Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 11:51   #1831
baskaeta
Zadomowienie

Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Zapomniałam dodać- zamówiliśmy kołacz weselny Cieszę się, bo kolejna rzecz do przodu. Jeszcze tylko musimy podać ile tego i z czym ma być.
Będzie na 13 marca. Wiec już sobie muszę czas zarezerwować, by go odebrać, popakować i rozwieść. Jeszcze muszę jakieś ładne karteczki z naszymi zdjęciami i wierszykami przygotować do paczek.
a co to jest kołacz weselny?

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2012-02-21 o 11:54
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:52   #1832
kilianna
Zakorzenienie

Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Cytat:

Kilianna mam jeszcze jedna propozycję. Zawsze można poprosić kogoś z gości, by podszedł do bratowej TŻta z nożyczkami i podciął jej kieckę do kolan, tłumacząc, że jest wschodzącym projektantem i tak ta sukienka będzie się prezentowała o niebo lepiej

Byłam wczoraj na przymiarce. W sumie to byłą przymiarka samej podszewki Pani krawcowa pozaznaczała szpilkami wszystko tak jak być powinno, za tydzień mam kolejną przymiarkę, już w czymś co bardziej będzie moją suknię przypominało. Zaznaczyłyśmy też jak głęboki będzie dekolt. Dostałam próbkę materiału, by móc już rozglądać się za koszulą i krawatem dla TŻta. Koronka będzie dopiero w sobotę, ale mamy wybrany konkretny wzór. I koniecznie ecru. Dałam zdjęcie bolerka, będzie koronkowe zlewające sie z suknią, więc w kościele goście moga pomyśleć, że to całość Ale o to też mi chodziło, bo fanka bolerek nie jestem i wybrałam coś, co "standardowego" bolerka przypominać nie będzie. I jednak zrezygnowałam z wiązania gorsetowego. Będzie zamek, a na tym zapięcie na małe guziczki. W sumie mam ramiączka więc nic mi się nie zsunie, a krawcowa nie wypuści mnie z pracowni do póki nic nie będzie idealnie leżało. Poza tym to rozwiązanie będzie lepiej wyglądało do sukni.

I pomyśleć, że kiedyś nie lubiłam koronek. teraz jestem w nich tak zakochana, że spać w nocy nie umiałam
hehehe, jesteście naprawdę niezawodne

co do przymiarki: bardzo fajnie, że wszystko posuwa się do przodu ja nie mogę się doczekać już swoich przymiarek, ale jeszcze muszę poczekać na suknię aż przyjdzie z pracowni krawieckiej i wtedy ruszam z kopyta

co do bolerka, to bardzo fajnie to wymyśliłaś. Ja też nie lubię takich standardowych, ciekawa jestem jak wygląda Twoje czy wklejałaś juz fotki, bo chyba ominęłam jesli tak?
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:53   #1833
(kicia)
Zakorzenienie

Gratuluję wszystkich dni do ślubu

koocurku no niestety to ewidentna zazdrość ale raczej tego nie zmienisz a szkoda tak bliska osoba i taka zawiść eh coś o tym wiem

kindziua dalej ten numer nie odpowiada?
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:53   #1834
kooocur
Zakorzenienie

Zmiana świadkowej nie wchodzi w grę....

No nic pozostaje mi robić swoje i już

Ja nie mam lepiej w zyciu..mam inaczej i tyle...Kasy maja zdecydowanie wiecej wiec nie widze sensu sie napinac....

Do czego to doszło...zebym ze swiadkowa omijała tamat slubu....

Stasznie mi jest smutno...buuuu

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:54   #1835
ladystar
Zakorzenienie

Witam Dziewczynki me
Nie bylo mnie kilka dni, ale tak jak wspominalam mam strasznie duzo pracy i sprawy slubne na razie odeszly na bok.

Jestem po koszmarnym poranku - ja wstaje zawsze o 9, na szczescie przy wlasnej firmie mozna sobie pozwolic na taki luksus , ale niestety czasem panie urzedniczki zmuszaja mnie do zwleczenia sie z lozka przed 7 no i dzis niestety tak sie stalo - ale od rana wiedzialam ze to byl zly pomysl, w skrocie - zakopalam sie na parkingu w blocie posniegowym, probowalam wyjechac prawie 3h, w miedzyczasie spalilam sprzeglo, wylalam fontanne lez, ale w koncu jestem w domu zmarznieta i padnieta. Jak sie okazalo nie bylo to tylko bloto posniegowe, ale gigantyczna dziura . Ehhh... musialam sie wyzalic.

Nadrobilam was tylko pobierznie, widze ze kilka osob chce za wszelka cene zepsuc nam sluby - o nie!! my PM 2012 na to sobie nie pozwolimy wiec dziewczyny jak potrzebujecie wsparcia przy utarciu nosa wszelkim zlym ludziom to zbieramy ekipe i robimy z nimi porzadek

Audrey na przymiarce bylo bez szalenstw i bez falban , przymierzalam tak naprawde jakby sama podszewke, nie wiem jak to nazwac - trzon sukni ogolnie ksztalt juz ma, dekolt serduszkowy wyciety, dekolt ksztalt ma fajny - nie bardzo eksponuje piersi ale jednak nie zakrywa ich calkiem - tak idealnie , moj nowy stanik pasuje doskonale Poza tym pani docinala ja na dlugosc do bucikow i chyba tyle - nastepna przymiarka w kwietniu, podobno beda juz falbany nie bedzie jeszcze tego pasa, wtedy zdecyduje czy wybieram jego czy szarfe przewiazana w najcienszym miejscu talii (bo jestem wlasnie za tym rozwiazaniem, ale musze zobaczyc jak to bedzie wygladalo).
ps. co kupilas na ciuchach?

I zegnam sie znow pewnie na kilka dni

Aaaa... TZ widzac moj smutek i zapracowanie w ciagu ostatnich dni wczoraj zabral mnie na tance tzn na kurs tanca, na ktory chodzilismy w ubieglym roku i przestalismy jesienia i teraz znow tanczymy - obawialam sie ze o wielu krokach zapomnialam, bo zapisalismy sie na ten stopien na ktorym skonczylismy jesienia, ale okazalo sie ze idzie nam calkiem niezle

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:55   #1836
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Zmiana świadkowej nie wchodzi w grę....

No nic pozostaje mi robić swoje i już

Ja nie mam lepiej w zyciu..mam inaczej i tyle...Kasy maja zdecydowanie wiecej wiec nie widze sensu sie napinac....

Do czego to doszło...zebym ze swiadkowa omijała tamat slubu....

Stasznie mi jest smutno...buuuu
na pocieszenie:
Stary 2012-02-21, 11:57   #1837
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, a powiedz mi gdzie jeszcze są fajne ciucholandy w Racku?? Bo znam tylko ten na Ogrodowej.
Ten na Ogrodowej to mój ulubiony. Jest jeszcze ciucholand zaraz obok dworca, ale tam chyba wszystkie rzeczy są wycenione tak jak na górze na Ogrodowej. Jest też na Bosackiej (to chyba Bosacka. Był lub nadal jest tam klub Black ang White)

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
ale wiesz co to nie oznacza że trzeba zazdrościć - każdy jest odrębną jednostką i każdy układa swoje życie wg własnych potrzeb - ja tam nie zazdroszcze moim siostrom - i uwazam że każda z nas mimo że troche zawsze byłam z boku bo dzeli nas duża różnica wieku to jesteśmy siostrami i jak coś to mamy sobie pomagać a nie zazdrościć - ja zawsze w sytuacji gdy mama mówiła ze moje siostry to miały lepsze średnie ze lepiej się uczyły czy jeszcze coś tam to zawsze mówiłam "ale ja to ja a nie one " heh już miałam podejście takie jako dzieciak więc ja mam takie inne podejście na temat rodzeństwa a w ogóle uważam ze moi rodzice to byli mistrzami w wychowaniu i barzdo gfajne zasady nam wpoili i dobry start w życie dostałyśmy
Tylko może ona właśnie nie do końca zazdrości, a bardziej jej przykro i troszkę się przez to dziwnie zachowuje. Taki mechanizm obronny. Nie każdy ma takie podejście jak ty. Mnie zawsze bardzo dotykały takie porównania. Płakałam i w konsekwencji denerwowałam się nie na rodziców, ale na siostrę.

Cytat:
Własnie u nas było, ze ona jest super, madra, piekna(piekna jest ), a ja taka przecietna. Mama zawsze mowiła, ze nie skoncze szkoły itp.

Okazało się, że skonczyłam dwie szkoły z tytułami w tym samaym czasue, otworzyłam firmę, mam super faceta i ten nieszczesny dom (może to głupio brzmi, ale tak jest ona ma małe mieszkanie)...

Czuje sie paskudnie od rana.

Dzięki dziewczynki za wspracie. Jednak to nie jest moja fanaberia....
Kiedyś może tak. A jak teraz? Może teraz rodzice jej powtarzają, że ty masz wszystko, skończyłaś szkołę, masz piękny dom. Zdobyłaś znacznie więcej niż ona. Może to nie grono rodziców, ale też jacyś znajomi, dalsza rodzina. Może jak już pisałam ona nie do końca zazdrości, ale jest jej przykro i tak dziwnie stara się to zamaskować.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:59   #1838
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Gratuluję wszystkich dni do ślubu

koocurku no niestety to ewidentna zazdrość ale raczej tego nie zmienisz a szkoda tak bliska osoba i taka zawiść eh coś o tym wiem

kindziua dalej ten numer nie odpowiada?
wczoraj nas w nocy nękała a od dzisiejszego rana cisza ale obstawiam, że na wieczór znowu się zacznie

kooocurek trzeba zacisnąć zęby mam nadzieję, że siostra wydorośleje i nie będzie Ci sprawiała przykrości i oby się ocknęła

jak widać na naszych przykładach przygotowania do ślubu wyglądają różnie i wiele z nas ma pod górkę zamiast z górki

gosza i ladystar za pierwsze przymiarki z tego wszystkiego zapomniałam kiedy ja mam się zgłosić ale uprzedzono mnie, że i ja będe bez falban
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:02   #1839
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Gdyż najtrudniejszy egzamin z moich znienawidzonych studiów zdałam na 4.5 w pierwszym terminie
Gratulacje! Pamiętam jak udało mi się zdać zerówkę z makroekonomii - na początku byłam zła, że tylko na 3,5, ale jak się potem okazało, że sporo osób zdawało po 8 razy, to inaczej na to spojrzałam.

Cytat:
Nie moge w to uwierzyć ..zazdrość? Przeciez ona juz swoj miała.....

Wiecie co jest najgorsze, że wyczuwam wiele zazdrosci o dom o firmę o mojego faceta....juz sama nie wiem...

Czasami mysle, ze wymyslam ale chyba nie....moj Tz to samo powiedział....
To trochę banał, ale postaraj się nie przejmować. To Twój dzień i na pewno będzie wspaniale!

Cytat:
Kilianna mam jeszcze jedna propozycję. Zawsze można poprosić kogoś z gości, by podszedł do bratowej TŻta z nożyczkami i podciął jej kieckę do kolan, tłumacząc, że jest wschodzącym projektantem i tak ta sukienka będzie się prezentowała o niebo lepiej

Cytat:
Byłam wczoraj na przymiarce. W sumie to byłą przymiarka samej podszewki Pani krawcowa pozaznaczała szpilkami wszystko tak jak być powinno, za tydzień mam kolejną przymiarkę, już w czymś co bardziej będzie moją suknię przypominało. Zaznaczyłyśmy też jak głęboki będzie dekolt. Dostałam próbkę materiału, by móc już rozglądać się za koszulą i krawatem dla TŻta. Koronka będzie dopiero w sobotę, ale mamy wybrany konkretny wzór. I koniecznie ecru. Dałam zdjęcie bolerka, będzie koronkowe zlewające sie z suknią, więc w kościele goście moga pomyśleć, że to całość Ale o to też mi chodziło, bo fanka bolerek nie jestem i wybrałam coś, co "standardowego" bolerka przypominać nie będzie. I jednak zrezygnowałam z wiązania gorsetowego. Będzie zamek, a na tym zapięcie na małe guziczki. W sumie mam ramiączka więc nic mi się nie zsunie, a krawcowa nie wypuści mnie z pracowni do póki nic nie będzie idealnie leżało. Poza tym to rozwiązanie będzie lepiej wyglądało do sukni.

I pomyśleć, że kiedyś nie lubiłam koronek. teraz jestem w nich tak zakochana, że spać w nocy nie umiałam
Super, że wszystko idzie dobrze.

Oj kochane - tak pędzicie, że zanim ja sklecę posta jest już następna strona wątku.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012

Edytowane przez Blacky
Czas edycji: 2012-02-21 o 12:04 Powód: literówka
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:04   #1840
kindziulindzia
Zakorzenienie

kasia_kuku gratuluję kochana trzymaj tak dalej
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:05   #1841
omosia
Raczkowanie

Z przygotowań do śłubu dziś załatwiłam skrzypka i śpiewaczke na ślub. Pięknie śpiewa. Moim marzeniem śłubnym było zawsze ave maria zaśpiewane przez śpiewaczke operową.
W następnym tygodniu zamierzamy spisać protokół i jechać do rodzinki za Warszawe rozdać zaproszenia
Ślub: 9 czerwca 2012 o godzinie 16:00
omosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:07   #1842
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
kasia_kuku gratuluję kochana trzymaj tak dalej
Dziękuję! Już mi bliżej niż dalej, w sumie z najtrudniejszych rzeczy to pisanie pracy...

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:10   #1843
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez omosia Pokaż wiadomość
Z przygotowań do śłubu dziś załatwiłam skrzypka i śpiewaczke na ślub. Pięknie śpiewa. Moim marzeniem śłubnym było zawsze ave maria zaśpiewane przez śpiewaczke operową.
W następnym tygodniu zamierzamy spisać protokół i jechać do rodzinki za Warszawe rozdać zaproszenia
aaaaa też w przyszłym tygodniu chcemy spisac protokół
Stary 2012-02-21, 12:13   #1844
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Pewnie tak, tylko nie chciałabym za bardzo się wykosztować
Raczej krawcowa nie powinna dużo za to wziąć, w sklepie możesz zapłacić więcej.

Cytat:
Napisane przez sloneczko740 Pokaż wiadomość
Witam się wtorkowo..

wczoraj odebrałam wyniki badań i miałam jakiegoś gangliona co prawda dalej go mam bo pan doktor zapomniał wyciąć mi jedną część.. kazał mi z tym przyjśc jak już buta nie będę mogła założyć.. ehm..

ze sprawami ślubnymi narazie stoję w miejscu.. ehm...

Seagirl wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia troszke spóźnione ale szczere

za zakupy ślubne .. sukienki i ddś
Szybkiego powrotu do pełni sił!!!
I mam nadzieję, że ten niewycięty się nie uaktywni.

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
a co to jest kołacz weselny?
To są takie drożdżówki z makiem, serem i jabłkami. Zawinięte w takie kwadraty wielkości 10x10cm z posypką na górze. Daję się po parę do paczek i dostarcza na około miesiąc przed weselem do zaproszonych gości, znajomych i rodziny bliższej i dalszej. Takie miłe i słodkie zawiadomienie, że się pobieramy.

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość

co do przymiarki: bardzo fajnie, że wszystko posuwa się do przodu ja nie mogę się doczekać już swoich przymiarek, ale jeszcze muszę poczekać na suknię aż przyjdzie z pracowni krawieckiej i wtedy ruszam z kopyta

co do bolerka, to bardzo fajnie to wymyśliłaś. Ja też nie lubię takich standardowych, ciekawa jestem jak wygląda Twoje czy wklejałaś juz fotki, bo chyba ominęłam jesli tak?
Bolerko mam w moich inspiracjach. Tylko, że moje będzie zaczynało się pod biustem. No i z długimi rękawkami. Bo w kwietniu będzie jeszcze zimno.

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość

na przymiarce bylo bez szalenstw i bez falban , przymierzalam tak naprawde jakby sama podszewke, nie wiem jak to nazwac - trzon sukni ogolnie ksztalt juz ma, dekolt serduszkowy wyciety, dekolt ksztalt ma fajny - nie bardzo eksponuje piersi ale jednak nie zakrywa ich calkiem - tak idealnie , moj nowy stanik pasuje doskonale Poza tym pani docinala ja na dlugosc do bucikow i chyba tyle - nastepna przymiarka w kwietniu, podobno beda juz falbany nie bedzie jeszcze tego pasa, wtedy zdecyduje czy wybieram jego czy szarfe przewiazana w najcienszym miejscu talii (bo jestem wlasnie za tym rozwiazaniem, ale musze zobaczyc jak to bedzie wygladalo).
O to miałyśmy podobnie na przymiarkach, z tym, że ja trochę ubodzej

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Ten na Ogrodowej to mój ulubiony. Jest jeszcze ciucholand zaraz obok dworca, ale tam chyba wszystkie rzeczy są wycenione tak jak na górze na Ogrodowej. Jest też na Bosackiej (to chyba Bosacka. Był lub nadal jest tam klub Black ang White)
Tam na pkp byłam raz i jakoś tam nie pójdę więcej. Dużo ciuchów dla starszych pań, chyba, że coś sie tam zmieniło.
Słyszałam od mojej dermatolog, że jest też komis na Chopina. Ponoć fajne ciuszki można wyhaczyć. No i jak komis to tez z wyceną.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:15   #1845
E87
Wtajemniczenie

Zapomnialam...
Seargirl jeszcze raz serdeczne gratki, slicznie wygladalas, czekamy na wiecej fotek

Kocur nie przesadzasz, zazdrosnica i tyle! Ja juz siostre uprzedzilam w jakich odcieniach chcialabym zeby miala suknie
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:17   #1846
niut0
Zakorzenienie

Kocurku przykro to czytać bo świadkowa czy nie, to w końcu siostra

Kindziu - matko co za małpiszon wredny, przecież tak można ludziom życie zmarnować ktoś chory psychicznie musi się w taki rzeczy bawić

Kilianna - jak nie urok to sraczka jak nie sąsiadka jajeczna to szwagierka
jak można być taką pindą
Stary 2012-02-21, 12:18   #1847
omosia
Raczkowanie

gosza_m oooo jeszcze nie slyszalam o slodkim podarunku przy zaproszeniu Fajny pomysł. A tak swoją drogą to mi smaka zrobiłaś
Stary 2012-02-21, 12:18   #1848
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:

To są takie drożdżówki z makiem, serem i jabłkami. Zawinięte w takie kwadraty wielkości 10x10cm z posypką na górze. Daję się po parę do paczek i dostarcza na około miesiąc przed weselem do zaproszonych gości, znajomych i rodziny bliższej i dalszej. Takie miłe i słodkie zawiadomienie, że się pobieramy.
dziękuję za wytłumaczenie - bardzo fajny akcent podoba mi sie
Stary 2012-02-21, 12:20   #1849
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam dodać- zamówiliśmy kołacz weselny Cieszę się, bo kolejna rzecz do przodu. Jeszcze tylko musimy podać ile tego i z czym ma być.
Będzie na 13 marca. Wiec już sobie muszę czas zarezerwować, by go odebrać, popakować i rozwieść. Jeszcze muszę jakieś ładne karteczki z naszymi zdjęciami i wierszykami przygotować do paczek.
Gosza a nie pakują wam tego w cukierni?
My jeszcze nie zamawialiśmy, ale tam gdzie dzwoniliśmy to wszędzie pakują i dodają karteczki jakie chcemy. To jednak mnóstwo roboty nam odejmuje

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:

o
u nas to zwykłe, drożdżowe ciasto z makiem/serem/posypką
Stary 2012-02-21, 12:30   #1850
madzia2306
Zakorzenienie

siemano dziewoje!!!
wiecie co intensywnie myslę nad bolerkiem, kurde ślub mamy 5 maja i pogoda jeśli chodzi o temperaturę może byc różna myślałam nad bolerkiem z długim rękawem ale kompletnie nie wiem jakby to wyglądało

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:34   #1851
omosia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
siemano dziewoje!!!
wiecie co intensywnie myslę nad bolerkiem, kurde ślub mamy 5 maja i pogoda jeśli chodzi o temperaturę może byc różna myślałam nad bolerkiem z długim rękawem ale kompletnie nie wiem jakby to wyglądało
JA uważam, że każde bolerko psuje wygląd sukni (przynajmnie do tej pory tylko takie widziałam), ale też biorę pod uwagę tylko i wyłącznie bolerko na długi rękaw, bo jka bedzie cieplo to calkiem z niego zrezygnuje
Stary 2012-02-21, 12:36   #1852
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
JA uważam, że każde bolerko psuje wygląd sukni (przynajmnie do tej pory tylko takie widziałam), ale też biorę pod uwagę tylko i wyłącznie bolerko na długi rękaw, bo jka bedzie cieplo to calkiem z niego zrezygnuje
no ja właśnie nie wiem co zrobic, bo podobaja mi sie bolerka ale takie no tiulowe ale ciepłe to one nie są

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-02-21, 12:37   #1853
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
My jeszcze nie zamawialiśmy, ale tam gdzie dzwoniliśmy to wszędzie pakują i dodają karteczki jakie chcemy. To jednak mnóstwo roboty nam odejmuje

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

o
Takie jak to napisałaś "zwykłe" ciasto tez można dać. Jednak u nas w rodzinie i okolicy przyjęło się, że jednak rozdaje się je w innej formie
A my pieczemy w piekarni, gdzie tak na prawdę nie ma kto tego zapakować. Poza tym robimy paczki różnych wielkości. Dla większych rodzin więcej, dla znajomych mniej. No i dlatego wolimy to sobie sami popakować. No i mniej więcej wiemy, kto z czym bardziej woli
A roboty będzie z tym mnóstwo, jesteśmy na to przygotowani.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:45   #1854
jagata
Wtajemniczenie

hej, hej
Ale napisałyście przez weekend! Idę nadrabiać.

Cytat:
siemano dziewoje!!!
Ja wymyśliłam sweterek bo do mojej sukni nijak mi nie pasowało bolerko. Tylko musze się zebrać i w końcu włóczkę wybrać....
Stary 2012-02-21, 12:47   #1855
madzia2306
Zakorzenienie

już sama nie wiem

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-02-21, 12:48   #1856
E87
Wtajemniczenie

Cytat:

o
O a ja jestem w temacie akurat, bo dzisiaj mi Tż dal znac ze musimy podac ilosc kolaczy, bo jego mama bedzie zamawiac juz dzis, bo kobieta u ktorej chcemy robic ma tyle zamowien, ze moze byc pozniej za pozno wiec musimy dzis policzyc i na maj juz zamawiac starsznie szybko ehhe, a my tez dajemy ciasta - makowiec, sernik z posypkami, karteczka w srodku i pewnie galaka merty
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:49   #1857
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:

Bolerko mam w moich inspiracjach. Tylko, że moje będzie zaczynało się pod biustem. No i z długimi rękawkami. Bo w kwietniu będzie jeszcze zimno.

no to fajne masz bolerko

Cytat:

Kilianna - jak nie urok to sraczka jak nie sąsiadka jajeczna to szwagierka
jak można być taką pindą
o tak, już pisalam, że ja to mieszkam w zagłębiu dziwaków
Cytat:
siemano dziewoje!!!
no wlasnie z bolerkiem są takie problemy, że ono rzadko kiedy wygląda super z suknią. Tak mi się wydaje. Suknia sama w sobie jest najlepsza bez niczego dodatkowego typu bolerka, futerka,. No ale ja też będę miala bolerko, tzn raczej tiulowy szal. Głównie dlatego, aby zakryć ramiona w kosciele, bo ksiądz to jest taki, że gotów mnie wygnać
Cytat:
no wlasnie, najgorzej jak jest bardzo zimno, wtedy mus w kościele wyjść z bolerkiem

przy okazji przypomniala mi się pewna historia, ktorą opowiadał moj kamerzysta. W listopadzie mial zlecenie na weselu u pewnej pary. Dziewczyna nie miala bolerka, miala suknię z lekko zakrytymi ramionami, nic na siebie nie narzuciła. w kosciele jak to w listopadzie, był ziąb konkretny.
Kamerzysta mówił, że PM pociągała mocno nosem, ale niestety nie miala chusteczki. Pozniej jak obrabial film na komputerze, w powiększeniu zauważył, że z nosa jej zwisa wielki glut i ona biedna próbuje go jakoś "wciągnąć" ,ale nic z tego. Pozniej glut sam spadł.
biedaczka, że też świadkowa nie zauwazyla tego i nie podala na czas chusteczki
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:50   #1858
Nika0208
Rozeznanie

Witam, a mi wczoraj przyszła poduszeczka na obrączki, będzie niosła je w kościele moja 4 letnia chrzesnica

Bratowa- nie ma co tu komentowac....dziewczyny powiedziały juz wszystko
Kindzia - jednym wyjscie jak już radzily Ci dziewczyny jest policja, nie radzę umieszczac tego numeru na jakiejs stronie poniewaz poźniej Ty mozesz zostac pociagnieta do odpowiedzialności.
Dziewczyny rowniez gratuluje pierwszych przymiarek, jak tez jedną mam juz za sobą, ale nawet nie miał materiał kształtu sukienki, jedynie krawcowa dopasowała górę sukni do mnie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg poduszka.jpg (35,7 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg poduszka z obr.jpg (36,4 KB, 37 załadowań)
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:51   #1859
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

kooocurku przykro mi z powodu braku wsparcia ze strony siostry. Mam nadzieję, że szybko się opamięta i zmieni podejście No ale jeśli jej nie przejdzie, to ja będąc na Twoim miejscu porozmawiałabym z nią szczerze i powiedziałabym wprost: "albo jesteś moja siostrą i mogę na Ciebie liczyć, wspierasz mnie i pomagasz, albo nie zasługujesz na to, żeby być dla kimś tak waznym i wcale Cię nie potrzebuję, a już na pewno nie w roli świadkowej"... Proponuję na początek naprawdę szczerą siostrzaną rozmowę, może wypijcie razem winko (albo dwa:P ) i otworzycie się na siebie i wreszcie ona wyrzuci z siebie wszystko i jakoś się dogadacie???

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Gdyż najtrudniejszy egzamin z moich znienawidzonych studiów zdałam na 4.5 w pierwszym terminie

Cytat:
Napisane przez moniq_87 Pokaż wiadomość
no tak, już tylko 200 dni To co Ada, naskrobiemy jakąś listę co już mamy i tablicę inspiracji?
Ja już zrobiłam inspiracje Kochana
A co do zaproszeń nie pomoge bo nie wiem

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:51   #1860
(kicia)
Zakorzenienie

No a ja właśnie przesunęłam termin przymiarki na 28 maja oczywiscie gdzieś posiały moja umowę ale suknia zamówiona więc jest ok. Kessi widziałam Twoją suknię śliczna jest
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości