Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-19, 12:54   #2311
evitka21
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

heloł girls,

Ja to dzisiaj przyszłam się pochwalic troche, przy niedzieli

Rozmawiałyśmy ostatnio o oglądaniu tv przez maluchy i wam pisałam że moja to dość dużo ogląda i to głównie dore, bo tak sobie ją upodobała i mówiłam, też że dużo z tego podłapuje.
I okazuje się że angielskie słówka nie tylko zaczyna powtarzać, ale też stosuje kiedy trzeba.
Byliśmy wczoraj na spacerze we trójke i mała biegnie do taty, chce go złapać za nogę i krzyczy:"uważaj tato, watch out <poprawnie fonetycznie>, a ja tak:
albo wchodzimy po schodach a ona śpiewa "klaimba, klaimba"<w bajce śpiewają "claim up" ale szybko jakoś i to tak podobnie brzmi.Próbuje coś tam liczyć po polsku i ang, do trzech liczy, a resztę w przypadkowej kolejności. Jako filolog pękam z dumy, a jednocześnie nie mam ciśnienia na naukę (a juz na pewno jeszcze nie teraz). Choć pewnie za jakiś tam czas, jak nabierze więcej abstrakcyjnego myślenia to pewnie będę się w nią w jakieś zabawy z ang bawić jeśli tylko będzie chciała.
Zaskakuje mnie z dnia na dzień, tym co gada, w sensie że wie co i kiedy powiedzieć i mamy z nią kupę śmiechu.
Dziś się wspina po tacie mówi "mamuś, zobacz poszłam na głowę tacie. Jestem wysoko,
wszystko widać"

Podbiega, całuje mnie: "kocham cię mamusiu. dałam ci buziaka/przytuliłam cię, wiesz? miło ci, prawda?
Mówię wam wymiękam. Nawet jak coś spsoci-np.mnie walnie to przylezie i mówi np:
"przeraszam mamusiu, nie chciałam cię nigdy bić.<robił głaska-przejedzie mi łapką po głowie>. Miło ci jest?? poprawiłam ci okularki <mówi faktycznie to robiąc>.
I wszystko pamięta, opowie co robiła z babcią miesiąc temu, i już nie daje się w bambuko robić, jak coś obiecam-musi być (nawet jak powiem że jutro jajecznica na śniadanko będzie).

dusiaka
, jeszcze chciałam powiedzieć ze twoja przyszła stodoła bardzo mi się podoba

co do drzwi w ścianie, to my takie w pokoju mamy-wada-głośno trochę chodzą, ale pewnie teraz są jakieś nowsze modele.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

popik, trzymam kciuki za każdy dzień i sraczki dostaję jak nie piszesz. Wiem, że moze ci się nie chcieć, ale chociaż melduj, że dalej w dwupaku

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 13:17   #2312
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Evitka Lenka jest nie do podrobienia
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Białko mam coś ponad 4 we krwi. Co dokładnie jest nie tak z KTG to nie wim wiem tylko że jst jakieś nieprawidlowe.
Jak widac spać dalej nie mogę. Do tego mam katar i zatkany nos a jak ise polożę to mnie coś w piersiach kłuje i zatyka. Jestem wykończona psychicznie i fizycznie.
bido ty nasza ,nie dość że się martwisz to jeszcze szpital dobija psychicznie ,ale wytrzymaj jakoś
Też mnie tak kłuło że oddychać nie mogłam ,panikowałam ekg robiłam
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Libra to ty widze ladnie opcykana ,ja tylko xenne znam

Iza dzieki, super rozwiazanie , tylko mi sie szklane podobaja, a przy moich swirach to raczej odpada .

Pop: drob zwlaszcza biale mieso czyli piers , ryby, bialka z jajek . Cieciezyca jest swietna i pyszna , latwo ja przygotowac. Platki owsiane, jogurt naturalny ,serek wiejski, wolowina i wieprzowina . Soczewica - szybka zupa i pyszna. Groch , fasola. Pistacje, orzechy wloskie.
też miałam napisać najwięcej to chyba soja ma białka i ogólnie strączkowe

U mojego tż w pracy jednemu łepkowi dosypali do jedzenia tego laksigenu dla kawału(ładny mi to kawał) to ledwo do wc zdążył więc to ostre jest

Ale dzisiaj poranek mieliśmy , Mikołaj wlazł na ławę ,spadł z niej nabił sobie 2 guzy i jeszcze ucho rozciął chyba o kant krew się lała jak ze świni ,myslałam że na zawał zejdę .Pojechaliśmy na pogotowie ,ja mu ściskałam całą droge to ucho gazikiem żeby krew zatamować i zszywali mu ,ma 4 szwy załozone ,ucho zaklejone ,mały inwalida wojenny.
W środę mamy do kontroli jechać ,a nić to gruba jak żyłka na szczupaka ale mam nadzieję że szramy nie będzie miał dużej.

Jeszcze jakby tego było mało dmuchawa od pieca zwarcie zrobiła i korki nam w nocy wywaliło ,dobrze że wywaliło a nie się tlić zaczęło.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 13:25   #2313
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
heloł girls,

Rozmawiałyśmy ostatnio o oglądaniu tv przez maluchy i wam pisałam że moja to dość dużo ogląda i to głównie dore, bo tak sobie ją upodobała i mówiłam, też że dużo z tego podłapuje.
I okazuje się że angielskie słówka nie tylko zaczyna powtarzać, ale też stosuje kiedy trzeba.
Byliśmy wczoraj na spacerze we trójke i mała biegnie do taty, chce go złapać za nogę i krzyczy:"uważaj tato, watch out <poprawnie fonetycznie>, a ja tak:
albo wchodzimy po schodach a ona śpiewa "klaimba, klaimba"<w bajce śpiewają "claim up" ale szybko jakoś i to tak podobnie brzmi.Próbuje coś tam liczyć po polsku i ang, do trzech liczy, a resztę w przypadkowej kolejności. Jako filolog pękam z dumy, a jednocześnie nie mam ciśnienia na naukę (a juz na pewno jeszcze nie teraz). Choć pewnie za jakiś tam czas, jak nabierze więcej abstrakcyjnego myślenia to pewnie będę się w nią w jakieś zabawy z ang bawić jeśli tylko będzie chciała.
Zaskakuje mnie z dnia na dzień, tym co gada, w sensie że wie co i kiedy powiedzieć i mamy z nią kupę śmiechu.
Dziś się wspina po tacie mówi "mamuś, zobacz poszłam na głowę tacie. Jestem wysoko,
wszystko widać"

Podbiega, całuje mnie: "kocham cię mamusiu. dałam ci buziaka/przytuliłam cię, wiesz? miło ci, prawda?
"przeraszam mamusiu, nie chciałam cię nigdy bić.<robił głaska-przejedzie mi łapką po głowie>. Miło ci jest?? poprawiłam ci okularki <mówi faktycznie to robiąc>.
I wszystko pamięta, opowie co robiła z babcią miesiąc temu, i już nie daje się w bambuko robić, jak coś obiecam-musi być (nawet jak powiem że jutro jajecznica na śniadanko będzie).

dusiaka, jeszcze chciałam powiedzieć ze twoja przyszła stodoła bardzo mi się podoba

co do drzwi w ścianie, to my takie w pokoju mamy-wada-głośno trochę chodzą, ale pewnie teraz są jakieś nowsze modele.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

popik, trzymam kciuki za każdy dzień i sraczki dostaję jak nie piszesz. Wiem, że moze ci się nie chcieć, ale chociaż melduj, że dalej w dwupaku
Ja to nic nie napiszę,oprócz tego,że kopara opadła by mi do piwnicy gdybym ją miała(piwnice)

Pokaż to bardzo mądre dziecko,bo dawno jej nie widziałam

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 13:35   #2314
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

P0P melduj sie jak najczesciej
Moj kuzyn po chemi na wzrost bialka piersi kurczaka na parze wciagal.kupiwali specjalnie wiejskie

Libra dmucham ucho wirtualnie. Dobrze ze nie gorzej. Panicznie sie boje takich wypadkow

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 13:40   #2315
monka23
Zakorzenienie

Libra o soji wiem ale nigdy nie jadlam . Z perspektywy czasu to swietny kawal . Wspolczuje przezyc z malym , szok. Ja pierdziele i jak tu sie nie stresowac jak te male gnojki tak swiruja. Narzeka maly? ciekawe jak nocka wam minie pewnie bedzie go rwalo na wieczor. U nas tez przeboje od wczoraj i poranek dzisiejszy totalnie zdupczony.
Maly z rana wspial sie na lozko pietrowe , bez drabinki , starszy mnie wolal zebym mu pomogla , zdarzylam. Starszy wczoraj upadl na pociag, ma dziurke i sliwe w glowie, dzis przywalil w sciane reka , ryczy ze go boli, ale rusza , wiec nie wiem co mam robic. A przed chwila spadl ze schodow. Zeby bylo smieszniej to ja chora, tz zdycha centralnie. Ja dzis z rana wstalam z bolacym cyckiem i guzek mam , nie wiem co to. Wczoraj malemu przecielam paznokciem warge, bo jak go z rak sciagalam to nie mialam juz sily go sciagnac bo mnie plecy bola i jakos go przecielam ( nie mam dlugich), potem mu wykalaczke wbilam w skron a sobie wbilam w dziaslo. Dobrze ze nie w oko. Jak drugi taki dzien bedzie to ja wysiadam .

Evitka super, jak sa wlsnie takie bajki to grzech nie ogladac. mala bardzo szybko lapie.Brawo.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-02-19 o 13:41
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 13:44   #2316
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a ja wygladam jak zombie,bo wczorajszym popoludniu ryku...ehhhh;/

!
Darusia napiszę Ci tylko jedno i to sobie zapamiętaj na zawsze : teściowa to nie rodzina tylko gratis do męża . nie masz w obowiązku lubic się z nią , gościć ją u siebie w domu itp .
A jeśli już jest u Ciebie to na Twoich zasadach bo to ona przyłazi a nie ty do niej . więc sory

Cytat:
No w końcu . Już dawno powinnaś jej to wszystko powiedzieć. Można być miłym i sypatycznym ale do czasu.

A u mnie róznie. dzisaj rano się obudziłam i nie poznałam sama siebie. Strasznie spuchłam na twarzy. Jest dwa razy większa niż była i strasznie czerwona a właściwie w plamach. Nawet olej wspaniały nic na to nie poradzi. Nogi też trochę opuchnięe ale nie tak jak ta moja gęba. A ciśnienie różnie. Raz do góry a potem trochę na dół. Dzisiaj leżałam 1:40 pod KTG bo coś im się tam u dziecka nie podoba. JEszcze wieczorem mają mi podłączyć. A to takie męczące jest przy takim maluchu bo ten sygnał ciągle ginie i trzeba szukać.
Do tego spać nie mogę a jestem strasznie zmęczona. Dzisaj na noc poproszę chyba o jaies srodki nasenne. Wiem że to z nerwów ale jakoś nie potrafię nad tym zapanować.
Pop kurna nie ciekawie brzmi to co piszesz .
Trzymam za Ciebie kciuki i dawaj koniecznie znać jak najczęściej bo my się tu wszystkie o Ciebie martwimy

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

bido ty nasza ,nie dość że się martwisz to jeszcze szpital dobija psychicznie ,ale wytrzymaj jakoś

U mojego tż w pracy jednemu łepkowi dosypali do jedzenia tego laksigenu dla kawału(ładny mi to kawał) to ledwo do wc zdążył więc to ostre jest

Ale dzisiaj poranek mieliśmy , Mikołaj wlazł na ławę ,spadł z niej nabił sobie 2 guzy i jeszcze ucho rozciął chyba o kant krew się lała jak ze świni ,myslałam że na zawał zejdę .Pojechaliśmy na pogotowie ,ja mu ściskałam całą droge to ucho gazikiem żeby krew zatamować i zszywali mu ,ma 4 szwy załozone ,ucho zaklejone ,mały inwalida wojenny.
W środę mamy do kontroli jechać ,a nić to gruba jak żyłka na szczupaka ale mam nadzieję że szramy nie będzie miał dużej.

Jeszcze jakby tego było mało dmuchawa od pieca zwarcie zrobiła i korki nam w nocy wywaliło ,dobrze że wywaliło a nie się tlić zaczęło.
O matko . SZymkowi buzię też taką zszywali jakby kurna innych nitek nie było .

My wczoraj u SZymka chrzestnego byliśmy ale tylko z olką . napisałam się jakiegoś bimbru na myszach pędzonego i teraz mnie baniak boli
Stary 2012-02-19, 13:52   #2317
anakazar
Zakorzenienie

Libra o rany!Ładnie się najeść nerwów musiałaś.Współczuję i niech ucho się ładnie goi.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 14:02   #2318
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
P0P melduj sie jak najczesciej
Moj kuzyn po chemi na wzrost bialka piersi kurczaka na parze wciagal.kupiwali specjalnie wiejskie

Libra dmucham ucho wirtualnie. Dobrze ze nie gorzej. Panicznie sie boje takich wypadkow
dzięki za dmuchanie ,jak mu znieczulenie puściło to nastawiał ucho do dmuchania
znajdź tu teraz wiejskie kurczaki
Cytat:
Libra o soji wiem ale nigdy nie jadlam . Z perspektywy czasu to swietny kawal . Wspolczuje przezyc z malym , szok. Ja pierdziele i jak tu sie nie stresowac jak te male gnojki tak swiruja. Narzeka maly? ciekawe jak nocka wam minie pewnie bedzie go rwalo na wieczor. U nas tez przeboje od wczoraj i poranek dzisiejszy totalnie zdupczony.
Maly z rana wspial sie na lozko pietrowe , bez drabinki , starszy mnie wolal zebym mu pomogla , zdarzylam. Starszy wczoraj upadl na pociag, ma dziurke i sliwe w glowie, dzis przywalil w sciane reka , ryczy ze go boli, ale rusza , wiec nie wiem co mam robic. A przed chwila spadl ze schodow. Zeby bylo smieszniej to ja chora, tz zdycha centralnie. Ja dzis z rana wstalam z bolacym cyckiem i guzek mam , nie wiem co to. Wczoraj malemu przecielam paznokciem warge, bo jak go z rak sciagalam to nie mialam juz sily go sciagnac bo mnie plecy bola i jakos go przecielam ( nie mam dlugich), potem mu wykalaczke wbilam w skron a sobie wbilam w dziaslo. Dobrze ze nie w oko. Jak drugi taki dzien bedzie to ja wysiadam .

Evitka super, jak sa wlsnie takie bajki to grzech nie ogladac. mala bardzo szybko lapie.Brawo.
Oj to też nieciekawy dzień mieliście ,jakis biometr niekorzystny czy co ,może jak mu do jutra nie przejdzie to na prześwietlenie jedźcie.
Już dostał kidabion-przeciwbólowy i na noc tez mu dam bo na pewno go bedzie bolało ,teraz spi już 2 godz.
No co Ty nigdy nie jadłaś kotletów sojowych? albo kostki sojowej ,kupuje się gotowe moczy wodzie bo to suche i później robi tak jak mięso ,zazwyczaj w sklepach ze zdrową żywnoscią jest chociaż nie tylko w marketach większych też są ,nawet dobre to jest ,w każdym razie dobra alternatywa dla mięsa.
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
O matko . SZymkowi buzię też taką zszywali jakby kurna innych nitek nie było .

My wczoraj u SZymka chrzestnego byliśmy ale tylko z olką . napisałam się jakiegoś bimbru na myszach pędzonego i teraz mnie baniak boli
mój tż jak był prywatnie nad okiem mu żółtaka wycinali i zszywali to niteczka jak włosek cieniuśka.
To chyba faktycznie na myszach pędzony bo po dobrym bimbrze nie boli głowa

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Libra o rany!Ładnie się najeść nerwów musiałaś.Współczuję i niech ucho się ładnie goi.
dzięki
Stary 2012-02-19, 14:09   #2319
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
PoP, wysyłam dobre fluidy!!!

Dziewczyny, jak często Wasze maluchy robią kupki? Mojej koleżanki córcia załatwia się co 5-7 dni, chyba trochę zbyt rzadko, co?

Dziękuję za cały odzew w kwestii nie spania Gabrysi. Łóżeczko stało w 3 różnych miejscach (w naszej sypialni, potem w jej pokoju pod jedną, a teraz pod drugą ścianą), a co do światła nocnego to ma zawsze włączoną lampkę nocną, czasem włączamy drugą.
Dzisiaj wywiozłam Gabrysię i TZ do jego rodziców-będą tam do niedzieli, a ja bezczelnie rozkoszuję się spokojem w domu. Rany, jak mi tego było trzeba!!!!!!
moja robi codziennie, 5-7 dni to chyba długo

Cytat:
kup mu przedłużkę do wacusia albo ten mini-pisuarek,tu w tym linku zobaczyć można jak i parę innych "cudów"
http://www.parentnik.pl/2011/03/22/d...e-gadzety.html

mój stary przeżywał tego misia z łożyska fuj

i od razu te torebki na wymioty w kwiatuszki
padłam

Cytat:
No w końcu . Już dawno powinnaś jej to wszystko powiedzieć. Można być miłym i sypatycznym ale do czasu.

A u mnie róznie. dzisaj rano się obudziłam i nie poznałam sama siebie. Strasznie spuchłam na twarzy. Jest dwa razy większa niż była i strasznie czerwona a właściwie w plamach. Nawet olej wspaniały nic na to nie poradzi. Nogi też trochę opuchnięe ale nie tak jak ta moja gęba. A ciśnienie różnie. Raz do góry a potem trochę na dół. Dzisiaj leżałam 1:40 pod KTG bo coś im się tam u dziecka nie podoba. JEszcze wieczorem mają mi podłączyć. A to takie męczące jest przy takim maluchu bo ten sygnał ciągle ginie i trzeba szukać.
Do tego spać nie mogę a jestem strasznie zmęczona. Dzisaj na noc poproszę chyba o jaies srodki nasenne. Wiem że to z nerwów ale jakoś nie potrafię nad tym zapanować.
P0P nie wiem co napisać, trzymaj się

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Dusiaka co do spiżarki to dobra decyzja . Jeśli chodzi o ustawienie mebli to wiadomo, każdemu sie coś innego podoba. Mi osobiście bardziej się podobała Twoja pierwsza wersja ustawienia górnych szafek(niby cięższa). Co do drzwi to przesuwne są fajne bo nie potrzebują miejsca i nie ograniczają. My ostatnio tez takie oglądaliśmy i Wam polecałabym taki system wbudowany w ścianę, są szczelniejsze i już zupełnie nie potrzebują żadnego miejsca na zewnątrz, chowają się w ścianę. Można kupić gotowy system i nie jest tak koszmarnie drogi
takie drzwi niby fajne, ale ja ostatnio miałam z takim problem. W łodzi w naszym mieszkaniu takie w łazience były no i się zepsuły. Lokatorzy jakoś musieli je szarpnąć i ta prowadnica na której one jeżdżą się wygięła, na dodatek w tej części która jest w ścianie byliśmy z sklepach, które maja takie rzeczy i nam powiedzieli, że ścianę trzeba rozbierać , bo tak się tego nie naprawi. My w końcu nie rozebraliśmy ściany, tylko przecięliśmy drzwi piłą i je zdemontowaliśmy. Tą szynę jakoś tam załataliśmy i założyliśmy drzwi harmonijkowe.
Jak ktoś chce montować takie to proponuję najpierw się zorientować co zrobić w przypadku usterki.

Cytat:

Biedny Miko
moja też wczoraj spadła tzn. skakała z oparcia wersali i przywaliła głową w stół. Ucho zbite i spuchnięte a za uchem pęknięta skóra

Cytat:
heloł girls,

wszystko widać"

dusiaka

co do drzwi w ścianie, to my takie w pokoju mamy-wada-głośno trochę chodzą, ale pewnie teraz są jakieś nowsze modele.[COLOR="Silver"]

[
normalnie przegięta jest ale dzięki temu, że Lenka jest gadająca widze ile nasze dzieciaczki już kumają.
Ja tez czasem robię swoją w konia i myślałam, że ona się daje tzn. nie jest tego świadoma. A jak widać pewnie wie, że ściemniam tylko nie umie powiedzieć
Stary 2012-02-19, 15:10   #2320
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Maly z rana wspial sie na lozko pietrowe , bez drabinki , starszy mnie wolal zebym mu pomogla , zdarzylam. Starszy wczoraj upadl na pociag, ma dziurke i sliwe w glowie, dzis przywalil w sciane reka , ryczy ze go boli, ale rusza , wiec nie wiem co mam robic.
Patrz czy puchnie... Chociaż Michałowi nie spuchła ręka a miał obie kości złamane... Ruszać też ruszał ale to mu sprawiało ból, nie przestawał płakać. Jak ciagle go boli to ja bym na prześwietlenie jechała...

Evitka Lenka wymiata...

Darusia za nagadanie teściowej

Mrowak Michał robi kupę co 2-4dni. Niby nie ma zatwadzeń ale płacze przy robieniu kupy... Myślę jednak że problem u niego leży w głowie bo nie chce na nocnik a my trochę się wkurzamy (coraz mniej) że robi w różnych dziwnych miejscach...

Libra biedny Miko, ucałuj w uszko od nas

Dusiaka fajny ten Twój domek, wczoraj przeczytałam cały dziennik, nie mogłam się oderwać. Jej jak CI zazdroszczę.. Działka piękna A te programy co robisz wizualizację są płatne?

P0P trzymam kciuki za każdy dzień

Więcej nie pamiętam co miałam odpisać
Ja też miałam ciężki poranek, ledwo z łóżka wstałam. Strasznie kręciło mi się w głowie i niedobrze było. Podejrzewam ciśnienie bo po kawie jakoś mi lepiej się troszkę zrobiło. Nie wpadłam na to wcześniej i dopiero przed chwilą sobie zmierzyłam ciśnienie 120/70 puls 90 to chyba ok? Pogoda fatalna aż nie chce się z domu wychodzić...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 15:35   #2321
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Patrz czy puchnie... Chociaż Michałowi nie spuchła ręka a miał obie kości złamane... Ruszać też ruszał ale to mu sprawiało ból, nie przestawał płakać. Jak ciagle go boli to ja bym na prześwietlenie jechała...

Evitka Lenka wymiata...

Mrowak Michał robi kupę co 2-4dni. Niby nie ma zatwadzeń ale płacze przy robieniu kupy... Myślę jednak że problem u niego leży w głowie bo nie chce na nocnik a my trochę się wkurzamy (coraz mniej) że robi w różnych dziwnych miejscach...

Dusiaka fajny ten Twój domek, wczoraj przeczytałam cały dziennik, nie mogłam się oderwać. Jej jak CI zazdroszczę.. Działka piękna A te programy co robisz wizualizację są płatne?

Ja też miałam ciężki poranek, ledwo z łóżka wstałam. Strasznie kręciło mi się w głowie i niedobrze było. Podejrzewam ciśnienie bo po kawie jakoś mi lepiej się troszkę zrobiło. Nie wpadłam na to wcześniej i dopiero przed chwilą sobie zmierzyłam ciśnienie 120/70 puls 90 to chyba ok? Pogoda fatalna aż nie chce się z domu wychodzić...
ciśnienie normalne raczej. Ja niskociśnieniowiec i na ogól mam 90/50 ew. 100/60. Puls też ok, ja kiedyś strasznie słabo się czułam i miałam 50 ale w necie napisali, że jak będzie poniżej 50 to jechać na pogotowie normalnie mam ok. 70.

Pogoda do du.py rano z tz'tem wracalismy od mojej siosty z buta to nawet naszym xlanderem ciężko ujechać. Śnieg na wpół roztopiony, woda po kostki, ślizgawica i jeszcze padało
Stary 2012-02-19, 16:10   #2322
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

weszłam zobaczyć co z Popikiem a już 1h siedzę,mam nadzieję,ze lekarze zaradzą i się poprawi,bo brzmi niefajnie szkoda,ze popsać nie możesz,pewnie Cie głowa boli od myslenia w kółko-trzymaj się

Libra współczuję,miał jakieś ogolne znieczulenie do szycia

Aniap też bym chciala taki rowerek i tak samo się przymierzam co roku

Evitka oczywiście jestem pod wrażeniem

Monka na wszelki wypadek lepiej skontrolować tą rączkę

Dusia super to wygląda wszystko

dziewczyny jakie Wy macie nocnik dla chłopaków,Daniel nawet jak siada to jak mu siusiak stanie to wszystko za nocnik leci musi dobrze usiąść zeby było ok,wiem,ze dla chłopaców są z tym wyższym z przodu ale one maja jakies małe otwory...
Daniel woła na nocnik ale jak już zrobi zarówno kupę jak i siki

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2012-02-19 o 16:12
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 16:17   #2323
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za dmuchanie ,jak mu znieczulenie puściło to nastawiał ucho do dmuchania
znajdź tu teraz wiejskie kurczaki

Oj to też nieciekawy dzień mieliście ,jakis biometr niekorzystny czy co ,może jak mu do jutra nie przejdzie to na prześwietlenie jedźcie.
Już dostał kidabion-przeciwbólowy i na noc tez mu dam bo na pewno go bedzie bolało ,teraz spi już 2 godz.
No co Ty nigdy nie jadłaś kotletów sojowych? albo kostki sojowej ,kupuje się gotowe moczy wodzie bo to suche i później robi tak jak mięso ,zazwyczaj w sklepach ze zdrową żywnoscią jest chociaż nie tylko w marketach większych też są ,nawet dobre to jest ,w każdym razie dobra alternatywa dla mięsa.

mój tż jak był prywatnie nad okiem mu żółtaka wycinali i zszywali to niteczka jak włosek cieniuśka.
To chyba faktycznie na myszach pędzony bo po dobrym bimbrze nie boli głowa

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

dzięki
a no tak jadlam i to wiele razy, myslalam o tofu a napisalam ze soji , tofu nigdy nie jadlam , a tez ma duuuuzo bialka.

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość

Evitka Lenka wymiata...

dzieki patrz, narazie nic nie puchnie, juz nie placze, ale jak cos robi to sie kontroluje. Pojechali z moim tz-tem , zawiezc pracownika do miasta i maja sprawdzic odrazu reke . Oby tylko obolala byla . Cisnenie git , tak mi sie wydaje.

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

dziewczyny jakie Wy macie nocnik dla chłopaków,Daniel nawet jak siada to jak mu siusiak stanie to wszystko za nocnik leci musi dobrze usiąść zeby było ok,wiem,ze dla chłopaców są z tym wyższym z przodu ale one maja jakies małe otwory...
Pojechali sprawdzic, mam nadzieje ze cos znajda9 szpital) i ze tz tego nie zlekcewazy. Ja mam jakies dwa nocniki, jeden mniejszy , ze mu ladnie dupka sie komponuje ( raz w nim sikal, bylo ok), a drugi taki normalny,tez ok. Przy starszym sie sprawdzily. Dalam kilka postow wyrzej taki lejek dla chloakow, moze to by sie u was sprawdzilo na same sikanie. Nie wiem jeszcze jak sie sprawdza, jak kupie to dam znac. Moj jeszcze nie wyuczony sikania . Dopiero zaczniemy , jak wyzdrowieje .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 17:41   #2324
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie laski

Buziaki dla wszystkich poobijanych i obolałych dzieciaków .
Libra biedny Mikuś poszysty
Moja Zośka też wczoraj się tak spieszyła do kąpieli że wpadła na swój stolik tak że się krew z buzi lała. Niestety nie mogłam zlokalizować rany - przeszło samo.

Pop - buziaki
Odzywaj się jak będziesz mogła

Evi - nie tylko jako filolog mozesz byc dumna z Lenki. Ja jako mama fruwałabym pod sufitem jak balon. Dobrze ze okna zamknięte a dupa za duża żeby się przez uchył wydostać

Lind - ciśnienie bardzo dobre, puls troszkę szybki ale w granicach normy. MOze to pogoda a moze coś zjadłaś.

Madzia - pooglądaj sobie dokładnie te spodnie w Lidlu jak będą. My kupowaliśmy dla syna Tż w ubiegłym roku i są super.

I od wczoraj po naszej pięknej i bajkowej zimie. Leje deszcz i wszystko topnieje. Przy okazji buciki z Lidla bardzo dobrze się sprawdzają - są suche wewnątrz mimo że Zosia traktuje je jak kalosze.
Stary 2012-02-19, 17:54   #2325
dusiaka
Rozeznanie

Chciałam pocytować i mi wcięło
Darusiaa- ja mówię jak Libra-teściowa nie rodzina. Jeśli nie jesteście od niej w żaden sposób uzależnieni możesz sobie pozwolić na szczerość. Ja tak zrobiłam z moją kilka m-cy temu, powiedziałam co mi leży na sercu. Od tamtego czasu przychodzi raz na miesiąc, Ola jak ją widzi, to mówi, że się boi - to mnie bardzo bawi za każdym razem

Izazula- super pomysł z chowanymi w ścianie drzwiami, zapisałam sobie link do tej strony. Może wyjść nawet taniej, niż drzwi typu Komandor/ Indeco.

Libra- Lodówka była na lewej ścianie, gdy zamiast spiżarki chciałam we wnęcę zrobić wysoką, szeroką zabudowę: jeden słupek lodówka i zamrażarka, drugi z piekarnikiem i mikrofalą, a trzeci miał być z samymi półkami.

O rany, to się Mikowi narobiło. Niech się uszko szybko goi
Monka, Izazula- u Was też ciekawie...

Evitka- zawsze miałaś się czym chwalić, ale dziś to normalnie Jak to się pisze.... bilingwistyczna mała panna

minka- na szczęście TŻ z tych tzw złotych rączek, jak się coś zatnie na pewno poradzi, ba, pewnie sam je będzie montował

lindsley - korzystam tylko z darmowych programów- cały dom w Sweet home 3D, łazienki w programie Paradyża Light Decor, kuchnia w programie Ikei.
A -jak masz za niskie ciśnienie, zapraszam do Łodzi na pyszną kawkę- w przyjemny sposób podniesie delikatnie ciśnienie
Też jestem niskociśnieniowcem i piję co najmniej dwie kawy dziennie.

tylkooliwka- nie poradzę z nocnikiem, mamy chyba normalny, ale i tak Ola siada na nim tylko "treningowo" w pieluszce Cały czas nie zabrałam się za odpieluchowanie. Czekam na wiosnę.

A tak poza tym dziękuję Wam za wszystkie rady i miłe słowa w sprawie domku. Dla mnie to poza macierzyństwem największe życiowe wyzwanie. Bardzo się boję i jednocześnie doczekać nie mogę, kiedy się zacznie.

P0P - nieustannie życzę, żebyś jak najdłużej wytrzymała z syneczkiem (?) w brzuszku

Jeszcze słówko Oli - to chyba jednak nie jest szkarlatyna . Dziś nie ma ani jednej krosteczki. Mogło to być jak u PoPowej Oliwki - uczulenie na antybiotyk. Noc nawet ładnie przespała, tylko nadal mało je, ale nad tym akurat nie ubolewam.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2012-02-19 o 17:57
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 18:31   #2326
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Dusiaka - dobrze że to tylko angina

Jesli chodzi o drzwi chowane to niestety nie potrafię tego znaleźć ale wczesniej nam się udało wpaść na firmę, która same kasety sprzedaje.

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2012-02-19 o 18:32
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 18:56   #2327
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
sara te w linku fajnie wyglądają nie wiem jaki masz rozmiar. Jeżeli jezdzisz na łyżwach to możesz wybrać opcje 2 w 1 przy zakupie łyżworolek http://allegro.pl/rolki-nils-1837-ab...107538458.html one mają takie sznurowanie co nie musisz pętelek robić tylko na zacisk, czy jak to zwał, ja tak mam
mogłyby być 2w1, te jakoś nie bardzo mi się podobają z wyglądu

Cytat:
heloł girls,

wszystko widać"

dusiaka

Lenka jest niesamowita

Cytat:

biedny Miko

Dusiaka my niedawno wróciliśmy z łodzi. Mamy mnóstwo ulotek i katalogów. Obejrzeliśmy okna, drzwi, schody. Weźmiemy chyba te trzyszybowe okna. Fajne kuchnie też były.

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Pop trzymaj się

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 19:28   #2328
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Evi jak czytam co twoja gada to moj 7miolatek jeszcze troche zostanie za nia w tyle.nie przepada za nauka jezyka. Rozwijaj jej talent. I nagrywaj na pamiatke

Moje dzieci dzisiaj az nienormalnie wrecz grzeczni i spokojni. Ku mej radosci bo strasznego mialam caly dzien kaca :P
nie ma jak dobrze karnawal zakonczyc

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Evi jak czytam co twoja gada to moj 7miolatek jeszcze troche zostanie za nia w tyle.nie przepada za nauka jezyka. Rozwijaj jej talent. I nagrywaj na pamiatke

Moje dzieci dzisiaj az nienormalnie wrecz grzeczni i spokojni. Ku mej radosci bo strasznego mialam caly dzien kaca :P
nie ma jak dobrze karnawal zakonczyc

co do nocnika to mamy ikeowy u babci,a taki z pepco w domu.siusiak czasami wyskakuje jak mlody po spaniu.on sam pilnuje zeby koszulki podniesc jedna reka, a upchnac co trzeba druga.
No i u nas jakis przelom bo maly od tyg ma sucha pieluche po nocy.
W dzien jak bylismy na spacerze wolal siku,ale nie chcial na drzewko to lecialam do domu bo nie bylo nic z toaleta,a jemu bardzo sie chcialo i nic nie popuscil. Wiec teraz na noc mu zostawie te majty treningowe,i pieluch juz nie kupuje

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 19:29   #2329
dusiaka
Rozeznanie

sara- a która kuchnia podobała Ci się bardziej? Nie wiem ile w sumie ich było, ja pamiętam najlepiej dwie:
W stylu angielskim, taka kremowa - ekspozycja była w tej dużej Hali i taka zdecydowanie nowoczesna, gdzie się tak designersko szafki same zamykały - ta była w tej drugiej części hali, do której trzeba było przejść.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 19:39   #2330
evitka21
Zakorzenienie

Libra, monka ale mialyscie dzien , lobuzow macie ale jakich dzielnych oby szybkoprzetalo bolec i zeby zapomnieli

Dusiaka, dobrze,ze juz nie podjrzewas, tej szkarlatyny

Dziekuje za mile slowa w kierunku lenusi-nie ukrywam,e, jak pisala izz,jestem 10x dziennie dumna jak paw z mojej madrali malej. Mam nadzieje e was nie zanudzam nadmiernnie,ale komu jak nie wam mam sie chwalic

U nas pogoda do dupy bo cały dzień padało i nawet spacerku nie było.

I dostałam wielka paczkę ze stanów od córki mamy koleżanki ze ślicznymi
ubrankami dla młodej.w zeszłym roku tez dostałam ale wtedy było tam głownie pełno odpustowych sukienek a teraz śliczne normalne rzeczy-bluzeczki, getry,spódniczki, spodnie
I jeszcze sąsiadka mi ostatnio przyniosła po swoich wnukach sporo książeczek takich ładnych i super bezrękawnik kurtkowy i czapki i się pyta jeszcze czy się nie obrażę. Mała książeczkami zachwycona, a ja bezrękawnikiem bo od jesieni jej kupuję i nic w normalnych cenach ani w lumpkach nie było

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Madzia,brawo dla erwiego! Zuch chlopak. A z tym nagrywaniem to lipa, bo za nim odpalę to już zawsze po wszystkim, tak jak ze zdjęciami fajnych momentów

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2012-02-19 o 20:18
Stary 2012-02-19, 20:05   #2331
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Madzia - wielkie brawa dla Erwina

Cytat:
Libra, monka ale mialyscie dzien , lobuzow macie ale jakich dzielnych oby szybkoprzetalo bolec i zeby zapomnieli

Dusiaka, dobrze,ze juz nie podjrzewas, tej szkarlatyny

Dziekuje za mile slowa w kierunku lenusi-nie ukrywam,e, jak pisala izz,jestem 10x dziennie dumna jak paw z mojej madrali malej. Mam nadzieje e was nie zanudzam nadmiernnie,ale komu jak nie wam mam sie chwalic

U nas pogoda do dupy bo aly dzien padalo i nawet spacerku nie bylo.

I dostalam wielka paczke ze stanow od corki mamy kolezanki ze slicznymi
ubrankami dla mlodej.w zeszlym romu tez dostalam ale wtedy bylo tam glownie pelno odpustowych sukinek a teraz sliczne normalne rzeczy

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Madzia,brawo dla erwiego! Zuch chlopak
Mnie nie zanudzasz absolutnie. Pisz jak najwięcej.
Inne dziewczyny tez mają się chwalić wszystkim co dzieciaki potrafią zrobić, łącznie z łobuzowaniem . Bao - Ty też .

Super że dostałaś ciuchy. My też niedawno dostaliśmy całkiem fajne i normalne.
Stary 2012-02-19, 20:09   #2332
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
sara- a która kuchnia podobała Ci się bardziej? Nie wiem ile w sumie ich było, ja pamiętam najlepiej dwie:
W stylu angielskim, taka kremowa - ekspozycja była w tej dużej Hali i taka zdecydowanie nowoczesna, gdzie się tak designersko szafki same zamykały - ta była w tej drugiej części hali, do której trzeba było przejść.
mi się podobały te z szybami takimi kolorowymi, wyspa taka zielona chyba i podświetlona. Te meble akurat z Bełchatowa były.
Widziałam tą w stylu angielskim,moja koleżanka sobie zrobiła teraz taką, ma jaśniutkie meble, szare ściany i jedną prawie czarną. Czarne zasłony z jakimiś tam mazajami szarymi i duże lustro na ścianie w jadalni

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Evitka ja uwielbiam czytać o twojej Lence także pisz jak najczęściej

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2012-02-19, 20:15   #2333
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

To chyba faktycznie na myszach pędzony bo po dobrym bimbrze nie boli głowa[i
Ja miałam przy drugim CC taką nitkę i dzięki temu nie mam bliznowcA ( miałam po pierwszej ) w ogóle ta baba co mnie szyła po pierwszej to mnie zszyła jak faszetowaną sztukę mięsa , okropnie to wygladało . a przy drugiej jak lekarz to zobaczył przez wycięciem to się przeraził jak coś takiego można zrobić . i teraz już mam ładnie , ze 40 min mnie szył

Cytat:

MOja też tak woła ,nawet ostatnio przynosi pieluchę żeby jej zmieniać

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
I od wczoraj po naszej pięknej i bajkowej zimie. Leje deszcz i wszystko topnieje. Przy okazji buciki z Lidla bardzo dobrze się sprawdzają - są suche wewnątrz mimo że Zosia traktuje je jak kalosze.
I bardzo dobrze za kilka dni ma być juz ciepło

Cytat:
Chciałam pocytować i mi wcięło
Darusiaa- ja mówię jak Libra-teściowa nie rodzina. Jeśli nie jesteście od niej w żaden sposób uzależnieni możesz sobie pozwolić na szczerość. Ja tak zrobiłam z moją kilka m-cy temu, powiedziałam co mi leży na sercu. Od tamtego czasu przychodzi raz na miesiąc, Ola jak ją widzi, to mówi, że się boi - to mnie bardzo bawi za każdym razem

Izazula- super pomysł z chowanymi w ścianie drzwiami, zapisałam sobie link do tej strony. Może wyjść nawet taniej, niż drzwi typu Komandor/ Indeco.

Libra- Lodówka była na lewej ścianie, gdy zamiast spiżarki chciałam we wnęcę zrobić wysoką, szeroką zabudowę: jeden słupek lodówka i zamrażarka, drugi z piekarnikiem i mikrofalą, a trzeci miał być z samymi półkami.

O rany, to się Mikowi narobiło. Niech się uszko szybko goi
Monka, Izazula- u Was też ciekawie...

Evitka- zawsze miałaś się czym chwalić, ale dziś to normalnie Jak to się pisze.... bilingwistyczna mała panna

minka- na szczęście TŻ z tych tzw złotych rączek, jak się coś zatnie na pewno poradzi, ba, pewnie sam je będzie montował

lindsley - korzystam tylko z darmowych programów- cały dom w Sweet home 3D, łazienki w programie Paradyża Light Decor, kuchnia w programie Ikei.
A -jak masz za niskie ciśnienie, zapraszam do Łodzi na pyszną kawkę- w przyjemny sposób podniesie delikatnie ciśnienie
Też jestem niskociśnieniowcem i piję co najmniej dwie kawy dziennie.

tylkooliwka- nie poradzę z nocnikiem, mamy chyba normalny, ale i tak Ola siada na nim tylko "treningowo" w pieluszce Cały czas nie zabrałam się za odpieluchowanie. Czekam na wiosnę.

A tak poza tym dziękuję Wam za wszystkie rady i miłe słowa w sprawie domku. Dla mnie to poza macierzyństwem największe życiowe wyzwanie. Bardzo się boję i jednocześnie doczekać nie mogę, kiedy się zacznie.

P0P - nieustannie życzę, żebyś jak najdłużej wytrzymała z syneczkiem (?) w brzuszku

Jeszcze słówko Oli - to chyba jednak nie jest szkarlatyna . Dziś nie ma ani jednej krosteczki. Mogło to być jak u PoPowej Oliwki - uczulenie na antybiotyk. Noc nawet ładnie przespała, tylko nadal mało je, ale nad tym akurat nie ubolewam.
Widziałam w tym Twoim dzienniku że kiedyś byłaś zainteresowana kremową kuchnią z ikea . Moja kuzynka ma taką już z 6 lat i bardzo zadowolona . wklej sobie linka do dziennika w podpis bo nie raz chcę zajrzeć i muszę linka szukać

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
mogłyby być 2w1, te jakoś nie bardzo mi się podobają z wyglądu

Lenka jest niesamowita

biedny Miko

Dusiaka my niedawno wróciliśmy z łodzi. Mamy mnóstwo ulotek i katalogów. Obejrzeliśmy okna, drzwi, schody. Weźmiemy chyba te trzyszybowe okna. Fajne kuchnie też były.

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Pop trzymaj się
trzyszybowe ? co za cudaki ?

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

ja jakoś mało piszę o osiągnięciach Oli , bo jakoś już mi znormalniało że gada ale też nawija całymi zdaniami , śpiewa piosenki itp . ale tu uważam dużo zrobiło przedszkole i to że przebywa z dziećmi . ale ogólnie bardzo fajnie można się z nią dogadać . Ruchowo SZymek był od niej lepszy w jej wieku ( ale za to nic nie gadał ) Ola jest taki cykor . Np ostatnio uczyła się na hulajnodze odpychała się jedną nogą tak jak powinna i jakoś jej się kierwnica przekręciła i lekko upadła . nawet nie płakała . Ale już jej coś nie podpasiło i na ileś dni zawiesiła treningi . SZymek tam się takimi pierdołami nie przejmował , wstawał się otrzepywał i robił dalej .
Stary 2012-02-19, 20:36   #2334
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
J
trzyszybowe ? co za cudaki ?
teraz wchodzą właśnie te trzyszybowe okna, podobno lepsze są, ale to się okaże

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2012-02-19, 21:03   #2335
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

.
to dobrze, bo mój tz nie z "tych", ale brata i szwagra zabrał, więc oni robili a on się przyglądał

Cytat:

nawijaj jak najczęściej, ja to całej rodzinie o Lence opowiadam

Cytat:

ja jakoś mało piszę o osiągnięciach Oli , bo jakoś już mi znormalniało że gada ale też nawija całymi zdaniami , śpiewa piosenki itp . ale tu uważam dużo zrobiło przedszkole i to że przebywa z dziećmi . ale ogólnie bardzo fajnie można się z nią dogadać . Ruchowo SZymek był od niej lepszy w jej wieku ( ale za to nic nie gadał ) Ola jest taki cykor . Np ostatnio uczyła się na hulajnodze odpychała się jedną nogą tak jak powinna i jakoś jej się kierwnica przekręciła i lekko upadła . nawet nie płakała . Ale już jej coś nie podpasiło i na ileś dni zawiesiła treningi . SZymek tam się takimi pierdołami nie przejmował , wstawał się otrzepywał i robił dalej .
no to moja Amelka to taki Szymek wywali się, otrzepie i cuduje dalej. Czasem myślę, że na co dzień po chacie powinna kask nosić
Stary 2012-02-19, 21:15   #2336
libra777
Zakorzenienie

Dziękujemy za słowa współczucia
Już zasnął ale wiercił się nie mógł sie ułozyć ciekawe jak nocka minie
Cytat:
weszłam zobaczyć co z Popikiem a już 1h siedzę,mam nadzieję,ze lekarze zaradzą i się poprawi,bo brzmi niefajnie szkoda,ze popsać nie możesz,pewnie Cie głowa boli od myslenia w kółko-trzymaj się

Libra współczuję,miał jakieś ogolne znieczulenie do szycia

Aniap też bym chciala taki rowerek i tak samo się przymierzam co roku

Evitka oczywiście jestem pod wrażeniem

Dusia super to wygląda wszystko

Tak miał miejscowe znieczulenie ,ale nawet nie poczuł jak mu wbijała igłę
u nas to samo z nocnikiem ,nie raz siurak wystaje i zakrywam albo tetrówką albo pampkiem do kitu jakieś te nocniki i patrzyłam w sklepie za innymi ale są takie same i ta nakładka co mamy na sedes też ma takie niskie z przodu ,więc pozostaje sikanie na stojąco ,oby nie po ścianach
Cytat:
a no tak jadlam i to wiele razy, myslalam o tofu a napisalam ze soji , tofu nigdy nie jadlam , a tez ma duuuuzo bialka.
tofu też nie jadłam nigdy i wstyd się przyznac nie wiem nawet co to
i jak tam ręka ,sprawdzili?
Cytat:
Ale tak jak teraz też jest dobrze ,moim zdaniem,a mikrofalę chcesz dać wysoko? Nie wydaje mi się to dobrym pomysłem ,bo jeśli będziesz chciała zagrzać np. zupę w misce lub talerzu będziesz musiała bardzo uważać przy wyjmowaniu jej żeby się nie oblać a już nie mówiąc jeśli będzie robić to dziecko,albo np. kakao(my robimy w mikrofali)
Też chciałam umieścić nad piekarnikiem ,zrobiliśmy nawet półkę na nią ale otrzeźwił mnie mój syn że on wszystko będzie rozlewał i postawiliśmy na blacie mimo że zajmuje trochę miejsca.(takie małe sugestie)
Ale piekarnik na wysokości 80cm super się sprawdza.
Zdrówka dla Oli ,my też się zmagamy z jakąś wysypką i nie możemy zaleczyć
Cytat:
Wiec teraz na noc mu zostawie te majty treningowe,i pieluch juz nie kupuje
brawo dla Erwiego
Cytat:
I dostałam wielka paczkę ze stanów od córki mamy koleżanki ze ślicznymi
ubrankami dla młodej.w zeszłym roku tez dostałam ale wtedy było tam głownie pełno odpustowych sukienek a teraz śliczne normalne rzeczy[COLOR=Silver][COLOR=Black]-bluzeczki, getry,spódniczki, spodnie
I jeszcze sąsiadka mi ostatnio przyniosła po swoich wnukach sporo książeczek takich ładnych i super bezrękawnik kurtkowy i czapki i się pyta jeszcze czy się nie obrażę. Mała książeczkami zachwycona, a ja bezrękawnikiem bo od jesieni jej kupuję i nic w normalnych cenach ani w lumpkach nie było
fajnie
Cytat:
Ja miałam przy drugim CC taką nitkę i dzięki temu nie mam bliznowcA ( miałam po pierwszej ) w ogóle ta baba co mnie szyła po pierwszej to mnie zszyła jak faszetowaną sztukę mięsa , okropnie to wygladało . a przy drugiej jak lekarz to zobaczył przez wycięciem to się przeraził jak coś takiego można zrobić . i teraz już mam ładnie , ze 40 min mnie szył
to ja tak mam zszyte po cesarce moja kaczka faszerowana na święta lepiej wyglądała,na szczęście jest na tyle nisko że z pod majtek jej nie widać nawet płytkich

Dzieci przy innych dzieciach najszybciej się uczą niestety nie tylko dobrych rzeczy

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Minka ,są takie kaski dla maluchów
mojemu też by się przydał i widzę że większości z "naszych" dzieci
Stary 2012-02-19, 21:23   #2337
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
nawijaj jak najczęściej, ja to całej rodzinie o Lence opowiadam

no to moja Amelka to taki Szymek wywali się, otrzepie i cuduje dalej. Czasem myślę, że na co dzień po chacie powinna kask nosić
ojej, jakie to miłe

a moja to na odwrót, palnie się lekko, pojęczy (czasem tak na pokaz) i potem pól dnia czasem przeżywa
-udeziłam się, mamo. O tu się udeziłam, o podłogę. W główkę. Bolała. pakałam, o tak pakałam <yhy yhy-teatralnym tonem> i tak w kółko . Komedia

to jeszcze wam coś opowiem.
Lenka dostała od sąsiadki worek starych korali do zabawy. I oprócz "tradycyjnych" zabaw, patrzę a ona bawi się sama z siebie w takie zawijasy: http://www.babyboom.pl/dzieci_1_2/cz...we_obrazy.html
Układa coś i nagle krzyczy:
-mamusiu, zobacz pies, pies to jest!ogon ma!
<patrzę, no faktycznie, podobieństwa można się doszukać>
- o królika, zrobiłam! zobacz mamuś, zobacz!
<uszy jakieś miał, to niby podobny>
dalej lezie za mną do kuchni, dzierży jeszcze drugą parę korali, gmera, gmera i woła nagle:
-dore, mamo, dorę zrobiłam zobacz!
<patrzę na tego kleksa, co najwyżej do barbapapy podobnego >
-pięknie zrobiłaś
-o i butka, butka też zrobiłam, patrz <pokazuje na twór z tych drugich korali, także podobny zupełnie do niczego> (butek to małpka, kumpel dory)
-piękny butek, chodź, idziemy do pokoju <idziemy, nagle sobie przypomina że zostawiła swoje wytwory i biegnie z powrotem do kuchni>
-moja dora! mój butek!
Co jak co, ale wyobraźnię ma

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2012-02-19 o 21:28
Stary 2012-02-19, 21:24   #2338
sara 85
Zakorzenienie

byłam dzisiaj w ikei, wzięłam te półki ale były tylko te krótkie

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2012-02-19, 21:27   #2339
evitka21
Zakorzenienie

tak sobie patrzyłam jakie inne tematy są na forum odchowalnia, i my to jednak produkujemy nieźle-jest wątek przed-roczkowy mam dzieci IX-X i się tak zdziwiłam, że do września to jeszcze trochę, a on założony w sierpniu 2011, także słabo im idzie w porównaniu do nas -pleciug

Stary 2012-02-19, 21:38   #2340
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Hej wpadłam na chwilke wrzucic kilka zdjec z przyjęcia wczorajszego mojej cioci i dzisiejsze..
w kóleczku z dziadkami, z ciocia marta- swiadkową
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg biegam.jpg (51,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Michasia.jpg (63,6 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Z mamusią.jpg (94,2 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z dziadkami.jpg (62,8 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg misia.jpg (59,1 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg miska.jpg (55,5 KB, 38 załadowań)

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Edytowane przez madziwnia
Czas edycji: 2012-02-19 o 21:41
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości