|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Sara - sto lat!!!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale świetnie rozumiem Twoje podejście i uważam że jeśli dla mamy staje się to męczące, to czas coś zmienić; )Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wszystkie sprzęty ma w inoxie, więc lodówka musi pasować.Pokażę, jak zgram z aparatu ![]() Cytat:
![]() Modlę się o własny dom dla tej mamy. I taty oczywiście ![]() Cytat:
![]() A w ogóle to dzień dobry
|
|
#1232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
a to mama jest piekne. mojej sie nie chce gadac. nauczyla sie przy smianiu piszczec i ma taka radoche.Cytat:
to powiem krotko - wspolczucia
|
||
|
|
|
#1233 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1234 |
|
BAN stały
|
Aaniu ja kupiłam mocny kwas bo 80%.Rozrabiam tylko z hydrolatem neroli(Agadus
Na początek tak,by wyszło 10 % mlekowego. Potem mozna zwiększać. Wacikiem po buzi i na 10 minut(nie to co ja 45)i zmycie woda,potem bardzo tłusty krem. I powtarzać zabieg raz na 10-12 dni a potem najwyżej raz w miesiuącu. Kalinko: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704 lektura na wolna chwilę(długą chwilę i gruby zeszyt )
|
|
|
|
#1235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a Hania śliczniutka |
|
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
akcja kupa wymiata!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#1237 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Emi zdolna dziewczynka ![]() Mi tez przydałoby sie umyć Pielęgnacja włosów to nie jest takie skomplikowane zajęcie jak się wydaje ![]() Ja właśnie siedzę na głowie z: olejem awokado, z orzechów włoskich, rycyną ciutkę nafty i oliwki hipp. Potem umyję metodą OMO (odżywkowanie-mycie-odżywkowanie) (jak mi się będzie chciało), nałożę waxa, potrzymam z godzinę, dwie pod folią, spłuczę i będą ładne włoski. U mnie taka radykalna pielęgnacja daje najlepsze efekty ![]() Irokez śpi (dręczył go brzuszek i to po czym! zjadł cały słoik dyni z ziemniakiem i zaczął sie prężyć, wiercić no cuda wianki, w końcu poszło kilka bączków, kilka razy się odbiło jeszcze pomarudził, potulił się i dopiero zasnął) 90 minut walki Jestem jakoś zdołowana aurą, TŻ w pracy i znów sama. Może rodzice wpadna po 18... Sarcia 100 lat!
|
|
#1238 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko zdecydowanie nie potrafi jeść zupek z grudkami. Dałam mu jakieś danie z bobovity to prawie się udusił
![]() Zrobiłam mu mleko i właśnie wciąga. Tylko się strachu najadłam. Wieczorem mu ugotuję kurczaka z brokułami i ryżem i porządnie zblenduję
|
#1239 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A za piosenką Hania też przepada.. ale radochę ma jeszcze większą jak mój brat jej to tańczy śpiewając ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1240 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale jak będzie czas, to pisz śmiało. My lubimy różne opowieści i chyba nic nas nie zdziwi... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A w płaczu mój Patryś też jest solidarny z innymi dziećmi ![]() Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
dla Julci!A z tym spaniem to zawsze tak czy tylko dziś? |
|||||||
|
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
mamad wydaje mi sie ze to moze zabki. Ale nie widze nic na jej dziaslach. A mnie dopadla melancholia i nie chce mi sie do pracy
|
|
|
|
#1242 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam duże poczucie humoru, dystans do wielu rzecz, ironia też nie jest mi obca, ale ta Baska ... Ani ona śmieszna, ani inteligentna. Dno, buractwo i prostactwo ... Zwykła meliniara, spod budki z piwem, która odkryła internet.
![]() bleee, chyba już wolę Kaczyńskiego słuchać
|
|
#1243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(tylko mu tego nie mów )A jaki w końcu model wybrałaś? Cytat:
Myślisz że chora czy zęby? A ja sprawy z TZem?Cytat:
A ta atmosfera aż tak zła Kurczę, szef taki czy załoga?
|
|
#1244 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wiesz, że nigdy w ten sposób nie pomyślałąm, że jestem cierpliwa? Wręcz uważam, że cierpliwości mi brakuje... ![]() Cytat:
Jestem pełna podziwu...A tak w ogóle to fajnie, że znowu bywasz tu codziennie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to jest AŻ!!! Cytat:
|
|
#1246 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jak raz zobaczyłam jak on na te grudki reaguje to myślałam, że zawału dostanę. Alee zaczął coraz lepiej jeść te wafelki ryżowe z Hippa- hah zje aż pół (ostatnio raz pociamkał i do widzenia) a teraz już nawet gryzie i trzyma w buzi pół godziny ![]() Cytat:
"Apetyt rośnie w miarę jedzenia" jak mawiają. Teraz namawiam go usilnie aby wreszcie zaczął pełzać A i umówiłam Julego do rehabilitantki na 13 marca. Krótko się czeka. Do neurologa się nie dodzwoniłam, cholercia.
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
brumku chyba zabki, bo chora raczej nie bo w dzien dokazuje i ma drzemke i jest ok. ale wieczorem juz nie. Choc jakichs zmian w dziaselkach nie dostrzeglam, ale palce sa non stop w buzi.
A co do TZ juz lepiej, troszke mu nosa utarlam i powiedzialam co mysle i juz prawie OK. Dzis zabiera mnie do kina na "i ze cie nie opuszcze". |
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze nerolka kusisz tymi kwasami... kupiłabym jakiś może w przyszłości, ale nie poradzę sobie pewnie z tym rozcieńczaniem, mieszaniem, bo z chemii byłam zawsze ciemną du.pą ;(
nie wiem, czy jest jakiś dla żółtodziobów, z którym się nic nie miesza tylko fruu na twarz... ha ha justyna, ten koleś z parodią limfo genialny i rozbrajający
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kusicie tymi olejkami
|
|
|
|
|
#1250 |
|
Wtajemniczenie
|
Lecą rozmowy w toku o klątwach, podpis pod imieniem jakiejś kobiety: nasikała na grób matki, żeby odczynić klątwę
![]() podpis nr 2: odgrażała się, że jak matka nie zdejmie klątwy, to zrobi koopę na jej grób ![]() i ja za to płacę abonament ...
|
|
#1251 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogólnie "kierowniczka" co drugie słowo mówi "k...wa", opowiada np. o tym jak chciała się zemścić na swoim chłopaku, który są zdradził i zaatakowała go nożem, ale w ostatniej chwili się opanowała bo : "poszłabym siedzieć jak za człowieka.." Ogólnie dziewczyna straciła poczucie rzeczywistości. Ciągle coś knuje, spiskuje, a przede wszystkim kłamie... Opowiada o pracownikach (na szczescie nie o mnie- jeszcze) historie, ktore się nigdy nie zdarzyły. Zastanawiam się, czy wogóle tam jeszcze pracowac.. Sara ![]() Kurcze Wasze cudaki już tak dużo potrafią.. Jak Was czytam to widzę, że Asia jest jeszcze daaaaleko "w tyle". Ale nic dziwnego - w piątek skończy dopiero 21 tygodni. ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
|
|
#1252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Do tego nawet do wc nie mogę wyjść, bo już wyje. Nie mogę jej zniknąć z oczu .Patik ucałuj Sarę!
|
|
|
#1253 |
|
Wtajemniczenie
|
Odkryłam przedmiot, który interesuje Dominika dłużej niż minutę - portfel
|
#1254 |
|
BAN stały
|
MAMAD
Marinko to proste,na prawdę Sru na buzie możesz 10 % kwas.Ale i po tym mocno tłusty krem.Byłam u fryzjera i popadłam w depresje.Chciałam mieć więcej włosów,wycieniowane tak a mam przeswity.Chciałam 3 warstwy-mam dwie Chciałam kształt V mam kwadrat.T. pojechał po nożyczki.Cos zrobie.Nie wytrzymam! Musiałam się tylko wyżalić,nic więcej. Tragedia,czuje sie pusta,ogołocona,łysa....T o tyle. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2012-02-21 o 17:53 |
|
|
|
#1255 |
|
Wtajemniczenie
|
Jest jest jest !!!!!!! Wiki ma pierwszego ząbka !!!!! |
|
|
|
#1256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Gratulacje My czekamy z ustęsknieniem
|
|
#1257 |
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() U nas też w końcu się przebiła lewa jedynka, chyba się nie chwaliłam ![]() Mała już śpi od 20minut, a ja lecę na allegro, nie wiem jeszcze po co, ale coś muszę sobie kupić!! Tak na poprawę nastroju. Nataszkaa Hania urocza, i tak słodko to brzmi "mama" |
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1259 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratuluje!!!! mlody juz spi, troche lepszy humor mial ale i tak marudzil. zrobilam pierozki z ciasta francuskiego na styl srodziemnomorski, wlasnie sie pieka i pachna zabojczo.
|
|
|
#1260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popełniałam śmiertelne grzechy wobec moich włosów. ![]() Cytat:
ja nie płacę ![]() ![]() Nerola aż tak spieprzyła? ee chyba nie jest tak źle? ja w piątek idę na podcięcie i zabieram się ostro za odbudowę, zobaczymy ile wytrzymam w postanowieniach pt. Nie śpię z mokrymi włosami, Nie czeszę szczotką Nie czeszę suchych Kupuję grzebień z szerokim rozstawem zębów Używam pieluchy flanelowej do suszenia, wycierania a ie ręcznika No i zmiana kosmetyków ![]() Alibany to za ząbka.Iustyna Sara ucałowana. Kolejnym ciociom dziękujemy za życzenia. Jestem sama, Sara śpi. Tż w trasie. Mam czas dla siebie. ![]() Mam nadzieje że tej nocy pośpię dłużej bez pobudki niż 2h ![]() ( wiem, lepiej się nie nastawiać)
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.

)

Też płacz, nocne kupki (chyba ma odparzenia - dopóki nie zaczął ząbkować, to nie wiedziałam, co to jest odparzenie. A teraz nawet jak zaraz zmienię pieluchę, to jednak się robią

za przespaną noc w łóżeczku

jak mówie zrób a Ty a Ty to uderza rączką w co popadnie
po kapieli zasnie i zaraz sie budzi i tylko po ibum idzie spac. Nie placze ni nic, ale widac po oczach, ze pada i cos jej dolega, przeczysci ja itd, a na koniec dopiero z bezsilnosci marudzi. Ponadto jakos leci, ogarniam sie powoli juz do pracy, robie porzadki, bo jak wroce nie na wiele zostanie czasu. Juz mi sie chce plakac ze musze ja zostawic i isc zasuwac
dol za dolem

Jestem pełna podziwu...

dla potrzebujących.