Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-22, 09:31   #2281
pola_m
Wtajemniczenie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Dzień dobry

Ja też dzisiaj idę do lekarza. Pewnie mi zrobi usg, bo to w sumie czas na to trzecie zalecane.

A wczoraj po ruskim zaszalałam w empiku - jest jakaś wyprzedaż u nas takich mocno przeglądanych książek - i są od 5zł. I między innymi dla Małego kupiłam dwie części Tobiego (jestem jednak zakręcona, kupuję książki dziecku, a nie mam jeszcze wózka, ciuszków i całej reszty... )
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 09:35   #2282
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja też dzisiaj idę do lekarza. Pewnie mi zrobi usg, bo to w sumie czas na to trzecie zalecane.

A wczoraj po ruskim zaszalałam w empiku - jest jakaś wyprzedaż u nas takich mocno przeglądanych książek - i są od 5zł. I między innymi dla Małego kupiłam dwie części Tobiego (jestem jednak zakręcona, kupuję książki dziecku, a nie mam jeszcze wózka, ciuszków i całej reszty... )
Korzystaj, jak jest okazja . Ja mam w domu rodziców masę bajek, więc póki co nie kupuję nowych. A tak BTW, masz piękne zdjęcia na blogu .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 09:36   #2283
_agata
Zakorzenienie

Zabijcie mnie, ale nie wiem co się stalo. Wiadomości wcięło bezpowrotnie, konto jest puste. Nie tylko nasze, ale i moje prywatne, do którego miałam podpięty nasz adres.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 09:37   #2284
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Zabijcie mnie, ale nie wiem co się stalo. Wiadomości wcięło bezpowrotnie, konto jest puste. Nie tylko nasze, ale i moje prywatne, do którego miałam podpięty nasz adres.
Może któraś używa programu typu Outlook?
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 09:54   #2285
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Może któraś używa programu typu Outlook?
Pozostaje mieć nadzieję, chociaż pewnie nie.
Mnie wcięło pocztę z jakichś 5 lat.

Szukam i szukam, i nie widzę nigdzie opcji usuwania całej poczty, a nic nie zaznaczałam do usunięcia. Może coś w związku z ta nową polityką prywatności... nie wiem.

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Napisałam do gmaila, zobaczymy co się uda zrobić.
Bardzo Was przepraszam. I jeśli możecie i chcecie, to dodajcie swoje zdjęcia na nowo.

o

Edytowane przez _agata
Czas edycji: 2012-02-22 o 09:41
Stary 2012-02-22, 10:00   #2286
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Niestety mój rozmiar (36) chyba jeden z popularniejszych. W dodatku jakąś dziwną mam tą stopę, że zawsze patrzę na długość wkładki, a to czasem 37. No ale butki cuuuudowne

Wybaczcie za off topic
Ja noszę 39 w porywach do 40.Mój Filip ma 4 latka a nosi 29 mam nadzieję że jego noga trochę przystopuję.U mnie w rodzinie wszyscy maja duże stopy natomiast M ma 42-więc chociaż stopy synek ma po mnie
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Hej!
Odmeldowuję się z domu, wróciłam
Jutro pewnie coś więcej popiszę, choć jestem jakieś 20 str do tyłu mimo że czasem z doskoku coś doczytywałam
Witamy z powrotem
Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
to tak jak kiedyś byłam u gina czekałam w kolejce i przyszła babcia i mówi że 20 lat nie była
Moja mama była u gina po 15 latach i to ja sama musiałam ją zaciągnąć do niego
Cytat:
Jeśli chodzi o adres to ja go gdzies mam mogę ci przesłać na pw.

Gdzieś był poruszony temat profilaktyki.Ja uważam że jest to głównie wina lekarzy.Koleżanka moja ma babcie i mame po raku piersi poszła do rodzinnego po skierowanie na badania np morfologie i usg piersi i co?On jej powiedział,że nie widzi potrzeby,że w takim wieku rak nie dotyczy.Ha chyba jest nie normalny.Powiększone węzły u niej też nic nie znaczyły-dziewczyna wszystko zrobiła na własną ręke,prywatnie.Nawet biobsję węzłów bo były podejrzane.Naszczęście wszystko wyszło dobrze.
Na każde badanie czeka się sporo czasu na Tomografię komputerową średnio 3-4 m-ce,na każdy wynik badania pobieranego wycinka ok 4 tyg a w tym czasie choroba się rozwija i jak przychodzi co do czego to jest już za pózno No chyba że robisz to prywatnie ale nie każdego stać np TK twarzoczaszki to koszt ok 500zł.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:03   #2287
Tacca
Zakorzenienie

Ja się czasem zastanawiam, czy lekarze specjalnie nie wysyłają na odpowiednie badania, żeby trzeba było chodzić prywatnie... Albo te babcie i dziadkowie, którzy robią sztuczne kolejki do lekarzy...
Stary 2012-02-22, 10:11   #2288
Dasti80
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja dzisiaj zrobię zdjęcia i wrzucę

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
nie tylko w naszym - tu jest stanowczo gorzej z badaniami, gdyby nie SzmaragdowyKotek nie wiedziałabym że norma dla tarczycy jest tak niska i że powinnam coś z tym zrobić - bo tu twierdzą że tarczyca która szfankuje w ciąży to problem ciążowy i minie, więc zostawiają w spokoju, tak samo jak nie ma badań ginekologicznych w ciąży czy usg - są dwa na całą ciążę, nie ma połówkowego, ani przezierności - ja tylko dzięki temu forum dowiedziałam się o tym i zrobiłam.... zatem jeśli chodzi o naszą opiekę zdrowotną podczas ciąży to w Polsce jest 1000 jak nie więcej razy lepsza niż tutaj - bo tutaj wychodzą z założenia że ciąża to sprawa natury i natura się tym zajmie a oni tylko poród przyjmą
No tak przy takim podejściu to w Polsce jest bajkowo. Tutaj też spotkałam się z tym że u kobiety w wieku rozrodczym tsh w górnej granicy i lekarz mówi że jest wszystko w porządku, że może zachodzić w ciążę

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:18   #2289
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Witaj kism

Wczoraj nie mogłam zasnąć, bo Hania była coś spokojna i się zastanawiałam o co chodzi. Czekałam, czekałam...czekałam i się doczekałam Dała dziechcinka znaka mamusi i mogłam spokojnie zasnąć

Dzisiaj wybieram się na urodziny do mojego chrześniaka. Wedle życzenia, na prezent dostanie cymbałki i flet Fajnie to brzmi, co?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32463889]No ja nie wiem, ja tam nie śpię lepiej.

Wiem, że to takie fajne śmieszne, ale ja przed ciążą nie miałam czasu przekopywać internetu ani książek w poszukiwaniu informacji, jakie jeszcze badanie powinnam zrobić. Medycyny ani nawet biologii również nie kończyłam, dlatego zdałam się na lekarza.
Jestem również jak Twoja koleżanka Dasti słaba z anatomii i nie miałam pojęcia, o co chodzi z tarczycą - aż trafiłam na to forum.
Choć właściwie wydawało mi się, że jak coś się dzieje niedobrego w organizmie (niekoniecznie z tarczycą), to w morfologii owszem, wychodzi.[/QUOTE]

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32464066]Tak, ale to też jest po części wina lekarzy, nie tylko pacjentek. Gdyby naświetlali pewne problemy, to pacjentki byłyby bardziej świadome. I nie tylko te, o których się mówi głośno w kampaniach.

Teraz widzę, że powtórzyłam to, co napisałaś, ale w tym czasie dwa razy wyłączył mi się komputer z przegrzania.... No to w tym względzie się zgadzamy.
A przynajmniej ja tak mam z doświadczenia.[/QUOTE]

Przepraszam Cię Perse, ale nie trzeba zagłębiać się w tematykę medyczną, żeby wiedzieć o profilaktyce np. cytologii. Trąbią o tym wszędzie!!! Na poczekalniach pełno ulotek, plakatów (nawet u ogólnego lek.), w przerwach filmu o tym mówią, no jestem w szoku.

Jeśli chodzi o lekarzy, to tak, powinni bardziej może uświadamiać swoje pacjentki i zlecać badania, ale kto później będzie cierpiał? Co da obwinianie lekarza, że to jego wina? Są lekarze i LEKARZE- wiadomo, a my zdrowie mamy tylko jedno.

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
W naszym kraju niby tak mówią że za mało dzieci się rodzi itp. a profilaktyki nie ma żadnej dla kobiety starającej się, większość lekarzy nie zaleca żadnych badań przed staraniami, więc to jest wina lekarzy

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

Ja jestem chipochondryczką więc od zawsze dużo się badałam i interesowałam zdrowiem i chorobami, nie tylko pod kątem ciąży. Jestem wpatrzona w swój organizm i jak tylko coś mi się nie podoba to się badam. Wiem że nie każdy tak ma
Ja nie jestem hipochondryczką, ale podstawowe badania robić po prostu należy

Cytat:
to tak jak kiedyś byłam u gina czekałam w kolejce i przyszła babcia i mówi że 20 lat nie była
To niestety jest częste, ale myślałam, że nie zdarza się już u naszego pokolenia

Cytat:
O rany, dziewczyny! Prawie padłam.
Myślałam (poważnie), że takie rzeczy to gdzieś na głębokim zaścianku. A tu okazuje się, że nie. Że w dobie Internetu i pełnego dostępu do informacji, gdzie ciągle trąbi się o tym jak ważne są badania, jak ważna jest profilaktyka, młode kobiety nie są świadome swojego zdrowia.
Żeby nie było, nie potępiam nikogo, bo zdrowie każdego to jego sprawa, ale po prostu w głowie mi się to nie mieści.
Dokładnie

Cytat:
Nie przejmuj się. Jeśli nawet nie będzie się dało odzyskać naszych zdjęć, to nic się nie stało. Wrzucimy od nowa Złośliwość rzeczy martwych. Zdarza się

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-02-22 o 10:22
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:21   #2290
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
to super

ja po wizycie u gina
Karolina waży już 2045g
mam ograniczyć słodycze, owoce z cukrem i węglowodany
Super Duża już jest

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32460469]Dziewczyny uwierzcie lub nie, ale ja nigdy nie miałam żadnego badania hormonów... Nie powiem, teraz trochę się boję, ale żaden lekarz nigdy nic mi nie zlecał...[/QUOTE]

Cytat:
Wierzę, ja też nie. Nawet cytologii jeszcze nie miałam... Ale ja zawsze wolałam trzymać się z daleka od wszelkiej maści lekarzy (pierwsza wizyta u gina to była ta ciążowa kilka miesięcy temu). Nic mnie więc nie zdziwi
Ja tez nie miałam żadnych hormonów badanych... Nie wiem czy to źle czy dobrze??
Cytologi tez na początku nie miałam bo ostatnia miałam robiona w lipcu a u lekarza z ciążą byłam we wrześniu więc ważna jeszcze była.

Ja dziś po badaniach miała tylko morfologie i mocz do zrobienia, zaś pielęgniarki bawiły się w poszukiwanie żyły u mnie.. Jak znalazły pobrały to później tak sikło że jeden wacik nie pomógł i inne też przeciekały... Płytki poplamione z krwi... I wielki siniak w zgięciu..... :/

_Agata jak się wyjaśni co i jak z pocztą to prosiłabym o hasło Dziękuje
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:25   #2291
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zapytam gina o ten brzuch i o moje tętno. A co do włosów to mój jest przeciwny farbowaniu.

Kurczę pierwszy raz u gina w ciąży. Podziwiam Cię za odwagę. Ja bym się bala, że coś tam się dzieje a poza tym brałam antybaby więc musiałam chodzić w miarę regularnie. Moja kleżanka pierwszy raz była w wieku 25 i prawie pozbyła się jajnika bo miała torbie owiniętą wokół jajnika na 10 cm.

Dobra spadam szykować się do gina. Do przeczytania po południu.
Trzymam kciuki za udaną wizytę a podziwiać nie ma co, bo jak już większość dziewczyn zdążyła zauważyć to głupota i "ciemnota", a nie odwaga Ja nigdy nie brałam anty, a Synek pojawił się zanim zaczęliśmy się starać, więc siłą rzeczy nie zdążyłam się fizycznie przygotować do ciąży (badania, itd.), a mimo to wszystko jest w jak najlepszym porządku i poza bakteriami w moczu, które raz się pojawiły, resztę wyników mam książkowe. Teraz już jestem odpowiedzialna nie tylko za siebie, dlatego inaczej do tego podchodzę. Wcześniej wychodziłam z założenia, że wole nie wiedzieć na co i kiedy umrę (siostra w wieku 32 lat przeszła mastektomię) stąd też moje unikanie wszelkiej maści lekarzy.
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Ja noszę 39 w porywach do 40.Mój Filip ma 4 latka a nosi 29 mam nadzieję że jego noga trochę przystopuję.U mnie w rodzinie wszyscy maja duże stopy natomiast M ma 42-więc chociaż stopy synek ma po mnie

Witamy z powrotem
(...)
Mój K ma rozmiar 47! Dlatego wole żeby Mały miał stopy po mnie, bo nie nadążymy z butami

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:25   #2292
anulka4771
Wtajemniczenie

Te babcie co chodzą co tydzień do lekarza to przesada,zajmują kolejkę naprawde potrzebującym.

Mam dzisiaj ekstra plan-posprzątać dobrze mieszkanie,tylko nie wiem jak to w praktyce

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-02-22, 10:26   #2293
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:

Witamy z powrotem

Moja mama była u gina po 15 latach i to ja sama musiałam ją zaciągnąć do niego

Gdzieś był poruszony temat profilaktyki.Ja uważam że jest to głównie wina lekarzy.Koleżanka moja ma babcie i mame po raku piersi poszła do rodzinnego po skierowanie na badania np morfologie i usg piersi i co?On jej powiedział,że nie widzi potrzeby,że w takim wieku rak nie dotyczy.Ha chyba jest nie normalny.Powiększone węzły u niej też nic nie znaczyły-dziewczyna wszystko zrobiła na własną ręke,prywatnie.Nawet biobsję węzłów bo były podejrzane.Naszczęście wszystko wyszło dobrze.
Na każde badanie czeka się sporo czasu na Tomografię komputerową średnio 3-4 m-ce,na każdy wynik badania pobieranego wycinka ok 4 tyg a w tym czasie choroba się rozwija i jak przychodzi co do czego to jest już za pózno No chyba że robisz to prywatnie ale nie każdego stać np TK twarzoczaszki to koszt ok 500zł.
W sumie to tak jest, ja też większość badań robię prywatnie np. usg piersi czy usuwanie znamion. Ostatnio za usunięcie pieprzyka z badaniem histopatologicznym zapłaciłam 500zł, wydawał mi się on podejrzany i nie chciałam czekać na NFZ.

Stary 2012-02-22, 10:29   #2294
Tacca
Zakorzenienie

Mój ma rozmiar 44-45... Jego brataniec w wieku 12 lat miał już 42... Nie wiem ile ma teraz, ale rosłe z niego chłopię...
Stary 2012-02-22, 10:31   #2295
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

Mój K ma rozmiar 47! Dlatego wole żeby Mały miał stopy po mnie, bo nie nadążymy z butami
Ja mam tylko z zeszłego roku dwie siaty butów po Filipie.Buty kupuję średnio co 3 m-ce i on nie niszczy butów,wiadomo na podwórko jakieś trampki,lub na plac zabaw gdzie spędzamy każdą wolną chwilę oczywiście nie teraz,"na wyjście półbuty"

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

I siatka kaloszy,Filip uwielbia latać po kałużach

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-02-22, 10:33   #2296
Dasti80
Zakorzenienie

Mój mały jakiś spokojny dzisiaj, czekam na kopniaka

Stary 2012-02-22, 10:34   #2297
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
W sumie to tak jest, ja też większość badań robię prywatnie np. usg piersi czy usuwanie znamion. Ostatnio za usunięcie pieprzyka z badaniem histopatologicznym zapłaciłam 500zł, wydawał mi się on podejrzany i nie chciałam czekać na NFZ.
Wiesz nie każdy ma na badania kasę,mnie czasami zostaję po opłaceniu rachunków 300-400zł na życie.Teraz będzie lepiej bo M zmienił pracę na lepszą.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-02-22, 10:43   #2298
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Ja się czasem zastanawiam, czy lekarze specjalnie nie wysyłają na odpowiednie badania, żeby trzeba było chodzić prywatnie... Albo te babcie i dziadkowie, którzy robią sztuczne kolejki do lekarzy...
Cytat:
Te babcie co chodzą co tydzień do lekarza to przesada,zajmują kolejkę naprawde potrzebującym.

Mam dzisiaj ekstra plan-posprzątać dobrze mieszkanie,tylko nie wiem jak to w praktyce

bo oni pogadać idą w kolejce i z lekarzem
u moich rodziców jednej poradni wzięli się za nich i dwa dni jest lekarz po południu i przyjmuje tylko pracujących

Cytat:
szkoda
możesz mi wysłać nowe hasło

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Mój ma rozmiar 44-45... Jego brataniec w wieku 12 lat miał już 42... Nie wiem ile ma teraz, ale rosłe z niego chłopię...
to mój szwagier ma 195cm wzrostu mając 17 lat a mój TŻ 188cm mając 27lat

Cytat:
Wiesz nie każdy ma na badania kasę,mnie czasami zostaję po opłaceniu rachunków 300-400zł na życie.Teraz będzie lepiej bo M zmienił pracę na lepszą.
no właśnie to jest przykre że za wszystko trzeba płacić by porządnie przebadali

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:48   #2299
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem i wtedy nie pozostaje nic innego jak czekać w kolejce na badanie, u mnie po urodzeniu dziecka też się pewnie skończą prywatne wizyty bo nie wiadomo jak to z kasą będzie. Mój tż jak słyszy że wynalazłam nowego pieprzyka który według mnie powinien być usunięty to już ma dość, a chciałabym jeszcze 2 usunąć ale już na NFZ poczekam

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-02-22 o 10:50
Stary 2012-02-22, 10:49   #2300
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dlatego ja jestem za zlikwidowaniem państwowej służby zdrowia i przejście na wyłącznie prywatną
Stary 2012-02-22, 10:49   #2301
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Nie przejmuj się. Jeśli nawet nie będzie się dało odzyskać naszych zdjęć, to nic się nie stało. Wrzucimy od nowa Złośliwość rzeczy martwych. Zdarza się
Dzisiaj zdecydowanie nie jest mój dzień. Właśnie stłukłam ulubioną filiżankę.

Cytat:

Adres mam, ale dzziękuję

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
_Agata jak się wyjaśni co i jak z pocztą to prosiłabym o hasło Dziękuje
Już Ci wysyłam.

o
Stary 2012-02-22, 10:51   #2302
onething
Zadomowienie

Mój mężuś ma 190 cm (ja 160 cm w kapeluszu ) i rozm. 45, więc nie jest źle. Uwielbiam jego szerokie ramiona, jak Calineczka się czuję, gdy mnie przytula. A że mały w brzuchu wzrost po tacie chyba odziedziczył to będę miała dwóch bodygardów

Dziewczyny, które chodzą do dentysty
: chodzicie tylko na kontrole czy coś naprawiacie? Bo mi się zaczyna próchnica w jednym zębie i nie wiem czy mogę iść do dentysty teraz (ze względu na znieczulenie) czy lepiej poczekać i pójść po rozwiązaniu?
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:52   #2303
8ewus8
Zadomowienie

agata, bywa i tak, więc nie przejmuj się.
Ja wczoraj miałam taki dzień. Najpierw zorientowałam się, że wybielaczem zniszczyłam nową piżamę
Potem ta huśtawka...
A dzisiaj od rana nie możemy znaleźc decyzji o warunkach zabudowy. Już wszystko przeszukałam i nigdzie nie ma :/

onething ja myślę, że spokojnie możesz iść, teraz są znieczulenia dla kobiet w ciąży, więc tylko dopytaj czy dentysta takowe posiada.
Ja co prawda jak planowałam ciążę to wyleczyłam wszystkie wcześniej, ale gdyby mi coś było teraz to bym poszła. Później ciężej Ci będzie wyrwać się z domu

Edytowane przez 8ewus8
Czas edycji: 2012-02-22 o 10:55
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:53   #2304
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dlatego ja jestem za zlikwidowaniem państwowej służby zdrowia i przejście na wyłącznie prywatną
Tak wtedy byłoby sprawiedliwie, bo ci co chodzą prywatnie też płacą składki.

Stary 2012-02-22, 10:54   #2305
Gaabbi
Wtajemniczenie

Idź wyleczyć zęba Znieczulenie chyba też można dostać, ale jak masz dopiero zaczynającą się próchnicę, to nie lepiej spróbować bez znieczulenia?
Stary 2012-02-22, 10:54   #2306
diablica071086
Zadomowienie

Witam co do wózka Ballerina widziałam na żywo w sklepie fajnie wyglądam ładnie się prowadził, i chyba miał dużą gondolkę, dobre zawieszenie umożliwiało bujanie, był u mnie jako zastępstwo jedo bo odrobinkę chyba był tańszy ale kupilismy używkę jedo

co do adaptera do pasów powiem wam ze bajka jak się robi więcej KM nic nie uciska i pas jest na udach a nie brzuszku nie powiem jak jade do pracy te 10 km i mam kurtkę to mi się nie chce bawic z tym ale na dłuższe wyjazdy juz jest neizastąpiony, może jak będę miec większy brzuch zacznę uzywac codziennie

co dentysty mi ostatnio pani powiedziął ze na fundusz nawet kanałowki robią i do 6 tyg po porodzie, więc idź i nie czekaj, ja tak mówię ale jakoś nie mam weny na naprawę swojej 8

Edytowane przez diablica071086
Czas edycji: 2012-02-22 o 10:57
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:59   #2307
8ewus8
Zadomowienie

Co do wzrostu to ja myślę, ze nasze dziecko będzie wysokie. Ja mam 174 cm wzrostu a mój mąż 176-177. Stopę ja mam dość dużą jak na kobietę, bo 40, czasem nawet 41 a mąż ma 43. Coraz wyższe te młode pokolenia. Jak byłam kiedyś u lekarza i akurat jakaś grupa dziewczyn z gimnazjum przyszła na badania, bilans gimnazjalisty czy jakoś tak, to szczerze na 10 dziewczyn może 2 miały mniej niż 170cm.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 11:03   #2308
Dasti80
Zakorzenienie

Muszę się zacząć szykować, dzisiaj mam dzień po za domem

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Co do wzrostu to ja myślę, ze nasze dziecko będzie wysokie. Ja mam 174 cm wzrostu a mój mąż 176-177. Stopę ja mam dość dużą jak na kobietę, bo 40, czasem nawet 41 a mąż ma 43. Coraz wyższe te młode pokolenia. Jak byłam kiedyś u lekarza i akurat jakaś grupa dziewczyn z gimnazjum przyszła na badania, bilans gimnazjalisty czy jakoś tak, to szczerze na 10 dziewczyn może 2 miały mniej niż 170cm.
To na pewno Was przerośnie
Ja się modlę żeby mój syn odziedziczył wzrost po mężu 181cm bo ja mam 155cm a but 36

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-02-22 o 11:06
Stary 2012-02-22, 11:05   #2309
GaTTa
Raczkowanie

Ja wzrostu 165cm but 38-39, a mój Tż 175cm, but 42, więc w miarę
jedynie o czym marze, że nasza mała będzie miała włosy po tacie bo ma gęste i duuużo a ja mam cienkie i liche....
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 11:08   #2310
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem i wtedy nie pozostaje nic innego jak czekać w kolejce na badanie, u mnie po urodzeniu dziecka też się pewnie skończą prywatne wizyty bo nie wiadomo jak to z kasą będzie. Mój tż jak słyszy że wynalazłam nowego pieprzyka który według mnie powinien być usunięty to już ma dość, a chciałabym jeszcze 2 usunąć ale już na NFZ poczekam
Bo wtedy będziesz chodzić z dzieckiem na prywatne wizyty.niestety ale taka jest prawda
Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Mój mężuś ma 190 cm (ja 160 cm w kapeluszu ) i rozm. 45, więc nie jest źle. Uwielbiam jego szerokie ramiona, jak Calineczka się czuję, gdy mnie przytula. A że mały w brzuchu wzrost po tacie chyba odziedziczył to będę miała dwóch bodygardów

Dziewczyny, które chodzą do dentysty
: chodzicie tylko na kontrole czy coś naprawiacie? Bo mi się zaczyna próchnica w jednym zębie i nie wiem czy mogę iść do dentysty teraz (ze względu na znieczulenie) czy lepiej poczekać i pójść po rozwiązaniu?
Myślę że dałabyś rade bez znieczulenia a po rozwiązaniu może nie być co leczyć.

Mój Marcin miał niecałe 25 lat jak wykryto u niego raka.Chodził z nim 7 m-cy zanim postawiono trafną diagnozę.7 m-cy od chwili kiedy poszedł do lekarza a ile a nim chodził tak naprawde nikt nie wie.Chemie dostał na szybko(uniwersalną bo wtedy jeszcze nie wiadomo było gdzie ma tego raka) ale lekarze nie chcieli czekać bo węzły go zaduszały,to było ostatnie stadium choroby.
Więc ja jestem za upieraniem się przy swoim,zmianie lekarza jak trzeba ba nawet za wydzieraniem się na nich.Do cholery po co człowiek płaci składki jak nie może dostać skierowania na badanie krwi.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości