|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
Hmm mi nic nie mierzy...
|
|
#2042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
a jak powiedziałam o tym swojej koleżance która notabene jedną ciąże straciła teraz jest w kolejnej - że mi wyszły złe wyniki i że się boję, bo nieleczona tarczyca jest groźna dla dziecka - to skomentowała - Ty i Twoje czarnowidztwo... ciekawa jestem jakby ona zareagowała na moim miejscu ![]() Cytat:
no no czyli dopadła Cię faza słodyczomani - chyba każdy z nas ją już przerabiał - ja na początku ciąży w ogóle nie jadłam słodyczy a potem, wszystko co w zasięgu wzroku ![]() to chyba nie jest wina urzywania przez wiele osób, bo mi do niedawna chodził i normalnie się otwierał... tylko zgłupiał - już myślałam że to wina zmiany operatora sieci...ale jak widze nie
|
||
|
|
|
#2043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Filip do mnie mówi "kolo jestem głodny"
![]() Gin mój też sprawdza na jakims papierku moją wydzielinę lub można tez zrobić posiew.---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
Dziś mierzyłam brzuchol i mam 92cm i 8kg+ |
|
|
|
|
#2044 | ||
|
Zakorzenienie
|
A ja kończę
![]() Ale masz piłeczkę. Chyba wysoko jest...![]() Cytat:
![]() U Ciebie brzuszek widoczny, oj widoczny, ale Ty drobniutka jesteś. ![]() I widzę rogala na posterunku. ![]() Cytat:
|
|
|
#2045 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie chciałam to napisać, że ja i anulka mamy duże brzuszki, ale zupełnie inne kształty.
Dziewczyny z 3 trymestru, czy Wy też sie tak czasami fatalnie czujecie? Że jest Wam niedobrze, że tak ciężko, że ani oddechu złapać i najlepiej to by się zwymiotować chciało. Nie wiem czy się położyć czy leżeć bo tak czy siak i tak jest źle. A zgaga to już u mnie codzienność. W lodówce na straży stoją 3 kartony mleka Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-02-20 o 20:54 |
|
|
|
#2046 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja będę robiła sesję, ale niech jeszcze trochę brzuch podrośnie. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i ładniejsze są niż te białe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No way!![]() Cytat:
![]() Cytat:
Myślę, że zmiana hasła może pomoże... jutro zmienię.
|
|
|
#2047 |
|
Wtajemniczenie
|
Agata czy wysoko?Ja czuję go strasznie nisko,kopie mnie po wzgórku(po tek kości nad pipką).
Z Ewunią1984 jesteśmy w tym samym tyg co do dnia. |
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oddechu czasami mi brakuje, powietrza mi mało, stale mi gorąco. Ale to normalne Przejdzie po porodzie
|
|
|
#2049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jestem przerażona po prostu... przecież zdrowa tarczyca jest niezbędna po prostu i do zajścia w ciążę i do urodzenia zdrowego dziecka...a skutki nieleczonej niedoczynności/Hashimoto to poronienia, niemożność zajścia w ciążę, umysłowe kalectwo dziecka... zwłaszcza że tarczyca często wychodzi po 30 rż (u mnie wylazła dokałdnie po 30 urodzinach ) i w ciąży właśnie...a tu takie olewactwo...moja endo jeszcze mi na ostatniej wizycie przypomniała, żeby po porodzie regularnie co 4-6 tygodni badać tarczycę, bo po porodzie właśnie potrafią wyleźć niezłe kwiatki...
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może nogi ma u dołu...
|
|
|
#2051 |
|
Rozeznanie
|
Aaaa chodzi mi o Twój podpis. Rzadko kto zwraca na to uwagę. Ja jestem akurat po filologii więc stąd moja zboczenie.
|
#2052 |
|
Wtajemniczenie
|
Narazie leży dupcia do dołu-mam nadzieję że się przekręci
|
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taka już ze mnie purystka. Czasami muszę się gryźć w język, bo aż oczy bolą. ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- No i wszystko jasne. Mój za to wali gdzie popadnie.
|
|
|
#2054 |
|
Wtajemniczenie
|
a i lekarz dzisiejszy powiedział że mam się szykować do porodu SN i mam zapsiać się do szkoły rodzenia
i musiał mi dogryźć "jak to taka kobieta nie dała rady urodzić ' (chodziło o tuszę ) a nadmieniam że był przy porodzie i sam już o 16 sugerował cięcie a ja dzielnie walcyzłam do 21 ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- dzięki wszystkim za wsparcie psychiczne bo już myślałam że ja jakaś zaciążona przygłupawa ale dziś to juz nerwicy malo nie dostałam
|
#2055 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja po filologii, nie polskiej co prawda, ale duże litery i znaki przestankowe są przecież w każdym języku
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście "realizuję się" na takim jednym forum.
|
|
|
#2057 |
|
Konto usunięte
|
A na mnie chyba coś działają hormony ciążowe... Kolejny dzień, kolejna kłótnia, dzisiaj jeszcze wg mnie było o co, ale jutro pewnie dojdę do wniosku, że jednak nie było warto...
|
|
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#2059 |
|
Wtajemniczenie
|
Perse, mam tak samo
W dniu kłótni jestem przekonana o swojej racji i problem wydaje się być niewiarygodnie wielki. Następnego dnia jest już zupełnie inne moje myślenie Bo w sumie po co się tak spalać ![]() _agata, na jakim to forum się jeszcze udzielasz? |
|
|
|
#2060 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
![]() Ja melduje się po weselu, zmiescilam sie w sukienke, ale po paru godzinach jedzenia czulam, ze peknie ![]() Wyslalam na maila fotki
|
|
|
|
#2061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze musze sie z mezem tam przejechac, bo na razie ogladalam z mama, ale wozek mi sie podoba. a co do ceny to 1400 zlotych. a jak u Ciebie?a slub bralam w swoim miescie, czyli widze ze nie musze, ale maz dzisiaj odebral wiec nie robi mi to w sumie wiekszej roznicy ![]() Cytat:
u mnie genialnie sie sprawdzaja ja sie czuje srednio, tez ciezej mi sie oddycha i strasznie szybko sie przejadam malo zjem a czuje sie jakbym nie wiadomo co pochlonela![]() przepraszam za brak polskich znakow, ale pisze z kompa szwagierki a nie wiem jak sie u niej je robi
Run Girl Run ! Edytowane przez andzya Czas edycji: 2012-02-20 o 22:53 |
||
|
|
|
#2062 |
|
Konto usunięte
|
Bardzo ładna sukienka i brzuszek i bardzo ładnie wyglądałaś na swoim ślubie
|
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Kapukat a Tobie te badania zlecił lekarz czy na własną rękę zrobiłaś??
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#2064 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32439799]Bardzo ładna sukienka i brzuszek i bardzo ładnie wyglądałaś na swoim ślubie
[/QUOTE]Miło mi, dziękuję udalo mi się nawet zatańczyć z Panem Młodym i z mężem, chociaż na to nie dostałam pozwolenia od lekarza ale nadrobię, w sierpniu idziemy na następne, a synka już udało mi się sprzedać na ten dzień teściowej
|
|
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
weszłam na pocztę
chciałam powiedzieć, że moja Córa ostatnio daje popalić cały dzień i całą noc - nawet zaczęłam się budzić jak mi przywali czasami... a co bedzie za miesiac? generalnie cały brzuch mi podskakuje raz na dole, raz w poprzek ![]() mieszkanie się wykańcza w błyskawicznym tempie, na razie jestem zadowolona z efektów ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
na początku lipca i też już odsprzedałam dziecko - oczywiście pod warunkiem, że urodzę do połowy czerwca i dojdę do siebie, bo jak pod koniec to raczej nie dam rady |
|
|
|
|
#2066 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u nas dzisiaj też się okazało, że w czerwcu może być impreza, ale w jakim będę stanie to nie wiadomo, więc zakładam,że pójdę tylko do urzędu. A te w sierpniu to nie ma bata, bo będę świadkową
|
|
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Ania ślicznie wyglądasz na zdjęciach
|
|
|
#2068 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam i ja. Dałam radę napisać jeszcze dziś
Oglądałam dziś w sklepie wózki i dalej stawiam na Maritę. Był też Laret z Tako. rozowa1987 w sumie ładny, ale te skrętne koła mnie odrzucają, wózek cały ładny a koła to już nie moja bajka. I ta torba...który facet pójdzie na spacer z taką torbą??onething czy jest nowe hasło? Dawno nie zaglądałam na maila, chciałam dziś i nie umiem się zalogować. Może hasło jest zmienione? Ja się kładę. Aha..moje hasło na mój najbliższy czas "Mleko - mój ratunek na zgagę"
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#2069 |
|
Konto usunięte
|
Mój mały chyba stara się mnie pocieszyć, bo ja tu siedzę zapłakana przez te kłótnie, a on mi fika i poprawia humor
Słyszałam, że jak mama jest smutna, to dziecko jest spokojne... Mam nadzieję, że moje emocje mu się nie udzielają
|
|
|
|
#2070 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32440382]Mój mały chyba stara się mnie pocieszyć, bo ja tu siedzę zapłakana przez te kłótnie, a on mi fika i poprawia humor
Słyszałam, że jak mama jest smutna, to dziecko jest spokojne... Mam nadzieję, że moje emocje mu się nie udzielają [/QUOTE]nie....tak jak mówisz, próbuje poprawić Tobie humor
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.

Nic nie dostałam wcześniej
A do Bochni to raczej nie będziemy jechać, myślałam, że to gdzieś bliżej 
Co prawda jak sobie podskoczy to czuję go wszędzie, ale jak czuję takie kopniaczki pod skórą to praktycznie zawsze tylko z lewej strony. Nie wiem czy on siedzi cały czas w tej samej pozycji czy co
Też tak macie?

czasem jak ktoś znajomy chce pomacać, to odwzajemniam się tym samym. A też tak macie, że najchętniej chcą dotykać faceci? Bo u mnie kumple męża za każdym razem pytają, czy kopie i czy mogą dotknąć.
w zwiazku z tym nie moge sie zalogowac i nie wiem co jest grane