|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV
Cytat:
![]() Za duzo witamin hmm.. też jem ogromne ilości kiwi, wiem, ze to bomba witaminowa. Czasem mam wrazenie ze zadne witaminy mi niepotrzebne bo dietę teraz mam naprawdę dobrą.. Udanego wypoczynku!!! Gdzie sie udajesz?? Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-02-21 o 10:37 |
|
|
|
|
#2312 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() tak wiec czekam na wizyte u lekarza. Masakra jak chodze to mnie boli. Ale jak zastoje sie (no stałam w kolejce ,musialam zapłacic za gaz) to jak ryszyłam to jeszcze gorzej bolało. Dlatego w nocy pewnie tak cholernie boli ![]() niewiem czy cos poradzi na to. Neurolog jak bylam z kregoslupem mwoi ze nic miw ciazy neipozostaje. Ale wtdy noga mnie tak i biodro nie narywalo. A teraz mzoe chociaz jakas masc? ![]() zjadłam wlasnie snaidanie(dopiero) jogurt i 2 malutkie bułeczki z sezamem jakos niemam ochoty jesc nawet jak mnie ta noga boli tak.....
|
|
#2313 | ||
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
mi wczoraj po południu było tak okropnie niedobrze, że jak wieczorem myłam zęby to zwymiotowałam do umywalki ![]() teraz już dobrze funkcjonuje, jest przepiękna pogoda i ślicznie świeci słońce , nawet podjechałam dziś do pracy odebrać pit. Mam jakiegoś pypcia i właśnie się zastanawiam co by tu zjeść ![]() Emilia211 gratulacje córeńki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2314 |
|
Branzoletka
|
A tak w ogóle, to dzisiaj jest mój 14 + o t.c. więc wchodzę w 4 m-c ciąży a więc w drugi trymestr
Rany jak długo czekałam na ten przełom Choć wiecie co mi się jednak wydaje, że wyliczenia na pierwszej stronie są błędne jak tak pomyśleć Wiem, że temat był mielony pare razy ale mi się dalej nie zgadza, bo m-c ma 4 tyg. x 3 m-ce = 12 czyli w 12 t.c. powinien być koniec I trymestru a od 13-go początek II
|
|
#2315 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry Dzień Mamusie
słoneczko u mnie świeci![]() dziś idę na jedzonko u chinolka z koleżanką i pogaduchy wczoraj ból mojej kości ogonowej dał się we znaki, pod wieczór już nieźle mi promieniował na lewą nogę nawet jak leżałam...nie wiem co to będzie dalej...nie wiem czy pytać o ten ból ginekolożki?? bo jutro mam wizytęwczoraj wieczorem Dzidziolek dał się we znaki, jak leżałam na prawym boku, to naparzał po lewej stronie, nawet Tż czuł jak przyłożył łapkę moje Słodkie Maleństwoodezwę się przed wyjściem, by być na bierząco!!!Buzia
|
#2316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i wasze zdrówko ![]() no właśnie mi się też wydawało że to powinno wyglądać inaczej, z resztą gdzieś słyszałam nawet że II trymestr rozpoczyna się wtedy jak kończy się 13 tydzień a zaczyna 14. Z resztą mniejsza o to ja wg rozpiski na 1 stronie II trym. rozpoczynam w czwartek |
|
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie I trymestr kończy się wraz z końcem 13 tygodnia (czyli 13+0)
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-02-21 o 10:47 |
|
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
to skończony 14 tydzień i rozpoczyna się 15
gratuluję
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co Ty zdjęcie w cukierni robiłaś? ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- nel_a ![]() branzoletka
|
|
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
zapisałam się na kurs rodzenia
zaczynamy w kwietniu!! EDIT: kurs rodzenia miało być: do szkoły rodzenia Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-02-21 o 10:55 |
|
|
|
#2322 |
|
Wtajemniczenie
|
Hanjah a czemu nie usuwałabyś laserowo?
Branzoletka Ja z wyliczeniami też się gubie, po prostu mówię każdemu który tydzień![]() Pumas ja też muszę uważać z witaminami, biorę co 2 dzień a w piątek mam następną morfologię to zobaczę co i jak
485 i 545 mentorki made by dr Skwiercz 2009 Edytowane przez kejtigda Czas edycji: 2012-02-21 o 10:54 |
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
też mamy zamiar się zapisać
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
Kejtigda, po porodzie najważniejsze jest dziecko i opieka nad nim, nie będziesz miała ani sił ani czasu na to aby myśleć o urodzie. Przecież dziecko to kupa obowiązków. A co jeśli nie będziesz mogła karmić cycem, ani zwykłym mm tylko specjalnymi mieszankami z apteki? Jeśli dziecko będzie mieć w nocy kolki i problemy z wypróżnianiem? Rozstępy w takim czasie schodzą na dalszy plan tak samo jak Ty sama zejdziesz. Bo dziecko jest najważniejsze i podejrzewam, że żadna matka nie chciałaby być szczęśliwą mamą bez rozstępów kosztem dziecka. Bądźmy szczerzy - nie jesteśmy jakimiś gwiazdami, którymi dziećmi będą opiekować się tłumy nianiek... A na usuwanie rozstępów kiedyś przyjdzie czas, więc nie myśl o tym, a skup się na dzieciaczku
|
|
|
|
#2325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale fajny ![]() bardzo mi sie podoba
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm zjadła bym sobie taki Chinski makaron z kurczaczkiem w niemczech jest taki pyszny , nad morzem w Międzyzdrojach tez taki jadlam ![]() o to masz wierciocha , ja bym się cieszyła moj Bąbelek nie chce się tacie dac poczuc jak ja trzymam reke to kopie a jak Tż przylozy to przestaje hehe
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i udanego odpoczynku ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2332 |
|
Zadomowienie
|
![]() w takim razie na pierwszej stronie naszego wątku jest pomyłka ![]() ja zapraszam na lasagne
|
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, ja powiem tak, jak ktoś ma kasę, to niech sobie laserowo rozstępy usuwa, czemu nie? Ja sama jakby mnie było stać, to bym sobie szpecące blizny na plecach usunęła, no ale mam ważniejsze wydatki.
Dbać o siebie można, nawet się powinno, tylko żeby przy tym nie zapominać o całym bożym świecie, i będzie ok. Zadbana mama jest szczęśliwsza, wiadomo, a szczęśliwsza mama to na ogół szczęśliwsze dziecko, byleby nie popaść w skrajność i nie zacząć dbać o siebie "za wszelką cenę".
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
Ale który ojciec jest w stanie pomagać 24h przy noworodku przy okazji pracując? Tutaj wszystko trzeba brać pod uwagę, także to że będzie się zmęczonym, wiecznie bez humoru, nie wyspanym... To są przecież uroki macierzyństwa, w szczególności w pierwszych miesiącach. Bo wiadomo ok, są piękne chwile, ale są też złe i trzeba o tym pamiętać
|
|
|
|
#2335 |
|
Wtajemniczenie
|
Soleika dla mnie to jest bardzo ważna sprawa, i myślę że skoro mamy pomoc w postaci mamy tż która deklaruje się opiekować małym kilka h dziennie oraz samego tż mogę spokojnie też myśleć o tym co mi jest potrzebne do szczęścia bo jak będę nieszczęśliwa to mały też
|
#2336 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hej hej ![]() tak pizza od rana , nieladnie ![]() hehehe nie no zartuje wcinaj kochana ! smacznego Cytat:
![]() moja kuzynka tez nie chciala maluszka a teraz jej synek ma roczek i stwierdzila ze nie wyobraza sobie zycia bez niego , my tez chcielismy maluszka a jak zrobilam test i wyszly dwie kreski to bylam w takim szoku ze nie wiedzialam co zrobic ze soba pomyslalam wtedy co ja zrobilam , ze jestem taka mloda i wogole ale teraz nie wyobrazam sobie gdyby cos sie stalo z moim malenstwem ;* wiem ze bedzie dobrze ! i jestem szczesliwa ze bede miala malego baka , myslalam ze juz nigdy nie bede miala , jak widzialam dziecko np w reklamie to az lzy w oczach mialam dopiero po ponad 2 latach zaszlam w ciaze jak teraz to tyle trwalo to pozniej bylo by jeszcze gorzej ! wczoraj moj Tż napisal mi ze juz nie moze sie doczekac kiedy mala sie urodzi i bedzie mogl popatrzec jak slodko spi
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Siedze już w przychodni. dalej opuznienie.
siedzi koło Mnie pan pachnie smalcem ze skwarkami i TAk mi się zrobił smak na chleb ze smalcem że zaraz go zjem haha
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może ma kromę przy sobie?
|
|
|
|
|
#2339 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to Twoja pierwsza ciąża? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak jedne zajęcia opuścisz, to chyba nic się nie stanie, ale rzeczywiście trochę późno. W takim razie ja będę musiała powoli się rozglądać za szkołami rodzenia u mnie w mieście. |
|||
|
|
|
#2340 | |||
|
Branzoletka
|
Cytat:
za podniesienie mi ciśnienia Baw się dobrzeCytat:
Zrozumiałam, że na jednej wizycie pobiorą krew a na drugiej podają tą glukozę, czy jednak wszystko na jednej ![]() Cytat:
a co jak nie dostaniesz 6-ki? No właśnie soczek miałam postawić I w sumie racja tydzień w tą czy w tamtą ![]() Generalnie ja polecam szkołę, bo jednak chodzi się tam we dwoje i to bardzo zbliża tatusia do tematu a mamusia też super się czuje po ćwiczeniach i w towarzystwie innych brzuchatek Co do rozstępów, to wiem, że można się ich pozbyć przez wcieranie kremów- mam to sprawdzone i tylko szkoda, ze teraz mnie jakby co nie będzie stać na tą firmę(ATW) Kiedyś byłam ich konsultantką i żeby być przekonaną co do skuteczności drogich kosmetyków sama je testowałam i nie pamiętam co z resztą ale na rozstępy sprawdziły się rewelacyjnie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

większy o 1,5 tyg. niż jego wiek - podobno dobrze go karmię, no albo ma to po tacie 

jakos niemam ochoty jesc nawet jak mnie ta noga boli tak..... 

Rany jak długo czekałam na ten przełom

za podniesienie mi ciśnienia
Zrozumiałam, że na jednej wizycie pobiorą krew a na drugiej podają tą glukozę, czy jednak wszystko na jednej
I w sumie racja tydzień w tą czy w tamtą