Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 11:47   #2131
_agata
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
_Agata - wybacz, ale chciałam zapytać bo w jednym z postów napisałaś że zaczniesz testowanie pieluch od tych tańszych? czy od razu od tych polecanych Polskich? i ile jest wkładów razem z okryciem w cenie 85 zł?
Jeden albo dwa, w zależności od tego, która pielucha. Zarówno w tych tańszych, jak i droższych. Są też bez wkładów, ale cena niższa. W zasadzie bez różnicy czy kupię razem czy osobno, cena wychodzi jednakowo.
Nie wiem czy będe się porywała na te najdroższe. Jest sporo fajnych i z dobrymi opiniami, więc od tych zacznę.

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
nieeeeeeeeeeeee
Tak

Gdyby któraś z Was była zainteresowana, 2-4 marca w Targach Kielce odbędą się targi "Czas Dziecka" http://www.targikielce.pl/index.html?k=dziecko&s=index, gdzie obecność swoją zapowiada m.in. Fotelik Info http://fotelik.info/pl/news/fotelik-...lcach,283.html
A tutaj lista wystawców: http://www.targikielce.pl/index.html?k=dziecko&s=lista

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:49   #2132
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Wczoraj M pyta sie mnie czy ja zaczynam powoli torbe do szpitala pakować przecież mówie do niego że jeszcze nic nie mam kupione to co ja mam spaakować.Ach ci faceci
ja nawet nie wiem, jakiej wielkości powinna być taka torba ,
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:54   #2133
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Sporaaaaa ja nie mam z tym problemu,bo z pracy dostawaliśmy paczki na święta w bajeranckich torbach podróżnych(biedronkowych oczywiście) w tym roku ja w torbie-lodówce a młody w takiej małej poręcznej.W zeszłym roku w wielkiej torbie.

Kurna kiedy za ścianą skończą remont,tak czymś wiercą że własnych myśli nie słyszę

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:55   #2134
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądam,masakra ja bym od razu się zapytała-zawsze dodatkowa kaska.Zerknęłam też wczoraj na Mjak Miłość i myślałam że padne z kanapy.kinga nasmarowała się kremem do opalania a pózniej leżała w cieniu na leżaczku
A co w tym dziwnego?
Przed każdym wyjściem w nawet nie bardzo słoneczny dzień ja się smaruję. Tym bardziej trzeba pamiętać żeby smarować dziecko. Koniecznie kremem z wysokim filtrem.

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Oj, ja mam hasło zaczynające się na "j" ...
Juz masz nowe

o
Stary 2012-02-21, 11:59   #2135
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj M pyta sie mnie czy ja zaczynam powoli torbe do szpitala pakować przecież mówie do niego że jeszcze nic nie mam kupione to co ja mam spaakować.Ach ci faceci
pocieszni są czasami
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:02   #2136
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Sporaaaaa ja nie mam z tym problemu,bo z pracy dostawaliśmy paczki na święta w bajeranckich torbach podróżnych(biedronkowych oczywiście) w tym roku ja w torbie-lodówce a młody w takiej małej poręcznej.W zeszłym roku w wielkiej torbie.

Kurna kiedy za ścianą skończą remont,tak czymś wiercą że własnych myśli nie słyszę
A spoko, mam akurat taką, co da radę. Szczególnie, że zaklepałam sobie miejsce w hotelu położniczym na jakieś 10 dni.
Stary 2012-02-21, 12:02   #2137
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Jeden albo dwa, w zależności od tego, która pielucha. Zarówno w tych tańszych, jak i droższych. Są też bez wkładów, ale cena niższa. W zasadzie bez różnicy czy kupię razem czy osobno, cena wychodzi jednakowo.
Nie wiem czy będe się porywała na te najdroższe. Jest sporo fajnych i z dobrymi opiniami, więc od tych zacznę.
a możesz podrzucić linki do tych tańszych fajnych - chętnie zerknę
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:02   #2138
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry bo piszę posta, a nawet się nie przywitałam. Widzę, że dziś dzień sprzątania. Ja już jestem z tym gotowa. Posprzątałam, umyłam podłogi i na tym koniec Na obiad dziś schabowy, aż mi ślinka cienkie
A dziś ostatki...na kolację będą sandwicze, bo muszę się pozbyć chleba tostowego heh.
Agatko dzięki za hasło. Zaczynam oglądać.
Miłego dnia

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:05   #2139
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
jak zobaczyłam torbę w szpitalu prowadzoną przez Pana to się uśmiałam, ale jak zaczęłam się pakować to okazało się że torba podróżna duża będzie może akurat a może za mała... strasznie dużo tych rzeczy tam jest
Stary 2012-02-21, 12:09   #2140
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
witam

w końcu podpisaliśmy nieszczęsny kredyt na mieszkanko własnie na budowie są w połowie ostatniego piętra, nasze już stoi bo to parter ale pewnie tylko gołe ściany więc nawet nie mam na razie co planowac.

co do smaków ja na przemian słodkie i słone bym zajadała,

i męża znowu nie mam do piątku więc całe łózko moje bo ostatnio jak obok śpi to mi jakoś tak ciasno i nie mogę dla mnie i brzuszka miejsca znaleśc niedługo wyślę męża do innego pokoju ) i najlepszy tekst męża może tak zrobisz mi trochę miejsca bo nie mam gdzie spac

nadal wstajecie w nocy do wc bo mi ostatnio udaje się całą noc przespac no dobra wstaję 1 raz a nie jak wcześniej po 5
OOO to gratuluję dostania kredytu. W dzisiejszych czasach to i tak jest nie lada wyczyn.
Ja dzisiaj niestety 3 razy wstawałam.

Cytat:
Ja też nie mam pojecia. Najpierw stwierdziłam, że może taka sportowa, w którą się pakowałam na ćwiczenia będzie wystarczająca, ale same pieluchy tyle zajmują.

No i d.pa z moich jutrzejszych zajęć w SR. Zajęcia odwołane. A ja już się psychicznie nastawiłam. No cóż.
Stary 2012-02-21, 12:11   #2141
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
jak zobaczyłam torbę w szpitalu prowadzoną przez Pana to się uśmiałam, ale jak zaczęłam się pakować to okazało się że torba podróżna duża będzie może akurat a może za mała... strasznie dużo tych rzeczy tam jest
Ja najpierw poczekam na info z hotelu, co chcą, żebym miała ze sobą, a potem będę myśleć.
Stary 2012-02-21, 12:12   #2142
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
a możesz podrzucić linki do tych tańszych fajnych - chętnie zerknę
Mam w domu linki zapisane. Jak nie zapomnę to wrzucę

Cytat:
A ja uważam, że nie ma co wszystkiego brać w nie wiadomo jakich ilościach. Przeciez codziennie ktoś do szpitala przyjdzie, więc może donieść... pieluchy, ubranka. A brudne zabrać

o
Stary 2012-02-21, 12:22   #2143
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
OOO to gratuluję dostania kredytu. W dzisiejszych czasach to i tak jest nie lada wyczyn.
Ja dzisiaj niestety 3 razy wstawałam.
.
najlepsze na mnie jest kredyt bo mąż nigdy nie miał karty kredytowej ani kredytu a ja czasem sobie coś tam pożyczę z kredytki więc BIK mam większy niż jego 0, za to on ma duże zarobki a ja prawie nic, więc zrozum tu banki?
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:28   #2144
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Mam w domu linki zapisane. Jak nie zapomnę to wrzucę

A ja uważam, że nie ma co wszystkiego brać w nie wiadomo jakich ilościach. Przeciez codziennie ktoś do szpitala przyjdzie, więc może donieść... pieluchy, ubranka. A brudne zabrać
no to poczekam aż wrócisz

a co do tego że ktoś zawsze przychodzi - u mnie będzie to tylko R jeśli dadzą mu urlop więc wyznaję zasadę - umiesz liczyć licz na siebie i spakować tyle ile karzą
Stary 2012-02-21, 12:35   #2145
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Piękne macie brzuszki Na zdjęcia mojego, musicie niestety zaczekać. Ale na maila wysłałam kilka zdjęć ślubnych

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:36   #2146
8ewus8
Zadomowienie

Jak byłam teraz w szpitalu to ciężarne miały albo takie wielkie torby podróżne (nie walizki tylko takie sportowe) albo miały dwie mniejsze torby (jedna dla dziecka i jedna dla mamy).
Pieluchy może ktoś dowieźć, warto wziąć kilka na początek.
U nas jak dziecko bardzo płakało to położne też kazały dać smoczka, więc jak któraś nie miała to mąż musiał kupić szybko.

Z takich rzeczy istotnych(nie wiem jak u Was w szpitalu) to dziewczyny po porodzie mówiły mi żeby ubranka te, które chcemy zeby dziecko miało zaraz po narodzinach, położyć w torbie na wierzchu, w jakiejś charakterystycznej reklamóweczce, bo np. jedna mówiła, że miała "gdzieś" w torbie i położna nie chciała grzebać a dziewczyna nie mogła iść do torby i szukać.

W drugim szpitalu u nas natomiast obowiązkowo trzeba mieć dwie torby i tą dla dziecka całą daje się położnej i ona sobie wybiera co zakłada.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:50   #2147
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Uff, posprzątałam, przebrałam łóżko i nawet wyprasowałam pościel Jestem dumna z siebie

I czytam sobie o tych waszych szpitalach, ja coś czuję, że gdybym tak spytała o torbę w tym moim, to by mnie wyśmiali i nie uzyskałabym odpowiedzi. Takie mam wrażenie z tego szpitala...

Jem drugie śniadanie i przeglądam onet, a tam o wychowywaniu dzieci. Aż mi śniadanie utknęło w gardle, gdy przeczytałam to:

Reni Jusis wraz ze swoim partnerem Tomaszem Makowieckim dbają, aby ich synek Teofil rozwijał się w jak najlepszych warunkach, dlatego też maluszek śpi w drewnianej kołysce, a nawet jest kąpany w mleku własnej mamy.

Nie wierzę w to, a jeśli to jest prawda....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:52   #2148
kapukat
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32447232]
Jem drugie śniadanie i przeglądam onet, a tam o wychowywaniu dzieci. Aż mi śniadanie utknęło w gardle, gdy przeczytałam to:

Reni Jusis wraz ze swoim partnerem Tomaszem Makowieckim dbają, aby ich synek Teofil rozwijał się w jak najlepszych warunkach, dlatego też maluszek śpi w drewnianej kołysce, a nawet jest kąpany w mleku własnej mamy.

Nie wierzę w to, a jeśli to jest prawda....[/QUOTE]
podobno Jusis jest całkowicie Eko mamą - pierze w orzechach, kupuje tylko organiczne - także ubrania... no cóż wracamy do korzeni
Stary 2012-02-21, 12:53   #2149
Tacca
Zakorzenienie

U mnie dla dziecka nie trzeba ani ubranek, ani pieluch, ale ubranka pewnie wezmę...
Stary 2012-02-21, 12:53   #2150
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
W drugim szpitalu u nas natomiast obowiązkowo trzeba mieć dwie torby i tą dla dziecka całą daje się położnej i ona sobie wybiera co zakłada.
Jeżu kolczasty, jak ja się cieszę, ze ja nie muszę do szpitala dla dziecka brać nic. Mogę pieluchy i chusteczki jeśli chcę sama dziecko przewijać i nie czekać aż ktoś z personelu mi przyniesie.
Ubranek nie trzeba, tylko do wyjścia.

o
Stary 2012-02-21, 12:56   #2151
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżu kolczasty, jak ja się cieszę, ze ja nie muszę do szpitala dla dziecka brać nic. Mogę pieluchy i chusteczki jeśli chcę sama dziecko przewijać i nie czekać aż ktoś z personelu mi przyniesie.
Ubranek nie trzeba, tylko do wyjścia.

to masz fajnie - u nas trzeba wszystko - pieluch, waciki, chusteczki, patyczki, ubranka po 6 sztuk kazdego i na wyjscie, niedrapki, czapeczke i dwa kocyki - to bardzo duzo jak na małą torbę, wie bankowo mi sie to nie pomiesci...a jeszcze kosmetyki dla dziecka typu wazelina i jesli chce zeby mi przed wyjsciem umyli dziecko to recznik i plyn do mycia
Stary 2012-02-21, 12:58   #2152
_agata
Zakorzenienie

Ehh... niech to szlag.

o
Stary 2012-02-21, 13:00   #2153
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
podobno Jusis jest całkowicie Eko mamą - pierze w orzechach, kupuje tylko organiczne - także ubrania... no cóż wracamy do korzeni
Ja wiem, ale to uważam za grubą przesadę...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:13   #2154
śliweńka
Zakorzenienie

ale się dziś wypluta czuję
spałam prawie 2h i dalej bym poszła spać

co do torby do szpitala to chyba dwie walichy potrzeba

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:16   #2155
8ewus8
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32447232]

Jak ją słyszę to mi się niedobrze robi. Zawsze przełączam kanał, ostatnio bardzo lansowała się w ddtvn, ale teraz jak urodziła drugie dziecko to mam nadzieję, ze zniknie z wizji na jakiś czas żeby uderzyć z podwójną siłą.
Chce to niech stosuje te swoje dziwne metody, ale nie rozumiem dlaczego wiecznie ją zapraszają do tv i próbuje przekonywać, ze taki styl życia jest ok. Poza tym nie każdy ma czas żeby żeby to wszystko przygotowywać
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:28   #2156
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Jak ją słyszę to mi się niedobrze robi. Zawsze przełączam kanał, ostatnio bardzo lansowała się w ddtvn, ale teraz jak urodziła drugie dziecko to mam nadzieję, ze zniknie z wizji na jakiś czas żeby uderzyć z podwójną siłą.
Chce to niech stosuje te swoje dziwne metody, ale nie rozumiem dlaczego wiecznie ją zapraszają do tv i próbuje przekonywać, ze taki styl życia jest ok. Poza tym nie każdy ma czas żeby żeby to wszystko przygotowywać
co do tego całego eko prania w orzechach to jestem ciekawa jakby Reni poradziła sobie z praniem odzieży roboczej mojego męża całej w smarach i innych rzeczach np. opiłkach metalu, jesli pomimo moczenia i wstępnego prania nadal nie jest to idealnie niebieskie a prane w pralce z proszkiem i wcześniej 4 godziny również moczone w wannie

a może i ja wrzuce wam swoje slubne zdjecia:P
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:42   #2157
_agata
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32447517]Ja wiem, ale to uważam za grubą przesadę...[/QUOTE]

A ja uważam, że każdy ma prawo żyć i wychowywać swoje dzieci zgodnie ze swoimi przekonaniami, i nam nic do tego

o
Stary 2012-02-21, 13:44   #2158
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
Agata czy wysoko?Ja czuję go strasznie nisko,kopie mnie po wzgórku(po tek kości nad pipką).
Z Ewunią1984 jesteśmy w tym samym tyg co do dnia.
Mnie też tak nisko lubi kopać, po jednym z USG okazało się, że się przekręciła i ulokowała tam nóżki i obawiam się, że to nadal jej ulubiona pozycja. Jak już mnie męczy bardzo, to wsuwam poduchę pod tyłek, żeby przepłynęła wyżej (podstępna mamuśka)

Cytat:
to masz fajnie - u nas trzeba wszystko - pieluch, waciki, chusteczki, patyczki, ubranka po 6 sztuk kazdego i na wyjscie, niedrapki, czapeczke i dwa kocyki - to bardzo duzo jak na małą torbę, wie bankowo mi sie to nie pomiesci...a jeszcze kosmetyki dla dziecka typu wazelina i jesli chce zeby mi przed wyjsciem umyli dziecko to recznik i plyn do mycia
Jest jakaś lista, co wziąć do szpitala? Bo ja zupełnie zielona jestem Na razie moja cała wyprawka , to 2 sztuki ciuszków.

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ale się dziś wypluta czuję
spałam prawie 2h i dalej bym poszła spać
U mnie to samo, ale co się położę to ktoś dzwoni :/a jak już skończę rozmawiać, to mi się zbliża pora posiłkowa i muszę przygotowywać Ten cukier to najlepsze przygotowanie do późniejszego rytmu dziecka

Co do wózków, to chyba się zdecyduję na X-landera. Zapaliłam się wstępnie do Emmaljunga, ale tam wszelkie gadżety typu materacyk są dodatkowo płatne więc cena by wyszła kosmiczna.
Czy ktoś już macał X-landera i ma jakieś spostrzeżenia?
liveinhope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:44   #2159
blueelektron
Rozeznanie

dziewczyny brzuchy cudne, stokrotka i diablica ładne fotki ślubne, diablica suknia przepiękna
Stary 2012-02-21, 13:45   #2160
clauudik
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32447232]Uff, posprzątałam, przebrałam łóżko i nawet wyprasowałam pościel Jestem dumna z siebie

I czytam sobie o tych waszych szpitalach, ja coś czuję, że gdybym tak spytała o torbę w tym moim, to by mnie wyśmiali i nie uzyskałabym odpowiedzi. Takie mam wrażenie z tego szpitala...

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
co do tego całego eko prania w orzechach to jestem ciekawa jakby Reni poradziła sobie z praniem odzieży roboczej mojego męża całej w smarach i innych rzeczach np. opiłkach metalu, jesli pomimo moczenia i wstępnego prania nadal nie jest to idealnie niebieskie a prane w pralce z proszkiem i wcześniej 4 godziny również moczone w wannie

a może i ja wrzuce wam swoje slubne zdjecia:P
Perse za sprzątanie, diablica śliczna PM z Ciebie
Ja wrzuciłam mojego brzuchala w końcu i wyprawkowe zdobycze, czyli jak widzicie nie mam prawie nic a tak poza tym to dzisiaj pobiliśmy chyba nasz rekord, bo obudziliśmy się z mężem dokładnie o 11:30!! A zanim zwlekliśmy się z łóżka to było po 12 i tym sposobem, K. zjadł śniadanie i poszedł do pracy na szczęście zdążył zrobić mi zdjęcie

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości