|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
no co ty ,ale super, to przygoda z pampkiem juz u was zakonczona , jak dlugo w sumie wam to zajelo. Tak mniej wiecej.Cytat:
i chwal sie chwal Cytat:
. Po nocce jak mi bedzie marudzil ze go boli to zadzwonie z rana do lekarz .Juto wraca do szkoly. Ja tam wole uslyszec od lekrza ze to tylko stluczenie .Cytat:
Moj tez czasem pojeczy tak zeby go pozalowac , a potem w try migi zapomina i dalej meksyk Slyszalyscie ta rozmowe telefoniczna matki ze strazakiem, ze jej Michalek umiera ? tutaj mozecie przesluchac. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019391,...l?ticaid=1df36 Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-02-19 o 21:50 |
||||
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
dużo jest fajnych blogów z pomysłami na zabawy z maluchami, i super rzeczy tam robią, ale jak tak sobie czytam i oglądam to mi się to czasochłonne wydaje i sobie wtedy myślę, jak te mamy się organizują....ze tak mają na to czas, wtedy moje zabawy klockami, ciastoliną itp się takie..ubogie kreatywnie wydają
![]() Niektóre pomysły dla troszkę starszych maluchów, ale niektóre zupełnie do zapożyczenia i wykorzystania http://bawimy-sie.blogspot.com/ (tu jest taka fajna kuchnia i żarcie z filcu) http://asiamipomyslowamama.blogspot.com/ http://wczesnaedukacjaantkaikuby.blogspot.com/ http://pomyskowo.blogspot.com/ http://dodziecizpasja.blogspot.com/ http://tekturowo.blogspot.com/ http://skaczacwkaluzach.blogspot.com/
|
|
#2343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ona ogólnie jest strasznie spokojna , dokładna , przeciwieństwo SZymka . czasem od brata coś podłapie niedozwolonego . Do tego SZymek zaczyna ją wykorzystywać . jak wie że coś mu nie wolno , to każe to zrobić Olce żeby jej się dostało . cwaniak jeden
|
|
#2344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Evitka Twója Lenka na pewno jest z tego samego rocznika
jest rewelacyjna Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2345 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzięki, wykorzystam, bo z pomysłami u mnie licho ![]() Cytat:
![]() a Szymek wykorzystuje bo od tego ma się młodsze rodzeństwo heh przypomniało mi sie moje dzieciństwo
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
Evitka ale fajne blogi, ta kuchnia fajna i jedzenie z filcu
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
Przykład z dziś .
Parę dni temu kąpali się razem , ja sobie włosy suszyłam , SZymek rozkręcił zimną wodę i zaraz w wannie lodówkę mieli . dostał opr za to . Dziś to samo , oni się kąpią ja suszę włosy i za chwilkę słyszę - Ola odkręć zimną wodę . ![]()
|
#2348 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Jak pracowałam to były na topie (dla tych co mieli kasy jak lodu i się budowali) też 3-szybowe z tym że 2 były sklejone pustka powietrzna i następna szyba. Pewnie technologia łączenia była zupełnie inna, już w końcu parenaście lat minęło . No i jeszcze ważna jest ilosć komór wewnętrz profilu.Cytat:
Co do kasków to chyba byłby potrzebne takie dla bramkarza w hokeju ![]() Cytat:
![]() A Lenka wyobraźnię ma nie ma co Cytat:
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Pop gdzie jesteś ?
|
|
#2349 |
|
Raczkowanie
|
hej! my już po imprezie.. całe szczęście
tort nawet się udał tylko trochę się rozpadał przy krojeniu jak nie zapomnę zrobię jutro zdj... ![]() evitka- kala po ang to tylko pepa pig powie pięknie gada ta twoja Lenka ja też się pochwalę jakie mam dobrze wychowane dziecko... przyjechali moi rodzice a kala stała w drzwiach i wołała 'prosze tam' i prowadziła do jadalni i mówiła każdemu gdzie ma usiąść a tak poza tym to strasznie dokazuje ostatnio;/ do perfekcji opanowała padanie na kolana i na twarz i jęczenie... testuje nas na maksa.. a jej tata jest miekki i nie wiem jak to jutro będzie jak marcin wróci do pracy a ja z nia sama będę... co do nocnika to u nas żadnych postępów nie ma... jak sobie przypomnę jak było rok temu to mi się płakać chce... wtedy było 100razy lepiej mała siadała i chciała siedzieć na nocniku a co najważniejsze sikała i robiła kupke do niego... a teraz... jak robi kupe to pod stół albo za szafę się chowa;/ a jak jej szybko sćiagne pampucha i ją posadzę na nocniku to ryczy i nic nie zrobi;/ chyba jej zrobię terapie szokową i pewnego dnia w ogóle jej pampucha nie ubiorę! uciekam spać... na jutro znajomych zaprosiliśmy.. bo trochę ciasta zostało no i marcin wraca do pracy więc mała od rana będzie jęczeć za tatą. dobranoc!! |
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
Evi - aż mnie zatkało i więcej nie wiem, co napisać. Mówienie Lenki powaliło mnie na podłogę i ciężko się pisze, bo ledwo łapki docierają do klawiatury.
Ale w końcu udało się odkryć pomyłkę - mykaj stąd na właściwy wątek mamuś 2007 czy coś...
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mojego sikania długo oduczałam, już zaczął łapać ale wakacje były to wyjazdy w pampku i znowu od zera. We wrześniu załapał o co chodzi i sam siadał, ale nie wołał, i tak chodził po domu z gołą dupą do stycznia a na noc i wyjścia pampek. Teraz jak już się nauczył w rajtuzach chodzić i majtkach, to jak ma problem ściągnąć to krzyczy Kupa,nie ważne co mu się chce zawsze jest "kupa"tak od 2 mc. Ale te nocki to pampek do zeszłego tyg był co noc przedojony. a teraz w nocy się budzi i woła"kupa" zrobi siku i jest okMoje chłopaki się skumlowali z córeczkami od sąsiadki. Normalnie chyba te dziewczynki zaadoptuję bo jak przyjdą to moich dzieci nie ma, cicho, bez wrzasków i walenia czymś o ścianę. Takie kulturalne sie robią ![]() Madziwnia zdjęcia fajowe. Najlepsze to co jesteś z córcią
|
|
|
#2352 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Michalina duża dziewczyna Cytat:
![]() Pop dawaj znaka co u was? ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
|
|
#2353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o, następna to jeszcze z przed chwili. Zrobiłam jej właśnie śniadanie-jajecznice i chlebek -jajecnicke mi zrobiłaś? i chlebek? -tak -o, ja lubie jajecnicke. Tatuś mi nie chciał dawać, wypluwałam. Był zły. Pobiegłam do mamy, pukałam w dzwi <od kuchni>, mama otwoźyła. Pakałam. A ja znów - przypomniało jej się sytuacja z soboty rano i mi z takimi szczegółami opowiedziała. Pluła jajem i stary ją wyciągnął z krzesła. Kopara znów w parterzePrzedtem układałyśmy w szufladzie, i dobrała się do rolki do czyszczenia ubrań i biegała z nią po pokoju i krzyczała -abrakadabra, abrakadabra, zaczaruje cie, zaczaruje cie! Mówię wam sikam po gaciach z nią, bo tak cały dzień mam . Kończę, bo już i tak się zrobił wątek lenkowy ![]() madziwnia, zapomniałam skomentować - misia śliczna
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-02-20 o 09:06 |
||
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
P0P trzymam mocno kciuki z a Ciebie i kruszynkę
A tak w ogóle to który to już tydzień ? ile waży dziecko ? Co lekarze na to wszystko ?? Michaśka jest prześliczna i te włoski, boskie Machaj Kalinka jest super dzielnie radziła sobie z gośćmi Lenka jak zwykle wymiata ![]() Maciej też pięnie mówi Evitka podziwiam Cie że tak wszystko pamiętasz,bo ja nie jestem w stanie spamiętać tego co gada maciej , a nie gada aż tak jak Lenka ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Madzia - jednak kobiety łagodzą obyczaje ![]() Evi - można lać z takich sytuacji Machaj - jak możesz to ściągaj pampka w domu
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!
Dziekujemy za miłe słowa.. tak takk Michaśka to chyba podmienione dziecko tylko po oczach można ją rozpoznać![]() Ana... włąsnie tak mówia że fajny kolor i dziewczyny pytały jakim farbowane a że u fryzjerki to nie wiem.. szukam podobnego koloru w farbach i nie widzę.. bo niedługo musze odświeżyć kolor. na rozjaśnianych włosach szybko płowieje no i nadal brak połysku P0P...ciagle , codziennie myślę o Was i wierze że bedzie dobrze Evitka.. watek jest dzieciowy a ja tez uwielbiam czytac tych opowieściA my przywieźliśmy z sali 6 złączonych ze soba balonów dla Michasi a ona dzis je za sznurek i aczeła biegac i wołać "Mamo patrz latawiec.. o leci!! no i skad to zna??? nie mam pojecia ![]() Kala musi bosko wygladać jak tam stała i witała .. wyobraziłam sobie taka małą kamerdynerkę
|
|
#2357 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, ja wlasnie miedzy innymi dlatego nie zaczynalam wczesniej bo perspektywa kilku miechow mnie przerazila. Cytat:
Dzwonilam dzis do lekarza z reka i wyzyte mamy na 10.40 i to jeszcze pielegniarka bedzie na nia patrzec a nie lekarzz .
|
|||||
|
|
|
#2358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no mądra jest i tyle ![]() to póki mnie nie zbanujecie, to właśnie wróciłyśmy ze sklepów. W zielarskim: -mamo, pachnie mi tu -ładnie ci pachnie? -nie, nie ładnie chodźmy do domku w spożywczaku, pani akurat kończyła coś jeść i do nas wyszła -mamo, co pani ma w buzi? -nie wiem -pani, co masz w buzi? -kanapkę jadłam -pokaż pani (i sama otwiera buzie), pokaż mi co jadłaś po drodze: -samochody stop! nie jechajcie nigdy! W rosmanie wszystkim dookoła krzyczy "cześć pani/panu" lub "dzień dobry pani/panu" Ona generalnie chodzi po schodach do góry za rączki, ale czasem próbuje wymuszać żeby ją nieść, ale się nie daję. Ostatecznie idziemy na kompromis-jeden poziom idzie sama, jeden "na hopa" (łapię ja pod paszki i kolanem tyłek podrzucam). Ostatni poziom miało być hopa, ale zapomniała się upomnieć i poszłyśmy za rączkę. I na górze sobie przypomniała -zapomniałyśmy hopa mamo!, <z wyrzutem> To było parę dni temu, w piątek lub czwartek. Dziś idziemy, wszystko zgodnie z "jej" planem. Na ostatnim "poziomie" się jej przypomniało -nie zrobiłyśmy tu hopa mamo wczoraj, zapomniałyśmy
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-02-20 o 10:58 |
||
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
![]() zapisuj zapisuj, bo masz co hehe
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Monka ale moj od wrzesnia sam na nocnik siada i dlatego z gola pupa bo nie umial sam majtek sciagnac.wiec zadne poswiecenie kilka razy dziennie nocnik umyc. Szczerze nawet sobie nie wyobrazam zmieniac obsrana pieluche bym pawiowala. Przecie te kupy to takie juz dorosle :/
Tak to tylko wrzucam do kibelka i myje nocnik. Choc staram sie go na kibelek wysadzac przy kupie zeby nie musiec myc za delikatny mam zoladek ![]() Moje dzieci dalej grzeczne,az mi dziwnie tak siedziec i nic nie robic drugi dzien ![]() Mozecie mi polecic jakis darmowy prodram do robienia stron internetowych ?
|
|
#2361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
P0P odezwij się
|
|
#2362 |
|
Wtajemniczenie
|
EVITKA cora jest boska
pisz duzo duzo duzo.kapitalne ma Lenka dialogi ![]() POP jak noc minela,mam nadzieje,ze choc troche pospalas sorki dziewczyny,ze tylko tyle ale nie mam weny.chorobsko cos chce mnie zlapac... chcemy kupic lozko sypialniane ale z tz caly czas sie spieramy jakie.ja chce drewniane on chce skorzane
|
#2363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niestety, każdy może wpaść w panikę nawet jak wie co robić. Nie zmienia to jednak faktu że udzielania pierwszej pomocy powinno się uczyć każdego i wszędzie. Wiadomo zawsze się znajdzie ktoś, kto nie jest zaangażowany uczuciowo i będzie mógł pomóc w razie potrzeby. Nie rezygnowałbym z żadnej lekcji tym bardziej wf ale dodatkowo specjalne zajęcia. Ja za swoich szkolnych czasów miałam w ramach PO takie zajęcia ale to było 100 lat temu i standardy w ratownictwie zdążyły się już parę razy zmienić no i metody też są lepsze i skuteczniejsze. Dobrze że przynajmniej ktoś zobaczy tylko że chyba samo oglądanie niewiele da. Przydałby się rentgen ale być moze pielęgniarka ma w oczach
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak sobie przypomniałam Wercie w górach jak po tych wymiotach i gorączce ciągle mi spała. Obudziła się po 13 godzinach spania i dalej leżała i takie senne oczy miała... aż mam ciary... a my tam na takim za.du.piu byliśmy... Pop- trzymaj się tam w dwupaku i zdawaj częściej relację... strasznie się martwię ![]() darusia- dobrze "pojechałaś" kobiecie. Niech spada na drzewo i da wam żyć... libra- ucałuj Mikusia. Tez miałaś chwile grozy... evi- Co do lenki to nie mam słów. Ona jakaś podstawiona ![]() Nasza maluda też nas codziennie zadziwia ale z angielskim jeszcze nie wyskakuje. Potrafi powiedziec "ajlawiu", "okej" "łał"- to zawsze jak cos fajnego zobaczy. Mówi wtedy "łał, mama obać" albo "Łał, a cio to"? No i ostatnio mówi "ej bi si di"- to z bajki Wiem, przy Lence to nic ale ja i tak pękam z dumy ![]() A wczoraj pytamy jej ile wozek ma kółek, żeby policzyła a ona: "ci, ćtely, piec, sześć, osiem, dziesieć"- a nam kopara opadła ![]() Za to jak liczy od jednego to jest "jeden, tu (powiedzmy, ze z angielskiego ) ci..." zawsze pomija 7 i 9 ![]() Też już potrafi sporo poopowiadać. Np. dzis mówi- "babcia nie dała smoka". A ja pytam- kiedy? ona "wczolaj". A chciałaś? ona- "taaaaak"- z zalem w glosie. faktycznie, wczoraj tż szedł na mecz na 15 a ja byłam w pracy. Więc musiał zaprowadzic ją do babci. Chcial ją położyć wczesniej w domu ale nie chciala wiec juz babcia ja położyla u siebie. tż zapomniał smoka i musiała zasnąc bez- udalo się
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Aga może jakiś czosnek zapobiegawczo albo inna cytryna. Skóra w sypialni mi się nie podoba
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa... jeszcze wczoraj dorwała z szafki jej pampersy basenowe. Nie była już na basenie bardzo długo wiec raczej ich nie powinna pamiętać, a ona je wyjęła, przyleciała do tz i mówi "tata, gacie na basen, jedziemy"
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
witam,
Mnie od rana męczą. Badania, kroplówki. Dopiero teraz zostałam uwolniona i mogę coś napisać. Ciśnienie dalej wysokie. opuchlizna taka sobie, bialko tracę. Dostaję teraz białko dożylnie. Mówią że to srasznie drogie jest. Ciekawę czy chociaż pomoże. Z nowości to doszedł mi katar i mam całe zatoki zawalone. Więc smarkam i kicham. Naprawdę na atrakcję w ciąży to ja nie mogę narzekać. Madziwina - Slicznie obydwie wyglądacie Evitka - Lenka mnie też zachwyca i powala na kolana. Uwielbiam ją. Moje dziecko tak nie mówi. Ale i tak jest idealna, niepowtarzalna i jedyna w swoim rodzaju. Wczoraj była z TZ u mnie w szpitalu. TZ zakleił jej kciuka plastrem co oczywiście mi zaprezentowała i poinformowała że Beee. Wzrokiem prosiła abym ją uwolniła. Powiedziałam że plasterka jej nie zdejmą ale tam na korytarzu jest pielęgniar i ona jej go zdejmie. Więc moje dziecko oczywiście że poczłapało do pielęniarki i wystawiło paluszka. Ta myślała że dziecko boli więc jej tylko podmuchała .
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W razie co to ty możesz latem w drewniakach pochodzić ![]() Mi się podobają drewniane, albo metalowe ramy do łóżka ![]() Ale teraz jak chłopakom kupiłam łóżka to wiem że podstawa to porządny materac Kurna jak się czasami u nich położe to jakby mi ktos plecy masował, dopiero odpoczywam, łóżko się do mojego ciała przystosowuje a nie ja do łózka Mam kolejne miejsce zajęte na liście życzeńNa początki przeziębienia mi zawsze pomaga jak przed snem wypiję cieple mleko z miodem i kanapka z wędliną i dwoma ząbkami czosnku rano jest wszystko okAsiulek a jak u was już ok, zarazki wybite? sara teraz nie ma jeszcze wyboru w rolkach może poczekaj jeszcze z miesiąc, w pod koniec marca będzie większy wybór, bo i na święta, i na komunie, wogle początek sezonu ![]() Teraz z tego co znalazłam to te co widać. Te Fila wyglądają na fajne choć ABEC5 ale jednak firmowe http://allegro.pl/super-lyzwy-rolki-...109668834.html http://allegro.pl/rolki-gt-spokey-ab...116781900.html http://allegro.pl/markowe-lyzworolki...095831008.html http://allegro.pl/rolki-powerslide-p...074463177.html P0P dawaj znak życia daj do klubu aktualny numer żeby można choć smsem się dowiedzieć co u was
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wisniowski.szczecin.pl/in...pblhis555&vl=0 Madziwnia ale fajne z Was dziewczyny i jakie podobne do siebie Aga ty te półki z ikei na obrazki to masz te dłuższe czy krótkie? mi się podobają drewniane łóżka wczoraj w ikei fajne oglądaliśmy i kanapa skórzana świetna była
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

, jak dlugo w sumie wam to zajelo. Tak mniej wiecej.
i chwal sie chwal 

, a potem w try migi zapomina i dalej meksyk 

jest rewelacyjna 

- przypomniało jej się sytuacja z soboty rano i mi z takimi szczegółami opowiedziała. Pluła jajem i stary ją wyciągnął z krzesła. Kopara znów w parterze

zapisuj zapisuj, bo masz co hehe
daj do klubu aktualny numer żeby można choć smsem się dowiedzieć co u was