Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-20, 20:27   #2041
clauudik
Rozeznanie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ooo dzięki Nic nie dostałam wcześniej A do Bochni to raczej nie będziemy jechać, myślałam, że to gdzieś bliżej

Ja nie mam problemów z logowaniem się na maila, hasło jest chyba to samo od paru miesiecy.

Tak się zastanawiam czy to normalne, że mój dzidziek siedzi prawie cały czas po lewej stronie brzucha Co prawda jak sobie podskoczy to czuję go wszędzie, ale jak czuję takie kopniaczki pod skórą to praktycznie zawsze tylko z lewej strony. Nie wiem czy on siedzi cały czas w tej samej pozycji czy co Też tak macie?
No niestety, jest kawałek, ale z drugiej strony do Machowej wychodzi tylko 10 km dalej, a różnica ceny na moim wózku to kilkaset złotych.
Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Nie martw się, lekarz na pewno wie co robi

Mój też na każdej wizycie papierkiem mierzy odczyn ph mojej wydzieliny
Hmm mi nic nie mierzy...

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:28   #2042
kapukat
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Dobrze że Ci przepisała
Dziwi mnie ich podejście do tarczycy w ciąży bo to nie chodzi o kobietę tylko o dziecko, miałam kiedyś do czynienia z dziewczyną nastoletnią której matka (moja księgowa) cała ciążę miała niedoczynność niewykrytą i nieleczoną. Ta dziewczyna była opóżniona umysłowo bardzo mocno (w fachowej medycynie taki stan umysłowy z powodu tarczycy nazywa sie matołectwem) ciężko było sie z nią dogadać, fizycznie była bardzo powolna, ogólnie na pierwszy rzut oka było widać jej niepełnosprawność. Jej mama była moją księgową i klientką, bardzo fajna kobieta tylko niestety razem z mężem nie widzieli a raczej nie chcieli widzieć tej niepełnosprawności u swojej córki, nie chcieli słyszeć o szkołach specjalnych, więc od podstawówki do gimnazjum chodziła do prywatnych, kameralnych szkół. Po gimnazjum stwierdzili że dadzą córkę do szkoły fryzjerskiej co im odradzałam, ale nie posłuchali. No i tym trafem miała u mnie praktyki bo nigdzie indziej jej nie przyjęli a to był wymóg w tej szkole.
no wiem właśnie - dlatego przez weekend byłam niespokojna - bo przeczytałam to "Nieleczona lub nieprawidłowo leczona niedoczynność tarczycy u kobiety w ciąży może ostatecznie doprowadzić do licznych powikłań ze strony płodu. Ilość i ciężkość tych powikłań zależą przede wszystkim od stopnia niedoboru hormonów tarczycy oraz czasu trwania (które tygodnie ciąży, jak długo). Do powikłań ze strony płodu i noworodka należą: przedwczesny poród, niska masa urodzeniowa, noworodkowy zespół zaburzeń oddechowych, zwiększone ryzyko zgonu płodu i noworodka. W przypadku dzieci matek z niedoczynnością tarczycy w ciąży częściej stwierdza się zaburzenia rozwoju neuropsychologicznego, obniżenie ilorazu inteligencji oraz przyszłych możliwości edukacyjnych dziecka."
a jak powiedziałam o tym swojej koleżance która notabene jedną ciąże straciła teraz jest w kolejnej - że mi wyszły złe wyniki i że się boję, bo nieleczona tarczyca jest groźna dla dziecka - to skomentowała - Ty i Twoje czarnowidztwo... ciekawa jestem jakby ona zareagowała na moim miejscu

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
dziewczyny ja tez jestem opetana na punkcie slodyczy. wczesniej trzymalam sie dobrze ale teraz jem kilka razy dziennie. dzis np zjadlam pol czekolady (na szczescie gorzka 70% kakao), ale to jednak pol tabliczki!! potem rogalika z czekolada i jeszcze kilka ciastek oreo!! mam takie wyrzuty nie wiem ja sie opamietac bo mam ochote na wiecej!!

no no czyli dopadła Cię faza słodyczomani - chyba każdy z nas ją już przerabiał - ja na początku ciąży w ogóle nie jadłam słodyczy a potem, wszystko co w zasięgu wzroku

to chyba nie jest wina urzywania przez wiele osób, bo mi do niedawna chodził i normalnie się otwierał... tylko zgłupiał - już myślałam że to wina zmiany operatora sieci...ale jak widze nie
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:35   #2043
anulka4771
Wtajemniczenie

Filip do mnie mówi "kolo jestem głodny"

Gin mój też sprawdza na jakims papierku moją wydzielinę lub można tez zrobić posiew.

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
no wiem właśnie - dlatego przez weekend byłam niespokojna - bo przeczytałam to "Nieleczona lub nieprawidłowo leczona niedoczynność tarczycy u kobiety w ciąży może ostatecznie doprowadzić do licznych powikłań ze strony płodu. Ilość i ciężkość tych powikłań zależą przede wszystkim od stopnia niedoboru hormonów tarczycy oraz czasu trwania (które tygodnie ciąży, jak długo). Do powikłań ze strony płodu i noworodka należą: przedwczesny poród, niska masa urodzeniowa, noworodkowy zespół zaburzeń oddechowych, zwiększone ryzyko zgonu płodu i noworodka. W przypadku dzieci matek z niedoczynnością tarczycy w ciąży częściej stwierdza się zaburzenia rozwoju neuropsychologicznego, obniżenie ilorazu inteligencji oraz przyszłych możliwości edukacyjnych dziecka."
a jak powiedziałam o tym swojej koleżance która notabene jedną ciąże straciła teraz jest w kolejnej - że mi wyszły złe wyniki i że się boję, bo nieleczona tarczyca jest groźna dla dziecka - to skomentowała - Ty i Twoje czarnowidztwo... ciekawa jestem jakby ona zareagowała na moim miejscu
Też się o tym naczytałam.Jestem ciekawa czy przez tą tarczyce mam problemy ale nikt jednoznacznie na to pytanie mi nie odpowiedział usłyszałam tylko że może tak być że grozi mi poród przedwczesny.

Dziś mierzyłam brzuchol i mam 92cm i 8kg+

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:38   #2044
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
A ja jutro zaczynam 29tydz
A ja kończę

Cytat:
mój brzuchol na mailu z dzisiaj-wysłany z telefonu.
Ale masz piłeczkę. Chyba wysoko jest...

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
rany, ja to jeszcze przed ciąża miałam stres z tego powodu, że ktoś mógłby chcie macać mój brzuch :/ teraz to samo co wy, wolno tylko Mężowi.
No bo to tak jakbyś podeszła do jakiejkolwiek osoby i chciała ją podotykać.

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Zrobione Brzuchol wstawiony.
U Ciebie brzuszek widoczny, oj widoczny, ale Ty drobniutka jesteś.
I widzę rogala na posterunku.

Cytat:
Idziemy łeb w łeb.Ciężko mi ocenić czy ja mam większy.Coraz krąglejsze się robimy
Macie zupełnie inny kształt

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:52   #2045
Ewunia_1984
Zadomowienie

Właśnie chciałam to napisać, że ja i anulka mamy duże brzuszki, ale zupełnie inne kształty.

Dziewczyny z 3 trymestru, czy Wy też sie tak czasami fatalnie czujecie? Że jest Wam niedobrze, że tak ciężko, że ani oddechu złapać i najlepiej to by się zwymiotować chciało. Nie wiem czy się położyć czy leżeć bo tak czy siak i tak jest źle.

A zgaga to już u mnie codzienność. W lodówce na straży stoją 3 kartony mleka

Edytowane przez Ewunia_1984
Czas edycji: 2012-02-20 o 20:54
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:55   #2046
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Ładny brzusio Ja też wrzucę może swoje zdjęcie, ale mój to jeszcze taki mini brzuch

Właśnie się przed chwilą śmiałam do brzucha, bo Hania fikała, a brzuch falował Co mówiłam do P, żeby obserwował, to Hania była spokojna. Jak tylko P spuszczał wzrok, to brzuch znowu się ruszał Spryciula moja malutka...po mamusi

Dziewczyny, a myślałyście o profesjonalnej sesji zdjęciowej z brzuszkiem? Ja już jestem zdecydowana, tylko czekam aż mi brzuch urośnie
Dawaj nawet mini brzuch. My też wrzucałyśmy

Ja będę robiła sesję, ale niech jeszcze trochę brzuch podrośnie.

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
u mnie jest DOKŁADNIE to samo !!! Brzuch faluje, Antoś się rozpycha a jak mówię do męża, żeby patrzył to on przestaje. S. nie patrzy a tu znowu popis ruchów

A co do sesji, to tak planuje, ale tutaj też mój mąż będzie wykonawcą, jako fotograf amator
Ja jak leżę w wannie wieczorem, brzuch mi się rusza, wołam męża, a tu nagle jak ręką odjął.

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość

agata już dawno miałam zapytać czy Ty nie jesteś czasem po filologii??
Ja? Skąd taki wniosek?

Cytat:
_Agata - jeśli sięnie mylę to gdzieś widziałam pojedyńcze kosz samej osłonki to jakieś 10 euro chyba... przejże jeszcze sklepy i zobaczę
To szczerze mówiąc bardziej kalkuluje się żeby kupić tu w Polsce i wysłać np. 6 pieluch. Z wysyłką taniej wyjdzie, a jak już będę miała przetestowane te nienajdroższe to będę mogła powiedzieć coś o ich jakości. No i ładniejsze są niż te białe

Cytat:
dzięki - ale mi coś i tak nie działa, karze mi podać dodatkowe zabezpieczenia bo loguję się z innego adresu ip... dziwne - zawsze działała
Kurczę, może zmienię hasło...

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Przyłączam się do nietykalnych. Najgorzej jak ktoś mnie weźmie z zaskoczenia czasem jak ktoś znajomy chce pomacać, to odwzajemniam się tym samym. A też tak macie, że najchętniej chcą dotykać faceci? Bo u mnie kumple męża za każdym razem pytają, czy kopie i czy mogą dotknąć.
Na szczęście niewiele osób chciało dotykać. Najbardziej spragniona jest teściowa, ona by chciała dotknąć jak kopie. No way!

Cytat:
Śliweńka masz największy brzuszek
Agata szczuplutko wyglądasz, może to ta czerń
Andzya ładny brzuszek rzeczywiście jak piłeczka
Czarny wyszczupla Zdecydowanie do szczupłych się nie zaliczam.

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
ja mam dokladnie to samo, logowalam sie bez problemu na maila na poczatku ale od jakis 2 m-cy nie moge i zadnych zdj nie widzialam ani tez nic nie moge wyslac. pisalam do Agaty ale ona mowi ze nie ustalala zadnego pytania pomocniczego w zwiazku z tym nie moge sie zalogowac i nie wiem co jest grane moze to jest zwiazane z tym ze ten adres jest uzywany przez wiele osob
Nie wiem czy to nie wina tego, że logujecie się z zagranicy...
Myślę, że zmiana hasła może pomoże... jutro zmienię.

o
Stary 2012-02-20, 20:56   #2047
anulka4771
Wtajemniczenie

Agata czy wysoko?Ja czuję go strasznie nisko,kopie mnie po wzgórku(po tek kości nad pipką).
Z Ewunią1984 jesteśmy w tym samym tyg co do dnia.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-02-20, 20:57   #2048
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie chciałam to napisać, że ja i anulka mamy duże brzuszki, ale zupełnie inne kształty.

Dziewczyny z 3 trymestru, czy Wy też sie tak czasami fatalnie czujecie? Że jest Wam niedobrze, że tak ciężko, że ani oddechu złapać i najlepiej to by się zwymiotować chciało. Nie wiem czy się położyć czy leżeć bo tak czy siak i tak jest źle.

Ja od kilku dni senna jestem, chociaż wysypiam się jak nigdy dotąd.
Oddechu czasami mi brakuje, powietrza mi mało, stale mi gorąco. Ale to normalne Przejdzie po porodzie

o
Stary 2012-02-20, 21:06   #2049
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

a tak w ogóle wreszcie zapomniałam napisać - byłam po tabletki, Pani doktor sprawdziła jeszcze raz przepisała i powiedziała mi ciekawą rzecz - że w Irlandii tarczycy w ciąży się nie leczy, znaczy Irlandcy lekarze tego nie leczą, bo wychodzą z założenia że to ciązowa przypadłość! i nie ważne że ktoś miałby takie wyniki jak ja - czyli ponad normę za dużo, wg nich przejdzie po porodzie....ludzie gdzie mi przysało być w ciąży - dobrze ze to już raczej bliżej niż dalej...

Że jak????
Jestem przerażona po prostu... przecież zdrowa tarczyca jest niezbędna po prostu i do zajścia w ciążę i do urodzenia zdrowego dziecka...a skutki nieleczonej niedoczynności/Hashimoto to poronienia, niemożność zajścia w ciążę, umysłowe kalectwo dziecka... zwłaszcza że tarczyca często wychodzi po 30 rż (u mnie wylazła dokałdnie po 30 urodzinach) i w ciąży właśnie...a tu takie olewactwo...moja endo jeszcze mi na ostatniej wizycie przypomniała, żeby po porodzie regularnie co 4-6 tygodni badać tarczycę, bo po porodzie właśnie potrafią wyleźć niezłe kwiatki...
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 21:09   #2050
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Agata czy wysoko?Ja czuję go strasznie nisko,kopie mnie po wzgórku(po tek kości nad pipką).
Z Ewunią1984 jesteśmy w tym samym tyg co do dnia.
Ale brzuch wysoko się wydaje Może nogi ma u dołu...

o
Stary 2012-02-20, 21:20   #2051
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

Ja? Skąd taki wniosek?

Aaaa chodzi mi o Twój podpis. Rzadko kto zwraca na to uwagę. Ja jestem akurat po filologii więc stąd moja zboczenie.
Stary 2012-02-20, 21:24   #2052
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale brzuch wysoko się wydaje Może nogi ma u dołu...
Narazie leży dupcia do dołu-mam nadzieję że się przekręci

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-02-20, 21:25   #2053
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Aaaa chodzi mi o Twój podpis. Rzadko kto zwraca na to uwagę. Ja jestem akurat po filologii więc stąd moja zboczenie.
A, to taki mój ☠☠☠☠☠☠☠ec
Taka już ze mnie purystka. Czasami muszę się gryźć w język, bo aż oczy bolą.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Narazie leży dupcia do dołu-mam nadzieję że się przekręci
No i wszystko jasne. Mój za to wali gdzie popadnie.

o
Stary 2012-02-20, 21:39   #2054
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

a i lekarz dzisiejszy powiedział że mam się szykować do porodu SN i mam zapsiać się do szkoły rodzenia i musiał mi dogryźć "jak to taka kobieta nie dała rady urodzić ' (chodziło o tuszę ) a nadmieniam że był przy porodzie i sam już o 16 sugerował cięcie a ja dzielnie walcyzłam do 21

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

dzięki wszystkim za wsparcie psychiczne bo już myślałam że ja jakaś zaciążona przygłupawa ale dziś to juz nerwicy malo nie dostałam

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 21:40   #2055
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
A, to taki mój ☠☠☠☠☠☠☠ec
Taka już ze mnie purystka. Czasami muszę się gryźć w język, bo aż oczy bolą.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

No i wszystko jasne. Mój za to wali gdzie popadnie.
Hehehehe wiem co czujesz, ja mam czasem wrażenie, że niektórym powinno się odebrać klawiaturę ja po filologii, nie polskiej co prawda, ale duże litery i znaki przestankowe są przecież w każdym języku

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 21:45   #2056
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Hehehehe wiem co czujesz, ja mam czasem wrażenie, że niektórym powinno się odebrać klawiaturę ja po filologii, nie polskiej co prawda, ale duże litery i znaki przestankowe są przecież w każdym języku
Ja mam zapędy do zamordyzmu. Na szczęście "realizuję się" na takim jednym forum.

o
Stary 2012-02-20, 22:14   #2057
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

A na mnie chyba coś działają hormony ciążowe... Kolejny dzień, kolejna kłótnia, dzisiaj jeszcze wg mnie było o co, ale jutro pewnie dojdę do wniosku, że jednak nie było warto...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 22:28   #2058
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Że jak????
Jestem przerażona po prostu... przecież zdrowa tarczyca jest niezbędna po prostu i do zajścia w ciążę i do urodzenia zdrowego dziecka...a skutki nieleczonej niedoczynności/Hashimoto to poronienia, niemożność zajścia w ciążę, umysłowe kalectwo dziecka... zwłaszcza że tarczyca często wychodzi po 30 rż (u mnie wylazła dokałdnie po 30 urodzinach) i w ciąży właśnie...a tu takie olewactwo...moja endo jeszcze mi na ostatniej wizycie przypomniała, żeby po porodzie regularnie co 4-6 tygodni badać tarczycę, bo po porodzie właśnie potrafią wyleźć niezłe kwiatki...
Mnie też takie olewanie przeraża, przecież to jest bardzo ważna sprawa. Jak kobiecie się coś rozreguluje to zawsze można uregulować, ale jak dziecko w łonie matki się żle rozwinie to w żaden sposób po urodzeniu tego nie naprawią. Zauważyłam że w Polsce ginekolodzy też olewają tarczycę, widziałam to u moich ciężarnych koleżanek które niby nie mają chorej tarczycy więc lekarz prowdzący przez całą ciążę nie zlecił badania tsh.

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 22:32   #2059
Gaabbi
Wtajemniczenie

Perse, mam tak samo W dniu kłótni jestem przekonana o swojej racji i problem wydaje się być niewiarygodnie wielki. Następnego dnia jest już zupełnie inne moje myślenie Bo w sumie po co się tak spalać

_agata, na jakim to forum się jeszcze udzielasz?
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 22:44   #2060
ania_85
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny
Ja melduje się po weselu, zmiescilam sie w sukienke, ale po paru godzinach jedzenia czulam, ze peknie
Wyslalam na maila fotki
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 22:52   #2061
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Primo - piękne brzuszki macie, mój wydaje mi się przeogromniasty przy Was! No, ale u mnie jakieś 14 kg na plusie tak, wiem, sama jestem sobie winna poproszę dziś męża, żeby w końcu strzelił nam jakieś fotki i wrzucę mojego olbrzyma
Secundo - my w sobotę jedziemy zamówić Jedo po skrętnych kołach wnioskuję, że oglądałaś Fyn 4ds, mogę spytać jak u Ciebie wygląda cenowo? I na jaki kolor się zdecydujesz?
Terzio - jeśli ślub brałaś w tym samym mieście, w którym jesteś zameldowana to nie musisz mieć. Ode mnie nie wymagali. Za to dostałam papier, który powinnam zanieść na dziennik podawczy (chyba ze zmianą danych właśnie), który nadal leży sobie w szufladzie... Może mnie nie zamkną za to

Też marzyłam o 12 - 14 kg, eh słodka naiwności
wiesz, jesli chodzi o kolor wozka, to myslalam o brazie. podoba mi sie niby czerwony, ale nie wiem czy Antos dobrze sie by w nim czul Jeszcze musze sie z mezem tam przejechac, bo na razie ogladalam z mama, ale wozek mi sie podoba. a co do ceny to 1400 zlotych. a jak u Ciebie?
a slub bralam w swoim miescie, czyli widze ze nie musze, ale maz dzisiaj odebral wiec nie robi mi to w sumie wiekszej roznicy

Cytat:

polecam na zgage migdaly u mnie genialnie sie sprawdzaja

ja sie czuje srednio, tez ciezej mi sie oddycha i strasznie szybko sie przejadam malo zjem a czuje sie jakbym nie wiadomo co pochlonela

przepraszam za brak polskich znakow, ale pisze z kompa szwagierki a nie wiem jak sie u niej je robi

Edytowane przez andzya
Czas edycji: 2012-02-20 o 22:53
andzya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 22:55   #2062
Konto usunięte

Bardzo ładna sukienka i brzuszek i bardzo ładnie wyglądałaś na swoim ślubie
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 23:00   #2063
Dasti80
Zakorzenienie

Kapukat a Tobie te badania zlecił lekarz czy na własną rękę zrobiłaś??

Stary 2012-02-20, 23:03   #2064
ania_85
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32439799]Bardzo ładna sukienka i brzuszek i bardzo ładnie wyglądałaś na swoim ślubie [/QUOTE]

Miło mi, dziękuję udalo mi się nawet zatańczyć z Panem Młodym i z mężem, chociaż na to nie dostałam pozwolenia od lekarza ale nadrobię, w sierpniu idziemy na następne, a synka już udało mi się sprzedać na ten dzień teściowej
Stary 2012-02-20, 23:06   #2065
_Maya_
Zakorzenienie

weszłam na pocztę tam świetne piłeczki! super dziewczyny wyglądacie! bez wyjątków!

chciałam powiedzieć, że moja Córa ostatnio daje popalić cały dzień i całą noc - nawet zaczęłam się budzić jak mi przywali czasami... a co bedzie za miesiac? generalnie cały brzuch mi podskakuje raz na dole, raz w poprzek

mieszkanie się wykańcza w błyskawicznym tempie, na razie jestem zadowolona z efektów jak tak dalej pójdzie to na marzec zostanie tylko podłoga (2 dni), montaż drzwi(1/2 dni) i mebli kuchennych (1 cały dzień)

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Miło mi, dziękuję udalo mi się nawet zatańczyć z Panem Młodym i z mężem, chociaż na to nie dostałam pozwolenia od lekarza ale nadrobię, w sierpniu idziemy na następne, a synka już udało mi się sprzedać na ten dzień teściowej
ja się szykuję na wesele w lipcu na początku lipca i też już odsprzedałam dziecko - oczywiście pod warunkiem, że urodzę do połowy czerwca i dojdę do siebie, bo jak pod koniec to raczej nie dam rady
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 23:12   #2066
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
ja się szykuję na wesele w lipcu na początku lipca i też już odsprzedałam dziecko - oczywiście pod warunkiem, że urodzę do połowy czerwca i dojdę do siebie, bo jak pod koniec to raczej nie dam rady
hehe
u nas dzisiaj też się okazało, że w czerwcu może być impreza, ale w jakim będę stanie to nie wiadomo, więc zakładam,że pójdę tylko do urzędu. A te w sierpniu to nie ma bata, bo będę świadkową
Stary 2012-02-20, 23:15   #2067
Dasti80
Zakorzenienie

Ania ślicznie wyglądasz na zdjęciach

Stary 2012-02-20, 23:16   #2068
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Witam i ja. Dałam radę napisać jeszcze dziś Oglądałam dziś w sklepie wózki i dalej stawiam na Maritę. Był też Laret z Tako. rozowa1987 w sumie ładny, ale te skrętne koła mnie odrzucają, wózek cały ładny a koła to już nie moja bajka. I ta torba...który facet pójdzie na spacer z taką torbą??
onething czy jest nowe hasło? Dawno nie zaglądałam na maila, chciałam dziś i nie umiem się zalogować. Może hasło jest zmienione?
Ja się kładę. Aha..moje hasło na mój najbliższy czas "Mleko - mój ratunek na zgagę"

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 23:23   #2069
Konto usunięte

Mój mały chyba stara się mnie pocieszyć, bo ja tu siedzę zapłakana przez te kłótnie, a on mi fika i poprawia humor Słyszałam, że jak mama jest smutna, to dziecko jest spokojne... Mam nadzieję, że moje emocje mu się nie udzielają
Stary 2012-02-20, 23:26   #2070
ania_85
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32440382]Mój mały chyba stara się mnie pocieszyć, bo ja tu siedzę zapłakana przez te kłótnie, a on mi fika i poprawia humor Słyszałam, że jak mama jest smutna, to dziecko jest spokojne... Mam nadzieję, że moje emocje mu się nie udzielają [/QUOTE]

nie....tak jak mówisz, próbuje poprawić Tobie humor
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości