Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1916 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 12:40   #57451
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
A zdjęcie gdzie?

nie ma.
Może wreszcie TŻ mi zrobi.

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Ooo, szkoda, myślałam, że spotkamy się gdzies po drodze i poznamy się po lokasach (skoro świt ruszamy do Czarnej Góry)
Naszej polskiej Czarnej Góry?
Byłam w piątek... ech...
Cytat:
A tak na marginesie, czy któraś z Was nie imprezowała czasem w sobotę w toruńskim Lizardzie? Widziałam kilka pięknych Lokasków
Może widziałaś nasza zgubę, Edith i jej cudowne fale?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:41   #57452
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
U mnie minęło po jakimś tygodniu, ale mam też innych podejrzanych:
- drożdże (choć wypiłam raptem ze 3 czy 4 kubki)
- chipsy i Jack Daniels (ale trochę późno byłoby na ten wysyp )
obstawiałabym drożdże sporo osób ma po nich wysyp pryszczy.

Claudiiin

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:03   #57453
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
ponawiam pytanie o wcierki: czy przy wcieraniu dwóch wcierek na raz, wcierać jedną jeden dzień a drugą drugi, czy obie tego samego dnia?
Już dawno nie stosowałam dwóch wcierek jednego dnia, ale miałam zasadę, że tylko jedna może być na alkoholu. Więc jeśli chcesz stosować obie, to naprzemiennie. Nie ma co stresować skalpu nadmiernie alkoholem, nawet jeśli wydaje się niewrażliwym.
Ale Eloe ma rację, stosując naprzemiennie nie dowiesz się, jak działa każda z nich osobno.
Cytat:
I najlepiej zmieszać z innym olejem w celu lepszego nakładania i zmycia. Sam rycynowy strasznie gęsty, tępy i klejący. Zmywa tez się nie najlepiej. Moze z oliwa z oliwek, jak radzi Agatka.
Popieram, rycyna najlepsza w mieszankach - ja najbardziej lubię z kokosem rafinowanym KTC. Ale z oliwą też jest bardzo fajnie, stosuję odkąd kokos mi się skończył.

Po wczorajszym myciu znów zrezygnowałam ze stylizatora a dziś moje włosy doprowadzają mnie do irytacji - wyglądają jak zaniedbany skręt 2c Dlaczego ze stylizatorem mam 2a???
Ja chyba naprawdę jestem stylizacyjnym bałwanem

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
ciekawe czy to od tego, u mnie po CP nic nie wyskoczyło, a skłonności mam spore.
Na necie napisali, że CP pomaga w walce z pryszczami

załadowałam oliwę z oliwek na włosy, wieczorem zmyję
Biorę CP i nic mi nie wyskoczyło. Zjadłam półtora opakowania (4 tab. dziennie). A włosy sobie rosną, Nobla dla tego, kto zgadnie na ile to efekt CP a na ile moich hiperwcierek. ;D
Stary 2012-02-21, 13:07   #57454
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Szkoda
Nigdy tam nie byłam. A jeździlas już gdzieś w Czechach?
I jeździsz na desce? Wspaniale!
Na jakiej?
Jezdze choc jeszcze nadal ostroznie - stosunkowo niedawno (jesli liczyc wyjazdy, nie sezony - bo w latach 2007-2010 w ogole nie jezdzilam nigdzie na niczym ) przesiadlam sie z nart, na ktorych jezdzilam od 5-letniego dzieciaka
Deske mam taka
W Czechach bylam w 2005 i 2006 r. w Pecu pod Sniezka Potem przerwa i w zeszlym roku bylam we francuskim Val Thorens

Cytat:
Ooo, szkoda, myślałam, że spotkamy się gdzies po drodze i poznamy się po lokasach (skoro świt ruszamy do Czarnej Góry)
Super, zazdroszcze na maxa Milego jezdzenia

Cytat:
Claudiiin

Zeby nie robic tak calkiem OT to napisze, ze wczoraj wyprobowalam Alverde morelowa - pachnie bajecznie, cytrusowo, a konsystencja taka jak Alterry. Wloski mokre sprawialy wrazenie bardzo nawilzonych i odzywionych. Niestety z ocena efektu koncowego musze poczekac, bo wczoraj umylam Gloria, ktorej nie lubie bo mi prostuje, nie uzylam zelu lnianego bo wylalam przed "wyjazdem" i w ogole poszlam spac z mokrymi

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:09   #57455
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
A próbowałaś nakładać z różnymi odzywkami? W różnych momentach suszenia?
Nie, szczerze mówiąc, nadal trochę boję się obciążenia, zwłaszcza, że całe życie męczę się z przetłuszczaniem. Czasem włosy potrafią mi klapnąć po jednej ciężkiej odżywce, po żelach właśnie itp. Ale spróbuję.

Cytat:
Jantar.
Zawsze możesz też zmieszać żel z wodą 1:1 i takim psikadłem pryskać włosy.
Ten Jantar mnie właśnie kusi, może i kupię.

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
invissible moze sproboj oliwe z olwiek ? Jest swietna i chyba kazdemu pasuje
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Nie każdemu U mnie strasznie puszy. Ale większości owszem
Cytat:
Nada się. Ja właśnie siedzę z rycynką na głowie
Cytat:
I najlepiej zmieszać z innym olejem w celu lepszego nakładania i zmycia. Sam rycynowy strasznie gęsty, tępy i klejący. Zmywa tez się nie najlepiej. Moze z oliwa z oliwek, jak radzi Agatka.

Cytat:
Nada.

Można zmieszać rycynkę z oliwą - łatwiej nałożyć.
Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Moze sie trudno zmywac, wiec uwaga, zebys sie nie zniechecila do olejowania Jak na pierwszy raz to chyba dosc ciezka artyleria pod tym wzgledem
Kiedyś robiłam sobie maseczki z rycyny i żółtka i bardzo pozytywnie je wspominam. Faktycznie, czasem miałam problem ze zmyciem, ale efekt potem był taaaaki . Mam chyba oliwę, to wymieszam trochę.

Cytat:
W nieodgniecionych sucharkach zdarza mi sie wyjsć z domu, ale tylko pod czapkę (cześć się sama odgniecie) i odgniatam resztę po dojściu na miejsce Wypróbuj, zobaczysz róznicę i zakochasz się w lnianym.
Popróbuję jeszcze, bo mam zrobiony cały pojemnik.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:17   #57456
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość

Kiedyś robiłam sobie maseczki z rycyny i żółtka i bardzo pozytywnie je wspominam. Faktycznie, czasem miałam problem ze zmyciem, ale efekt potem był taaaaki . Mam chyba oliwę, to wymieszam trochę.

Popróbuję jeszcze, bo mam zrobiony cały pojemnik.
Maski z rycyny, żółtka i miodu u mnie w początkach CG działały natychmiastowo(lepiej niż oleje). Teraz mam trochę wiecej czasu(ferie),więc przy każdym myciu olejuję (mogę nałożyć olej na noc i zmyć rano). Już mam mniej zniszczone, więc włosy tak nie pragną maske. Ale wrócę do nich raz w tyg. po powrocie do pracy, kiedy to w tygodniu będę myć wieczorem.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:21   #57457
natalcia250
sentimental animal

wyprostowałam włosy jak widać, mam cienkie, zniszczone, mysie ogonki przydałoby się to podciąć, ale żal mi długości podcięłybyście na moim miejscu? jeśli tak to ile?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wyprostowane.jpg (30,7 KB, 68 załadowań)
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:25   #57458
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
- mróz i parafina z Sudocremu.
Odrzucam jednak mróz i parafinę, bo tego nie nakładałam na plecy i szyję. Musi być coś, co połknęłam. Stawiam mimo wszystko na CP, bo to biorę najdłużej i jakiś czas regularnie. Do tego drożdże - więcej wit. B... Kto wie?
Na pewno CP miało wpływ na gojenie się tego, co po pryszczach zostało - zwykle trwa to u mnie około miesiąca - Matka Przełożona Wiekowa - a tu po tygodniu stan jak po dwóch
Ale piszesz, ze masz inne pryszcze niż moje - przypominały raczej zwykłe, spore pryszcze trądzikowe, a ja od lat nie powinnam mieć i nie mam trądziku a przed mrówkami wyskakuje jeden taki niespodziewajek.
ja odkąd zaczęłam brać olej z wiesiołka miałam cerę wręcz idealną (naprawdę nie przesadzam - nawet te hormonalne przed mrówkowe jak to nazywasz przestały mi zupełnie wyskakiwać), dlatego strasznie niemiło mnie zaskoczył ten wysyp (na szyi i plecach podobnie jak i Ty miałam też).

Nie wiem czy moje były zwykle trądzikowe, ciężko mi powiedzieć, bo akurat trądzik w młodości mnie ominął (i chwała mu za to ) ale możliwe, że to są właśnie takie. Nic w tym czasie nie zmieniałam, ani w diecie, ani w kosmetykach więc to musi być CP bo wysyp pojawił się jakoś w niedługim czasie po tym jak zaczęłam je brać.

Póki co mam spokój więc z CP nie zrezygnuję (działa ) i będę mieć nadzieje, że to już nie wróci

Cytat:
ciekawe czy to od tego, u mnie po CP nic nie wyskoczyło, a skłonności mam spore.
po drożdżach tez mnie tak obsypało, ale nie aż tak mocno. Teraz już jest ok, więc możliwe, że to tylko taki początkowy wysyp.

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 14:00   #57459
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
- mróz i parafina z Sudocremu.
Odrzucam jednak mróz i parafinę, bo tego nie nakładałam na plecy i szyję. Musi być coś, co połknęłam. Stawiam mimo wszystko na CP, bo to biorę najdłużej i jakiś czas regularnie. Do tego drożdże - więcej wit. B... Kto wie?
Na pewno CP miało wpływ na gojenie się tego, co po pryszczach zostało - zwykle trwa to u mnie około miesiąca - Matka Przełożona Wiekowa - a tu po tygodniu stan jak po dwóch
\
Obstawiam drożdże, twarz zagoiła mi się od razu, jak przestałam je pić
Cytat:
wyprostowałam włosy jak widać, mam cienkie, zniszczone, mysie ogonki przydałoby się to podciąć, ale żal mi długości podcięłybyście na moim miejscu? jeśli tak to ile?
Moja rada - nie prostować. Mam tyle włosów co Ty, a na zakręconych nie widać.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 14:17   #57460
Eloe77

Cytat:
Biorąc na logikę, dokładnie tak powinno być. Jednak głównie CP podejrzewam o jakiś rodzaj "oczyszczania" mojej zachowującej się dziwacznie skóry.
Cytat:
obstawiałabym drożdże sporo osób ma po nich wysyp pryszczy.
Ale ja kiedyś piłam regularnie i nie miałam absolutnie żadnego wysypu, więc musiałaby nastąpić spora zmiana w tej materii.

Ciekawe, ze nikt nie obstawił Jacka Danielsa

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Po wczorajszym myciu znów zrezygnowałam ze stylizatora a dziś moje włosy doprowadzają mnie do irytacji - wyglądają jak zaniedbany skręt 2c Dlaczego ze stylizatorem mam 2a???
Ja chyba naprawdę jestem stylizacyjnym bałwanem
A kiedy ostatnimi czasu rezygnowałaś ze stylizatora?
Bo tu pogoda jest głównym podkręcającym włosy
Cytat:
Biorę CP i nic mi nie wyskoczyło. Zjadłam półtora opakowania (4 tab. dziennie). A włosy sobie rosną, Nobla dla tego, kto zgadnie na ile to efekt CP a na ile moich hiperwcierek. ;D

Ale pryszczy nie masz. Mnie trudno coś konkretnie wykluczyć, ale większość danych wskazuje własnie na CP
Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Jezdze choc jeszcze nadal ostroznie - stosunkowo niedawno (jesli liczyc wyjazdy, nie sezony - bo w latach 2007-2010 w ogole nie jezdzilam nigdzie na niczym ) przesiadlam sie z nart, na ktorych jezdzilam od 5-letniego dzieciaka
WOW! Nigdy nie jeździłam na nartach. Skąd taka decyzja?
Cytat:
Deske mam taka
Ładniutka. Zadowolonaś?
Cytat:
W Czechach bylam w 2005 i 2006 r. w Pecu pod Sniezka
Tam jeszcze tez nie trafiłam. Fajnie?
Preferuję Jańskie Łaźnie ze względu na gondolkę -> lepsza przepustowość.
Cytat:
Potem przerwa i w zeszlym roku bylam we francuskim Val Thorens
Cóż, ja skromnie - Włochy i popularne Val di Sole.
Cytat:
Zeby nie robic tak calkiem OT to napisze, ze wczoraj wyprobowalam Alverde morelowa - pachnie bajecznie, cytrusowo, a konsystencja taka jak Alterry. Wloski mokre sprawialy wrazenie bardzo nawilzonych i odzywionych
by i Tobie pasowała. Sama bardzo lubię morelkę Alverde.
Cytat:
Nie, szczerze mówiąc, nadal trochę boję się obciążenia, zwłaszcza, że całe życie męczę się z przetłuszczaniem. Czasem włosy potrafią mi klapnąć po jednej ciężkiej odżywce, po żelach właśnie itp. Ale spróbuję.
Skoro tak, to rozwadniaj żel i nim psikaj.
Albo nakładaj wtedy, gdy nie wychodzisz z domu i możesz sprawdzić efekt bez stresu, ze ktoś Cię zobaczy w niewyjściowych włosach Przetłuszczonym nic nie będzie.

Cytat:
Wygląda na to, że do ramion, ale raczej powinniśmy to oceniać na takich włosach, jakie nosisz na co dzień. Skoro jesteś na Zakręconym Forum, to oznacza, że kręcone.
Pokaż zatem pokręcone, wówczas będzie odpowiedź.
Notabene prostowaniem tez sobie zniszczyłaś włosy.

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
ja odkąd zaczęłam brać olej z wiesiołka miałam cerę wręcz idealną (naprawdę nie przesadzam - nawet te hormonalne przed mrówkowe jak to nazywasz przestały mi zupełnie wyskakiwać), dlatego strasznie niemiło mnie zaskoczył ten wysyp (na szyi i plecach podobnie jak i Ty miałam też).
No widzisz... A ja wiesiołek borę już niemal 2 miesiące - po kapsułce, 2 lub 3 dziennie i też nie było specjalnych problemów.
Nawet PMS mnie ominął
Cytat:
Nie wiem czy moje były zwykle trądzikowe, ciężko mi powiedzieć, bo akurat trądzik w młodości mnie ominął (i chwała mu za to ) ale możliwe, że to są właśnie takie. Nic w tym czasie nie zmieniałam, ani w diecie, ani w kosmetykach więc to musi być CP bo wysyp pojawił się jakoś w niedługim czasie po tym jak zaczęłam je brać.
Ale brać regularnie, tak? Bo u mnie wtedy, gdy zaczęłam brać regularnie po 2 dziennie.
Cytat:
Póki co mam spokój więc z CP nie zrezygnuję (działa ) i będę mieć nadzieje, że to już nie wróci
Powiadasz, że działa? Bo ja nie mogę podjąc decyzji co do cięcia...
Muszę poprosić TŻa o zdjęcia, byście mogły mi poradzić.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-02-21, 14:21   #57461
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Wygląda na to, że do ramion, ale raczej powinniśmy to oceniać na takich włosach, jakie nosisz na co dzień. Skoro jesteś na Zakręconym Forum, to oznacza, że kręcone.
Pokaż zatem pokręcone, wówczas będzie odpowiedź.
Notabene prostowaniem tez sobie zniszczyłaś włosy.
wiem, dlatego nie prostuję od kiedy rozpoczęłam CG, dzisiaj chciałam tylko sprawdzić czy urosły
a zdjęcia pokręconych włosów są w dzienniku regeneracji na ostatniej stronie.

naolejowałam włosy olejem rzepakowym, zawsze trochę urozmaicenia po Alterze z brzozą i pomarańczą
Stary 2012-02-21, 14:35   #57462
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Biorąc na logikę, dokładnie tak powinno być. Jednak głównie CP podejrzewam o jakiś rodzaj "oczyszczania" mojej zachowującej się dziwacznie skóry.
Ale ja kiedyś piłam regularnie i nie miałam absolutnie żadnego wysypu, więc musiałaby nastąpić spora zmiana w tej materii.

Ciekawe, ze nikt nie obstawił Jacka Danielsa
ee tam jack na pewno nie jest winien - toż to samo dobro
Cytat:
No widzisz... A ja wiesiołek borę już niemal 2 miesiące - po kapsułce, 2 lub 3 dziennie i też nie było specjalnych problemów.
Nawet PMS mnie ominął
ja wiesiołka już ponad 1,5 roku regularnie (nawet przerw nie robię, bo biorę go od pon do piątku, weekendy mam bezsuplementowe), na PMS też pomaga, ogólnie to chyba się uzależniłam :P

Cytat:
Ale brać regularnie, tak? Bo u mnie wtedy, gdy zaczęłam brać regularnie po 2 dziennie.
wysyp był jakoś 3-4 dni po tym jak zaczęłam go brać. Ja łykam jedna tabletkę dziennie, bo oprócz tego wykańczam jeszcze Vitapil, więc nie chciałam przesadzić.

a włoski pokaż, chociaż ja na pewno będę za tym by nie ścinać - to już takie moje zboczenie

27.10.11 -Prawo Jazdy

Włosy 2011-2012

www.anwena.blogspot.com
Stary 2012-02-21, 14:38   #57463
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
ja biore CP i piję drożdże cera mi sie poprawiła, na początku miałam strasznie suchą skórę, teraz się unormowało, pryszczaki mnie omijają ( przed mrówkami świetne określenie wyskakuja mi hormonalne cuda )
wiesiołka biore tez 2 kapsułki i pms mnie nie opuścił - moze za krótko jeszcze biore
dzis dołączyłam do garści "biore " rutinoscorbin, po wczorajszych bańkach niezbędne zabezpieczenie naczynek
Cytat:
nie tnij, ale zdjęcia wrzuć

Stary 2012-02-21, 14:38   #57464
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
Skoro tak, to rozwadniaj żel i nim psikaj.
Albo nakładaj wtedy, gdy nie wychodzisz z domu i możesz sprawdzić efekt bez stresu, ze ktoś Cię zobaczy w niewyjściowych włosach Przetłuszczonym nic nie będzie.
Ok.

Widzę, że Zakręcone lubią snowboard... Też jeżdżę
Stary 2012-02-21, 14:40   #57465
natalcia250
sentimental animal

Niby na pokręconych tak mocno tego nie widać, ale, kurczę chyba trzeba to ściąć
w załączniku dodaję nieprostowane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wlosy7.jpg (48,0 KB, 54 załadowań)
Stary 2012-02-21, 15:09   #57466
Eloe77

Cytat:
wiem, dlatego nie prostuję od kiedy rozpoczęłam CG, dzisiaj chciałam tylko sprawdzić czy urosły
a zdjęcia pokręconych włosów są w dzienniku regeneracji na ostatniej stronie.
Cytat:
Niby na pokręconych tak mocno tego nie widać, ale, kurczę chyba trzeba to ściąć
w załączniku dodaję nieprostowane
A własnie miałam ci napisać, ze jeśli już bardzo musisz, to tylko końce.
Na tę chwile skupiłabym się na porzadnej pielęgnacji, bo nie wyglądają tak źle, gdy są skręcone. Wyprostowane to - nie będę kłamać - tragedia Ale moim zdaniem wiele wyprostowanych kręconych dokładnie tak wygląda.
I MASZ ZAKAZ prostowania

Cytat:
ee tam jack na pewno nie jest winien - toż to samo dobro
Szczególnie z colą, cytryną i lodem.
Cytat:
ja wiesiołka już ponad 1,5 roku regularnie (nawet przerw nie robię, bo biorę go od pon do piątku, weekendy mam bezsuplementowe), na PMS też pomaga, ogólnie to chyba się uzależniłam :P
To długo!
Zastanawiam się, bo wkrótce się skończy, czy nie wrócić do Omegusa - nie ma teraz na doz - ale skoro wiesiołek ma tak dobrą prasę...
Cytat:
wysyp był jakoś 3-4 dni po tym jak zaczęłam go brać. Ja łykam jedna tabletkę dziennie, bo oprócz tego wykańczam jeszcze Vitapil, więc nie chciałam przesadzić
To szybko...
Cytat:
a włoski pokaż, chociaż ja na pewno będę za tym by nie ścinać - to już takie moje zboczenie
Tylko że Twoje są gęste, a ja moim sporo do takiego określenia brakuje Stąd dylemat
Cytat:
wiesiołka biore tez 2 kapsułki i pms mnie nie opuścił - moze za krótko jeszcze biore
Może? JA zaczęłam pod koniec najazdu mrówek i PMS przed kolejnym mnie oszczędził
Cytat:
nie tnij, ale zdjęcia wrzuć
Ojć OK, będą zdjęcia, jeśli TŻ zrobi. Zobaczymy, co kombinować.
Cytat:
Widzę, że Zakręcone lubią snowboard... Też jeżdżę
No to pokaż się!

A tu jest wizażowy watek snołbordzistek

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-02-21, 15:14   #57467
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
To się nie czaj już, ja miałam i był niefajny zapychał, zaraz się człowiek świecił i podsuszał
aha no to sprawa jasna. Już go sobie odpusciłam jakis czas temu

Cytat:
Ja sprowadzałam z Dojczów.
uuu to muszę zamówienie zrobić jak ciotka będzie jechac do PL

Cytat:
ja odkąd zaczęłam brać olej z wiesiołka miałam cerę wręcz idealną (naprawdę nie przesadzam - nawet te hormonalne przed mrówkowe jak to nazywasz przestały mi zupełnie wyskakiwać)
oooo to wiesiołek ma takie działania... może ja bym zaczęła się tym suplementować. W jakiej formie to bierzesz? To są kapsuły jakieś?

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:19   #57468
edyta07
Zadomowienie

Cytat:
ja też mam cienkie włosy i w dodatku mocno wycieniowane, więc ogonki też są
Według mnie jeśli podetniesz je 2-3 cm to zrobi im to dobrze, loczki też wtedy będą wyglądały na zdrowsze i gęstsze

udo:
60-58-54 cm

mój blog
edyta07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:21   #57469
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
A własnie miałam ci napisać, ze jeśli już bardzo musisz, to tylko końce.
Na tę chwile skupiłabym się na porzadnej pielęgnacji, bo nie wyglądają tak źle, gdy są skręcone. Wyprostowane to - nie będę kłamać - tragedia Ale moim zdaniem wiele wyprostowanych kręconych dokładnie tak wygląda.
I MASZ ZAKAZ prostowania
ojej
miałam włosy ścięte na boba i z tyłu były mocno wycieniowane, stąd te ogonki podłamałam się tą 'tragedią':rolle yes:

Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość
ja też mam cienkie włosy i w dodatku mocno wycieniowane, więc ogonki też są
Według mnie jeśli podetniesz je 2-3 cm to zrobi im to dobrze, loczki też wtedy będą wyglądały na zdrowsze i gęstsze
hmm, przydałoby się, ale tak mi żal tej długości ale co z długości jeśli wyglądają strasznie :P

Edytowane przez natalcia250
Czas edycji: 2012-02-21 o 15:23
Stary 2012-02-21, 15:37   #57470
edyta07
Zadomowienie

Cytat:

Tez mieszała rycynę z żółtkiem i efekt jest rzeczywiście godny polecenia
Niestety zapach po jajeczku nie jest zbyt przyjemny

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Wyprostowane to - nie będę kłamać - tragedia Ale moim zdaniem wiele wyprostowanych kręconych dokładnie tak wygląda.
Dokładnie, np. moje

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:

hmm, przydałoby się, ale tak mi żal tej długości ale co z długości jeśli wyglądają strasznie :P
znam to
Ja patrząc na moje wyprostowane tez mam ochotę je ściąć, bo cienkie ogonki nie wyglądają ładnie, ale w moim "rozpierdzielniku" jeszcze jako tako to wygląda, więc... długości szkoda..

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość

oooo to wiesiołek ma takie działania... może ja bym zaczęła się tym suplementować. W jakiej formie to bierzesz? To są kapsuły jakieś?
Kapsułki, olej też można dostać np. na ZSK ostatnio widziałam ale nie wiem czy nadaje sie do picia...
Moja mama brała go, ale przez jakiś miesiąc tylko.. Jej koleżanka suplementowała się nim i była podobno bardzo zadowolona

udo:
60-58-54 cm

mój blog
Stary 2012-02-21, 15:39   #57471
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Takie zawijanie wygląda mi na większy porządek w końcowym efekcie. no i brak plaskacza na czubku Następnym razem spróbuję w ten sposób
taktak,afro afro, więcej afro
Zgadzam się, więcej więcej.

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Mój skręt naprawdę mi starczy
Widziałam zdjęcia, piękne mam loki, zazdroszczę bardzo !
Cytat:
Napisane przez Fibibi Pokaż wiadomość
ojp, bedę Cię gonić;-)
Uciekam, uciekam.

Cytat:

:tuli: Też bym tęskniła...

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Jaaaaa ale fajnie że mnie ktoś pamięta i jeszcze się cieszy że wróciłam
Piękności ! Jestem pod wrażeniem !

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
aaa, już wiem, dziękuję. brawa dla moich szarych komórek

Cytat:
Napisane przez PandaBear Pokaż wiadomość
jaaakie fajowe, już próbowałam, ale ni cholerki nie mogę zakręcić nawet jednego, ślizgają mi się włosy i w ogóle :<
Cierpliwości, może najpierw poćwicz na lalce czy na kimś i potem spróbuj na sobie ? m

Cytat:
o kurde chyba też jestem mało inteligentna... jak to się trzyma na obu końcach???? zawijasz jakoś folię wokół kosmyka na dole czy jak?
Tak, zawijam tą folię, żeby mi nic nie zjechało. Chyba będę musiała nagrać filmik instruktażowy.

Tiniaczek, a gdzie Ty jesteś obecnie ?

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:40   #57472
edyta07
Zadomowienie

ciekawostka co do wiesiołka:
Włosy robią się gęstsze i grubsze, ale... na całym ciele, dlatego moja mama przestała brać po ok. 1-1,5 m-ca...

udo:
60-58-54 cm

mój blog
Stary 2012-02-21, 15:49   #57473
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
ma, ma ) ja biorę w kapsułkach bo takiego płynnego to bym nie przełknęła

Cytat:
ciekawostka co do wiesiołka:
Włosy robią się gęstsze i grubsze, ale... na całym ciele, dlatego moja mama przestała brać po ok. 1-1,5 m-ca...
tego na szczęście nie zauważyłam

a inna ciekawostka - wiesiołek pomaga na zajść w ciążę, ale wtedy bierze się go w odpowiednim momencie cyklu, bo źle przyjmowany może spowodować poronienie

27.10.11 -Prawo Jazdy

Włosy 2011-2012

www.anwena.blogspot.com
Stary 2012-02-21, 15:49   #57474
edyta07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość

Tak, zawijam tą folię, żeby mi nic nie zjechało. Chyba będę musiała nagrać filmik instruktażowy.

dobry pomysł z tym filmikiem

udo:
60-58-54 cm

mój blog
Stary 2012-02-21, 15:51   #57475
mayletka
Rozeznanie

GG do mayletka

eiri - dlaczego ty masz tak równiutki skręt?

Martek
- jesteś cg od niedawna, a już widać różnicę.

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Zainspirowana i zmotywowana zdjęciami ojp nakręciłam włosy na folię. Trzymałam ją tylko kilka godzin.
o dziwo tył wygląda najlepiej,a najtrudniej się ją nakładało. z przodu trochę pudla, bo nie mogłam wyplątać folii.
w ogóle nigdy dobra nie byłam w nakładaniu wałków/papilotów/czegokolwiek no i widać, na czubku jest płasko

nie wiem co z tym zrobić, nie umiem obsługiwać takich włosów loki jak u Ewci czy takie naturalne loki sprężynują przy każdym ruchu? śmieszne uczucie
nawet podoba mi się taka długość
świetne, też chcę takie! Chyba dziś się skuszę, tylko czuję, że będzie problem z zawijaniem.

Ag Rafka
- wyśmiejesz mnie, wiem, ale, kiedy ktoś ma ładne włosy, zaraz wyobrażam sobie, że musi być też ładny. Do Twoich falek wzdychałam od zawsze, a po zobaczeniu małej, utwierdzam się, że moja teoria jest słuszna.

agatka89 - przyciemniłaś? Ja jestem zwolenniczką grzywki na bok.

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Dzień dobry... Witam się ze starymi wyjadaczkami i nowymi lokasami.
Przyjmiecie z powrotem zakręconą marnotrawną?
Pamiętam Cię! Byłaś jedną z pierwszych mych motywacji.

Cytat:
Dzień dobry po przerwie snołbordowej

Moje włosy przez dwa dni loka nie widziały - ściśnięte pod kaskiem i szeroką opaską musiały radzić sobie same.
Za to w sobotę dostały porządne czyszczenie i mieszankę Alterry morelowej z Garnierem Fructis do farbowanych. Alverde żel z szelakiem też się spisał i nawet dziś włosy są fajne

Niestety krem zielony z Biedry zaczyna spisywać się negatywnie - winowajczynie:
- wazelina,
- gliceryna.
Czas chyba ukręcić coś kremowego do włosów z własnych zapasów.

Pozdrawiam i lecę do analiz. Będę też zaglądać. Może uda się coś niecoś nadrobić

PS Może potrzebujecie nieco wiosny? We Wro słońce i ciepło

Plus - kapka zimy dla spragnionych (dla mnie) - moja ulubienica w śniegu czeka na kolejna jazdę.
Oraz - zwały śniegu w Szpindlerowym Młynie w sobotę.
Dawno nie widziałam Twych loczków, tęskno mi.
Zawsze chciałam jeździć na desce, tej zwykłej, nie snowboardowej. Jaką szybkość osiąga Twoja? To musi być niesamowite.

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Przepraszam, ale przyszłam się wyżalić W moim zamówieniu Bingo jedna rzecz jest podmieniona na mniejsza objetość, a trzech w ogóle nie ma Napisałam do nich, czekam na reakcję
Ja zamawiałam Jantara na allegro, zapłaciłam tydzień temu, nie dość, że nie dostałam, to przyszła mi wiadomość, że sprzedająca dopomina się zwrotu prowizji, bo nie dostała pieniędzy!

Cytat:
mam zobrazowane - sucharki i od razu po odgnieceniu żelu

Wiecie co? Jestem dziwna, nie potrafię posługiwać się stylizatorami. Zwykle kończy się rozprostowaniem skrętu, a kolejny problem - odkryłam, że przez plecak wyrywam sobie włosy w ''najlepszym'' wypadku - ścierają się. Nie chcę związywać, próbuję je brać na jedną stronę - skolioza gwarantowana - ale i tak wracają na miejsce. Kurde. No i wrzucam wam jedyną złotą owieczkę włosowej rodziny. Matko, to się nazywa mieć pecha, być tysiąc razy lepszym od krewnych, a mimo to, trzeba utrzymywać z nimi bliskie kontaktu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mistrznierownegoskretu.jpg (31,4 KB, 44 załadowań)

Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i
wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski.

instagram||blog
mayletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:57   #57476
edyta07
Zadomowienie

Cytat:
a inna ciekawostka - wiesiołek pomaga na zajść w ciążę, ale wtedy bierze się go w odpowiednim momencie cyklu, bo źle przyjmowany może spowodować poronienie

tez o tym słyszałam

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

mayletka to Twoje korkociągi?

udo:
60-58-54 cm

mój blog
Stary 2012-02-21, 16:09   #57477
mayletka
Rozeznanie

GG do mayletka

Cytat:
tez o tym słyszałam

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

mayletka to Twoje korkociągi?
si choć właściwie on jest w liczbie pojedynczej.

Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i
wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski.

instagram||blog
mayletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:11   #57478
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
agatka89 - przyciemniłaś? Ja jestem zwolenniczką grzywki na bok.
tak , zalezalo mi na bardziej naturalnym kolorku

Cytat:
mysle tak jak eloe absolutnie nie prostuj i podetnij jedynie konce

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Znalazłaś swój olej - good for you! Moim the best of są kokos i lniany (mam niską porowatość, mało włosów taką ma)

Dodaj do BD glutka lnianego albo kroplę olejku i wtedy zobaczysz
tak sprobuje

Cytat:
Dla mnie BD nie był najlepszy (min, plątał mi włosy) chociaż fajnie zmywał oleje, nawet w stanie rozcieńczonym. Teraz jadę na ALTERCE MIGDAŁ i jest dobrze (no, ale u mnie jednak większy wpływ na wybór szamponu miało coś innego niż plątanie)
ta alterra tez ma sodium coco sulfate w skladzie? Tak czytalam na KWC

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:13   #57479
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
Wiecie co? Jestem dziwna, nie potrafię posługiwać się stylizatorami. No i wrzucam wam jedyną złotą owieczkę włosowej rodziny. Matko, to się nazywa mieć pecha, być tysiąc razy lepszym od krewnych, a mimo to, trzeba utrzymywać z nimi bliskie kontaktu.
super lokasy !!

całe moje dotychczasowe życie obywałam sie bez stylizatorów i więcej - twierdziłam że to zbędne zlepiaczo-utrwalacze
a ja po prostu nie umiałąm sie nimi posługiwać ot co !!
teraz żel lniany żel z bielendy najlepiej jeden na drugi
spróbuj

Stary 2012-02-21, 16:17   #57480
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
No to pokaż się!

A tu jest wizażowy watek snołbordzistek
To pokażę się na snołbordowym, żeby to ot nie robić.

Cytat:
Tez mieszała rycynę z żółtkiem i efekt jest rzeczywiście godny polecenia
Niestety zapach po jajeczku nie jest zbyt przyjemny
Ja zawsze robiłam wieczorem przed porannym myciem, nosiłam ok. 30 min, zmywałam wodą i szłam spać, a rano normalnie myłam włosy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości