Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 10:33   #2311
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Witajcie moje miłe,
Wpadłam się przywitać i pożegnać zarazem, ponieważ wyjeżdżam i będę tutaj dopiero w piątek.

Byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej, wyniki morfologii podobno mam za dobre jak na ciężarną, więc mam zredukować przyjmowanie Femibionu 2 do 2 tabletek tygodniowo, a w zamian zakupić sobie sam kwas omega 3. Innymi słowy, za dużo mam witamin, co jest też skutkiem jedzenia ogromnych ilości kiwi....
Na te bakterie w moczu mam zrobić posiew, a dopiero później dostanę jakiś antybiotyk. Do tej pory mam zazywać jakis lek bez recepty, nazwę mam zapisaną.

Dzidziuś ma duży brzuch większy o 1,5 tyg. niż jego wiek - podobno dobrze go karmię, no albo ma to po tacie Poza tym jest zdrowy i nie taki całkiem mały jak mówił mi gin na genetycznym (dzisiaj też było dokładne mierzenie), ale normalnego wzrostu i wagi jak na swój wiek ciążowy.

Ułożony jest główką do góry, czyli jak 5% maluchów, więc czekamy, aż się przekręci do pozycji wylotowej - w przeciwnym razie cesarka. Ale jest jeszcze sporo czasu na takie decyzje.

Na następnej wizycie, czyli końcem marca będziemy powoli ustalać termin porodu.

Reasumując, jestem zadowolona i szczęśliwa, zatem mogę wyjechać na zasłużony odpoczynek
Dużo konkretów super
Za duzo witamin hmm.. też jem ogromne ilości kiwi, wiem, ze to bomba witaminowa. Czasem mam wrazenie ze zadne witaminy mi niepotrzebne bo dietę teraz mam naprawdę dobrą..

Udanego wypoczynku!!! Gdzie sie udajesz??

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-02-21 o 10:37
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:34   #2312
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość

A obcasy raz na rusko rok żeby pojechać autem, dojść do kawiarni/uczelni z parkingu to myślę nic strasznego dla nas nie jest Nie wyobrażam sobie po prostu nagle przestawić się w takich sprawach na baleriny, no chyba że już będzie to komicznie wyglądać albo dokuczy mi kręgosłu[B]
czasami takie wyjscie na chwile z samochodu moze zmienic całe Twoje zycie i maleństwa....
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
To musi byc jakiś ucisk na nerwy, musi. Może jakaś lekka rehabilitacja bedzie dozwolona / masaże? Pewnie pójdziesz do ortopedy / neurologa?
zarejestrowałam sie ale niedo mojej pani doktor a do jej brata (taka wspolna ich przychodnia) na 10.30 ale opoznienie jak zywkle wiec wyjde z domu dopiero o 11.
Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
bo na genetycznym nawet ani razu nie spojrzałam na ekran a wydruk wyrzuciłam

tak wiec czekam na wizyte u lekarza. Masakra jak chodze to mnie boli. Ale jak zastoje sie (no stałam w kolejce ,musialam zapłacic za gaz) to jak ryszyłam to jeszcze gorzej bolało. Dlatego w nocy pewnie tak cholernie boli
niewiem czy cos poradzi na to. Neurolog jak bylam z kregoslupem mwoi ze nic miw ciazy neipozostaje. Ale wtdy noga mnie tak i biodro nie narywalo.

A teraz mzoe chociaz jakas masc?

zjadłam wlasnie snaidanie(dopiero) jogurt i 2 malutkie bułeczki z sezamem jakos niemam ochoty jesc nawet jak mnie ta noga boli tak.....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:34   #2313
chmielinka
Zadomowienie

Witajcie kochane

mi wczoraj po południu było tak okropnie niedobrze, że jak wieczorem myłam zęby to zwymiotowałam do umywalki
teraz już dobrze funkcjonuje, jest przepiękna pogoda i ślicznie świeci słońce , nawet podjechałam dziś do pracy odebrać pit. Mam jakiegoś pypcia i właśnie się zastanawiam co by tu zjeść

Emilia211 gratulacje córeńki

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Która chciała zbałamucić małża?
http://kwejk.pl/obrazek/952364/stolik.html
jeszcze do tego sobie wyobrażam skrzypienie tych metalowych nóżek

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Hejo

Ja już po śniadaniu.

Dziewuszki trzymajcie dziś kciuki bo o 17.45 mam się stawić na genetycznym
to w takim razie mocno

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:37   #2314
branzoletka
Branzoletka

A tak w ogóle, to dzisiaj jest mój 14 + o t.c. więc wchodzę w 4 m-c ciąży a więc w drugi trymestr Rany jak długo czekałam na ten przełom
Choć wiecie co mi się jednak wydaje, że wyliczenia na pierwszej stronie są błędne jak tak pomyśleć Wiem, że temat był mielony pare razy ale mi się dalej nie zgadza, bo m-c ma 4 tyg. x 3 m-ce = 12 czyli w 12 t.c. powinien być koniec I trymestru a od 13-go początek II

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:42   #2315
karolka110
Wtajemniczenie

Dobry Dzień Mamusie słoneczko u mnie świeci
dziś idę na jedzonko u chinolka z koleżanką i pogaduchy

wczoraj ból mojej kości ogonowej dał się we znaki, pod wieczór już nieźle mi promieniował na lewą nogę nawet jak leżałam...nie wiem co to będzie dalej...nie wiem czy pytać o ten ból ginekolożki?? bo jutro mam wizytę

wczoraj wieczorem Dzidziolek dał się we znaki, jak leżałam na prawym boku, to naparzał po lewej stronie, nawet Tż czuł jak przyłożył łapkęmoje Słodkie Maleństwo

odezwę się przed wyjściem, by być na bierząco!!!Buzia
Stary 2012-02-21, 10:44   #2316
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
A tak w ogóle, to dzisiaj jest mój 14 + o t.c. więc wchodzę w 4 m-c ciąży a więc w drugi trymestr Rany jak długo czekałam na ten przełom
Choć wiecie co mi się jednak wydaje, że wyliczenia na pierwszej stronie są błędne jak tak pomyśleć Wiem, że temat był mielony pare razy ale mi się dalej nie zgadza, bo m-c ma 4 tyg. x 3 m-ce = 12 czyli w 12 t.c. powinien być koniec I trymestru a od 13-go początek II
to gratulacje i wasze zdrówko

no właśnie mi się też wydawało że to powinno wyglądać inaczej, z resztą gdzieś słyszałam nawet że II trymestr rozpoczyna się wtedy jak kończy się 13 tydzień a zaczyna 14. Z resztą mniejsza o to ja wg rozpiski na 1 stronie II trym. rozpoczynam w czwartek

Franuś
Stary 2012-02-21, 10:44   #2317
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
super

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-21, 10:45   #2318
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje

jak dla mnie I trymestr kończy się wraz z końcem 13 tygodnia (czyli 13+0) tak miałam też na jednym portalu gdzie kartę ciąży prowadzę

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-02-21 o 10:47
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:47   #2319
nel_a
Zakorzenienie

to skończony 14 tydzień i rozpoczyna się 15
gratuluję

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:49   #2320
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Soleilka tak się zajęła pizzą, że nie zauważyła moich pączków. Jestem rozczarowana!
Widziałam je i zapomniałam odpisać Co Ty zdjęcie w cukierni robiłaś?

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

nel_a

branzoletka

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:51   #2321
Linka25
Zakorzenienie

zapisałam się na kurs rodzenia
zaczynamy w kwietniu!!

EDIT:
kurs rodzenia hahahahah
miało być: do szkoły rodzenia

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-02-21 o 10:55
Stary 2012-02-21, 10:52   #2322
kejtigda
Wtajemniczenie

Hanjah a czemu nie usuwałabyś laserowo?

Branzoletka Ja z wyliczeniami też się gubie, po prostu mówię każdemu który tydzień

Pumas ja też muszę uważać z witaminami, biorę co 2 dzień a w piątek mam następną morfologię to zobaczę co i jak

Edytowane przez kejtigda
Czas edycji: 2012-02-21 o 10:54
kejtigda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:53   #2323
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
zaczynamy w kwietniu!!
też mamy zamiar się zapisać

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:59   #2324
Soleilka
Zakorzenienie

Kejtigda, po porodzie najważniejsze jest dziecko i opieka nad nim, nie będziesz miała ani sił ani czasu na to aby myśleć o urodzie. Przecież dziecko to kupa obowiązków. A co jeśli nie będziesz mogła karmić cycem, ani zwykłym mm tylko specjalnymi mieszankami z apteki? Jeśli dziecko będzie mieć w nocy kolki i problemy z wypróżnianiem? Rozstępy w takim czasie schodzą na dalszy plan tak samo jak Ty sama zejdziesz. Bo dziecko jest najważniejsze i podejrzewam, że żadna matka nie chciałaby być szczęśliwą mamą bez rozstępów kosztem dziecka. Bądźmy szczerzy - nie jesteśmy jakimiś gwiazdami, którymi dziećmi będą opiekować się tłumy nianiek... A na usuwanie rozstępów kiedyś przyjdzie czas, więc nie myśl o tym, a skup się na dzieciaczku

Bloguję
Stary 2012-02-21, 10:59   #2325
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę co dzisiaj dostałam:
http://www.zabawki-fisherprice.pl/in...downa-planeta/

ale fajny
bardzo mi sie podoba
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:01   #2326
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Ja muszę iść , zawsze to można się troche oswoić z sytuacją i poćwiczyć na lalkach - ja nigdy nie miałam do czynienia z noworodkiem

Mój kurs zakończy się 30 czerwca a na 28 lipca mam TP. Zastanawiam się czy nie za późno się konczy...?
Stary 2012-02-21, 11:03   #2327
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość

wczoraj ból mojej kości ogonowej dał się we znaki, pod wieczór już nieźle mi promieniował na lewą nogę nawet jak leżałam...nie wiem co to będzie dalej...nie wiem czy pytać o ten ból ginekolożki?? bo jutro mam wizytę

wczoraj wieczorem Dzidziolek dał się we znaki, jak leżałam na prawym boku, to naparzał po lewej stronie, nawet Tż czuł jak przyłożył łapkęmoje Słodkie Maleństwo

odezwę się przed wyjściem, by być na bierząco!!!Buzia

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm zjadła bym sobie taki Chinski makaron z kurczaczkiem w niemczech jest taki pyszny , nad morzem w Międzyzdrojach tez taki jadlam
o to masz wierciocha , ja bym się cieszyła
moj Bąbelek nie chce się tacie dac poczuc
jak ja trzymam reke to kopie a jak Tż przylozy to przestaje hehe

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-02-21, 11:05   #2328
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Kejtigda, po porodzie najważniejsze jest dziecko i opieka nad nim, nie będziesz miała ani sił ani czasu na to aby myśleć o urodzie. Przecież dziecko to kupa obowiązków. A co jeśli nie będziesz mogła karmić cycem, ani zwykłym mm tylko specjalnymi mieszankami z apteki? Jeśli dziecko będzie mieć w nocy kolki i problemy z wypróżnianiem? Rozstępy w takim czasie schodzą na dalszy plan tak samo jak Ty sama zejdziesz. Bo dziecko jest najważniejsze i podejrzewam, że żadna matka nie chciałaby być szczęśliwą mamą bez rozstępów kosztem dziecka. Bądźmy szczerzy - nie jesteśmy jakimiś gwiazdami, którymi dziećmi będą opiekować się tłumy nianiek... A na usuwanie rozstępów kiedyś przyjdzie czas, więc nie myśl o tym, a skup się na dzieciaczku
Niby wszystko prawda ale nie popadajmy w skrajność. Dziecko ma także ojca, a przy podejściu, że teraz dziecko jest najważniejsze, a ja to już nie, to można szybko wpaść w depresję - i co dziecku po takiej matce?
Stary 2012-02-21, 11:05   #2329
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie moje miłe,
Wpadłam się przywitać i pożegnać zarazem, ponieważ wyjeżdżam i będę tutaj dopiero w piątek.

Byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej, wyniki morfologii podobno mam za dobre jak na ciężarną, więc mam zredukować przyjmowanie Femibionu 2 do 2 tabletek tygodniowo, a w zamian zakupić sobie sam kwas omega 3. Innymi słowy, za dużo mam witamin, co jest też skutkiem jedzenia ogromnych ilości kiwi....
Na te bakterie w moczu mam zrobić posiew, a dopiero później dostanę jakiś antybiotyk. Do tej pory mam zazywać jakis lek bez recepty, nazwę mam zapisaną.

Dzidziuś ma duży brzuch większy o 1,5 tyg. niż jego wiek - podobno dobrze go karmię, no albo ma to po tacie Poza tym jest zdrowy i nie taki całkiem mały jak mówił mi gin na genetycznym (dzisiaj też było dokładne mierzenie), ale normalnego wzrostu i wagi jak na swój wiek ciążowy.

Ułożony jest główką do góry, czyli jak 5% maluchów, więc czekamy, aż się przekręci do pozycji wylotowej - w przeciwnym razie cesarka. Ale jest jeszcze sporo czasu na takie decyzje.

Na następnej wizycie, czyli końcem marca będziemy powoli ustalać termin porodu.

Reasumując, jestem zadowolona i szczęśliwa, zatem mogę wyjechać na zasłużony odpoczynek
i udanego odpoczynku
Cytat:
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:06   #2330
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
ja właśnie zaraz będę smazyć, ciasto juz siedzi w lodówce
Stary 2012-02-21, 11:07   #2331
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Jak ktoś Ci usmaży to poproszę 2 z jabłkami

Bloguję
Stary 2012-02-21, 11:08   #2332
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
yyy no to mnie ominęła imprezka
w takim razie na pierwszej stronie naszego wątku jest pomyłka

Cytat:
Treść usunięta
ja zapraszam na lasagne

Franuś
Stary 2012-02-21, 11:09   #2333
agunia82
Zakorzenienie

Wiecie co, ja powiem tak, jak ktoś ma kasę, to niech sobie laserowo rozstępy usuwa, czemu nie? Ja sama jakby mnie było stać, to bym sobie szpecące blizny na plecach usunęła, no ale mam ważniejsze wydatki.
Dbać o siebie można, nawet się powinno, tylko żeby przy tym nie zapominać o całym bożym świecie, i będzie ok. Zadbana mama jest szczęśliwsza, wiadomo, a szczęśliwsza mama to na ogół szczęśliwsze dziecko, byleby nie popaść w skrajność i nie zacząć dbać o siebie "za wszelką cenę".

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:10   #2334
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Niby wszystko prawda ale nie popadajmy w skrajność. Dziecko ma także ojca, a przy podejściu, że teraz dziecko jest najważniejsze, a ja to już nie, to można szybko wpaść w depresję - i co dziecku po takiej matce?
Ale który ojciec jest w stanie pomagać 24h przy noworodku przy okazji pracując? Tutaj wszystko trzeba brać pod uwagę, także to że będzie się zmęczonym, wiecznie bez humoru, nie wyspanym... To są przecież uroki macierzyństwa, w szczególności w pierwszych miesiącach. Bo wiadomo ok, są piękne chwile, ale są też złe i trzeba o tym pamiętać

Bloguję
Stary 2012-02-21, 11:12   #2335
kejtigda
Wtajemniczenie

Soleika dla mnie to jest bardzo ważna sprawa, i myślę że skoro mamy pomoc w postaci mamy tż która deklaruje się opiekować małym kilka h dziennie oraz samego tż mogę spokojnie też myśleć o tym co mi jest potrzebne do szczęścia bo jak będę nieszczęśliwa to mały też
Stary 2012-02-21, 11:13   #2336
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hejo

Witam się z kawałkiem pizzy w ręce
Wstałam o 5:30 przekonana, że zaraz będą mi mierzyć temperaturę
Idę Was nadrobić

hej hej
tak pizza od rana , nieladnie
hehehe nie no zartuje
wcinaj kochana ! smacznego

Cytat:
Zobaczysz, że po latach stwierdzisz, ze lepiej się stać nie mogło. Masz TŻta, kochacie sie, dacie radę. I tak świetnie sobie radzisz.
Ciąża zawsze oznacza zmiany, i jakieś wyrzeczenia nawet jak była chciana i planowana, to wyrzeczenia pozostają wyrzeczeniami może tylko łatwiej je znieść. Na Ciebie spadło to niespodziewanie. Ile masz lat?
Na pocieszenie powiem Ci, że ja też nigdy nie czułam jakiegoś super kontaktu z dziećmi i niespecjalnie się nimi interesowałam. Nie miałam z nimi zresztą kontaktu, znajomi raczej bezdzietni (chociaż większość 30l. 30+, w rodzinie małych dzieci brak. Tez się trochę boję jak to będzie, czy będę dobrą mamą? Dobrze że mam TŻta, który sądzę, że będzie najwspanialszym ojcem na świecie. Wiem, jak opiekował się na przykład swoją babcią..

Ostatnio mój TŻ stwierdził (pół żartem pół serio), że jak sie dziecko urodzi to w weekendy mogę sobie wychodzić z koleżankami, a on z dzieckiem będzie siedział, po czym dodał: "przynajmniej sobie wychowam jak chcę "
wiadomo ze dziecko to zmiany
moja kuzynka tez nie chciala maluszka a teraz jej synek ma roczek i stwierdzila ze nie wyobraza sobie zycia bez niego , my tez chcielismy maluszka a jak zrobilam test i wyszly dwie kreski to bylam w takim szoku ze nie wiedzialam co zrobic ze soba
pomyslalam wtedy co ja zrobilam , ze jestem taka mloda i wogole
ale teraz nie wyobrazam sobie gdyby cos sie stalo z moim malenstwem ;*
wiem ze bedzie dobrze ! i jestem szczesliwa ze bede miala malego baka , myslalam ze juz nigdy nie bede miala , jak widzialam dziecko np w reklamie to az lzy w oczach mialam
dopiero po ponad 2 latach zaszlam w ciaze
jak teraz to tyle trwalo to pozniej bylo by jeszcze gorzej !

wczoraj moj Tż napisal mi ze juz nie moze sie doczekac kiedy mala sie urodzi i bedzie mogl popatrzec jak slodko spi

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-02-21, 11:13   #2337
prince_polo
Zakorzenienie

Siedze już w przychodni. dalej opuznienie.

siedzi koło Mnie pan pachnie smalcem ze skwarkami i TAk mi się zrobił smak na chleb ze smalcem że zaraz go zjem haha

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-21, 11:14   #2338
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Siedze już w przychodni. dalej opuznienie.

siedzi koło Mnie pan pachnie smalcem ze skwarkami i TAk mi się zrobił smak na chleb ze smalcem że zaraz go zjem haha

Może ma kromę przy sobie?

Bloguję
Stary 2012-02-21, 11:15   #2339
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
W pierwszej chodziłam z mężem a teraz raczej nie będe, bo mój tż choć bardzo chce być przy porodzie-uważam, że to nie jest dobry pomysł dla niego Trafił mi się dziwny egzemplarz, który nie pozwoli mi wejść jak się kompie i nawet siusiu przy nim jest dla niego nie do przejścia- to jak on chce być przy porodzie
Hehe...no, moja koleżanka też ma takiego, co strasznie przestrzega strefy intymności..bo tak on to nazywa
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Słyszałam, ze najlepiej w 5 miesiącu, ale ja się nie wybieram.
A to Twoja pierwsza ciąża?
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość

Jej..u mnie pada śnieg i jest 0 stopni, a wczoraj było ponad 10 na plusie i też ładnie świeciło słońce
Cytat:
Ja muszę iść , zawsze to można się troche oswoić z sytuacją i poćwiczyć na lalkach - ja nigdy nie miałam do czynienia z noworodkiem

Mój kurs zakończy się 30 czerwca a na 28 lipca mam TP. Zastanawiam się czy nie za późno się konczy...?
Właśnie tak sobie też myślę, że ja w ogóle z noworodkami nie miałam do czynienia i gdzieś słyszałam, że parcie podczas porodu to trudna sztuka do opanowania..no i męża chciałam trochę oswoić, bo on się boi na ręce zabrać 5 miesięczne dziecko- zawsze ma wymówkę, że pierwsze dziecko które będzie nosił to będzie jego. Ale ja wiem, że on trochę ma stracha przed taką kruszynką
Jak jedne zajęcia opuścisz, to chyba nic się nie stanie, ale rzeczywiście trochę późno. W takim razie ja będę musiała powoli się rozglądać za szkołami rodzenia u mnie w mieście.
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:17   #2340
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Witajcie moje miłe,
za podniesienie mi ciśnienia Baw się dobrze

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
bo glukozę zawsze robi się z krwi ale jak na czczo, to nic się nie pije. Dają to niedobre do picia przy teście glukozy z obciążeniem, najpierw pobierają krew do oznaczenia poziomu glukozy na czczo, potem dają 50g lub 75g glukozy do wypicia i po określonym czasie pobierają krew znowu, żeby zobaczyć, jak organizm radzi sobie z tym cukrem
Czyli teraz nie będzie z obciążeniem? Rany coś nie kumam tego tematu Zrozumiałam, że na jednej wizycie pobiorą krew a na drugiej podają tą glukozę, czy jednak wszystko na jednej

Cytat:
zaczynamy w kwietniu!!

EDIT:
kurs rodzenia hahahahah
miało być: do szkoły rodzenia
No fajnie to zabrzmiało "kurs rodzenia" a co jak nie dostaniesz 6-ki?

Cytat:
Treść usunięta
No właśnie soczek miałam postawić choć ja tam wolę karmi- jak szaleć, to szaleć I w sumie racja tydzień w tą czy w tamtą

Cytat:
Treść usunięta
Generalnie ja polecam szkołę, bo jednak chodzi się tam we dwoje i to bardzo zbliża tatusia do tematu a mamusia też super się czuje po ćwiczeniach i w towarzystwie innych brzuchatek

Co do rozstępów, to wiem, że można się ich pozbyć przez wcieranie kremów- mam to sprawdzone i tylko szkoda, ze teraz mnie jakby co nie będzie stać na tą firmę(ATW) Kiedyś byłam ich konsultantką i żeby być przekonaną co do skuteczności drogich kosmetyków sama je testowałam i nie pamiętam co z resztą ale na rozstępy sprawdziły się rewelacyjnie Szkoda tylko, że zapomniałam smarować drugie udo i teraz mam jedno z rozstępami a drugie bez

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości