Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-19, 22:55   #4921
agus1978
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
jaki wózeczek, proszę się pochwalic

a proszę bardzo, taka zwykła parasolka (Red Castle Connect) ale jest lekka (5.5kg), można w jednej ręcę przenosić, bo jest taki uchwyt z boku no i rozkłada się prawie do pozycji leżącej. . Aha ja mam granatowy no i zapłacilam trochę mniej niż podane w linku.To taki wózeczek idealny na wyjazdy i zakupy w markecie.
http://www.abcdziecko.pl/producers/53/p/3637
A Agatka jest boska

Edytowane przez agus1978
Czas edycji: 2012-02-19 o 22:56
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 22:55   #4922
anciaahk
kosmitka

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Na tym opakowaniu właśnie nie było nic o glutenie . Ale Franek już miesiąc jest oswajany, to chyba wystarczy?

A na wyjeździe na kolację wsuwał cały słoiczek kaszki na dobranoc hippa. Na dobrą noc mu to nie wpływało.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 22:58   #4923
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Cotka to nie do mnie ale....
Ja kupilam mojej chrupki bezglutenowe.... i one sie tak fajnie pod wplywem sliny rozpuszczaja.... bo maluchy jeszcze nie gryza tylko ssa.... ale i tak lepiej jak sie pilnuje....
A to nie lepsze glutenowe skoro trzeba już wprowadzać? A te bezglutenowe to też od 7 m-ca?
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Cotka dałam, bo mnie tu dziewczyny namówiły - Agus, Acelinka, Gerda . Niby są od 7 mca, ale w sumie Franek zaczyna 7 mc za 2 dni. Bać się bałam, więc dawane było pod nadzorem taty. Rewelacyjnie sobie poradził.
Widzę, że są też specjalne dla dzieci hippa, ja dałam takie normalne zwykłe.

Mówisz ekscytacja, a nie złośliwość? No dooooooooooobra .
Musisz mi wierzyć kobieto
A ja dopisuję do listy chrupki, ale to musi zabawnie wyglądać tzn mały dzieć z chrupkiem .

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Na tym opakowaniu właśnie nie było nic o glutenie . Ale Franek już miesiąc jest oswajany, to chyba wystarczy?

A na wyjeździe na kolację wsuwał cały słoiczek kaszki na dobranoc hippa. Na dobrą noc mu to nie wpływało.
A jak z glutenem oswajasz? Te ze słoiczkowych czy też jakieś kompozycje własne? Bo ja jakaś ciemna masa jestem. Szukam po tych cerfurowych półkach czegoś z glutenem i znalazłam- manną z jabłkiem i te kilka słoiczków hippa, coś tam z biszkoptem, kaszka manna z wanilią i coś z jabłkiem chyba... więc mało tego.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 22:59   #4924
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cotka tylko ze moja jeszcze nie miala glutenu wprowadzonego i dlatego kupilam...Bezglutenowe to chyba mozesz dac wczesniej nic od 7 msca...., ja tak zrobilam

Ancia po ile dajesz tych chrupkow Franiowi??

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2012-02-19 o 23:00
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 22:59   #4925
cotynato
Zakorzenienie

Indygo, no właśnie. Też miałam pisać że córa 1 klasa i króliki fajne ma.

Wymianka.
Stary 2012-02-19, 23:00   #4926
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak czytam, że wasze dzieci jedzą po całym słoiczku, to nie wiem, czemu ja Frankowi żałuję. Od jutra też dostanie po całym.
I w ogóle przymierzam się do mięsa i żółtek, bo to po pół już muszę dawać co 2 dzień, prawda? Tylko z cielęciną mam zagadkę, bo chciałam kupić i dawać, ale gdzieś wyczytałam, że ona od 9 mca.
Ciekawe...bo np z Hippa są dania z cielęciną już po 5 msc...
Aha i kupiłam Franiowi zwykłe chrupki kukurydziane, chyba o takie wam chodziło? Zjadł 3 i krzyczał o jeszcze .
Ano o takie
Stary 2012-02-19, 23:00   #4927
anciaahk
kosmitka

Dawałam słoiczki, ale mało. Codziennie dostaje po 2 łyżeczki kaszki manny mlecznej z Nestle dodawanej do kaszki/kleiku na noc. Dzisiaj dałam 3 łyżeczki.
Teraz jak będą zupki to myślę, co by do zupek dawać - kaszkę, ryż, inne różne kasze.

Stary 2012-02-19, 23:01   #4928
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Cotka tylko ze moja jeszcze nie miala glutenu wprowadzonego i dlatego kupilam...Bezglutenowe to chyba mozesz dac wczesniej nic od 7 msca...., ja tak zrobilam

Ancia po ile dajesz tych chrupkow Franiowi??
Aaaa

Wymianka.
Stary 2012-02-19, 23:04   #4929
anciaahk
kosmitka

Agus to dzięki za pocieszenie z tą cielęciną .

Monia dzisiaj pierwszy raz dałam chyba 3, ale małe były .

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Eeee doczytałam, że chrupki są wg Hippa PO 7 mcu , no cóż. Frankowi smakowały, jak mu nic nie będzie i będzie ładnie jadł, to zamierzam dawać. i w szoku jestem, że szybko jadł, umiał sobie poradzić, wpychać do buzi hhehe.

Stary 2012-02-19, 23:06   #4930
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Agus1978 ja zaczynam od jutra znowu podawac gluten ...zobacze jak sie mala bedzie po tym zachowywac.... jesli zle to pojde do lekarza i zapytam o co chodzi....
Jak powiedziałam lekarce co i jak to stwierdzila, że widać nie jest jeszcze wszystko do końca wykształcone i że mam odstawić gluten i czekać do 9 msc, ale ja kupiłam deserek z kaszką orkiszową i jako tako dziecię je i nie jest tak tragicznie jak po kaszce mannej...przynajmniej narazie

Dzisiaj Olivka byla pierwszy raz na basenie.... woda byla taka ciepla ze mnie sie nie chcialo wychodzic.....
I zakupilam duzoooo sloiczkow dla malej....krolik, rybka, indyk, jagniecina..... zaczynamy podawac ... mam nadzieje ze wszystko bedzie jej smakowac....
Moja danie z rybką to wcina, aż się uszy trzęsą, tylko potem zapach w ustach zostaje i jak mi chuchnie czasem to nie powiem, żeby ladnie pachniało

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

A jak z glutenem oswajasz? Te ze słoiczkowych czy też jakieś kompozycje własne? Bo ja jakaś ciemna masa jestem. Szukam po tych cerfurowych półkach czegoś z glutenem i znalazłam- manną z jabłkiem i te kilka słoiczków hippa, coś tam z biszkoptem, kaszka manna z wanilią i coś z jabłkiem chyba... więc mało tego.
Są jeszcze dania mięsne z kaszką manną, i rosołki drobiowo-wołowe z kaszką manną z Hippa i Gerbera
Stary 2012-02-19, 23:07   #4931
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
Moja danie z rybką to wcina, aż się uszy trzęsą, tylko potem zapach w ustach zostaje i jak mi chuchnie czasem to nie powiem, żeby ladnie pachniało

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Są jeszcze dania mięsne z kaszką manną, i rosołki drobiowo-wołowe z kaszką manną z Hippa i Gerbera
Jak kotek
haha jakie to urocze.

Wymianka.
Stary 2012-02-19, 23:08   #4932
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Agus to dzięki za pocieszenie z tą cielęciną .
A proszę

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Eeee doczytałam, że chrupki są wg Hippa PO 7 mcu , no cóż. Frankowi smakowały, jak mu nic nie będzie i będzie ładnie jadł, to zamierzam dawać. i w szoku jestem, że szybko jadł, umiał sobie poradzić, wpychać do buzi hhehe.

Dziecię już śpi, więc ja też już mykam - słodkich i kolorowych maminki

Edytowane przez agus1978
Czas edycji: 2012-02-19 o 23:10
Stary 2012-02-19, 23:09   #4933
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

no to trzeba bedzie zabki sorry dziasla myc po rybce

Agus fajny ten wozeczek ale jak na parasolke to drogi.... chociaz super ze taki lekki.... Ja juz mam wypatrzony jeden... mam nadzieje ze w uzytkowaniu mi sie tez spodoba
Stary 2012-02-19, 23:10   #4934
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

O, to muszę się rozejrzeć. Bo, albo ja jakaś ślepa albo cerfur słabo wyposażony. Bp np. brokuła znaleźć nie mogłam. Dzisiaj próbowałam robić swojego to zepsuła się akurat maszynka do rozdrabniania i danie zaśmierdło instalacją czy czymś takim i tyle było z jedzenia tego

Wymianka.
Stary 2012-02-19, 23:11   #4935
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
no to trzeba bedzie zabki sorry dziasla myc po rybce
No chyba tak
Agus fajny ten wozeczek ale jak na parasolke to drogi.... chociaz super ze taki lekki.... Ja juz mam wypatrzony jeden... mam nadzieje ze w uzytkowaniu mi sie tez spodoba
Ja płacilam połowę tej ceny na szczęście..bo tyle to bym nie dała no i największy plus, że mi sie mieści w bagazniku bez problemu
To juz idę...dobranoc

Edytowane przez agus1978
Czas edycji: 2012-02-19 o 23:12
Stary 2012-02-19, 23:12   #4936
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja płacilam połowę tej ceny na szczęście..bo tyle to bym nie dała
a taka sprawa .... to super....
Stary 2012-02-20, 07:41   #4937
gerda
Zadomowienie

witajcie
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
A my już po tej diecie 2 tygodniowej ja schudłam 2,5 kg a mężul 6,5 kg więc polecam
o jak ładnie i widze, ze faceci naprawdę wiecej chudna

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dAsia...czy ty palisz na stosie ksiązki, które Ci się nie podobają?
Tam było napisane, ze dzieci cycowe mają rozwinięte INNE mięśnie niż dzieci butelkowe, a nie, że są bardziej uzdolnione czy lepsze czy jeszcze coś co insynuujesz. A że mają rozwinięte inne mięśnie to jest prawda, co przecież nie znaczy, że butelkowe są gorsze.

Moja butle wcina aż się uszy trzęsą a jakoś nie poczułam się urażona...
dokładnie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
oczywiście że moge wszystko, a kto mi zabroni???
mam wrazenei ze pisząc osty niektóre osoby oczekują tylko przyklaśnięcia słodzenia itd i chyba nie wiedza ze to jest forum i chyba powinny sie spodziewac że na ich posty odpowiedzi będą i będą różne, i skoro mi sie cos nie podoba i sie z tym nie zgadzam to sobie moge o tym napisac

możesz, nikt Ci nie zabroni, tylko po raz kolejny odnoszę wrażenie, ze Ty mozesz wiecej niz pozostałe uczesniczki tego forum

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 .... i już mi lepiej
liczy sie podobno od 10

Archi super, ze zastój pościł

u nas nocka taka sobie, jedno karmienie, ale kilka razy trzeba było wkładać smoka i karuzele uruchamiać

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Cytat:
A to nie lepsze glutenowe skoro trzeba już wprowadzać? A te bezglutenowe to też od 7 m-ca?.
ja miałam dwie rożne paczki zwykłych chrupek i obie były bezglutenowe

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Cytat:
moja na rybki się wypiela

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Cytat:
wiesz, że przy tym skoku po 20 tyg to dzieci ponoć niespokojnie śpią, jakby koszmarki miały
u nas sie to sprawdza

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Po wizycie u 'teściów' Stefan spał dobre 2,5h A my razem z nim. Nie chciał tam spać, więc jak już się rozdarł z niewyspania to zawineliśmy się i do domu

W załączeniu zdjęcie wyrośniętego Stefana w foteliku.
kochany Stefanek dba o mamusie i jak on już duzy chłopak

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Cytat:
Nawet paznokcie pomalowałam :d
a widzisz

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 08:47   #4938
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
Hej

Super faktycznie, przypomina mi to troche uczucie sprzed lat, kiedy sie gdzies Po kryjomu lyka pociagnelo nieoficjalnie...

ja sobie dzis pozwolilam na dwie lampki "szampana" z okazji parady karnawalowej w mojej miescinie. W glowie nie poczulam nawet duzo, ale laktacje wzmoglo, ze hoho!

INDYGO, sliczna ta Twoja corcia. Taka delikatniutka. Moja Majcia to taki ubity klocuszek

Mamusie karmiace piersia- tez jestescie takie zapominalskie? Bo u mnie to tragedia, az wstyd czasem...

...to sie dzis tez nie popisalam cytowaniem
Sorki...

Slodkich snow
Aż mi głupio było poruszać ten temat, bo pomyślałam, że wstyd...
... matko, ja się boję do pracy wracać z takim dziurawym umysłem!!!
Stoję w sklepie, przede mną 1 osoba... wiem, że mam kupić 2 rzeczy. I jak przychodzi moja kolej... kupuję tylko 1 rzecz, wychodzę zadowolona a dopiero za kilka godzin przypomina mi się, że to miały być 2 rzeczy
A do tego świeża sprawa z faworkami... cieszyłam się od tygodnia na faworki, przygotowałam sobie super przepis, zarobiłam ciasto.... i nagle mnie oświeciło, że wrąbałam tam całe duże opakowanie śmietany!!! (jeszcze się ucieszyłam, że znalazłam w lodówce!)... ja matka skazowca na diecie
Normalnie nie wiem co się dzieje...
Dobrze, że miałam więcej produktów w zapasie i zrobiłam nowe ciasto na piwie

moje dziecko znowu nie chce mleka... ani z z cyca, ani z butli (odciągniętego)... deserki, zupki i kaszki zjada chętnie, a mleka nie chce... Już nie wiem ocb

A co do atmosfery na wątku...
Ja już jestem zmęczona tymi ciągłymi fochami i ustawianiem się nawzajem...
Nie wiem jak to długo jeszcze potrwa...
Otrząśnijcie się mamy!!! Bo to nikomu nie służy...
Chyba nie po to się tu spotykamy... (albo ja czegoś nie rozumiem...)

Edytowane przez SONIA004
Czas edycji: 2012-02-20 o 09:04
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 08:55   #4939
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Jak mi znowy wyrzyga, że za dużo grafiki albo jeszcze co innego, to wystosuję do władz wizażu zażalenie

Cytat:
ten pusty to z rossmana, z serii dla dzieci są jeszcze misie, jakieś 15-18 zl, a ten jasny to z h&m i nie wiem ile bo to prezent, ale chyba ze 20. ale są milutkie w dotyku i bez belemnitów, które dziecko mogłoby połknąć

o matko, wygląda jakbyś przedszkolaka wsadziła do za małego fotelika, rewelka
Ale cudności w tym łóżeczku
Co nie? Wygląda spokojnie na 8-9mc
Staram sobie przypomnieć co ja takiego jadłam w ciąży

Cytat:
Idę się odciągnąć. Nawet paznokcie pomalowałam :d.

Stefek jest wieeeelki
E no e no fiu fiu. Elegancko
Opowiadaj jak wyprawa do O.?
Co nie?

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
faktycznie wyrośnięty ale jak widać w spaniu to nie przeszkadza
Będzie lał wszystkich w przedszkolu

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
To Ci urósł "chłopak"
A mi dziadek przed chwilką powiedział takie coś:

W andryczce na ryczce stoją pyrki w tytce

Jeruna dziołszki jo niy umia godoć po naszymu bo jo niy ze slonska. Ale sie starom Dupnie mi to wychodzi niy?

Cytat:
Dzisiaj Olivka byla pierwszy raz na basenie.... woda byla taka ciepla ze mnie sie nie chcialo wychodzic.....
I zakupilam duzoooo sloiczkow dla malej....krolik, rybka, indyk, jagniecina..... zaczynamy podawac ... mam nadzieje ze wszystko bedzie jej smakowac....
My tez chcemy, ale jakoś się boję nie wiem czego...chyba ogranięcia tego wszystkiego i wogóle Przez to mój syn pójdzie na basen w wieku 16 lat hahahah
Muszę popatrzeć na słoiczki po 5mc może coś podam już bo mi się te szpinaki i dynie znudziły

Cytat:
duzy Stefcio.... rosnie Ci synus kochana.... rosnie....

Cytat:
Kurcze. A ja się zbieram i zbieram z tym basenem i zebrać się nie mogę.
No właśnie.

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
u nas nocka taka sobie, jedno karmienie, ale kilka razy trzeba było wkładać smoka i karuzele uruchamiać

ja miałam dwie rożne paczki zwykłych chrupek i obie były bezglutenowe

kochany Stefanek dba o mamusie i jak on już duzy chłopak
Jakis lekki sen mają te nasze dzieci.
Ale wy mówicie o takich najzwyklejszych coś a'la flipsy były kiedyś?

Kochany Stefcio ..Nie chciałam wczoraj pisac bo Tż siedział obok. On wie jaki mam stosunek do teściowej, ale po co ma widzieć, że tu o tym opowiadam. Obiadu z nami nie jadła bo wisiała nad Stefkiem Poza tym wkurza mnie bo za dużo sobie pozwala w kwestii brania go na ręce. Raz wyrwała go Tż i się mały wystraszył, zaczął płakać...to zaczeła gadać "no tak oni jedzą a tobie nie dadzą" Potem jeszcze raz się u niej rozpłakał...Generalnie to strasznie apodyktyczna osoba "ty tu, ty tam, jedz teraz, ja go wezme, nie noś go, czemu tam z nim siedzisz i tak do wszystkich...A tak poza tym to bylo okej

I sprostowanie: Stefek nie jest duży. to fotelik jest malutki. Przecież to jest mój malusi dzidziuś
Stary 2012-02-20, 09:07   #4940
gerda
Zadomowienie

Cytat:
D

dokładnie, ja daje takie

Kochany Stefcio ..Nie chciałam wczoraj pisac bo Tż siedział obok. On wie jaki mam stosunek do teściowej, ale po co ma widzieć, że tu o tym opowiadam. Obiadu z nami nie jadła bo wisiała nad Stefkiem Poza tym wkurza mnie bo za dużo sobie pozwala w kwestii brania go na ręce. Raz wyrwała go Tż i się mały wystraszył, zaczął płakać...to zaczeła gadać "no tak oni jedzą a tobie nie dadzą" Potem jeszcze raz się u niej rozpłakał...Generalnie to strasznie apodyktyczna osoba "ty tu, ty tam, jedz teraz, ja go wezme, nie noś go, czemu tam z nim siedzisz i tak do wszystkich...A tak poza tym to bylo okej

wkurza mnie cos takiego

I sprostowanie: Stefek nie jest duży. to fotelik jest malutki. Przecież to jest mój malusi dzidziuś
no chyba, że tak

Stary 2012-02-20, 09:13   #4941
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
no chyba, że tak
Mnie też to wkurzało, ale dymu nie robiłam
My 30go 5 miesiąc, to jeszcze muszę poczekać z chrupkami co nie?
Stary 2012-02-20, 09:40   #4942
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dzień dobry, ja dziś od 3:30 na nogach mała zjadła o 3:30 i zasneła. a ja spaćnie mogłam, po 4ej wstał małż i tak "delikatnie " zamykał szuflady i drzwi, ze choć najbardziej powaliło mnie branie musztardy prosto ze słoiczka nożem...... bo małż ma fazę, ze ja marnuję musztardę biorąc na talerz to on oszczędza faceci do dziwnych rzeczy się przyczepiają

Agacia i króliczki dziękują Ciociom Wizażowym za miłe słówka. a nikt nie zauważył naszego zestawu 2w1 czyli rajstopki ze spódnicą

Cytat:
a proszę bardzo, taka zwykła parasolka (Red Castle Connect) ale jest lekka (5.5kg), można w jednej ręcę przenosić, bo jest taki uchwyt z boku no i rozkłada się prawie do pozycji leżącej. . Aha ja mam granatowy no i zapłacilam trochę mniej niż podane w linku.To taki wózeczek idealny na wyjazdy i zakupy w markecie.
http://www.abcdziecko.pl/producers/53/p/3637
A Agatka jest boska
fajowa no i dobrze, ze sporo taniej. ja wam powiem, ze lubię ten mój wózek i spacerówkę też mam spoko i póki co lżejszej nie kupuję. poza tym jak się zmieścił wózek z gondolą w aucie te ze spacerówką tym bardziej luzik. tak myślę, że jak cos to lżejszą kupie gdzieś kolo dwóch lat małej.

Cytat:

taaaaaaaaaaaaaa, te ich nazwy

Cytat:
A to nie lepsze glutenowe skoro trzeba już wprowadzać? A te bezglutenowe to też od 7 m-ca?

Musisz mi wierzyć kobieto
A ja dopisuję do listy chrupki, ale to musi zabawnie wyglądać tzn mały dzieć z chrupkiem .

ja jako gluten na razie daję kaszkę mannę (manną ).

Cytat:
Indygo, no właśnie. Też miałam pisać że córa 1 klasa i króliki fajne ma.
taka nasza ferajna

Cytat:
Dawałam słoiczki, ale mało. Codziennie dostaje po 2 łyżeczki kaszki manny mlecznej z Nestle dodawanej do kaszki/kleiku na noc. Dzisiaj dałam 3 łyżeczki.
Teraz jak będą zupki to myślę, co by do zupek dawać - kaszkę, ryż, inne różne kasze.
a no fakt inne kaszki tez można, ze tez na to nie wpadłam

Cytat:

no padłam przecież mój pies wpyla rybne żarcie, ja małej dam słoiczek z ryba to mnie oboje zabiją oddechem

Cytat:
O, to muszę się rozejrzeć. Bo, albo ja jakaś ślepa albo cerfur słabo wyposażony. Bp np. brokuła znaleźć nie mogłam. Dzisiaj próbowałam robić swojego to zepsuła się akurat maszynka do rozdrabniania i danie zaśmierdło instalacją czy czymś takim i tyle było z jedzenia tego

brokuła samego widziałam z gerbera jest u nas w stokrotce jak coś. ja jako gluten na razie daję kaszkę mannę (manną ). a wiecie co? kupiłam Młodej krem z dyni Babydream, wymieszałam to z moja zupką brokulową, ale ten krem dziwnie smakował. czytam, a tam - zawiera niewielkie ilości soli no i większość babydreamowych obiadków ma sól (z naczy z tych które obejrzałam) no szoook.,

Cytat:
witajcie

o jak ładnie i widze, ze faceci naprawdę wiecej chudna

no własnie i dlaczego tak się dzieje?

możesz, nikt Ci nie zabroni, tylko po raz kolejny odnoszę wrażenie, ze Ty mozesz wiecej niz pozostałe uczesniczki tego forum

o to to

liczy sie podobno od 10

a to temu mi poziom wqw zawsze rósł, źle liczyłam

u nas sie to sprawdza
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Stoję w sklepie, przede mną 1 osoba... wiem, że mam kupić 2 rzeczy. I jak przychodzi moja kolej... kupuję tylko 1 rzecz, wychodzę zadowolona a dopiero za kilka godzin przypomina mi się, że to miały być 2 rzeczy
A do tego świeża sprawa z faworkami... cieszyłam się od tygodnia na faworki, przygotowałam sobie super przepis, zarobiłam ciasto.... i nagle mnie oświeciło, że wrąbałam tam całe duże opakowanie śmietany!!! (jeszcze się ucieszyłam, że znalazłam w lodówce!)... ja matka skazowca na diecieormalnie nie wiem co się dzieje...

ja nie karmię piersia, a zaniki tez mam. poszłam do sklepu po płyn do płukania - kupiłam wszystko inne a płynu nie. to może to typowe dla mlodych mam

moje dziecko znowu nie chce mleka... ani z z cyca, ani z butli (odciągniętego)... deserki, zupki i kaszki zjada chętnie, a mleka nie chce... Już nie wiem ocb

A co do atmosfery na wątku...
Ja już jestem zmęczona tymi ciągłymi fochami i ustawianiem się nawzajem...
Nie wiem jak to długo jeszcze potrwa...
Otrząśnijcie się mamy!!! Bo to nikomu nie służy...
Chyba nie po to się tu spotykamy... (albo ja czegoś nie rozumiem...)

Cytat:
Dzień dobry
Jak mi znowy wyrzyga, że za dużo grafiki albo jeszcze co innego, to wystosuję do władz wizażu zażalenie

Ale cudności w tym łóżeczku

dz
Co nie? Wygląda spokojnie na 8-9mc
Staram sobie przypomnieć co ja takiego jadłam w ciąży

no przyznaj sie

My tez chcemy, ale jakoś się boję nie wiem czego...chyba ogranięcia tego wszystkiego i wogóle Przez to mój syn pójdzie na basen w wieku 16 lat hahahah

i taki 16-latek w gatakch do pływanioa z rossmana

Muszę popatrzeć na słoiczki po 5mc może coś podam już bo mi się te szpinaki i dynie znudziły

no ja dałam cielęcinkę i mała wpylała, a poza tym najadła się bardziej

no mały, mały - przedwczoraj się urodził

teściowa .........

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 09:53   #4943
archinta
Zakorzenienie

[QUOTE=kaileight;32412598J a chciałam 3 miesiące karmić, a już prawie jest 6 i narazie nie zamierzam przestać[/QUOTE]
ja chciałam 6 tyg
Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
Mamusie karmiace piersia- tez jestescie takie zapominalskie? Bo u mnie to tragedia, az wstyd czasem...
Ja tak mam- ale to chyba ze zmeczenia
Cytat:
Archi zdjecie z kotami zrobię jak będe u moich rodziców i będzie ku temu okazja

W załączeniu zdjęcie wyrośniętego Stefana w foteliku.
To czekam na fotę Jestem cierpliwa- Małgosia M8 obiecała mi filmik juz chyba z miesiac temu i tez czekam

Ale Kwilonek wygląda "dorośłe" w tym przymałym foteliku

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Co z nowym tytułem
no właśnie?
Cytat:
I zakonczmy ten temat ... bo ile mozna o tym pisac.... po prostu jesli sie nie lubimy to omijajmy swoje posty ....
to chyba byłby najlepszy sposób dla niektórych
Cytat:

Idę się odciągnąć. Nawet paznokcie pomalowałam :d.
z jakiej okazji
Cytat:
Aha i kupiłam Franiowi zwykłe chrupki kukurydziane, chyba o takie wam chodziło? Zjadł 3 i krzyczał o jeszcze .
Masz filmik????
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:02   #4944
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Mnie też to wkurzało, ale dymu nie robiłam
My 30go 5 miesiąc, to jeszcze muszę poczekać z chrupkami co nie?
ja nie czekałam

Cytat:
d

Agacia i króliczki dziękują Ciociom Wizażowym za miłe słówka. a nikt nie zauważył naszego zestawu 2w1 czyli rajstopki ze spódnicą

piękne

a no fakt inne kaszki tez można, ze tez na to nie wpadłam

ja daje rożne smaki, teraz malinową i jakoś tam malin nie czuje

brokuła samego widziałam z gerbera jest u nas w stokrotce jak coś. ja jako gluten na razie daję kaszkę mannę (manną ). a wiecie co? kupiłam Młodej krem z dyni Babydream, wymieszałam to z moja zupką brokulową, ale ten krem dziwnie smakował. czytam, a tam - zawiera niewielkie ilości soli no i większość babydreamowych obiadków ma sól (z naczy z tych które obejrzałam) no szoook.,

moja Kaja z babydrema nie chciała jeść brokuła z ziemniakami, a z innych marek dania wcina

Stary 2012-02-20, 10:05   #4945
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
ja nie czekałam

moja Kaja z babydrema nie chciała jeść brokuła z ziemniakami, a z innych marek dania wcina

miałam na myśli bardziej kaszki glutenowe ale takie jak manna, orkiszowa itp, nie te gotowe nestel czy bobovita. one na ogól mleczne, a moja nie moze mlecznych jeśc

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:07   #4946
archinta
Zakorzenienie

Mysłałam ,ze bedzie wiecej nadrabiania

Cytat:
Archi ja tez . Widzę jakiś zastój mnie ominął? Dobrze, że poszedł precz.
No dobrze- bo ledwo poruszyłam temat na watku o rozszerzaniu Piotrusiowej diety (chce zaczac od kleiku ryzowego kolo 16-17 tak jak radzila Rabarbar) i co i Ja nie wiem co mam zrobić
Cytat:

sorry

A powiedz jak teraz Franio spi? Lepiej juz chodz troszke czy dalej co 2 h pobudka?
Cytat:
dz
Cytat:
uuuu- nie fajnie
Cytat:
uuu- a co to za strajk??
Cytat:
Jeruna dziołszki jo niy umia godoć po naszymu bo jo niy ze slonska. Ale sie starom Dupnie mi to wychodzi niy?

Cytat:
A ja wlasnie dzis myslalam,ze nawet moja mama zaczela mnie ost zgrzewac w tym temacie...

Albo jak "odkrywa" cos (np. gilgotki gdzies),ze my niby nie wiemy a ona na cos wpadla i taka dumna jak paw- no kurcze- przeciez to nasze pierwsze bejbe i bysmy chcieli wszystkie pierwsze razy przezywac ,a nie drugie...
Cytat:
dzień dobry, ja dziś od 3:30 na nogach mała zjadła o 3:30 i zasneła. a ja spaćnie mogłam, po 4ej wstał małż i tak "delikatnie " zamykał szuflady i drzwi, ze choć najbardziej powaliło mnie branie musztardy prosto ze słoiczka nożem...... bo małż ma fazę, ze ja marnuję musztardę biorąc na talerz to on oszczędza faceci do dziwnych rzeczy się przyczepiają
od 3.30 to niezła jestes- chociaz ja ost od 4... to w sumie nei wiele później

A małż i musztarda wymiatają
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:07   #4947
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
A do tego świeża sprawa z faworkami... cieszyłam się od tygodnia na faworki, przygotowałam sobie super przepis, zarobiłam ciasto.... i nagle mnie oświeciło, że wrąbałam tam całe duże opakowanie śmietany!!! (jeszcze się ucieszyłam, że znalazłam w lodówce!)... ja matka skazowca na diecie
Normalnie nie wiem co się dzieje...
Ja dziś będę robić pierogi na Sinlacu dla siebie oczywiście

Cytat:
OLOR]

hehe, my już wczoraj na spacerówkę się przesiedliśmy, a od dziś zaczynam intensywnie szukać fotelika samochodowego
Stary 2012-02-20, 10:13   #4948
gerda
Zadomowienie

Cytat:
miałam na myśli bardziej kaszki glutenowe ale takie jak manna, orkiszowa itp, nie te gotowe nestel czy bobovita. one na ogól mleczne, a moja nie moze mlecznych jeśc
a to tak to manne mamy jedną

Stary 2012-02-20, 10:16   #4949
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
witam niedzielniemimo moich obaw młoda wstała jak zawsze o 7.30 a że paskudnie za oknem to wybrałyśmy się z Michasią do Forum w Gliwicach, kupiłam małej dwie bluzeczki a Misia testowała nowy wózek.teraz po zjedzeniu obiadu śpi, a mama pije kawę i wizażuje
a dla siebie mama coś kupiła?

fajny wózek, kupowałaś gdzieś u nas?
Cytat:
Piję sobie reddsa i czuję się jak łobuziara. Co ta ciąża i karmienie robi z ludźmi
O i jak po łyku już wesoło

Cytat:
W ogóle śpi i wydaje takie odgłosy jakby mocno płakał niedawno. Takie zaciąganie - nie wiem czy wiecie o co chodzi? Takie to troche chrapanie, troche właśnie takie jakby popłaczowe ciąganie... Dziwne to
Natalcia tak robi jak przed zaśnięciem płakała to potem tak się zapowietrza jakby.
Cytat:
my dziś po wizycie u prababci, gdzie młoda dała popis największej z możliwych rozkoszności

Aguś pytałaś o nasze króliczki, o takie jak na zdjęciu
..
króliczki śliczne i słodkie ale jaka Agacia!
właśnie miałam pytać skąd macie taką piękną spódniczke - to z rajstopkami, tak? Gdzie kupowałaś?
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Acelinka Natalce ta chrzciny chyba ktoś z Twojej rodziny haftował sukienkę, tak?
tak, moja mama
Cytat:
Nie załączylam
Kurde wszystko dzisiaj przeciwko mnie
jaaaaki Stanisław, no rzeczywiście ciupke sie mu wyrosło
Cytat:

fotki, fotki
Cytat:
Cotka dałam, bo mnie tu dziewczyny namówiły - Agus, Acelinka, Gerda . Niby są od 7 mca, ale w sumie Franek zaczyna 7 mc za 2 dni. Bać się bałam, więc dawane było pod nadzorem taty. Rewelacyjnie sobie poradził.
Widzę, że są też specjalne dla dzieci hippa, ja dałam takie normalne zwykłe.

Mówisz ekscytacja, a nie złośliwość? No dooooooooooobra .
Natalci też chrupeczki smakowały i też będe dawać
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:24   #4950
madziulkaa
Rozeznanie

GG do madziulkaa

Czeeeeeść
Przepraszam, ze tak uciekłam na trochę czasu... ale wróciłam do roboty i wszystko mi się na głowę rzuciło od razu... a że śniegu dużo to weekendy spędzamy w górach i śmigamy Nie jestem w stanie Was nadrobić, w wolnej chwili będę się starać...
U nas wszystko w porządku. Zakończyliśmy rehabilitację, fizjoterapeuta nam powiedział, że po asymetrii nie ma już śladu. Maluch jest silny i wzmocniony. Mimo to będziemy chodzić raz w m-cu bo jednak sporo daje na rozwój taka rehabilitacja. Jemy wszystko, chociaż coraz mniej cyca w ciągu dnia. Chciałabym zacząć podawać słoiczki z mięsem (Olo 6 marca skończy pół roku...) ale jeszcze się boję. Muszę pierw usłyszeć zgodę od pediatry

A jakie chrupki dajecie? Firmy? Bo Hipp faktycznie ma od 7 m-ca.

Wasze dzieciaczki już jeżdżą w spacerówkach? Bo Olo wyrósł już z gondoli... ale na spacerówkę chyba wg mnie za szybko. Chyba, że będziemy ja kłaść. Pytałam się fizjoterapeuty jak ocenia nasz fotelik do auta. Czy Olo z niego nie wyrasta. My mamy Inglesine Avio 0-13 kg. Powiedział, że spokojnie... że jeszcze sporo czasu. Także się uspokoiłam.

Uciekam dalej, spróbuję usiąść do kompa wieczorem. Chociaż przez to, że udało mi się Olka przestawić na zasypianie ok 20 to sama często z nim zasypiam zmęczona dniem... budzę się rano.. do pracy i tak w kółko.
Buźka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości