Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-19, 21:48   #2341
monka23
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
co do nocnika to mamy ikeowy u babci,a taki z pepco w domu.siusiak czasami wyskakuje jak mlody po spaniu.on sam pilnuje zeby koszulki podniesc jedna reka, a upchnac co trzeba druga.
No i u nas jakis przelom bo maly od tyg ma sucha pieluche po nocy.
W dzien jak bylismy na spacerze wolal siku,ale nie chcial na drzewko to lecialam do domu bo nie bylo nic z toaleta,a jemu bardzo sie chcialo i nic nie popuscil. Wiec teraz na noc mu zostawie te majty treningowe,i pieluch juz nie kupuje

no co ty ,ale super, to przygoda z pampkiem juz u was zakonczona , jak dlugo w sumie wam to zajelo. Tak mniej wiecej.

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
Libra, monka ale mialyscie dzien , lobuzow macie ale jakich dzielnych oby szybkoprzetalo bolec i zeby zapomnieli

Dusiaka, dobrze,ze juz nie podjrzewas, tej szkarlatyny

Dziekuje za mile slowa w kierunku lenusi-nie ukrywam,e, jak pisala izz,jestem 10x dziennie dumna jak paw z mojej madrali malej. Mam nadzieje e was nie zanudzam nadmiernnie,ale komu jak nie wam mam sie chwalic

U nas pogoda do dupy bo cały dzień padało i nawet spacerku nie było.

I dostałam wielka paczkę ze stanów od córki mamy koleżanki ze ślicznymi
ubrankami dla młodej.w zeszłym roku tez dostałam ale wtedy było tam głownie pełno odpustowych sukienek a teraz śliczne normalne rzeczy-bluzeczki, getry,spódniczki, spodnie
Tez bym tak chciala i chwal sie chwal

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Dziękujemy za słowa współczucia
Już zasnął ale wiercił się nie mógł sie ułozyć ciekawe jak nocka minie

Tak miał miejscowe znieczulenie ,ale nawet nie poczuł jak mu wbijała igłę
u nas to samo z nocnikiem ,nie raz siurak wystaje i zakrywam albo tetrówką albo pampkiem do kitu jakieś te nocniki i patrzyłam w sklepie za innymi ale są takie same i ta nakładka co mamy na sedes też ma takie niskie z przodu ,więc pozostaje sikanie na stojąco ,oby nie po ścianach

tofu też nie jadłam nigdy i wstyd się przyznac nie wiem nawet co to
i jak tam ręka ,sprawdzili?

Ale tak jak teraz też jest dobrze ,moim zdaniem,a mikrofalę chcesz dać wysoko? Nie wydaje mi się to dobrym pomysłem ,bo jeśli będziesz chciała zagrzać np. zupę w misce lub talerzu będziesz musiała bardzo uważać przy wyjmowaniu jej żeby się nie oblać a już nie mówiąc jeśli będzie robić to dziecko,albo np. kakao(my robimy w mikrofali)
Też chciałam umieścić nad piekarnikiem ,zrobiliśmy nawet półkę na nią ale otrzeźwił mnie mój syn że on wszystko będzie rozlewał i postawiliśmy na blacie mimo że zajmuje trochę miejsca.(takie małe sugestie)
Ale piekarnik na wysokości 80cm super się sprawdza.
Zdrówka dla Oli ,my też się zmagamy z jakąś wysypką i nie możemy zaleczyć

brawo dla Erwiego

fajnie

to ja tak mam zszyte po cesarce moja kaczka faszerowana na święta lepiej wyglądała,na szczęście jest na tyle nisko że z pod majtek jej nie widać nawet płytkich

Dzieci przy innych dzieciach najszybciej się uczą niestety nie tylko dobrych rzeczy
ja to jestem nie kumata dzis totalnie, tofu to tez produkt sojowy, taki serek sojowy czy cos hehe z mleka sojowego sie robi . Nie byli z reka, moj tz uwaza ze to nic . Po nocce jak mi bedzie marudzil ze go boli to zadzwonie z rana do lekarz .Juto wraca do szkoly. Ja tam wole uslyszec od lekrza ze to tylko stluczenie .

Cytat:
ojej, jakie to miłe

a moja to na odwrót, palnie się lekko, pojęczy (czasem tak na pokaz) i potem pól dnia czasem przeżywa
-udeziłam się, mamo. O tu się udeziłam, o podłogę. W główkę. Bolała. pakałam, o tak pakałam <yhy yhy-teatralnym tonem> i tak w kółko . Komedia

to jeszcze wam coś opowiem.
Lenka dostała od sąsiadki worek starych korali do zabawy. I oprócz "tradycyjnych" zabaw, patrzę a ona bawi się sama z siebie w takie zawijasy: http://www.babyboom.pl/dzieci_1_2/cz...we_obrazy.html
Układa coś i nagle krzyczy:
-mamusiu, zobacz pies, pies to jest!ogon ma!
<patrzę, no faktycznie, podobieństwa można się doszukać>
- o królika, zrobiłam! zobacz mamuś, zobacz!
<uszy jakieś miał, to niby podobny>
dalej lezie za mną do kuchni, dzierży jeszcze drugą parę korali, gmera, gmera i woła nagle:
-dore, mamo, dorę zrobiłam zobacz!
<patrzę na tego kleksa, co najwyżej do barbapapy podobnego >
-pięknie zrobiłaś
-o i butka, butka też zrobiłam, patrz <pokazuje na twór z tych drugich korali, także podobny zupełnie do niczego> (butek to małpka, kumpel dory)
-piękny butek, chodź, idziemy do pokoju <idziemy, nagle sobie przypomina że zostawiła swoje wytwory i biegnie z powrotem do kuchni>
-moja dora! mój butek!
Co jak co, ale wyobraźnię ma

Moj tez czasem pojeczy tak zeby go pozalowac , a potem w try migi zapomina i dalej meksyk zapomnialam dopisac podziw nad twoja wygadana mala , szok. Dzieki niej widac jak nasze dzieci sa kumate hehe co rozumieja i ile, moj nie nawija jak twoja , ale juz wiem ze swoje wie i kuma.

Slyszalyscie ta rozmowe telefoniczna matki ze strazakiem, ze jej Michalek umiera ? tutaj mozecie przesluchac. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019391,...l?ticaid=1df36

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-02-19 o 21:50
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 21:48   #2342
evitka21
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

dużo jest fajnych blogów z pomysłami na zabawy z maluchami, i super rzeczy tam robią, ale jak tak sobie czytam i oglądam to mi się to czasochłonne wydaje i sobie wtedy myślę, jak te mamy się organizują....ze tak mają na to czas, wtedy moje zabawy klockami, ciastoliną itp się takie..ubogie kreatywnie wydają
Niektóre pomysły dla troszkę starszych maluchów, ale niektóre zupełnie do zapożyczenia i wykorzystania
http://bawimy-sie.blogspot.com/ (tu jest taka fajna kuchnia i żarcie z filcu)
http://asiamipomyslowamama.blogspot.com/
http://wczesnaedukacjaantkaikuby.blogspot.com/
http://pomyskowo.blogspot.com/
http://dodziecizpasja.blogspot.com/
http://tekturowo.blogspot.com/
http://skaczacwkaluzach.blogspot.com/

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 22:02   #2343
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
to dobrze, bo mój tz nie z "tych", ale brata i szwagra zabrał, więc oni robili a on się przyglądał

nawijaj jak najczęściej, ja to całej rodzinie o Lence opowiadam

no to moja Amelka to taki Szymek wywali się, otrzepie i cuduje dalej. Czasem myślę, że na co dzień po chacie powinna kask nosić
Powiem Ci jedno to nie przechodzi niestety , ale takie dzieciaki raczej sobie krzywdy nie robią

Cytat:
Dzieci przy innych dzieciach najszybciej się uczą niestety nie tylko dobrych rzeczy[COLOR="Silver"]
l:
Ola jakoś nie łapie negatywnych zachowań
Ona ogólnie jest strasznie spokojna , dokładna , przeciwieństwo SZymka . czasem od brata coś podłapie niedozwolonego . Do tego SZymek zaczyna ją wykorzystywać . jak wie że coś mu nie wolno , to każe to zrobić Olce żeby jej się dostało . cwaniak jeden
Stary 2012-02-19, 22:09   #2344
libra777
Zakorzenienie

Evitka Twója Lenka na pewno jest z tego samego rocznika jest rewelacyjna
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Hej wpadłam na chwilke wrzucic kilka zdjec z przyjęcia wczorajszego mojej cioci i dzisiejsze..
w kóleczku z dziadkami, z ciocia marta- swiadkową
Michasia śliczna a mamusia jaka uśmiechnięta
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Powiem Ci jedno to nie przechodzi niestety , ale takie dzieciaki raczej sobie krzywdy nie robią

Ona ogólnie jest strasznie spokojna , dokładna , przeciwieństwo SZymka . czasem od brata coś podłapie niedozwolonego . Do tego SZymek zaczyna ją wykorzystywać . jak wie że coś mu nie wolno , to każe to zrobić Olce żeby jej się dostało . cwaniak jeden
hehe ,dobrze kombinuje
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 22:10   #2345
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
ojej, jakie to miłe

a moja to na odwrót, palnie się lekko, pojęczy (czasem tak na pokaz) i potem pól dnia czasem przeżywa
-udeziłam się, mamo. O tu się udeziłam, o podłogę. W główkę. Bolała. pakałam, o tak pakałam <yhy yhy-teatralnym tonem> i tak w kółko . Komedia

to jeszcze wam coś opowiem.
Lenka dostała od sąsiadki worek starych korali do zabawy. I oprócz "tradycyjnych" zabaw, patrzę a ona bawi się sama z siebie w takie zawijasy: http://www.babyboom.pl/dzieci_1_2/cz...we_obrazy.html
Układa coś i nagle krzyczy:
-mamusiu, zobacz pies, pies to jest!ogon ma!
<patrzę, no faktycznie, podobieństwa można się doszukać>
- o królika, zrobiłam! zobacz mamuś, zobacz!
<uszy jakieś miał, to niby podobny>
dalej lezie za mną do kuchni, dzierży jeszcze drugą parę korali, gmera, gmera i woła nagle:
-dore, mamo, dorę zrobiłam zobacz!
<patrzę na tego kleksa, co najwyżej do barbapapy podobnego >
-pięknie zrobiłaś
-o i butka, butka też zrobiłam, patrz <pokazuje na twór z tych drugich korali, także podobny zupełnie do niczego> (butek to małpka, kumpel dory)
-piękny butek, chodź, idziemy do pokoju <idziemy, nagle sobie przypomina że zostawiła swoje wytwory i biegnie z powrotem do kuchni>
-moja dora! mój butek!
Co jak co, ale wyobraźnię ma
zdolniacha mała

Cytat:
dużo jest fajnych blogów z pomysłami na zabawy z maluchami, i super rzeczy tam robią, ale jak tak sobie czytam i oglądam to mi się to czasochłonne wydaje i sobie wtedy myślę, jak te mamy się organizują....ze tak mają na to czas, wtedy moje zabawy klockami, ciastoliną itp się takie..ubogie kreatywnie wydają
Niektóre pomysły dla troszkę starszych maluchów, ale niektóre zupełnie do zapożyczenia i wykorzystania

dzięki, wykorzystam, bo z pomysłami u mnie licho

Cytat:

ja podobno tez taka byłam

a Szymek wykorzystuje bo od tego ma się młodsze rodzeństwo heh przypomniało mi sie moje dzieciństwo tez tak siostrę wysyłałam, ale opierdziel i tak potem dostawałam ja, chyba mama tak jak ty kapowała się o co chodzi
Stary 2012-02-19, 22:17   #2346
sara 85
Zakorzenienie

Evitka ale fajne blogi, ta kuchnia fajna i jedzenie z filcu

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 22:38   #2347
ania p
Zakorzenienie

Przykład z dziś .
Parę dni temu kąpali się razem , ja sobie włosy suszyłam , SZymek rozkręcił zimną wodę i zaraz w wannie lodówkę mieli . dostał opr za to .
Dziś to samo , oni się kąpią ja suszę włosy i za chwilkę słyszę - Ola odkręć zimną wodę .
Stary 2012-02-19, 23:32   #2348
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
ja jakoś mało piszę o osiągnięciach Oli , bo jakoś już mi znormalniało że gada ale też nawija całymi zdaniami , śpiewa piosenki itp . ale tu uważam dużo zrobiło przedszkole i to że przebywa z dziećmi . ale ogólnie bardzo fajnie można się z nią dogadać . Ruchowo SZymek był od niej lepszy w jej wieku ( ale za to nic nie gadał ) Ola jest taki cykor . Np ostatnio uczyła się na hulajnodze odpychała się jedną nogą tak jak powinna i jakoś jej się kierwnica przekręciła i lekko upadła . nawet nie płakała . Ale już jej coś nie podpasiło i na ileś dni zawiesiła treningi . SZymek tam się takimi pierdołami nie przejmował , wstawał się otrzepywał i robił dalej .
Bo pewnie przy drugim dziecku tez inaczej się podchodzi to takich zwykłych i normalnych umiejętności. Do tego stałe przebywanie z dzieciakami robi swoje. Dzieci przedszkolne/żłobkowe sa zupełnie inne.

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
teraz wchodzą właśnie te trzyszybowe okna, podobno lepsze są, ale to się okaże
Najważniejszy jest wspólczynnik przenikania ciepła. Oby jak najmniej go ubywało z pomieszczenia. To są takie 3-szybowe z pustką pomiędzy czy klejone ? Tak z ciekawości. Jak pracowałam to były na topie (dla tych co mieli kasy jak lodu i się budowali) też 3-szybowe z tym że 2 były sklejone pustka powietrzna i następna szyba. Pewnie technologia łączenia była zupełnie inna, już w końcu parenaście lat minęło . No i jeszcze ważna jest ilosć komór wewnętrz profilu.

Cytat:
to ja tak mam zszyte po cesarce moja kaczka faszerowana na święta lepiej wyglądała,na szczęście jest na tyle nisko że z pod majtek jej nie widać nawet płytkich

Minka ,są takie kaski dla maluchów
mojemu też by się przydał i widzę że większości z "naszych" dzieci
Moja blizna jest ładna, tzn. biała kreska

Co do kasków to chyba byłby potrzebne takie dla bramkarza w hokeju

Cytat:
tak sobie patrzyłam jakie inne tematy są na forum odchowalnia, i my to jednak produkujemy nieźle-jest wątek przed-roczkowy mam dzieci IX-X i się tak zdziwiłam, że do września to jeszcze trochę, a on założony w sierpniu 2011, także słabo im idzie w porównaniu do nas -pleciug
Bo my lubimy ploty

A Lenka wyobraźnię ma nie ma co

Cytat:
Hej wpadłam na chwilke wrzucic kilka zdjec z przyjęcia wczorajszego mojej cioci i dzisiejsze..
Urocza

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Przykład z dziś .
Parę dni temu kąpali się razem , ja sobie włosy suszyłam , SZymek rozkręcił zimną wodę i zaraz w wannie lodówkę mieli . dostał opr za to .
Dziś to samo , oni się kąpią ja suszę włosy i za chwilkę słyszę - Ola odkręć zimną wodę .
A to spryciarz

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Pop gdzie jesteś ?
Stary 2012-02-19, 23:32   #2349
machaj
Raczkowanie

hej! my już po imprezie.. całe szczęście

tort nawet się udał tylko trochę się rozpadał przy krojeniu jak nie zapomnę zrobię jutro zdj...

evitka- kala po ang to tylko pepa pig powie pięknie gada ta twoja Lenka

ja też się pochwalę jakie mam dobrze wychowane dziecko... przyjechali moi rodzice a kala stała w drzwiach i wołała 'prosze tam' i prowadziła do jadalni i mówiła każdemu gdzie ma usiąść

a tak poza tym to strasznie dokazuje ostatnio;/ do perfekcji opanowała padanie na kolana i na twarz i jęczenie... testuje nas na maksa.. a jej tata jest miekki i nie wiem jak to jutro będzie jak marcin wróci do pracy a ja z nia sama będę...

co do nocnika to u nas żadnych postępów nie ma... jak sobie przypomnę jak było rok temu to mi się płakać chce... wtedy było 100razy lepiej mała siadała i chciała siedzieć na nocniku a co najważniejsze sikała i robiła kupke do niego... a teraz... jak robi kupe to pod stół albo za szafę się chowa;/ a jak jej szybko sćiagne pampucha i ją posadzę na nocniku to ryczy i nic nie zrobi;/ chyba jej zrobię terapie szokową i pewnego dnia w ogóle jej pampucha nie ubiorę!

uciekam spać... na jutro znajomych zaprosiliśmy.. bo trochę ciasta zostało no i marcin wraca do pracy więc mała od rana będzie jęczeć za tatą.
dobranoc!!
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 07:37   #2350
megi-megi
Zakorzenienie

Evi - aż mnie zatkało i więcej nie wiem, co napisać. Mówienie Lenki powaliło mnie na podłogę i ciężko się pisze, bo ledwo łapki docierają do klawiatury.
Ale w końcu udało się odkryć pomyłkę - mykaj stąd na właściwy wątek mamuś 2007 czy coś...
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 08:03   #2351
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
no co ty ,ale super, to przygoda z pampkiem juz u was zakonczona , jak dlugo w sumie wam to zajelo. Tak mniej wiecej.

Slyszalyscie ta rozmowe telefoniczna matki ze strazakiem, ze jej Michalek umiera ? tutaj mozecie przesluchac. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019391,...l?ticaid=1df36
słuchałam tego nagrania i ryczałam, nie chciałabym być nigdy na jej miejscu

Mojego sikania długo oduczałam, już zaczął łapać ale wakacje były to wyjazdy w pampku i znowu od zera. We wrześniu załapał o co chodzi i sam siadał, ale nie wołał, i tak chodził po domu z gołą dupą do styczniaa na noc i wyjścia pampek. Teraz jak już się nauczył w rajtuzach chodzić i majtkach, to jak ma problem ściągnąć to krzyczy Kupa,nie ważne co mu się chce zawsze jest "kupa"tak od 2 mc. Ale te nocki to pampek do zeszłego tyg był co noc przedojony. a teraz w nocy się budzi i woła"kupa" zrobi siku i jest ok

Moje chłopaki się skumlowali z córeczkami od sąsiadki. Normalnie chyba te dziewczynki zaadoptuję bo jak przyjdą to moich dzieci nie ma, cicho, bez wrzasków i walenia czymś o ścianę. Takie kulturalne sie robią

Madziwnia zdjęcia fajowe. Najlepsze to co jesteś z córcią

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 08:41   #2352
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
tofu też nie jadłam nigdy i wstyd się przyznac nie wiem nawet co to
i jak tam ręka ,sprawdzili?

Eee tam wstyd,ja tam też nigdy tofu nie jadłam ani na oczy nie widziałam
Cytat:
Ładny masz ten kolor włosów
Michalina duża dziewczyna
Cytat:
O fajnie!Coś może pozgapiam

Pop dawaj znaka co u was?

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Evi - aż mnie zatkało i więcej nie wiem, co napisać. Mówienie Lenki powaliło mnie na podłogę i ciężko się pisze, bo ledwo łapki docierają do klawiatury.
Ale w końcu udało się odkryć pomyłkę - mykaj stąd na właściwy wątek mamuś 2007 czy coś...
Racja

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 09:03   #2353
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
no tak, wiedziałam, że szybko będziecie miały dość tych lenkowych opowieści i mnie wygonicie...

Cytat:
Moje chłopaki się skumlowali z córeczkami od sąsiadki. Normalnie chyba te dziewczynki zaadoptuję bo jak przyjdą to moich dzieci nie ma, cicho, bez wrzasków i walenia czymś o ścianę. Takie kulturalne sie robią
e to prawdziwe dżentelmeny

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Racja
o, następna

to jeszcze z przed chwili. Zrobiłam jej właśnie śniadanie-jajecznice i chlebek

-jajecnicke mi zrobiłaś? i chlebek?
-tak
-o, ja lubie jajecnicke. Tatuś mi nie chciał dawać, wypluwałam. Był zły. Pobiegłam do mamy, pukałam w dzwi <od kuchni>, mama otwoźyła. Pakałam.

A ja znów - przypomniało jej się sytuacja z soboty rano i mi z takimi szczegółami opowiedziała. Pluła jajem i stary ją wyciągnął z krzesła. Kopara znów w parterze

Przedtem układałyśmy w szufladzie, i dobrała się do rolki do czyszczenia ubrań i biegała z nią po pokoju i krzyczała
-abrakadabra, abrakadabra, zaczaruje cie, zaczaruje cie!
Mówię wam sikam po gaciach z nią, bo tak cały dzień mam . Kończę, bo już i tak się zrobił wątek lenkowy

madziwnia
, zapomniałam skomentować - misia śliczna i duża, zmienia sie strasznie, ale oczy wciąż twoje

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2012-02-20 o 09:06
Stary 2012-02-20, 09:36   #2354
aneczkkaa
Zakorzenienie

P0P trzymam mocno kciuki z a Ciebie i kruszynkę trzymajcie sie dzielnie.
A tak w ogóle to który to już tydzień ? ile waży dziecko ? Co lekarze na to wszystko ??

Michaśka jest prześliczna i te włoski, boskie

Machaj Kalinka jest super dzielnie radziła sobie z gośćmi mądra dziewczynka

Lenka jak zwykle wymiata

Maciej też pięnie mówi

Evitka podziwiam Cie że tak wszystko pamiętasz,bo ja nie jestem w stanie spamiętać tego co gada maciej , a nie gada aż tak jak Lenka

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
własnie przesłuchałam, dobrze że wszystko pozytywnie się skończyło, nie chciałabym być nigdy na miejscu tej kobiety
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 09:48   #2355
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie

Madzia - jednak kobiety łagodzą obyczaje

Evi - można lać z takich sytuacji

Machaj - jak możesz to ściągaj pampka w domu
Stary 2012-02-20, 10:21   #2356
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dzień dobry!!

Dziekujemy za miłe słowa.. tak takk Michaśka to chyba podmienione dziecko tylko po oczach można ją rozpoznać

Ana... włąsnie tak mówia że fajny kolor i dziewczyny pytały jakim farbowane a że u fryzjerki to nie wiem.. szukam podobnego koloru w farbach i nie widzę.. bo niedługo musze odświeżyć kolor. na rozjaśnianych włosach szybko płowieje no i nadal brak połysku

P0P...ciagle , codziennie myślę o Was i wierze że bedzie dobrze

Evitka.. watek jest dzieciowy a ja tez uwielbiam czytac tych opowieści

A my przywieźliśmy z sali 6 złączonych ze soba balonów dla Michasi a ona dzis je za sznurek i aczeła biegac i wołać "Mamo patrz latawiec.. o leci!!

no i skad to zna??? nie mam pojecia

Kala musi bosko wygladać jak tam stała i witała .. wyobraziłam sobie taka małą kamerdynerkę

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:45   #2357
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Slodka masz core

Cytat:
fajne pomysly, ale ze mnie len , moze kiedys korzystam , moje chlopaki to nie usiedza na dupie za dlugo .

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
hej! my już po imprezie.. całe szczęście

tort nawet się udał tylko trochę się rozpadał przy krojeniu jak nie zapomnę zrobię jutro zdj...

evitka- kala po ang to tylko pepa pig powie pięknie gada ta twoja Lenka

ja też się pochwalę jakie mam dobrze wychowane dziecko... przyjechali moi rodzice a kala stała w drzwiach i wołała 'prosze tam' i prowadziła do jadalni i mówiła każdemu gdzie ma usiąść

a tak poza tym to strasznie dokazuje ostatnio;/ do perfekcji opanowała padanie na kolana i na twarz i jęczenie... testuje nas na maksa.. a jej tata jest miekki i nie wiem jak to jutro będzie jak marcin wróci do pracy a ja z nia sama będę...

co do nocnika to u nas żadnych postępów nie ma... jak sobie przypomnę jak było rok temu to mi się płakać chce... wtedy było 100razy lepiej mała siadała i chciała siedzieć na nocniku a co najważniejsze sikała i robiła kupke do niego... a teraz... jak robi kupe to pod stół albo za szafę się chowa;/ a jak jej szybko sćiagne pampucha i ją posadzę na nocniku to ryczy i nic nie zrobi;/ chyba jej zrobię terapie szokową i pewnego dnia w ogóle jej pampucha nie ubiorę!

uciekam spać... na jutro znajomych zaprosiliśmy.. bo trochę ciasta zostało no i marcin wraca do pracy więc mała od rana będzie jęczeć za tatą.
dobranoc!!
To nie zakladaj jej pampka w domu , moze zalapie . Czasem dzieciaki maja takie akcje , ze po sikaniu do nocnika nagle zaczynaja sikac po gdzie wlezie. Nauczy sie , mala bardzo kulturalna , moj to pcha i mowi choc albo idz idz
Cytat:
słuchałam tego nagrania i ryczałam, nie chciałabym być nigdy na jej miejscu

Mojego sikania długo oduczałam, już zaczął łapać ale wakacje były to wyjazdy w pampku i znowu od zera. We wrześniu załapał o co chodzi i sam siadał, ale nie wołał, i tak chodził po domu z gołą dupą do styczniaa na noc i wyjścia pampek. Teraz jak już się nauczył w rajtuzach chodzić i majtkach, to jak ma problem ściągnąć to krzyczy Kupa,nie ważne co mu się chce zawsze jest "kupa"tak od 2 mc. Ale te nocki to pampek do zeszłego tyg był co noc przedojony. a teraz w nocy się budzi i woła"kupa" zrobi siku i jest ok

Madziwnia zdjęcia fajowe. Najlepsze to co jesteś z córcią
Masakra i to po biegunce i wymiotach. Moj starszy raz wymiotowal odrazu pojechalam z nim do szpitala, bylo z nim zle odrazu nas zostawili. Kurcze to troche wam to zajelo, podziw dla ciebie , zes nie zrezygnowala , ja wlasnie miedzy innymi dlatego nie zaczynalam wczesniej bo perspektywa kilku miechow mnie przerazila.

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
własnie przesłuchałam, dobrze że wszystko pozytywnie się skończyło, nie chciałabym być nigdy na miejscu tej kobiety
dobrze dobrze , a swoja droga, powinni jakies zajecia byc w szkolach, rok w rok po jednej lekcji i uczyc sztucznego oddychania , jak reagowac co robic podczas wypadku, jak noge usztywnic. Powinni zrezygnowac z jednej lekcji wf- u i wbijac do glowy. Czlowiek jak wie co robic, latwiej mu sie opanowac , zaczyna dzialac i nie wpada w panike, chocby taka jak ta matka na poczatku.

Dzwonilam dzis do lekarza z reka i wyzyte mamy na 10.40 i to jeszcze pielegniarka bedzie na nia patrzec a nie lekarzz .
Stary 2012-02-20, 10:57   #2358
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Evitka podziwiam Cie że tak wszystko pamiętasz,bo ja nie jestem w stanie spamiętać tego co gada maciej , a nie gada aż tak jak Lenka
A gdzie tam, ja sobie co lepsze kawałki zapisuję ku pamięci

Cytat:
A my przywieźliśmy z sali 6 złączonych ze soba balonów dla Michasi a ona dzis je za sznurek i aczeła biegac i wołać "Mamo patrz latawiec.. o leci!!

no i skad to zna??? nie mam pojecia
hehe, u nas w roli latawca "występuje" szalik
no mądra jest i tyle

to póki mnie nie zbanujecie, to właśnie wróciłyśmy ze sklepów.

W zielarskim:
-mamo, pachnie mi tu
-ładnie ci pachnie?
-nie, nie ładnie chodźmy do domku

w spożywczaku, pani akurat kończyła coś jeść i do nas wyszła
-mamo, co pani ma w buzi?
-nie wiem
-pani, co masz w buzi?
-kanapkę jadłam
-pokaż pani (i sama otwiera buzie), pokaż mi co jadłaś

po drodze:
-samochody stop! nie jechajcie nigdy!

W rosmanie wszystkim dookoła krzyczy "cześć pani/panu" lub "dzień dobry pani/panu"

Ona generalnie chodzi po schodach do góry za rączki, ale czasem próbuje wymuszać żeby ją nieść, ale się nie daję. Ostatecznie idziemy na kompromis-jeden poziom idzie sama, jeden "na hopa" (łapię ja pod paszki i kolanem tyłek podrzucam). Ostatni poziom miało być hopa, ale zapomniała się upomnieć i poszłyśmy za rączkę. I na górze sobie przypomniała
-zapomniałyśmy hopa mamo!, <z wyrzutem>
To było parę dni temu, w piątek lub czwartek.
Dziś idziemy, wszystko zgodnie z "jej" planem. Na ostatnim "poziomie" się jej przypomniało
-nie zrobiłyśmy tu hopa mamo wczoraj, zapomniałyśmy

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2012-02-20 o 10:58
Stary 2012-02-20, 10:59   #2359
monka23
Zakorzenienie

zapisuj zapisuj, bo masz co hehe
Stary 2012-02-20, 11:36   #2360
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Monka ale moj od wrzesnia sam na nocnik siada i dlatego z gola pupa bo nie umial sam majtek sciagnac.wiec zadne poswiecenie kilka razy dziennie nocnik umyc. Szczerze nawet sobie nie wyobrazam zmieniac obsrana pieluche bym pawiowala. Przecie te kupy to takie juz dorosle :/
Tak to tylko wrzucam do kibelka i myje nocnik. Choc staram sie go na kibelek wysadzac przy kupie zeby nie musiec myc
za delikatny mam zoladek

Moje dzieci dalej grzeczne,az mi dziwnie tak siedziec i nic nie robic drugi dzien

Mozecie mi polecic jakis darmowy prodram do robienia stron internetowych ?

Stary 2012-02-20, 11:54   #2361
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
A gdzie tam, ja sobie co lepsze kawałki zapisuję ku pamięci

hehe, u nas w roli latawca "występuje" szalik
no mądra jest i tyle

to póki mnie nie zbanujecie, to właśnie wróciłyśmy ze sklepów.

W zielarskim:
-mamo, pachnie mi tu
-ładnie ci pachnie?
-nie, nie ładnie chodźmy do domku

w spożywczaku, pani akurat kończyła coś jeść i do nas wyszła
-mamo, co pani ma w buzi?
-nie wiem
-pani, co masz w buzi?
-kanapkę jadłam
-pokaż pani (i sama otwiera buzie), pokaż mi co jadłaś

po drodze:
-samochody stop! nie jechajcie nigdy!

W rosmanie wszystkim dookoła krzyczy "cześć pani/panu" lub "dzień dobry pani/panu"

Ona generalnie chodzi po schodach do góry za rączki, ale czasem próbuje wymuszać żeby ją nieść, ale się nie daję. Ostatecznie idziemy na kompromis-jeden poziom idzie sama, jeden "na hopa" (łapię ja pod paszki i kolanem tyłek podrzucam). Ostatni poziom miało być hopa, ale zapomniała się upomnieć i poszłyśmy za rączkę. I na górze sobie przypomniała
-zapomniałyśmy hopa mamo!, <z wyrzutem>
To było parę dni temu, w piątek lub czwartek.
Dziś idziemy, wszystko zgodnie z "jej" planem. Na ostatnim "poziomie" się jej przypomniało
-nie zrobiłyśmy tu hopa mamo wczoraj, zapomniałyśmy

P0P odezwij się
Stary 2012-02-20, 12:05   #2362
agnieszka09
Wtajemniczenie

EVITKA cora jest boska
pisz duzo duzo duzo.kapitalne ma Lenka dialogi ja jestem zakochana po uszy

POP jak noc minela,mam nadzieje,ze choc troche pospalas

sorki dziewczyny,ze tylko tyle ale nie mam weny.chorobsko cos chce mnie zlapac...

chcemy kupic lozko sypialniane ale z tz caly czas sie spieramy jakie.ja chce drewniane on chce skorzane

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 12:53   #2363
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Dziekujemy za miłe słowa.. tak takk Michaśka to chyba podmienione dziecko tylko po oczach można ją rozpoznać
Et tam po oczach... dla mnie to cała mamusia

Cytat:
dobrze dobrze , a swoja droga, powinni jakies zajecia byc w szkolach, rok w rok po jednej lekcji i uczyc sztucznego oddychania , jak reagowac co robic podczas wypadku, jak noge usztywnic. Powinni zrezygnowac z jednej lekcji wf- u i wbijac do glowy. Czlowiek jak wie co robic, latwiej mu sie opanowac , zaczyna dzialac i nie wpada w panike, chocby taka jak ta matka na poczatku.

Dzwonilam dzis do lekarza z reka i wyzyte mamy na 10.40 i to jeszcze pielegniarka bedzie na nia patrzec a nie lekarzz .
Ja tego nie słuchałam ale słyszałam o przypadku.
Niestety, każdy może wpaść w panikę nawet jak wie co robić. Nie zmienia to jednak faktu że udzielania pierwszej pomocy powinno się uczyć każdego i wszędzie. Wiadomo zawsze się znajdzie ktoś, kto nie jest zaangażowany uczuciowo i będzie mógł pomóc w razie potrzeby. Nie rezygnowałbym z żadnej lekcji tym bardziej wf ale dodatkowo specjalne zajęcia. Ja za swoich szkolnych czasów miałam w ramach PO takie zajęcia ale to było 100 lat temu i standardy w ratownictwie zdążyły się już parę razy zmienić no i metody też są lepsze i skuteczniejsze.

Dobrze że przynajmniej ktoś zobaczy tylko że chyba samo oglądanie niewiele da. Przydałby się rentgen ale być moze pielęgniarka ma w oczach
Stary 2012-02-20, 12:56   #2364
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

Masakra... sluchałam, miałam ciarki na całym ciele i wyłam... obym nigdy nie znalazla sie w takiej sytuacji...
I tak sobie przypomniałam Wercie w górach jak po tych wymiotach i gorączce ciągle mi spała. Obudziła się po 13 godzinach spania i dalej leżała i takie senne oczy miała... aż mam ciary... a my tam na takim za.du.piu byliśmy...

Pop- trzymaj się tam w dwupaku i zdawaj częściej relację... strasznie się martwię

darusia- dobrze "pojechałaś" kobiecie. Niech spada na drzewo i da wam żyć...

libra- ucałuj Mikusia. Tez miałaś chwile grozy...

evi- Co do lenki to nie mam słów. Ona jakaś podstawiona

Nasza maluda też nas codziennie zadziwia ale z angielskim jeszcze nie wyskakuje. Potrafi powiedziec "ajlawiu", "okej" "łał"- to zawsze jak cos fajnego zobaczy. Mówi wtedy "łał, mama obać" albo "Łał, a cio to"? No i ostatnio mówi "ej bi si di"- to z bajki Wiem, przy Lence to nic ale ja i tak pękam z dumy

A wczoraj pytamy jej ile wozek ma kółek, żeby policzyła a ona:
"ci, ćtely, piec, sześć, osiem, dziesieć"- a nam kopara opadła
Za to jak liczy od jednego to jest "jeden, tu (powiedzmy, ze z angielskiego ) ci..." zawsze pomija 7 i 9
Też już potrafi sporo poopowiadać. Np. dzis mówi- "babcia nie dała smoka". A ja pytam- kiedy? ona "wczolaj". A chciałaś? ona- "taaaaak"- z zalem w glosie. faktycznie, wczoraj tż szedł na mecz na 15 a ja byłam w pracy. Więc musiał zaprowadzic ją do babci. Chcial ją położyć wczesniej w domu ale nie chciala wiec juz babcia ja położyla u siebie. tż zapomniał smoka i musiała zasnąc bez- udalo się ale dziś musiała to wypomnieć

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 12:56   #2365
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Aga może jakiś czosnek zapobiegawczo albo inna cytryna. Skóra w sypialni mi się nie podoba. No moze podoba ale u kogoś, we własnej bym nie chciała
Stary 2012-02-20, 12:58   #2366
ASIULEK_23
Zakorzenienie

aaaa... jeszcze wczoraj dorwała z szafki jej pampersy basenowe. Nie była już na basenie bardzo długo wiec raczej ich nie powinna pamiętać, a ona je wyjęła, przyleciała do tz i mówi "tata, gacie na basen, jedziemy"

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 13:02   #2367
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Nasza maluda też nas codziennie zadziwia ale z angielskim jeszcze nie wyskakuje. Potrafi powiedziec "ajlawiu", "okej" "łał"- to zawsze jak cos fajnego zobaczy. Mówi wtedy "łał, mama obać" albo "Łał, a cio to"? No i ostatnio mówi "ej bi si di"- to z bajki Wiem, przy Lence to nic ale ja i tak pękam z dumy

A wczoraj pytamy jej ile wozek ma kółek, żeby policzyła a ona:
"ci, ćtely, piec, sześć, osiem, dziesieć"- a nam kopara opadła
Za to jak liczy od jednego to jest "jeden, tu (powiedzmy, ze z angielskiego ) ci..." zawsze pomija 7 i 9
Też już potrafi sporo poopowiadać. Np. dzis mówi- "babcia nie dała smoka". A ja pytam- kiedy? ona "wczolaj". A chciałaś? ona- "taaaaak"- z zalem w glosie. faktycznie, wczoraj tż szedł na mecz na 15 a ja byłam w pracy. Więc musiał zaprowadzic ją do babci. Chcial ją położyć wczesniej w domu ale nie chciala wiec juz babcia ja położyla u siebie. tż zapomniał smoka i musiała zasnąc bez- udalo się ale dziś musiała to wypomnieć
Też bym pękała
Stary 2012-02-20, 13:33   #2368
P0P70
Zakorzenienie

witam,

Mnie od rana męczą. Badania, kroplówki. Dopiero teraz zostałam uwolniona i mogę coś napisać.
Ciśnienie dalej wysokie. opuchlizna taka sobie, bialko tracę.
Dostaję teraz białko dożylnie. Mówią że to srasznie drogie jest. Ciekawę czy chociaż pomoże.
Z nowości to doszedł mi katar i mam całe zatoki zawalone. Więc smarkam i kicham. Naprawdę na atrakcję w ciąży to ja nie mogę narzekać.

Madziwina - Slicznie obydwie wyglądacie.

Evitka - Lenka mnie też zachwyca i powala na kolana. Uwielbiam ją.

Moje dziecko tak nie mówi. Ale i tak jest idealna, niepowtarzalna i jedyna w swoim rodzaju.

Wczoraj była z TZ u mnie w szpitalu. TZ zakleił jej kciuka plastrem co oczywiście mi zaprezentowała i poinformowała że Beee. Wzrokiem prosiła abym ją uwolniła. Powiedziałam że plasterka jej nie zdejmą ale tam na korytarzu jest pielęgniar i ona jej go zdejmie. Więc moje dziecko oczywiście że poczłapało do pielęniarki i wystawiło paluszka. Ta myślała że dziecko boli więc jej tylko podmuchała.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 13:35   #2369
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
chcemy kupic lozko sypialniane ale z tz caly czas sie spieramy jakie.ja chce drewniane on chce skorzane
Powiedz tz że się zgodzisz jak będzie przez tydzień w skórzanych spodniach spał
W razie co to ty możesz latem w drewniakach pochodzić
Mi się podobają drewniane, albo metalowe ramy do łóżka
Ale teraz jak chłopakom kupiłam łóżka to wiem że podstawa to porządny materac
Kurna jak się czasami u nich położe to jakby mi ktos plecy masował, dopiero odpoczywam, łóżko się do mojego ciała przystosowuje a nie ja do łózkaMam kolejne miejsce zajęte na liście życzeń

Na początki przeziębienia mi zawsze pomaga jak przed snem wypiję cieple mleko z miodem i kanapka z wędliną i dwoma ząbkami czosnkurano jest wszystko ok

Asiulek a jak u was już ok, zarazki wybite?

sara teraz nie ma jeszcze wyboru w rolkach może poczekaj jeszcze z miesiąc, w pod koniec marca będzie większy wybór, bo i na święta, i na komunie, wogle początek sezonu
Teraz z tego co znalazłam to te co widać. Te Fila wyglądają na fajne choć ABEC5 ale jednak firmowe http://allegro.pl/super-lyzwy-rolki-...109668834.html
http://allegro.pl/rolki-gt-spokey-ab...116781900.html
http://allegro.pl/markowe-lyzworolki...095831008.html
http://allegro.pl/rolki-powerslide-p...074463177.html

P0P dawaj znak życiadaj do klubu aktualny numer żeby można choć smsem się dowiedzieć co u was

Stary 2012-02-20, 13:35   #2370
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Najważniejszy jest wspólczynnik przenikania ciepła. Oby jak najmniej go ubywało z pomieszczenia. To są takie 3-szybowe z pustką pomiędzy czy klejone ? Tak z ciekawości. Jak pracowałam to były na topie (dla tych co mieli kasy jak lodu i się budowali) też 3-szybowe z tym że 2 były sklejone pustka powietrzna i następna szyba. Pewnie technologia łączenia była zupełnie inna, już w końcu parenaście lat minęło . No i jeszcze ważna jest ilosć komór wewnętrz profilu.

z pustką, ale widzieliśmy czteroszybowe, gdzie dwie były te w środku były sklejone do siebie
http://www.wisniowski.szczecin.pl/in...pblhis555&vl=0

Madziwnia ale fajne z Was dziewczyny i jakie podobne do siebie

Aga ty te półki z ikei na obrazki to masz te dłuższe czy krótkie?
mi się podobają drewniane łóżka wczoraj w ikei fajne oglądaliśmy i kanapa skórzana świetna była

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości