Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 00:03   #2071
clauudik
Rozeznanie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
wiesz, jesli chodzi o kolor wozka, to myslalam o brazie. podoba mi sie niby czerwony, ale nie wiem czy Antos dobrze sie by w nim czul Jeszcze musze sie z mezem tam przejechac, bo na razie ogladalam z mama, ale wozek mi sie podoba. a co do ceny to 1400 zlotych. a jak u Ciebie?
a slub bralam w swoim miescie, czyli widze ze nie musze, ale maz dzisiaj odebral wiec nie robi mi to w sumie wiekszej roznicy

polecam na zgage migdaly u mnie genialnie sie sprawdzaja

ja sie czuje srednio, tez ciezej mi sie oddycha i strasznie szybko sie przejadam malo zjem a czuje sie jakbym nie wiadomo co pochlonela

przepraszam za brak polskich znakow, ale pisze z kompa szwagierki a nie wiem jak sie u niej je robi
Spoko nie mordujemy za brak polskich znaków mi się strasznie podoba granatowy z taką niebieską krateczką, a mężowi brąz z pomarańczowymi wstawkami. Do soboty mamy czas na decyzję, bo jedziemy zamówić. Ja znalazłam 2w1 za 1290 zł dokładnie. Z tym, że na pewno kupimy tam też łóżeczko (kołyskę) i być może całą resztę wyprawki, a wówczas możemy liczyć na jakiś rabacik jeszcze
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32440382]Mój mały chyba stara się mnie pocieszyć, bo ja tu siedzę zapłakana przez te kłótnie, a on mi fika i poprawia humor Słyszałam, że jak mama jest smutna, to dziecko jest spokojne... Mam nadzieję, że moje emocje mu się nie udzielają [/QUOTE]
Bez nerwów na pewno skacze żeby nie dostarczać Ci kolejnych zmartwień

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 01:36   #2072
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Dziewczyny, a myślałyście o profesjonalnej sesji zdjęciowej z brzuszkiem? Ja już jestem zdecydowana, tylko czekam aż mi brzuch urośnie
Ja bede sobie robila ale dopiero gdzies pod koniec marca - polowa kwietnia bo brzuszek jeszcze maly

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 06:13   #2073
Tacca
Zakorzenienie

Witam z rana!
My dziś śmigamy do dentysty. Zajrzę później. Może uda mi się też coś w domu zrobić, bo wczoraj byłam tak rozleniwiona, że szok...
Pa!
Stary 2012-02-21, 08:52   #2074
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Czesc

Dzisiaj wyszłam ze szpitala. Wszystko jest ok. Córcia jest nadal córcią. Dodatkowo zrobili mi obciążanie glukoza wynik ok. Dostałam kroplówki, które pomogły i nie mam twardnienia brzucha. Mam brac magnez, nospę i oszczedzac się.
Ogolnie mowiac to wiecej strachu było, niż sie okazało. Lezałam na nowo oddanym oddziale położniczym, położne wszystkie ok, wiec byłam miło zaskoczona. Na szczescie wszystko jest ok. i oby tak dalej

Nie dam rady nadrobić Was chyba. Musze nacieszyc sie moim łóżkiem
super, że już jesteś w domu

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość

Też marzyłam o 12 - 14 kg, eh słodka naiwności
ja marzyłam o 15, ale na marzeniach się niestety skończy. musiałabym chyba nie jeść

Wrzuciłam brzuchol na maila.

Fajne Wasze brzuchy

Dzisiaj w planach wielkie sprzątanie...
hmmm ciekawe co z tego wyjdzie

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 08:56   #2075
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
onething czy jest nowe hasło? Dawno nie zaglądałam na maila, chciałam dziś i nie umiem się zalogować. Może hasło jest zmienione?
Hasło od dłuższego czasu jest to samo, zaczyna się na l.... , więc jeśli masz takie to powinnaś się zalogować bez problemu.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 08:57   #2076
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Że jak????
Jestem przerażona po prostu... przecież zdrowa tarczyca jest niezbędna po prostu i do zajścia w ciążę i do urodzenia zdrowego dziecka...a skutki nieleczonej niedoczynności/Hashimoto to poronienia, niemożność zajścia w ciążę, umysłowe kalectwo dziecka... zwłaszcza że tarczyca często wychodzi po 30 rż (u mnie wylazła dokałdnie po 30 urodzinach) i w ciąży właśnie...a tu takie olewactwo...moja endo jeszcze mi na ostatniej wizycie przypomniała, żeby po porodzie regularnie co 4-6 tygodni badać tarczycę, bo po porodzie właśnie potrafią wyleźć niezłe kwiatki...
no właśnie ja też popatrzyłam na nią zdumiona, ale poniewąż nie robiła problemu i leki mi wypisała - nie będę się jej pytać dlaczego są takimi idiotami i w ogóle nie reagują. Już pisałam - tutaj bardzo dużo dzieci rodzi się opóźnionych albo z jakimiś dziwnymi wadami teraz wiem dlaczego bo ich przewodnim hasłem jest " Ciąża - to Twoja sprawa my zajmiemy się Tobą przy porodzie" nic nie badają, niczego nie mierzą - ja od początku ciąży nie miałam sprawdzonej ani szyjki ani wydzieliny ani nawet najgłupszego badania ginekologicznego <oczywiście nie liczę tego za które poszłam i zapłaciłam prywatnie żeby być pewną że mi nic nie jest> wkurza mnie to strasznie u nich - takie wszystko "przyjdzie czas, jeśli wszystko jest w porządku zobaczymy się przy porodzie" najchętniej bym ich czasami poddusiła, albo zaczęła krzyczeć

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
a i lekarz dzisiejszy powiedział że mam się szykować do porodu SN i mam zapsiać się do szkoły rodzenia i musiał mi dogryźć "jak to taka kobieta nie dała rady urodzić ' (chodziło o tuszę ) a nadmieniam że był przy porodzie i sam już o 16 sugerował cięcie a ja dzielnie walcyzłam do 21

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

dzięki wszystkim za wsparcie psychiczne bo już myślałam że ja jakaś zaciążona przygłupawa ale dziś to juz nerwicy malo nie dostałam

Ty tego lekarza to masz niezłego - niech go diabli... czy ludzie naprawdę nie potrafią mieć odrobiny "etyki zawodowej" ?

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Kapukat a Tobie te badania zlecił lekarz czy na własną rękę zrobiłaś??
Moja polska lekarka prowadząca - jeden jedyny raz zaznaczyła mi na badaniach wszystko co możliwe, żeby tak dla wszelkiego wielkiego wypadku być spokojną - i bardzo się cieszę że nie chodzę do GP Irlandczyka, bo nic bym nie wiedziała i żyła w nieświadomości. Teraz dzięki informacją od SzmaragdowegoKotka będę robić sobie TSH co 6 tygodni nawet jakbym miała za to zapłacić, i zobaczę czy po porodzie mi się unormuje...a gdybymm kiedyś zaszła w ciążę, od razu powiem że mam prolemy z tarczycą i tyle

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
mieszkanie się wykańcza w błyskawicznym tempie, na razie jestem zadowolona z efektów jak tak dalej pójdzie to na marzec zostanie tylko podłoga (2 dni), montaż drzwi(1/2 dni) i mebli kuchennych (1 cały dzień)

ja się szykuję na wesele w lipcu na początku lipca i też już odsprzedałam dziecko - oczywiście pod warunkiem, że urodzę do połowy czerwca i dojdę do siebie, bo jak pod koniec to raczej nie dam rady
co do mieszkania - to super nowina oby tak szybko szło a niebawem będziesz na swoim nowym i gotowym

co do wesela - piękne plany, mi tak bardzo chce się potańczyć - ale cóż z braku laku potańcze w salonie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Witam z rana!
My dziś śmigamy do dentysty. Zajrzę później. Może uda mi się też coś w domu zrobić, bo wczoraj byłam tak rozleniwiona, że szok...
Pa!

ja dzisiaj planuje wyjść po mleko na śniadanie i do tego zrobić prasowanie - uda mi się?
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:03   #2077
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
ja dzisiaj planuje wyjść po mleko na śniadanie i do tego zrobić prasowanie - uda mi się?
ja też chcę poprasować, ściągnąć pranie. pozmywać naczynia, ogarnąć kuchnię. wypadałoby poodkurzać. Nawet poćwiczyć. jeszcze obiad zrobić.

Nie wiem czy to czasem nie za dużo jak na raz :P

Malinka

Haniusia
Stary 2012-02-21, 09:06   #2078
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też takie olewanie przeraża, przecież to jest bardzo ważna sprawa. Jak kobiecie się coś rozreguluje to zawsze można uregulować, ale jak dziecko w łonie matki się żle rozwinie to w żaden sposób po urodzeniu tego nie naprawią. Zauważyłam że w Polsce ginekolodzy też olewają tarczycę, widziałam to u moich ciężarnych koleżanek które niby nie mają chorej tarczycy więc lekarz prowdzący przez całą ciążę nie zlecił badania tsh.
Z kolei jak za dużo badań to ciężarne narzekają, że ciągle krew, ciągle do laboratorium trzeba chodzić... nie dogodzisz

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
_agata, na jakim to forum się jeszcze udzielasz?
Żeby to na jednym.

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny
Ja melduje się po weselu, zmiescilam sie w sukienke, ale po paru godzinach jedzenia czulam, ze peknie
Wyslalam na maila fotki
Ania, ależ ty szczuplutka!
Na tym zdjęciu z wesela wydajesz się taka wysssssssooooooooka, a przy mężu taka kruszynka.

Cytat:
weszłam na pocztę tam świetne piłeczki! super dziewczyny wyglądacie! bez wyjątków!

mieszkanie się wykańcza w błyskawicznym tempie, na razie jestem zadowolona z efektów jak tak dalej pójdzie to na marzec zostanie tylko podłoga (2 dni), montaż drzwi(1/2 dni) i mebli kuchennych (1 cały dzień)
A gdzie Twoje zdjęcia?

Jak ja bym chciała żeby mi podłogę w dwa dni zrobili. A tu trzeba czekać, bo parkiet musi poleżeć. I właściwie nic prze ten czas nie zrobimy...

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:10   #2079
kapukat
Zakorzenienie

no właśnie _Agata - jak idzie remont?
co do badań mnie nie musieliby kuć co miesiąc, ale chciałabym rzetelną opinię i badania chociaż raz na 3 miesiące
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:12   #2080
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
ja marzyłam o 15, ale na marzeniach się niestety skończy. musiałabym chyba nie jeść

Wrzuciłam brzuchol na maila.

Fajne Wasze brzuchy
niunia, ile Ty przytyłaś? Bo ja widzę, że tylko brzuch Ci rośnie i to jakoś nieszczególnie szybko. Pomiędzy 23. a 27. tygodniem różnica jest niewielka.

o
Stary 2012-02-21, 09:16   #2081
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Ja mam zapędy do zamordyzmu. Na szczęście "realizuję się" na takim jednym forum.
Ja też tak miałam, ale się oduczyłam ludzi poprawiać, bo to niekulturalne ponoć. Ale i tak przy bliskich znajomych i rodzinie nie wytrzymuję i słyszę poszlem to mnie kur..ca trzepie.

A dzisiaj juz ubrana i umyta jestem. Właśnie wrzucam na ruszt owsiankę. Przez ciążę uwielbiam to danie. Tzn nigdy mi nie przeszkadzało, ale teraz po prostu raz w tygodniu muszę zjeść.

andzya ja też zastanawiam się nad czerwonym, ale obawiam się, że M się nie zgodzi. No nic pożyjemy zobaczymy.
Jutro mam pierwsze spotkanie w szkole rodzenia. Ale się denerwuję. No i wizytę u gin.
Stary 2012-02-21, 09:18   #2082
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie _Agata - jak idzie remont?
A dziękuję, dobrze. Wszystko zgodnie z planem, więc w kwietniu powinniśmy się wprowadzić Ja będę chyba dyrygować z kanapy tym całym towarzystwem. Już teściowie zrobili plan mycia okien, chociaż zapowiedziałam im, że nikt mi okien mył nie będzie.
Nie wyobrażam sobie, żeby ponad 60-letni ludzie myli mi okna. No nie mogę... Powiedziałam, że zamknę drzwi i ich nie wpuszczę.

o
Stary 2012-02-21, 09:23   #2083
śliweńka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32433870] Jestem w szoku! Co za palant! Ja też nie miałam zbyt dobrego lekarza na NFZ, ale od takiego - znając siebie- wychodziłabym chyba z płaczem.

Mam dosłownie identycznie. Przed ciążą dziennie po pół czekolady+inne rzeczy, na początku ciąży - zero słodyczy, a teraz powrót do tego, co było przed.

Ja wróciłam, nic ciekawego nie kupiłam, bo też nic ciekawego nie było.
Ale obejrzałam sobie ciuchy w tej firmie Wójcik (tej od tego gościa z Ani Mru Mru) i noł koment Horrendalne ceny. Fajne rzeczy dla małych modnisi i elegancików, ale naprawdę ceny powalające. Nawet na przecenach nie było niczego tańszego niż 30 zł. W H&M też żadnych fajnych promocji.
Ale załatwiłam, co miałam załatwić.[/QUOTE]

nie wiedziałam nawet że ten sklep to należy do tego Wójcika

Cytat:
Śliweńka masz największy brzuszek
Agata szczuplutko wyglądasz, może to ta czerń
Andzya ładny brzuszek rzeczywiście jak piłeczka
prowadzę

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Właśnie chciałam to napisać, że ja i anulka mamy duże brzuszki, ale zupełnie inne kształty.

Dziewczyny z 3 trymestru, czy Wy też sie tak czasami fatalnie czujecie? Że jest Wam niedobrze, że tak ciężko, że ani oddechu złapać i najlepiej to by się zwymiotować chciało. Nie wiem czy się położyć czy leżeć bo tak czy siak i tak jest źle.

A zgaga to już u mnie codzienność. W lodówce na straży stoją 3 kartony mleka
mnie się zaczęło od dwóch dni gorsze oddychanie, zgagi nie mam, ale dalej problemy ze spaniem czyli ból bioder, krzyża i pachwin

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
a i lekarz dzisiejszy powiedział że mam się szykować do porodu SN i mam zapsiać się do szkoły rodzenia i musiał mi dogryźć "jak to taka kobieta nie dała rady urodzić ' (chodziło o tuszę ) a nadmieniam że był przy porodzie i sam już o 16 sugerował cięcie a ja dzielnie walcyzłam do 21

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

dzięki wszystkim za wsparcie psychiczne bo już myślałam że ja jakaś zaciążona przygłupawa ale dziś to juz nerwicy malo nie dostałam

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Ja bede sobie robila ale dopiero gdzies pod koniec marca - polowa kwietnia bo brzuszek jeszcze maly
ile kosztuje u was taka sesja?

agata czy od zasiłku chorobowego są odciągane składki?

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:26   #2084
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
niunia, ile Ty przytyłaś? Bo ja widzę, że tylko brzuch Ci rośnie i to jakoś nieszczególnie szybko. Pomiędzy 23. a 27. tygodniem różnica jest niewielka.
11,3 kg

Malinka

Haniusia
Stary 2012-02-21, 09:28   #2085
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Wooooow, zarąbisty ten wózek! Fajny kolorowy stelaż A gdzie go wylookałaś, bo nie widziałam go w żadnym sklepie w okolicy.

Ja myślę cały czas, ale mąż mi porobi zdjęcia, bo trochę się zna na tym, tylko czekamy na lepszą pogodę i światełko, żeby porobić na zewnątrz, bo nie mamy w domu studia, więc ze środka wychodzą takie średnie jakościowo. Poza tym bliżej wiosny brzuch będzie bardziej efektowny

Clauudik pisałaś tu niedawno, że odkryłaś jakiś sklep w okolicy, możesz mi zdradzić gdzie on jest?

Czekałam dziś po pracy na męża i wdepnęłam na chwilkę do "mojego" lumpka - była jakaś nowa dostawa ostatnio, więc wyszłam z torbą ciuszków
w mieszku to jest nowosc kosztuje 1570 tylko wazy kolo 16 kg ale jest sliczny naprawde
Stary 2012-02-21, 09:30   #2086
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie, że się uda
ja dzisiaj chciałabym szarlotkę zrobić, tak za mną chodzi, że szok
Cytat:

A gdzie Twoje zdjęcia?

Jak ja bym chciała żeby mi podłogę w dwa dni zrobili. A tu trzeba czekać, bo parkiet musi poleżeć. I właściwie nic prze ten czas nie zrobimy...
yyy..moje sa na karcie w aparacie mam ich tysiące co tydzień muszę powybierać max 5 żeby nie zaśmiecać pamięci
może w końcu porobię sobie jakieś pseudo "artystyczne"
co do parkietu to faktycznie trochę wydłuża sprawę, my kładziemy deskę barlinecką, więc raz dwa klejenie i po sprawie.
w jaki sposób łączycie parkiet z glazurą? (o ile macie takie miejsca)

Cytat:
A dziękuję, dobrze. Wszystko zgodnie z planem, więc w kwietniu powinniśmy się wprowadzić Ja będę chyba dyrygować z kanapy tym całym towarzystwem. Już teściowie zrobili plan mycia okien, chociaż zapowiedziałam im, że nikt mi okien mył nie będzie.
Nie wyobrażam sobie, żeby ponad 60-letni ludzie myli mi okna. No nie mogę... Powiedziałam, że zamknę drzwi i ich nie wpuszczę.
ja jak widzę co się dzieje w mieszkaniu to trochę przeraża mnie sprzątanie...moja Mama się zaoferowała, że z siostra przyjadą pomóc - chyba skorzystam (dobrze, że nie wiedza co się tam dzieje )
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:35   #2087
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
Ja też proszę o hasełko do meila
A czy ja też mogę, jeśli ładnie poproszę?
oczywiście nic za darmo, swój brzuchol też wrzucę

Cytat:
Biała wydzielina jest prawidłowym, ciążowym objawem, a im starsza ciąża tym więcej tej wydzieliny jest.
O, tu mnie pocieszyłaś, już zachodziłam w głowę co z tym fantem zrobić

Cytat:
Mój też skakał i brykał, położyłam rękę męża... Nic... Zabrał rękę, a mały znowu swoje...
Mój to samo
fika, skacze, macha konczynami, a jak Mąż też chce poczuć/zobaczyć, to koniec zabawy jeszcze trochę i się Mąż zniechęci

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam czy to normalne, że mój dzidziek siedzi prawie cały czas po lewej stronie brzucha Co prawda jak sobie podskoczy to czuję go wszędzie, ale jak czuję takie kopniaczki pod skórą to praktycznie zawsze tylko z lewej strony. Nie wiem czy on siedzi cały czas w tej samej pozycji czy co Też tak macie?
Ja też tak mam, i też z lewej strony
z prawej macha sporadycznie, za to ewidentnie widzę tam wypiętą pupę w ogóle czasem mam pępek przesunięty w lewo, bo on się tyłkiem z prawej wypycha (nie wiem, może to głowa albo plecy? w każdym razie robi się tam górka) i ruchy czuję głównie po lewej stronie brzucha lub w rozmaitych miejscach na tzw. kiszkach :/ i jeszcze niżej, w miejscu, które jedna z Was określiła "niziutko, tuż nad pipką" tam to aż kłuje, jak mnie rąbnie

Cytat:
Ja jak leżę w wannie wieczorem, brzuch mi się rusza, wołam męża, a tu nagle jak ręką odjął.
O to to!

Cytat:
Na szczęście niewiele osób chciało dotykać. Najbardziej spragniona jest teściowa, ona by chciała dotknąć jak kopie. No way!
U mnie też no way czuję się jakby ktoś chciał mnie równie dobrze po tyłku czy biuście głaskać, bądź co bądź to intymne miejsce, niech się po własnych brzuchach głaszczą!

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Agata czy wysoko?Ja czuję go strasznie nisko,kopie mnie po wzgórku(po tek kości nad pipką).
Z Ewunią1984 jesteśmy w tym samym tyg co do dnia.
O to miejsce mi chodziło, mi też wbija tam rączki czy nóżki i średnio to przyjemne w sam raz tam

Cytat:
A, to taki mój ☠☠☠☠☠☠☠ec
Taka już ze mnie purystka. Czasami muszę się gryźć w język, bo aż oczy bolą.
:
Mam to samo, chociaż również nie jestem absolwentką filologii
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:39   #2088
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Witam i ja. Dałam radę napisać jeszcze dziś Oglądałam dziś w sklepie wózki i dalej stawiam na Maritę. Był też Laret z Tako. rozowa1987 w sumie ładny, ale te skrętne koła mnie odrzucają, wózek cały ładny a koła to już nie moja bajka. I ta torba...który facet pójdzie na spacer z taką torbą??
onething czy jest nowe hasło? Dawno nie zaglądałam na maila, chciałam dziś i nie umiem się zalogować. Może hasło jest zmienione?
Ja się kładę. Aha..moje hasło na mój najbliższy czas "Mleko - mój ratunek na zgagę"
moj pojdzie jest tak samo zachwycony i chce kolor fioletowy
Stary 2012-02-21, 09:43   #2089
fonn
Rozeznanie

Aha, jeszcze chciałam Was zapytać o wózek.
Obserwuję od dłuższego czasu Waszą dyskusję o wózkach i powiedzcie mi proszę, jaka waga to według Was lekki wózek? czy 13 kg to dużo, czy przeciętnie?
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:49   #2090
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
agata czy od zasiłku chorobowego są odciągane składki?
Nie.

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
11,3 kg
A w życiu Ci nie uwierzę!

Cytat:
yyy..moje sa na karcie w aparacie mam ich tysiące co tydzień muszę powybierać max 5 żeby nie zaśmiecać pamięci
może w końcu porobię sobie jakieś pseudo "artystyczne"
co do parkietu to faktycznie trochę wydłuża sprawę, my kładziemy deskę barlinecką, więc raz dwa klejenie i po sprawie.
w jaki sposób łączycie parkiet z glazurą? (o ile macie takie miejsca)

ja jak widzę co się dzieje w mieszkaniu to trochę przeraża mnie sprzątanie...moja Mama się zaoferowała, że z siostra przyjadą pomóc - chyba skorzystam (dobrze, że nie wiedza co się tam dzieje )
Dawaj wszystkie zdjęcia

U nas parkiet dębowy, więc trochę więcej zachodu. Po ułożeniu musi poleżeć, dopiero po kilku dniach olejowanie... jedno, drugie...
Może uda się w tym czasie malować.

A parkiet z płytkami w łazience będziemy łączyć korkiem.

o
Stary 2012-02-21, 10:01   #2091
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

13kg, to tak średnio Są lżejsze i cięższe.
Mój P też nie miałby oporów chodzić na spacery z TAKO Laret. Podczas oglądania tego wózka, to ja zwróciłam większą uwagę na torbę i fakt, że może taka mało męska Ale przecież w wózku będzie Dziewczynka jechała więc to taka jakby jej torba będzie A Tatuś tylko będzie kierowcą, szoferem

Śniło mi się, że my wszystkie spotykałyśmy się nie na forum, ale tak na żywo w jakimś mieszkaniu. W którymś momencie śliweńka powiedziała, że idzie rodzić i wszystkie się zebrałyśmy i też poleciałyśmy na porodówki Następny etap mojego snu, to była już porodówka. Leżałam tam i nic. Tak sobie myślę w tym śnie, że przecież śliweńka miała dużo wcześniej termin ode mnie i po co ja będę leżała jeszcze miesiąc w szpitalu, jak mogę być w domu Happy end był taki, że przyjechał po mnie P z psiakiem i mnie zabrali do domu

Plecy mi dokuczają Zaczyna się odzywać stara dolegliwość

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-02-21 o 10:03
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:02   #2092
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Ja też tak miałam, ale się oduczyłam ludzi poprawiać, bo to niekulturalne ponoć. Ale i tak przy bliskich znajomych i rodzinie nie wytrzymuję i słyszę poszlem to mnie kur..ca trzepie.
Kulturalnie czy nie, ale czasami aż mną trzęsie.

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Aha, jeszcze chciałam Was zapytać o wózek.
Obserwuję od dłuższego czasu Waszą dyskusję o wózkach i powiedzcie mi proszę, jaka waga to według Was lekki wózek? czy 13 kg to dużo, czy przeciętnie?
13 to dla mnie absolutne maksimum. Ale jak ktoś wybiera wózek 16-17 kg, to 13 będzie niewiele.
Ja biorę pod uwagę to, że do wózka muszę zapakować dziecko, które z tygodnia na tydzien będzie ważyło coraz więcej, jakieś drobne zakupy i pierdoły dla dziecka. I okazuje się, że muszę pchać przed sobą 25 kg...

o
Stary 2012-02-21, 10:03   #2093
GaTTa
Raczkowanie

Witam Was serdecznie
Persephone, Andzya, _Agata, Ewunia1984, Śliwieńka, Anulka4771, Ania85, Niunia32 Śliczne te Wasze brzuszki

Jak mój wróci z pracy to zrobi mi fotkę i tez wrzucę to wtedy ocenicie czy nie jest największy z Waszych

Ja ostatnio jakiś kiepski humor mam... A na dodatek chyba mi hemoroidy zaczynają robić wczoraj zobaczyłam krew.... I to mnie jeszcze dobiło... muszę się udać na jakiś spacer bo zwariuje, a nikt mnie samej nie chce puścić bo ostatnio zaś słabo mi się robiło...
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:09   #2094
diablica071086
Zadomowienie

witam

w końcu podpisaliśmy nieszczęsny kredyt na mieszkanko własnie na budowie są w połowie ostatniego piętra, nasze już stoi bo to parter ale pewnie tylko gołe ściany więc nawet nie mam na razie co planowac.

co do smaków ja na przemian słodkie i słone bym zajadała,

i męża znowu nie mam do piątku więc całe łózko moje bo ostatnio jak obok śpi to mi jakoś tak ciasno i nie mogę dla mnie i brzuszka miejsca znaleśc niedługo wyślę męża do innego pokoju ) i najlepszy tekst męża może tak zrobisz mi trochę miejsca bo nie mam gdzie spac

nadal wstajecie w nocy do wc bo mi ostatnio udaje się całą noc przespac no dobra wstaję 1 raz a nie jak wcześniej po 5
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:10   #2095
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam z rana!
Pa!
Słyszę dentysta to włosy mi sie tam na dole jeżą(tzn te odrosty)

Dostalismy dzisiaj propozycję mieszkania 48m,dwa pokoje,ogrzewanie olejowe ale 40km od miejsca w którym teraz mieszkamTzn w Krynicy Morskiej.Ale czynsz mi wyliczyła w okresie grzewczym za wszystkie opłaty oprócz prądu wychodzi ok 900zł i jeszcze musiałabym wpłacić kaucję 4700zł.Przepraszam ale k..a oni są nienormalni ja takiej kwoty nie posiadam a w kolejny kredyt pchać się nie mam zamiaru.A przedszkole,lekarz,Filip ma astme jest pod stałą kontrolą lekarzy to samo M(on jest po raku) no i to że M miałby ze 120km do pracy.Więc odmówiłam

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:10   #2096
begie13
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

nadrobiłam wszystkie posty ale jakoś od wczoraj nie mam weny, żeby pisać. Widziałam Wasze brzuszki- są cudowne. Ja mam już duży brzucholek i szczególnie przeszkadza mi jak chcę się po coś schylić, ciężko mi się oddycha i bardzo szybko się męczę.

niunia32 - ja też nie wierzę, że tyle przytyłaś, bo w ogóle nie widać, chyba, że jesteś bardzo wysoka...

persephone- ja też mam taką białą wydzielinę, a w zasadzie dużo jej jest ale lekarz nic nie mówił na ten temat, ciekawa jestem co Ci powie w czwartek Twój gin na tą opuchliznę. U mnie nie widać poprawy, ale też nie pogarsza się ( nie chce zapeszać) ale zauważyłam, że jak tam coś zaczynam robić ( podmywam się rumiankiem, potem rywanol) to przy wejściu do małej wszystko jest mega czerwone. ale rano już tak nie ma.

Jeszcze tak odnośnie wózków. Przed zakupem bardzo podobał mi się Tako Jumper i jak widziałam na ulicy to gapiłam się jak wariatka, ale teraz powiem Wam, że jak go widzę to jakiś mały wydaje mi się w stosunku do mojego, koła małe i gondola...a może przesadzam w każdym razie mi się podoba teraz mój wózeczek

No to tyle. Teraz zmykam pisać pracę lic. ( w weekend pierwsze zajęcia blee). Później jedziemy z P. do Katowic na jego obronę pracy dyplomowej.

Miłego dzionka

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:14   #2097
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
A w życiu Ci nie uwierzę!
ale niestety to prawda.
w biuście mi przybyło 10 cm
na wysokości pępka 16.
po twarzy też mi się trochę przybrało i na udach....

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
niunia32 - ja też nie wierzę, że tyle przytyłaś, bo w ogóle nie widać, chyba, że jesteś bardzo wysoka...
169 cm mam
startowałam z wagą 64,5 kg dzisiaj 75,8

Malinka

Haniusia
Stary 2012-02-21, 10:15   #2098
anulka4771
Wtajemniczenie

niunia i Ania85 sliczne macie brzuszki.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:19   #2099
śliweńka
Zakorzenienie

agata to czyli co jak się jest cały miesiąc na chorobowym to żadnych składek nie ma z tego? tylko podatek?

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:22   #2100
niunia32
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny.

uciekam sprzątać.

Malinka

Haniusia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości