Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-20, 16:45   #1111
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziewczyny, pomóżcie, piszę pracę i się zastanawiam, bo mam fragment przytoczony z innej książki w książce z której teraz sobie pomagam pisać, i jak mam ten fragment przytoczyć w pracy? znaczy, czy mam cytować i który tytuł podać ? czy przypis?

.
Ja jak tak miałam to podawał książkę z której aktualnie korzystałam, dzięki temu miałam więcej literatury i nikt sie nie przyczepił
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 16:53   #1112
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Hej Oj baby, baby Was nadrobić to normalnie ciężko
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Sara, Karolina, Bruno, Nataniel, Julek za kolejne skończone miesiące.
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Karolina, Bruno, Nataniel, Julek, gratulacje!

patik, no właśnie nie wiem, mam nadzieję że nic poważnego... lekarka kazała mi przyjechać dopiero o 14.00 a wcześniej dawać syrop..
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Sara, Karolina, Bruno, Nataniel, Julek
sto lat.

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Podpinam sie do zyczen!
Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Niestety.. ale taka jest rzeczywistość.. wydaje mi się, że w tego typu salonach jak Eris itd nie robią takich rzeczy.. oni budują markę i klient jest najważniejszy.. tam się nie oszczędza.. takie przypadki dzieją się głównie w małych salonikach, choć nie powiem, że coraz częściej można się z tym spotkać w większych spa..

Dla mnie najgorsze jest to, że na kosmetyczkę kształcą się dziewczyny, które nie mają na siebie pomysłu.. "aaa nie wiem co chcę w życiu robić ale umiem ładnie robić paznokcie to idę na kosmetyczkę".. i potem spotyka się w salonie blond wypindrzoną lalę, która klei tipsy i nie ma zielonego pojęcia o budowie skóry..

I potem takie myślenie, że jak kosmetyczka to głupia i pusta..

A dla mnie bycie kosmetyczką to wielka sztuka.. trzeba posiadać ogromną wiedzę - kosmetologiczną, dermatologiczną, anatomiczną, chemiczną.. nie sztuka ładnie pomalować paznokcie (co każdy może sobie sam zrobić).. sztuką jest umieć wyprowadzić cerę trądzikową, dostosować pielęgnację domową.. zrobić własnoręcznie krem indywidualnie do osoby.. i cały szereg innych rzeczy..

To się wygadałam
Podpinam się pod życzenia! Sto lat
Kończymy dzisiaj pół roczku ja nie wiem kiedy to zleciało!
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Sara, Karolina, Bruno, Nataniel, Julek
Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Wielkie buzialki dla wszystkich miesieczniaków!!!
Dziękujemy M y również życzymy 100 lat wszystkim solenizantom!

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Kurde, wy tu rozmawiacie o kosmetyczkach, a ja się od dłuższego czasu sama zastanawiam nad studiami - kosmetologią
Chcę zacząć studia od tego roku i mam dylemat jakie, bo już jedne rzuciłam i boję się, żeby znowu nie wyszła lipa...

A my już po chrzcinach - jak ja się cieszę, że to już za nami
ja się wybieram na studium kosmetyczne od września bo zawsze bardzo mnie to interesowało, ponafto uwielbiam chemię, biologię, anatomię
Cytat:
Brumku WMAWIAM-mylisz się.
Odżywka domyje,nie jest cieżka i tłusta.
Szmpon za bardzo niszczy poprzez SLS-y strukturę włosa.
Jednak znim przystąpisz do metody odżywkowej,należy oczyscić z silikonów włosy np. szamponem Barwa.
Odżywka sie nie pieni ale zdecydowanie myje
Zgadzam się, ja tak robię i włoski potem są baaaardzo fajne, a jak się używa olei (ja- awokado, rycynowy, z orzechów włoskich, oliwę z oliwek, rzepakowy) plus waxa co jakiś czas to naprawdę rewelacja
Aa... któraś się mnie pytała czy wieczór z mężem mi się udał więc odpowiadam... a owszem
Brumek, Telik dziekuje za pochwałę jakobym byłą dobrą mamą :cmok
Brumku ja też mam zamiar się od czasu do czasu balkonować bo czasem nie chce mi się wychodzić. A gry planszowe uwielbiam tak jak Ty (Monopoly miłością dozgonną.)

U nas działą metoda "Niani Kajool"! Dziś połozyłąm Irokeza w łóżeczku i w 3 minuty zasnął. Już któryś raz z rzędu nam się udało.
No i na szczęście u nas koniec kataru. Teraz leży na macie i jęczy...
Brida moje dziecie śpi podobnie
Ehh TŻ w pracy do 22.00 i weź tu siedź tak samotnie...

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 17:00   #1113
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak z doskoku z pytaniem do mam, które mają JEDO:
po dopięciu do budy tej dopinki (wymagane podobno przy spacerówce ) co u diabła robi się z tą gumką? Do czego mam to cholerstwo zaczepić?
Yyyyy .... nie zagmatwałam?
słońce tą gumę naciągasz na oparcie ze spacerówki, szczególnie jak na całkiem leżąco kładziesz to wtedy jest naciągnięta a jak siedzi dzieć to po prostu jest z tyłu. Ta dopinka wypełnia lukę właśnie jak dziecko leży,żeby np nie wiało.

dziewczyny jestem ale mnie nie ma, robię sobie mały urlop od korespondencji bo jakoś ani nastroju ani umiejętności wbicia się

buziaki dla wszystkich solenizantów i zdrówka dla chorowitków
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 17:05   #1114
alibany
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny, pomóżcie, piszę pracę i się zastanawiam, bo mam fragment przytoczony z innej książki w książce z której teraz sobie pomagam pisać, i jak mam ten fragment przytoczyć w pracy? znaczy, czy mam cytować i który tytuł podać ? czy przypis?

Wiem, że durne pytanie.

Brunetko ja kupiłam w rossie zwykły termometr dla dzieci, mierzę temp. w dupci. Jest ok, nie zepsuł się ani raz. Dałam 10 zł, ale teraz jest promocja na 7 zł. Mi pasuje.
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ja jak tak miałam to podawał książkę z której aktualnie korzystałam, dzięki temu miałam więcej literatury i nikt sie nie przyczepił

Jeśli chcesz mieć bogatszą bibliografię, to użyj przypisu, który jest w tej książce, którą masz przed sobą. Ja tak bazując na 4-5 podstawowych książkach miałam z 20 pozycji w bibliografii dodatkowo. Oczywiście promotor wiedział, że wszystkie te książki widziałam na oczy
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 17:06   #1115
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam, nie mam siły jakoś nadrabiać Was więc wybaczcie
Dla wczorajszych i dzisiejszych solenizantów sto lat

eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 17:18   #1116
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj dał szkołę dziadkowi, siadłam ze śmiechu. Mój tata ostatnio jak bierze małego na ręce to zaczyna z nim tańczyć, przyśpiewuje itp, No i wczoraj pojechaliśmy sobie z TŻ na dwie godzinki, tata najpierw "ja z nim zostanę, damy radę" (trzeba przyznać że mały za dziadkiem przepada". Po 1.5 godzinie telefon "za ile będziesz? Bo ja już siły nie mam, tańczyć mi każe cały czas, co usiądę to łapie i ciągnie rękę żeby jeszcze " Potem tata sam stwierdził że mały mu niezłą szkołę zafundował no ale co zrobić, sam sobie nauczył - teraz Adaś na widok dziadka ręce wyciąga, i jak go weźmie - łap za palec i tańczyć
[/COLOR]
biedny dziadek
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
i zjada? bo u mnie Emil dostaje raz dziennie ale je może 20 łyżeczek i reszta do kosza.

Tę pierwsza mleczno-ryżową ok 9 to zjada całą , a te drugą kukurydzianą ma zagęszczane mleko na noc ale je łyżeczką to różnie bo już śpiący jest
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
a wozisz Krystiana do mamy czy ona przychodzi do Ciebie

Moja mama mieszka z nami więc znosze tylko Krystka na parter
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Nie wydaje mi sie. Zobacz sobie w schemacie żywienia.
Musze zobaczyć
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
zanetko dziekuje, nie wiem dlaczego tak jest, moze ze wzgledu na alergie. Jak dziecko alergik, to czesciej cos chwyta. A i mam pewnosc, ze nutramigen tez go uczula
Biedulek mały
Cytat:

A my już po chrzcinach - jak ja się cieszę, że to już za nami

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Moje dziecko faktycznie nie przeczyło rozdziału o spaniu niemowlaka... Czasem jedna dłuższa drzemka mu się trafi, ale zwykle na spacerze. W nocy śpi jakieś 10-11 godzin, a ciągu dnia do 3 godzin razem...
Krystianek też nie przeczytał i śpi tak jak Twój Patryczek
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
od 8 i nawet sie nie spoznilam [COLOR="Silver"]
Nie napisałam wczoraj powodzenia w pracy
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Hej

Nie zgadniecie co robię Siedzę w polarze, kurtce i czapce na leżaczku na balkonie, a obok w foteliku samochodowym "spaceruje" mój syn
Mąż zrobił nam paskudnego psikusa i zabrała wózek (zapomniał wyjąć z bagażnika). A pogoda ładna i nie mogłam wytrzymać w domu. Tak więc zainaugurowaliśmy sezon balkonowy
To od tej pory musi być już tylko cieplej
Cytat:
Ksiądz tylko zrobił oczy jakby ufoludka zobaczył, jak na niego popatrzył, że takie duże dziecko i jeszcze nie chrzczone było....
No bez przesady z Krystkiem był chrzczony chłopczyk chyba z 10 miesięczny . Ja wolałam szybko zrobić chrzciny bo to dla mnie bardzo stresujące wydarzenie bylo

Witam poniedziałkowo
U mnie wszyscy śpią ( Krystek Tż babcia ) a ja sobie wizażuję

Niy ma Dziubka????

Dla dzisiejszych solenizantów i
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 17:22   #1117
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Dzisiaj nauczyłam Alę robić "papa" nie wiem an ile to świadome, ale zauważyłam, że wyciąga tak rączkę i zgina paluszki, więc w tym momencie robiłam tak samo i mówiłam papa i jak później mówiłam zrób papa to ona tak samo "machała" jak patrzyła na bajkę, to ciągle tak machała

Cytat:
mój robi świadomie brawo

Cytat:
Wpadaj do Poznania, będziemy ratować

Dalekoooo

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
ja to co? wizaz nadrabiać jak dziecko pozwala.

Nie pozwolilo niestety. Dopiero teraz jak spi.

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Mi się już nie chce na te spacery chodzić, nie lubię już tej gondoli, Najpierw awantura o rajstopy, potem awantura o kombinezon, potem awantura o leżenie.

Czekam na wiosnę Mniej ciuchów i spacerówkę
A ja jakos lubie gondole.
Ale na wiosne tez juz czekam.

Cytat:
Adaś w zasadzie bez zmian, przedtem 39 stopni, dostał kolejną dawkę syropu, spadło na 37,8....
na 17.30 jadę do lekarki.

O dziwo przy tym wszystkim bawi się normalnie, roześmiany, od czasu do czasu tylko marudzi i wtedy jest "mama, mama", wtula się we mnie i nie puszcza.
po południu odkrył nowe zajęcie - siedział przed pralką i zafascynowany patrzył jak się wiruje i jeszcze mnie odpychał jak zasłaniałam
no a potem z kolei - wpychał mi grzechotkę do buzi, udawałam że jem a ten chichotał się jak opętany
Az jestem ciekawa co lekarz powie. Daj znac jak wrocicie.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
jestem jestem - siedzę w krzakach i podgladam
To nie wiesz, ze wyciete?

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

dziewczyny jestem ale mnie nie ma, robię sobie mały urlop od korespondencji bo jakoś ani nastroju ani umiejętności wbicia się

Oby szybko przeszlo. Tez tak mialam ostatnio.

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Vaniliowa ciagle zapominam...jak glowka Krystianka? Wyrownuje sie? Bo to Ty o tym pisalas, czy pomylilam? Antkowi, widze, ze pomalu sie wyrownuje.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 17:27   #1118
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Dla dzisiejszych Solenizantów
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!

Sara, Karolina, Bruno, Nataniel i Julek
Stary 2012-02-20, 17:55   #1119
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj nauczyłam Alę robić "papa" nie wiem an ile to świadome, ale zauważyłam, że wyciąga tak rączkę i zgina paluszki, więc w tym momencie robiłam tak samo i mówiłam papa i jak później mówiłam zrób papa to ona tak samo "machała" jak patrzyła na bajkę, to ciągle tak machała i miała dzisiaj debiut z pomidorówka, ale ze słoiczka.

Cytat:
mój robi świadomie brawo

A dlaczego piszesz, że on nic nie robi

Cytat:
Mi się już nie chce na te spacery chodzić, nie lubię już tej gondoli, Najpierw awantura o rajstopy, potem awantura o kombinezon, potem awantura o leżenie.
Tu, muszę przyznać, że pod tym względem mam kochane dziecko - lubi się ubierać, uwielbia spacery, a jak zobaczy, że idziemy na spacer, to jest dzika radość i nawet czapka mu nie straszna. I grzecznie leży w gondoli Tylko muszę się dobrze wbić w jego porę spania, bo inaczej robi się niecierpliwy i zaczyna wymyślać

Cytat:

po południu odkrył nowe zajęcie - siedział przed pralką i zafascynowany patrzył jak się wiruje i jeszcze mnie odpychał jak zasłaniałam
no a potem z kolei - wpychał mi grzechotkę do buzi, udawałam że jem a ten chichotał się jak opętany

A mój boi się pralki

Cytat:

Wiem, że durne pytanie.
Nie ma głupich pytań - są głupie odpowiedzi
Ja bym zrobiła przypis "za:..... (tu książkę z której cytujesz)"
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 18:21   #1120
nerola
BAN stały

Cytat:
nerola -ooooo, daj jeszcze przepis na piekna niepryszczatą gębe a bede wniebowzieta (jak na razie robie peeling kawowy i jest lepiej ogolnie ze skora)
Kupujesz na allegro,czy mazidłach czy BU kwas mlekowy(ja mam 80% ale rozrabiam w hydrolacie) i delikatnie nakładasz na buzie.Zmywasz woda po 10 minutach. i nakładasz tłusty moicno krem.Po kilku dniach moze a nie musi zejsć skóra,łuszczyć sie,zejsć w płatach a spod niej wyjdzie cud malinka skóreczkaI tak co ok. 10 dni a potem raz na miesiac
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Brawa dla Natana
A na rodzinę szkoda słów i nerwów Ludzi myślą TYLKO o sobie, kolejny raz się to potwierdza. Żeby nie wiem o jakie wydarzenie chodziło, o czyje święto, czyją tragedią, i tak oni są najważniejsi.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Dziękuję kochana
Może w końcu się przełamię
A oczyszczanie na czym polega?

I powiedz - wszystko jedno która odżywka Altera? Bo ich jest kilka różnych.

Dziewczyny, rozbrajacie mnie
Oczyszczanie polega,ze szampon ma myć a nie dodawać objętości,coś tam coś tam i inne cuda wianki.Mycie to mycie a nie oblepianie silikonami.
Cytat:
narola
A skąd kwas mlekowy ? coż to ? a Vatika ?

zapałeczka to witaj w klubie, u mnie w rodzinie jest idenycznie. Jakbym sama pisała co napisałaś.
Już wyżej napisałam:allegro,mazidła ,BU.
Vatika to olej nałeb.
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Nerola gdzie kupujesz te specyfiki? w aptece czy drogerii? co to vatika?
te oleje to gdzie?

ja to co? wizaz nadrabiać jak dziecko pozwala.

nie da się wytłumaczyć racjonalnie zachowań niektórych ludzi. No nie da. Co nimi kieruje?

Zapaleczka nerwów Ci przysporzyli. Chrzciny to nie wesele.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

hej. Mam te http://allegro.pl/bajeczne-puzzle-pi...051179680.html i kilka dziewczyn od nas ( Brumek p) też je mają. Polecamy.
Oleje na mazidłach małe pojemnośći,allegro,sklepy ze zdrową zywnością.

Zjadłam pół dużej Nutelli

Dziubku Ty nie pitol tylko wyłaś z krzaków i się wbijaj
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 18:28   #1121
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Czy mogę prosić o kosultację w sprawie skuteczności klamr na wrastające paznokcie
Polecam klamry tego typu: http://www.strefaurody.rzeszow.pl/up...%20rzeszów.jpg

Ale to tylko w przypadku niewielkiego wrastania.. na takie mocne to już tylko metalowe, zakładane pod płytkę.. + do tego wszystkiego prawidłowe obcinanie, odpowiednie przypiłowanie boków paznokci i pilnowanie długości paznokcia..

Cytat:

Czekam na wiosnę Mniej ciuchów i spacerówkę

Dzisiaj byliśmy w chuście na bazarku, przynajmniej sobie świat pooglądał.
Noo to prawda.. niech już przyjdzie wiosna.. ja zanim ubiorę Hanię do wyjścia to ryk jest już niesamowity a i ja cała mokra.. moja panna nienawidzi ubierania rękawów.. wszystko przejdzie, ale jak mam jej w coś wkładać ręce -

Cytat:
no a potem z kolei - wpychał mi grzechotkę do buzi, udawałam że jem a ten chichotał się jak opętany[/COLOR]

Cytat:

Wiem, że durne pytanie.
Ja bym w przypisie dała tytuł książki z której jest cytat i potem dopisała w: i tu książkę, z której korzystasz..

Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam np: "Pan Tadeusz" W-wa 2000 [w "Ogniem i mieczem" W-wa 2000

Ale nie wiem czy tak jest prawidłowo

Hania odkryła nową zabawę.. leży na macie i rzuca sobie smoczek przed siebie i w bok i za nim leci.. i tym sposobem kręci się w kółko.. strasznie ją to rajcuje

Wprowdziłam jej kaszki zamiast jednego mleka i wcina ze smakiem chociaż strajk głodowy za nami
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 18:32   #1122
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

A u nas strajk głodowy trwa, i to chyba znów zębiska... ech
Stary 2012-02-20, 18:35   #1123
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Tu, muszę przyznać, że pod tym względem mam kochane dziecko - lubi się ubierać, uwielbia spacery, a jak zobaczy, że idziemy na spacer, to jest dzika radość i nawet czapka mu nie straszna. I grzecznie leży w gondoli Tylko muszę się dobrze wbić w jego porę spania, bo inaczej robi się niecierpliwy i zaczyna wymyślać

Nie ma głupich pytań - są głupie odpowiedzi
Ja bym zrobiła przypis "za:..... (tu książkę z której cytujesz)"
Moja też uwielbia wyjścia na spacer, czapka jej nie straszna i w gondoli chętnie śpi, a po przebudzeniu nie urządza histerii tylko leży grzecznie i delektuje się kolejną godzinę świeżym powietrzem

Tylko to " za:...." wtedy nie liczy się jako dodatkowe źródło, przynajmniej u mnie tak było. Ja w ten sposób ujmowałam już takie źródła, które były dla mnie naprawdę nieosiągalne, a pozostałe pisałam normalnie tak jakbym z nich bezpośrednio korzystała. Większość znajdowałam dla potwierdzenia danego źródła, a reszty mi się nie chciało. Pisanie takiej pracy to coś okropnie żmudnego....

A ja dopiero jem obiad z racji tego, że na zakupach zapomniałam kupić dla siebie jedzonka, musiałam czekać aż mięsko na zupkę się rozmrozi. Tym sposobem dopiero pomidorówka mi się zrobiła! Ale pychaaa wyszła.....
A Alę chyba uczulają te kaszki z serii "zdrowy brzuszek" z lipą i ze śliwką tak jej posmakowały, wcinała aż uszy jej się trzęsły i przez te kilka dni jak ją dostaje tak jej się znowu skóra pogorszyła!!! Żadnych nowości w obiadkach jej nie dawałam, wręcz ograniczyłam menu....te kaszki niby bezmleczne, robiłam je na pepti, ale dziś doczytałam, że mogą mieć śladowe ilości mleka..... To co już teraz tylko sinlac nam pozostaje???
Stary 2012-02-20, 18:53   #1124
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
1.Polecam klamry tego typu: http://www.strefaurody.rzeszow.p l/uploads/images/klamry%20na%20wrastające% 20paznokcie%20rzeszów.jpg

Ale to tylko w przypadku niewielkiego wrastania.. na takie mocne to już tylko metalowe, zakładane pod płytkę.. + do tego wszystkiego prawidłowe obcinanie, odpowiednie przypiłowanie boków paznokci i pilnowanie długości paznokcia..
2.Noo to prawda.. niech już przyjdzie wiosna.. ja zanim ubiorę Hanię do wyjścia to ryk jest już niesamowity a i ja cała mokra.. moja panna nienawidzi ubierania rękawów.. wszystko przejdzie, ale jak mam jej w coś wkładać ręce -
3.Hania odkryła nową zabawę.. leży na macie i rzuca sobie smoczek przed siebie i w bok i za nim leci.. i tym sposobem kręci się w kółko.. strasznie ją to rajcuje
4.Wprowdziłam jej kaszki zamiast jednego mleka i wcina ze smakiem chociaż strajk głodowy za nami
1. Ja bym musiała sobie taką klamerkę założyć bo jakos po porodzie zaczęło się u mnie wrastanie, nie bardzo mocno ale jednak jest to dokuczliwe. ;/
2. U mnie niestety ubieranie Julka jakiekolwiek to zaraz ryk a co do reszty to tak samo jak u Was.
3. No to fajną ma zabawę
4. Ja tez tak zrobiłam dodaję mu kaszki Nestle ryżowej do mleka owoce leśne i ładnie je Obliczyłam, że dziś przez noc wypił ok. 500 ml mleka tylko nie wiem czy to mały czy dużo jak na 6 miesięczniaka i 2 pobudki

Cytat:
1.Moja też uwielbia wyjścia na spacer, czapka jej nie straszna i w gondoli chętnie śpi, a po przebudzeniu nie urządza histerii tylko leży grzecznie i delektuje się kolejną godzinę świeżym powietrzem
2.A ja dopiero jem obiad z racji tego, że na zakupach zapomniałam kupić dla siebie jedzonka, musiałam czekać aż mięsko na zupkę się rozmrozi. Tym sposobem dopiero pomidorówka mi się zrobiła! Ale pychaaa wyszła.....
A Alę chyba uczulają te kaszki z serii "zdrowy brzuszek" z lipą i ze śliwką tak jej posmakowały, wcinała aż uszy jej się trzęsły i przez te kilka dni jak ją dostaje tak jej się znowu skóra pogorszyła!!! Żadnych nowości w obiadkach jej nie dawałam, wręcz ograniczyłam menu....te kaszki niby bezmleczne, robiłam je na pepti, ale dziś doczytałam, że mogą mieć śladowe ilości mleka..... To co już teraz tylko sinlac nam pozostaje???
1. Strasznie Ci zazdroszczę
2. A ja właśnie się głodna zrobiłam a niedawno jadłam. Ludzie ile człowiek może jeść bo ja cały czas chodzę głodna. Mam wrażenie jakby te jedzenie przeze mnie "przelatywało"...
Zrobiłam tartę francuską z jabłkami i jabłka w cieście francuskim ale wolałabym się najeść czegoś słonego. Babie nie dogodzisz...
A Juliś śpi, znów zasnął w 5 minut. Obudzi sie to kąpać i znów spać

Kornelia 04.02.2016

Stary 2012-02-20, 19:00   #1125
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Zdrówka dla Adasia

bella, dzięki też mam nadzieję że to tylko od zębów...
Cytat:

oby szybko nastrój wrócił

Cytat:
Az jestem ciekawa co lekarz powie. Daj znac jak wrocicie.

wróciliśmy
Generalnie wszystko ok, osłuchowo czyściutko, wg lekarki dziecko w bardzo dobrym stanie.
No i teraz - gorączka albo od zębów (bo mocno spuchnięte)- to powinna np rano minąć albo trzydniówka. Mam obserwować a w razie jakichkolwiek zmian dzwonić do pani.
Mówiła że może się tak czasem dopiero infekcja rozwijać ale to mało prawdopodobne.
I na wszelki wypadek zrobić badanie moczu żeby to też wykluczyć.
Ale bardzo fajna pediatra. Pierwszy raz u niej byłam, koleżanka polecała, ale chyba będę tam jeździć. Fajne ma podejście do dziecka, no i do ludzi w ogóle - mam z wynikami dzwonic, a jakby nie odbierała kiedykolwiek to pisać smsy, na pewno się skontaktuje. Bardzo pozytywne wrażenie na mnie zrobiła.
Teraz proszę o trzymanie kciuków żeby gorączka zeszła i nie trzeba było zabiegu przekładać, chciałabym to już mieć za sobą....

No i 8 kg waży
Mam nadzieję że was nie zanudziłam

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-02-20 o 19:02
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:06   #1126
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
1. Ja bym musiała sobie taką klamerkę założyć bo jakos po porodzie zaczęło się u mnie wrastanie, nie bardzo mocno ale jednak jest to dokuczliwe. ;/
2. U mnie niestety ubieranie Julka jakiekolwiek to zaraz ryk a co do reszty to tak samo jak u Was.
3. No to fajną ma zabawę
4. Ja tez tak zrobiłam dodaję mu kaszki Nestle ryżowej do mleka owoce leśne i ładnie je Obliczyłam, że dziś przez noc wypił ok. 500 ml mleka tylko nie wiem czy to mały czy dużo jak na 6 miesięczniaka i 2 pobudki

1. Strasznie Ci zazdroszczę
2. A ja właśnie się głodna zrobiłam a niedawno jadłam. Ludzie ile człowiek może jeść bo ja cały czas chodzę głodna. Mam wrażenie jakby te jedzenie przeze mnie "przelatywało"...
Zrobiłam tartę francuską z jabłkami i jabłka w cieście francuskim ale wolałabym się najeść czegoś słonego. Babie nie dogodzisz...
A Juliś śpi, znów zasnął w 5 minut. Obudzi sie to kąpać i znów spać

500ml to chyba dużo jak na nocne jedzenie a w dzień ile je mleka?
Mi się żołądek kurczy jak tż wyjeżdza i nie gotuje codziennie obiadków kolacyjek itp. tylko podjadam cos w ciągu dnia, chyba, że teściowa coś gotowego przywiezie. Po prostu nie chce mi się dla samej siebie nic robić. Dzisiaj ugotowałam juz po dłuuugim czasie zupke, będę miała na 3 dni Ale jak tż wróci to nadrobię i wtedy na wieczór mam brzuchol jak w drugim trymestrze ciąży

Wy jeszcze przed kąpielą, a moja już śpi na noc......Kurcze normalnie dzieci chodzą spać po dobranocce a moja po teleexpresie autentycznie ok 17.30 muszę już ją kąpać, bo już jest straszna maruda zmęczeniowa!

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:

wróciliśmy
Generalnie wszystko ok, osłuchowo czyściutko, wg lekarki dziecko w bardzo dobrym stanie.
No i teraz - gorączka albo od zębów (bo mocno spuchnięte)- to powinna np rano minąć albo trzydniówka. Mam obserwować a w razie jakichkolwiek zmian dzwonić do pani.
Mówiła że może się tak czasem dopiero infekcja rozwijać ale to mało prawdopodobne.
Ale bardzo fajna pediatra. Pierwszy raz u niej byłam, koleżanka polecała, ale chyba będę tam jeździć. Fajne ma podejście do dziecka, no i do ludzi w ogóle - mam z wynikami dzwonic, a jakby nie odbierała kiedykolwiek to pisać smsy, na pewno się skontaktuje. Bardzo pozytywne wrażenie na mnie zrobiła.
Teraz proszę o trzymanie kciuków żeby gorączka zeszła i nie trzeba było zabiegu przekładać, chciałabym to już mieć za sobą....

No i 8 kg waży

Dobrze, że to nic poważnego, zresztą po nastroju Adasia można się było tego spodziewać. oby to tylko/aż ząbki były powodem tej gorączki.
I brawa za wagę waży tyle co moja Ala
No i super, że na taką lekarkę trafiliście!
Stary 2012-02-20, 19:07   #1127
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Marina a ten fragment co chcesz zacytować nie ma przypisu? Ja bym przypis przepisała

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:31   #1128
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
słońce tą gumę naciągasz na oparcie ze spacerówki, szczególnie jak na całkiem leżąco kładziesz to wtedy jest naciągnięta a jak siedzi dzieć to po prostu jest z tyłu. Ta dopinka wypełnia lukę właśnie jak dziecko leży,żeby np nie wiało.

Dziękuję Ci Dobra Kobieto Nawet mi do głowy nie wpadło, że to ma tak wisieć i kombinowałam Ale faktycznie jak się rozłoży na płasko, to wszystko robi się jasne

Też nie umiem się wbić
A co do nastroju, to

Aania dobrze, że to nic poważnego i niech gorączka idzie precz
Kajool a jak Szymek? No chyba, że pisałaś a ja przegapiłam

Dominik śpi, TŻ w pracy. Luuuuzzzzz

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:35   #1129
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:

No i 8 kg waży
Mam nadzieję że was nie zanudziłam [/COLOR]
Ale super, że osłuchowo czysty.. mocno trzymam kciuki, żeby gorączka spadła

I za wagę

Cytat:
Wy jeszcze przed kąpielą, a moja już śpi na noc......Kurcze normalnie dzieci chodzą spać po dobranocce a moja po teleexpresie autentycznie ok 17.30 muszę już ją kąpać, bo już jest straszna maruda zmęczeniowa!
Moja chodzi się kąpać po Klanie

Gwiazda śpi.. nie obyło się bez scen.. ale koniec końców wciągnęła 250ml mleka i padła ciszaaaaaa
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:42   #1130
alibany
Rozeznanie

http://bachormagazyn.pl/2012/02/13/n...armic-bachora/

Takie na czasie u nas
Oczywiście omijając słowo "bachor"
Stary 2012-02-20, 19:51   #1131
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:

wróciliśmy

No i 8 kg waży
To dobrze, że trafiliście na taką fajna pediatrę bo to skarb
Oczywiście trzymam
za wagę

Cytat:
1.500ml to chyba dużo jak na nocne jedzenie a w dzień ile je mleka?
2.Mi się żołądek kurczy jak tż wyjeżdza i nie gotuje codziennie obiadków kolacyjek itp. tylko podjadam cos w ciągu dnia, chyba, że teściowa coś gotowego przywiezie. Po prostu nie chce mi się dla samej siebie nic robić. Dzisiaj ugotowałam juz po dłuuugim czasie zupke, będę miała na 3 dni Ale jak tż wróci to nadrobię i wtedy na wieczór mam brzuchol jak w drugim trymestrze ciąży

3.Wy jeszcze przed kąpielą, a moja już śpi na noc......Kurcze normalnie dzieci chodzą spać po dobranocce a moja po teleexpresie autentycznie ok 17.30 muszę już ją kąpać, bo już jest straszna maruda zmęczeniowa!
1.No właśnie nie wiem W dzień dziś zjadł tak:
9.00 170 ml kaszki z owocami na gesto ze słoika
12.30 mały słoik obiadku
14.00 120 ml mleka
16.00 cały jogurcik
18.00 120 ml mleka
i tyle
2. Ja jak jestem sama to tez mi się nie chce gotować ale za to wtedy maniakalnie wsuwam sałatki bo je wręcz uwielbiam od dzieciństwa
3. No Irokez zasnął o 18.30 i śpi dalej więc może to na noc już nie wiem, zobaczymy...
U nas czasem było tak, że koło 17.00 zasnął i budził się rano. Ahh żeby zawsze tak było

Cytat:
U mnie taki sam luuz
Cytat:
Moja chodzi się kąpać po Klanie

Gwiazda śpi.. nie obyło się bez scen.. ale koniec końców wciągnęła 250ml mleka i padła ciszaaaaaa
Fajna pora
Tez się ciszą upajam... tylko ja, Kiepscy w TV i stukanie w klawisze... Chwilo trwaj!

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

ćżąłam,
Cytat:
http://bachormagazyn.pl/2012/02/13/n...armic-bachora/

Takie na czasie u nas
Oczywiście omijając słowo "bachor"
Hah czytałam, fajne.
Dużo już u nich przeczytałam, TŻ też. My mamy dość specyficzne poczucie humoru..
Alee... nie każdemu się podoba

Kornelia 04.02.2016

Stary 2012-02-20, 20:00   #1132
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
ciszaaaaaa
Cytat:
Chwilo trwaj!

Taaaak. Gdyby mi się tylko nie chciało tak spać

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:30   #1133
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Chrzciny udane Wczoraj było wszystko ok Natan w kościele prze grzeczny
Ksiądz tylko zrobił oczy jakby ufoludka zobaczył, jak na niego popatrzył, że takie duże dziecko i jeszcze nie chrzczone było....

Tylko przed chrzcinami wielka afera rodzinna, bo jak zwykle rodzina z mojej strony musi robic problemy ze wszystkiego;/ Aż ryczałam przed chrzcinami, bo dość miałam, bo to chyba ja decyduje, kogo zapraszać, a kogo nie.

Rodzice męża powiedzieli, że po chrzcinach zrobią u siebie obiad itd. A my zaprosiliśmy tylko chrzestnych Natana (brata mojego męża i siostrę mojej mamy) no i wiadomo moich rodziców. Po co miałam zapraszać więcej osób? Ja rodzeństwa nie mam, a dwie siostry męża nie mogły przyjechać.

Chodzi w tym wszystkim o to, że pół mojej rodziny się obraziło, a od mojej babci usłyszałam, że ja powinnam zaprosić całą swoją rodzinę, łącznie z moimi ciotkami, wójkami i ch*j wie kim;/ A jak mówię, że mój Hubert (mąż) ma 2 razy większą rodzinę i on też musiał by ich wszystkich zaprosić, to ona do mnie: A PO CO?
No tak, bo Ci ode mnie się czują chyba jak władcy i panowie świata, a Huberta rodzina jest nie ważna. Egoiści i tyle.
Z resztą nie stać nas na przyjęcia na miare drugiego wesela ;/ Ludzie nie wykazują odrobiny zrozumienia.

Do kogo mam iść z pała
To się nazywa "wyrozumiałość"

Cytat:

wróciliśmy

No i 8 kg waży
To dobrze że to nic poważnego

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:31   #1134
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Polecam klamry tego typu: http://www.strefaurody.rzeszow.pl/up...%20rzeszów.jpg

Noo to prawda.. niech już przyjdzie wiosna.. ja zanim ubiorę Hanię do wyjścia to ryk jest już niesamowity a i ja cała mokra.. moja panna nienawidzi ubierania rękawów.. wszystko przejdzie, ale jak mam jej w coś wkładać ręce -
Tak, tak !
Bo w kombinezonie nie można rąk do buzi pchać

Fajnie u lekarza było:
Lekarka: dobrze, proszę go ubrać i usiąść to porozmawiamy
Ja: Niestety - jak go ubiorę, to już na pewno nie usiądę

Ps. dziękuję za konsultację online
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:33   #1135
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]Vaniliowa ciagle zapominam...jak glowka Krystianka? Wyrownuje sie? Bo to Ty o tym pisalas, czy pomylilam? Antkowi, widze, ze pomalu sie wyrownuje.
Też miałam o główkę Antosia pytać i ciagle zapominam ach ta skleroza fajnie że u Was sie wyrównuje u nas też
Cytat:

No i 8 kg waży
Mam nadzieję że was nie zanudziłam [/COLOR]

Za wage
Taka fajna pediatra to skarb

Krystek też już śpi , tylko dziś wypił samo mleko bez kleiku aż 250 ml i ciekawa jestem czy sie obudzi w nocy
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 21:02   #1136
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
wróciliśmy

No i 8 kg waży
He, he...pomyslalam sobie, ze my to jestesmy jak lekarz, bo to samo Ci mowilismy.
Ale na powaznie, to dobrze, ze maly zdrowy. Oby goraczka przeszla!
Ladna waga (Antek tez tyle wazy)

Cytat:
Wydaje mi sie, ze 500 ml to duzo, zwlaszcza, ze w dzien jak piszesz nie pije tyle. Moze jednak mu brakuje tego mleka?

Cytat:
I spi az do rana bez pobudek? Zazdroszcze!

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Też miałam o główkę Antosia pytać i ciagle zapominam ach ta skleroza fajnie że u Was sie wyrównuje u nas też
Super!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 21:04   #1137
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Czy ktoryś z naszych bobasów ma te kluczyki:
http://allegro.pl/fisher-price-uczac...153588322.html

Chciałbym kupic, ale u nas w sklepach nie ma, a z all nie wiem czy łandne pioseneczki graja
My mamy te kluczki ale B sie jeszcze nimi zbytnio nie bawi boje sie ze sie uderzy.Ale Oluś się Nimi bawi śpiewają, mówią jakieś słowa i każdy kluczyk ma coś do przesuwania itd
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 21:06   #1138
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Biedne chorutkie dzieci
I Iza i Krystian tez

Marzenko to sie psiaczek nacierpiał.Dużo zdrówka dla niego!

Paticzku-myje odzywka,masuję,chwile posiedzi i spłukuję.
Oleje :nawet i oliwa z oliwek,rzepakowy,kokosowy ,rycynowy na suche włosy na kilka godzin,po czym sie myje zwykle odżywką ale rycynowy cieżko,więc lepiej szamponem delikatnym.
Po myciu odzywka bez spłukiwania.

Pieleszko
a kuzynka Haniuśki to isnta Pieleszka
Wiosna idzieSzykuj się na spotkanko,tylko daj znać kiedy Ci pasuje
to zdrowka dla twoich dzieciaczkow tez. A olej rzepakowy to poleca moj maz i moja szwagierka, najlepszy. Tylko najlepszy taki tloczony na zimno ale nie wiem czy u nas dostepny. On wtedy tak intensywnie pachnie.

Cytat:
narola
A skąd kwas mlekowy ? coż to ? a Vatika ?

zapałeczka to witaj w klubie, u mnie w rodzinie jest idenycznie. Jakbym sama pisała co napisałaś.
Chcesz Vatike?? Wysle ci, bo naprzywozilam tego olejku z Nepalu strasznie duzo i jeszcze amle, ale nie wiem czy jeszcze mam. W ogole ostatnio mysle aby sprowadzac kosmetyki z Nepalu i sprzedawac. Maja swietne maseczki takie papki i olejki do wlosow, wode rozana. Wszystko poprzywozilam i mi bardzo sie sprawdza. A ten olejek Vatika to super sprawa i jak pieknie pachnie. Patik moze i dla ciebie buteleczka mala sie znajdzie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
mam do Was pytanko-kupowałyście może takie piankowe puzzle na podłogę?jeśli tak to czy może na allegro?czy nie okzało się,że np śmierdzą albo cś w tym rodzaju?Jeśli macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę to będę wdzięczna za namiary
pozdrawiam
ja mam te http://allegro.pl/bajeczne-puzzle-pi...051179680.html ale jeszcze nieodebrane z poczty :P

Cytat:
Hej Oj baby, baby Was nadrobić to normalnie ciężko

Dziękujemy M y również życzymy 100 lat wszystkim solenizantom!

ja się wybieram na studium kosmetyczne od września bo zawsze bardzo mnie to interesowało, ponafto uwielbiam chemię, biologię, anatomię

Zgadzam się, ja tak robię i włoski potem są baaaardzo fajne, a jak się używa olei (ja- awokado, rycynowy, z orzechów włoskich, oliwę z oliwek, rzepakowy) plus waxa co jakiś czas to naprawdę rewelacja
Aa... któraś się mnie pytała czy wieczór z mężem mi się udał więc odpowiadam... a owszem
Brumek, Telik dziekuje za pochwałę jakobym byłą dobrą mamą :cmok
Brumku ja też mam zamiar się od czasu do czasu balkonować bo czasem nie chce mi się wychodzić. A gry planszowe uwielbiam tak jak Ty (Monopoly miłością dozgonną.)

U nas działą metoda "Niani Kajool"! Dziś połozyłąm Irokeza w łóżeczku i w 3 minuty zasnął. Już któryś raz z rzędu nam się udało.
Brawo dla Irokeza

Cytat:
Dziękuję Ci Dobra Kobieto Nawet mi do głowy nie wpadło, że to ma tak wisieć i kombinowałam Ale faktycznie jak się rozłoży na płasko, to wszystko robi się jasne

Też nie umiem się wbić
A co do nastroju, to

Aania dobrze, że to nic poważnego i niech gorączka idzie precz
Kajool a jak Szymek? No chyba, że pisałaś a ja przegapiłam

jacieee Szymon dzisiaj lepiej, bo juz nie mial goraczki ale nie chcial jesc. Taki bidulek wtulal sie we mnie i wisial mi na rekach.
Stary 2012-02-20, 21:15   #1139
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki,
melduje sie że żyje

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Kuszące jest to co piszesz! Szczególnie po dzisieszjej nocy... Daj znać co cyce na to
Ile Lila zjada Ci chrupków a raz? Zosa prawie trzy takie długie proste patyki około 15 cm
ja daje jej te krótkie flipsy i zjada ich tak z 10-15 szt, ale połowa zostaje na zewnątrz, na bluzce, stoliku bo robi z nich takie przememlane kulki

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pytanie daje Krystkowi dwa razy dziennie kaszke czy to nie za dużo ?
moim zdaniem nie, zależy też ile tej kaszki zjada i jakie...
ja daję raz dziennie, na śniadanie

Cytat:
jutro ide do pracy
i jak było w robocie?

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

U nas dramat - Zuz ma katar a raczej katarzysko. Gluty siedzą tak głęboko, że fridą nie daję rady ich wyciągnąć. Przez jej katar poszłam spać o 3.00, co pół godziny płacz, walka z glutami i o 8.00 mała gotowa zacząć nowy dzień. Może spałam ze 3 godziny łącznie... Jeszcze nasivin się skończył .

NIE LUBIĘ KATARU!!!
jak tam żyjecie z tym katarem??

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Boże zapomniałam moja Nati kończy dzisiaj 7 miesięcy
zaległę buziaki dla 7-miesięcznej Nati

Cytat:
AAAA właśnie przez to wszystko zapomniałam, że moje dziecko kończy 7 miesięcy wstyd
i dla Ali też ślę zaległe buziaki

Cytat:

Dziewczyny mam pytanie (na czerwono ) czy jak w listopadzie skończyła mi się umowa o prace i byłam dalej na macierzynskim z ZUSu, dostałam tylko św.pracy to powinni mi jeszcze pit dosłać?
powinni Ci przysłać

Cytat:

Lila tarasuje się codziennie, jak wracamy z Filipem ze spaceru to ona przeważnie jeszcze śpi to wstawiam ją na taras i ona dalej sobie tam śpi i spaceruje często więc jest na dworzu ponad 3h

Cytat:
wróciliśmy

No i 8 kg waży

to dobrze że to nie jest żadna infekcjazdrówka dla Adasia
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 21:23   #1140
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Kupujesz na allegro,czy mazidłach czy BU kwas mlekowy(ja mam 80% ale rozrabiam w hydrolacie) i delikatnie nakładasz na buzie.Zmywasz woda po 10 minutach. i nakładasz tłusty moicno krem.Po kilku dniach moze a nie musi zejsć skóra,łuszczyć sie,zejsć w płatach a spod niej wyjdzie cud malinka skóreczkaI tak co ok. 10 dni a potem raz na miesiac
Oczyszczanie polega,ze szampon ma myć a nie dodawać objętości,coś tam coś tam i inne cuda wianki.Mycie to mycie a nie oblepianie silikonami.
Już wyżej napisałam:allegro,mazidła ,BU.
Vatika to olej nałeb.

Oleje na mazidłach małe pojemnośći,allegro,sklepy ze zdrową zywnością.

Zjadłam pół dużej Nutelli

Dziubku Ty nie pitol tylko wyłaś z krzaków i się wbijaj
ja nie rozumieć!!! jeszcze jedno - czego nie maja miec odzywki? tego silikonu czy czegos jeszcze? i co to sls???

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości