Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 10:54   #1801
kindziulindzia
Zakorzenienie

Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

kooocurku nie przesadzasz ewidentnie zazdrości Ci tego ślubu, i z tego co piszesz robi wszystko by Ci życie uprzykrzyć rozmawiałaś z nią o co jej tak naprawdę chodzi?
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:55   #1802
kasia_kuku
Zakorzenienie

Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mam coraz mniejsza ochote na tan ślub:

Czy ja przesadzam?? Moja cudowan siostra, która będzie niestety moją światkową wymysliła sobie, że kupi swojemu męzowi nowy gajer koloru szarego. Poprosiłam ją zeby jej Mąż czyli nasz świadek miał koszule w kolorze mojej sukni. Niestety kolor ecru nie pasuję do szrości....a my będziemy w brązach, beżach i złocie.

Awantura po całości..bo ja wymyslam i przesadzam....- bedzie miał biała i basta! wrrr

Dziś jej mówie, że pazurki zrobie w dniu slubi bo bedzie mi robuc ta sama osoba (mi sie nic na nich nie trzyma wiecej niz 2- 3). Hybrydowny trwa może z 30 minut? To mnie zbrechtała..ze jestem nienormalna....

Jeszcze na dokładke przed samym moim slubem jedzie na Dominikane....chyba tylko zeby mi na złość zrobić bo wie, że ja nie pojade przed slubem i ONA musi być pierwsza!!!

Mozna tak wymieniac w nieskonczoność........

Sukienie tez jej wybrałysmy to powiedziała, ze ma taka jaka chciałam a jej sie nie podoba......ciekawe, ze w dniu zakupu sie jej podobała....

Poza tym chciała jako świadkowa kupić suknie czarno-biała...pomojajac, że moja jest koloru zlamana biel......

Jestem taka smutna i zła.... chciałabym aby sie cieszyła ze mna a poki co mam wrazenie, że tylko ja to drażni...

Zaprosznie dostali w niedziele jako pierwsi to zapytała-'A PO CO TAK SYZBKO ROZDAJECIE?

Zero jakiejś pociechy tylko wciaz dogryzanie.....

Przesadzam???

Jak tak można... Kurdę, powinna Ci pomagać a nie takie kłody pod nogi... Mam nadzieję,że się ogarnie i przestanie taka być, to Twój ślub

ZA DNI DO ŚLUBU!

Gdyż najtrudniejszy egzamin z moich znienawidzonych studiów zdałam na 4.5 w pierwszym terminie

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:56   #1803
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolina_83 Pokaż wiadomość
Poczekaj jeszcze parę dni i idź z tym na policję. Ale moim zdaniem jak policja to numer z tym portalem bym odpuściła tak żeby nie było podstaw do tego żeby Ciebie pociągnąć do jakiejś odpowiedzialności.
nie kasuje tych smsów i TŻ też nie, mam nadzieję, że jeśli to zgłoszę to przyjmą te zgłoszenie i sprawą się zajmą tutaj to już nawet nie chodzi o mnie tylko o fakt, że jakaś cizia wypisuję farmazony wyssane z palca i czuję się bezkarna - tak nie może być
19.05.2012
Stary 2012-02-21, 10:57   #1804
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
kooocurku nie przesadzasz ewidentnie zazdrości Ci tego ślubu, i z tego co piszesz robi wszystko by Ci życie uprzykrzyć rozmawiałaś z nią o co jej tak naprawdę chodzi?
kindzia Wiem. Dzwonicie do biura obsługi i blokujecie smsy z tego numeru.
aczkolwiek zawitałabym na policji chociazby w sprawie "doradzenia sie" w sumie ciekawe co to za prukwa.

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:58   #1805
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem nie przesadzasz, mam wrażenie ze Ona Ci tego ślubu zazdrości i robi jakby specjalnie na przekór żeby podziałać Ci na nerwy. Masz wizje swojego slubu a ona zamiast postarac sie do niej dostosowac to wymyśla byle by nie była tak jak chcesz.
Cytat:
Własnie myslałam, że mi się wydaje...zazdrośc o slub???

Jestem mi strasznie przykro...chciałabym miec koo siebie osobe, która bedzie mnie wspierac i cieszyc si ze mna a nie wszystko kwitować głupim tekstem i smiac sie....

p.s. Kindziu nie zazdroszcze sytuacji...Ode mnie masz buziaka

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Jak tak można... Kurdę, powinna Ci pomagać a nie takie kłody pod nogi... Mam nadzieję,że się ogarnie i przestanie taka być, to Twój ślub

ZA DNI DO ŚLUBU!

Gdyż najtrudniejszy egzamin z moich znienawidzonych studiów zdałam na 4.5 w pierwszym terminie

Gratuluję.....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:02   #1806
melod_y
Zakorzenienie

kocur- tez wydaje mi sie ze zazdrosci... Szkoda ze tak to wyszlo.. Sama czesto nie moge znalec z siostrami wspolnego jezyka na temat slubu bo mam wrazenie ze jest to dla nich drazliwy temat wiec sobie w chwili obecnej daruje..

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:04   #1807
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
kindzia Wiem. Dzwonicie do biura obsługi i blokujecie smsy z tego numeru.
aczkolwiek zawitałabym na policji chociazby w sprawie "doradzenia sie" w sumie ciekawe co to za prukwa.
na razie jest cisza ale poczekam cierpliwie na rozwój sytuacji, jeśli jeszcze raz zacznie nas nękać pójdę z tym na policję z kwitkiem nie mogą mnie odesłać, powiem że to jest psychiczne nękanie
19.05.2012
Stary 2012-02-21, 11:05   #1808
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
kocur- tez wydaje mi sie ze zazdrosci... Szkoda ze tak to wyszlo.. Sama czesto nie moge znalec z siostrami wspolnego jezyka na temat slubu bo mam wrazenie ze jest to dla nich drazliwy temat wiec sobie w chwili obecnej daruje..
Nie moge w to uwierzyć ..zazdrość? Przeciez ona juz swoj miała.....

Wiecie co jest najgorsze, że wyczuwam wiele zazdrosci o dom o firmę o mojego faceta....juz sama nie wiem...

Czasami mysle, ze wymyslam ale chyba nie....moj Tz to samo powiedział....

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
na razie jest cisza ale poczekam cierpliwie na rozwój sytuacji, jeśli jeszcze raz zacznie nas nękać pójdę z tym na policję z kwitkiem nie mogą mnie odesłać, powiem że to jest psychiczne nękanie
Ja bym to zgłosila.....żeby pozniej w razie W dowód był.....

Synuś
Stary 2012-02-21, 11:06   #1809
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
dziewczynki przeprosiłam się z pomysłem szalu do sukni bo za cholere nie znajdę idealnego bolerka w dobrej cenie (większość dziewczyn sprzedaje z sukniami a na allegro znalazłam idealne za 150 zł a to dla mnie trochę drogo) no i teraz sama nie wiem znalazłam takie trzy (każde z innego materiału lecz jednocześnie każdy z tych materiałów mam w swojej sukni) i sama nie wiem
kiciu mi się podoba numer 3

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
czy tylko mnie sie wydaje że ta suknia bardzo skróciła PMkę?
http://moda.allegro.pl/piekna-suknia...106412674.html
ojej.....

Cytat:
Jak czytam, że Dziewczyny z czerwca rozdają już zaproszenia to włącza mi się panik system bo my mamy tylko wybranego sprzedawcę z allegro i gotową listę gości.
A wierszyk chcemy taki:
Prosimy Was Nasi Mili
Abyście zamiast kwiatków nam wino sprawili
Wina półwytrawne, czerwone i białe
Umilą nam wspólne chwile wspaniałe

Czy dużym nietaktem będzie zaproszenie na ślub wywieszone w pokoju socjalnym?
Zaproszenia chce dać tylko prezesom i dwóm szefom działów a dla reszty takie info. Mam bardzo dobre stosunki ze wszystkim więc gdybym chciała dać każdemu zaproszenie na ślub to potrzebowałabym ponad 50szt więc chce wybrać tańsze rozwiązanie tylko nie wiem czy dobre.
eeeee ja mam ślub w czerwcu i mamy praktycznie wszytskie już rozdane ale ja mam 09.06 więc w sumie to pierwszy tydzień czerwca więc już czas najwyższy na zaproszenia ponieważ ludzie planują sobie już wyjady i dni urlopowe tym bardziej że my bierzemy 09.06 czyli to jest długi weekend bo 07.09 to boże ciało...

co do zaproszeń w pracy uwazam że lepszym pomysłem jest wysłanie wszystkim maila informacyjnego o uroczystości - wiem po sobie ze na tablicę informayjną raczej nie patrzę

Cytat:
Napisane przez megan713 Pokaż wiadomość
Kochana też Cie rozumiem... ja kiedyś byłam przy tuszy i schudłam ale łydki mam konkretne... nie mogę się ich pozbyć a największy problem zaczyna się w zimę... kozaki w stylu oficerek to jakaś gehenna najgorsze jest to, że jak mówię że mam problem, to wszyscy mówią "ale Pani taka szczuplutka i malutka" i jak niosą trzecią parę butów których nie mogę zasunąć to dopiero ogarniają... jeśli chodzi o spodnie to kupuje jedynie w mango... tylko tam fason jest ok jak dla mnie.

chciałam Wam pokazać moje buciwko suknię mam koronkową rybkę Herm's Venus, a butki z Menbura prezentują się jak poniżej. Są obite koronką i mają taką jakby pętelkę z satyny. Są minimalnie ciemniejsze od sukni ślubnej ale nie będą się odcinać.
fajne te buty

Cytat:
OMG

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
śliczniuchne

aaa - njusa mam pamiętacie bratową TŻ, która kupiła na nasz ślub dlugą, białą suknię? TŻ dzis z nią rozmawiał i powiedział, że nie wypada, że to trochę nie fair, bo ja mam kremową suknię, a ona w białej będzie jakby jaśniejsza i bardziej przykuwająca uwagę. Bratowa odparła, że fajnie się czuła jako PMka i chętnie znowu założy coś białego i długiego :
hahahahahahahahaha jaka pacjentka...... luzie w ogóle nie mają wyczucia.... a ile biedna Ty masz przez nią stresu....

Cytat:

hmmm

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
CD...

Nie byłam zadowolona z mojego bukietu ślubnego, jak wysyłałam babce zdjęcia to spodziewałam się równie pięknego a zrobiła taki sobie, ale cóż...świadkowa powiedziała ze nie jest taki zły.
No i ze złych wrażeń to jeszcze to że zawiodłam się na paru osobach które wogóle nie przyszły na ślub. Złapałam małego doła przez to i wiele osób w czasie wesela podchodziło do mnie i pytało czemu jestem smutna, mówiłam wtedy że to zmęczenie bo zarwałam noc. Nawet do teraz jak o tym myślę to mi smutno, kilka z nich nawet się nie odezwało tel lub sms dlaczego nie przyszli ani nawet życzeń nie przysłali. To byli głównie tylko moi znajomi, znajomi TŻ prawie wcale nie zawiedli. Tak samo na weselu... moich znajomych prawie wcale nie było bo mi się sporo wykręciło wcześniej ale jakoś dałam sobie z tym radę, znajomych TŻ znam od początku naszego związku więc powtarzałam sobie że to przecież nasi znajomi czyli też i moi. I teraz głównie przebywamy właśnie w tym towarzystwie.

CDN
własnie tego się obawiam... gratuluję już żonce wszytskiego co najlepsze na nowej drodze życia

Cytat:

Czy ja przesadzam?? Moja cudowan siostra, która będzie niestety moją światkową wymysliła sobie, że kupi swojemu męzowi nowy gajer koloru szarego. Poprosiłam ją zeby jej Mąż czyli nasz świadek miał koszule w kolorze mojej sukni. Niestety kolor ecru nie pasuję do szrości....a my będziemy w brązach, beżach i złocie.

Awantura po całości..bo ja wymyslam i przesadzam....- bedzie miał biała i basta! wrrr

Dziś jej mówie, że pazurki zrobie w dniu slubi bo bedzie mi robuc ta sama osoba (mi sie nic na nich nie trzyma wiecej niz 2- 3). Hybrydowny trwa może z 30 minut? To mnie zbrechtała..ze jestem nienormalna....

Jeszcze na dokładke przed samym moim slubem jedzie na Dominikane....chyba tylko zeby mi na złość zrobić bo wie, że ja nie pojade przed slubem i ONA musi być pierwsza!!!

Sukienie tez jej wybrałysmy to powiedziała, ze ma taka jaka chciałam a jej sie nie podoba......ciekawe, ze w dniu zakupu sie jej podobała....

Poza tym chciała jako świadkowa kupić suknie czarno-biała...pomojajac, że moja jest koloru zlamana biel......

Jestem taka smutna i zła.... chciałabym aby sie cieszyła ze mna a poki co mam wrazenie, że tylko ja to drażni...

Zaprosznie dostali w niedziele jako pierwsi to zapytała-'A PO CO TAK SYZBKO ROZDAJECIE?

Przesadzam???
oj wyczuwam zazdrośc......
Stary 2012-02-21, 11:08   #1810
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

hihi, na mój termometr za oknem przygrzało słoneczko i pokazuje 31 stopni C Ach, gdzie ta wiosna?!
nieźle przynajmniej termometrowi cieplo
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

Z całą niesympatia do Twojej przyszłej szwagierki musze przyznać, że suknie wybrała bardzo ładną. Ale totalnie nieodpowiednią dla gościa na weselu Serio ona jest popiepszona i to ostro!
wiem pod każdym względem jest taka

Cytat:

Przesadzam???
nie, nie przesadzasz. Złośliwe zagrania z jej strony, które sa ewidentnie podszyte zazdrością. To normalne, że za świadkową chcesz kogoś, kto zyczliwie doradzi, pomoże i wesprze, a nie będzie robił przykre uwagi. Może jeszcze się zmieni... czy zawsze taka byla?

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
no to gratulacje!
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:18   #1811
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:

nie, nie przesadzasz. Złośliwe zagrania z jej strony, które sa ewidentnie podszyte zazdrością. To normalne, że za świadkową chcesz kogoś, kto zyczliwie doradzi, pomoże i wesprze, a nie będzie robił przykre uwagi. Może jeszcze się zmieni... czy zawsze taka byla?

też tak uważam

powiem wam że moja świadkowa zaczyna sie bardziej stresować niż ja i np mam sms typu zostało ci mało czasu do ślubu czyu patrzyłaś już na suknie albo czy myślałaś już o księdze gości? a czy załatwiliście juz to to to i tamto? heh taka świadkowa to skarb - niestety praktycznie juz my mamy wszytsko więc biedna nie moze się wykazać tak jak by chciała i załuję że wczesniej nie pomyślałam że może ładnie poprosić w czymś ją o pomoc tylko tak sama wzytsko na tym alll....

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

dziewczyny jeszcze 109 dni!!!!

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2012-02-21 o 11:20
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:18   #1812
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
też tak uważam

powiem wam że moja świadkowa zaczyna sie bardziej stresować niż ja i np mam sms typu zostało ci mało czasu do ślubu czyu patrzyłaś już na suknie albo czy myślałaś już o księdze gości? a czy załatwiliście juz to to to i tamto? heh taka świadkowa to skarb - niestety praktycznie juz my mamy wszytsko więc biedna nie moze się wykazać tak jak by chciała i załuję że wczesniej nie pomyślałąm że może ładnie poprosić w czymś ją o pomoc tylko tak sama wzytsko na tym alll....
Wszystko zaczeło sie jakies 3 lata temu. Poznałam Tż, wprowadziłam sie do jego pieknego domu z ogrodem, załozyłam swoja firmę (ona jest wspolniczka, ale nie na papierze gdyz firma jest moja bo ja na nia ciezko pracowałam).

Teraz ten ślub jakby ja do tego wszystkiego jeszcze bardziej denerwuje.

Zawsze to ona była najstrasza, najpiekniejsza, majaca cudowny dom i dziecko córeczka rodziców i siostra.

Teraz sie pozmieniało..i czuje od tamtej pory taka dziwna złość w moim kierunku...

Wciąż sobie mówie, ze przesadzam, ale widac chyba nie..

Co mam robic?

Kiedys juz z nia gadałam na ten temat a własciwie o dom i firme...bo cuzłam te zazdrość ale moj slub to juz najwyzsze bezszczelność....

Synuś
Stary 2012-02-21, 11:23   #1813
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Wszystko zaczeło sie jakies 3 lata temu. Poznałam Tż, wprowadziłam sie do jego pieknego domu z ogrodem, załozyłam swoja firmę (ona jest wspolniczka, ale nie na papierze gdyz firma jest moja bo ja na nia ciezko pracowałam).

Zawsze to ona była najstrasza, najpiekniejsza, majaca cudowny dom i dziecko córeczka rodziców i siostra.

Teraz sie pozmieniało..i czuje od tamtej pory taka dziwna złość w moim kierunku...

Co mam robic?

Kiedys juz z nia gadałam na ten temat a własciwie o dom i firme...bo cuzłam te zazdrość ale moj slub to juz najwyzsze bezszczelność....
a jakbyś wzięła kogoś kto dobrze Ci życzy i nie zazdrości? bo wiesz żeby przed samym slubem Ci jakiegoś numeru nie wywinęła... i po prostu byś jej powiedizała że niestety musisz zrezygnować z niej bo widzisz że sie w tej roli sie meczy (?)
Stary 2012-02-21, 11:23   #1814
Karolina_83
Raczkowanie

Cytat:
eeeee ja mam ślub w czerwcu i mamy praktycznie wszytskie już rozdane ale ja mam 09.06 więc w sumie to pierwszy tydzień czerwca więc już czas najwyższy na zaproszenia ponieważ ludzie planują sobie już wyjady i dni urlopowe tym bardziej że my bierzemy 09.06 czyli to jest długi weekend bo 07.09 to boże ciało...

co do zaproszeń w pracy uwazam że lepszym pomysłem jest wysłanie wszystkim maila informacyjnego o uroczystości - wiem po sobie ze na tablicę informayjną raczej nie patrzę
Kurcze to my faktycznie musimy się zabrać za te zaproszenia.
U mnie akurat lepiej sprawdzi się info na tablicy niż mejle.
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:25   #1815
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
a jakbyś wzięła kogoś kto dobrze Ci życzy i nie zazdrości? bo wiesz żeby przed samym slubem Ci jakiegoś numeru nie wywinęła... i po prostu byś jej powiedizała że niestety musisz zrezygnować z niej bo widzisz że sie w tej roli sie meczy (?)
To sie obrazi i zbuntuje rodziców...bedzie dodatkowa wojna i znowu bedzie, ze jestem zła i nienormalna...

Synuś
Stary 2012-02-21, 11:29   #1816
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze to my faktycznie musimy się zabrać za te zaproszenia.
U mnie akurat lepiej sprawdzi się info na tablicy niż mejle.
chyba że tak - jeśli skupia uwagę tablica to zcemu nie a kiedy ślubujesz?

wiesz warto rozdać wczesniej bo tak jak w naszym przypadku to długi weekend więc ludzie na pewno by chciali gdzies pouciekać a tak... przyjdą do nas - przynajmniej mam taka nadzieję

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
To sie obrazi i zbuntuje rodziców...bedzie dodatkowa wojna i znowu bedzie, ze jestem zła i nienormalna...

tak.. nie pomyślałam o tym - a na weselu będzie obok Was siedziała czy razem z innymi uczestnikami imprezy?
Stary 2012-02-21, 11:29   #1817
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Nie moge w to uwierzyć ..zazdrość? Przeciez ona juz swoj miała.....

Wiecie co jest najgorsze, że wyczuwam wiele zazdrosci o dom o firmę o mojego faceta....juz sama nie wiem...
Od razu pomyślałam, że to zazdrość, ale nie o ślub tylko wszystko. A Twoja rodzina nie dolewa czasem oliwy go ognia. Nie mówią czegoś w stylu- Ależ nam się zięć i córka udali. Mają to i tamto, robią to i tamto.
Moi rodzice często porównywali mnie i siostrę. Nadal czasem im się zdarza i to bardzo stresujące, wkurzające, a czasem bardzo przykre. Może jej właśnie smutno, ma wrażenie, że lepiej pokierowałaś swoim życiem i w pewnych sprawach już dla niej za późno.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:32   #1818
Karolina_83
Raczkowanie

Cytat:

wiesz warto rozdać wczesniej bo tak jak w naszym przypadku to długi weekend więc ludzie na pewno by chciali gdzies pouciekać a tak... przyjdą do nas - przynajmniej mam taka nadzieję
30 czerwca to nasza data więc do tej pory wydwałao mi się, że czasu na zaproszenia sporo ale jak widzę że Dziewczyny z czerwca juz rozdają to mnie panik system łapie.
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:34   #1819
moniq_87
Raczkowanie

Cytat:
200 dni? gratulacje!!
Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Osz w mordeczkę mam dziś 200 DDŚ
no tak, już tylko 200 dni To co Ada, naskrobiemy jakąś listę co już mamy i tablicę inspiracji?

Jeszcze postaram się dzisiaj coś zrobić w stronę zaproszeń. Znalazłam firmę i od tygodnia przygotowują mi wycenę... dzisiaj ich wreszcie pogoniłam, żeby się spieszyli i jesli mi do jutra nie odpowiedzą, to biore kogoś pewniejszego. Tylko, że oni mi się bardziej podobali, bo bardzo dużo wycinają laserem. Tak mi sie wydaje, bo na stronie są same ogólne informacje, dlatego poprosilam o info. Podejrzewam, ze tylko srodek zaproszenia jest drugkowany, cała okładka jest laserowo obrobiona, na winietkach imiona i nazwiska też są wycinane... Mojemu TZ zalezy na tym laserze, ale jesli wszystko robią kilkakrotnie dłużej niż przewiduje norma to się poważnie zastanawiam... p.s. któraś coś słyszała o venarti? oni sa koljnymi kandydatami do zaproszeń....

Zaręczyny 05. listopada 2011

Razem od 01. stycznia 2006
moniq_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:35   #1820
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość

CHCIAŁAM WAM PODZIĘKOWAĆ ZA ŻYCZENIA W DNIU ŚLUBU I ZA TO ŻE O MNIE MYŚLAŁYŚCIE I TRZYMAŁYŚCIE KCIUKI!

cdn
Kochana, cieszę się bardzo, że napisałaś
Na zdjęciach z budki wyglądasz prześlicznie. Gratuluje ślubu, cieszę się z udanej zabawy weselnej. Jesteś już szczęśliwą żonką Zazdraszam, że to już za Tobą... bo te przygotowania mnie przerażają

Czekam z niecierpliwością na dalsze relacje i zdjęcia pełnego looku. Dużo szczęścia w nowym wspólnym życiu

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Dobry wieczorek
Ja wpadam tylko , zeby powiedzieć że się podchmieliłam troszkę dziś bo to był ostatni dzień w pracy dostałam prezent i życzenia od kazdego no i co tu dużo mówic poryczałam się
Jutro ide na rozmowę na 9 wiec bardzo proszę jesli ktoś ma wolne kciuki to prosze zaciskac
niedługo was nadrobię i opowiem o wyprawie z siostra i mama na ogladanie sukni

buziaczki
Mimo tego, że już grubo po 9, trzymam, by coś z tego wyszło!!!

Cytat:
Napisane przez moniq_87 Pokaż wiadomość

P.S. 200 ddś

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymajcie dalej kciuki i nie puszczajcie - poprawkę mi przenieśli na jutro, więc teraz zakuwam... Dramat

Kocham Was, buziaki
Zdasz to jutro! Musisz zdać!

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
[/COLOR]Osz w mordeczkę mam dziś 200 DDŚ

Cytat:
Jestem za. Polecam ciucholandy. Przypomniałaś mi, że dawno nie odwiedzałam. Muszę wybrać się w sobotę i coś wyszukać
Kochana, a powiedz mi gdzie jeszcze są fajne ciucholandy w Racku?? Bo znam tylko ten na Ogrodowej.

Cytat:
Kochanie, nie przesadzasz. To Twój ślub, więc masz prawo wymagać od najbliżych Ci osób wsparcia nie tylko mentalnego, ale i dostosowania się do Twoich próśb.
Siostra niech się ogarnie, bo nie wolno denerwować PMki przed ślubem

Kilianna mam jeszcze jedna propozycję. Zawsze można poprosić kogoś z gości, by podszedł do bratowej TŻta z nożyczkami i podciął jej kieckę do kolan, tłumacząc, że jest wschodzącym projektantem i tak ta sukienka będzie się prezentowała o niebo lepiej

Byłam wczoraj na przymiarce. W sumie to byłą przymiarka samej podszewki Pani krawcowa pozaznaczała szpilkami wszystko tak jak być powinno, za tydzień mam kolejną przymiarkę, już w czymś co bardziej będzie moją suknię przypominało. Zaznaczyłyśmy też jak głęboki będzie dekolt. Dostałam próbkę materiału, by móc już rozglądać się za koszulą i krawatem dla TŻta. Koronka będzie dopiero w sobotę, ale mamy wybrany konkretny wzór. I koniecznie ecru. Dałam zdjęcie bolerka, będzie koronkowe zlewające sie z suknią, więc w kościele goście moga pomyśleć, że to całość Ale o to też mi chodziło, bo fanka bolerek nie jestem i wybrałam coś, co "standardowego" bolerka przypominać nie będzie. I jednak zrezygnowałam z wiązania gorsetowego. Będzie zamek, a na tym zapięcie na małe guziczki. W sumie mam ramiączka więc nic mi się nie zsunie, a krawcowa nie wypuści mnie z pracowni do póki nic nie będzie idealnie leżało. Poza tym to rozwiązanie będzie lepiej wyglądało do sukni.

I pomyśleć, że kiedyś nie lubiłam koronek. teraz jestem w nich tak zakochana, że spać w nocy nie umiałam

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:35   #1821
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Od razu pomyślałam, że to zazdrość, ale nie o ślub tylko wszystko. A Twoja rodzina nie dolewa czasem oliwy go ognia. Nie mówią czegoś w stylu- Ależ nam się zięć i córka udali. Mają to i tamto, robią to i tamto.
Moi rodzice często porównywali mnie i siostrę. Nadal czasem im się zdarza i to bardzo stresujące, wkurzające, a czasem bardzo przykre. Może jej właśnie smutno, ma wrażenie, że lepiej pokierowałaś swoim życiem i w pewnych sprawach już dla niej za późno.
ale wiesz co to nie oznacza że trzeba zazdrościć - każdy jest odrębną jednostką i każdy układa swoje życie wg własnych potrzeb

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2012-02-21 o 11:52
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:36   #1822
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

tak.. nie pomyślałam o tym - a na weselu będzie obok Was siedziała czy razem z innymi uczestnikami imprezy?
Bedzie siedziec z nami..przeciez to świadkowa....

Cytat:
Własnie u nas było, ze ona jest super, madra, piekna(piekna jest ), a ja taka przecietna. Mama zawsze mowiła, ze nie skoncze szkoły itp.

Okazało się, że skonczyłam dwie szkoły z tytułami w tym samaym czasue, otworzyłam firmę, mam super faceta i ten nieszczesny dom (może to głupio brzmi, ale tak jest ona ma małe mieszkanie)...

Czuje sie paskudnie od rana.

Dzięki dziewczynki za wspracie. Jednak to nie jest moja fanaberia....

Synuś
Stary 2012-02-21, 11:38   #1823
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:

A może sprawdzona krawcowa dałaby radę uszyć kamizelki... Dla nich to chleb powszedni. Materiał dobierasz sobie jaki chcesz i z rozmiarami możesz zaszaleć
Pewnie tak, tylko nie chciałabym za bardzo się wykosztować

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:41   #1824
sloneczko740
Rozeznanie

Witam się wtorkowo..

wczoraj odebrałam wyniki badań i miałam jakiegoś gangliona co prawda dalej go mam bo pan doktor zapomniał wyciąć mi jedną część.. kazał mi z tym przyjśc jak już buta nie będę mogła założyć.. ehm..

ze sprawami ślubnymi narazie stoję w miejscu.. ehm...

Seagirl wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia troszke spóźnione ale szczere

za zakupy ślubne .. sukienki i ddś
sloneczko740 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:43   #1825
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
30 czerwca to nasza data więc do tej pory wydwałao mi się, że czasu na zaproszenia sporo ale jak widzę że Dziewczyny z czerwca juz rozdają to mnie panik system łapie.
a koniec czerwca to jeszcze troszkę czasu masz z jakies trzy tygodnie :P heh

a tak szczerze - to ja lubię mieć wszytsko poukładane i jak teraz widzę jak rozdajemy w ogóle te zaproszenia to ciesze się że zaczęliśmy na poczatku lutego koniec lutego i jeszcze troche zostało choć juz końcówka....

Cytat:
Kochana, cieszę się bardzo, że napisałaś

Byłam wczoraj na przymiarce. W sumie to byłą przymiarka samej podszewki Pani krawcowa pozaznaczała szpilkami wszystko tak jak być powinno, za tydzień mam kolejną przymiarkę, już w czymś co bardziej będzie moją suknię przypominało. Zaznaczyłyśmy też jak głęboki będzie dekolt. Dostałam próbkę materiału, by móc już rozglądać się za koszulą i krawatem dla TŻta. Koronka będzie dopiero w sobotę, ale mamy wybrany konkretny wzór. I koniecznie ecru. Dałam zdjęcie bolerka, będzie koronkowe zlewające sie z suknią, więc w kościele goście moga pomyśleć, że to całość Ale o to też mi chodziło, bo fanka bolerek nie jestem i wybrałam coś, co "standardowego" bolerka przypominać nie będzie. I jednak zrezygnowałam z wiązania gorsetowego. Będzie zamek, a na tym zapięcie na małe guziczki. W sumie mam ramiączka więc nic mi się nie zsunie, a krawcowa nie wypuści mnie z pracowni do póki nic nie będzie idealnie leżało. Poza tym to rozwiązanie będzie lepiej wyglądało do sukni.

I pomyśleć, że kiedyś nie lubiłam koronek. teraz jestem w nich tak zakochana, że spać w nocy nie umiałam
jak to wszystko się zmienia ech....

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Bedzie siedziec z nami..przeciez to świadkowa....

Własnie u nas było, ze ona jest super, madra, piekna(piekna jest ), a ja taka przecietna. Mama zawsze mowiła, ze nie skoncze szkoły itp.

Okazało się, że skonczyłam dwie szkoły z tytułami w tym samaym czasue, otworzyłam firmę, mam super faceta i ten nieszczesny dom (może to głupio brzmi, ale tak jest ona ma małe mieszkanie)...

Czuje sie paskudnie od rana.

Dzięki dziewczynki za wspracie. Jednak to nie jest moja fanaberia....
a ja byłam na jednym weselu gdzie świadkowie siedzieli sobie z gośćmi
Stary 2012-02-21, 11:44   #1826
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

Co mam robic?

Ewidentna zazdrosc ! Mi sie wydaje, ze o to ze Ci sie powodzi, ze sie dobrze ustatkujesz i byc moze bedziesz lepiej usytuowana finansowo od niej Siostra przestala blyszczec, wiec teraz probuje wszelkimi sposobami wyladowac swoja zlosc miedzy innymi dogryzaniem Ci Nie wiem czy uda Ci sie cos z tym zrobic, moim zdaniem to ona sie musi z tym pogodzic Dla mnie to jest chore zachowanie, zamiast sie cieszyc razem z Toba , wspierac to ona takie numery odwala

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:45   #1827
omosia
Raczkowanie

Witajcie moje drogie
Nie było mnie tu kilka dnia więc nie wiem czy jeszcze mnie pamiętacie, a widze, ze bardzo gorące tematy sie tu przewijaly
Świezo upieczonej żonce wszystkiego najlepszego!!!!
Co do smsow nie odpisywalabym nic i zablokowalabym numer, a jakby to nic nie pomoglo no to na policje...
Bratowa? Brak słów......
A u mnie??? Jeśli kogoś to interesuje to mam 109dni do ślubu
Ślub: 9 czerwca 2012 o godzinie 16:00
omosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:48   #1828
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez omosia Pokaż wiadomość
Witajcie moje drogie
Nie było mnie tu kilka dnia więc nie wiem czy jeszcze mnie pamiętacie, a widze, ze bardzo gorące tematy sie tu przewijaly
Świezo upieczonej żonce wszystkiego najlepszego!!!!
Co do smsow nie odpisywalabym nic i zablokowalabym numer, a jakby to nic nie pomoglo no to na policje...
Bratowa? Brak słów......
A u mnie??? Jeśli kogoś to interesuje to mam 109dni do ślubu

też mam 109dni do ślubu
Stary 2012-02-21, 11:48   #1829
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Zapomniałam dodać- zamówiliśmy kołacz weselny Cieszę się, bo kolejna rzecz do przodu. Jeszcze tylko musimy podać ile tego i z czym ma być.
Będzie na 13 marca. Wiec już sobie muszę czas zarezerwować, by go odebrać, popakować i rozwieść. Jeszcze muszę jakieś ładne karteczki z naszymi zdjęciami i wierszykami przygotować do paczek.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:49   #1830
Blacky
Zadomowienie

Dzień dobry

Pewnie nikogo to nie interesuje, ale ustaliłam sama ze sobą, że dziś będę piekła kruche ciasteczka.
Mam tylko problem - podejrzałam u koleżanki, że ona macza ciasteczka w czekoladzie i są takie do połowy oblepione czekoladą. Ale jak to zrobić? Trzymać te ciastka aż wyschną? Jak położę na folii, to nie przyklei się ta czekolada?

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
H
Stronka fajna, dowcipna Ale dołączę się do odzewu dziewczyn, że trochę przesada z tym czarnym... W życiu byłam na 6 weselach a na dwóch z nich miałam czarną sukienkę i nie widzę w tym nic złego... I to faktycznie jak takie rozkazywanie wygląda... Jeśli chodzi o biel/ecru to jak jest się normalnym, zdrowym na umyśle człowiekiem to nie trzeba tłumaczeń "że to nie wypada"... Normalne laski wiedzą że to wstyd wyskoczyć w białej kiecce i jeżeli dla kogoś nie jest to oczywiste to żal...
Widocznie to zależy od rodziny, bo my już dwa razy byliśmy zapraszani na wesele z prośbą o unikanie czerni.
Któraś z Was napisała, że by nie przyszła, gdyby nie mogłą założyć czerni. Szczerze? Jeżeli ktoś z bliskich stwierdziłby, że to jest powód, żeby nie być na moim weselu, to ja takiej osoby na tym weselu nie chcę. W rodzinie i wśród przyjaciół o wszystkim można porozmawiać, a obrażanie się o takie bzdury uważam za strasznie dziecinne.

Martwiły mnie raczej zapisy o ryżu i kasie. To o kasie mamy już na zaproszeniach, więc nie wiem czy tego nie wywalić. A ten ryż to niby nie taka duża sprawa, ale ja strasznie nie chcę wydłubywać śmieci z głowy przed weselem.

Cytat:
to coś na pewno nie jest ode mnie z pracy to wiem na pewno teraz nie mam możliwości ale jak wrócę do domu to napiszę ogłoszenie na jakimś za☠☠☠istym portalu i wstawię tam ten numer

jeśli to nie poskutkuję to uwierzcie mi, że pójdę z tym na policję bo nie pozwolę sobie, żeby ktoś tak bezczelnie mnie oczerniał
Koniecznie policja! Oni wbrew pozorom zajmują się takimi sprawami. Każdy ma prawo do spokoju i obrony przed prześladowaniem i trzeba z niego korzystać. Inaczej zawistne chamy i prostaki nigdy się nie nauczą.

Cytat:

Przesadzam???
Nie przesadzasz ani trochę. W każdym innym dniu rodzinie można wiele wybaczyć. Ale ten jeden raz w życiu mogłaby uszanować Twoje życzenia i powściągnąć zazdrość/niezadowolenie czy co tam jeszcze.

Rozważałaś zmianę świadkowej czy to raczej nie wchodzi w grę?

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości