|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#57301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Cytat:
Jezeli ma dzialac kozieradka, to moim zdaniem wywar z lopianu do plukania ma drugorzedne znaczenie . Ide zaraz splukiwac toto z siebie. To dzisiaj tak - na noc byl olej ostowy, mycie szamponem ziolowym, kozieradka pod czepek, do stylizacji zel lniany same ziola i nasiona mam dzis w uzyciu. Natura gora.
|
|
|
|
|
#57302 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Macie pomysl na co moge go zuzyc? Do czego jeszcze sie nada? A jakby go tak zmieszac z jakims innym olejem nie bedzie tak puszyl? Z oliwa z oliwek np?
|
|
#57303 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#57304 |
|
Strażnik Wizażu
|
magdus w codzienniku
bosko po prostu! (przypomniałaś mi, że mam gdzieś schowano błoto z Bielendy a właśnie dostałam paczuszki z Bingo i gratis długopis Eloe ile śniegu
|
|
|
|
#57305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plukalam sie i plukalam, poprzyklejaly mi sie te ziarenka do skalpu i wlosow splukanie tego zabiera czas. Wlosy jak na razie wygladaja dobrze i pachna mocno ziolowo . Ide sprzatac .
|
|
|
|
|
#57306 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pokazesz włoski? Cytat:
![]() Wobec tego nie wiem, co może być przyczyną. Isana męska faktycznie niektórym(np. mnie) wygniata i strąkuje włosy, niektórym przykurza użyta w nadmiarze. Fajnie sie spisała w połaczeniu z lnianym. Może spróbuj ugniatać włosy z głową w dół po nałożeniu bs i żelu ? Dalabym jeszcze jedną szansę lnianemu, były przypadki, ze dopiero przy któryms użyciu zadziałał poprawnie. Może być też tak, ze CG Ci nie będzie służyć... (rzadko, ale sie zdarza) Popróbuj jeszcze. Jak długo stosujesz? Invisi, pytałąś chyba o efekty CG. U mnie wystąpiły po miesiacu(dowód w dzienniku regeneracji), ale nie ma reguły. Teraz zdarza mi sie włączyc silikony, ale zmywam raz w misiącu SLS (przed henna) No nie mam siły, za każdym razem zjada mi posty, tym razem samą Eloe połknęło i pewnie jeszcze kogoś, ale nie pamiętam. Zazdroszcze umiejętnosci i pasji. Moze bym polubiła śnieg, gdybym umiałą jeździć na nim... A tak to się cieszę, że stopniał. I nawet sucho jest, bo wiatr przewiał i mrozik lekki. Ilosc śniegu na 2 mnie zabiła. Rzuć trochę wiosny
|
|
#57307 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jaki wpływ na włosy ma płukanka z siemienia lnianego (ktoś o niej wspominał) i ja?k ją przyrządzić
|
|
|
|
#57308 |
|
Rozeznanie
|
Wygładza, nabłyszcza, zmniejsza liczbę odstawaczy. Ja rozbełtuję porcję żelu w jakiejś tam ilosci wody(niektóre włosy wolą rzadszą mieszankę, inne bardziej gesta)-proporcje musisz sobie sama ustalić. Można też od razu ugotować rzadszy zel(wiecej wody, mniej ziarenek), Ajrisz kombinuje na różnych wywarach ziołowych.
|
#57309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#57310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#57311 |
|
Zakorzenienie
|
I nie ma paczki
|
#57312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#57313 |
|
Rozeznanie
|
Tak. Ja płuczę z głową w dół (wkładam głowę do miski, pozostałosciami polewam resztę od karku), od razu odciskam dłońmi i już ugniatam fale. Potem b/s, krem z biedry, odciśnięcie w pieluszkę z ugniataniem, wyprost, porcja żelu i znów ugniatanie. ALe nie wiem, jak to bedzie na Twojej długości.
|
#57314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A możesz opisać swoją pielęgnację?
|
|
#57315 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Wryy, zjadło mi cytaty o Grocholi
No, racja, ona ma je bardziej rozczesane, ale ten przedziałek na środku plus przyklap tak mi się skojarzył i ten o loczkach idących za rękę!! Cytat:
![]() sie gupio pytasz poka poka bo nie wierzę, że Twoje włosy mogą wyglądać tragicznie ![]() Cytat:
tylko może zamiast kucyka spróbuj spinek, żabek do upięcia przodu, żeby nie przeszkadzał no i podpinanie po myciu pomoże na uniesienie, tylko trzeba to wyćwiczyć... ja np. jeszcze nie umiem Cytat:
Wszystkie Joaśki Naturie są zgodne, ale to już Ci Ag Rafka powiedziała. Dodam tylko na przyszłość, że nie ma co się sugerować tym, że jeden produkt danej firmy jest zgodny, a więc drugi też będzie. Tutaj faktycznie to się zgadza, ale nie zawsze tak jest. Niestety każdy produkt trzeba rozważać osobno ![]() Cytat:
mam jeszcze jedną kategorię: koleżanki, które można by nawrócić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze kiedyś będę kombinowaćCytat:
![]() a tak. próbuję zaprzyjaźnić się z punktem rosy,ale jedno mnie zastanawia. Jaka jest optymalna procentowa wilgotność powietrza dla włosów? mniej więcej taka jak ogólnie zalecana, 40-60%? ja ostatnio jako d/s nałożyłam między innymi Niveę FC z silikonem. Nie podobało mi się w ogóle ![]() ![]() och gdyby to był już początek prawdziwej wiosny... ![]() Cytat:
albo ja np. dodaję b/s do płukanki (i tak omijam skalp)
|
|
|
#57316 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oleje: kokos, rycyna, amla, migdał, masło shea, babydream (ten ostatni pasuje mi najbardziej). teraz poluję na lniany Maski: miałam mnóstwo ale teraz kupuję kilka, które lubię najbardziej tj. kallos mleczny, bingo kuracja 12 ziół, bingo z keratyną, sleek line, biowax do blondu. Odżywki ds: Garnier karite, artiste różowa, joanna apteczka babuni. bs. joanna naturia z zieloną herbatą (kocham jej zapach!) i do tuningowania mam keratynę, panthenol, wit. B3, gliceryne, spirulinę
|
|
#57317 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Moze mądrzejsze głowy znajdą powód. A może z hormonami coś się dzieje? U mnie akurat ciaża wzmogła skręt, ale bywa i odwrotnie. Hormony lubią bawić się skrętem.
|
|
#57318 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziś włosy 3 dzień od mycia i nadal puszyste, zaczynam się zastanawiać, czy nie robiłam sobie czasem przyklapu od stylizatorów Trzeba będzie to obadać. Chwila akurat sprzyjająca, bo pokończyłam Nivea FC i pomarańczową Isanę Na kilka myć zrobię przerwę od stylizacji o zobaczę, jak włosy radzą sobie same i jakie obciążenia mogą znieść ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
|
|
#57319 | ||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Miejscami ponad 3 metry
![]() I jak Ci służy ten olej? Cytat:
Przyjeżdżaj Własnie w ten weekend było mnóstwo ludzi na rejestracjach z Twoich okolic W górach jest cudownie Cytat:
Niedobry wizaż, niedobry ![]() Cytat:
Cytat:
Teraz jest zdecydowanie marcowo Cytat:
![]() 40-60% proc. to niewielka wilgotność tak naprawdę. Obawiam się, że nie ma jednych widełek dla wszystkich, choć strzelałabym dla swoich w okolicach 80-90% (zależy też, co nałożę). Cytat:
Pachnie jak wiosna. I ptaki śpiewają. A moim włosom dziś się podoba, choć puch mam niemiłosierny. A co mi tam JednaNaMilion a kiedy dokładnie oczyszczałaś włosy? Kiedy stosowałaś proteiny? Po jakim konkretnie zestawie Cię rozprostowało? Przepraszam, nie jestem od początku tej dyskusji, proszę o ewentualne skierowanie w właściwym kierunku
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-02-20 o 13:16 |
||||||
|
|
|
#57320 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
ale których okolic? Rodzinnych, PO czy ogólnie WLKP? ![]() Byle nie szczotki na Malcie w Poznaniu kilka osób z roku (studia) się tam połamało na zajęciach ![]() Aaa, właśnie. Bingacze dotarły lekko zmrożone kolagen galaretka-nie da się go 'wyjąć' z buteleczki, żel pod prysznic też... opakowania faktycznie mokre, ale nic się nie stało z nimi.Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-02-20 o 13:34 |
|
|
|
|
#57321 |
|
Zadomowienie
|
Kocham Cię za to co napisałaś! rano szłam do pracy i wydawało mi się, że czuję wiosnę. Teraz mam potwierdzenie
mój weekend znów niewłosowy nie miałam czasu nawet na olej... bingacze leżą nawet nie tknięte, z żelem Bielendy znów się nie pobawiłam i muszę znów zrobić l-cystinową płukankę, bo włosy jakieś niewyjściowe chyba się na mnie obraziły ![]() ale za to wypróbowałam nową "zdrowszą" farbę (miałam już mega odrosty- chyba CP działa ) jak na razie jest super bo włosy nie wypadają jak zwykle po farbowaniu, zobaczymy jak długo utrzyma się kolor...
|
#57322 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdradz co to za farba? |
||
|
|
|
#57323 |
|
Zadomowienie
|
Sanotint Light kolor oczywiście czarny, ale bardziej wpadający w brąz niż w błękit
|
#57324 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, ale przyszłam się wyżalić
W moim zamówieniu Bingo jedna rzecz jest podmieniona na mniejsza objetość, a trzech w ogóle nie ma Napisałam do nich, czekam na reakcję
|
#57325 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ciężko powiedzieć, który zestaw rozprostował włosy bo to się działo stopniowo, najpierw włosy z tyłu (wtedy myslałam że może to od długości-urosły więc stały się cięższe) ale po jakimś czasie i te z przodu przestały się kręcić.
|
|
#57326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja wczoraj kupiłam w rossmanie tą oliwkę BD miała być na włosy, ale tak fajnie się wchłania, że ją całe ciało nią posmarowałam, włącznie z twarzą! superowa jest chyba kupię jeszcze jedną, bo cena atrakcyjna
|
|
#57327 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Słońce i błękitne niebo! |
|
|
|
|
#57328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
magdus1747 ale świetne włosy w Dzienniku ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
adoptuj mnie!
|
|
#57329 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
ale pędzicieeeee ![]() u Mnie tez wiosnaaaa... słoneczko, lekki powiew wiaterku tak miło az normalnie zrobiłam porządek na balkonie i wypiłam tam kawkę ![]() moje włoski się mają dziś dobrze na noc byl pleciony warkoczyk i widocznie słuzy to im bo są fajne falowane po tym
|
#57330 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
,żeby do Ciebie podskoczyć, jełśi masz daleko do wszelkich galerii kinowych. Coś ustalimy na bank.Jem obiad i śmigam na dwór, bo tu dziś wyrastam na czołowego spamera
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.

. Ide zaraz splukiwac toto z siebie.
same ziola i nasiona mam dzis w uzyciu. Natura gora.

bosko po prostu!
(przypomniałaś mi, że mam gdzieś schowano błoto z Bielendy
a właśnie dostałam paczuszki z Bingo
Witam się ze starymi wyjadaczkami i nowymi lokasami.
Fakt zdrowsze są, końcówki się nie rozdwajają, nie wypadają ale skrętu jak widać nie ma.

No, racja, ona ma je bardziej rozczesane, ale ten przedziałek na środku plus przyklap tak mi się skojarzył 

W moim zamówieniu Bingo jedna rzecz jest podmieniona na mniejsza objetość, a trzech w ogóle nie ma
adoptuj mnie!