|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
dla Wiki za ząbka!A dopatrzyłaś się w końcu tej kreski wcześniej? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1352 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
witaj sygine to jednym slowem mas zprzechlapane, a po co masz jeszcze do 18 dyżurować?? hmmmm
a i duzo zdrowia dla męża, żeby póxniej mógł pomagać mamusi w nocy
|
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
evee - są rozne dzieci, niektore nawet chodzace do zlobka boja sie obcych i stoją w kącie z dala od dzieci
a inne to cygansie dzieci, ciesza sie na kazda mozliwosc powariowania z rówieśnikiem. oczywiscie, wpływa na to takze wychowanie (np. stronienie od innych dzieci - co moze poskutkowac tylko zbytnia niesmialoscia w przyszłości), ale swoje tez robi charakterkinga znowu ma katarek i dzis dusilo ja w nocy, ewidentnie spływal do gardla i zrobila sie klucha... rano pokaszlala. dalam pulneo, nasivin i panie maja ja na obserwacji. przeslaly mi zdjecie malej w 2 kiteczkach, jak nie zapomne to zgram w omu i wam pokaże wiem ze mala nie kaslze juz i wariuje az miło
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-02-22 o 10:40 |
|
|
|
#1354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1355 |
|
BAN stały
|
O nie,nie uprosicie mnie o pkazanie kudłów przez 2 najbliższe miesiące.
Brido- zrobiłam sobie a'le trjójkat z tego co zostało.A la bo jakbym zrobiła V to miałabym może 2 pasemka włosów. Agaduś-to nasza sąsiadka jest fryzjerką,chłopaki moje chodzą ale zawsze poprawiam bo strzyże jak od garnka na wproist a że T. leń i czasu mu brak to chodzi do niej bo 2 domy dalej. Marinko-to bierzesz ten 80%,jak nie masz hydrolatu to idz na CPN po wode destylowana,kup też na innej aukcji kwas hialuronowy. Rozrób jak masz strzykawkę,tak by z 80% kwasy wyszło 10 %.Ja robie na oko bo z kwasem sie juz znamy. Marzenko ale wypasiony wózio a Haniula słodko w nim spi
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I dzięki za życzenia zdrówka dla mężusia
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
brumek mam nadzieje ze TZ juz zrozumial o co mi kamann. A mam pytanie - wiem ze pewnie juz byl gdzies ten przepis podawany - prosze dajcie przepis na sernik ktory wstawilas
uwielbiam wszelkiego rodzaju serniki z gory dziekuje
|
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny.
Eve z marszu to by mnie chyba baby zjadły (bo moja pediatra ma dziś dyżur popołudniowy). W każdym razie pójde, niech ją zbada. Najpierw polece sama i sie spytam czy przymie i o której,bo przecież najpierw wszyscy z numerkami itd. ![]() Tak to zachwouje się normalnie, śmieje się, gaworzy, tylko śpik wisi i łezki lecą. Dałam jej rano Nurofen i spadła jej temperatura
|
|
|
|
#1359 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za spacerki!Cytat:
|
||||
|
|
|
#1360 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
![]() Cytat:
spoko mi nie jest ciężko wyciągnę ją jeszcze raz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
podpinam się!! najlepszego!!!!! ![]() Cytat:
![]() dziś stawałam 100000000 razy nie pytajcie jaki mam humor
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1362 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej ze korcą nie suszone pomidory A pytam bo teściowa ostatnio właśnie przez sitko zrobiła Emi obiadek i ma moim zdaniem lepszą konsystencję niż przez blender. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie no jest boski ! NATKA JA NA NIEGO TEŻ POLUJĘ chciałam 2011, ale chyba bardziej wolę 2012, choć różnicy wizualnej nie ma. Zobaczymy jak z kasiorą będzie. Cytat:
Z kotem to ją rozumiem, bo moj tatinek ma takiego wariatka który niby atakuje, a tak na prawdę chce się bawić ![]() Za wujka ![]() dla kuzyna ![]() i za chłopaka siostry Nie rozumiem zdrad no nie rozumiem ![]() Cytat:
Jaki zdolniacha ! Cieszę się że Natan tak pięknie w żłobku się zachowuje, a tak się bałaś, widzisz Cytat:
Nie bój się najważniejsze żę dama nie płakała, moja też do każdego dzieciaka lgnie, chce dotknąć nawet polizac ![]() a mojej kuzynki córka to też siedzi w domu z mamą i ciotkami i nienawidzi hałasu, zaraz zaczyna płakać, marudzić itd. każde dziecko jest inne choć wydaję mi się też właśnie, że trzeba dziecko przyzwyczajać do innych sytuacji niż tylko azyl spokojny w domu, bo potem jak Monia pisze będzie się zamykało w sobie... Moja koleżanka nawet jak ma iść do sklepu to woli poczekać cały dzień na męża żeby iśc po pierde żeby tylko z mała nie iść,co dla mnie jest absurdalne - rozumiem kiedy dziecko jest chore,ale zdrowe ? bo boi się o zarazki, no ale się nie wpierniczam niech robi co chce. Ja z moją wszędzie latam jak trzeba ![]() Brumek gratuluję udanego zakupu ![]() Ja poszalałam już z damą, padła raz dwa, bez noszenia ![]() Pewnie lada moment wstanie. Ja muszę się ogarnąć i zrobić obiadek i jedziemy do tatinka. ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Scio jeżeli chodzi o mnie to Ja bym obserwowała. Na katar nasivin jest bardzo dobry, frida i odciąganie. U mnie pulmex baby też pomógł bo damie się lepiej oddychało, jest to maść którą smaruje sie na plecy i na klatce piersiowej działa to jak dla Nas vicol? nie pamiętam nazwy w każdym bądź razie polecam no i maść majerankowa pod nosek choć dla mnie ona jest za słaba na duży katar + oklepywanie żeby katarek nie spływał do płucek i Ja dawałam jeszcze kropelki na noc kiedy słyszałam, że fatalnie jej się oddycha. Jeżeli nie słyszysz że Agatce coś zalega w płuckach to Ja bym poczekała, jeżeli coś słyszysz to pojechałabym do lekarza żeby chociaż ją osłuchał. Eweeve a z jakiej racji ? To ta Twoja nie wiem szwagierka? ma problem, a nie Ty ! To, że twoje dziecko jest radosne, szczęśliwe i nie płacze to znaczy że jest wszystko dobrze, nie ? a nie, że będziesz izolowała Marysię od dziecka bo ono płacze...a pewnie płacze wtedy kiedy Marysia się głośnie zachowa. |
||||||
|
|
|
#1363 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie mamusie
![]() od poniedziałku próbowałam nadrobić zaległości i .......jakoś mi to nie wychodzi ![]() dziś w końcu postanowiłam się odezwać, bo z każdym dniem jakoś trudniej mi to przychodzi i jeszcze trochę i znowu bym w nicość przepadła ![]() dzieć odprowadzony do przedszkola, potem spacer z Haniutkiem zaliczony, odwiedziłyśmy piekarnię (świeży chlebek na śniadanko, mniam) Wczoraj odwiedziła nas moja koleżanka ze studiów, w 7 miesiącu ciąży. Jakoś mi się tak tęskno za brzuszkiem zrobiło.... Jak mi nie minie to poważnie będę musiała się zabrać za przekonywanie tż, że kolejne dziecko to dobry pomysł
|
|
|
|
#1364 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dołączam się do życzeń! Cytat:
2. Nie chcem, ale muszem ![]() No i nie dokończę nadrabiać, bo Mały znowu jęczy |
||
|
|
|
#1366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1368 |
|
Wtajemniczenie
|
Kajool i co patrzyłaś czy masz w domu tą vatikę??
|
|
|
|
#1369 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dlatego ja od poczatku wychodziłam, zostawiałam dziecko choćby na małe zakupy, żeby się oswajał że nie tylko mama, ale z innymi można też zostać... Cytat:
zdaj relację ![]() Cytat:
oj tak pamiętam ja nawet księdza pytałam to powiedział że jakby to miało zaszkodzić ciężarnym/karmiącym i dziecku to post nie obowiązuje, można sobie przyjemności darować ale generalnie jeśc ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- i dla Tymcia, Julki, Blanki i Hani buzioooole!!!!! ![]() ![]() klask i:
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-02-22 o 11:55 |
||||||
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
pytam meza czy moge sobie jeansy kupic http://inventorspot.com/articles/sup...ng_bikin_12675 a on mi na to że jak go puszcze do muzeum dinozaurów http://gadzetomania.pl/2012/02/21/mu...na-gluta-1/top
|
|
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1372 |
|
Rozeznanie
|
jacieeeee, patik87, agadus, editka2022, wodaqua, ellika, piwnooka77, eveewe, Shira_83, mamad1, rysiki, aania
wodaqua za spokojny powrót do pracy. Też byłam trochę rozczarowana zakończeniem Dziewczyny z tatuażem, ale z drugiej strony takie zakończenie bardziej się pamięta i jeszcze jeden wniosek mi się nasunął: faceci to nie potrafią wybrać fajniejszej babkiMarina, patik za pisanie pracy. Ja pisałam magisterkę po urodzeniu Majki i wiem, że ciężko wszystko ogarnąć jak już jest dziecko w domu. Jeszcze trochę i będziecie miały to z głowy Naataaszkaa Hanuś boska ellika ![]() sygine dla Natana - tyle nowych umiejętności, dla mamy - bardzo przydatna umiejętność i pomysł z nadrabianiem wizażu bardzo trafny, a co do chorych facetów to się zgadzam w 100%zrobiło się cieplej i chyba w końcu wypadałoby się przesiąść do spacerówki, bo ostatnio to Hanię już bardziej "upycham" w gondolce w sumie nie sądziłam, że tak długo będziemy się wozić w głębokim wózku. Ktoś jeszcze używa gondolki?
|
|
|
|
#1373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1374 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Naataaszkaa - zgadzam się z Twoją wypowiedzią w 100 %!
Ja jestem po dwuletnim studium kosmetycznym i jestem technikiem usług kosmetycznych - niestety nie było mi dane pracować w zawodzie, bo egzamin zawodowy zdawałam w 13 tygodniu ciąży Miałam tylko praktyki w gabinecie kosmetycznym i mniej więcej wiem jak to wszystko wygląda ![]() Dla mnie kosmetyczka - to zaraz po lekarzu - jeden z najodpowiedzialniejszych zawodów - tylko nie wiem dlaczego większości kojarzy się z makijażem i robieniem tipsów Lepiej, dzięki, że pytasz Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale coś czuję, że nie odpuszczę ![]() Cytat:
U mnie to samo... Mama po operacji, mąż przyjmuje jeszcze leki na korzonki, brat zerwał z narzeczoną po 5 latach - w tym roku miał być ślub itp. Eh... Witajcie
|
|
#1375 |
|
Rozeznanie
|
ale ze mnie gapa
Julcia, Blanka, Tymcio wszystkiego najlepszego |
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy drugiego ząbka
![]() A górne jedynki się czają bo widać je przez dziąsło
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1378 |
|
Zadomowienie
|
cześć
za kolejne skończone miesiące naszych maluszków tak na chwilkę wpadam, bo ciągle w biegu jestem po kciuki przychodzę, dzisiaj mamy szczepienie
|
#1379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bożeee.... Cytat:
![]() A jeansy to nie na mój zadek ![]() Moje dziecko ustawia się do raczkowania, ale tylko się buja. Obserwuje czy ktoś na nią patrzy i jak jej powiem Emi zrób "huśu huśu" to Emi ustawia się do raczkowania i buja pupcią ![]() ale do przodu nie ma zamiaru iść ![]() Dobra jdę do tatinka |
||
|
|
|
#1380 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:38.

)
dla Wiki za ząbka!

Dziecko mi włączyło niezły alarm po szczepieniu...na szczęście był chwilowy. Moja powabna panna Hanna waży jedynie 8,8 kg 
a inne to cygansie dzieci, ciesza sie na kazda mozliwosc powariowania z rówieśnikiem. oczywiscie, wpływa na to takze wychowanie (np. stronienie od innych dzieci - co moze poskutkowac tylko zbytnia niesmialoscia w przyszłości), ale swoje tez robi charakter
uwielbiam wszelkiego rodzaju serniki

.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

w ciągu nocy potrafiło o całe 2 stopnie spaść....