|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
A mnie u palaczy najbardziej nie podoba się to, że w czasie pracy MUSZĄ (!!!) kilka razy wyjść na dymka. Ja, niepaląca, gdybym kilka razy dziennie wychodziła przez budynek i postałabym sobie za każdym razem jakieś 15 minut to nie wyglądałabym komicznie, a posądzono by mnie o brak chęci do roboty i zwykłe obijanie się . Pracuję w placówce dla osób niepełnosprawnych i to wychodzenie, załatwienie (bądź nie) przez palaczy opieki dla podopiecznych jest co najmniej chore i szkoda, że niepaląca dyrekcja tego nie widzi...
|
|
|
|
#1412 |
|
Konto usunięte
|
Póki nie jesteś szefem możesz co najwyżej tupnąć nóżką
|
|
|
|
#1413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
,jakie pokazywanie innym,że się JUŻ PALI-w wieku 16-17 lat?Śmiechu warte,ludzie w tym wieku często są uzależnieni i palą po 5 lat.Szpanować fajkami to w podstawówce można i to takiej środkowej.U mnie w liceum nikogo to nie obchodziło,kto pali a kto nie,nikt się tym się szczycił i nie obnosił.Sorry edytuję-zapomniałam,że jest gimnazjum,ja byłam ostatnim rocznikiem przed,więc nie środkowej podstawówce tylko końcowych klasach. Edytowane przez rickybobby Czas edycji: 2012-02-18 o 22:37 |
|
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie nie denerwuje, gdy pali ktoś mi obcy, bo niby czemu? Jego sprawa.
Jeżeli jednak ktoś bliski, to jak najbardziej. Pamiętam, jak byłam mała, to wyrzucałam mamie papierosy przez okno. Owszem, to nie był mądry sposób, lecz tak bardzo chciałam, by nie paliła, a dzieckiem byłam, więc i sposoby były proste. Potem informowałam ją o szkodliwości. Nie pomagało. Dopiero, gdy przyszła choroba, to ogarnęła się. no niestety, palacz musi sam chcieć rzucić, inaczej się nie da. Mnie nie denerwuje, że ktoś pali, to naprawdę jego biznes. Jednak bezmyślni palacze oczywiście, że mnie denerwują. Np szpanujący nastolatkowie, którzy raz chcieli mi chyba chuchnąć dymem papierosowym w twarz . Takie akcje są dla mnie żałosne. Albo kobiety, które palą w ciąży, bez zastanowienia. Tu miałam farta, mama była rozumna i w ciązy rzuciła i już wtedy nie paliła. Ludzie, którzy wychodzą na papieroska może tak nie, ale jeżeli np wychodzi co godzinę, to pracodawca może się wkurzyć |
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
W pewnym zakładzie w moim rodzinnym mieście, ci którzy nie wychodzą na papierosa, dostają premię, 100 zł miesięcznie. U mnie w pracy jest pewna osoba, która wychodzi na fajkę po kilka razy. Kiedyś obliczono ile czasu podczas dyżuru 12-godzinnego spędziła na papierosie, 4 godziny.
Edytowane przez Keket Czas edycji: 2012-02-19 o 00:06 Powód: literówka |
|
|
|
#1416 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Palenie to głupota bez względu na wiek, a co więcej w odniesieniu do tych nastolatków - młodzi, głupi - taki wiek, trzeba przejść. A jak stary to i mądrzejszy być powinien i przykład lepszy dawać Chociaż palenie w ciąży to osobna sprawa i totalnie karygodna. Jak już ktoś się decyduje na urodzenia dziecka (w sensie; decyduje się jej nie przerwać) to po cholerę katuje płód? |
|
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1418 |
|
Zadomowienie
|
Dołączam do grona tych, które kiedyś paliły (w moim przypadku jako nastoletni gówniarz, nie nałogowo, ale zdarzało się wypalić dużo) a teraz nie znoszą dymu papierosowego
I znam wiele takich osób. Nie wiem, jak to jest, ale po zaprzestaniu palenia, dym z papierosów i charakterystyczny smród zaczął mi przeszkadzać o wiele bardziej niż przed paleniem. Teraz jak jestem w pomieszczeniu, w którym ktoś palił/pali, to zaraz mam mdłości i boli mnie głowa, robi mi się gorąco, źle się czuję i myślę o tym, aby jak najszybciej opuścić to miejsce. Dlatego jestem przeciwniczką palenia, szczególnie w miejscach publicznych. Nie jest to moje widzimisię na zasadzie "paliłam, teraz nie palę i pokażę wszystkim, jakie to "fe i be", więc nie pozwolę zapalić przy sobie i będę tępić palaczy", tylko po prostu źle znoszę dym papierosowy i nie daję rady wytrzymać w obecności palącej osoby. Ostatnio o mało nie zwymiotowałam w domu mojej palącej znajomej, musiałam uciekać na dwór, bo otwarte okno nic nie dało
Edytowane przez Reme Czas edycji: 2012-02-19 o 12:57 |
|
|
|
#1419 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też nie wyobrażam sobie życia z palaczem. Mój facet napewno nie będzie palił. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak, to smutne. I nie dziwię się, że tak mówisz mamie. Jak widać Twoja mama ma bardzo silny ten nałóg. Jasne, że każdy jest silny, ale ona widocznie jest jeszcze bardziej na to podatna. A niektórzy jak widać nawet mają raka, a palą nadal.. zatrważające... U mnie w rodzinie jeszcze był wujek, Miał problem z alkoholem, pił praktycznie codziennie. Zachorował na trzustkę. O dtej pory nawet piwka nie pije. Znalazł dobrą pracę i dobrze sobie radzi. Teraz z trzustką ok. Można? Można.
|
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
), moją mamę mój tata musiał podczas ciąży pilnować, żeby nie paliła, ale przecież ciągle jej nie mógł mieć na oku. Od 8-go roku życia mieszkam tylko z mamą i ona zawsze paliła i dalej pali w domu. Nic mnie tak nie denerwuje jak to, że mimowolnie byłam biernym palaczem i mam zanieczyszczone płuca, mimo że nie palę. Nie dała się namówić na palenie na balkonie, bo ona na zimnie nie ma zamiaru sterczeć i że to jej dom, więc ma prawo robić, co chce. Ja rozumiem nałóg, ale nie rozumiem szkodzenia innym dla swojego widzimisię.
|
|
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
Brrr, smutne te Wasze historie. Ja też wkurzyłabym się, gdybym dowiedziała się, że byłam biernym palaczem w łonie matki. No ale wierzę mamie, ona zawsze była rozsądna, więc w takich sytuacjach umiała rzucić, tak samo, jak zachorowała, to zrozumiała, że nie ma innego wyjścia.
|
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzeniona
|
Mój tata też palił, ale dla niego moje zdrowie było święte i nie palił w domu ani przy nas. Po wielu latach palenia rzucił niemal z dnia na dzień. Ma 50 lat, odżywia się zdrowo, prowadzi aktywny tryb życia, kiedy jest ładna pogoda jeździ na 100-kilometrowe rajdy rowerowe, gra w siatkówkę, prowadzi życie towarzyskie, poznaje nowych ludzi, jeździ na różne wycieczki, próbuje nowych rzeczy - ostatnio zapisał się na angielski (nie potrzebuje go w pracy, ale chce umieć dla samego siebie). Jestem z niego naprawdę dumna, bo wszyscy ojcowie moich koleżanek mają wielkie brzuchy i ich jedyna aktywność do skoczenie do lodówki po kolejne piwo, a on czuje się bardzo młodo (i dla mnie jest młody) i mu się chce.
|
|
|
|
#1426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1427 |
|
nyan nyan ^^
|
Ja nigdy nie paliłam, dym papierosowy mnie drażni. Kiedyś zapytałam koleżankę, dlaczego pali, stwierdziła, że to dobrze wygląda jak się coś trzyma w ręku
|
|
|
|
#1429 |
|
Konto usunięte
|
A mnie zdenerwowała pani higienistka z mojej szkoły. Mam chore serce, częstoskurcz napadowy komorowy - mocno się zdenerwuję, i już, serce przyśpiesza (nawet 200 -300 uderzeń na minutę), ciśnienie spada, pot, mroczki przed oczami, nie mogę oddychać, blednę momentalnie, nawet nie jestem w stanie ustać na nogach. No i właśnie tak miałam przedwczoraj. Prawie zemdlałam na przerwie, kolega zaniósł mnie do higienistki. Opowiedziałam jej ledwo, co się ze mną dzieje, i mam przykazanie, dzwonić po opiekuna (mama lub babcia) i po pogotowie. Powiedziałam jej to. ŁASKAWIE ruszyła pupsko z krzesła. Zmierzyła mi puls, powiedziała że ja chyba martwa jestem, bo nie mam pulsu. Walczę prawie z czernią w oczach, błagam żeby zadzwoniła, ona do mnie "POSIEDŹ SOBIE I CI PRZEJDZIE"
Kolega zadzwonił po moją mamę, mama po pogotowie, i od piątku leżę w szpitalu. I zemdlałam w karetce. Jutro składam skargę na szanowną higienistkę, która nie robi absolutnie nic. Tzn nie ja, mama, bo ja zostaję na obserwacji do wtorku. Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2012-02-19 o 16:00 |
|
|
|
#1430 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#1431 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1432 | |
|
nyan nyan ^^
|
Cytat:
![]() W moim liceum było tak samo. Na dodatek kobieta schodziła ciągle na salę gimnastyczną podrywać wuefistów, a zamiast kitla wolała kiecki w panterkę z wielkim dekoltem. Edytowane przez Cherry Blossom Girl Czas edycji: 2012-02-19 o 16:25 |
|
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rany, mam nadzieję, że babka dostanie jakąś naganę czy co.
|
|
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba epidemia bo także miałam taką higienistkę. Jak na moje to ona chyba skończyła kurs parzenia kawy bo kawki to sobie cały czas robiła. Ale po co tam siedziała poza tym to nie wiem
Tinkerbell koniecznie tą skargę.
|
|
|
|
#1435 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ja bym tak psów nie wieszała na wszystkich higienistkach szkolnych (nie mówię tu o sytuacji Tinkerbell, bo tutaj kobieta powinna była z miejsca dzwonić po opiekuna!). Prawdę powiedziawszy to taka pielęgniarka niewiele może zrobić. Był czas, że nie mogła podać nawet tabletki przeciwbólowej
|
#1436 |
|
Konto usunięte
|
G... prawda że niewiele mogła zrobić! Właśnie nie zrobiła tego czego powinna - nie wezwała pogotowia jak widać było to bardzo wskazane skoro teraz dziewczyna leży w szpitalu.
Jak widzisz wypadek samochodowy a nie masz możliwości czy wiedzy by pomóc to pierwsze co robisz to dzwonisz po karetkę i w między czasie zabezpieczasz miejsce wypadku w miarę możliwości np rozstawiasz trójkąt i tak dalej - i to jest pomoc. Nawet jak się nie rzucisz bezpośrednio na pomoc wyciągać z auta, to jest właśnie pomoc. A kobieta nie zrobiła nic, nie no masakra. |
|
|
|
#1437 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1438 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Chodziło mi to, że często higienistka chce pomóc, ale właśnie jedyne, co tak naprawdę może zrobić to albo zadzwonić po rodzica/pogotowie, albo powiedzieć; „posiedź sobie”, bo leków wydać nie może. Przynajmniej kilka lat temu nie mogła, nie wiem jak jest teraz.
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli dzieje się coś naprawdę poważnego, to dzwoni się po pogotowie, np. kiedyś moja kumpela miała atak wyrostka, albo inna złamała nogę na wf. Od razu nauczyciel dzwonił po pogotowie. jeśli ktoś dostanie ostrych bóli czy coś, to też lepiej się zwolnić i iść do domu, niż siedzieć z ostrym bólem przez kolejnych parę godzin w szkole :/ kiedyś, w gimnazjum, miałam takie migreny, że dosłownie zamazywał mi się obraz przed oczami, zamiast kartki z literami widziałam jedynie czarną plamę. Zwalniałam się do domu, nie było sensu siedzieć w szkole w takim stanie. ja do takiej, w trakcie całej szkoły, chodziłam jedynie wtedy, kiedy były te okresowe badania - ważenie, mierzenie, albo szczepienia.
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-02-20 o 14:53 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.

,jakie pokazywanie innym,że się JUŻ PALI-w wieku 16-17 lat?Śmiechu warte,ludzie w tym wieku często są uzależnieni i palą po 5 lat.Szpanować fajkami to w podstawówce można i to takiej środkowej.U mnie w liceum nikogo to nie obchodziło,kto pali a kto nie,nikt się tym się szczycił i nie obnosił.
.