|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
|
|
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Nie, nie... to nie pochlipywanie tylko taki oddech, takie łapanie powietrza jak dziecko strasznie mocno płacze... Takie zaciąganie po płaczu jest jeszcze troche. Kurcze nie umiem opisać
|
|
|
|
#4893 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
umieją się lansować nasze słodziaki, co ![]() a te króliczki to tak tuli, zwłaszcza tego z zielonym, królik ma uszy zawsze mokre Cytat:
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
ja pije tylko kiedy wiem że mały będzie spał minimalnie do 1 w nocy do 2... a wiem bo np dwa cycki wciągnał i nie będzie się domagał cycusia.
To wypije kilka łyków dosłownie
|
|
#4895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Me bejbe 2h juz spi
No to kąpiel bedzie o 22 tylko ja chyba nie dotrwam do tej pory ![]() Cytat:
Za to dzis mnie zeschizowal w aucie- obudzil sie jak juz dojechalismy i tak zaczal glowa na boki trząść - a po chwili oki. Nie iwem co to bylo-a le sie zestresowałam ![]() Cytat:
![]() Ja juz z 11 dniowym dzieckiem jechałam w odwiedziny i dobrze bo zdążyliśmy ![]() taaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Cytat:
![]() TŻ poszedł obudzic w koncu malucha- ledwo sie wybudzil
|
|||
|
|
|
#4896 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chciałam 3 miesiące karmić, a już prawie jest 6 i narazie nie zamierzam przestać ![]() Cytat:
A rossmanowskie pieluchy polecam, są jednymi z najlepszych moim zdaniem. A do tego nie są drogie
|
|
#4897 | |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Cytat:
faktycznie, przypomina mi to troche uczucie sprzed lat, kiedy sie gdzies Po kryjomu lyka pociagnelo nieoficjalnie... ja sobie dzis pozwolilam na dwie lampki "szampana" z okazji parady karnawalowej w mojej miescinie. W glowie nie poczulam nawet duzo, ale laktacje wzmoglo, ze hoho! INDYGO, sliczna ta Twoja corcia. Taka delikatniutka. Moja Majcia to taki ubity klocuszek Mamusie karmiace piersia- tez jestescie takie zapominalskie? Bo u mnie to tragedia, az wstyd czasem... ![]() ...to sie dzis tez nie popisalam cytowaniem ![]() Sorki... Slodkich snow
|
|
#4898 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas niestety pora snu nie ma wpływu na jedzenie, a szkoda ![]() Cytat:
dla dzielnego FraniaCytat:
|
|||
|
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
o matko kochana
nasz osiołek też jest taki "pusty" w środku, dlatego łatwo A. się go chwyta. Ale te króliki są super, gdzie kupowałaś? I za ile?
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2012-02-19 o 20:54 |
|
|
|
#4900 | ||
|
Rozeznanie
|
Nie wiem, ale dzisiaj zauwazylam, ze az szramy ma z tylu/boku tak sie podrapala, az pazury sprawdzilam i w sumie wszystkie krotkie, 2 znalazlam minimalnie dluzsze. Teraz zalozylam cieniutka czapeczke, zeby tego juz nie ruszala jakby znowu miala atak drapania.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie az scisnelo jak wysluchalam tego nagrania i boje sie, ze w takiej sytuacji tez spanikuje i nie bede robila tego co trzeba albo ze bede sama w domu na przyklad. "Tyle wiemy o nas samych ile nas sprawdzono" - mam nadzieje, ze nigdy nie bede musiala sprawdzac jak sie zachowam w takiej sytuacji...
|
|
|
#4901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oj Ty biedna desperatko Acelinka Natalce ta chrzciny chyba ktoś z Twojej rodziny haftował sukienkę, tak? Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2012-02-19 o 21:18 |
||
|
|
|
#4902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Sharifa z tymi lwicami to bym lepiej nie ujela
![]() agus 1978 zebys wiedziala, mi moj tż caly czas powtarzal-kociu, zobaczysz, po porodzie nic nie bedziesz czula, uhm akurat ![]() Cotka redds to nie sa tanie rzeczy chociaz ja w ciazy mialam straszna ochote na piffko to teraz jakos w ogole, teraz to miewam ochoty na szampana a z tym "chlipaniem" wiem o co cho, u nas tez tak czasami jest![]() kaileight z ta rossmannowska idea podpisuje sie rekami i nogami ![]() Natka "chylkanie"? ej a powiedz jeszcze cos po waszemu, prosze juz kiedys rok temu was prosilam zebyscie cos napisaly to mowilyscie ze to sie tak nie da, a jednakA tak w ogole to kminilam i cos sobie pomyslalam i postanowilam ze napisze coby nie siedzialo w glowie dziewczyny, tak sobie czytam czasami posty itd i mam wrazenie ze tak jakos lincz czy jakkolwiek to nazwac skupia sie na Asi, a przeciez kazdy ma prawo wypowiadac swoje zdanie, zreszta kazda z nas to robi co nie?(tekst zapożyczony z lubelskiego ) i tak sobie mysle, ze moze warto by bylo naprawde czasami napisac cos wprost, po prostu ze cos nie pasuje, cos jest nie halo, cos jest nie tak zamiast ironizowac, wysmiewac albo dawac podteksty? Skonczylam wywod
|
|
#4904 |
|
Wtajemniczenie
|
Po wizycie u 'teściów' Stefan spał dobre 2,5h A my razem z nim. Nie chciał tam spać, więc jak już się rozdarł z niewyspania to zawineliśmy się i do domu Archi zdjecie z kotami zrobię jak będe u moich rodziców i będzie ku temu okazja ![]() W załączeniu zdjęcie wyrośniętego Stefana w foteliku.
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
Malgos..nie dodalas zdjecia
|
|
#4906 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie załączylam
Kurde wszystko dzisiaj przeciwko mnie
|
#4907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzieć śpi
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4908 | |
|
Zakorzenienie
|
To Ci urósł "chłopak"
![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
W andryczce na ryczce stoją pyrki w tytce |
|
|
|
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co z nowym tytułem
|
|
|
|
|
#4910 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mialam dynie z kurczakiem i ziemniakiem...... nawet sama sprobowalam i bylo calkiem dobre.... ![]() dzieciom pewnie wszystko posmakuje jesli to nie mleko ![]() Cytat:
Przy TV ....?Niezly sposob... u nas jest ze ja obcinam a tz ja zabawia.... a mialam wlasnie pytac czy obcinacie jak maluszk spia... bo u mojej sie tak nie da ... Cytat:
niegrzeczna ...oj bardzo niegrzeczna.... ![]() Cytat:
![]() Swietny pomysl Natka z tym wstawaniem tz do Szymka.... oby poskutkowalo.... I Twoj Szymek bardzo duzo je ..... A co ile go karmisz?? I ile razy dostaje w ciagu dnia mleka?? Cytat:
Aga no wlasnie ...wchodzisz na watek i od razu widzisz zlosliwe komentarze.... Moonik taki komentarz napisala do mnie.... nie pierwszy raz... Napisalam posta... dodalam... po przeczytaniu nie spodobal mi sie sens wypowiedzi wies skasowalam ale i tak sie do niego odnioslam wiec dziwie sie ze Moonik musiala sie znowu uczepic mnie.... Bo to czy ja skasuje posta czy go edytuje to jest moja sprawa i nie zamierzam sie nikomu tlumaczyc....No ale Moonik obserwuje mnie bo przeciez nie pierwszy raz tak zrobilam...wiec powtarzam jeszcze raz ze to moja sprawa.... Jesli rzeczywiscie chce sie mnie czepiac to moze pisac o mnie w klubie...jesli jej ulzy... Dziewczyny stanely w mojej obronie bo nie widzialy w tym nic zlego.... no ale znowu afera sie zrobila.... I zakonczmy ten temat ... bo ile mozna o tym pisac.... po prostu jesli sie nie lubimy to omijajmy swoje posty .... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Podoba mi sie ten pierwszy ![]() Cytat:
![]() Moge do Ciebie wpasc ![]() Ja juz zakupilam krzeselko....
|
||||||||
|
|
|
#4911 |
|
kosmitka
|
No nadrobiłam
, cytować nie będę.Indygo te hece to akurat nie o wyjazdy w ogólności chodzi, w ogóle długa historia, ehhhhh. Idę się odciągnąć. Nawet paznokcie pomalowałam :d. Stefek jest wieeeelki
|
|
#4912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ciągu dnia licząc od 7.00 do 22.00 pije 3-4 razy, a wieczorem jeszcze dostaje albo kaszkę mleczną albo kleik na pełnej porcji mleka Idę spać, dobranoc mamuśki |
|
|
|
|
#4913 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
o matko, wygląda jakbyś przedszkolaka wsadziła do za małego fotelika, rewelka
|
|
#4914 |
|
kosmitka
|
Tak czytam, że wasze dzieci jedzą po całym słoiczku, to nie wiem, czemu ja Frankowi żałuję. Od jutra też dostanie po całym.
I w ogóle przymierzam się do mięsa i żółtek, bo to po pół już muszę dawać co 2 dzień, prawda? Tylko z cielęciną mam zagadkę, bo chciałam kupić i dawać, ale gdzieś wyczytałam, że ona od 9 mca. Aha i kupiłam Franiowi zwykłe chrupki kukurydziane, chyba o takie wam chodziło? Zjadł 3 i krzyczał o jeszcze .Indygo słodka Agacia i zabawki też super!
|
|
#4915 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za darmowa sesje foto.... u nas co prawda nie byla za free ale bylo fajnie ( no i tylko jedno foto mamy ) .... jak macie mozliwosc to bierzcie duzo zdjec.... i pochwal sie Natka pozniej ![]() Cytat:
ze zastoj puscil.... Kochana Ty to masz meczarnie.... Archi a Piotrus ile Ci przespi w ciagu dnia?? Cytat:
za udana podroz i impreze.... teraz moze czesciej czesciej imprezowac ![]() Cytat:
![]() Lulcia az tak zle ? .... Cytat:
Martus moja tez sie drapie po glowie i ciagnie za ucho.... nie wiem czy to od zebow... ![]() Raz sobie tak gleboko wlozyla paluszki do buzi ze az sie zakrztusila.... Indygo sliczna Agatka.... Agus1978 ja zaczynam od jutra znowu podawac gluten ...zobacze jak sie mala bedzie po tym zachowywac.... jesli zle to pojde do lekarza i zapytam o co chodzi.... Dzisiaj Olivka byla pierwszy raz na basenie.... woda byla taka ciepla ze mnie sie nie chcialo wychodzic..... I zakupilam duzoooo sloiczkow dla malej....krolik, rybka, indyk, jagniecina..... zaczynamy podawac ... mam nadzieje ze wszystko bedzie jej smakowac....
|
||||||
|
|
|
#4916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dałaś już chrupka? Nie bałaś się że się zakrztusi? Ale bajer. Nie wiedziałam, że to już niedługo można ( od 6 miesiąca tak?) . Jak widzę mojego szkraba który na widok jakiejkolwiek łyżki otwiera buziaka. Który dzisiaj wyginał się w mostek do mojego kubka z inką i też otwierał dzioba, patrząc z rozczarowaniem kiedy mu nie dałam i sama piłam, czuję, że chrupki będą hitem
|
|
|
|
|
#4917 | |
|
Wtajemniczenie
|
duzy Stefcio....
Cytat:
![]() ee to sporo pije tego mleczka.... no ale to facet wiec duzo potrzebuje Milej nocki Natka |
|
|
|
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kupilam mojej chrupki bezglutenowe.... i one sie tak fajnie pod wplywem sliny rozpuszczaja.... bo maluchy jeszcze nie gryza tylko ssa.... ale i tak lepiej jak sie pilnuje.... |
|
|
|
|
#4920 |
|
kosmitka
|
Cotka dałam, bo mnie tu dziewczyny namówiły - Agus, Acelinka, Gerda
. Niby są od 7 mca, ale w sumie Franek zaczyna 7 mc za 2 dni. Bać się bałam, więc dawane było pod nadzorem taty . Rewelacyjnie sobie poradził.Widzę, że są też specjalne dla dzieci hippa, ja dałam takie normalne zwykłe. Mówisz ekscytacja, a nie złośliwość? No dooooooooooobra .
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

No to kąpiel bedzie o 22 

dla dzielnego Frania
I za ile? 
za lepszą nockę

) .... jak macie mozliwosc to bierzcie duzo zdjec.... i pochwal sie Natka pozniej
ale mimo ze Wy nie macie tej "przyjemności z Wami łatwiej mi to przejść i nie rozwalić się totalnie psychicznie
Mam wrażenie, że jak przyjdzie po tym roku i pół - o ile nie dalej