Mamusie wrześniowo-październikowe 2012 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-19, 21:28   #2791
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

Cytat:
Napisane przez agulinka Pokaż wiadomość
witam dziewczyny!przepraszam,ze na to forum to pytanie,ale nie wiem gdzie napisac.Od 6 lat okres mam jak w zegarku,a teraz od 3 tyg brak okresu ,robilam 2 dni temu test i wyszedl negatywny,jak podeszłam do światła była strasznie słabiutka kreska druga,ale tylko pod światło.Kurcze objawy jak na ciąże ,sennośc ,lekki boł w podbrzuszu,obolałe piersi ale wsumie takie objawy mogą sugerować okres,ale dlaczego az tak długo te objawy.Co o tym sądzicie.Bardzo prosze o pomoc.
Sądze,że jesteś w ciąży,nawet jak ta kreska była słabo widoczna.
Jak ja robiłam test,to mój mąz jej nie widział wcale,ale jak zrobiłam rano na drugi dzień to była troszke widoczniejsza,więc radze zrobić jeszcze jeden teścik z rana,zanim dotrwasz do wizyty i zdaj relacje
a iedy powinnaś dostać okres dokładnie? Bo być może za wczesna ciąży i dlatego kreseczka słaba,tak jak u mnie była

Gracjanek

Fabianek

Edytowane przez Anusia479
Czas edycji: 2012-02-19 o 21:30
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 21:30   #2792
Almariel
Zakorzenienie

U mnie pierwszy test w dniu spodziewanej @ też pokazał bladziutką kreskę, a na drugi dzień robiony po południu już pokazał piękne dwie krechy.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 21:51   #2793
CarolineInTheCity
Przyczajenie

czesc dziewczyny,jestem w 6tg ciazydowiedzialam sie tydzien temu ale dopiero teraz zobaczlam ze jest juz forum pazdziernikowych mam moja ciąża nie była planowana wiec tłusta krecha na teście sprawiła ze zaniemówiłam na 3godzinyokazalo sie że to prezent po upojnej nocy w dzień zaręczyn witam sie tylko i poczytam co tam pisalyscie ciekawego
CarolineInTheCity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 22:08   #2794
colds
Zakorzenienie

Witam nowe mamusie

Nadrobiłam na szybciocha, ale widzę, że weekend i mało naskrobałyście .
Nie czuje się na siłach aby opisać wszystko . Po wczorajszym wypadzie do kina nie wyspałam się, a dzisiaj wstaliśmy wcześniej, bo wybraliśmy się na Bitwę o Poznań .
Stary 2012-02-20, 06:52   #2795
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry
CarolineInTheCity witaj,a na kiedy masz termin?? Bo ja też w 6 tygodniu jestem.
Colds ale rozumiem,że już wszysto wporządku?
Wstawać śpiochy

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 06:52   #2796
Konczita
Zakorzenienie

Dzień dobry mamuśki
witam się po długim domowym weekendzie z małżulkiem mym nacieszyłam się dziadem i jest mi o niebo lepiej ..

Cytat:
Napisane przez Marika_1987 Pokaż wiadomość
Dopisuję się do oczekujących

tp. 16.10.2012
obecnie 6 tc
witamy w naszym gronie i życzę spokojnych kolejnych miesięcy dla Waszej rodzinki

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
właśnie po 2 dniach nieobecności próbuję Was nadrobić.
wczoraj cały dzień umierałam przez mdłości i spotkania z szuwarkiem. Pierwszy raz... okropieństwo... zdecydowanie wolę ich nie mieć i mam nadzieję, że tak właśnie już zostanie. W ogóle dziwnie, że pod koniec 11 tc te mdłości się pojawiły...
no i jeszcze przeziębienie mnie dopadło, gardło boli okrutnie, z nosa leci strumieniami.. wrr... jak zwykle mąż się wirusami z pracy podzielił

to zupełnie, jak mój drań; w czwartek tak strasznie się pokłóciliśmy. pół nocy przepłakałam. z tych nerwów głowa mi pękała, brzuch bolał... a do niego nic nie docierało...
Całe szczęście poszedł po rozum do głowy i jest normalnie, ale jakoś na razie z jakimś dystansem do niego podchodzę...
zdrówka dla Was kochana, widzie że dziadyga Twój pograł sobie z Wami ale dobrze że informacja trafiła do orzeszka znaczy mózgu przepraszam

Cytat:
Napisane przez ellena Pokaż wiadomość
To ja szybciutko zdam relację co u mnie. W czwartek robiłam kolejną betę i wyszła 2990 więc nadal bardzo pięknie rośnie. Poprosiłam gina, żeby już więcej mi nie kazał robić tego badania, bo dla mnie jest to straszny stres. Chyba mnie źle zrozumiał, bo zamiast pocieszyć, zaczął mnie obstawiać, że w końcu jest to poważna sytuacja - w sensie ciąża, więc powinnam się martwić
Zaskoczyło mnie to totalnie, bo zawsze miałam do niego zaufanie i chyba będę musiała zastanowić się nad zmianą lekarza A może przesadzam? Wszyscy wokół mówią, że stałam się nerwowa i rozdrażniona.
Dziś kupiłam świetną książkę "W oczekiwaniu na dziecko". Na prawdę warto zainwestować, bo tam znalazłam wszystkie odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Internet potrafił mnie nieźle przestraszyć.
Kupiłam też swój pierwszy krem przeciw rozstępom VICHY - rozważałam jeszcze Mustelę 9 miesięcy, ale była 20 zł droższa, więc będzie na większy brzuszek.
Aaa, no i najważniejsze! We wtorek idę na pierwsze USG!!!! Już nie mogę się doczekać, bo pewnie zobaczę serduszko dziecka!!!!!
ellena może za bardzo dosłownie wzięłaś słowa gin? nie miał nic złego na myśli tak mi się wydaje tylko chciał podkreślić że ciąża to jednak mimo wsio stresujący stan .. myślę, że jeżeli mu ufałaś nie powinno to zaważyć na Waszych relacjach pacjent-lekarz
i za jutrzejsze usg

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
I co do sytuacji z TŻem.
Rozmawialiśmy przez telefon około godzin obiadowych. Powiedziałam, że dopóki się nie zdecyduje nie ma co się u mnie pojawiać. I jaki rezultat?
Godzina 17 i przyjechał. Z kwiatkiem .
To tak w skrócie, resztę opiszę jak wrócimy, bo wybieramy się do kina

pięknie się chłopisku zmądrzało ... cudnie ... życzę Wam aby się sytuacja już nie powtórzyła ale swoją drogą jakaś porządna lekcja dla niego więc powinna owocować

Cytat:
Napisane przez Claudia15758 Pokaż wiadomość
hej ..
mogę się przyłączyć ?? jestem w 9 tyg wg OM a usg 7 i 5 dni
niepokoją mnie troszkę wyniki usg GS 32, CRL 11,9 pęcherzyk zółtkowy 5,1 mm nie za mały ?? Jak jest u was ??
Pozdrawiam

Witaj Claudio życzę spokojnych kolejnych miesięcy ...
ja niestety nie pomogę bo nie mam oznaczonego pęcherzyka ...

Cytat:
Napisane przez agulinka Pokaż wiadomość
witam dziewczyny!przepraszam,ze na to forum to pytanie,ale nie wiem gdzie napisac.Od 6 lat okres mam jak w zegarku,a teraz od 3 tyg brak okresu ,robilam 2 dni temu test i wyszedl negatywny,jak podeszłam do światła była strasznie słabiutka kreska druga,ale tylko pod światło.Kurcze objawy jak na ciąże ,sennośc ,lekki boł w podbrzuszu,obolałe piersi ale wsumie takie objawy mogą sugerować okres,ale dlaczego az tak długo te objawy.Co o tym sądzicie.Bardzo prosze o pomoc.

Ciężko odpowiedzieć na Twoje pytanie ale warto powtórzyć test i wybrać się na Bete HCG ona prawdę Ci powie

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
CarolineInTheCity witaj,a na kiedy masz termin?? Bo ja też w 6 tygodniu jestem.
Colds ale rozumiem,że już wszysto wporządku?
Wstawać śpiochy
Anusia wstałam wstałam nie krzycz tak hihihi
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-02-20 o 06:56
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 08:30   #2797
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cześć laseczki
Witam też nowe mamuśki
A ja właśnie wróciłam z labolatorium - musiałam badanie moczu zrobić. Dzisiaj o 16tej po odbiór wyników i z nimi do lekarza na wizytę. Miałam poczekać jeszcze tydzień, ale za cholipke już wytrzymać nie moge :P
3 tygodnie bez usg juz mi sie dluży a gdzie tam 4
Zaraz, 3 tygodnie byłyby w czwartek a dziś pon. więc niecałe to 3 tygodnie.
No ale po tych plamieniach wole iść ciut wcześniej.
Ma ktoś dzisiaj też wizyte u gina ??
Pozdrooofffki
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 08:39   #2798
lukrecja_25
Wtajemniczenie

helouł
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 08:53   #2799
gda
Zakorzenienie

No czeeeść! Ja też mam usg 5 marca A powiedzcie mi, skoro miałam robione jakieś dwa tygodnie temu badania, to chyba mogę już poczekać do końca marca na kolejne? Co ile je trzeba robić?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 09:08   #2800
Konczita
Zakorzenienie

...
gda ja dopiero pierwsze badania robiłam i wizytę mam w czwartek więc nie wiem co ile trzeba powtarzać co miesiąc?
ja muszę też wybrać jednego gin .. prywatnie lubię babeczkę ale za wszystko trzeba płacić a na NFZ facet niby ok ale nie jestem pewna za niego ... hmm no i nie place za badania .. no i mam dylemat ... pewnie po 3 marca zdecydujemy ... jak nam prenatalne zrobi

wróciłam od dentysty moje dziąsło woła o pomoc ale jeszcze tylko za tydzień i będziemy zamykać dziada na całe szczęście
Stary 2012-02-20, 09:27   #2801
lukrecja_25
Wtajemniczenie

No dobra... któraś tu miała badania w kierunku tarczycy i proszę mi tu powiedzieć teraz ... mam sobie zrobić TSH i co jeszcze?? bo do endokrynologa bede musiała iśc prywatnie jednak kurde.... ale najpierw moze zrobie te badania bo takto pójde kaze mi zrobic zapłące za wizyte potem pojde z wynikami i znowu zapłace a tak toi zrobie i moze mnie jedna wizyta jakas ominie
Stary 2012-02-20, 09:42   #2802
Sojka1990
Zadomowienie

Nareszcie po dluzszym okresie wstawania o 7 rano mogłam sobie pozwolic na poleniuchowanie w łóżku do 9tej

Kurcze i chyba wracam do normalnego trybu życiu już nie czuje fizycznie tego że jestem w ciąży, tylko głowa o tym wie a ciało dało sobie spokój i już nie męczy
i takiego powera dostałam że aż mi się sprzątać chce
Stary 2012-02-20, 09:42   #2803
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Cześć dziewczyny, jak ja nie lubię poniedziałków!

Przeczytałam wszystko, co naskrobałyście przez weekend.

Alfabia, jesteśmy w tym samym wieku, ja 36 skończę w sierpniu

Pszczółka, moi rodzice też są wspaniali, bardzo nam pomagają, ale są chwile, że marzę o własnym domku. Uważam, że najlepsze dla młodego małżeństwa jest mieszkanie u siebie, relacje małżeńskie wyglądają wtedy inaczej, człowiek ma więcej swobody i może robić co mu się podoba.

Colds, dobrze, że się pogodziliście.

Adunia, trzymam kciuki za jutrzejsze badania. Trzymaj się kochana

Tamlin, mój Boże 18 wnucząt, ale płodna rodzina

Gda, badania robi się średnio co miesiąc, jeśli wszystko jest o.k.

Witam nowe mamuśki.

U mnie weekend w porządku, mdłości raz były raz ich nie było, zrobiłamw sobotę strogonowa i rurki z kremem, obżarłam się okrutnie. A w niedzielę miałam na obiadek pyszne udka z ryżem i warzywami, do tego sałatka lodowa, mmm, pycha. W ogóle sałatka lodowa z jajkiem i śmietanką to jest coś co mogłabym teraz jeść non stop, a w niej przecież sama chemia.
Wizytę u gina mam 6 marca, też nie mogę się doczekać, będę mieć usg dowcipne i przez brzuch, pooglądam sobie więc dokłądnie moje maleństwo

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 09:43   #2804
Martarynka
Rozeznanie

Wiatm dziewczynki po weekendzie. Ojej jak ja niecierpie jeździć do tej szkoły Na szczeście teraz 2 tyg. spokoju. A Wam jak minąl week? Ja w tym tyg. bede tu troszke rzedziej, bo moja mama idzie dziś do szpitala wieć caly wolny czas bede starala się spędzić go z nią. Milego poniedzialku
Stary 2012-02-20, 09:49   #2805
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
No dobra... któraś tu miała badania w kierunku tarczycy i proszę mi tu powiedzieć teraz ... mam sobie zrobić TSH i co jeszcze?? bo do endokrynologa bede musiała iśc prywatnie jednak kurde.... ale najpierw moze zrobie te badania bo takto pójde kaze mi zrobic zapłące za wizyte potem pojde z wynikami i znowu zapłace a tak toi zrobie i moze mnie jedna wizyta jakas ominie
zgłaszam sie ja mam caly czas co 4 tyg robione badania krwi na tsh, wiec to badanie wystarczy zeby isc z wynikami do endokrynologa.Tylko z tego co wiem musisz miec skierowanie od rodzinnego.

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:06   #2806
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Nareszcie po dluzszym okresie wstawania o 7 rano mogłam sobie pozwolic na poleniuchowanie w łóżku do 9tej

Kurcze i chyba wracam do normalnego trybu życiu już nie czuje fizycznie tego że jestem w ciąży, tylko głowa o tym wie a ciało dało sobie spokój i już nie męczy
i takiego powera dostałam że aż mi się sprzątać chce
Sojka u m nie jest podobnie, czuje się naprawdę dobrze mam jakby więcej energii i też wstałam z zapałem do dnia dzisiejszego
mdłości mam czasem ale jak poczuję głód a tak to już sienie pojawiają ...

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
zgłaszam sie ja mam caly czas co 4 tyg robione badania krwi na tsh, wiec to badanie wystarczy zeby isc z wynikami do endokrynologa.Tylko z tego co wiem musisz miec skierowanie od rodzinnego.
ale hanulka chyba prywatnie będzie dreptać ... to tez trzeba mieć?
Stary 2012-02-20, 10:13   #2807
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Witam się, ja już rano dzisiaj zaliczyłam laboratorium a w środę do ginka. Przede mna zaraz najważniejsze badanie czyli mierzenie maluszka. Obecnie siedzę sobie na wolnym w domu bo moja córka ma zapalenie ucha na szczęście bez antybiotyku, gdyż rozwinęło się miejscowo więc bardzo się cieszę bo nie osłabi organizmu. A mnie się odpoczynek od pracy przyda Też widzę, że moje mdłości mijają rano wstaję już bez uczucia, że będę rozmawiać z szuwarkiem i powoli ten dziwny posmak w ustach odpuszcza. Wczoraj miałam gości i bez problemu ugotowałam dobry obiad, co zwykle było wyczynem. W sobotę z mężem wysprzątaliśmy porządnie i całkiem dobrze mi szło. Więc chyba idzie ku dobremu

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:15   #2808
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

ale hanulka chyba prywatnie będzie dreptać ... to tez trzeba mieć?
Prywatnie nie trzeba skierowania.

A badania na tarczycę oprócz TSH ( rodzinny da skierowanie ) to FT3 i FT4 ( skierowanie tylko od specjalisty albo płacisz ).

Witam nowe mamy

Wiecie co? Szłam dzis do pracy i myślałam o porodzie. Jestem przerażona. Boję się jak cholera...

Wróciła mi ochota na seks
Stary 2012-02-20, 10:18   #2809
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Witam się, ja już rano dzisiaj zaliczyłam laboratorium a w środę do ginka. Przede mna zaraz najważniejsze badanie czyli mierzenie maluszka. Obecnie siedzę sobie na wolnym w domu bo moja córka ma zapalenie ucha na szczęście bez antybiotyku, gdyż rozwinęło się miejscowo więc bardzo się cieszę bo nie osłabi organizmu. A mnie się odpoczynek od pracy przyda Też widzę, że moje mdłości mijają rano wstaję już bez uczucia, że będę rozmawiać z szuwarkiem i powoli ten dziwny posmak w ustach odpuszcza. Wczoraj miałam gości i bez problemu ugotowałam dobry obiad, co zwykle było wyczynem. W sobotę z mężem wysprzątaliśmy porządnie i całkiem dobrze mi szło. Więc chyba idzie ku dobremu
zdrówka dla córki ..

będziesz robić badania prenatalne tak ???
Stary 2012-02-20, 10:24   #2810
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
zdrówka dla córki ..

będziesz robić badania prenatalne tak ???
prawdopodobnie, 35 latek stuknęło wiec chyba mnie wyśle - zobaczymy w środę, pewno sam USG też mi zrobi, bo to już ten czas będzie zaraz zaczynam 12 tydzień

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-02-20, 10:24   #2811
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
hmmm no ale jak prywatnie idę to też? bo ja właśnie chce iść prywatnie bo kuźwa sie wkurzyłam i nie mam skierowania nooo.... na nfz to wiem ze trzeba ze skierowaniem... chyba przełożę wizytę po prostu na inny termin i skierowanie jednak załatwię
Stary 2012-02-20, 10:26   #2812
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

no tak głupek ze mnie prywatnie oczywiscie nie trzeba miec skierowania
dawno mnie tu ogolnie nie bylo.. ale samopoczucie mam do dupy codziennie witam sie z kibelkiem i ogolnie zapeszylam piszac ze mdlosci mi przechodza ehh

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:27   #2813
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Prywatnie nie trzeba skierowania.

A badania na tarczycę oprócz TSH ( rodzinny da skierowanie ) to FT3 i FT4 ( skierowanie tylko od specjalisty albo płacisz ).

Witam nowe mamy

Wiecie co? Szłam dzis do pracy i myślałam o porodzie. Jestem przerażona. Boję się jak cholera...

Wróciła mi ochota na seks
Tamlin nie zawracaj sobie głowy czymś co jest nieuniknione wiadomo, że trzeba się pomęczyć i że będzie boleć.

Mi czasem to przez myśl przechodzi ale bardziej moje myśli ukierunkowane są na to czy dzidzia zdrowa, bo to dla mnie jest najważniejsze.

Także uszy do góry

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-02-20, 10:27   #2814
lukrecja_25
Wtajemniczenie

a no to luzik se przkłądam wizytę i załatwie skierowanie sobie na TSH i do endokrynologa a endokrynolog mi da skierowanie na inne badania zeby mieć za free tak ?? no ... mam nadzieje ze tak bo mnie ta ciąża z torbami puści
Stary 2012-02-20, 10:34   #2815
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Już ci pisze. Badania podstawowe to: TSH, FT4, ATPO, ATG oraz ewentualnie USG tarczycy , te ostatnie zleciła endokrynolog na wizycie, abym miała na kolejną 29 lutego. Te 4 to badania z krwi, tsh i ft4 płaciłam po ok 25 zł, ATPO I ATG ok 50 zł za każde. Tak więc koszt powinien być ok 100 zł (ale to zalezy od każdgo labolatorium). U mnie tylko jeden wynik był poza normą ATPO norma do 60 ja miałam chyba 106. Endokrynolog powinien mieć specjalizację róznież ginekologii. Jak coś pozostaję w kontakcie.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
prawdopodobnie, 35 latek stuknęło wiec chyba mnie wyśle - zobaczymy w środę, pewno sam USG też mi zrobi, bo to już ten czas będzie zaraz zaczynam 12 tydzień
Ale te nieinwazyjne tak?
Ja w środę mam USG genetyczne. Z tego co czytałam, dopiero jak te wychodzi poza normą kierują na test PAPPA.
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:39   #2816
Elmiria
Raczkowanie

Cześć dziewczynki! Jak miło was wszystkie czytać po weekendowym zaciszu!!

Widzę, że u większośli zdecydowana poprawa samopoczucia A ja się tak chwaliłam wczoraj, a potem jak przyszło do robienia obiadu, to 4godziny zapiekankę robiłam, bo 5 podejść do krojenia mięsa miałam i 4 do cebuli

gda, to będziemy się razem stresować do 5go marca Choć w sumie to już całkiem niedługo Ja badania będę robić tydzień przed wizytą, żeby były aktualne

katrin1, całkowicie się z tobą zgadzam! młode małżeństwo powinno mieszkać samo. My po ślubie od razu zamieszkaliśmy osobno od teściów, moich rodziców. Rodzice zawsze, nawet mimowolnie wtrącają się w związek dzieci, co czasem ma tragiczne skutki. Należy od początku uczyć się być razem, ale bez pomocy z zewnątrz.
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:40   #2817
Sojka1990
Zadomowienie

Mi też ochota na chłopa wróciła, ale co z tego jak mam zakaz do końca ciąży ((
No ale przynajmniej już bez żadnych oporów się do Onego tule i zaczepiam a jak już zaczepie to na zaczepkach się kończyć nie może bo chęci facetowi tylko robie :P szkoda że ja nie mogę skorzystać, no ale dla maleństwa wszystko

Któraś z was pytała o częstotliwość badania moczu i krwi w naszym stanie zalecane raz w miesiącu.
a my już zaczynamy kompletować wyprawke dla maluszka ostatnio trafiliśmy super oferte- podgrzewacz i sterylizator butelek Avent za pół ceny
Stary 2012-02-20, 10:53   #2818
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Cześć laseczki
Witam też nowe mamuśki
A ja właśnie wróciłam z labolatorium - musiałam badanie moczu zrobić. Dzisiaj o 16tej po odbiór wyników i z nimi do lekarza na wizytę. Miałam poczekać jeszcze tydzień, ale za cholipke już wytrzymać nie moge :P
3 tygodnie bez usg juz mi sie dluży a gdzie tam 4
Zaraz, 3 tygodnie byłyby w czwartek a dziś pon. więc niecałe to 3 tygodnie.
No ale po tych plamieniach wole iść ciut wcześniej.
Ma ktoś dzisiaj też wizyte u gina ??
Pozdrooofffki
Tak, ja dzisiaj idę na 19. Będzie kolejne USG mojego 11-miesięcznego szkraba
Stary 2012-02-20, 11:01   #2819
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość

Ale te nieinwazyjne tak?
Ja w środę mam USG genetyczne. Z tego co czytałam, dopiero jak te wychodzi poza normą kierują na test PAPPA.
Tak nieinwazyjne, czyli to USG tym specjalistycznym sprzętem i badanie krwi (test PAPPA).

Moją znajomą, która ma 39lat chcieli wysłać na amniopunkcje (oczywiście to centrum badan genetycznych) mimo, że i test pappa i usg genetyczne miała idealne.

Jednak jej ginekolog powiedział, że nie ma potrzeby bo wyniki są świetne, a wystąpenie tych 3 chorób w jej przypadku wyszło 1 : 7000 i jeszcze wyżej a przezierność u maluszka 1,4 więc idealnie

Wiecie co jest najgorsze, że jak kobieta będąca blisko 40 przychodzi do ginekologa i mówi o ciąży to niektórzy traktują to tak jakby dopuściła się najgorszej rzeczy świata. Straszą, i nie tylko, że jak wychodzisz z takiego gabinetu to ci się żyć odechciewa. Ta moja znajoma przez to zmieniła ginekologa.

Mój na szczęście jest normalny, nie gada durnot i przede wszystkim nie straszy a wręcz przeciwnie

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-02-20, 11:02   #2820
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarolineInTheCity Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny,jestem w 6tg ciazydowiedzialam sie tydzien temu ale dopiero teraz zobaczlam ze jest juz forum pazdziernikowych mam moja ciąża nie była planowana wiec tłusta krecha na teście sprawiła ze zaniemówiłam na 3godzinyokazalo sie że to prezent po upojnej nocy w dzień zaręczyn witam sie tylko i poczytam co tam pisalyscie ciekawego
Witam i gratuluję

Ja właśnie wróciłam z badania krwi, czuję się fatalnie. Ale dzisiaj mam wolne, więc chociaż tyle dobrego.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości