|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
Nie wiem czy będe się porywała na te najdroższe. Jest sporo fajnych i z dobrymi opiniami, więc od tych zacznę. ![]() Tak ![]() Gdyby któraś z Was była zainteresowana, 2-4 marca w Targach Kielce odbędą się targi "Czas Dziecka" http://www.targikielce.pl/index.html?k=dziecko&s=index, gdzie obecność swoją zapowiada m.in. Fotelik Info http://fotelik.info/pl/news/fotelik-...lcach,283.html A tutaj lista wystawców: http://www.targikielce.pl/index.html?k=dziecko&s=lista
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
|
|
|
|
#2133 |
|
Wtajemniczenie
|
Sporaaaaa
ja nie mam z tym problemu,bo z pracy dostawaliśmy paczki na święta w bajeranckich torbach podróżnych(biedronkowych oczywiście) w tym roku ja w torbie-lodówce a młody w takiej małej poręcznej.W zeszłym roku w wielkiej torbie.Kurna kiedy za ścianą skończą remont,tak czymś wiercą że własnych myśli nie słyszę
|
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed każdym wyjściem w nawet nie bardzo słoneczny dzień ja się smaruję. Tym bardziej trzeba pamiętać żeby smarować dziecko. Koniecznie kremem z wysokim filtrem. Juz masz nowe
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2138 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
bo piszę posta, a nawet się nie przywitałam. Widzę, że dziś dzień sprzątania. Ja już jestem z tym gotowa. Posprzątałam, umyłam podłogi i na tym koniec Na obiad dziś schabowy, aż mi ślinka cienkieA dziś ostatki...na kolację będą sandwicze, bo muszę się pozbyć chleba tostowego heh. Agatko dzięki za hasło. Zaczynam oglądać. Miłego dnia
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
jak zobaczyłam torbę w szpitalu prowadzoną przez Pana to się uśmiałam, ale jak zaczęłam się pakować to okazało się że torba podróżna duża będzie może akurat a może za mała... strasznie dużo tych rzeczy tam jest
|
|
|
|
#2140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj niestety 3 razy wstawałam. Ja też nie mam pojecia. Najpierw stwierdziłam, że może taka sportowa, w którą się pakowałam na ćwiczenia będzie wystarczająca, ale same pieluchy tyle zajmują. No i d.pa z moich jutrzejszych zajęć w SR. Zajęcia odwołane. A ja już się psychicznie nastawiłam. No cóż.
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Ja najpierw poczekam na info z hotelu, co chcą, żebym miała ze sobą, a potem będę myśleć.
|
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam w domu linki zapisane. Jak nie zapomnę to wrzucę
![]() Cytat:
|
|
|
#2143 |
|
Zadomowienie
|
najlepsze na mnie jest kredyt bo mąż nigdy nie miał karty kredytowej ani kredytu a ja czasem sobie coś tam pożyczę z kredytki więc BIK mam większy niż jego 0, za to on ma duże zarobki a ja prawie nic, więc zrozum tu banki?
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tego że ktoś zawsze przychodzi - u mnie będzie to tylko R jeśli dadzą mu urlop więc wyznaję zasadę - umiesz liczyć licz na siebie i spakować tyle ile karzą
|
|
|
|
|
#2145 |
|
Wtajemniczenie
|
Piękne macie brzuszki
Na zdjęcia mojego, musicie niestety zaczekać. Ale na maila wysłałam kilka zdjęć ślubnych
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#2146 |
|
Zadomowienie
|
Jak byłam teraz w szpitalu to ciężarne miały albo takie wielkie torby podróżne (nie walizki tylko takie sportowe) albo miały dwie mniejsze torby (jedna dla dziecka i jedna dla mamy).
Pieluchy może ktoś dowieźć, warto wziąć kilka na początek. U nas jak dziecko bardzo płakało to położne też kazały dać smoczka, więc jak któraś nie miała to mąż musiał kupić szybko. Z takich rzeczy istotnych(nie wiem jak u Was w szpitalu) to dziewczyny po porodzie mówiły mi żeby ubranka te, które chcemy zeby dziecko miało zaraz po narodzinach, położyć w torbie na wierzchu, w jakiejś charakterystycznej reklamóweczce, bo np. jedna mówiła, że miała "gdzieś" w torbie i położna nie chciała grzebać a dziewczyna nie mogła iść do torby i szukać. W drugim szpitalu u nas natomiast obowiązkowo trzeba mieć dwie torby i tą dla dziecka całą daje się położnej i ona sobie wybiera co zakłada. |
|
|
|
#2147 |
|
Konto usunięte
|
Uff, posprzątałam, przebrałam łóżko i nawet wyprasowałam pościel
Jestem dumna z siebie I czytam sobie o tych waszych szpitalach, ja coś czuję, że gdybym tak spytała o torbę w tym moim, to by mnie wyśmiali i nie uzyskałabym odpowiedzi. Takie mam wrażenie z tego szpitala... Jem drugie śniadanie i przeglądam onet, a tam o wychowywaniu dzieci. Aż mi śniadanie utknęło w gardle, gdy przeczytałam to: Reni Jusis wraz ze swoim partnerem Tomaszem Makowieckim dbają, aby ich synek Teofil rozwijał się w jak najlepszych warunkach, dlatego też maluszek śpi w drewnianej kołysce, a nawet jest kąpany w mleku własnej mamy. Nie wierzę w to, a jeśli to jest prawda.... |
|
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32447232]
Jem drugie śniadanie i przeglądam onet, a tam o wychowywaniu dzieci. Aż mi śniadanie utknęło w gardle, gdy przeczytałam to: Reni Jusis wraz ze swoim partnerem Tomaszem Makowieckim dbają, aby ich synek Teofil rozwijał się w jak najlepszych warunkach, dlatego też maluszek śpi w drewnianej kołysce, a nawet jest kąpany w mleku własnej mamy. Nie wierzę w to, a jeśli to jest prawda....[/QUOTE] podobno Jusis jest całkowicie Eko mamą - pierze w orzechach, kupuje tylko organiczne - także ubrania... no cóż wracamy do korzeni
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dla dziecka nie trzeba ani ubranek, ani pieluch, ale ubranka pewnie wezmę...
|
|
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ubranek nie trzeba, tylko do wyjścia.
|
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to masz fajnie - u nas trzeba wszystko - pieluch, waciki, chusteczki, patyczki, ubranka po 6 sztuk kazdego i na wyjscie, niedrapki, czapeczke i dwa kocyki - to bardzo duzo jak na małą torbę, wie bankowo mi sie to nie pomiesci...a jeszcze kosmetyki dla dziecka typu wazelina i jesli chce zeby mi przed wyjsciem umyli dziecko to recznik i plyn do mycia
|
|
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh... niech to szlag.
|
|
#2153 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
ale się dziś wypluta czuję
spałam prawie 2h i dalej bym poszła spać co do torby do szpitala to chyba dwie walichy potrzeba
|
#2155 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32447232]
Reni Jusis wraz ze swoim partnerem Tomaszem Makowieckim dbają, aby ich synek Teofil rozwijał się w jak najlepszych warunkach, dlatego też maluszek śpi w drewnianej kołysce, a nawet jest kąpany w mleku własnej mamy. Nie wierzę w to, a jeśli to jest prawda....[/QUOTE] Jak ją słyszę to mi się niedobrze robi. Zawsze przełączam kanał, ostatnio bardzo lansowała się w ddtvn, ale teraz jak urodziła drugie dziecko to mam nadzieję, ze zniknie z wizji na jakiś czas żeby uderzyć z podwójną siłą. Chce to niech stosuje te swoje dziwne metody, ale nie rozumiem dlaczego wiecznie ją zapraszają do tv i próbuje przekonywać, ze taki styl życia jest ok. Poza tym nie każdy ma czas żeby żeby to wszystko przygotowywać |
|
|
|
#2156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a prane w pralce z proszkiem i wcześniej 4 godziny również moczone w wannie![]() ![]() a może i ja wrzuce wam swoje slubne zdjecia:P |
|
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32447517]Ja wiem, ale to uważam za grubą przesadę...[/QUOTE]
A ja uważam, że każdy ma prawo żyć i wychowywać swoje dzieci zgodnie ze swoimi przekonaniami, i nam nic do tego
|
|
#2158 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na razie moja cała wyprawka , to 2 sztuki ciuszków.U mnie to samo, ale co się położę to ktoś dzwoni :/a jak już skończę rozmawiać, to mi się zbliża pora posiłkowa i muszę przygotowywać Ten cukier to najlepsze przygotowanie do późniejszego rytmu dziecka Co do wózków, to chyba się zdecyduję na X-landera. Zapaliłam się wstępnie do Emmaljunga, ale tam wszelkie gadżety typu materacyk są dodatkowo płatne więc cena by wyszła kosmiczna. Czy ktoś już macał X-landera i ma jakieś spostrzeżenia? |
||
|
|
|
#2159 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny brzuchy cudne, stokrotka i diablica ładne fotki ślubne, diablica suknia przepiękna
|
|
|
|
#2160 | |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32447232]Uff, posprzątałam, przebrałam łóżko i nawet wyprasowałam pościel
Jestem dumna z siebie I czytam sobie o tych waszych szpitalach, ja coś czuję, że gdybym tak spytała o torbę w tym moim, to by mnie wyśmiali i nie uzyskałabym odpowiedzi. Takie mam wrażenie z tego szpitala... Jem drugie śniadanie i przeglądam onet, a tam o wychowywaniu dzieci. Aż mi śniadanie utknęło w gardle, gdy przeczytałam to: Reni Jusis wraz ze swoim partnerem Tomaszem Makowieckim dbają, aby ich synek Teofil rozwijał się w jak najlepszych warunkach, dlatego też maluszek śpi w drewnianej kołysce, a nawet jest kąpany w mleku własnej mamy. Nie wierzę w to, a jeśli to jest prawda....[/QUOTE] Cytat:
za sprzątanie, diablica śliczna PM z Ciebie ![]() Ja wrzuciłam mojego brzuchala w końcu i wyprawkowe zdobycze, czyli jak widzicie nie mam prawie nic na szczęście zdążył zrobić mi zdjęcie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

przecież mówie do niego że jeszcze nic nie mam kupione

za sprzątanie, diablica śliczna PM z Ciebie
na szczęście zdążył zrobić mi zdjęcie