|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
![]() ALe endo i okulista w sumie na pierwszym miejscu muszę zrobić, bo naprawdę ślepne ![]() Naleśnika też bym zjadła. Agadus
|
|
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Witajcie,
nie bede was nadrabiac niestety bo brak czasu - wybaczcie ![]() Dla dzisiejszych solenizantow sto lat!!!
U nas OK. Marysia nie chce od dwoch dni spac po kapieli zasnie i zaraz sie budzi i tylko po ibum idzie spac. Nie placze ni nic, ale widac po oczach, ze pada i cos jej dolega, przeczysci ja itd, a na koniec dopiero z bezsilnosci marudzi. Ponadto jakos leci, ogarniam sie powoli juz do pracy, robie porzadki, bo jak wroce nie na wiele zostanie czasu. Juz mi sie chce plakac ze musze ja zostawic i isc zasuwac dol za dolem![]() |
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.plotek.pl/plotek/56,79592...1.html#galeria tak w temacie maijazu dla malych dziewczynek...
|
|
|
|
#1204 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry.
Nie zdążyłam jeszcze nic prawie nadrobić, bo mam dzisiaj pierwszy dzień wolnego od dwóch tygodni. Chociaż szczerze mówiąc w moim niedługim życiu nie spotkałam się jeszcze z taką atmosferą w pracy jak teraz... Mam ochotę rzucic do w diabły. No, ale nie bardzo mogę. Nie będę się rozpisywac, bo do jutra bym nie skończyła ![]() Mam szybkie pytanie: Chcę dać Asi na noc mleko z łyżką kleiku. Z jakiego smoczka mam to podać? Używamy butelek tt. Kupiłam kiedyś taki smoczek do kaszki, ale z niego leci stanowczo za szybko.
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam butelki TT i od 2 miesiecy daje kleik, smoczek mam X i z niego poleci z kleikiem - wiesz jaki to?---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- bo ten do kaszki to taki na pozniej - tez go mam, ale sie nie nadaje na teraz a ten X jest w sam raz. |
|
|
|
|
#1206 |
|
Raczkowanie
|
hmmm... taki z X miałam z canpolu. W takim razie poszukam takiego samego z TT. Tylko czy jeżeli dam tylko lyzke tego kleiku na 180ml mleka to nie będzie za szybko leciało?
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Heja!
dziękuję za odpowiedzi odnośnie książki. Zrobiłam tak, że dodałam tą książkę do swojej bibliografii i dałam jako przypis . Zobaczymy.Agadus rozłożyłaś mnie tymi filmikami skąd ty je wytrzaskujesz. Ja wczoraj natknęłam się na yt na parodię mody na sukces - http://www.youtube.com/watch?v=d51O0...eature=related . Mnie rozśmiesza ![]() Kajool dziękuję! Sareńko całusy od ciotki! Igor łobuzuje już od rana, podobnie jak u Ciebie mamad wymusza ręce i noszenie. Ale fajnie napisałaś swoją część postu, tak jakby z perspektywy Patrysia ![]() rysiki ale ładna Asia. Ja nie pomogę z butelką i kaszką, bo mój zje łyżeczką, butlą nie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Aga rozumiem Cię doskonale, bo moje też od sierpnia nie myte
![]() na święta mi się nie chciało i co się zabierałam to co chwile coś... |
|
|
|
#1211 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1212 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry laseczki
![]() My pospane, podrzemane, najedzone i teraz trochę marudne.. Miałyśmy iść na spacer, ale za oknem śnieg z deszczem więc siedzimy ![]() Cytat:
![]() Dziękujemy za życzenia Cytat:
![]() Zazdroszczę słoneczka.. u nas dzisiaj paskudnie.. Moje okna były myte ostatnio przed porodem a teraz jeszcze pełno odciśniętych Haniowych łapek na nich![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dałam królewnie puree jarzynowe z indykiem i pogardziła.. Nagrałam gadającą Hanię - http://www.youtube.com/watch?v=7m9Xg...ature=youtu.be |
||||||||
|
|
|
#1213 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
plus jakies pamiatki, walize dokupowalismy ![]() Cytat:
|
|
|
#1214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaraz Was nadrobię, na razie na szybko: mamy chodzące na basen, byłam w Biedronce i kupiłam Huggies Little Swimmers za 9.99 ![]()
|
|
|
#1216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja płaciłam 7.06zł
|
|
#1217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
e chyba avatar Cytat:
cos mi sie popieprzylo mam maly ekran i ltery i yamiast y z no cyaicie
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
CZesc
![]() Dziękuje za odpowiedzi odnośnie Pepti Byłam dziś u pediatry, mam skierowanie do alergologa, no bo nawet jak mi Nutre zrefundują to potrzebuje zaświadczenia. Wizyta 6 marca ![]() Shirko |
|
|
|
#1219 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Sara, najlepszego ślicznotko!!!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() podoba mi się opis ![]() Cytat:
Cytat:
Nerola, troszkę prywaty. Możesz napisać jak robisz z tym kwasem mlekowym? jak rozrabiasz itd...? ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Zmniejszyła mi się strona wizażu i zmienił język. Już doszłam i jest ok.
Sara dziękuje ciociom za życzonka Byłyśmy z moją mam i Sarą u kuzynki. Ma 4mczną Basię. Sara solidarnie z nią wyła. Basia tylko kwęknęła i Sara to samo.. Nie dała posiedzieć i pogadać, oczy tarła a spać niet.. Mam niedosyt po wizycie.
|
#1221 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Cytat:
w ogóle mi się ten blog nie podoba ![]() mam duże poczucie humoru, ale te teksty są po prostu prostackie ![]() Cytat:
Mój tż ma dziś 35 urodziny ma dziś wolne i cieszy się nowym netbookiem nie mam więc czasu na W.pieke karpatkę żeby już mu słodko do 40-stki było ![]() Miłego dnia dziewczynki, będę potem
|
|
#1222 | ||
|
Zakorzenienie
|
7,06
![]() Helga zawiodła Cytat:
taka delikatna panieneczka Cytat:
![]() kaszki bardzo lubi ale wyłącznie łyżeczką i nie za gęste, my jemy ryżowe smakowe pół na pół z czystym kleikiem ryżowym bo same za słodkie są albo kleik ryżowy bądz kukurydziany z owocami - bananem podziabanym widelcem, jabłkiem prażonym, owocami ze słoiczka itp. ![]() Najlepsze życzenia dla wszystkich solenizantów ostatnich dni bo przeoczyłam i dla dziesiejszej Sarci z okazji 7 miesięcyznaczy że jutro my będziemy świętować miesięcznice 7 miesięcy kiedy to zleciało..
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-02-21 o 14:49 |
||
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
az wam pokaze jaka trase przebywam codziennie z dzieciakami i soba do pracy/zlobka/przedszkola. niebieska kropka to moje mieszkanie, czerwona to przedszkole, różowa to złobek a zielona to moja praca. musze wstawac o 6 by wyrobic sie na 8
|
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Monia i Ty to pokonujesz z trepa?
Sara jak wstała o 6 to spała do tej pory 2x20 minut. ![]() ![]() Shirka co do krzaków: to chyba perz długowieczny wiecznie odrasta i trudny do wytępienia ![]() Nie pisałam Wam, Sara uwielbia tą nową piosenkę Ewy Farnej ( fajnej jak tż mówi). Jak leci na tv patrzy jak zahipnotyzowana i nic dookoła ją nie obchodzi, nie reaguje na nic. A wózku jak zasypia i usłyszy to nagle poruszenie i pełna konsternacja.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-02-21 o 14:54 |
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
patik - co ty! samochodem a i tak prawei godzina wychodzi...
|
|
|
|
#1226 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mówie zrób a Ty a Ty to uderza rączką w co popadnie ale kosi kosi nie umie Cytat:
![]() Cytat:
![]() z perzu długowiecznego się uśmiałam i Julka uwielbia piosenkę Michela Telo - ta "aj seł czi pegu aj aj seł czi pegu" ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- to Wy tez nadal na pepti? myślałam że już przeszliście na zwykłe mleko, lekarka bez problemu Wam wypisuje receptę? my mamy zaświadczenie od dermatologa i mleko wykupione na marzec a potem pewnie będzie chciała powoli zmieniać na zwykłe, wprowadzam jej powolutku kaszkę mleczną , tak dwie łyżeczki do zwykłej kaszki raz dziennie i na razie jest ok
|
|
|
#1227 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze z miesiąc mamy być na pepti i nic mlecznego nie próbować dawać. Potem wizyta u pediatry i powie, co mamy dać do prowokacji . Mówił o jogurtach najpierw, nie mleko i nie kaszki.
|
|
|
#1229 |
|
Rozeznanie
|
syn właśnie zasnął. sposobem niani Kajool
![]() nerolka to musze sobie przejrzeć Twoje wcześniejsze posty, jaki powinien byc skład tych odżywek, i jakich Ty używasz.i może tez przetestuję.. yoyyou sto lat dla meza!! carmelasoprano my tez mamy te kluczyki grające. Fifi sie cały czas nimi bawi. uwielbia je wrecz ![]() ide ponadrabiac
Edytowane przez kalinkap13 Czas edycji: 2012-02-21 o 15:29 |
|
|
|
#1230 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

)

po kapieli zasnie i zaraz sie budzi i tylko po ibum idzie spac. Nie placze ni nic, ale widac po oczach, ze pada i cos jej dolega, przeczysci ja itd, a na koniec dopiero z bezsilnosci marudzi. Ponadto jakos leci, ogarniam sie powoli juz do pracy, robie porzadki, bo jak wroce nie na wiele zostanie czasu. Juz mi sie chce plakac ze musze ja zostawic i isc zasuwac
dol za dolem
ja mam butelki TT i od 2 miesiecy daje kleik, smoczek mam X i z niego poleci z kleikiem - wiesz jaki to?

Też płacz, nocne kupki (chyba ma odparzenia - dopóki nie zaczął ząbkować, to nie wiedziałam, co to jest odparzenie. A teraz nawet jak zaraz zmienię pieluchę, to jednak się robią
), spanie trochę w łóżeczku, trochę mi na brzuchu, trochę obok nas...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)