|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Cytat:
![]() Kajool nie daj się niani ![]() My z Tz Wkurza mnie, irytuje. I nie mogę się doczekać wtorku aż pójdzie znowu do pracy. Okropna jestem nie? Dobranoc |
||
|
|
|
#1022 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Co do tańczenia u mnie Emilie ma identycznie z teściem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Potrafiła zjęść UU i wszystko ulać do 2h. Zjadła deserek to co chwile jej się odbijało i ulewała. Mamy na dole 2 ząbki i napuchnięte raczej dziąsła u góry. Cytat:
Natli, Ala,Helenka,Karolinka, Julia ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Lili i cały czas chodzi o wizaż ?! |
||||
|
|
|
#1023 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2my zrobiliśmy taki ekspresowy, ale było brzydko, smutno, szaro itp ale po spacerku Jaś ładnie spał przy uchylonym balkonie 3) u nas to samo pozatym tz zawsze po pracy wyciąga komputeri... dalej pracuje 4) yes, yes, yes wpadajcie brumeczku choćby dziś na wspólne gotowanie i granie a powiedz ki jaką gre planszową polecasz-tylko nie za trudną bo telik blondynka ![]() a mnie bardzo cieszy jak znajom maja przyjsc wieczorem Jas spokojnie śpi a my cichutko i miło spedzamy wieczór a jeśli zamruczy albo zapłacze to zaraz jestem przy nim Cytat:
podczas ssania ciągnie mnie za włosy, macha rączką, ciągnie za nogawke itd też podejrzewam niesmiało zęby u Jasia ale kreseczek brak-pewnie znowu fałszywy alarm Cytat:
śle wam wirtualną moc uzdrowienia Dżony usnął po bojach
|
|
#1024 |
|
Zadomowienie
|
zanetko moje mleko pije, tylko ja jestem na diecie beznabialowej. NO i musze uwazac co malemu podaje. Ja nie mam alergi, Tz tym bardziej. W ogole myslalam, ze nasz miksik genetyczny bedzie mocniejszy a tu dupa
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- teliku dziekuje bardzo. A co do gier, ja nie Brumek ale u nas ostatnio uwielbiamy grac w memory, co prawda nie planszowa ale jest swietna
|
|
#1025 | ||
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() Natalia, Alicja, Karolina, Julia wszystkiego najlepszego dziewczynki ![]() ![]() I dziękuję wszystkim wizażowym ciociom w imieniu Helenki za życzenia ![]() Cytat:
(moja teściowa nie do końca sobie poradziła z Helenką, jak my byliśmy w kinie na nim)Cytat:
ja też dzisiaj raczyłam się karmi ![]() |
||
|
|
|
#1026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1027 |
|
Wtajemniczenie
|
Natalka, Alicja, Helena, Karolina, Julia - wszystkiego najlepszego maluszki
|
|
#1028 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Byliśmy po południu na zakupach i jakoś mnie wymęczyły. Nigdy wcześniej (czyt. przed czasami Tymcia) nie zdarzało mi się to bo kochałam łażenie po sklepach. Teraz raz dwa i chcę do domu I w sumie kupiliśmy tylko spozywcze rzeczy + prezent dla teściowej (jutro ma urodziny), bo lodówki chcieliśmy pooglądać ale ani w Saturnie ani w Euro nie było nic, co mnie interesowało...Tymcio miał dziś świetny humor cały dzień. I nie spał, jak za dawnych czasów, ani minutki Za to teraz po kąpieli padł na amen ![]() A propos Tymcia - czy Wasze dzieci też ze wszystkich zabaw najbardziej lubią jak je gryziecie? Bo Tymcio uwielbia ja warczę i go lekko gryzę. W nóżki, dłonie, boczki, szyjkę. Nic (nawet "fruwanie" które jest chyba na II miejscu) nie doprowadza go do takich ataków śmiechu jak to Przy czym nie wystarczy udawać że się gryzie, tak jak robi mój mąż - to nie zadziała do końca. Trzeba autentycznie lekko go muskać zębami Cytat:
![]() A dlaczego kosmetyczka nie ufa swoim koleżankom po fachu? ![]() edit: już doczytałam. Smutne to i nieuczciwe Ja do kosmetyczki chodzę bardzo rzadko i nie mam w związku z tym żadnej "swojej". A takie markowe salony też takie machlojki robią, jak myślisz? Typu Eris, Clarins? Bo takim zawsze ufałam...Cytat:
![]() 2. Fuj, aż tak paskudne macie powietrze? Ja nawet nie wiem, jak jest w Warszawie, nigdy się tym nie interesowałam. Ale dziś nosa nie dało się wystawić, taki deszcz lał ![]() 3. Tak, tak., to jeden z objawów. Szykuj się więc na zębiska A dziewczynki ile miały, jak się im pierwsze pokazały?Cytat:
![]() No i dziel się tymi fajnymi rzeczami!!! Chyba już śpi? ![]() Cytat:
![]() To Ci się oklaski należą ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że do nas nie dojdzie ![]() Cytat:
Ale jakoś czuję że to jedniodniowy wybryk ![]() 3. TAAAAKKK!!! To samo! Co za goście ![]() Dla mojego praca i czas wolny to jedno i to samo. Nigdy się nie kończy... 4. Ale bym wpadła! Z gier to zależy dla ilu osób. Bo dla dwóch to ograniczona ilość fajnych jest, ale jeśli chodzi o takie dla czwórki na przykład, to aż ciężko wymieniać. Oczywiście stare dobre Monopoly. Ostatnio graliśmy w Wysokie Napięcie i całkiem mi się podobało (to jest podbne do Monopoly, bo ekonomiczne, tylko tematyka inna, sens ten sam) Super jest Cluedo - taka kryminalna. Fajna (bardzo fajna) jest "Hej, to moja ryba". Wbrew pozorom wcale nie dla dzieci i tę bym chyba najbardziej polecała (na równi z Cluedo).A! I Kill Doctor Lucky. Ta też super - trzeba zabić doktorka ![]() Przymierzam się teraz do nowej gry Agricola Torfowisko. Ponoć fajna, ale to tylko ze słyszenia wiem, bo nawet jej nigdy nie widziałam na oczy. A co do zębów - kreseczki nie muszą być, żeby zaczynało dziecia męczyć, wierz mi - mówi Ci to kobieta po przejściach z dwoma jedynkami ![]() U nas objawy: ból dziąseł, gorsze jedzenie/spanie, ulewanie, były ze dwa tygodnie przed kreseczkami. A kreseczki pojawiły się dopiero ok. 2 dni przed przebiciem zęba. Cytat:
![]() A najbardziej lubię w niej to że, o ile w innych grach idzie mi tak sobie , w tej wszystkich ogrywam
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-02-19 o 23:20 |
|||||||
|
|
|
#1029 |
|
Wtajemniczenie
|
A Brumka gdzie wcięło?! Resztę nocnej obsady widzę na pasku
![]() edit: o już jest
|
|
#1030 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hipp ma kaszki bez cukru i nestle-ta seria zdrowy brzuszek. Cytat:
Pewnie, że nie musi tylko on to uwielbia. Jak widzi tatę, który wychodzi na polowanie to nie odstępuje go na krok- chłopak wpada w "depresję" kiedy go nie zabiera. To na szczęście jego pierwsze obrażenie po polowaniu. Wcześniej łapy miał mnóstwo razy szyte, ale to przez ludzką głupotę- potłuczone szkło w lesie/parku/jeziorze... Ma strasznego pecha do takich urazów. Cytat:
Jedyny pozytyw, że będziesz mogła dłużej pobyć z synkiem. Oby szybko mu przeszło.Natalko, Alu- wszystkiego dobrego dziewczynki! |
|||
|
|
|
#1031 |
|
Wtajemniczenie
|
ha... i zostalam sama....
wlasnie obejrzalam sobie Jonhny English reaktywacja, super komedia POLECAM Wczoraj za to ogladalam Czarnego Łabędzia, bardzo mi sie ten film podobal, kto nie ogladal musi nadrobic Na jutro mam juz gotowy Dziewczyna z tatuazem....zobacze czy naprawde dobry tak jak mowia Zmykam co tu bede monolog prowadzic...
|
|
|
|
#1032 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry w nowym tygodniu!
Kiedy mnie tu nie ma przyswajam podstawy urozmaicania diety. Opisałam też "poród" ale to raczej dla fanów "Chrurgów" opis. Martwię się, że Filutek za dużo śpi. Czy niemowlak może za dużo spać? ![]() ---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1033 |
|
Wtajemniczenie
|
oooo Brida
Filutek za duzo spi??? to czyli ile? |
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek - ja się chyba nie skusze, bo nie trafie pana Fasoli
![]() Nie wiem czy może, raczej odwrotne problemy z reguły mamy mają ![]() No właśnie, ile śpi, że uważasz że to dużo? Uff, skończyłam księgować miesiąc przed chwilą i padam
|
#1035 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszędzie piszą o trzech dwugodzinnych drzemkach. Faktycznie w nocy dużo śpi, jak na 5-miesięczniaka, ale to sie chyba cieszyć należy
|
|
#1037 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co mi przypomina, że muszę znaleźć księgową albo rozpoznać zagadnienie kpir
|
|
|
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
Przed chwilą gdzieś znalazłam, że średnio w tym wieku maluch śpi ok. 15 godzin.
|
#1039 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale w dzień wydaje mi się, że ledwo coś zje i już jest śpiący ![]() No ale dobrze, grunt że to ok. Miałam moment zastanowienia. ---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Idę parę stron wstecz
|
||
|
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.poradnikmamy.pl/Noworodki...-niemowle.html Tu sa jakies liczby. Ty idziesz nadrabiać, a ja idę spać DO jutra
|
|
#1041 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Moja kuzynka we własnym gabinecie kupuje lakiery do paznokci za 3zł z tak zwanych "grzebaków" i przelewa do buteleczek po profesjonalnych lakierach Cytat:
![]() Dziękuję za linki. Wychodzi na to, że mam śpiocha ale takiego mieszczącego się w normach Cieszę się, że już poniedziałek i zostajemy z Filutkiem sami, jakoś w te weekendy w ogóle nie mam czasu ---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ---------- Cytat:
Cytat:
Nie wiedzialam, że jest druga część ale już się napaliłam, bo faktycznie zakończenie pozostawia niedosyt. |
|||||
|
|
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() raczej nie ale jak za dużo to oddaj trochę tego snu A tak w ogóle to dzień dobry. Adaś ma gorączkę, w nocy 38.5, dostał syrop, to spadło tylko o 0,7 stopnia Jadę do lekarza za chwilę. Najdziwniejsze że poza tym nic. Gada, chichra się, wesoły..... mam nadzieję że nic go nie dopadło..
|
|
|
#1043 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Noc lepsza od ostatnich. Czyli bez płaczu, z samym marudzeniem ![]() No ale pocieszające jest to, że mleczaków jest tylko 20, nie? Sara, Karolina, Bruno, Nataniel, Julek za kolejne skończone miesiące.Komu w drogę temu czas. Zbieram się do pracy
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny mam pytanie (na czerwono |
|
|
|
|
#1045 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a komu w droge temu buty ukradli :P
|
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
Kajoolku szkoda mi Szymka i Ciebie że się męczycie co chwila z infekcjami, choróbskami.
W szpitalu? O nieee Mam nadzieję że w domu sobie poradzicie. Aniaa i u Was gorączka? no ale jak Adam radosny to chyba taka bez przyczynowa? Jaciee to tak za jutro te gratki dla Sary dziękujemy.O Brida jest. Ładnie Ci śpi... W nocy pobudka co 2h. Od 6 na nogach. Sara zaczyna się katarzyć. Bu.
|
#1047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba powinni. Ja dostałam, a umowa skończyła mi się z końcem grudnia. Nie byłam na macierzyński ( bo mi się nie należał) tylko na zasiłku chorobowym z zus i pit mam. Ależ się zdziwiłam.
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie tak Sarenko, brawo!!! ![]() ![]() Karolina, Bruno, Nataniel, Julek, gratulacje! ![]() patik, no właśnie nie wiem, mam nadzieję że nic poważnego... lekarka kazała mi przyjechać dopiero o 14.00 a wcześniej dawać syrop..
|
|
|
#1050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Patiku dziekujemy ![]() Sara, Karolina, Bruno, Nataniel, Julek sto lat. Ja tez jade do lekarza niedlugo, nie chcialam malego z niania zostawiac ale nie wiem czy dostane zwolnienie :/
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

)

no ale co zrobić, sam sobie nauczył - teraz Adaś na widok dziadka ręce wyciąga, i jak go weźmie - łap za palec i tańczyć 

Ale leje od rana, bez chwili przerwy. Nie mżawka, tylko wielki, gęsty deszcz 

piesek na pewno dojdzie do siebie raz dwa !

zębole