|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
A co do informacji, to nam niestety polozne nic nie podpowiadaly, ale maz jest sprytny i sam chyba jakos sie podowiadywal ![]() Jolka ale dobry biustonosz i damy rade
|
|
#3813 |
|
Rozeznanie
|
Ivonka
aaagga kciuki za Ciebie żebyś urodziła nam w tym tygodniu najgorsze chyba te ostatnie tygodnie ja tez bym nie chciała się przeterminować ale mój gin twierdzi ze do 40 nawet nie dam rady wiec trzymam go za słowo
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje
Akurat wtedy sie doprowadzilam do porzadku bo szlam na badania, bo tak to codziennie chodze jak czarownica, ale nie chce mi sie juz nic.
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
mi ostatnio na skurcze pomoglo zelazo i kapsulki z olejem z lososia (kwasy omega-3)
Cytat:
to moj szef cierpi na to chyba chronicznie ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Aguska, Gosia, bardzo ladnie wygladacie ![]() Ivonka, sliczna masz coreczke
|
|
#3816 | |
|
Rozeznanie
|
Coś dzisiaj nie mogę się zebrać
Nie mogę się jakoś na niczym skupić ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
czasem mi głupio tak i wkręcam sobie, że TŻ myśli sobie o mnie nie wiadomo co ![]() Np. nie prostuje włosów, ubieram byle co aby było wygodnie ![]() A tak to tylko stroje się jak jedziemy na zakupy, na miasto czy do kogoś. |
|
|
|
|
#3818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
mnie trafia jak musze codziennie te 5 minut sterczec i suszyc wlosy suszarka... niech bedzie juz lato... bede miec 5 minut czasu wiecej ![]()
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a głowy nie myje codziennie. Teraz np myłam w sobote i w sobote wyprostowałam wczoraj nie, dziś też nie...
|
|
|
|
|
#3820 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Staram się ale teraz to już po prostu nie mam siły, też mi się nic nie chce. Najchętniej to bym przeleżała w łóżku cały dzień, rozczochrana i wogóle
|
|
|
|
|
#3821 |
|
Zadomowienie
|
No wiem, w kwesti formalniej to ma znaczenie ale najwazniejsze ze juz do 'roboty' isc nie trzeba
![]() Gosica, Aguska, MoniqW, Negila - fajne brzuchy macie. Wogole hormony ciazowe mi sie chyba ostro wydzielaja bo i sama sie sobie podobam z bebzonem i kazda inna kobieta w ciazy tez Rybka13, dzieki raz jeszcze za linka do apteki! Tu zrobilam zakupy : http://aptekaleki.co.uk/default.aspx Server maja troche wolny ![]() |
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Przed porodem koniecznie muszę iść do fryzjera, ostatnio byłam 16grudnia i już mam odrost ale cały czas się wstrzymuje tak aby pójść przed porodem i mieć spokój na jakiś czas a potem to już przed wakacjami akurat przed chrzcinami jakoś
|
|
|
|
#3823 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do prostowania włosów to ja też podziwiam Przed ciążą to był mój codzienny rytuał, ale teraz to musi być naprawdę wyjątkowa okazja, żebym stała tyle czasu przed lusterkiem i zajmowała się włosami.
|
|
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
urodzimy, ogarniemy sie, to i bedziemy lepiej wygladac Lazienka lsni niczym diament
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
suszyc tez rzadko susze, bo nie umiem juz trzymac rak w gorze zbyt dlugo i mi sie slabo nawet robi ...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3827 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w weekend sprzątałam łazienkę na raty Musiałam robić przerwy na odpoczynek A co do mycia podłóg to do moich obowiązków to należy tylko łazienka i kuchnia, bo muszę zawsze dokładnie wyszorować nieszczęsne fugi i to na kolanach, żeby lepszy efekt był. A po takim zabiegu nie mam siły już na nic
|
|
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pół ciąży albo w piżamie albo w dresie albo w byle czym, czasem mi głupio i źle z tym, ale w co ja mam się stroić czasem się wystroje to mi nie wygodnie i szlak mnie tylko trafia ciuchów teraz też nie chce sobie żadnych kupować bo po co - wolę kupić po ciąży ![]() ostatnio byliśmy z TŻ na zakupach, mogłam brać co chciałam (no wiadomo bez przesady) ale nie chciałam nic raz, że wolę kupić po porodzie, dwa że te przymierzanie z tym brzuchem to istna masakra, a na ślepo nie lubię brać ja muszę przymierzyć. I jedynie co to kupiliśmy tylko buty dla mnie
|
|
|
|
|
#3829 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
Byłam u tego lekarza, nawet szybko poszło. mam zaatakowaną tchawicę i krtań, wirusowe, czyli od męża zaraziłam się najprawdopodobniej. dostałam jakieś syropy i witaminy i mam się kurować. A jak się będzie coś więcej działo to mam natychmiast przyjść. wkurza mnie ostatnio teść co raz bardziej. wczoraj do mnie wyskoczył, że niedotleniona jestem, dlatego miałam ten krwotok, że powinnam na pole wyjść bo ciepło, że wgl nie wychodzę itp. Jak miałam wychodzić jak mróz taki był, że nikt nosa nie chciał za drzwi wyściubiać, a ja miałam chodzić po polu i marznąć bo tak to wychodzę z domu, więc nie wiem o co mu chodziło. Dziś zaś jak wróciłam, pyta się mnie jak tam, co mi lekarz powiedział. no to mu mówię co i jak, że to wirusowe itp. a ten do mnie, że "tak, zamiast spać osobno, to Wy razem, jeszcze się przytulacie " no sory, skąd on może wiedzieć jak my śpimy, a dwa, bo to akurat podczas spania się mogłam tylko zarazić ![]() rozumiem, że mogą się martwić, ale traktowanie mnie albo męża jako pięciolatków, mnie już wnerwia, mówiąc ogólnie w różnych innych sprawach. Zresztą mogłabym napisać litanie na temat jego humorów i docinek, ale już nie chcę się denerwować i Was zanudzać sorki, musiałam się wygadać komuś. Ivonka7 ale cudna córcia, jakie ma włoski boskie Reszta brzuszków na mailu oczywiście pięknych
|
#3831 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak tam z przymierzaniem butów, bo mnie za każdym razem szlak trafia jak mam założyć buty, zawsze robię kilka podejść
|
|
|
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc problemu nie było
|
|
|
|
|
#3834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Torben paken? ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
A tescia to chyba trzeba olac i tyle, to chyba taki typ ktory po prostu musi pogadac, choc jego madrosci nikomu nie sa potrzebne
|
||
|
|
|
#3835 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście chodzi mianowicie o buty na zimę, takie ocieplane, płaskie typu Emu. A ile problemu mam z ich zakładaniem Bo nie zawsze jest ktoś w pobliżu, kto pomoże ![]() Właśnie moje dziecko urządza taniec w brzuchu, raz się brzuch przelewa na prawo raz na lewo I uciska w dole jakby chciała wyjść już
|
|
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
Coraz częściej łapią mnie skurcze łydek w nocy.Chyba czas zacząć łykać magnez, bo potem nogi niesamowicie bolą.
Dziś obudziły mnie trzy takie skurcze ![]() Wy tu mówicie o porządkach a przede mną perspektywa wynoszenia mebli z kuchni i kładzenie gładzi, szlifowanie, malowanie no i w wc trzeba będzie zrobić remont, bo plyta po której leciała woda strasznie śmierdzi wodą kanalizacyjną. Więc trzeba będzie kuć kafle, robić nową zabudowę, kłaść kafle na nowo, nową gładź na ściany i sufit.... szlifowanie i malowanie. O łazience nie wspominam, bo i tak remont będziemy tam robic (miał być później).
|
#3837 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic mi innego czasem nie pozostaje, jak olać jego gadanie ![]() mowa o zakupach, to ja ostatnio sobie kupiłam dwie pary butków szpileczki czekają na wiosnę
|
|
#3839 | |||||
|
Raczkowanie
|
Czyli zamykamy listę, ciekawe czy ktoś tu jeszcze będzie wtedy zaglądał hihi
Cytat:
a smak blee. Ja uwielbiam pomidory ale teraz nie jestem w stanie ich jesc, mam troche sokow porobionych z letnich odmian ale zaprawione solą a, że teraz jej unikam to uzywam go tylko do sosow, zapiekanek.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam ostatnio TAKĄ głowę od szukania wózka do tej pory byłam stanowczo za gondolą, dobrą spacerówką na duzych pompowanych kołach z racji miejsca zamieszkania, spacerowka montowana przod tył, 4 kołowy bo z banda psow na spacerze te 3 kolowe są mało stabilne no i raczej dobry jakosciowo bo spacery to my mamy glownie terenowe ... i jak zaczełam szukac to ceny mnie trochę przerosły więc zaczełam szukać uzywanegow dobrym stanie nie powiem też są w cenach a do tego kolory jakies koszmarne. O watpliwosciach które mialam i analizowałam kazde za i przeciw nie bede pisac bo troche tego było i na wiekszosc udalo mi sie sobie odpowiedziec. Do czego zmierzam, znalazłam naparwde fajny i w idelanym stanie wozek bebecar w rozsadnej cenie i w koncu mi sie podoba ! Ale bez gondoli i to moje pytanie - Czy na pewno jest mi potrzebna gondola ?? Napisze co coraz bardziej przekonuje mnie do tego, ze chyba nie konieczna: Mam dom na wsi, duzy ogrod a do okoła tereny spacerowe moim zdaniem nie dla malego dziecka bo wszedzie wertepy, wiec raczej sobie nie pospaceruje z noworodkiem. Myslalam ze bede w takim razie wystawiac na ogrod no ale moge sobie rozlozyc lozeczko turystyczne i tam polozyc małego, pozatym mam termin na koniec kwietnia zanim sie ogarne i zaczne gdzies z malym na dluzej jezdzic (bo na poczatku to fotelik w zupelnosci na krotkie wyjazdy do lekarza czy sklepu wystarczy) moze minac miesiac moze nawet dwa a wtedy bedzie juz lato i spacerowka ktora rozklada sie na plasko tez powinna mi wystarczyc. Powiem Wam, że im dluzej o tym mysle tym jestem bardziej zakrecona a juz chciala bym miec to z glowy bo meczy mnie to ciagle obserwowanie ogloszen. Jak widac z mojego troche przydlugiego posta sama siebie doskonale przekonalam do slusznosci mojego podejscia ale moze ktoras widzi jakies wady takiej opcji - PROSZE sie podzielic bo nie chciala bym krzywdy dziecku zrobic. W weekend sie troche przepracowałamw domu i byli goscie i wczoraj wieczorem ledwo sie juz ruszałam wiec dzis odpoczywam, kanapa, radio, ksiazka no i o czywiscie wózki Najadłam sie śledzi i popiłam mlekiem a teraz mi sie dziwnie odbija ...Ivonka malutka jest sliczna, a Ty wydladasz kwitnąco. Czekam na relacje z porodu i zdrówka życzę. Edytowane przez MoniqW Czas edycji: 2012-02-20 o 15:02 |
|||||
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
no ja też bym sobie połaziła po sklepach...ale nie mogę niestety...i oglądam ciuszki na Allegro, co by wiedzieć co w sklepach piszczy...
Wstawiam brzuch... z dzisiaj... jeszcze wysoko jest chociaż maluszek ponoć jest nisko i czuję go w pachwinach...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.

wczoraj do mnie wyskoczył, że niedotleniona jestem, dlatego miałam ten krwotok, że powinnam na pole wyjść bo ciepło, że wgl nie wychodzę itp. Jak miałam wychodzić jak mróz taki był, że nikt nosa nie chciał za drzwi wyściubiać, a ja miałam chodzić po polu i marznąć
bo tak to wychodzę z domu, więc nie wiem o co mu chodziło. Dziś zaś jak wróciłam, pyta się mnie jak tam, co mi lekarz powiedział. no to mu mówię co i jak, że to wirusowe itp. a ten do mnie, że "tak, zamiast spać osobno, to Wy razem, jeszcze się przytulacie
" no sory, skąd on może wiedzieć jak my śpimy, a dwa, bo to akurat podczas spania się mogłam tylko zarazić