|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
a proszę bardzo, taka zwykła parasolka (Red Castle Connect) ale jest lekka (5.5kg), można w jednej ręcę przenosić, bo jest taki uchwyt z boku no i rozkłada się prawie do pozycji leżącej. . Aha ja mam granatowy no i zapłacilam trochę mniej niż podane w linku.To taki wózeczek idealny na wyjazdy i zakupy w markecie.
http://www.abcdziecko.pl/producers/53/p/3637 A Agatka jest boska Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-02-19 o 22:56 |
|
|
|
#4922 |
|
kosmitka
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Na tym opakowaniu właśnie nie było nic o glutenie
. Ale Franek już miesiąc jest oswajany, to chyba wystarczy?A na wyjeździe na kolację wsuwał cały słoiczek kaszki na dobranoc hippa. Na dobrą noc mu to nie wpływało.
|
|
#4923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja dopisuję do listy chrupki, ale to musi zabawnie wyglądać ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- A jak z glutenem oswajasz? Te ze słoiczkowych czy też jakieś kompozycje własne? Bo ja jakaś ciemna masa jestem. Szukam po tych cerfurowych półkach czegoś z glutenem i znalazłam- manną z jabłkiem i te kilka słoiczków hippa, coś tam z biszkoptem, kaszka manna z wanilią i coś z jabłkiem chyba... więc mało tego. |
||
|
|
|
#4924 |
|
Wtajemniczenie
|
Cotka tylko ze moja jeszcze nie miala glutenu wprowadzonego i dlatego kupilam...Bezglutenowe to chyba mozesz dac wczesniej nic od 7 msca...., ja tak zrobilam
![]() Ancia po ile dajesz tych chrupkow Franiowi?? Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2012-02-19 o 23:00 |
|
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
Indygo, no właśnie. Też miałam pisać że córa 1 klasa
|
|
|
|
#4926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4927 |
|
kosmitka
|
Dawałam słoiczki, ale mało. Codziennie dostaje po 2 łyżeczki kaszki manny mlecznej z Nestle dodawanej do kaszki/kleiku na noc. Dzisiaj dałam 3 łyżeczki.
Teraz jak będą zupki to myślę, co by do zupek dawać - kaszkę, ryż, inne różne kasze.
|
|
#4928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4929 |
|
kosmitka
|
Agus to dzięki za pocieszenie z tą cielęciną
.Monia dzisiaj pierwszy raz dałam chyba 3, ale małe były .---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Eeee doczytałam, że chrupki są wg Hippa PO 7 mcu , no cóż. Frankowi smakowały, jak mu nic nie będzie i będzie ładnie jadł, to zamierzam dawać. i w szoku jestem, że szybko jadł, umiał sobie poradzić, wpychać do buzi hhehe.
|
|
#4930 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha jakie to urocze. |
|
|
|
|
#4932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziecię już śpi, więc ja też już mykam - słodkich i kolorowych maminki
Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-02-19 o 23:10 |
|
|
|
|
#4933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to trzeba bedzie zabki sorry dziasla myc po rybce ![]() Agus fajny ten wozeczek ale jak na parasolke to drogi.... chociaz super ze taki lekki.... Ja juz mam wypatrzony jeden... mam nadzieje ze w uzytkowaniu mi sie tez spodoba
|
|
|
|
|
#4934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To juz idę...dobranoc Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-02-19 o 23:12 |
|
|
|
|
#4936 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4937 | |||||||
|
Zadomowienie
|
witajcie
Cytat:
i widze, ze faceci naprawdę wiecej chudna![]() Cytat:
![]() Cytat:
możesz, nikt Ci nie zabroni, tylko po raz kolejny odnoszę wrażenie, ze Ty mozesz wiecej niz pozostałe uczesniczki tego forum ![]() liczy sie podobno od 10 ![]() Archi super, ze zastój pościł ![]() u nas nocka taka sobie, jedno karmienie, ale kilka razy trzeba było wkładać smoka i karuzele uruchamiać ![]() ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
i jak on już duzy chłopak![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- a widzisz
|
|||||||
|
|
|
#4938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Stoję w sklepie, przede mną 1 osoba... wiem, że mam kupić 2 rzeczy. I jak przychodzi moja kolej... kupuję tylko 1 rzecz, wychodzę zadowolona a dopiero za kilka godzin przypomina mi się, że to miały być 2 rzeczy A do tego świeża sprawa z faworkami... cieszyłam się od tygodnia na faworki, przygotowałam sobie super przepis, zarobiłam ciasto.... i nagle mnie oświeciło, że wrąbałam tam całe duże opakowanie śmietany!!! (jeszcze się ucieszyłam, że znalazłam w lodówce!)... ja matka skazowca na diecie Normalnie nie wiem co się dzieje... Dobrze, że miałam więcej produktów w zapasie i zrobiłam nowe ciasto na piwie ![]() moje dziecko znowu nie chce mleka... ani z z cyca, ani z butli (odciągniętego)... deserki, zupki i kaszki zjada chętnie, a mleka nie chce... Już nie wiem ocb ![]() ![]() ![]() A co do atmosfery na wątku... Ja już jestem zmęczona tymi ciągłymi fochami i ustawianiem się nawzajem... Nie wiem jak to długo jeszcze potrwa... Otrząśnijcie się mamy!!! Bo to nikomu nie służy... Chyba nie po to się tu spotykamy... (albo ja czegoś nie rozumiem...) Edytowane przez SONIA004 Czas edycji: 2012-02-20 o 09:04 |
|
|
|
|
#4939 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Jak mi znowy wyrzyga, że za dużo grafiki albo jeszcze co innego, to wystosuję do władz wizażu zażalenie Cytat:
Staram sobie przypomnieć co ja takiego jadłam w ciąży Cytat:
Opowiadaj jak wyprawa do O.? Co nie? ![]() Będzie lał wszystkich w przedszkolu Cytat:
![]() Jeruna dziołszki jo niy umia godoć po naszymu bo jo niy ze slonska. Ale sie starom Dupnie mi to wychodzi niy? ![]() Cytat:
Przez to mój syn pójdzie na basen w wieku 16 lat hahahahMuszę popatrzeć na słoiczki po 5mc może coś podam już bo mi się te szpinaki i dynie znudziły ![]() Cytat:
Cytat:
Ale wy mówicie o takich najzwyklejszych coś a'la flipsy były kiedyś? Kochany Stefcio ..Nie chciałam wczoraj pisac bo Tż siedział obok. On wie jaki mam stosunek do teściowej, ale po co ma widzieć, że tu o tym opowiadam. Obiadu z nami nie jadła bo wisiała nad Stefkiem Poza tym wkurza mnie bo za dużo sobie pozwala w kwestii brania go na ręce. Raz wyrwała go Tż i się mały wystraszył, zaczął płakać...to zaczeła gadać "no tak oni jedzą a tobie nie dadzą" Potem jeszcze raz się u niej rozpłakał...Generalnie to strasznie apodyktyczna osoba "ty tu, ty tam, jedz teraz, ja go wezme, nie noś go, czemu tam z nim siedzisz i tak do wszystkich...A tak poza tym to bylo okej I sprostowanie: Stefek nie jest duży. to fotelik jest malutki.
|
|
#4940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4941 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie też to wkurzało, ale dymu nie robiłam
![]() My 30go 5 miesiąc, to jeszcze muszę poczekać z chrupkami co nie?
|
#4942 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry, ja dziś od 3:30 na nogach
![]() Agacia i króliczki dziękują Ciociom Wizażowym za miłe słówka. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
). Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
brokuła samego widziałam z gerbera ). a wiecie co? kupiłam Młodej krem z dyni Babydream, wymieszałam to z moja zupką brokulową, ale ten krem dziwnie smakował. czytam, a tam - zawiera niewielkie ilości soli no i większość babydreamowych obiadków ma sól (z naczy z tych które obejrzałam) no szoook.,Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() teściowa .........
|
|
#4943 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kaileight;32412598J a chciałam 3 miesiące karmić, a już prawie jest 6 i narazie nie zamierzam przestać[/QUOTE]
ja chciałam 6 tyg Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale Kwilonek wygląda "dorośłe" w tym przymałym foteliku no właśnie? Cytat:
![]() z jakiej okazji ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4944 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja Kaja z babydrema nie chciała jeść brokuła z ziemniakami, a z innych marek dania wcina ![]() |
||
|
|
|
#4945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miałam na myśli bardziej kaszki glutenowe ale takie jak manna, orkiszowa itp, nie te gotowe nestel czy bobovita. one na ogól mleczne, a moja nie moze mlecznych jeśc
|
|
#4946 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Mysłałam ,ze bedzie wiecej nadrabiania
![]() Cytat:
![]() Cytat:
sorry ![]() A powiedz jak teraz Franio spi? Lepiej juz chodz troszke czy dalej co 2 h pobudka? dz Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Albo jak "odkrywa" cos (np. gilgotki gdzies),ze my niby nie wiemy a ona na cos wpadla i taka dumna jak paw- no kurcze- przeciez to nasze pierwsze bejbe i bysmy chcieli wszystkie pierwsze razy przezywac ,a nie drugie... Cytat:
to niezła jestes- chociaz ja ost od 4... to w sumie nei wiele później ![]() A małż i musztarda wymiatają |
|||||||
|
|
|
#4947 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla siebie oczywiście![]() Cytat:
|
|
#4948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to manne mamy jedną
|
|
|
|
|
#4949 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajny wózek, kupowałaś gdzieś u nas? Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale jaka Agacia! właśnie miałam pytać skąd macie taką piękną spódniczke - to z rajstopkami, tak? Gdzie kupowałaś? Cytat:
![]() jaaaaki Stanisław, no rzeczywiście ciupke sie mu wyrosło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4950 |
|
Rozeznanie
|
Czeeeeeść
Przepraszam, ze tak uciekłam na trochę czasu... ale wróciłam do roboty i wszystko mi się na głowę rzuciło od razu... a że śniegu dużo to weekendy spędzamy w górach i śmigamy Nie jestem w stanie Was nadrobić, w wolnej chwili będę się starać...U nas wszystko w porządku. Zakończyliśmy rehabilitację, fizjoterapeuta nam powiedział, że po asymetrii nie ma już śladu. Maluch jest silny i wzmocniony. Mimo to będziemy chodzić raz w m-cu bo jednak sporo daje na rozwój taka rehabilitacja. Jemy wszystko, chociaż coraz mniej cyca w ciągu dnia. Chciałabym zacząć podawać słoiczki z mięsem (Olo 6 marca skończy pół roku...) ale jeszcze się boję. Muszę pierw usłyszeć zgodę od pediatry A jakie chrupki dajecie? Firmy? Bo Hipp faktycznie ma od 7 m-ca. Wasze dzieciaczki już jeżdżą w spacerówkach? Bo Olo wyrósł już z gondoli... ale na spacerówkę chyba wg mnie za szybko. Chyba, że będziemy ja kłaść. Pytałam się fizjoterapeuty jak ocenia nasz fotelik do auta. Czy Olo z niego nie wyrasta. My mamy Inglesine Avio 0-13 kg. Powiedział, że spokojnie... że jeszcze sporo czasu. Także się uspokoiłam. Uciekam dalej, spróbuję usiąść do kompa wieczorem. Chociaż przez to, że udało mi się Olka przestawić na zasypianie ok 20 to sama często z nim zasypiam zmęczona dniem... budzę się rano.. do pracy i tak w kółko. Buźka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

. Ale Franek już miesiąc jest oswajany, to chyba wystarczy?
. Niby są od 7 mca, ale w sumie Franek zaczyna 7 mc za 2 dni. Bać się bałam, więc dawane było pod nadzorem taty
. Rewelacyjnie sobie poradził.
No dooooooooooobra 

no i większość babydreamowych obiadków ma sól (z naczy z tych które obejrzałam) no szoook.,