Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 17:45   #2551
ewka5891
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Hejo

Dziewuszki trzymajcie dziś kciuki bo o 17.45 mam się stawić na genetycznym
trzymam kciuki, powodzenia

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
A tak w ogóle, to dzisiaj jest mój 14 + o t.c. więc wchodzę w 4 m-c ciąży a więc w drugi trymestr Rany jak długo czekałam na ten przełom
super, gratuluje
w tym okresie tez sie poczulam trochę spokojniejsza....

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja powiem tak, jak ktoś ma kasę, to niech sobie laserowo rozstępy usuwa, czemu nie? Ja sama jakby mnie było stać, to bym sobie szpecące blizny na plecach usunęła, no ale mam ważniejsze wydatki.
Dbać o siebie można, nawet się powinno, tylko żeby przy tym nie zapominać o całym bożym świecie, i będzie ok. Zadbana mama jest szczęśliwsza, wiadomo, a szczęśliwsza mama to na ogół szczęśliwsze dziecko, byleby nie popaść w skrajność i nie zacząć dbać o siebie "za wszelką cenę".
dokładnie zgadzam się
byle nie popadac w paranoje, bo czasami wydawac by sie mogło, że niektórzy myslą tylko o sobie, a dziecko zrzucają na dalszy plan....

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 17:45   #2552
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
A swoją drogę dziewczyny macie jakiś dobry sposób na katar?? Od rana wysmarkałam już 3 rolki papieru toaletowego!!! Zaraz chyba strzelę sobie w głowę!!
Inhalacje nebulizatorem. Zwlaszcza przy malym dziecku. Sama kupilam specjalnie dla dziecka, teraz nie wyobrazam sobie zycia bez inhalacji
Przy kazdym katarku inhaluje nas wszystkich sola fizjologiczna, dziala cuda
Ewentualnie mozna kupic w aptece jakis plyn do inhalacji, jeszcze lekarz moze cos przepisac
I polecam Medela / Philips Family. Idealny inhalator dla rodziny. O ile sie nie myle jest 3 lub 5 lat gwarancji. Ja kupilam jak synek byl maly, do dzisiaj jest jak nowy

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 17:47   #2553
Soleilka
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam... Nic nie załatwiłam bo te idiotki mi wypisu ze szpitala nie zostawiły chociaż je prosiłam Jutro znowu muszę tam jechać...

zaraz z TŻ idziemy na zakupy, będziemy sos kiełbasiany robić

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 17:52   #2554
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Witajcie moje miłe,
Wpadłam się przywitać i pożegnać zarazem, ponieważ wyjeżdżam i będę tutaj dopiero w piątek.

Byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej, wyniki morfologii podobno mam za dobre jak na ciężarną, więc mam zredukować przyjmowanie Femibionu 2 do 2 tabletek tygodniowo, a w zamian zakupić sobie sam kwas omega 3. Innymi słowy, za dużo mam witamin, co jest też skutkiem jedzenia ogromnych ilości kiwi....
Na te bakterie w moczu mam zrobić posiew, a dopiero później dostanę jakiś antybiotyk. Do tej pory mam zazywać jakis lek bez recepty, nazwę mam zapisaną.

Dzidziuś ma duży brzuch większy o 1,5 tyg. niż jego wiek - podobno dobrze go karmię, no albo ma to po tacie Poza tym jest zdrowy i nie taki całkiem mały jak mówił mi gin na genetycznym (dzisiaj też było dokładne mierzenie), ale normalnego wzrostu i wagi jak na swój wiek ciążowy.

Ułożony jest główką do góry, czyli jak 5% maluchów, więc czekamy, aż się przekręci do pozycji wylotowej - w przeciwnym razie cesarka. Ale jest jeszcze sporo czasu na takie decyzje.

Na następnej wizycie, czyli końcem marca będziemy powoli ustalać termin porodu.

Reasumując, jestem zadowolona i szczęśliwa, zatem mogę wyjechać na zasłużony odpoczynek
Wstęp był mrożący krew w żyłach
Super, że jesteś zadowolona po badaniu i że dzieciątko dobrze się rozwija
Udanego wypoczynku

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

Ostatnio mój TŻ stwierdził (pół żartem pół serio), że jak sie dziecko urodzi to w weekendy mogę sobie wychodzić z koleżankami, a on z dzieckiem będzie siedział, po czym dodał: "przynajmniej sobie wychowam jak chcę "
Kochany Tż

Cytat:
A tak w ogóle, to dzisiaj jest mój 14 + o t.c. więc wchodzę w 4 m-c ciąży a więc w drugi trymestr Rany jak długo czekałam na ten przełom
Choć wiecie co mi się jednak wydaje, że wyliczenia na pierwszej stronie są błędne jak tak pomyśleć Wiem, że temat był mielony pare razy ale mi się dalej nie zgadza, bo m-c ma 4 tyg. x 3 m-ce = 12 czyli w 12 t.c. powinien być koniec I trymestru a od 13-go początek II
Super Możemy to opić
Jeśli chodzi o tygodnie to rzeczywiście jest to nasz odwieczny problem Ale co tam, grunt, że dzieciaczki rosną

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Ja nie mam, ale kupuję takie gotowce w Biedronie. Ostatnio jestem leniwa i nie chce mi się robić. Zresztą ochota na naleśniki dopada mnie w najmniej oczekiwanym momencie i wtedy ratuję się takimi naleśniczkami

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Siedze już w przychodni. dalej opuznienie.

siedzi koło Mnie pan pachnie smalcem ze skwarkami i TAk mi się zrobił smak na chleb ze smalcem że zaraz go zjem haha
Uważaj, żeby się na niego nie rzucić

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Witam prawie z rana kto dziś ze mną świętuje? stawiam soczek, równo 20 tyg za mną i 20 tyg przede mną
Ja świętuję Gratuluję połówki

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Moja mama w 9 miesiącu tak rąbnęła brzuchem ze mną w środku o chodnik. Przyszła do domu a ja przestałam sie ruszać na 12 godzin. Myślała, że już po wszystkim i nie żyję, ale wieczorem zaczęłam się ruszać
Ojej bardzo dobrze, że Tobie nic się nie stało

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Tak odnośnie cellulitu
Piękny rysunek

Cytat:
TŻ powiedział, że codziennie mam coś słodkiego jeść

Moja wymarzona suknia Od razu mówię, że nie każdej z Was się spodoba
Kolekcja inspirowana księżniczkami Disneya - Cinderella (Kopciuszek)
Piękna

Zaś mi zżarło jakieś cytowanie

Któraś pisała o wizycie chyba na 17,45 - pewnie właśnie się zaczyna ale dalej trzymam kciuki

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 17:55   #2555
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie wróciłam... Nic nie załatwiłam bo te idiotki mi wypisu ze szpitala nie zostawiły chociaż je prosiłam Jutro znowu muszę tam jechać...

zaraz z TŻ idziemy na zakupy, będziemy sos kiełbasiany robić
Faktycznie idzie sie wkurzyc. Baby zrobia wszystko byle utrudnic zycie

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-21, 17:59   #2556
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Uważaj, żeby się na niego nie rzucić
:
Mało brakowało myślę że jak to był by młody przystojny pan to predzej a to był starsi dzidzia nie Chcialam by zawału dostał

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 18:03   #2557
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
On ma bardzo dobry kontakt z dziecmi wiem ze bedzie dobrym ojcem .
mam takie samo zdanie o moim TZ. Od początku jak widziałam go z dziecmi bardzo mi sie podobalo, ze go do nich ciągnie i potrafi się nimi zajmować. Mam tylko nadzieję, ze po porodzie to sie nie zmieni
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Witam prawie z rana kto dziś ze mną świętuje? stawiam soczek, równo 20 tyg za mną i 20 tyg przede mną

gratuluje

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
pod tym względem tez jestem przewrazliwiona....

Synek

Stary 2012-02-21, 18:05   #2558
hanjah
Zakorzenienie

Uff, no to z grubsza Was nadrobiłam
Parę słów ode mnie, bo czuję się wywołana do odpowiedzi i do wytłumaczenia się.

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
I rzeczywiście nie napisałaś ze ktoś kto nie karmi piersią ma czuc sie gorszy, napisałaś tylko, daj Boże żebyś dała radę. Wydźwięk jest taki: módl sie o to, bo inaczej biada Ci....
Chodziło mi tylko o to, że kejtigda planuje karmić i piersią, i mm-więc ja jej życzę, żeby dała radę karmić naturalnie, bo nie każdej kobiecie się to udaje. Przykro mi, że nadinterpretujesz to co piszę, bo nie to miałam na myśli.

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
I ok, tylko nie ma co przesadzac i robic z siebie nie wiadomo jakiej matki polki, jak to dziecko najwazniejsze, a pozniej pisac o wyjsciu do kina bez dziecka i ogolnie nie lubie jak czytajac jakas wypowiedz moge wywnioskowac, ze ktos sie wywyzsza. Na to akurat jestem wyczulona.
To do mnie?
Może wcześniej źle się wyraziłam: póki Dorotka była mała nigdzie bez niej nie wychodziłam, bo karmiłam ją piersią. I nie przeszkadzało mi to, bo jestem typem domatora a nie imprezowicza. Od niedawna w Edynburgu mieszka siostra tż i czasem zostaje z naszym dzieckiem, które ma prawie dwa lata. I tak-dziecko jest dla mnie bardzo ważne, ale nie oznacza to, że czasem nie mam ochoty wyjść sama do miasta, albo tylko z mężem. I nie-nie wywyższam się.

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ze mnie pesymista, bo myślę, jak jutro przeżyję na dwóch małych posiłkach i jednym do syta... Chyba tym razem inaczej przeżyję Środę Popielcową.
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ale ciężarne raczej nie muszą ograniczać ilości posiłków w Popielec. Tak mi się wydaje. Ja będę jeść. Tylko mięcho i słodycze sobie odpuszczę
Kobiet ciężarnych żaden post nie obowiązuje
Ja jutro będę jeść normalnie, tzn. nie ograniczę się do trzech posiłków, w tym jeden do syta. Tylko mięsa jeść nie będę-ale to tak jak w piątek.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 18:16   #2559
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Ojej ale po co szpital od razu nie lepiej brać leki na zbicie tego ciśnienia skoro i tak nie wiedzą jaka jest jego przyczyna Pisz co ci rodzinny powie i trzymaj się i nie denerwuj

Biorę leki już od dawna ale najwyraźniej są za słabe bo ciśnienie wciąż wysokie. Właśnie wracam od lekarza, muszę porobić kilka dodatkowych badań i zgłosić się z wynikami. Narazie mam brać te tabletki co do tej pory a jak się pogorszy to od razu do szpitala... Mam dużo odpoczywać ale to raczej mało realne bo w sobotę zjazd i siedzenie na uczelni od 8 do 21 A jeszcze tyle muszę zrobić...
Stary 2012-02-21, 18:20   #2560
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Wariatka

Dziewczyny, nie mam mnie na wizażu, nastąpił u mnie etap spania przychodzę z pracy i po prostu padam...nie mam siły póżniej na wizaż jak wstaje
Gratuluje wszystkim dziewczynom 14 tygodni, 20 i będę się starała podczytywać, obiecuje.
Idę leżakowac bo już normalnie
Odpoczywaj tyle ile tylko potrzebujesz

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Hej Kochane Mamusie!bardzo za Wami tęskniłam,postaram się częściej zaglądać narazie ogarniam jeszcze mieszkanie,została nam łazienka i duży pokój który dzisiaj mamy zamiar skończyć ale i tak już jest fajnie zostaną tylko takie pierdółki póżniej.Muszę Wam powiedzieć że gdyby nie pomoc teściów i bratowej to nie dalibyśmy rady
Mam nadzieje że mi wybaczycie ale nie jestem w stanie nadrobić wszystkie dokładniepoczytałam tylko troszkę
wczoraj miałam wizytę i wszystko ok,teraz czekam z niecierpliwością na kontrole usg 3 marca!
że wizyta udana i że prawie ogarnęliście mieszkanko.

Cytat:
Witajcie popołudniowo
Włąśnie wróciliśmy z Wadowic. Kupiłam sobie sztruksy ciążowe w ciucholandzie Super leżą, a zapłaciłam całe 17,50 zł Ale się cieszę
Fajnie, że znalazłaś dobre spodnie w takiej cenie Ja w lumpeksie nigdy nie umiem nic znaleźć

Kremówkę zjadłaś?

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ad1.U nas nie tyle kasa co mój brak instynktu i brak warunków był przeszkodą. Na studiach mieszkaliśmy w naprawdę dziwnych i ekstremalnych miejscach, np. w domu budowanym przez teściów będącym w stanie kompletnie surowym, bez kilku okien, ogrzewania, ciepłej wody, bez podłóg, mebli, żywiąc się kiełbasą z grilla i zupkami chińskimi. No nie dałoby sie tam chować dziecka. Potem jeszcze kilka razy się przeprowadzaliśmy, przymusowa rozłąka i jej konsekwencje i dopiero od 3 lat czuję się w pełni gotowa na dziecko. Drugie siłą rzeczy będę miała po 35rż, ale wierzę że będzie ok. Musi być
Ad2. Nigdy nie jadłam pączków z Lidla, dobre są?
Ad. Przeboje mieliście z mieszkaniem Ale najważniejsze, że wszystko Wam się poukładało.

AD2. Nie masz co żałować, że nie jadłaś pączków z Lidla. Nie są zbyt dobre.

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Ja się naczytałam kiedyś o tym, że seks w ciąży jest przyjemniejszy itd. itp. i nie mogłam się doczekać..a tu lipa..a na początku ciąży w ogóle nie miałam na nic ochoty. Zmieniło się dopiero jakieś 2 tyg. temu Więc nie martw się, może Ci się odmieni z dnia na dzień
Moje libido zaczęło wracać do normalnego poziomu. Na początku prawie wcale nie miałam ochoty, a teraz dopadło mnie dwa razy pod rząd. Małż jest wniebowzięty Dzisiaj też bym go wykorzystała, ale jedzie na trening i pewnie zanim wróci umyje się itp to ja już będę spać.

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Kobiet ciężarnych żaden post nie obowiązuje
Ja jutro będę jeść normalnie, tzn. nie ograniczę się do trzech posiłków, w tym jeden do syta. Tylko mięsa jeść nie będę-ale to tak jak w piątek.
Bardzo dobrze mówisz

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Idę na kolację zrobić sobie sałatę lodową Naszła mnie jakąś chwilę temu na to ochota i małż poszedł do Biedrony kupić mi wszystko
Ale taki kochany był chyba przez to, że przed chwilą dał mi do przepisania 3 strony tekstu A4.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 18:20   #2561
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
o kurczę przeczytałam kilka ostatnich stron i jestem w szoku
strasznie smutno mi się zrobiło po wypowiedziach kejtigdy na temat jej dziecka, niestety los jest niesprawiedliwy i tyle małżeństw pragnie dziecka jak największego skarbu i oddaliby wszystko żeby je mieć a niektóre kobiety walą głową w mur bo zaszły w ciążę bardzo to smutne i szkoda mi dzieciaczka który sądząc po wypowiedziach koleżanki więcej czasu będzie spędzał z babciami niż z własną matką,bo ona będzie musiała iść na imprezę czy wybyć na bałkany
nie zrozumiem tego,niestety i niech nikt mi nie mówi że będę zaniedbaną matką polką bo dbam o siebie bardzo i po ciąży nie zamienię się w kocmołucha ale na pierwszym miejscu napewno będzie dziecko! już teraz mąż mi mówi że nie chce iść na wesele do kuzyna miesiąc po porodzie bo on nie wie jak wytrzyma całą noc bez niunia i wiem że pierwsze chwile z dzieckiem to będą najszczęśliwsze chwile mojego życia i poprostu ciężko mi będzie rozstać się z nim choćby na kilka godzin a co dopiero jakieś wyjazdy tygodniowe
zgadzam się z Toba w 100%

Synek

Stary 2012-02-21, 18:20   #2562
phdwao
Zakorzenienie

ale jestem zła poszłam do dentystki, okazalo sie ze wizyte mam jutro, a ona mi źle kartke napisala. Wiem z etakie rzeczy sie zdarzaja, ale niepotrzebnie sie ruszałam z domu ale za to maz mi robi kebap, to sobie podjem z sosikiem czosnkowym
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 18:23   #2563
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Możesz jeszcze raz podać link do sprzedawcy?
http://allegro.pl/amazonas-poduszka-...098862008.html
Nie chcę za wcześnie tego chwalić, ale przeszedł mi ból pleców i bioder! Może mi ta podusia pomogła. Tak super się czuję bez dolegliwości. Miałam tylko rano spotkanie z muszlą - ale to mnie to już za bardzo nie rusza.

Cytat:
Ale miałam dzisiaj masakryczny dzień w pracy, normalnie sajgon Dobrze, że zaraz koniec, bo normalnie padam na ryjka

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
współczuje kochana mnie na razie nic nie boli, jestem za to przymulona, nie wiem czy to od tych tabletek obnizajacych cisnienie czy co
To możliwe, a do jakiego ciśnienia Ci zbiły?

Cytat:
Ale ciężarne raczej nie muszą ograniczać ilości posiłków w Popielec. Tak mi się wydaje. Ja będę jeść. Tylko mięcho i słodycze sobie odpuszczę
Też tak myślę i zrobią tak samo.

Cytat:
ja mam bez tego mega libido
Ja też, jednak trochę się boję. TŻ też.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 18:25   #2564
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja uciekam na urodziny cioci ciocia dobrze gotuję, więc mam nadzieję upolować coś dobrego
Dostałam zdjęcia od fotografa ze ślubu Jak będę wieczorem, to wstawię

Trzymajcie się głodomorki
smacznego i czekamy na fotki

Mandragorrka

ja też nie będe pościć,zrobiłam dzisiaj pulpeciki na 2dni
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 18:27   #2565
hanjah
Zakorzenienie

A mnie na jutro zostały kopytka
Stary 2012-02-21, 18:29   #2566
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

To możliwe, a do jakiego ciśnienia Ci zbiły?

Ja też, jednak trochę się boję. TŻ też.
mam takie samo cisnienie jak przed braniem leków czyli ok 115/68

ja sie nie boje jakos
Stary 2012-02-21, 18:29   #2567
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam jutro kopytka, ale na słodko
Stary 2012-02-21, 18:31   #2568
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
ale jestem zła poszłam do dentystki, okazalo sie ze wizyte mam jutro, a ona mi źle kartke napisala. Wiem z etakie rzeczy sie zdarzaja, ale niepotrzebnie sie ruszałam z domu ale za to maz mi robi kebap, to sobie podjem z sosikiem czosnkowym

No to ladnie.
Smacznego

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-21, 18:31   #2569
ewka5891
Zakorzenienie

c
Cytat:
kopytka chodzą za mną już od dłuższego czasu, w koncu się na nie skuszę

mam pytanie do dziewczyn z UK odnośnie szkół rodzenia tutaj, wiecie cos wiecej na ten temat?

Synek

Stary 2012-02-21, 18:32   #2570
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
mam takie samo cisnienie jak przed braniem leków czyli ok 115/68

ja sie nie boje jakos
Hm, no jak Ci się bardzo nie obniżyło, to mam nadzieję, że nie przez tabletki, tylko to coś chwilowego.
Ja myślę, że tan strach to przez to, że na początku nie wolno nam było.
Stary 2012-02-21, 18:35   #2571
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
mam pytanie do dziewczyn z UK odnośnie szkół rodzenia tutaj, wiecie cos wiecej na ten temat?
Szczegółów nie znam-musisz zapytać midwife.
W pierwszej ciąży nikt mi sr nie proponował i jakoś ja też się o to nie pytałam. Za to teraz przy drugim dziecku już dwie mnie pytały czy chcę iść na takie zajęcia Ale myślę, że jak z jednym dałam radę, to drugie też urodzę Poza tym mój tż różnie pracuje, więc czasem musiałabym chodzić sama i jeszcze dziecko trzeba by było z kimś zostawić...
Stary 2012-02-21, 18:36   #2572
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość

No to ladnie.
Smacznego
dzieki
Cytat:
Hm, no jak Ci się bardzo nie obniżyło, to mam nadzieję, że nie przez tabletki, tylko to coś chwilowego.
Ja myślę, że tan strach to przez to, że na początku nie wolno nam było.
moze tez ogolne zmeczenie, w koncu pracuje, dojeżdżam,a dzidzia rosnie, potrzebuje wiecej odpoczynku. Rozmawialam z innym ginekologiem i mowi z ete leki to nic powaznego i ze wazny jest odpoczynek przy takich skokach

Pewnie dlatego sie boicie ee nie to jets najwazniejsze ja mam teraz libido i korzystam, bo nie wiadomo co ebdzie za 2 miesiace
Stary 2012-02-21, 18:38   #2573
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
moze tez ogolne zmeczenie, w koncu pracuje, dojeżdżam,a dzidzia rosnie, potrzebuje wiecej odpoczynku. Rozmawialam z innym ginekologiem i mowi z ete leki to nic powaznego i ze wazny jest odpoczynek przy takich skokach

Pewnie dlatego sie boicie ee nie to jets najwazniejsze ja mam teraz libido i korzystam, bo nie wiadomo co ebdzie za 2 miesiace
Sen jest niezbędny, ale taki zwykły odpoczynek w środku dnia też. Organizmu nie da się oszukać. Mam nadzieję, że jutro już poczujesz się lepiej.
No i odnośnie strachu, to wiadomo - nie wcale - ale mniej niż bym to widziała
Stary 2012-02-21, 18:41   #2574
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Fajnie, że znalazłaś dobre spodnie w takiej cenie Ja w lumpeksie nigdy nie umiem nic znaleźć

Kremówkę zjadłaś?
No ze spodniami to mi się udało Kremówki nie zjadłam. Akurat w Wadowicach miałam ochtę na mięcho i poszliśmy na obiad do restauracji. A potem już nie było miejsca na słodycze
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 18:43   #2575
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Sen jest niezbędny, ale taki zwykły odpoczynek w środku dnia też. Organizmu nie da się oszukać. Mam nadzieję, że jutro już poczujesz się lepiej.
No i odnośnie strachu, to wiadomo - nie wcale - ale mniej niż bym to widziała
dziekuję

noo wiem
Stary 2012-02-21, 18:43   #2576
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
No ze spodniami to mi się udało Kremówki nie zjadłam. Akurat w Wadowicach miałam ochtę na mięcho i poszliśmy na obiad do restauracji. A potem już nie było miejsca na słodycze
Ja mam (niestety) na słodycze osobną szufladkę
Stary 2012-02-21, 18:48   #2577
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Wogóle mam mętlik w głowie, kompletnie nie wiemy z mężem co będziemy robić po powrocie do Polski, gdzie zamieszkamy, czy będziemy jakiś biznes otwierać, czy TŻ będzie normalną pracę szukać itd. Ja nie lubie nic nie wiedzieć, tym bardziej że dzidziuś w drodze, a mój TŻ mówi że zobaczymy po powrocie do Polski . Przecież ja muszę wszystko wiedzieć...
Eee to wy na stałe już wracacie-nie zakonotowałam Współczuje podejścia tż, bo mój jest taki sam i też jeszcze ani pół ciuszka nie mamy ani nic, bo przecież jeszcze tyle czasu mamy

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Gratuluję.
A miesiąc ma 4 tygodnie i 2-3 dni, więc po 3 miesiacach te dodatkowe dni składają się na kolejny tydzień, czyli 3 miesiące to 13 tygodni. Natomiast podział na trymestry to chyba sprawa umowna tak samo, jak ciąża trwająca 9 miesięcy, bo przecież od terminu OM to jest 9 miesięcy + 1 tydzień. Teoretycznie oczywiście, więc to w sumie bez znaczenia.

Branzoletka - jak masz skierowanie na badanie glukozy, to pobiorą tylko na czczo, a jak dostaniesz na badanie z obciążeniem, to pobiorą na czczo, każą Ci wypić (chyba przyniesioną przez siebie) rozpuszczoną glukozę, ponownie pobiorą krew po godzinie i w zależności od tego, czy lekarz wypisze Ci skierowania na 50g, czy na 75g wypuszczą, lub każą siedzieć kolejną godzinę, żeby po 2 od wypicia tej mikstrury pobrać krew po raz trzeci. Przynajmniej tak to rozumiem.
Dzięki za wszystkie objaśnienia i innym mamusią też
Ja dostałam skierowanie na glukozę i tyle napisane na recepcie-myślę, że to faktycznie bez glukozy ale się okaże

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość

najbardziej mnie jednak martwi zerowe libido, zaczyna to wplywac na moj zwiazek z TŻtem... i tak byl cierpliwy...
Kochana myślę, że wiele z nas tak ma Ja, to miałam mega libido przez pierwsze dwa m-ce ale przez gazy nie zdecydowałam się na nic Teraz gdy nie gazuje z kolei uciekło mi libido ale żeby tż nie czuł się odtrącony dbam o niego na inne sposoby ... i nie narzeka

Cytat:
Ja się naczytałam kiedyś o tym, że seks w ciąży jest przyjemniejszy itd. itp. i nie mogłam się doczekać..a tu lipa..a na początku ciąży w ogóle nie miałam na nic ochoty. Zmieniło się dopiero jakieś 2 tyg. temu Więc nie martw się, może Ci się odmieni z dnia na dzień
Oby, oby, bo raz jak się bzykneliśmy w ciąży, to miałam mega odjazd i chciałabym więcej

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
pwoiedzial z emoooooze masaze. Ale mowil ze takie bez kremów to tez watpi ze cos da. pozatym musiala bym jezdzic do innego miasta na nie i lezec przed jakims gosciem w samych majtosach wiec zrezygnowałam
To źle, bo dużo mogły ci pomóc a wstyd i tak przełamiesz we wszystkim przy i po porodzie Ja pamiętam jak u kręglarza musiałam w samych majtkach stanąć no ale ból był silniejszy od wstydu(wypadł mi wtedy dysk).

Cytat:
Ja na brak libido polecam obejrzeć serial true blood, sezon pierwszy. Tam jest tyle scen seksu, że mnie po obejrzeniu każdego odcinka od razu ochota łapała
O widzisz zapomniałabym a tak uwielbiam ten serial

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
a mnie przestaly podniecac wlasnie, on robi dokładnie to samo co Twoj, tylko ja go odpycham przestalam nosic seksowna bielizne i pizamki, bo nie czuje sie juz taka zgrabniutka albo po prostu nie wchodze w nią hehe...
Kochana pomyśl, że skoro jemu się podobasz, to coś jest na rzeczy i to jest najważniejsze. Ja jak mam jakieś kompleksy teraz, to właśnie tak myślę, że przecież facet nie pójdzie na siłe do łóżka z kobietą która go nie kręci, nawet się nie podnieci Trochę światło przygasić, trochę kołderką się zakryć i będzie git a jak facet napalony na seks, to nie widzi"drobnych" naszych niedoskonałości-liczy się jedno...

Cytat:
a mój ma w drugą stronę, wścieka się jak mówię, że to dziecko chciało zjeść całą paczkę pianek, nie ja
Masz na kogo zwalać nie dobra mama

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
A swoją drogę dziewczyny macie jakiś dobry sposób na katar?? Od rana wysmarkałam już 3 rolki papieru toaletowego!!! Zaraz chyba strzelę sobie w głowę!!
Inhalacje choć ja robiłam tak nad garnkiem i niewiele pomogło, może zależy od czego ten katar. Współczuje ci bardzo

No to skoro dzisiaj śledzik, to łapię za słoik pyszniutkich i pachnących i wetne se z bułeczką

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 18:48   #2578
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam (niestety) na słodycze osobną szufladkę

ja taką szufladkę zawsze miałam na wszelkiego rodzaju chipsy i paluszki

Synek

Stary 2012-02-21, 18:48   #2579
mrowka88
Raczkowanie

Ja tak sobie cichutko śledziłam tę dzisiejszą dyskusję ale postanowiłam się nie udzielać, bo każdy ma swój rozum i pomysł na życie...a mnie szybko skacze ciśnienie jak ktoś w absurdalny sposób próbuje udowodnić swoje racje.
A z okazji, że mam dzisiaj urodziny, dałam sobie taryfę ulgową w kwestii denerwowania się
Bardzo miły dzień za mną...mogłabym obchodzić urodziny częściej :p

01.02.2011 inż

Edytowane przez mrowka88
Czas edycji: 2012-02-21 o 18:49
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 18:51   #2580
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Ja tak sobie cichutko śledziłam tę dzisiejszą dyskusję ale postanowiłam się nie udzielać, bo każdy ma swój rozum i pomysł na życie...a mnie szybko skacze ciśnienie jak ktoś w absurdalny sposób próbuje udowodnić swoje racje.
A z okazji, że mam dzisiaj urodziny, dałam sobie taryfę ulgową w kwestii denerwowania się
Bardzo miły dzień za mną...mogłabym obchodzić urodziny częściej :p
Najlepsze życzenia urodzinowe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości