stara wskazówkowa, ja mam elektroniczną. No i jestem ważona w butach i ciuchach, a to różnica... No ale nic, postanowiłam nie wchodzić na wagę, żeby się nie dołować. Kolejną wizytę mam w ten wtorek, więc i tak się dowiem.

Oto moje nowe łupy dzidziusiowe. Bardzo mi się podobają
Łupy bardzo ładne.
Ja z kolei nie ważę się w domu, ale to dlatego, że mam starą wagę sprężynową, a u położnej jest elektroniczna. Na razie słyszałam, że jakoś nie przybieram na wadze. Ciągle mieszczę się w rurki i jeszcze jedne spodnie sprzed ciąży, ale w domu zdejmuję, bo wygodniej mi w bawełnianych.

Cytat:
U mojego gina nie ma, że ja podam, i tak mnie zważą i zmierzą Taki już los ciężarnej.
Kurde, chyba jestem jedyną, która zamiast myśleć o zdrowiu dziecka, przejmuje się swoją wagą. Okropność. Nie obzeram się, jem dokładnie tyle, co kiedyś, tylko bardziej rozważniej pod względem zdrowotności produktów, a mimo to kilogramy ciągle na plusie.
Powinnaś jeść trochę więcej i w drugim trymestrze przybierać chyba po pół kg tygodniowo.Teraz doczytałam, że wcześniej ćwiczyłaś... w takim razie nie musisz jeść więcej. Jeśli dbasz o to, żeby odżywiać się zdrowo, to jesteś dobrą mamą.

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Dobrze, że Soleika wraca do zdrowia, a Tłusty Czartek mogę mieć razem z nią, bo u mnie też tak wyszło, że nie zjadłam żadnego. Były lody z owocami i bitą śmietaną (trochę zostało po Walentynkach), ale pączków nie. Może to lepiej, bo mdliło mnie wtedy od rana do nocy.

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Irmusia - skoro masz problemy ortopedyczne (a zwłaszcza coś z miednicą), to chyba lepiej od razu wybrać CC.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 18:11   #1841
ivoncia16
Wtajemniczenie

hej Kochane ;*
dopiero wrocilam do domu
wczoraj pojadlam na 25-leciu
troszke czasu spedzilam z moim Kochanym Tż
normalnie nie mam sily nadrabiac
spiaca jestem
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 18:33   #1842
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Zeberka rewelacyjna, wcale się nie dziwię twojemu zakochaniu! (rampers zresztą też fantastyczny)

Cytat:
Ja robię tę umowę, idzie mi jak krew z nosa, ponieważ zostawiłam słownik w pracy, a google translator to okropne zło i nie da się z tego poprawnie korzystać !!!!!!!!!!!!!
ja chyba nie w temacie jestem, bo nie wiem, co za umowę robisz, ale może jakiś fajny słownik on-line? bo translator to faktycznie samo zło (chyba, że się człowiek pośmiać chce)

Stary 2012-02-19, 18:56   #1843
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Zeberka rewelacyjna, wcale się nie dziwię twojemu zakochaniu! (rampers zresztą też fantastyczny)

ja chyba nie w temacie jestem, bo nie wiem, co za umowę robisz, ale może jakiś fajny słownik on-line? bo translator to faktycznie samo zło (chyba, że się człowiek pośmiać chce)
Umowę miałam zrobić na poniedziałek, a jako, że idę na L4, no to głupio mi tak zostawić temat innym, więc pół niedzieli siedzę i ją tłumaczę na angielski, bo polską zrobiłam w trakcie tygodnia.
Nie znam żadnego dobrego słownika online
Jestem dopiero w połowie, a już naprawdę nie mam siły.
Stary 2012-02-19, 19:10   #1844
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Umowę miałam zrobić na poniedziałek, a jako, że idę na L4, no to głupio mi tak zostawić temat innym, więc pół niedzieli siedzę i ją tłumaczę na angielski, bo polską zrobiłam w trakcie tygodnia.
Nie znam żadnego dobrego słownika online
Jestem dopiero w połowie, a już naprawdę nie mam siły.
hmm, jestem tłumaczką, ale chyba wiele nie pomogę: tłumaczę z rosyjskiego (jeśli używam słownika, to wyłącznie PWN, normalnego) i z niemieckiego - tu uważam, że http://www.pons.eu/ jest całkiem ok (choć papierowych słowników PONSa nie znoszę). Ale jak wygląda polsko-angielski nie mam pojęcia. Znasz? Jak nie, to może spróbuj, może ten angielski też będzie miał ręce i nogi

Stary 2012-02-19, 19:12   #1845
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

zeberka jest świetna

Cytat:

ze słowników internetowych polecam ling.pl i megaslownik.pl, do tego portal dla tłumaczy http://www.proz.com/pts (tutaj ludzie umieszczają często słowa i frazy, z którymi mają problem jak przetłumaczyć, a inni pomagają podając tłumaczenia) Wpisz frazę lub słowo, jakie chcesz wyszukać, niżej z listy "any source language" wybierz Polish a z listy "Any target language" wybierz English i zaznacz poniżej "Search reverse language pair" ja w pracy często korzystam z tego portalu i to jest dla mnie zbawienie, bo można tam często i całe frazy znaleźć. Podpowiem, że jak szukasz frazy to wpisuj ją w cudzysłowie, jak nic nie znajdzie, kombinuj z pojedynczymi słówkami. Powodzenia!

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-02-19 o 19:14
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 19:15   #1846
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

piekne
Cytat:
w mothercare jest tak:
newborn-56cm
0-3-62cm
3-6-68cm
6-9-74cm

Stary 2012-02-19, 19:22   #1847
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
A dlaczego tylko 8? Jestem szczupła, ale nie jakoś przesadnie i zdaniem lekarza powinnam przytyć od 12,5 do 15 a nawet 18 kg

Cytat:
Ojej 8 kg to malutko. Tym bardziej, że jesteś wysoka i szczuplutka. Na ogół im ktoś szczuplejszy tym więcej powinien przybrać. Mi lekarka powiedziała, że mogę przytyć ok 15 i nie będzie to nic strasznego. Znaczy jak dla mnie żadna rewelacja tyle kilo, ale jestem w ciąży i z dużo ilością kilogramów się liczę
No mi nawet gin powiedziała, że 18 kg na plusie to nadal będzie ok.

Cytat:

Śliczne

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Irmusia - skoro masz problemy ortopedyczne (a zwłaszcza coś z miednicą), to chyba lepiej od razu wybrać CC.
Muszę się wybrać do ortopedy, niech się wypowie
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 19:22   #1848
pumas
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, Aga, dzięki za rady i szybką reakcję Korzystam z tych wymienionych przez Ciebie, na tym portalu dla tłumaczy znalazłam trochę zwrotów mi potrzebnych, jednak nie wszystko. Ta umowa jest kopnięta, no ale nic, męczę ją dalej, dzięki jeszcze raz
Stary 2012-02-19, 19:50   #1849
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Hej jak minela niedziela?

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

odkrylam ze to co sprawia ze mi niedobrze to po prostu zgaga.
ja ☠☠☠☠☠☠☠e i tak ma byc juz do konca? przeciez ja oszaleje chyba

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 19:52   #1850
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Tacy rozśpiewani jesteście?
Udanej wycieczki Jedziecie do tego parku w Ustroniu?
ja w UK siedze

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 19:53   #1851
phdwao
Zakorzenienie

dla mnie zaczyna byc uciazliwy brak tchu, wydaje mi sie ze mam ucisnieta przeponą, bo ciezko mi sie oddycha
Stary 2012-02-19, 19:53   #1852
chce_byc_mama
Zakorzenienie

znalazlam artykul ze zgaga pojawia sie po przejedzeniu ale ja sie wcale nie objadam a teraz tez nie jestem objedzona.
okolo 15 zjadlam troche spaghetti a gdzies okolo 17 jablko i dwie male sliwki.
ot wszystko.

Amelcia
Stary 2012-02-19, 19:59   #1853
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
znalazlam artykul ze zgaga pojawia sie po przejedzeniu ale ja sie wcale nie objadam a teraz tez nie jestem objedzona.
okolo 15 zjadlam troche spaghetti a gdzies okolo 17 jablko i dwie male sliwki.
ot wszystko.
Co cię może zaskoczyć?

Zgaga
– są trzy przyczyny występowania zgagi:
- Progesteron spowalnia czynność układu pokarmowego i przesuwanie się pokarmu z żołądka do jelit
- Progesteron powoduje rozluźnienie się pasma mięśni idących od przełyku do żołądka.
- Powiększająca się macica zmniejsza pojemność żołądka, co powoduje cofanie się zawartości żołądka do przełyku. Należy jeść kilka małych posiłków zamiast trzech dużych, nie kłaść się przez dwie godziny po jedzeniu i piciu, spać w pozycji półsiedzącej, unikać ostrych przypraw oraz pokarmów tłustych i ciężko strawnych. Można popijać małymi łykami zaparzone siemie lniane.
Stary 2012-02-19, 20:00   #1854
prince_polo
Zakorzenienie

Wróciliśmy niedawno Od tesciow jakoś humor stracilam. Leze bo kuje Mnie tam gdzie spojenie. i do tego boli Mnie kość ogonowa nie mogę siadać normalnie muszę powoli.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 20:00   #1855
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

Wszystkie ciuszki fajne, ale rzeczywiście ta zeberka boska

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
No mi nawet gin powiedziała, że 18 kg na plusie to nadal będzie ok.
Właśnie.
Rozmawiałam z kilkoma koleżankami, które chwaliły się ile przytyły w ciąży. Na ogół było to między 15 a 20. Wszystkie zgodnie stwierdziły, że po porodzie nie miały problemów z powrotem do wagi sprzed ciąży. Jakoś tak samo spadło

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
ja w UK siedze
Hmm samolotem do Pl nie jest daleko, ale raczej do Ustronia ciężko byłoby Wam się wyrobić Postaram się zakodować, że Ty też siedzisz w UK

Stary 2012-02-19, 20:01   #1856
hanjah
Zakorzenienie

A ja od obiadu nic nie jadłam i też mam zgagę...

Poza tym bolą mnie... pośladki A nic nimi nie robiłam Normalnie zakwasy mam jakbym na rowerze jeździła...

Mandragorrka a Ty też w UK mieszkasz?

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2012-02-19 o 20:05
Stary 2012-02-19, 20:10   #1857
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Agus dzieki za info!

Haniu sliczne ciuszki! U nas te prawdziwe wyprzedaze zaczynaja sie dopiero w maju nie wiem czemu :/
teraz tez sa ale malo.
Musze zrobic zdjecia co wczoraj kupilam

Amelcia
Stary 2012-02-19, 20:11   #1858
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Mandragorrka a Ty też w UK mieszkasz?
Nie W Polsce mi dobrze
Chociaż do UK chciałabym pojechać w celach wycieczkowych.

Stary 2012-02-19, 20:12   #1859
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Gin mnie nie waży, i raczej nie zgodzę się jakby chciała

Ehh jestem pod wrażeniem walki, marzę o tym żeby mój syn kiedyś stał na ringu.
Mnie zawsze położna waży. Do tego kontroluję wagę w domu.

A co do tego drugiego. To mnie zszkokowałaś. Jak mozna marzyć, żeby moje dziecko brało udział w mordobiciu, przez które może stracić zdrowie. Jako matka strasznie bym się zamartwiała.

Ciuszki macie świetne. Nie mogę doczekać się, żeby w końcu coś kupić.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 20:14   #1860
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Kochana uważaj na siebie Nie dźwigaj już i tak masz ciężko bo chodzić do pracy na nocki. W pracy nie mogłabyś dostać jakiegoś lżejszego stanowiska?
Na zmianę stanowiska pracy nie bardzo mam szansę, generalnie szef trochę bagatelizuje to że jestem w ciąży i nie uwzględnia tego w grafiku. Rezygnować z pracy bym nie chciała bo bym chyba umarła tu z nudów, ale może co jakis czas pojde na parę dni na zwolnienie, np tak na 5 dni co miesiąc?? Muszę pokombinować.

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
nie nie, to nie Ty tylko mioja waga mnie dobija jeszcze 3 tyg temu mialam 6 na plusie jakby mi tak zstalo nie byloby sprawy...ehh ja chyba tak juz bede tyla az osiągne ze 30kg/
Kochana większość bardzo szybko wraca do wagi sprzed ciąży, tym się będziemy martwić później i wspierać nawzajem w odchudzaniu
Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość
Kochana nie wiem czemu, ty jeszcze pracujesz i to jeszcze na nocki Naprawde żadna ciąża nie jest ze stali a ty tak się o nią starałaś...
Zobaczę co jutro powie mi położna na wizycie, ostatnio mówiła że mam duzo odpoczywać, więc jak się może trochę poskarżę na pracę to wysle mnie na "odpoczynek".
Cytat:
ależ tu dziś spokojnie. Weekend weekendem, ale tak cicho, to już dawno nie było
I bardzo dobrze w koncu byłam w stanie nadrobić bez wiekszych problemów

Ja jutro jeżeli poznam płeć ide prosto do nexta po jakieś śliczności dla Dzidziusia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości