|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX
wylicytował mi samsunga omnię, dobrze mi sie na nim pisze smsy no i muzyka gra świetnie, ze mnie melomanka jest
ma w cholerę mozliwości musze je tylko odkryc
|
#1382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX
Cytat:
A u mnie musiały minąć ponad 2 lata, by mama sama zaproponowała, by R. został na obiad. Ja bym nie śmiała go posadzić przy stole bez inicjatywy rodziców. A ile czasu musiało minąć, by jeden u drugiego został na noc... Siostra gra z rodzicami jak jej się tylko podoba, bo wie, że mama i tak popuści. A mój TŻ jest coraz bardziej cięty na moją sis, bo w końcu widzi jaka cwaniara z niej... Cytat:
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już chcę żeby było ciepło. Kiedy te drzewa zaczną się zielenić? Nie mogę się doczekać. A kiedy jest tak ja dziś- słonecznie i śnieg się topi, to tęsknię do niej coraz bardziej.
|
|
|
|
#1384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Toż to szczyt bezczelności! Ja bym pogadała z bratem, żeby jej ten durny pomysł wybił z głowy jak najszybciej! ![]() Za tydzień w piątek jadę do kosmetyczki i przepiszę sobie godzinę makijażu na 11.30, a mamę na 12.00. Fryzjera umówię może w tym tygodniu na godzinę 9.30 lub 10.00 (zależy do powie fryzjerka, odnośnie czasu potrzebnego na zrobienie fryzurki). Czuję się lepiej, strasznie się cieszę! No i mam jeszcze 2 dni wolne |
|
|
|
|
#1385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie też nie... jeśli sukienka jest elegancka to kwalifikuje sie na wesele... u nas przyjęło się tak - że świadkowa za żadne skarby nie może zakładać czarnej. Ale białe/kremowe krótkie kiecki tez by mi nei przeszkadzały. Dziewczyna która założyłaby długą białą kiecke będzie zlinczowana chyba przez ciotki klotki bo to tak, jakby zazdrościła PMce Dla mnie to wsio rawno jak sie kto ustroi - byle by się dobrze bawił
|
|
#1386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() : pala:![]() ![]() :p ala:![]() ![]() :pa la:
|
||
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spaliśmy razem i tata tżta nic nie powiedział i na rynki z teściem z butami jeździłam ![]() w naszym przypadku brat tżta jest "lżej" traktowany przez rodziców, znalazł sobie dziewczynę i już nie wraca na noc, tż dostawał opiernicz że późno wraca a brat od tak wraca nad ranem i tyle śpimy od 6 lat u niego osobno bo tata tego nie toleruje... gdyby ta dziewczyna spała u tżta w domu i spała razem z bratem tżta w jednym łóżku to wtedy byłaby wojna z naszej strony
|
|
#1388 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my cały czas razem będziemy ![]() Cytat:
wyjątkiem są właśnie wesela gdzie zakłądam zazwyczaj beże na siebie Cytat:
Cytat:
Cytat:
heh przeraża mnie to
|
|
#1389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1390 | ||||||||||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hello w poniedziałek!
Sztuczko, za tablicę inspiracji. Ja jutro wkleję swoją - w końcu od jutra zostanie nam 5 miesięcy do ślubu ![]() Kabriela, ja załatwiam swojemu korektę Pana Młodego, ale nie będzie to "przy okazji" tylko jako osobna usługa. Babka wykona mi makijaż w swoim atelier, a do TŻta chciałabym, żeby przyjechała, czekam jeszcze na odpowiedź czy nie będzie problemu z dojazdem. W końcu mężczyzna też musi się nienagannie prezentować w tym dniu. Na szczęście mój nie miał zbyt wielkich obiekcji. Co do kolejności, to ja też najpierw będę czesana, potem malowana. magdalenne, super wyszedł ten napis Twojemu TŻtowi ![]() Blacky, za stronę ślubną. Co do ubioru, to ja bym zostawiła tylko to info o jasnych kolorach. Wiem, że teoretycznie "nie wypada" iść na wesele w czarnej kiecce, ale z moich obserwacji wynika, że wiele kobiet mimo wszystko wybiera ten kolor, więc o ile to nie matka młodych chce się ubrać na czarno, to gościom dałabym wolną rękę w tym zakresie. Oczywiście rozumiem, że macie swoje życzenia co do dress code'u na Waszej uroczystości. Jednak ja osobiście jako PMka nie przywiązywałabym aż takiej wagi do czarnych sukienek. Sama raz byłam w małej czarnej na weselu, a co najlepsze na tym samym weselu czarną kieckę miała nawet świadkowa, więc naprawdę nie przesadzałabym z tym.misiak17, powodzenia w nowej pracy! Poza tym 9 tygodni... to już tak niedługo! nena, powodzenia ![]() Pradip, ja jestem umówiona z makijażystką też tylko mailowo. Bez zaliczki i umowy na piśmie. Miesiąc przed ślubem idę na próbny makijaż, więc zapytam czy na pewno ma mnie wpisaną na dobrą godzinę w dniu ślubu. I oczywiście kilka dni przed ślubem zadzwonię do niej jeszcze potwierdzić termin ze swojej strony, żeby było wiadomo, że wszystko gra. moniq, ja właśnie będę "wołać makijażystkę", żeby przyjechała tylko do TŻta, jeszcze zanim on się wystroi. Czekam na odpowiedź, czy się zgodzi dojechać. A jak nie to TŻta wyślę do jej atelier na korektę.
Czy na kopertach do zaproszeń wypisujecie nazwiska ręcznie czy drukujecie?
|||||||||||||||||||||
|
|
#1391 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale za to mój brat nocował już u dziewczyny w 1 tyg. ich związku ona u nas pamiętam jak sie wkurzyłam i wojnę rodzicom zrobiłam o nierówne traktowanie.
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja starsza siostra- aniołek, ja- diabeł ale jak zaczęłam w pewnym momencie bronic siostry bo rodzice przesadzili to wtedy dostrzegli że jest ze mnie "człowiek" i siostra mnie też doceniła od tamtej pory trzymamy sie "razem" a jak mama myslała że się "wpraszam" do tżta na noc to teściowa do niej dzwoniła
|
|
#1393 | |||||||||||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tak reszta dostanie odręcznie napisane imiona i nazwiska ech... wiem lipa ale bywa.... buuu ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- a ja mam pytanie macie jakiś dobry punkt ze sprawdzoną zrobiona fotoksiażką?
||||||||||||||||||||||
|
|
#1394 |
|
Wtajemniczenie
|
gosza_m znam to skądś... nas jest troje - mam dwóch braci jeden 35 lat, drugi 34 a ja mam sama 24 lata. Moi rodzice zawsze wobec najstarszego który jest moim najwiekszym wrogiem na świecie (i nie ma we mnie absolutnie żadnych uczuc pozytywnych w stosunku do niego - możecie wierzyc lub nie, ale mój TŻ tez mi nie wierzył początkowo i potem go poznał... a teraz mnie rozumie i tez nie zamierza zacieśniać więzi), byli mniej wymagający bo ich do tego przyzwyczaił. Ze wszystkim robił na zasadzie żeby mu nie dawac jakiegoś zadania, bo i tak spartaczy - tym sposobem wszystko spadało na mnie i brata i na rodziców a On uprzejmie rozkładał się na wersalce. A rodzice nam nigdy nie powiedzieli ze są wdzięczni albo dumni... szkoda gadać
A no i oczywiście mój tatuś nie podal nawet TŻowi reki jak przyjeżdżał i dopiero przeszedł cudowna przemiane i pokochał go jak syna po oświadczynach. A przez 2 lata sie wstydzilam że mam tak zdziwaczałego ojca. Dodam, że jak ja przyjeżdżałam do rodziny TŻ to tak jakbym do domu wchodziła - spotkało mnie tam mnóstwo ciepła i dlatego
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
95% kopert drukowaliśmy, reszta była bez podpisu.
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poza tym ma taki stosunek olewczy do rodziców że szok... zero poszanowania...
|
|
#1397 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||||||||||||||||||||||
|
|
#1398 | |||||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy zaproszenia zamiawiacie, np. z allegro?, czy na miejscu?? ja się właznie tymi zaproszeniami stresuje buuuuu ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
ja mówiłam ze idziemy np. na impreze ze znajomymi- a jak wiadomoo trwa całą noc pozniej juz rodzicie wiedzieli ze jezdze do niego / ni e powiem aby im sie to podobało, ale byli tolerancyjni)---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
hehe
|
|||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
|
|
#1399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do tych kopert, to wyczytałam gdzieś, że zgodnie z savoir-vivrem koperta koniecznie musi być podpisana i to ręcznie. Do tej pory sama też dostawałam zaproszenia w ręcznie podpisanych kopertach, pomimo że na zaproszeniu nazwisko było już wydrukowane i dlatego zastanawiam się co zrobić. Ładniej wygląda wydrukowane, stąd mój dylemat.
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
JA się właśnie zastanawiam czy podpisywać koperty. Czasami dostawaliśmy podpisane czasami nie. Są jakieś zasady co do tego czy to tylko kwestia wygody?
|
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1402 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny u mnie słonko piękne i ptaszki jakoś wiosennie pipkają
i na zakończenie tej zimy się wypierniczyłam ![]() dla dziewczyn, które dziś potrzebują przesyłam trochę a o traktowaniu przez rodziców powiem tylko tyle, że mnie traktowali bardzo surowo, natomiast mój młodszy brat miał luz |
|
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potrzebuję pomocy:P chcę zamówić tort dla TŻ, ale nie mam poomysłu na napis:P a chciałabym coś zabawnego, bo to 25 urodziny
A z waszymi możliwościami literackimi to wierzę, że szybciutko coś wymyślicie
|
#1404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tego samego powodu też podpisuję
|
|
#1405 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny
![]() duzo zdrówka dla chorych dziewczynek kurujcie sie![]() i szybko musze sie pochwalic: Mamy juz zaklepanego kamerzyste Ale mowil, ze nie chce miec kamery w kosciele... bo sie za bardzo bedzie stresowal. Przystalam na to, bo wiem, ze to i tak na wiele sie zgodzil zatem bedziemy mieli filmik z przygotowan, z przyjazdu do kosciola, wesela i z pleneru pewnie Dzwonilam do naszego kamerzysty, ma niesamowita pamiec nawet pamieta jakim samochodem do niego przyjechalismy![]() przepraszam, ze sie rozpisalam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no widzisz, to super ![]() ja tez nie mam absolutnie nic przeciwko czarnej kiecce na weselu. To kazdego indywidualna sprawa w co sie ubierze. W letnich miesiacach i tak wiecej kiecek mozna kupic w jasnych kolorach, wzorach. Ale czarny jest uniwersalny, na rozne okazje. Wystarczy dodac zywe dodatki i jest OK
|
|||
|
|
|
#1406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) pomaga niezawodnie![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1407 | |
|
Raczkowanie
|
Ciężko było ale nadrobiłam wszystko
![]() Przez weekend przejechaliśmy 1028km i pierwszy raz w życiu jechaliśmy po polskich autostradach (ale jakie ona kuźwa są drogie w jedna stronę na trzech bramkach zostawiliśmy 46zł). Wesele było bardzo udane (ale my szybko wymiękliśmy bo od 4 rano na nogach), Pan Młody o kulach, noga w gipsie bo 2 tygodnie przed ślubem złamał nogę. Jeżeli chodzi wesele (Poznań) to było trochę inne niż te co są u nas (Lublin) tzn. zimna płyta, sałatki, ciasta są u nas przez cały czas dostępne a tam po obiedzie, podano ciasta, później te ciasta zabrano i wjechały sałatki, zimna płyta i inne takie tam więc jak po zjedzeniu sałatki chciało się ciasta (a ciasta było pyszne i pojadłam go trochę zanim zniknęło) to go nie było, jak później podawano jeszcze gorące dania to na szczęście tych sałatek już nikt nie zabierał. Nie wiem czy to taka specyfika regionu czy po prostu tego wesela.My kopert nie podpisujemy. Cytat:
Edytowane przez Karolina_83 Czas edycji: 2012-02-20 o 12:52 |
|
|
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego robimy część rzeczy razem Szwagierka sprząta, pomaga przy gotowaniu, a kiedy mam drugą zmianę, to gotuje dla siebie i brata, ale kiedy jestem, to ona ma się uczyć, a te kanapki już jej zrobię. Przecież to nie problem dla mnie Nie narzekałam na to, że muszę, to robić, a wręcz przeciwnie
|
|
|
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1410 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jezuu a u mnie wy☠☠☠☠ że nie wiem brrr
||||||||||||||||||||||
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

ma w cholerę mozliwości musze je tylko odkryc 

Toż to szczyt bezczelności!
Ja bym pogadała z bratem, żeby jej ten durny pomysł wybił z głowy jak najszybciej! 
No i mam jeszcze 2 dni wolne

za tablicę inspiracji. Ja jutro wkleję swoją - w końcu od jutra zostanie nam 5 miesięcy do ślubu 

18.08.2010 - zaręczyny

moja starsza siostra- aniołek, ja- diabeł
ale jak zaczęłam w pewnym momencie bronic siostry bo rodzice przesadzili to wtedy dostrzegli że jest ze mnie "człowiek" 
kurujcie sie