|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV
ja mam to samo i mówiłam o tym mojemu gin., ale powiedział że jak poza takimi sytuacjami nie ma bóli brzucha i plamień to jest w porządku, że tam się wszystkie narządy rozrastają i są wrażliwe.
|
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2463 |
|
Zadomowienie
|
idę na ogórkową
|
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
smacznego
![]() ja wszamałam wlasnie dwa tosty z szynka i serem ![]() no i biore sie za sprzatanie i musze pojsc na zakupy, wiec zegnam sie z Wami na chwilke
|
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
Jest, jest
Chodziło o posmarowanie bolącego miejsca.
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam bulke z pasztetem
![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- w rosmanie widziałam krem na celulit dla kobiet w ciązy ![]() I chyba sobie go kupie bede sobie pupe smarowac i widziałam taki na opuchniete nogi tez dla kobiet w ciązy...Po moim szamponie niema sladu na wlosach chyba trzeba zafarbowac normanie.
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Chociaż ktoś o tym pamięta!
Czytając o tych Waszych planach kulinarnych zastanawiałam się, czy ktokolwiek pamięta o "śledziku". Na kolację zamierzam zrobić carpaccio z łososia, ale zastanawiam się, co poza tym. Może jakąś sałatkę, a może coś na ciepło?
|
|
|
|
#2468 | ||||||
|
Zadomowienie
|
O jaaaa...kaszanka
uw ielbiam!od mięsa mnie odrzuca ale kaszaneczkę bym wciągnęła z miłą chęcią, z ziemniakami piure i ogórasem kiszonym Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wg mnie wiele zależy od podejścia, można chcieć dziecka w wieku 20 lat i jest ok można też później i też jest dobrze, wiek tu nie ma nic do rzeczy, ważne by być na to dziecko gotowym Cytat:
Tak, dlatego zawsze staram się podkurczyć nogi jak mi się chce kichać Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2469 | ||||
|
Branzoletka
|
Cytat:
I żeby nie było ja nikogo nie usprawiedliwiam tylko poprostu wiem jak często bywa i nic nie jest czarne ani białe dlatego staram się zrozumieć czyjś odmienny-np.od mojego-pt. widzenia ![]() Cytat:
Mam to samo- pamiątka po pierwszym porodzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To ja spadam na kapuśniak
Edytowane przez branzoletka Czas edycji: 2012-02-21 o 14:59 |
||||
|
|
|
#2470 |
|
Rozeznanie
|
Prince współczuje, miałam tak samo przez 3 tygodnie i wiem jaki to ból, mi aż cała noga drętwiała od tego, ale na szczęście samo minęło
Widzę że prawdziwa burza na wątku, starcie różnych poglądów Spokojnie mamuśki, każda ma swój pogląd na ten temat, ja się też nie zgadzam z różnymi opiniami, ale po co takie ciśnienie ![]() .Jejku już prawie druga godzina a ja dzisiaj nic nie zrobiłam. Wogóle mam mętlik w głowie, kompletnie nie wiemy z mężem co będziemy robić po powrocie do Polski, gdzie zamieszkamy, czy będziemy jakiś biznes otwierać, czy TŻ będzie normalną pracę szukać itd. Ja nie lubie nic nie wiedzieć, tym bardziej że dzidziuś w drodze, a mój TŻ mówi że zobaczymy po powrocie do Polski . Przecież ja muszę wszystko wiedzieć...
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jednej strony po 35 to stres na genetycznym jak ktos napisał, z drugiej jak jest sie b. młodym i często niegotowym mieszkaniowo i finansowo, to też jest stres. Często ludzie młodzi mają już warunki, ale czasami nie. A takie przyziemne kłopoty z kasą, mieszkaniem też nie sprzyjają spokojnemu wychowywaniu dziecka. Oczywiście nie twierdzę, ze kasa najważniejsza przy planowaniu dziecka nieee, ale jakieś tam warunki dla dzidziusia podstawowe dobrze mieć. ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- ewurka jak jeszcze pracowałam bedąc w ciaży to spanie było u mnie nr 1. Cale weekendy przesypiałam. Widać organizm potrzebuje wiecej teraz ![]() Dziewczyny, ale mam fazę na takie "sztuczne" pączki jak są na przykład w Lidlu Wiem że niezdrowe, i może nawet niedobre, ale w tym momencie jawią mi sie jako pyyszne heh
|
|
|
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę mnie martwi to wszystko. Zalecają kobietom które są nastawione na jedną płeć i nie wyobrażają sobie tej drugiej a co dopiero..... Zyczę Ci jak najlepiej.
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
jem pomidorową
![]() kUr Wa jak mnie boli noga i biodro
|
#2474 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane Mamusie!bardzo za Wami tęskniłam,postaram się częściej zaglądać narazie ogarniam jeszcze mieszkanie,została nam łazienka i duży pokój który dzisiaj mamy zamiar skończyć ale i tak już jest fajnie zostaną tylko takie pierdółki póżniej.Muszę Wam powiedzieć że gdyby nie pomoc teściów i bratowej to nie dalibyśmy rady
Mam nadzieje że mi wybaczycie ale nie jestem w stanie nadrobić wszystkie dokładnie ![]() wczoraj miałam wizytę i wszystko ok,teraz czekam z niecierpliwością na kontrole usg 3 marca! Cytat:
![]() Cytat:
zostawiam to bez komentarzaCytat:
Cytat:
Cytat:
wspaniale!!!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no to świętujemy!a co do szpilek to u mnie podobnie,zrezygnowałam zdrowie ważniejsze niż wysokie obcasy. dobra lece nadrabiać dalej (dzisiejszy dzień )
|
||||||||
|
|
|
#2475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
helo
pumas udanego wyjazdu |
|
|
|
#2477 |
|
Raczkowanie
|
Piękny krój sukni. Nie podoba mi się materiał z jakiego jest wykonana.
|
|
|
|
#2478 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie popołudniowo
Włąśnie wróciliśmy z Wadowic. Kupiłam sobie sztruksy ciążowe w ciucholandzie Ale się cieszę![]() Lecę doczytywać, bo rano wywaliło mnie z internetu ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Już młodsze dzieci można wkładać Cytat:
Cytat:
|
|
#2479 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
Pisałam nic ostatnio, ale jestem wierną czytelniczką cichym obserwatorem widzę, że ostra dyskusja się wywiązała![]() Sama miałam ochotę już coś napisać Dobrze, że nie tylko sobie słodzimy - konstruktywna krytyka też jest człowiekowi potrzebna.Dziewczyny powiedzcie mi czy tylko ja tak mam czy może któraś z Was też to zauważyła - że oprócz tego, że brzuszek rośnie mam wrażenie że bardziej mi obrósł tłuszczykiem... Mam rozumieć, że to zapasy do produkcji mleczka dla dziecka po porodzie ? W sobotę mamy mieć gości - znajomi z dziećmi. Ona karmi piersią - powiedzcie mi co mogłabym przygotować? chodzi o obiad i deser... czy mogłbyby być szaszłyki i frytki z piekarnika? sałatka z kaputsy pekińskiej (można karmiąc jesć kapustę?)? sernik na zimno z serków homogenizowanych??? No kurde nie mam wizji totalnie
|
#2480 |
|
Wtajemniczenie
|
o kurczę przeczytałam kilka ostatnich stron i jestem w szoku
strasznie smutno mi się zrobiło po wypowiedziach kejtigdy na temat jej dziecka, niestety los jest niesprawiedliwy i tyle małżeństw pragnie dziecka jak największego skarbu i oddaliby wszystko żeby je mieć a niektóre kobiety walą głową w mur bo zaszły w ciążę bardzo to smutne i szkoda mi dzieciaczka który sądząc po wypowiedziach koleżanki więcej czasu będzie spędzał z babciami niż z własną matką,bo ona będzie musiała iść na imprezę czy wybyć na bałkany![]() nie zrozumiem tego,niestety i niech nikt mi nie mówi że będę zaniedbaną matką polką bo dbam o siebie bardzo i po ciąży nie zamienię się w kocmołucha ale na pierwszym miejscu napewno będzie dziecko! już teraz mąż mi mówi że nie chce iść na wesele do kuzyna miesiąc po porodzie bo on nie wie jak wytrzyma całą noc bez niunia i wiem że pierwsze chwile z dzieckiem to będą najszczęśliwsze chwile mojego życia i poprostu ciężko mi będzie rozstać się z nim choćby na kilka godzin a co dopiero jakieś wyjazdy tygodniowe
|
|
|
|
#2481 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
muszę się z nim zamienić miejscami, bo już mnie to irytuje. My bez pomocy rodziców i teściów też sobie tak szybko nie poradzili z remontem i przeprowadzką. Prawda jest taka, że każda para rąk się przydaję. A co dopiero jak dom zaczniemy budować Cytat:
![]() Dziewczyny, też miewacie kołatanie serca? |
|||
|
|
|
#2482 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kojarzę, że niedokrwistość może prowadzić do za małego wzrostu brzuszka, ale że za dobre wyniki prowadzą do przekarmienia, to już nie wiedziałam.Tylko chyba powinnaś najpierw zrobić posiew, a później zacząć brać te tabletki bez recepty. O ile oczywiście nie oznaczałoby to czekania z leczeniem przez kilka dni. Cytat:
A miesiąc ma 4 tygodnie i 2-3 dni, więc po 3 miesiacach te dodatkowe dni składają się na kolejny tydzień, czyli 3 miesiące to 13 tygodni. Natomiast podział na trymestry to chyba sprawa umowna tak samo, jak ciąża trwająca 9 miesięcy, bo przecież od terminu OM to jest 9 miesięcy + 1 tydzień. Teoretycznie oczywiście, więc to w sumie bez znaczenia. Cytat:
Też mi się spodobał ten "kurs rodzenia" Cytat:
![]() Cytat:
Z moich obserwacji wynika, że najbardziej sfrustrowane są osoby, które miały dopracowane w szczegółach plany na całe życie, a z jakiś powodów nie udało im się tego zrealizować. Dlatego ja do swoich planów nauczyłam się podchodzić z dystansem. Tak, jest na alkoholu, ale gin pozwolił mi go zastosować miejscowo. Tylko w przypadku Prince byłby do stosowania na biodro, a nie całą nogę! Prince - co to był za lekarz? Może warto zastosować metodę Asi i po prostu poleżeć przez kilka dni. Jeśli musisz wychodzić po te obiady, to trudno, ale ubieraj się ciepło, a w domu też zostań pod ciepłą kołdrą. Muminek - wróć, jak już poradzisz sobie z mieszkaniem. Ewurka - a Ty jak się wyśpisz!
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-02-21 o 16:00 |
||||||
|
|
|
#2483 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale miałam dzisiaj masakryczny dzień w pracy, normalnie sajgon
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-02-21 o 15:59 |
||
|
|
|
#2485 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czemu taki długi ten kurs? Robiłam już przegląd w krakowskich szkołach rodzenia i zazwyczaj trwa to 4 tygodnie.
|
|
#2487 |
|
Zadomowienie
|
http://www.makecookingeasier.pl/na-o...-i-parmezanem/
![]() ![]() ![]() Jadłam kiedyś naleśniki ze szpinakiem tylko bez tych dodatków i zrobiły na mnie ogromne wrażenie. A te to już niebo w gębie musi być ![]()
|
|
|
|
#2488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ad2. Nigdy nie jadłam pączków z Lidla, dobre są? |
|
|
|
|
#2489 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ostatnio też nogi mi puchną wieczorem.Cytat:
Cytat:
wcześniej czytałam że Asia ma problemy z kręgosłupem Emilka gratuluje córeczki
|
||||
|
|
|
#2490 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja jutro jade do Mista , wyskoczymy sobie gdzies z Tż , moze na jakies male zakupy
![]() mowi ze ma dla mnie jakas niespodzianke ciekawa jestem jaka zjadlam kilka ruskich pierogow i juz mnie zgaga bierze
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

Chodziło o posmarowanie bolącego miejsca.
i widziałam taki na opuchniete nogi tez dla kobiet w ciązy...
chyba trzeba zafarbowac normanie.
:pij emy:

ulgi w bólach żadnej nie miała a czuła się tylko totalnie skołowana i naćpana.
a mnie naprawde bardzo boli
Wiem, ze głupie pytanie: czy to coś podobnego do tzw. głupiego jasia?

wspaniale!!!!
cichym obserwatorem
Zrozumiałam, że na jednej wizycie pobiorą krew a na drugiej podają tą glukozę, czy jednak wszystko na jednej