|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
![]() tak, tak ![]() ja prowadzilam, a niunius sobie spal ![]() MartuNiunia87, skorojestesmy sasiadkami to powiedz mi gdzie w Gliwicach znajde jakies hurtownie art dzieciecych? A emolium tez juz kupilam i bedziemy probowac
|
|
#3962 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
kurna odpisywałam i firefox sie wysypał
no to jeszcze raz ![]() Cytat:
a dzięki i już wklejam małą Cytat:
ja wyparzam wszystko jeszcze Cytat:
może istnieją jakieś tajmne sposoby na ogarnięcie siebie, dziecka, domu i w ogole? co do pytania to moja je raz 5 minut jak miała krótką przerwę w karmieniach a raz 20-40. Potafi się tez przyssać na półtorej godziny :P szczgólnie w nocy ![]() Cytat:
gratulacje, super, że z bioderkami ok wklejam Wam zdjęcia małej i idę gotować zupę w |
||||
|
|
|
#3963 |
|
Wtajemniczenie
|
no a my chyba przechodzimy ten skok rozwojowy tak jak mały cały czas mi zjadał 90ml i spał 3-4 godziiny to teraz wypija 100-120 i za 2 godziny ryk a on głodny no masakra w nocy to samo co 2-3godz sie budzi i 120 ze spokojem zje a wcześniej wypijał 90ml i mi potrafił 5-6 godzin spać bez pobudki wiec ja niewiem co go teraz opętało
|
#3964 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja moja smoczkuje na spacer regularnie a poza tym to jak tylko się da ale moja zmoczka nie lubi za bardzo dlatego jak się uda wcisnąc t się ciesze Cytat:
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- n1kotynka śliczna ta twoja córcia!!
|
|
#3965 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3966 |
|
Wtajemniczenie
|
Długo Wasze dzieciaczki widzę, że ciągną pierś. Moja to chwila i juz nie chce , odpycha się, teraz aż zaczynam się martwić, że tak krótko ssie.
Przed chwila zjadła , przebrałam ją i leży ze smokiem, ssie go i tak słodko na mnie patrzy ![]()
|
|
|
|
#3967 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
biedulek tak się nacierpiał ja wyparzam za każdym razem, kupiłam sobie nawet sterylizator do mikrofali ale jest do du.py bo strasznie osiada mi para na butelkach i smoczkach i nie odparowuje poprawnie i są kropki po wodzie i takie jakby niedomyte ![]() Cytat:
jak spi godizne to i ja zjem, ugotuje czy posprzatam czasem jak jest grzeczny robie duzo rzeczy przy nim, jak np lezy pod mata albo sam sobie patrzy na swiatelka czy sciane, gadam do niego podczas robienia i czesto przerywam podchodze pomiziam itp ale ogolnie jest dosc grzecznym dzieckiem, nie moge narzekac a czas na wizaz mam jak sciagam pokarm, jedna reka pisze druga sciagam, czesto z malym u boku w kolysce, wiec od czasu do czasu jeszcze nim sie zajac musze czesto go smoczkuje, no coz to ssak i lubi ssac, ja mu daje te ortodontyczne Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3968 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jestem w ogóle na diecie kolkowej i już też sama nie wiem co mam jeść ;/ Kochane co jecie na diecie eliminacyjnej? można owoce? soki? jakie warzywa poza marchewką, pietruszką, ziemniakiem, sałata? Cytat:
właśnie podobna Bestia jest do tzta ja byłam zupełnie inna jak byłam mała za to uparta jest po mnie i nawet cyca jak jej daje to sobie sama układa cwaniara
|
||
|
|
|
#3969 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
odciągasz pokarm i dajesz z butli, karmisz szybciej i rzadziej. Ale to tylko dla tych co nie lubią karmić cycem , czyli np. mnie Mój Gad w dzień je co 3-4 h po 140-160 ml, a w nocy co 5-6h. Dlatego jestem wyspana i zadowolona
|
|
#3970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lubię karmić cycem nie wiem co będzie jak ją będę odstawiać bestia zresztą też uwielbia ciamkać :P
|
|
|
|
|
#3972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej... a my... dziś byliśmy w gościach!!
ale się bałam, że se nie dam rady... najpierw moi rodzice- tzn mama tylko była i babcia i brat na sekundę wszedł i wyszedł, a potem do babci A. byłam, bo tam teściowa czekała już na mnie a u babci A. tyle gości się zebrało tego dnia, że szok, hałas był a mała nie wiedziała gdzie się patrzeć ale wypiła i 40 ml herbatki i butlę, ale ulewała jak ją przebierałam przed podaniem ![]() Pearl pisała mi, że u nich ok, nie miała nic na koncie i dlatego nie odpisywała mi. Wyszli już ze szpitala, ale musiała troszkę naściemniać, bo nie chcieli jej wypuścić, bo za blada przez tą anemię, ale obiecała lekarzom, że mama ją mięskiem podtuczy i wyszli do domu wszystko przy nim robi, zakochany po uszy, a Pearl tylko karmi Bardzo za nami tęskni i macie od niej pozdrowienia!!!!!!!!! Zośka ja też w USC z tż zadecydowaliśmy o drugim imieniu... mu się podobała 'Natalia' to się zgodziłam, a niech ma ![]() Agacia ja na odparzenie (a raczej miała takie krostki) to posmarowałam raz linomagiem, raz sudokremem i znikło... Renata za butle inutil no to super, że bioderka są ok!!! ![]() nikotynka ojjj nie dziwię się, że teściowej już masz dosyć ![]() czubasek, trzymam kciuki za jutro!! ![]() nawojka, noo, bardzo bym chciała, żeby moja dziewczyneczka już zawsze była taka grzeczniutka ![]() Cytat:
obsrana była po same plecy masakra, chyba 5 min zastanawiałam się 'jak ja mam ją ogarnąć??' ![]() Cytat:
ale jak tylko się obudzi to szybko biorę ją do odbicia
|
|
#3973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na wizaz to mam 1-2 razy chwilę żeby zajrzeć i to przy meżu który gotuje ,nie wiem jak ja będę musiała gotować jak ogarne sie z Nikolą,zostawałam juz z nią na kilka godz sama ale nie musiałam gotować ,sprzątać itd wtedy. Inutil to żadko dajesz mm u mnie 1-2 razy dziennie butla idzie i nie wiem czy nie zaczac jej w takim przypadku poic woda lub herbatka
|
|
#3974 | ||||||
|
Rozeznanie
|
normalnie już się aż tej wizyty jutro doczekać nie mogę... co mi powiedzą... Boże żeby wszystko było ok.. ale żebym też już mogła wiedzieć kiedy urodzę... bo normalnie masakra...
Cytat:
Cytat:
Bepatnthen a najlepiej zwykła mąka ziemniaczana Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w Gliwicach sklepy dziecięce to:KAJA - na ul. Witkiewicza (ale to raczej nie jest hurtownia, ale sklep z art. dziecięcymi) KAJA - na ul. Żwirki i Wigury (okolice Trynku/Zubrzyckiego) - ta sama co na Witkiewicza tylko większy ten sklep jest - 2 piętrowy. LILU - na ul. Zwycięstwa (właściwie w jej bocznej uliczce, po lewej stronie jak byś stała twarzą do targu "Balcerka" jest tak dość schowany, ale widać szyld fioletowy "LILU") Hurtownia MAMA I TATA też na ul. Witkiewicza, troszkę wyżej niż KAJA tak na rogu Może gdzieś jeszcze są na osiedlach czy coś, ale te to takie większe i bardziej znane ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
Poszły 4 tytuły
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy to normalne że mała mi śpi po 5-6h? Dostała jeść o 15 spala do 17.30 potem krótką pobudka na karmienie (całe 10 min) i śpi do tej pory . Nie chce się obudzić skubana. Boję się że ja głodzę
i że to za dużo spania jak na takiego maluszka
|
|
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja nie spała tak długo, tylko co chwila krzyk, bo była niedokarmiona a Twoja się obudzi, jak zechce jeść - tak mi się wydaje...
|
|
#3977 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podkreślę, że jego waga urodzeniowa wynosiła 3150g.
|
|
#3978 |
|
Raczkowanie
|
ja co prawda tylko z teorii jak na razie ale wydaje mi sie że jakby była głodna wcześniej to by się obudziła i dała znać. moim zdaniem jak śpi to nie ma sensu budzić chyba ze śpi dłużej niż 6godzin
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3980 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
do karmienia ją zapalamy, a do przewijania jest mała lampka ledowa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
wygotowuję co 2-3 dni, a codziennie wyparzam Cytat:
- b. często, bo lubi ciumkać ![]() Cytat:
no i najczęściej wylatuje przy nóżkach albo na plecki![]() ________________________ Cześć ![]() Od przewczoraj się nie odzywałam T. miał w niedzielę chyba kolkę od 20 do 23 non stop wycie, prężenie itp. ale potem przespał przeszło 6 godzin, więc był najwidoczniej mocno zmęczony dzisiaj była u mnie psiapsióła z ogólniaka... jest w 32tc pogadałyśmy o ciąży, porodzie itp. no i śmiałyśmy się, że może sparujemy nasze dzieci, chociaż nasz przystojniak ma już do wyboru 3 znajome (nienarodzone) panienkiNo i powoli zaczynam odkładać już ciuszki na 56 jeszcze ze 2 tygodniie temu w większości się mały topił![]() Co robicie, że Wasze dzieci przesypiają te 6 i więcej godzin??? u nas po 2-3 przespane, rzadko ok.4-5
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jutro chyba wychodzimy bo mała jest czysta, tak lekarz na obchodzie powiedział ![]() więc jutro jak tz będzie mała się zajmował to wstawid zdj i nadrobie
|
|
|
|
|
#3982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chciałabym pojechać do domu a mama mi mówi- siedz juz w tym poznaniu i tyle.... chodze na zajęcia, ale to ostatni semestr wiec jest ich bardzo mało... jednym słowem troszkę mi się nudzi... znajomi mi mówia ze mam odpoczywac i seriale i filmy ogladac itp. ale ile można. Czekam na wiadomość co do szpitala. Ja chcę rodzić w Raszei - moja bratowa rodziła i na Polnej i w Raszei i jest bardziej zadowolona z Raszei jeśli chodzi o upszejmość, kulturę itp. na Polnej źle nie bylo ale zawsze mi powtarzala ze tam się liczy dziecko i taka mala fabryka jest. Jak bym miała jakieś problemy z ciążą pewnie pojechalabym na Polną ,ale że ciążę przechodzę rewelacyjnie to wolę w Raszei. pozdrawiam i trzymaj się... ja też już bym chciala wiedzieć kiedy to nastąpi... na forum tylko o karmieniu i kupkach pisza... ja na razie nie chce się jeszcze tym zajmować. Musimy poczekać jeszcze torszkę i też nas to bedzie dotyczyć. |
|
|
|
|
#3984 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widocznie masz syty pokarm i jej to wystarcza, zasyca się i spi mój synek jak był niemowlakiem takim właśnie zaraz po urodzeniu też tylko jadł i spał...dosłownie... budził się tylko na flaszkę i s powrotem spać..także się nie przejmuj a wybudzając ją i dokarmiając "na siłę" to możesz tylko doprowadzić do tego,że będzie ulewać , zobaczysz na 1 ważeniu, jeśli będzie dobrze przybierać to znaczy, że wszystko ok... niemowlę śpi ok 16-18 godzin na dobę także to normalne
|
|
|
#3985 |
|
Raczkowanie
|
od 3 godzin mam skurcze co 10-8min zastanawiam sie czy to może już chociaż nie są jakoś bardzo bolesne ale kręgosłup zaczyna boleć na dole
idę chyba pod prysznic i spać tak na wszelki wypadek żebym zdążyła sie wyspac przed
|
#3986 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
także się uzbrój w stanik i zapas wkłądek laktacyjnych.. no i uważaj, żeby ci się zastój albo jakieś zapalenie nie przypałętało przystawiaj małą wtedy kiedy tylko chce i już :P to się w końcu wszystko unormuje ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]() nie no...a tak poważnie, ja bym jeszcze poczekała na rozwój wypadków, czy będą częściej, bardziej bolesne itp... ale ogólnie to i powodzenia
|
|
|
#3987 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może przejdzie jeszcze bo często miałam wieczorem skurcze ale regularnych nigdy nie miałam. I tak dziwnie bo wcześniej to tylko twardnienie brzucha a teraz to jeszcze boli troszkę u gory brzucha i kręgosłup boli nisko ale może ze zmęczenia i chciałabym już urodzić i się boję dzisiaj byłam na ktg to tylko 3 skurcze wyszły 2 na 20% i jeden na 40 % więz tyle co nic. i porodówkę obejrzałam bo nie było żadnego porodu
|
|
#3988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo przecież jeśli wszystko będzie ok to normalnie 2 tygodnie jeszcze można przenosić... czyli to by wychodziły okolice 6 marca - tfu, tfu.. a jeśli dobrze liczę to z nierozpakowanych zostały: ja...ty....i ragla,ania_1988,Anulka_86, bybella...i wg. pierwszej strony to jeszcze: Agnusbe, ilianka, Angelika_26, EciaPecia czyli jest nas 10... z całego forum... jeszcze jak nam się ania_1988 do jutra rozpakuje, to nam się grono skurczy całkiem... eh... masakra... one o kupach i jedzeniu a my o szyjkach i o braku rozwarcia... jak tak dalej pójdzie to na odchowalni my będziemy o szwach rozmawiać i pielęgnacji krocza i pępka a one o tym które zaczęło siadać a które chodzić...
|
|
|
#3989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3990 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
... czasem boli bardzo czasem tylko tak "ćmi"... raz bardziej jak skurcze, raz jakbym zaraz miała dostać okres... innym razem jak przy biegunce...a jak mi się brzuch napina to strasznie boli mnie wtedy miednica... nie wspomnę o tym, że ciągle i bez przerwy boli mnie kość łonowa - czasem tak, że nie mogę wstać ani iść... zobaczymy jutro u lekarza.. oby te bóle które mam działały jakoś na szyjkę albo rozwarcie... bo jak nic się nie dzieje to masakra...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

własnie wysyłam męza po te czopki.. bo coraz bardziej mam wrażenie, że ona ma to na tle nerwowym.. cały czas sie gniecie.. macha rączkami i nóżkami.. i jest niespokojna..

rozumiem ze ty prowadzilas 

może istnieją jakieś tajmne sposoby na ogarnięcie siebie, dziecka, domu i w ogole? 

biedulek tak się nacierpiał 

najpierw moi rodzice- tzn mama tylko była i babcia i brat na sekundę wszedł i wyszedł, a potem do babci A. byłam, bo tam teściowa czekała już na mnie