Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-20, 11:21   #1381
madzia2306
Zakorzenienie

Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
poka jaki

właśnie czas najwyższy rozejrzeć sie za nowym telefonem
wylicytował mi samsunga omnię, dobrze mi sie na nim pisze smsy no i muzyka gra świetnie, ze mnie melomanka jest ma w cholerę mozliwości musze je tylko odkryc

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:24   #1382
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m
Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
w sobotę poznałam dziewczynę brata tżta tak bliżej bo tż wyprawiał urodziny czuję że znajdziemy ze sobą wspólny język
No to ładnie. Moja siostra też przyprowadziła do domu faceta... Na razie nic nie mówię na jego temat. Tylko wkurzyło mnie to, że są ze soba może z 2 tygodnie, a on już u nas spał. W niedzielę zjadł z nami obiad (siostra go przyprowadziła do stołu), a nie było czegoś takiego, tato, mamo, to jest mój facet. Może z nami zjeść obiad?...
A u mnie musiały minąć ponad 2 lata, by mama sama zaproponowała, by R. został na obiad. Ja bym nie śmiała go posadzić przy stole bez inicjatywy rodziców. A ile czasu musiało minąć, by jeden u drugiego został na noc...
Siostra gra z rodzicami jak jej się tylko podoba, bo wie, że mama i tak popuści. A mój TŻ jest coraz bardziej cięty na moją sis, bo w końcu widzi jaka cwaniara z niej...

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość

ona się w ogole teściowej nie boi moja teściowa to wcielenie aniola. Jest spokojna, cicha, nieśmiala i skromna. Mało się odzywa, a jak już, to tylko, by komus w czymś pomoc lub dogodzić.
Ostatnio byla taka historia, ze teściowa szukała jakiejś foremki na ciasto. Okazało się, że formę z ciastem dostała od niej wlasnie bratowa TŻ, toteż zwróciła się do niej bardzo niesmialo o zwrot, bo chciała upiec cos na imieniny . Bratowa TŻ przyniosla brudną blachę po zjedzonym cieście, gdzie byly zaschnięte resztki owoców z tegoż ciasta! W ogole nie umyla blachy, mimo ze miala ją okolo 3 tygodni!!! Przyniosla, polozyla na stół i powiedziala, ze nie zdązyla umyc, ale ciasto bylo dobre. I poszla sobie
Ja pitole... co za babsztyl!!! Tez początkowo myślałam, że może teściowa coś wskóra w Twojej sprawie, no ale widać, że nie ma autorytetu niestety. A brat TŻta??? Masz z nim dobry kontakt, może by tak go urobić

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:26   #1383
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
ja chcę wiosnę!!! chcę moja letnią skórkę założyc, balerinki...
biedny mój tż.. dzisiaj idąc na przystanek wyglebał sie na schodach bo oblodzone były naciągnął sobie bark bo chciał złapac barierkę ale nie zdążył oj ale tyłek będzie go długo bolał...
Ja też już chcę żeby było ciepło. Kiedy te drzewa zaczną się zielenić? Nie mogę się doczekać. A kiedy jest tak ja dziś- słonecznie i śnieg się topi, to tęsknię do niej coraz bardziej.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:27   #1384
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Wkurzyłam się trochę, bo bratowa TŻ kupila bialą, dlugą sukienkę na nasze wesele Dluga i zwiewna do ziemi, śnieżnobiała
O jaaa Toż to szczyt bezczelności! Ja bym pogadała z bratem, żeby jej ten durny pomysł wybił z głowy jak najszybciej! Co za laska takie rzeczy robi?!

Za tydzień w piątek jadę do kosmetyczki i przepiszę sobie godzinę makijażu na 11.30, a mamę na 12.00. Fryzjera umówię może w tym tygodniu na godzinę 9.30 lub 10.00 (zależy do powie fryzjerka, odnośnie czasu potrzebnego na zrobienie fryzurki).

Czuję się lepiej, strasznie się cieszę! No i mam jeszcze 2 dni wolne zdążę sobie uzupełnić dokumentację stażu i inne pierdoły

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:28   #1385
megan713
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Mnie czarny też nie przeszkadza. Moja bardzo dobra koleżanka zakłada wyłącznie czarne sukienki i zapytała mnie czy nie będzie mi przeszkadzać, że przyjedzie w czarnej. Oczywiście powiedziałam, że nie. Dla mnie to nie jest kolor żałobny, ale elegancki i gustowny i jeśli ktoś ma ochotę, to proszę bardzo Tylko nie ta biel...

mnie też nie... jeśli sukienka jest elegancka to kwalifikuje sie na wesele... u nas przyjęło się tak - że świadkowa za żadne skarby nie może zakładać czarnej. Ale białe/kremowe krótkie kiecki tez by mi nei przeszkadzały. Dziewczyna która założyłaby długą białą kiecke będzie zlinczowana chyba przez ciotki klotki bo to tak, jakby zazdrościła PMce Dla mnie to wsio rawno jak sie kto ustroi - byle by się dobrze bawił

megan713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:32   #1386
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
No to ładnie. Moja siostra też przyprowadziła do domu faceta... [/COLOR]
po 2 tygodniach, no niezle , u mnie Tz pierwszty raz spał chyba po 3 latach. dziwne ze nie przedstawiła go rodzicom , :/

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
O jaaa Toż to szczyt bezczelności! Ja bym pogadała z bratem, żeby jej ten durny pomysł wybił z głowy jak najszybciej! Co za laska takie rzeczy robi?!
no chyba zwariowała!!!! jeśli w niej pójdzie to bedzie wygladała jak jakies nieporozumienie, hmm, może chce się dowartosciować, ja bym chyba zabiła :/: pala::p ala::pa la:
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:32   #1387
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
No to ładnie. Moja siostra też przyprowadziła do domu faceta... Na razie nic nie mówię na jego temat. Tylko wkurzyło mnie to, że są ze soba może z 2 tygodnie, a on już u nas spał. W niedzielę zjadł z nami obiad (siostra go przyprowadziła do stołu), a nie było czegoś takiego, tato, mamo, to jest mój facet. Może z nami zjeść obiad?...
A u mnie musiały minąć ponad 2 lata, by mama sama zaproponowała, by R. został na obiad. Ja bym nie śmiała go posadzić przy stole bez inicjatywy rodziców. A ile czasu musiało minąć, by jeden u drugiego został na noc...
Siostra gra z rodzicami jak jej się tylko podoba, bo wie, że mama i tak popuści. A mój TŻ jest coraz bardziej cięty na moją sis, bo w końcu widzi jaka cwaniara z niej...

ja pierwszy raz nocowałam u tżta jak bylismy ze sobą 2 miesiące ale to dlatego że jego brat miał 18tkę i nie miałabym jak wrócic do domu po imprezie, oczywiście spaliśmy osobno z resztą do tej pory u niego śpimy osobno (w sobotę był przełom spaliśmy razem i tata tżta nic nie powiedział ) ale wtedy to był wyjątek, raczej odwoził mnie do domu jak u niego byłam, doiero chyba w lecie zaczęłam częściej nocowac bo były wakacje poza tym rodzice tżta sami to zaproponowali pomagałam przy żniwach więc jeszcze ze mnie pożytek mieli ah i truskawki sprzedawałam z tżtem i na rynki z teściem z butami jeździłam

w naszym przypadku brat tżta jest "lżej" traktowany przez rodziców, znalazł sobie dziewczynę i już nie wraca na noc, tż dostawał opiernicz że późno wraca a brat od tak wraca nad ranem i tyle śpimy od 6 lat u niego osobno bo tata tego nie toleruje... gdyby ta dziewczyna spała u tżta w domu i spała razem z bratem tżta w jednym łóżku to wtedy byłaby wojna z naszej strony

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-02-20, 11:46   #1388
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniq_87 Pokaż wiadomość
Potwierdzam Kindziu - śliczne obrączki. My wczoraj robiliśmypodejście nr 2 do obrączek, z efektem zerowym.

A powiedzcie mi jak planujecie te makijaże dla swoich TZ logistycznie rozegrać. Bo u mnie bedzie tradycyjnie, chociaz juz razem mieszkamy, to na te ostatnio noc wróce do rodziców, tam bede sie szykować, On przyjedzie po mnie gotowy i ja tez wtedy bede gotowa. Jak zatem rozegrać takie malowanie - nie bede mu kazała się rozbierać do makijażu, a wołać wizażystkę, zeby jechała tylko do niego też mi się nie widzi...Pomocy!?!

my cały czas razem będziemy

Cytat:
Mnie czarny też nie przeszkadza. Moja bardzo dobra koleżanka zakłada wyłącznie czarne sukienki i zapytała mnie czy nie będzie mi przeszkadzać, że przyjedzie w czarnej. Oczywiście powiedziałam, że nie. Dla mnie to nie jest kolor żałobny, ale elegancki i gustowny i jeśli ktoś ma ochotę, to proszę bardzo Tylko nie ta biel...
ja uwielbiam czarny kiedyś usłyszałam " czarny to ukojenie dla duszy" i jakoś tak mi zostało do tej pory :0 zawsze musze miec coś czarnego w stroju wyjątkiem są właśnie wesela gdzie zakłądam zazwyczaj beże na siebie

Cytat:

Ja pitole... co za babsztyl!!! Tez początkowo myślałam, że może teściowa coś wskóra w Twojej sprawie, no ale widać, że nie ma autorytetu niestety. A brat TŻta??? Masz z nim dobry kontakt, może by tak go urobić
Cytat:
Ja też już chcę żeby było ciepło. Kiedy te drzewa zaczną się zielenić? Nie mogę się doczekać. A kiedy jest tak ja dziś- słonecznie i śnieg się topi, to tęsknię do niej coraz bardziej.
dołanczam sie do prośby o ciepło - dziś czuje sie masakrycznie

Cytat:
ja pierwszy raz nocowałam u tżta jak bylismy ze sobą 2 miesiące ale to dlatego że jego brat miał 18tkę i nie miałabym jak wrócic do domu po imprezie, oczywiście spaliśmy osobno z resztą do tej pory u niego śpimy osobno (w sobotę był przełom spaliśmy razem i tata tżta nic nie powiedział ) ale wtedy to był wyjątek, raczej odwoził mnie do domu jak u niego byłam, doiero chyba w lecie zaczęłam częściej nocowac bo były wakacje poza tym rodzice tżta sami to zaproponowali pomagałam przy żniwach więc jeszcze ze mnie pożytek mieli ah i truskawki sprzedawałam z tżtem i na rynki z teściem z butami jeździłam

w naszym przypadku brat tżta jest "lżej" traktowany przez rodziców, znalazł sobie dziewczynę i już nie wraca na noc, tż dostawał opiernicz że późno wraca a brat od tak wraca nad ranem i tyle śpimy od 6 lat u niego osobno bo tata tego nie toleruje... gdyby ta dziewczyna spała u tżta w domu i spała razem z bratem tżta w jednym łóżku to wtedy byłaby wojna z naszej strony
no własnei dziewczyny coraz zcęściej się czuję "staro" patrząc na zachowania młodszych ode mnie - i jak sobie przypomnę jak to było za czasów moich heh przeraża mnie to
Stary 2012-02-20, 11:56   #1389
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
po 2 tygodniach, no niezle , u mnie Tz pierwszty raz spał chyba po 3 latach. dziwne ze nie przedstawiła go rodzicom , :/[COLOR="Silver"]
Cytat:

Ach szkoda gadać... Młodsza siostra zawsze była lżej traktowana, ale widać, że mamie i tacie nie odpowiada to co robi teraz. Z szacunku jakieś wytłumaczenie im sie należy. Zobaczymy jak długo mama będzie milczeć w tej kwestii... Ale widać, że nie odpowiada im ta sytuacja.

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-02-20, 11:57   #1390
tenebrosa
Wtajemniczenie

Hello w poniedziałek!

Sztuczko
, za tablicę inspiracji. Ja jutro wkleję swoją - w końcu od jutra zostanie nam 5 miesięcy do ślubu

Kabriela, ja załatwiam swojemu korektę Pana Młodego, ale nie będzie to "przy okazji" tylko jako osobna usługa. Babka wykona mi makijaż w swoim atelier, a do TŻta chciałabym, żeby przyjechała, czekam jeszcze na odpowiedź czy nie będzie problemu z dojazdem. W końcu mężczyzna też musi się nienagannie prezentować w tym dniu. Na szczęście mój nie miał zbyt wielkich obiekcji. Co do kolejności, to ja też najpierw będę czesana, potem malowana.

magdalenne, super wyszedł ten napis Twojemu TŻtowi

Blacky, za stronę ślubną. Co do ubioru, to ja bym zostawiła tylko to info o jasnych kolorach. Wiem, że teoretycznie "nie wypada" iść na wesele w czarnej kiecce, ale z moich obserwacji wynika, że wiele kobiet mimo wszystko wybiera ten kolor, więc o ile to nie matka młodych chce się ubrać na czarno, to gościom dałabym wolną rękę w tym zakresie. Oczywiście rozumiem, że macie swoje życzenia co do dress code'u na Waszej uroczystości. Jednak ja osobiście jako PMka nie przywiązywałabym aż takiej wagi do czarnych sukienek. Sama raz byłam w małej czarnej na weselu, a co najlepsze na tym samym weselu czarną kieckę miała nawet świadkowa, więc naprawdę nie przesadzałabym z tym.

misiak17, powodzenia w nowej pracy! Poza tym 9 tygodni... to już tak niedługo!

nena
, powodzenia

Pradip, ja jestem umówiona z makijażystką też tylko mailowo. Bez zaliczki i umowy na piśmie. Miesiąc przed ślubem idę na próbny makijaż, więc zapytam czy na pewno ma mnie wpisaną na dobrą godzinę w dniu ślubu. I oczywiście kilka dni przed ślubem zadzwonię do niej jeszcze potwierdzić termin ze swojej strony, żeby było wiadomo, że wszystko gra.

moniq, ja właśnie będę "wołać makijażystkę", żeby przyjechała tylko do TŻta, jeszcze zanim on się wystroi. Czekam na odpowiedź, czy się zgodzi dojechać. A jak nie to TŻta wyślę do jej atelier na korektę.

Mam pytanie:

Czy na kopertach do zaproszeń wypisujecie nazwiska ręcznie czy drukujecie?
Stary 2012-02-20, 12:01   #1391
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
ja chcę wiosnę!!! chcę moja letnią skórkę założyc, balerinki...
biedny mój tż.. dzisiaj idąc na przystanek wyglebał sie na schodach bo oblodzone były naciągnął sobie bark bo chciał złapac barierkę ale nie zdążył oj ale tyłek będzie go długo bolał...
ja przed chwilą byłam w cieniutkiej bluzie na dworze i jest ciepło tak poczułam wiosnę że hej
Cytat:

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość

Za tydzień w piątek jadę do kosmetyczki i przepiszę sobie godzinę makijażu na 11.30, a mamę na 12.00. Fryzjera umówię może w tym tygodniu na godzinę 9.30 lub 10.00 (zależy do powie fryzjerka, odnośnie czasu potrzebnego na zrobienie fryzurki).

Czuję się lepiej, strasznie się cieszę! No i mam jeszcze 2 dni wolne zdążę sobie uzupełnić dokumentację stażu i inne pierdoły
Cytat:

dziewczyny znam ten ból :P ja u tżcika mogłam nocować dopiero po ponad dwóch latach związku bo moja mama i tata by mnie chyba zabili... chociaż nocowałam u niego wcześniej ale mówiłam że idę do koleżnanki itd. jego rodzice nie robili problemów w tej kwestii :P
ale za to mój brat nocował już u dziewczyny w 1 tyg. ich związku ona u nas pamiętam jak sie wkurzyłam i wojnę rodzicom zrobiłam o nierówne traktowanie.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 12:03   #1392
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Ach szkoda gadać... Młodsza siostra zawsze była lżej traktowana, ale widać, że mamie i tacie nie odpowiada to co robi teraz. Z szacunku jakieś wytłumaczenie im sie należy. Zobaczymy jak długo mama będzie milczeć w tej kwestii... Ale widać, że nie odpowiada im ta sytuacja.
no ja nie powiem bo jestem trochę lżej traktowana chociaż to chyba ze względu na mój charater bo potrafiłam miec własne zdanie... zawsze ja byłam ta zła siostra moja starsza siostra- aniołek, ja- diabeł ale jak zaczęłam w pewnym momencie bronic siostry bo rodzice przesadzili to wtedy dostrzegli że jest ze mnie "człowiek" i siostra mnie też doceniła od tamtej pory trzymamy sie "razem" a jak mama myslała że się "wpraszam" do tżta na noc to teściowa do niej dzwoniła

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-02-20, 12:06   #1393
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Hello w poniedziałek!

Mam pytanie:

heh my mamy pół tak pół tak a to dlatego że nasza drukarka przestała drukowac na kopertach z pieknym efektem a zaczęła rozmazywanie - poszłam do jednego z punktów rozbudowanego xero i sie okazałao ze nie drukuja na kopertach bo... kaperta psuje laser na co ja zrobiałm zdziwiona minę i tak reszta dostanie odręcznie napisane imiona i nazwiska ech... wiem lipa ale bywa.... buuu

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

a ja mam pytanie macie jakiś dobry punkt ze sprawdzoną zrobiona fotoksiażką?
Stary 2012-02-20, 12:07   #1394
megan713
Wtajemniczenie

gosza_m znam to skądś... nas jest troje - mam dwóch braci jeden 35 lat, drugi 34 a ja mam sama 24 lata. Moi rodzice zawsze wobec najstarszego który jest moim najwiekszym wrogiem na świecie (i nie ma we mnie absolutnie żadnych uczuc pozytywnych w stosunku do niego - możecie wierzyc lub nie, ale mój TŻ tez mi nie wierzył początkowo i potem go poznał... a teraz mnie rozumie i tez nie zamierza zacieśniać więzi), byli mniej wymagający bo ich do tego przyzwyczaił. Ze wszystkim robił na zasadzie żeby mu nie dawac jakiegoś zadania, bo i tak spartaczy - tym sposobem wszystko spadało na mnie i brata i na rodziców a On uprzejmie rozkładał się na wersalce. A rodzice nam nigdy nie powiedzieli ze są wdzięczni albo dumni... szkoda gadać
A no i oczywiście mój tatuś nie podal nawet TŻowi reki jak przyjeżdżał i dopiero przeszedł cudowna przemiane i pokochał go jak syna po oświadczynach. A przez 2 lata sie wstydzilam że mam tak zdziwaczałego ojca. Dodam, że jak ja przyjeżdżałam do rodziny TŻ to tak jakbym do domu wchodziła - spotkało mnie tam mnóstwo ciepła i dlatego moich teściów, szwagierki i szwagra

megan713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 12:08   #1395
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Mam pytanie:

95% kopert drukowaliśmy, reszta była bez podpisu.

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-02-20, 12:10   #1396
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megan713 Pokaż wiadomość
gosza_m znam to skądś... nas jest troje - mam dwóch braci jeden 35 lat, drugi 34 a ja mam sama 24 lata. Moi rodzice zawsze wobec najstarszego który jest moim najwiekszym wrogiem na świecie (i nie ma we mnie absolutnie żadnych uczuc pozytywnych w stosunku do niego - możecie wierzyc lub nie, ale mój TŻ tez mi nie wierzył początkowo i potem go poznał... a teraz mnie rozumie i tez nie zamierza zacieśniać więzi), byli mniej wymagający bo ich do tego przyzwyczaił. Ze wszystkim robił na zasadzie żeby mu nie dawac jakiegoś zadania, bo i tak spartaczy - tym sposobem wszystko spadało na mnie i brata i na rodziców a On uprzejmie rozkładał się na wersalce. A rodzice nam nigdy nie powiedzieli ze są wdzięczni albo dumni... szkoda gadać
A no i oczywiście mój tatuś nie podal nawet TŻowi reki jak przyjeżdżał i dopiero przeszedł cudowna przemiane i pokochał go jak syna po oświadczynach. A przez 2 lata sie wstydzilam że mam tak zdziwaczałego ojca. Dodam, że jak ja przyjeżdżałam do rodziny TŻ to tak jakbym do domu wchodziła - spotkało mnie tam mnóstwo ciepła i dlatego moich teściów, szwagierki i szwagra
brat tżta odkąd pamiętam był traktowany lżej... jak była jakaś robota przy gospodarce to kto musiał iśc? mój tż oczywiście, a brat sobie spał w pokoju, jak teściu spawał nową bramę to kto musiał mu pomagac? tż bo on się troche na tym zna a brat nie a poza tym ma taki stosunek olewczy do rodziców że szok... zero poszanowania...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-02-20, 12:14   #1397
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie:

ja wypiszę ręcznie
Stary 2012-02-20, 12:19   #1398
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie:

albo recznie, ale równiez mozna dawac czyste , nie podpisane
czy zaproszenia zamiawiacie, np. z allegro?, czy na miejscu?? ja się właznie tymi zaproszeniami stresuje buuuuu

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
dziewczyny znam ten ból :P ja u tżcika mogłam nocować dopiero po ponad dwóch latach związku bo moja mama i tata by mnie chyba zabili... chociaż nocowałam u niego wcześniej ale mówiłam że idę do koleżnanki itd. jego rodzice nie robili problemów w tej kwestii :P
.
dokładnie ja mówiłam ze idziemy np. na impreze ze znajomymi- a jak wiadomoo trwa całą noc pozniej juz rodzicie wiedzieli ze jezdze do niego / ni e powiem aby im sie to podobało, ale byli tolerancyjni)

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
ja przed chwilą byłam w cieniutkiej bluzie na dworze i jest ciepło tak poczułam wiosnę że hej
to podeślij troche tego ciepła do mnie hehe
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 12:26   #1399
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
albo recznie, ale równiez mozna dawac czyste , nie podpisane
czy zaproszenia zamiawiacie, np. z allegro?, czy na miejscu?? ja się właznie tymi zaproszeniami stresuje buuuuu
My zaproszenia robimy sami, właśnie się przymierzam do drukowania

Co do tych kopert, to wyczytałam gdzieś, że zgodnie z savoir-vivrem koperta koniecznie musi być podpisana i to ręcznie. Do tej pory sama też dostawałam zaproszenia w ręcznie podpisanych kopertach, pomimo że na zaproszeniu nazwisko było już wydrukowane i dlatego zastanawiam się co zrobić. Ładniej wygląda wydrukowane, stąd mój dylemat.
Stary 2012-02-20, 12:30   #1400
aleksandrettaa
Zakorzenienie

JA się właśnie zastanawiam czy podpisywać koperty. Czasami dostawaliśmy podpisane czasami nie. Są jakieś zasady co do tego czy to tylko kwestia wygody?

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 12:31   #1401
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
JA się właśnie zastanawiam czy podpisywać koperty. Czasami dostawaliśmy podpisane czasami nie. Są jakieś zasady co do tego czy to tylko kwestia wygody?
a ja podpisuję dlatego żebym potem nie musiała zaglądac do koperty żeby zaprosznia nie pomylic

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-02-20, 12:32   #1402
MARGIDA
Wtajemniczenie

dziewczyny u mnie słonko piękne i ptaszki jakoś wiosennie pipkają
i na zakończenie tej zimy się wypierniczyłam mam obity tyłek i (co bardziej mnie boli) - łokieć

dla dziewczyn, które dziś potrzebują przesyłam trochę

a o traktowaniu przez rodziców powiem tylko tyle, że mnie traktowali bardzo surowo, natomiast mój młodszy brat miał luz
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 12:36   #1403
Madziuniusia
Zakorzenienie

Dziewczyny potrzebuję pomocy:P chcę zamówić tort dla TŻ, ale nie mam poomysłu na napis:P a chciałabym coś zabawnego, bo to 25 urodziny A z waszymi możliwościami literackimi to wierzę, że szybciutko coś wymyślicie
Stary 2012-02-20, 12:37   #1404
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
a ja podpisuję dlatego żebym potem nie musiała zaglądac do koperty żeby zaprosznia nie pomylic

z tego samego powodu też podpisuję
Stary 2012-02-20, 12:43   #1405
__Paulinka__
Zakorzenienie

Czesc Dziewczyny

duzo zdrówka dla chorych dziewczynek kurujcie sie

i szybko musze sie pochwalic: Mamy juz zaklepanego kamerzyste wczoraj juz rozmawialm z TZ dokladnien na ten temat. I mowil, ze robi to tylko i wylącznie dla mnie, zebym byla szczesliwa. I zeby nie myslala, ze zgodzil sie ze wzgledu na te glosniki.. tylko, ze przemyslal to Ale mowil, ze nie chce miec kamery w kosciele... bo sie za bardzo bedzie stresowal. Przystalam na to, bo wiem, ze to i tak na wiele sie zgodzil zatem bedziemy mieli filmik z przygotowan, z przyjazdu do kosciola, wesela i z pleneru pewnie Dzwonilam do naszego kamerzysty, ma niesamowita pamiec nawet pamieta jakim samochodem do niego przyjechalismy powiedzial, ze sie cieszy i sprobuje nagadac mojego TZ na ten ksciol tez, chociaz to nasz filmik i bedzie tam to co my chcemy. Ale ja juz nie oczekuje tego kosciola. Bedą piekne zdjecia i to mi wystarczy. Foto/kam powiedzial, ze bedziemy mieli tez 3 teledyski (romantyczny, zabawny i slow motion). Takze ja jestem bardzo szczesliwa, mam tylko nadzieje, ze TZ nie bedzie sie az tak tym wszystkim stresowal, wytlumaczylam Mu, ze jak nam sie nie spodoba filmik to nie musimy go nikomu pokazywac, ze przeciez bedziemy mogli wyciąć cos z tego filmu jak nam sie nie spodoba. Mam nadzieje, ze bedzie ok

przepraszam, ze sie rozpisalam

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
hej hej
przyszłam prosić o kciuki na jutro za pomyślny przebieg egzaminu Ostatnio dostałam 4,5 więc wasze kciuki działają
papatki i dobrej nocki

Cytat:
Witajcie dziewczyny Stęskniłam się za wami. Siostra TŻa nadal u nas jest. Zostanie do końca lutego, ale teraz mam drugą zmianę i kiedy szwagierka jest w szkole będzie mi łatwiej do was zaglądać. Cięzko tak z dnia na dzień zostać " matką" siedemnastoletniej panny. Biegusiem po pracy żeby zrobić obiad, czasem pomaganie w lekcjach, zakupy, śniadanie do szkoły, kolacja...Ale daję radę. Dowodem jest chyba to, że po tym tygodniu jeszcze od nas nie uciekła
a siostra nie ma rączek, zeby sobie sniadanie i kolacje robic??:P

Cytat:
w sobotę poznałam dziewczynę brata tżta tak bliżej bo tż wyprawiał urodziny czuję że znajdziemy ze sobą wspólny język

no widzisz, to super

ja tez nie mam absolutnie nic przeciwko czarnej kiecce na weselu. To kazdego indywidualna sprawa w co sie ubierze. W letnich miesiacach i tak wiecej kiecek mozna kupic w jasnych kolorach, wzorach. Ale czarny jest uniwersalny, na rozne okazje. Wystarczy dodac zywe dodatki i jest OK
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 12:44   #1406
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Zrobila mi sie opryszczka umyłam buźke i zaczelo mnie swedziec, wiec szybko zaczelam szukac masci, chwila moment a to juz wielkie sie zrobilo. A masci nie znalazłam posmarowałam amolem, ale do apteki chyba bede musiała sie przejsc.
u mnie żadne maści nie pomagają jedynie kit pszczeli albo uwaga przekrojony na pół ząbek czosnku i tym smaruje (świeżym sokiem z czosnku) pomaga niezawodnie

Cytat:
Napisane przez anusia-girl Pokaż wiadomość
Biedna!!
Sama nienawidzę mieć opryszczki! I aż mnie przeraża myśl, że mogłaby mi się wywalić przed ślubem A niestety żadne cuda na kiju mi nie pomagają... musze się męczyć z nią zwykle 4-5 dni jak dobrze pójdzie

Wyglądają jak nowe!!!!
Mnie robią się opryszczki przed każdą większą stresową sytuacją i to zwykle po dwie, trzy na wargach. Raz w roku robię sobie kurację żeby uśpić na jakiś czas tego cholernego wirus. Biorę heviran od maksymalnej dawki aż do najmniejszej, trochę to trwa ale na jakiś czas jest spokój i przed ślubem też na pewno wezmę

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 12:48   #1407
Karolina_83
Raczkowanie

Ciężko było ale nadrobiłam wszystko
Przez weekend przejechaliśmy 1028km i pierwszy raz w życiu jechaliśmy po polskich autostradach (ale jakie ona kuźwa są drogie w jedna stronę na trzech bramkach zostawiliśmy 46zł).
Wesele było bardzo udane (ale my szybko wymiękliśmy bo od 4 rano na nogach), Pan Młody o kulach, noga w gipsie bo 2 tygodnie przed ślubem złamał nogę.
Jeżeli chodzi wesele (Poznań) to było trochę inne niż te co są u nas (Lublin) tzn. zimna płyta, sałatki, ciasta są u nas przez cały czas dostępne a tam po obiedzie, podano ciasta, później te ciasta zabrano i wjechały sałatki, zimna płyta i inne takie tam więc jak po zjedzeniu sałatki chciało się ciasta (a ciasta było pyszne i pojadłam go trochę zanim zniknęło) to go nie było, jak później podawano jeszcze gorące dania to na szczęście tych sałatek już nikt nie zabierał. Nie wiem czy to taka specyfika regionu czy po prostu tego wesela.

My kopert nie podpisujemy.

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Mnie robią się opryszczki przed każdą większą stresową sytuacją i to zwykle po dwie, trzy na wargach. Raz w roku robię sobie kurację żeby uśpić na jakiś czas tego cholernego wirus. Biorę heviran od maksymalnej dawki aż do najmniejszej, trochę to trwa ale na jakiś czas jest spokój i przed ślubem też na pewno wezmę
Ja mam tak samo a jak jeszcze dołożyć do tego zbliżający się okres to oprycha murowana. Po kuracji heviranem opryszczki dalej się pojawiają ale są mniejsze i szybciej znikają ale niestety dalej są.

Edytowane przez Karolina_83
Czas edycji: 2012-02-20 o 12:52
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 12:56   #1408
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość

a siostra nie ma rączek, zeby sobie sniadanie i kolacje robic??:P
Ma i ja również mam obie dlatego robimy część rzeczy razem Szwagierka sprząta, pomaga przy gotowaniu, a kiedy mam drugą zmianę, to gotuje dla siebie i brata, ale kiedy jestem, to ona ma się uczyć, a te kanapki już jej zrobię. Przecież to nie problem dla mnie Nie narzekałam na to, że muszę, to robić, a wręcz przeciwnie
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 12:59   #1409
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolina_83 Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo a jak jeszcze dołożyć do tego zbliżający się okres to oprycha murowana. Po kuracji heviranem opryszczki dalej się pojawiają ale są mniejsze i szybciej znikają ale niestety dalej są.
Oczywiście, pojawiają się ale przynajmniej u mnie nie tak często i są o wiele mniej kłopotliwe

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 13:02   #1410
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

Mam pytanie:

ja mam wszystkie wydrukowane i te co będę wysyłać i te co będziemy wręczać

Cytat:
jezuu a u mnie wy☠☠☠☠ że nie wiem brrr
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości