|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
Cytat:
.Jak ja robiłam test,to mój mąz jej nie widział wcale ,więc radze zrobić jeszcze jeden teścik z rana,zanim dotrwasz do wizyty i zdaj relacje![]() a iedy powinnaś dostać okres dokładnie? Bo być może za wczesna ciąży i dlatego kreseczka słaba,tak jak u mnie była
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-02-19 o 21:30 |
|
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pierwszy test w dniu spodziewanej @ też pokazał bladziutką kreskę, a na drugi dzień robiony po południu już pokazał piękne dwie krechy.
|
|
|
|
#2793 |
|
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny,jestem w 6tg ciazy
dowiedzialam sie tydzien temu ale dopiero teraz zobaczlam ze jest juz forum pazdziernikowych mam moja ciąża nie była planowana wiec tłusta krecha na teście sprawiła ze zaniemówiłam na 3godziny okazalo sie że to prezent po upojnej nocy w dzień zaręczyn witam sie tylko i poczytam co tam pisalyscie ciekawego
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie
![]() Nadrobiłam na szybciocha, ale widzę, że weekend i mało naskrobałyście . Nie czuje się na siłach aby opisać wszystko . Po wczorajszym wypadzie do kina nie wyspałam się, a dzisiaj wstaliśmy wcześniej, bo wybraliśmy się na Bitwę o Poznań .
|
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() CarolineInTheCity witaj ,a na kiedy masz termin?? Bo ja też w 6 tygodniu jestem .Colds ale rozumiem,że już wszysto wporządku? Wstawać śpiochy
|
|
|
|
#2796 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamuśki
witam się po długim domowym weekendzie z małżulkiem mym nacieszyłam się dziadem i jest mi o niebo lepiej .. ![]() Cytat:
znaczy mózgu przepraszam ![]() Cytat:
i za jutrzejsze usg Cytat:
pięknie się chłopisku zmądrzało ... cudnie ... ![]() Cytat:
Witaj Claudio ja niestety nie pomogę bo nie mam oznaczonego pęcherzyka ... ![]() Cytat:
Ciężko odpowiedzieć na Twoje pytanie ale warto powtórzyć test i wybrać się na Bete HCG ona prawdę Ci powie ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Cytat:
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-02-20 o 06:56 |
||||||
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laseczki
![]() Witam też nowe mamuśki ![]() A ja właśnie wróciłam z labolatorium - musiałam badanie moczu zrobić. Dzisiaj o 16tej po odbiór wyników i z nimi do lekarza na wizytę. Miałam poczekać jeszcze tydzień, ale za cholipke już wytrzymać nie moge :P 3 tygodnie bez usg juz mi sie dluży a gdzie tam 4 ![]() Zaraz, 3 tygodnie byłyby w czwartek a dziś pon. więc niecałe to 3 tygodnie. No ale po tych plamieniach wole iść ciut wcześniej. Ma ktoś dzisiaj też wizyte u gina ?? ![]() Pozdrooofffki
|
|
|
|
#2798 |
|
Wtajemniczenie
|
helouł
|
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
No czeeeść! Ja też mam usg 5 marca
A powiedzcie mi, skoro miałam robione jakieś dwa tygodnie temu badania, to chyba mogę już poczekać do końca marca na kolejne? Co ile je trzeba robić?
|
|
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
gda ja dopiero pierwsze badania robiłam i wizytę mam w czwartek więc nie wiem co ile trzeba powtarzać co miesiąc? ja muszę też wybrać jednego gin .. prywatnie lubię babeczkę ale za wszystko trzeba płacić a na NFZ facet niby ok ale nie jestem pewna za niego ... hmm no i nie place za badania .. no i mam dylemat ... pewnie po 3 marca zdecydujemy ... jak nam prenatalne zrobi wróciłam od dentysty moje dziąsło woła o pomoc ale jeszcze tylko za tydzień i będziemy zamykać dziada na całe szczęście
|
#2801 |
|
Wtajemniczenie
|
No dobra... któraś tu miała badania w kierunku tarczycy i proszę mi tu powiedzieć teraz ... mam sobie zrobić TSH i co jeszcze?? bo do endokrynologa bede musiała iśc prywatnie jednak kurde.... ale najpierw moze zrobie te badania bo takto pójde kaze mi zrobic zapłące za wizyte potem pojde z wynikami i znowu zapłace
a tak toi zrobie i moze mnie jedna wizyta jakas ominie
|
|
|
|
#2802 |
|
Zadomowienie
|
Nareszcie po dluzszym okresie wstawania o 7 rano mogłam sobie pozwolic na poleniuchowanie w łóżku do 9tej
![]() Kurcze i chyba wracam do normalnego trybu życiu już nie czuje fizycznie tego że jestem w ciąży, tylko głowa o tym wie a ciało dało sobie spokój i już nie męczy ![]() i takiego powera dostałam że aż mi się sprzątać chce
|
#2803 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, jak ja nie lubię poniedziałków!
Przeczytałam wszystko, co naskrobałyście przez weekend. Alfabia, jesteśmy w tym samym wieku, ja 36 skończę w sierpniu Pszczółka, moi rodzice też są wspaniali, bardzo nam pomagają, ale są chwile, że marzę o własnym domku. Uważam, że najlepsze dla młodego małżeństwa jest mieszkanie u siebie, relacje małżeńskie wyglądają wtedy inaczej, człowiek ma więcej swobody i może robić co mu się podoba. Colds, dobrze, że się pogodziliście Adunia, trzymam kciuki za jutrzejsze badania. Trzymaj się kochana Tamlin, mój Boże 18 wnucząt, ale płodna rodzina ![]() Gda, badania robi się średnio co miesiąc, jeśli wszystko jest o.k. Witam nowe mamuśki. U mnie weekend w porządku, mdłości raz były raz ich nie było, zrobiłamw sobotę strogonowa i rurki z kremem, obżarłam się okrutnie. A w niedzielę miałam na obiadek pyszne udka z ryżem i warzywami, do tego sałatka lodowa, mmm, pycha. W ogóle sałatka lodowa z jajkiem i śmietanką to jest coś co mogłabym teraz jeść non stop, a w niej przecież sama chemia .Wizytę u gina mam 6 marca, też nie mogę się doczekać, będę mieć usg dowcipne i przez brzuch, pooglądam sobie więc dokłądnie moje maleństwo |
|
|
|
#2804 |
|
Rozeznanie
|
Wiatm dziewczynki po weekendzie. Ojej jak ja niecierpie jeździć do tej szkoły
Na szczeście teraz 2 tyg. spokoju. A Wam jak minąl week? Ja w tym tyg. bede tu troszke rzedziej, bo moja mama idzie dziś do szpitala wieć caly wolny czas bede starala się spędzić go z nią. Milego poniedzialku |
|
|
|
#2805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam caly czas co 4 tyg robione badania krwi na tsh, wiec to badanie wystarczy zeby isc z wynikami do endokrynologa.Tylko z tego co wiem musisz miec skierowanie od rodzinnego.
|
|
|
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mdłości mam czasem ale jak poczuję głód a tak to już sienie pojawiają ... ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- ale hanulka chyba prywatnie będzie dreptać ... to tez trzeba mieć?
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się, ja już rano dzisiaj zaliczyłam laboratorium a w środę do ginka. Przede mna zaraz najważniejsze badanie czyli mierzenie maluszka. Obecnie siedzę sobie na wolnym w domu bo moja córka ma zapalenie ucha na szczęście bez antybiotyku, gdyż rozwinęło się miejscowo więc bardzo się cieszę bo nie osłabi organizmu. A mnie się odpoczynek od pracy przyda
Też widzę, że moje mdłości mijają rano wstaję już bez uczucia, że będę rozmawiać z szuwarkiem i powoli ten dziwny posmak w ustach odpuszcza. Wczoraj miałam gości i bez problemu ugotowałam dobry obiad, co zwykle było wyczynem. W sobotę z mężem wysprzątaliśmy porządnie i całkiem dobrze mi szło. Więc chyba idzie ku dobremu
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
Prywatnie nie trzeba skierowania.
A badania na tarczycę oprócz TSH ( rodzinny da skierowanie ) to FT3 i FT4 ( skierowanie tylko od specjalisty albo płacisz ). Witam nowe mamy Wiecie co? Szłam dzis do pracy i myślałam o porodzie. Jestem przerażona. Boję się jak cholera... Wróciła mi ochota na seks |
|
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziesz robić badania prenatalne tak ???
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
prawdopodobnie, 35 latek stuknęło wiec chyba mnie wyśle - zobaczymy w środę, pewno sam USG też mi zrobi, bo to już ten czas będzie
zaraz zaczynam 12 tydzień
|
#2811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2812 |
|
Wtajemniczenie
|
no tak głupek ze mnie
dawno mnie tu ogolnie nie bylo.. ale samopoczucie mam do dupy codziennie witam sie z kibelkiem i ogolnie zapeszylam piszac ze mdlosci mi przechodza ehh
|
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo, że trzeba się pomęczyć i że będzie boleć.Mi czasem to przez myśl przechodzi ale bardziej moje myśli ukierunkowane są na to czy dzidzia zdrowa, bo to dla mnie jest najważniejsze. Także uszy do góry
|
|
#2814 |
|
Wtajemniczenie
|
a no to luzik se przkłądam wizytę i załatwie skierowanie sobie na TSH i do endokrynologa a endokrynolog mi da skierowanie na inne badania zeby mieć za free tak
?? no ... mam nadzieje ze tak bo mnie ta ciąża z torbami puści |
|
|
|
#2815 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Ja w środę mam USG genetyczne. Z tego co czytałam, dopiero jak te wychodzi poza normą kierują na test PAPPA. |
||
|
|
|
#2816 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki! Jak miło was wszystkie czytać po weekendowym zaciszu!!
Widzę, że u większośli zdecydowana poprawa samopoczucia A ja się tak chwaliłam wczoraj, a potem jak przyszło do robienia obiadu, to 4godziny zapiekankę robiłam, bo 5 podejść do krojenia mięsa miałam i 4 do cebuligda, to będziemy się razem stresować do 5go marca Choć w sumie to już całkiem niedługo![]() katrin1, całkowicie się z tobą zgadzam! młode małżeństwo powinno mieszkać samo. My po ślubie od razu zamieszkaliśmy osobno od teściów, moich rodziców. Rodzice zawsze, nawet mimowolnie wtrącają się w związek dzieci, co czasem ma tragiczne skutki. Należy od początku uczyć się być razem, ale bez pomocy z zewnątrz. |
|
|
|
#2817 |
|
Zadomowienie
|
Mi też ochota na chłopa wróciła, ale co z tego jak mam zakaz do końca ciąży
((No ale przynajmniej już bez żadnych oporów się do Onego tule i zaczepiam a jak już zaczepie to na zaczepkach się kończyć nie może bo chęci facetowi tylko robie :P szkoda że ja nie mogę skorzystać, no ale dla maleństwa wszystko ![]() Któraś z was pytała o częstotliwość badania moczu i krwi w naszym stanie zalecane raz w miesiącu. a my już zaczynamy kompletować wyprawke dla maluszka ostatnio trafiliśmy super oferte- podgrzewacz i sterylizator butelek Avent za pół ceny
|
#2818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moją znajomą, która ma 39lat chcieli wysłać na amniopunkcje (oczywiście to centrum badan genetycznych) mimo, że i test pappa i usg genetyczne miała idealne. Jednak jej ginekolog powiedział, że nie ma potrzeby bo wyniki są świetne, a wystąpenie tych 3 chorób w jej przypadku wyszło 1 : 7000 i jeszcze wyżej a przezierność u maluszka 1,4 więc idealnie Wiecie co jest najgorsze, że jak kobieta będąca blisko 40 przychodzi do ginekologa i mówi o ciąży to niektórzy traktują to tak jakby dopuściła się najgorszej rzeczy świata. Straszą, i nie tylko, że jak wychodzisz z takiego gabinetu to ci się żyć odechciewa. Ta moja znajoma przez to zmieniła ginekologa. Mój na szczęście jest normalny, nie gada durnot i przede wszystkim nie straszy a wręcz przeciwnie
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie wróciłam z badania krwi, czuję się fatalnie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

.
,więc radze zrobić jeszcze jeden teścik z rana,zanim dotrwasz do wizyty

. Po wczorajszym wypadzie do kina nie wyspałam się, a dzisiaj wstaliśmy wcześniej, bo wybraliśmy się na Bitwę o Poznań 

za jutrzejsze usg

?? no ... mam nadzieje ze tak