Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 14:12   #2461
chmielinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
ale chyba maluszkowi nic się nie dzieje, nie??
ja mam to samo i mówiłam o tym mojemu gin., ale powiedział że jak poza takimi sytuacjami nie ma bóli brzucha i plamień to jest w porządku, że tam się wszystkie narządy rozrastają i są wrażliwe.

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 14:15   #2462
natee
Zakorzenienie

Cytat:
hmm a ja na razie nie. mam ładną dziurkę a kolczyk w pępku miałam 10 lat! ale pępol wam na wierzch wyszedł czy jak??
na razie nie wyszedl

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 14:22   #2463
anna99302
Zadomowienie

idę na ogórkową
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 14:27   #2464
natee
Zakorzenienie

Cytat:
idę na ogórkową
smacznego

ja wszamałam wlasnie dwa tosty z szynka i serem
no i biore sie za sprzatanie i musze pojsc na zakupy, wiec zegnam sie z Wami na chwilke

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 14:29   #2465
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
a amol nie jest na alkoholu?
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
no własnie
Jest, jest Chodziło o posmarowanie bolącego miejsca.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 14:50   #2466
prince_polo
Zakorzenienie

zjadłam bulke z pasztetem

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

w rosmanie widziałam krem na celulit dla kobiet w ciązy I chyba sobie go kupie bede sobie pupe smarowac i widziałam taki na opuchniete nogi tez dla kobiet w ciązy...

Po moim szamponie niema sladu na wlosach chyba trzeba zafarbowac normanie.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 14:51   #2467
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Dzisiaj ostatki:pij emy:
Chociaż ktoś o tym pamięta!
Czytając o tych Waszych planach kulinarnych zastanawiałam się, czy ktokolwiek pamięta o "śledziku". Na kolację zamierzam zrobić carpaccio z łososia, ale zastanawiam się, co poza tym. Może jakąś sałatkę, a może coś na ciepło?
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 14:51   #2468
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
O jaaaa...kaszankauw ielbiam!
od mięsa mnie odrzuca ale kaszaneczkę bym wciągnęła z miłą chęcią, z ziemniakami piure i ogórasem kiszonym
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Moja wymarzona suknia Od razu mówię, że nie każdej z Was się spodoba
Kolekcja inspirowana księżniczkami Disneya - Cinderella (Kopciuszek)
Piękna, będziesz wyglądać zjawiskowo!
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
znajoma latem rodziła drugie dziecko i podali jej gaz teraz mnie przestrzega abym tego przypadkiem nie brała ulgi w bólach żadnej nie miała a czuła się tylko totalnie skołowana i naćpana.
Tak jak pisałam, nie na każdego dobrze działa, niestety.
Cytat:
Właśnie - odpowiednie nastawienie to połowa sukcesu
Może nie będziesz potrzebowała zzo? Niektóre porody są błyskawiczne
Bardzo bym tak chciała

Cytat:
w sumie też racja...ja już w wieku 23 lat byłam gotowa na dzidziusia a mój mąż zwlekał i kupował mi koty żeby opóźnic haha miałam taaaki ogromny instynkt macierzyński. ale nie zmienia to faktu, że wiele dziewczyn młodych które wpadną patrzą na ciążę i dziecko przez pasmo wyrzeczeń i twierdzą , ze odebrało im młodośc. obie moje kolezanki miały dziecko w wieku 19 lat. w drugą stronyę też nie można przesadzac. jak mieszkaliśmy za oceanem to niemalże 100% moich kolezanek nie chcialo dziecka do 30-35 lat! moje szefowe tam zachodzily w ciąze pierwszą przed 40... a tego też sobie nie wyobrażam..Boże wtedy to dopiero jest stres na genetycznym.
Ja poczułam instynkt trochę po 30, nie uważam że przesadziłam w drugą stronę. Wcześniej były studia, kłopoty mieszkaniowe, przez 1,5 roku mieszkaliśmy nawet na dwa miasta mąż w Warszawie ja we Wrocławiu. Nie było wtedy miejsca na myślenie o dziecku, związek się nam prawie rozleciał.
Wg mnie wiele zależy od podejścia, można chcieć dziecka w wieku 20 lat i jest ok można też później i też jest dobrze, wiek tu nie ma nic do rzeczy, ważne by być na to dziecko gotowym
Cytat:

wróciłam od lekarza nastałam sie w kolejce wyjde zaraz z siebie z bólu a lekarz do mnie NIC PANI NIE PORADZE. NIE WOLNO W CIĄZY NIC NA TAKIE BÓLE,PRZYKRO MI i c h u j

a mnie naprawde bardzo boli i az mnie boli brzuch, i nie wiem czy od tego czy od czego
Biedna, szkoda, że nie pomógł, a o basenie nie myślałaś? pływanie odciąża stawy, kręgosłup, rozluźnia
Cytat:
A mnie czasem zakłuje ból brzucha jak kicham... tez tak macie???
Tak, dlatego zawsze staram się podkurczyć nogi jak mi się chce kichać
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Normalnie aż nie do wiary Myślałam, ze gaz działa na wszystkich rozweselająco Wiem, ze głupie pytanie: czy to coś podobnego do tzw. głupiego jasia?
To trochę na innej zasadzie działa niż głupi jaś. Głupi jaś to premedykacja, czyli przygotowanie pacjenta do znieczulenia ogólnego, znosi odruchy (tzn. można bez problemu włożyć pacjentowi rurkę intubacyjną do gardła i się nie dławi)jest to uzyskiwane za pomocą leków. Gaz to sedacja, czyli uspokojenie, zniesienie lęku i częściowo bólu, odruchy pozostają, pacjent reaguje na polecenia, jest świadomy, ale się nie boi (jeśli wszystko idzie tak jak trzeba, bo że w praktyce różnie bywa jak pisałam parę postów wstecz)
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 14:54   #2469
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Paula, zgadzam sie z Tobą
Ostatnio rozmawiałam z koleżanką na te tematy, ona jest mamą 2 latki i ma wiele znajomych - mam. Mówi, że śmieszy ją jak te koleżanki z przerażeniem w oczach krytykują ją ze ona pojechala na weekend SAMA (!!) z meżem! No skandal! Wyrodna matka. Bo dobra matka to nie chce sie rozstawać ze swoim dzieckiem. A prawda jest taka że nawet najlepsze matki mają czasem dość swoich dzieci. I nie znaczy, ze są wyrodne. Albo nie dość, ale zwyczajnie chcą odpocząć przez sekundę.
Lepsze to, niż po 20 latach odkryć, że jest sie umęczonym i sfrustrowanym, a i dzieci mają gdzieś tę mamę, która nie ma świata i zycia poza nimi.
a tak serio, to trudne tematy też należy poruszać, nawet to bardziej konstruktywne jest Takie jest życie że nie z samych słodkości sie składa.
Zgadzam się z tobą w 100% Kobieta musi dbać o związek i faceta, bo zaniedbany mąż szybko znajduje zwykle pocieszenie i zrozumienie u np.koleżanki z pracy a dziecku nic się nie stanie jak od czasu do czasu zostanie z kimś odpowiedzialnym oczywiście(nie mówię tu o niemowlakach) Niemniej każda zrobi jak czuje i nie można na nikogo naciskać, bo skutek będzie tylko odwrotny.

I żeby nie było ja nikogo nie usprawiedliwiam tylko poprostu wiem jak często bywa i nic nie jest czarne ani białe dlatego staram się zrozumieć czyjś odmienny-np.od mojego-pt. widzenia

Cytat:
super

moja znajoma była na weselu gdzie panna młoda była w 6 m-cu, wzieli ja do jakiejsc zabawy, niefortunnie sie przewrocila i stracila dziecko na weselu...
Poprostu koszmar...

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ja jak kicham na popuszczam
Mam to samo- pamiątka po pierwszym porodzie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
a powiem wam ze zaluje troszke ze zrobilam kiedys kolczyk w pepku teraz tak brzydko to wyglada
no ale trudno juz nic z tym nie zrobie
Kurcze faktycznie nie zarasta ta dziurka i brzydko to może za chwile wyglądać. Ja nie noszę już ponad rok kolczyka a dziury zostały

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie mam mnie na wizażu, nastąpił u mnie etap spania przychodzę z pracy i po prostu padam...nie mam siły póżniej na wizaż jak wstaje
Nie dziwię ci się ja jakbym pracowała, to by mnie pewnie w ogóle tu nie było... Nic się nie martw tylko wysypiaj się ile możesz a na wątek wrócisz pełną parą jak na L4 pójdziesz

To ja spadam na kapuśniak

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud

Edytowane przez branzoletka
Czas edycji: 2012-02-21 o 14:59
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 14:56   #2470
Norniczka
Rozeznanie

Prince współczuje, miałam tak samo przez 3 tygodnie i wiem jaki to ból, mi aż cała noga drętwiała od tego, ale na szczęście samo minęło .

Widzę że prawdziwa burza na wątku, starcie różnych poglądów .
Spokojnie mamuśki, każda ma swój pogląd na ten temat, ja się też nie zgadzam z różnymi opiniami, ale po co takie ciśnienie .

Jejku już prawie druga godzina a ja dzisiaj nic nie zrobiłam. Wogóle mam mętlik w głowie, kompletnie nie wiemy z mężem co będziemy robić po powrocie do Polski, gdzie zamieszkamy, czy będziemy jakiś biznes otwierać, czy TŻ będzie normalną pracę szukać itd. Ja nie lubie nic nie wiedzieć, tym bardziej że dzidziuś w drodze, a mój TŻ mówi że zobaczymy po powrocie do Polski . Przecież ja muszę wszystko wiedzieć...
Stary 2012-02-21, 15:07   #2471
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Ja poczułam instynkt trochę po 30, nie uważam że przesadziłam w drugą stronę. Wcześniej były studia, kłopoty mieszkaniowe, przez 1,5 roku mieszkaliśmy nawet na dwa miasta mąż w Warszawie ja we Wrocławiu. Nie było wtedy miejsca na myślenie o dziecku, związek się nam prawie rozleciał.
Wg mnie wiele zależy od podejścia, można chcieć dziecka w wieku 20 lat i jest ok można też później i też jest dobrze, wiek tu nie ma nic do rzeczy, ważne by być na to dziecko gotowym
Ja też poczułam instynkt gdzieś koło 28 lub 29 roku życia czyli teraz hehe, niedawno.
Z jednej strony po 35 to stres na genetycznym jak ktos napisał, z drugiej jak jest sie b. młodym i często niegotowym mieszkaniowo i finansowo, to też jest stres. Często ludzie młodzi mają już warunki, ale czasami nie. A takie przyziemne kłopoty z kasą, mieszkaniem też nie sprzyjają spokojnemu wychowywaniu dziecka. Oczywiście nie twierdzę, ze kasa najważniejsza przy planowaniu dziecka nieee, ale jakieś tam warunki dla dzidziusia podstawowe dobrze mieć.

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

ewurka jak jeszcze pracowałam bedąc w ciaży to spanie było u mnie nr 1. Cale weekendy przesypiałam. Widać organizm potrzebuje wiecej teraz

Dziewczyny, ale mam fazę na takie "sztuczne" pączki jak są na przykład w Lidlu Wiem że niezdrowe, i może nawet niedobre, ale w tym momencie jawią mi sie jako pyyszne heh
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:11   #2472
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Prince_polo ja nie przepadam za dziećmi, byłam pewna że ich nie będę miała, zorientowałam się późno, bo byłam pewna że mój organizm zwariował przez hormony, bo nawet jak brałam yasminelle to miałam mdłości W 15tyg przestałam dopiero płakać po kilka h dziennie i uznałam że nie mam wyjścia. Pokocham maleńtwo na pewno, jednak nie ukrywam że pokrzyżuje mi sporo planów. Nawet nigdy nie trzymałam dziecka na rękach. No ale czasu nie cofne, muszę się cieszyć i wierzę że jakoś sobie poradzę
Kejtigda a rozważałaś pójście do psychologa?
Trochę mnie martwi to wszystko.
Zalecają kobietom które są nastawione na jedną płeć i nie wyobrażają sobie tej drugiej a co dopiero.....
Zyczę Ci jak najlepiej.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:15   #2473
prince_polo
Zakorzenienie

jem pomidorową

kUr Wa jak mnie boli noga i biodro

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:16   #2474
muminek82
Wtajemniczenie

Hej Kochane Mamusie!bardzo za Wami tęskniłam,postaram się częściej zaglądać narazie ogarniam jeszcze mieszkanie,została nam łazienka i duży pokój który dzisiaj mamy zamiar skończyć ale i tak już jest fajnie zostaną tylko takie pierdółki póżniej.Muszę Wam powiedzieć że gdyby nie pomoc teściów i bratowej to nie dalibyśmy rady
Mam nadzieje że mi wybaczycie ale nie jestem w stanie nadrobić wszystkie dokładniepoczytałam tylko troszkę
wczoraj miałam wizytę i wszystko ok,teraz czekam z niecierpliwością na kontrole usg 3 marca!
Cytat:
Hejo

Ja już po śniadaniu.

Dziewuszki trzymajcie dziś kciuki bo o 17.45 mam się stawić na genetycznym
trzymam mocno
Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Branzoletka dziękuję bardzo W wątku czuję się bardzo fajnie, jesteście dla mnie skarbnicą wiedzy, żadna moja bliska koleżanka nie ma dzieci więc tutaj staram się wyobrazić sobie jak to będzie Ja jestem w trakcie dziennych studiów, miałam wyjechać na zagraniczne praktyki, może na erasmusa itp a teraz wiem że to niemożliwe i trochę mi przykro,Jednak mam nadzieję że dziecko zmieni moje podejście na tyle że uznam że to właśnie było to szczęście w życiu co mi się przytrafiło Na szczęście mam kochającego TŻ i duze wsparcie również od rodziny, po prostu chce to zrobić tak żeby po tym wszystkim nie tracić też swojej mdłości jakby Póki co dalej jestem w szoku i nie wiem kiedy mi to przejdzie, może w przyszłym tygodniu na połówkowym bo na genetycznym nawet ani razu nie spojrzałam na ekran a wydruk wyrzuciłam
zostawiam to bez komentarza
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Witajcie moje miłe,
Wpadłam się przywitać i pożegnać zarazem, ponieważ wyjeżdżam i będę tutaj dopiero w piątek.

Byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej, wyniki morfologii podobno mam za dobre jak na ciężarną, więc mam zredukować przyjmowanie Femibionu 2 do 2 tabletek tygodniowo, a w zamian zakupić sobie sam kwas omega 3. Innymi słowy, za dużo mam witamin, co jest też skutkiem jedzenia ogromnych ilości kiwi....
Na te bakterie w moczu mam zrobić posiew, a dopiero później dostanę jakiś antybiotyk. Do tej pory mam zazywać jakis lek bez recepty, nazwę mam zapisaną.

Dzidziuś ma duży brzuch większy o 1,5 tyg. niż jego wiek - podobno dobrze go karmię, no albo ma to po tacie Poza tym jest zdrowy i nie taki całkiem mały jak mówił mi gin na genetycznym (dzisiaj też było dokładne mierzenie), ale normalnego wzrostu i wagi jak na swój wiek ciążowy.

Ułożony jest główką do góry, czyli jak 5% maluchów, więc czekamy, aż się przekręci do pozycji wylotowej - w przeciwnym razie cesarka. Ale jest jeszcze sporo czasu na takie decyzje.

Na następnej wizycie, czyli końcem marca będziemy powoli ustalać termin porodu.

Reasumując, jestem zadowolona i szczęśliwa, zatem mogę wyjechać na zasłużony odpoczynek
super wiadomości,i życzę udanego urlopu!
Cytat:
Hejo

Witam się z kawałkiem pizzy w ręce
Wstałam o 5:30 przekonana, że zaraz będą mi mierzyć temperaturę
Idę Was nadrobić
dobrze że już wróciłaś Kochana!!!
Cytat:
A tak w ogóle, to dzisiaj jest mój 14 + o t.c. więc wchodzę w 4 m-c ciąży a więc w drugi trymestr Rany jak długo czekałam na ten przełom
Choć wiecie co mi się jednak wydaje, że wyliczenia na pierwszej stronie są błędne jak tak pomyśleć Wiem, że temat był mielony pare razy ale mi się dalej nie zgadza, bo m-c ma 4 tyg. x 3 m-ce = 12 czyli w 12 t.c. powinien być koniec I trymestru a od 13-go początek II
wspaniale!!!!
Cytat:
Kejtigda, po porodzie najważniejsze jest dziecko i opieka nad nim, nie będziesz miała ani sił ani czasu na to aby myśleć o urodzie. Przecież dziecko to kupa obowiązków. A co jeśli nie będziesz mogła karmić cycem, ani zwykłym mm tylko specjalnymi mieszankami z apteki? Jeśli dziecko będzie mieć w nocy kolki i problemy z wypróżnianiem? Rozstępy w takim czasie schodzą na dalszy plan tak samo jak Ty sama zejdziesz. Bo dziecko jest najważniejsze i podejrzewam, że żadna matka nie chciałaby być szczęśliwą mamą bez rozstępów kosztem dziecka. Bądźmy szczerzy - nie jesteśmy jakimiś gwiazdami, którymi dziećmi będą opiekować się tłumy nianiek... A na usuwanie rozstępów kiedyś przyjdzie czas, więc nie myśl o tym, a skup się na dzieciaczku
zgadzam się
Cytat:
Siedze już w przychodni. dalej opuznienie.

siedzi koło Mnie pan pachnie smalcem ze skwarkami i TAk mi się zrobił smak na chleb ze smalcem że zaraz go zjem haha

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Witam prawie z rana kto dziś ze mną świętuje? stawiam soczek, równo 20 tyg za mną i 20 tyg przede mną

ja z obcasów zrezygnowałam a myślałam że to nie możliwe, jestem niższa od Was i dla mnie to spora różnica te 8 -10 cm ale jakoś nie było z tym większego problemu dzidziuś i kręgosłup ważniejsze
no to świętujemy!
a co do szpilek to u mnie podobnie,zrezygnowałam zdrowie ważniejsze niż wysokie obcasy.
dobra lece nadrabiać dalej (dzisiejszy dzień)
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:17   #2475
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Ja też poczułam instynkt gdzieś koło 28 lub 29 roku życia czyli teraz hehe, niedawno.
Z jednej strony po 35 to stres na genetycznym jak ktos napisał, z drugiej jak jest sie b. młodym i często niegotowym mieszkaniowo i finansowo, to też jest stres. Często ludzie młodzi mają już warunki, ale czasami nie. A takie przyziemne kłopoty z kasą, mieszkaniem też nie sprzyjają spokojnemu wychowywaniu dziecka. Oczywiście nie twierdzę, ze kasa najważniejsza przy planowaniu dziecka nieee, ale jakieś tam warunki dla dzidziusia podstawowe dobrze mieć.[COLOR=Silver]
No zaraz zaraz ja sama mam 27 lat wiec młodziuchna też już nie jestem. Ale chodzi mi o typowe Amerykanki, które w ogóle zaczynają myślec o dzieciach dopiero dobrze po 35 roku życia! Mojego szwagra żona niestety ma 31 lat i dopiero za 5 lat chce zajśc w ciąże. MOja była szefoa urodziła pierwsze dziecko w wieku 37 lat a drugieo 40 paru...tak samo jak jeszcze dwie inne babeczki. Niestety tam kariera i praca są absolutnie na pierwszym miejscu. kiedy ja ostatnio ( w październiku) widzialam się z nimi i mówiłam , że chce już zajśc w ciaze to patrzyły na mnie jak na wariatkę..że za wcześnie. Sama pewnie bede w ciazy po raz koljeny po 30-tce z drugim albo trzecim dzieckim ale wtedy chce zamknąc temat. Natury się nie oszuka...
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:18   #2476
phdwao
Zakorzenienie

helo

pumas udanego wyjazdu
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:21   #2477
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
TŻ powiedział, że codziennie mam coś słodkiego jeść

Piękny krój sukni. Nie podoba mi się materiał z jakiego jest wykonana.
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:52   #2478
Irmusia81
Zakorzenienie

Witajcie popołudniowo
Włąśnie wróciliśmy z Wadowic. Kupiłam sobie sztruksy ciążowe w ciucholandzie Super leżą, a zapłaciłam całe 17,50 zł Ale się cieszę
Lecę doczytywać, bo rano wywaliło mnie z internetu

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Co do mnie, to nie dałam zrobić sobie cytologi, bo się za bardzo bałam...Iza
To niedobrze Zrób koniecznie! Wiem, że się boisz, ale to jest bardzo ważne badanie i z tego co wiem wynik jest wymagany jak przyjmują do porodu. A gdyby Ci wyszła jakaś infekcja w szyjce, to to mogłoby być groźne dla Maluszka i trzeba by to przeleczyć. Zrób koniecznie następnym razem

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy zły wynik cytologii na tym etapie jest wskazaniem do leczenia, więc tej decyzji nie oceniam.
Jest wskazaniem i to bardzo ważnym. Bo jeśli jest stan zapalny w szyjce to prawdopodobnie jest też w macicy, a to może zagrażać Maluchowi.

Cytat:
wg mnie to nawet na okzje takie buty w ciązy odpadają W ciazy mzoesz nie miec brzucha ale to nieznaczy ze w ciazy nie jetes. Od poczatku powinno sie uwazac!!!!!!
Zgadzam się w 100%

Cytat:
Hejo

Ja już po śniadaniu.

Trzymam mocno

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Już młodsze dzieci można wkładać

Cytat:
Witajcie moje miłe,
Wpadłam się przywitać i pożegnać zarazem, ponieważ wyjeżdżam i będę tutaj dopiero w piątek.

Byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej, wyniki morfologii podobno mam za dobre jak na ciężarną, więc mam zredukować przyjmowanie Femibionu 2 do 2 tabletek tygodniowo, a w zamian zakupić sobie sam kwas omega 3. Innymi słowy, za dużo mam witamin, co jest też skutkiem jedzenia ogromnych ilości kiwi....
Na te bakterie w moczu mam zrobić posiew, a dopiero później dostanę jakiś antybiotyk. Do tej pory mam zazywać jakis lek bez recepty, nazwę mam zapisaną.

Dzidziuś ma duży brzuch większy o 1,5 tyg. niż jego wiek - podobno dobrze go karmię, no albo ma to po tacie Poza tym jest zdrowy i nie taki całkiem mały jak mówił mi gin na genetycznym (dzisiaj też było dokładne mierzenie), ale normalnego wzrostu i wagi jak na swój wiek ciążowy.

Ułożony jest główką do góry, czyli jak 5% maluchów, więc czekamy, aż się przekręci do pozycji wylotowej - w przeciwnym razie cesarka. Ale jest jeszcze sporo czasu na takie decyzje.

Na następnej wizycie, czyli końcem marca będziemy powoli ustalać termin porodu.

Reasumując, jestem zadowolona i szczęśliwa, zatem mogę wyjechać na zasłużony odpoczynek
No to super wieści Udanego wyjazdu

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Co do długoletnich starań to zgadzam się... Po tylu latach oczekiwania- teraz wszystko mnie przeraża - np. wspomniana cytologia... i wariuję, często niepotrzebnie... Mamusia-wariatka...
Słońce ja też wiele przeszłam, żeby zajść w ciążę. I teraz się nad sobą bardzo trzęsę i martwię czy wszystko jest ok. Ale cytologię musisz zrobić. Dla dobra swojego i dzidziusia
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:52   #2479
Balbinka1983
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny

Pisałam nic ostatnio, ale jestem wierną czytelniczką cichym obserwatorem widzę, że ostra dyskusja się wywiązała

Sama miałam ochotę już coś napisać Dobrze, że nie tylko sobie słodzimy - konstruktywna krytyka też jest człowiekowi potrzebna.

Dziewczyny powiedzcie mi czy tylko ja tak mam czy może któraś z Was też to zauważyła - że oprócz tego, że brzuszek rośnie mam wrażenie że bardziej mi obrósł tłuszczykiem... Mam rozumieć, że to zapasy do produkcji mleczka dla dziecka po porodzie?

W sobotę mamy mieć gości - znajomi z dziećmi. Ona karmi piersią - powiedzcie mi co mogłabym przygotować? chodzi o obiad i deser... czy mogłbyby być szaszłyki i frytki z piekarnika? sałatka z kaputsy pekińskiej (można karmiąc jesć kapustę?)? sernik na zimno z serków homogenizowanych???

No kurde nie mam wizji totalnie
Stary 2012-02-21, 15:53   #2480
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

o kurczę przeczytałam kilka ostatnich stron i jestem w szoku
strasznie smutno mi się zrobiło po wypowiedziach kejtigdy na temat jej dziecka, niestety los jest niesprawiedliwy i tyle małżeństw pragnie dziecka jak największego skarbu i oddaliby wszystko żeby je mieć a niektóre kobiety walą głową w mur bo zaszły w ciążę bardzo to smutne i szkoda mi dzieciaczka który sądząc po wypowiedziach koleżanki więcej czasu będzie spędzał z babciami niż z własną matką,bo ona będzie musiała iść na imprezę czy wybyć na bałkany
nie zrozumiem tego,niestety i niech nikt mi nie mówi że będę zaniedbaną matką polką bo dbam o siebie bardzo i po ciąży nie zamienię się w kocmołucha ale na pierwszym miejscu napewno będzie dziecko! już teraz mąż mi mówi że nie chce iść na wesele do kuzyna miesiąc po porodzie bo on nie wie jak wytrzyma całą noc bez niunia i wiem że pierwsze chwile z dzieckiem to będą najszczęśliwsze chwile mojego życia i poprostu ciężko mi będzie rozstać się z nim choćby na kilka godzin a co dopiero jakieś wyjazdy tygodniowe
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:54   #2481
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ze mnie pesymista, bo myślę, jak jutro przeżyję na dwóch małych posiłkach i jednym do syta... Chyba tym razem inaczej przeżyję Środę Popielcową.
Hehe, kobiety w ciąży jeśli nie mogą to chyba nie muszą trzymać postu, ale dzień bez obżarstwa też nikomu nie zaszkodzi
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Hej Kochane Mamusie!bardzo za Wami tęskniłam,postaram się częściej zaglądać narazie ogarniam jeszcze mieszkanie,została nam łazienka i duży pokój który dzisiaj mamy zamiar skończyć ale i tak już jest fajnie zostaną tylko takie pierdółki póżniej.Muszę Wam powiedzieć że gdyby nie pomoc teściów i bratowej to nie dalibyśmy rady
Mam nadzieje że mi wybaczycie ale nie jestem w stanie nadrobić wszystkie dokładniepoczytałam tylko troszkę
wczoraj miałam wizytę i wszystko ok,teraz czekam z niecierpliwością na kontrole usg 3 marca!
Oj, ja to samo miałam z mieszkaniem...jeszcze do ten pory nie wszystko mam na miejscu tak jak potrzeba. W poniedziałek będziemy mieli dopiero łóżko do sypialni i nie mogę już doczekać, bo teraz śpimy na rozkładanej kanapie, która przechyla się w jedną stronę, tak, że mój mąż ląduję w nocy na mnie i przygniata mnie do ściany muszę się z nim zamienić miejscami, bo już mnie to irytuje.
My bez pomocy rodziców i teściów też sobie tak szybko nie poradzili z remontem i przeprowadzką. Prawda jest taka, że każda para rąk się przydaję. A co dopiero jak dom zaczniemy budować
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Witajcie popołudniowo
Włąśnie wróciliśmy z Wadowic. Kupiłam sobie sztruksy ciążowe w ciucholandzie Super leżą, a zapłaciłam całe 17,50 zł Ale się cieszę
Lecę doczytywać, bo rano wywaliło mnie z internetu
Matko, nie lubię sztruksu, bo się szybko niszczy i wyciera na dupie

Dziewczyny, też miewacie kołatanie serca?
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:54   #2482
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej, wyniki morfologii podobno mam za dobre jak na ciężarną (...)

Dzidziuś ma duży brzuch większy o 1,5 tyg. niż jego wiek - podobno dobrze go karmię, no albo ma to po tacie
Za dobre wyniki i za dobrze karmiony dzidziuś... niezłe! Kojarzę, że niedokrwistość może prowadzić do za małego wzrostu brzuszka, ale że za dobre wyniki prowadzą do przekarmienia, to już nie wiedziałam.
Tylko chyba powinnaś najpierw zrobić posiew, a później zacząć brać te tabletki bez recepty. O ile oczywiście nie oznaczałoby to czekania z leczeniem przez kilka dni.

Cytat:
A tak w ogóle, to dzisiaj jest mój 14 + o t.c. więc wchodzę w 4 m-c ciąży a więc w drugi trymestr Rany jak długo czekałam na ten przełom
Choć wiecie co mi się jednak wydaje, że wyliczenia na pierwszej stronie są błędne jak tak pomyśleć Wiem, że temat był mielony pare razy ale mi się dalej nie zgadza, bo m-c ma 4 tyg. x 3 m-ce = 12 czyli w 12 t.c. powinien być koniec I trymestru a od 13-go początek II
Gratuluję.
A miesiąc ma 4 tygodnie i 2-3 dni, więc po 3 miesiacach te dodatkowe dni składają się na kolejny tydzień, czyli 3 miesiące to 13 tygodni. Natomiast podział na trymestry to chyba sprawa umowna tak samo, jak ciąża trwająca 9 miesięcy, bo przecież od terminu OM to jest 9 miesięcy + 1 tydzień. Teoretycznie oczywiście, więc to w sumie bez znaczenia.

Cytat:
Czyli teraz nie będzie z obciążeniem? Rany coś nie kumam tego tematu Zrozumiałam, że na jednej wizycie pobiorą krew a na drugiej podają tą glukozę, czy jednak wszystko na jednej

No fajnie to zabrzmiało "kurs rodzenia" a co jak nie dostaniesz 6-ki?
Branzoletka - jak masz skierowanie na badanie glukozy, to pobiorą tylko na czczo, a jak dostaniesz na badanie z obciążeniem, to pobiorą na czczo, każą Ci wypić (chyba przyniesioną przez siebie) rozpuszczoną glukozę, ponownie pobiorą krew po godzinie i w zależności od tego, czy lekarz wypisze Ci skierowania na 50g, czy na 75g wypuszczą, lub każą siedzieć kolejną godzinę, żeby po 2 od wypicia tej mikstrury pobrać krew po raz trzeci. Przynajmniej tak to rozumiem.
Też mi się spodobał ten "kurs rodzenia" Linki.
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o moją poduszkę, to jest świetna. Cały dzień jest przy mnie. Łatwo można się obrócić w nocy i na plecach też pomaga leżeć. Jak siedzę, to ją zawijam i krzyż jest odciążony. Niestety wg mnie jest trochę droga. Jednak już bym jej nie oddała
Możesz jeszcze raz podać link do sprzedawcy?

Cytat:
cenzura na forum?
a tak serio, to trudne tematy też należy poruszać, nawet to bardziej konstruktywne jest Takie jest życie że nie z samych słodkości sie składa.
Linka - niestety ta dyskusja już dawno przestała być konstruktywna. Pojawiły się ataki i ocenianie innych matek przez pryzmat własnych doświadczeń.

Z moich obserwacji wynika, że najbardziej sfrustrowane są osoby, które miały dopracowane w szczegółach plany na całe życie, a z jakiś powodów nie udało im się tego zrealizować. Dlatego ja do swoich planów nauczyłam się podchodzić z dystansem.
Cytat:
a amol nie jest na alkoholu?
Tak, jest na alkoholu, ale gin pozwolił mi go zastosować miejscowo. Tylko w przypadku Prince byłby do stosowania na biodro, a nie całą nogę!
Prince - co to był za lekarz? Może warto zastosować metodę Asi i po prostu poleżeć przez kilka dni. Jeśli musisz wychodzić po te obiady, to trudno, ale ubieraj się ciepło, a w domu też zostań pod ciepłą kołdrą.

Muminek - wróć, jak już poradzisz sobie z mieszkaniem.
Ewurka - a Ty jak się wyśpisz!

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-02-21 o 16:00
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:57   #2483
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
strasznie smutno mi się zrobiło po wypowiedziach kejtigdy na temat jej dziecka, niestety los jest niesprawiedliwy i tyle małżeństw pragnie dziecka jak największego skarbu i oddaliby wszystko żeby je mieć a niektóre kobiety walą głową w mur bo zaszły w ciążę bardzo to smutne i szkoda mi dzieciaczka który sądząc po wypowiedziach koleżanki więcej czasu będzie spędzał z babciami niż z własną matką,bo ona będzie musiała iść na imprezę czy wybyć na bałkany
nie zrozumiem tego,niestety i niech nikt mi nie mówi że będę zaniedbaną matką polką bo dbam o siebie bardzo i po ciąży nie zamienię się w kocmołucha ale na pierwszym miejscu napewno będzie dziecko! już teraz mąż mi mówi że nie chce iść na wesele do kuzyna miesiąc po porodzie bo on nie wie jak wytrzyma całą noc bez niunia i wiem że pierwsze chwile z dzieckiem to będą najszczęśliwsze chwile mojego życia i poprostu ciężko mi będzie rozstać się z nim choćby na kilka godzin a co dopiero jakieś wyjazdy tygodniowe
Gdybyś napisała na "fejsbuku" kliknęłabym "Lubię to"
Stary 2012-02-21, 15:58   #2484
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Witam prawie z rana kto dziś ze mną świętuje? stawiam soczek, równo 20 tyg za mną i 20 tyg przede mną

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Branzoletka - jak masz skierowanie na badanie glukozy, to pobiorą tylko na czczo, a jak dostaniesz na badanie z obciążeniem, to pobiorą na czczo, każą Ci wypić (chyba przyniesioną przez siebie) rozpuszczoną glukozę, ponownie pobiorą krew po godzinie i w zależności od tego, czy lekarz wypisze Ci skierowania na 50g, czy na 75g wypuszczą, lub każą siedzieć kolejną godzinę, żeby po 2 od wypicia tej mikstrury pobrać krew po raz trzeci. Przynajmniej tak to rozumiem.
blisko, ale nie do końca. Jak ma się skierowanie na 50g glukozy, to po pobraniu na czczo czeka się godzinę i znowu pobierają i puszczają do domu, przy 75g krew pobierają po 2 godzinach. Zawsze są tylko 2 pobrania

Ale miałam dzisiaj masakryczny dzień w pracy, normalnie sajgon Dobrze, że zaraz koniec, bo normalnie padam na ryjka

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-02-21 o 15:59
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:59   #2485
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Gdybyś napisała na "fejsbuku" kliknęłabym "Lubię to"
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:01   #2486
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
zapisałam się na kurs rodzenia
zaczynamy w kwietniu!!

EDIT:
kurs rodzenia hahahahah
miało być: do szkoły rodzenia
Już w kwietniu? Szybko... A może nie szybko

Cytat:
Mój kurs zakończy się 30 czerwca a na 28 lipca mam TP. Zastanawiam się czy nie za późno się konczy...?
A czemu taki długi ten kurs? Robiłam już przegląd w krakowskich szkołach rodzenia i zazwyczaj trwa to 4 tygodnie.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:01   #2487
ajka89
Zadomowienie

http://www.makecookingeasier.pl/na-o...-i-parmezanem/

Jadłam kiedyś naleśniki ze szpinakiem tylko bez tych dodatków i zrobiły na mnie ogromne wrażenie. A te to już niebo w gębie musi być
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:02   #2488
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Z jednej strony po 35 to stres na genetycznym jak ktos napisał, z drugiej jak jest sie b. młodym i często niegotowym mieszkaniowo i finansowo, to też jest stres. Często ludzie młodzi mają już warunki, ale czasami nie. A takie przyziemne kłopoty z kasą, mieszkaniem też nie sprzyjają spokojnemu wychowywaniu dziecka. Oczywiście nie twierdzę, ze kasa najważniejsza przy planowaniu dziecka nieee, ale jakieś tam warunki dla dzidziusia podstawowe dobrze mieć.

Dziewczyny, ale mam fazę na takie "sztuczne" pączki jak są na przykład w Lidlu Wiem że niezdrowe, i może nawet niedobre, ale w tym momencie jawią mi sie jako pyyszne heh
Ad1.U nas nie tyle kasa co mój brak instynktu i brak warunków był przeszkodą. Na studiach mieszkaliśmy w naprawdę dziwnych i ekstremalnych miejscach, np. w domu budowanym przez teściów będącym w stanie kompletnie surowym, bez kilku okien, ogrzewania, ciepłej wody, bez podłóg, mebli, żywiąc się kiełbasą z grilla i zupkami chińskimi. No nie dałoby sie tam chować dziecka. Potem jeszcze kilka razy się przeprowadzaliśmy, przymusowa rozłąka i jej konsekwencje i dopiero od 3 lat czuję się w pełni gotowa na dziecko. Drugie siłą rzeczy będę miała po 35rż, ale wierzę że będzie ok. Musi być
Ad2. Nigdy nie jadłam pączków z Lidla, dobre są?
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:11   #2489
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Oddział położniczy w Szpitalu Powiatowym w Nowej Dębie, jest kolejnym w naszym regionie, gdzie rodzące kobiety mogą korzystać ze znieczulenia "gazem rozweselającym".

Będę miała gaz!

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Super gratulacje i kolejna dziewczynka

Soleilka dobrze ,że wszystko ok z dzieckiem, przeraża mnie jedzenie w szpitalu

Aga gratuluję udanej wizyty i powiedzenia w sobotę

Dziewczyny czy od dłuższego siedzenia pobolewa Was kość ogoniowa, bo u mnie od kilku dni daje o sobie znać ????
boli mnie jak dużo chodzę i w nocy ostatnio też nogi mi puchną wieczorem.
Cytat:
TŻ powiedział, że codziennie mam coś słodkiego jeść

piękna
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
ooolllccciiiaaa podpisuje się pod Twoim postem wszystkim czym się da

wcześniej czytałam że Asia ma problemy z kręgosłupem oby jak najszybciej wróciła do zdrowia i do nas!
Emilka gratuluje córeczki
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:13   #2490
ivoncia16
Wtajemniczenie

a ja jutro jade do Mista , wyskoczymy sobie gdzies z Tż , moze na jakies male zakupy
mowi ze ma dla mnie jakas niespodzianke
ciekawa jestem jaka
zjadlam kilka ruskich pierogow i juz mnie zgaga bierze
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości