|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Dzień dobry
![]() Ja też dzisiaj idę do lekarza. Pewnie mi zrobi usg, bo to w sumie czas na to trzecie zalecane. A wczoraj po ruskim zaszalałam w empiku - jest jakaś wyprzedaż u nas takich mocno przeglądanych książek - i są od 5zł. I między innymi dla Małego kupiłam dwie części Tobiego (jestem jednak zakręcona, kupuję książki dziecku, a nie mam jeszcze wózka, ciuszków i całej reszty... )
|
|
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
. Ja mam w domu rodziców masę bajek, więc póki co nie kupuję nowych. A tak BTW, masz piękne zdjęcia na blogu .
|
|
|
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
Zabijcie mnie, ale nie wiem co się stalo. Wiadomości wcięło bezpowrotnie, konto jest puste. Nie tylko nasze, ale i moje prywatne, do którego miałam podpięty nasz adres.
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
Pozostaje mieć nadzieję, chociaż pewnie nie.
Mnie wcięło pocztę z jakichś 5 lat. Szukam i szukam, i nie widzę nigdzie opcji usuwania całej poczty, a nic nie zaznaczałam do usunięcia. Może coś w związku z ta nową polityką prywatności... nie wiem. ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Napisałam do gmaila, zobaczymy co się uda zrobić. Bardzo Was przepraszam. I jeśli możecie i chcecie, to dodajcie swoje zdjęcia na nowo.
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2012-02-22 o 09:41 |
|
|
|
#2286 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gdzieś był poruszony temat profilaktyki.Ja uważam że jest to głównie wina lekarzy.Koleżanka moja ma babcie i mame po raku piersi poszła do rodzinnego po skierowanie na badania np morfologie i usg piersi i co?On jej powiedział,że nie widzi potrzeby,że w takim wieku rak nie dotyczy.Ha chyba jest nie normalny.Powiększone węzły u niej też nic nie znaczyły-dziewczyna wszystko zrobiła na własną ręke,prywatnie.Nawet biobsję węzłów bo były podejrzane.Naszczęście wszystko wyszło dobrze. Na każde badanie czeka się sporo czasu na Tomografię komputerową średnio 3-4 m-ce,na każdy wynik badania pobieranego wycinka ok 4 tyg a w tym czasie choroba się rozwija i jak przychodzi co do czego to jest już za pózno |
||||
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się czasem zastanawiam, czy lekarze specjalnie nie wysyłają na odpowiednie badania, żeby trzeba było chodzić prywatnie... Albo te babcie i dziadkowie, którzy robią sztuczne kolejki do lekarzy...
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja dzisiaj zrobię zdjęcia i wrzucę ![]() Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#2289 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Witaj kism Wczoraj nie mogłam zasnąć, bo Hania była coś spokojna i się zastanawiałam o co chodzi. Czekałam, czekałam...czekałam i się doczekałam Dzisiaj wybieram się na urodziny do mojego chrześniaka. Wedle życzenia, na prezent dostanie cymbałki i flet [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32463889]No ja nie wiem, ja tam nie śpię lepiej. Wiem, że to takie fajne śmieszne, ale ja przed ciążą nie miałam czasu przekopywać internetu ani książek w poszukiwaniu informacji, jakie jeszcze badanie powinnam zrobić. Medycyny ani nawet biologii również nie kończyłam, dlatego zdałam się na lekarza. Jestem również jak Twoja koleżanka Dasti słaba z anatomii i nie miałam pojęcia, o co chodzi z tarczycą - aż trafiłam na to forum. Choć właściwie wydawało mi się, że jak coś się dzieje niedobrego w organizmie (niekoniecznie z tarczycą), to w morfologii owszem, wychodzi.[/QUOTE] [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32464066]Tak, ale to też jest po części wina lekarzy, nie tylko pacjentek. Gdyby naświetlali pewne problemy, to pacjentki byłyby bardziej świadome. I nie tylko te, o których się mówi głośno w kampaniach. Teraz widzę, że powtórzyłam to, co napisałaś, ale w tym czasie dwa razy wyłączył mi się komputer z przegrzania.... No to w tym względzie się zgadzamy. A przynajmniej ja tak mam z doświadczenia.[/QUOTE] Przepraszam Cię Perse, ale nie trzeba zagłębiać się w tematykę medyczną, żeby wiedzieć o profilaktyce np. cytologii. Trąbią o tym wszędzie!!! Na poczekalniach pełno ulotek, plakatów (nawet u ogólnego lek.), w przerwach filmu o tym mówią, no jestem w szoku. Jeśli chodzi o lekarzy, to tak, powinni bardziej może uświadamiać swoje pacjentki i zlecać badania, ale kto później będzie cierpiał? Co da obwinianie lekarza, że to jego wina? Są lekarze i LEKARZE- wiadomo, a my zdrowie mamy tylko jedno. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Złośliwość rzeczy martwych. Zdarza się Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-02-22 o 10:22 |
||||
|
|
|
#2290 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Duża już jest ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32460469]Dziewczyny uwierzcie lub nie, ale ja nigdy nie miałam żadnego badania hormonów... Nie powiem, teraz trochę się boję, ale żaden lekarz nigdy nic mi nie zlecał...[/QUOTE] Cytat:
Cytologi tez na początku nie miałam bo ostatnia miałam robiona w lipcu a u lekarza z ciążą byłam we wrześniu więc ważna jeszcze była. Ja dziś po badaniach miała tylko morfologie i mocz do zrobienia, zaś pielęgniarki bawiły się w poszukiwanie żyły u mnie.. Jak znalazły pobrały to później tak sikło że jeden wacik nie pomógł i inne też przeciekały... Płytki poplamione z krwi... I wielki siniak w zgięciu..... :/ _Agata jak się wyjaśni co i jak z pocztą to prosiłabym o hasło Dziękuje ![]()
|
||
|
|
|
#2291 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a podziwiać nie ma co, bo jak już większość dziewczyn zdążyła zauważyć to głupota i "ciemnota", a nie odwaga Ja nigdy nie brałam anty, a Synek pojawił się zanim zaczęliśmy się starać, więc siłą rzeczy nie zdążyłam się fizycznie przygotować do ciąży (badania, itd.), a mimo to wszystko jest w jak najlepszym porządku i poza bakteriami w moczu, które raz się pojawiły, resztę wyników mam książkowe. Teraz już jestem odpowiedzialna nie tylko za siebie, dlatego inaczej do tego podchodzę. Wcześniej wychodziłam z założenia, że wole nie wiedzieć na co i kiedy umrę (siostra w wieku 32 lat przeszła mastektomię) stąd też moje unikanie wszelkiej maści lekarzy.Cytat:
|
|
#2292 |
|
Wtajemniczenie
|
Te babcie co chodzą co tydzień do lekarza to przesada,zajmują kolejkę naprawde potrzebującym.
Mam dzisiaj ekstra plan-posprzątać dobrze mieszkanie,tylko nie wiem jak to w praktyce
|
|
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Mój ma rozmiar 44-45... Jego brataniec w wieku 12 lat miał już 42... Nie wiem ile ma teraz, ale rosłe z niego chłopię...
|
|
|
|
#2295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- I siatka kaloszy,Filip uwielbia latać po kałużach |
|
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mały jakiś spokojny dzisiaj, czekam na kopniaka
|
|
|
#2297 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz nie każdy ma na badania kasę,mnie czasami zostaję po opłaceniu rachunków 300-400zł na życie.Teraz będzie lepiej bo M zmienił pracę na lepszą.
|
|
|
|
#2298 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo oni pogadać idą w kolejce i z lekarzem u moich rodziców jednej poradni wzięli się za nich i dwa dni jest lekarz po południu i przyjmuje tylko pracujących Cytat:
![]() możesz mi wysłać nowe hasło Cytat:
![]() no właśnie to jest przykre że za wszystko trzeba płacić by porządnie przebadali
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-22 o 10:50 |
|
|
|
|
#2300 |
|
Wtajemniczenie
|
Dlatego ja jestem za zlikwidowaniem państwowej służby zdrowia i przejście na wyłącznie prywatną
|
|
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Adres mam, ale dzziękuję ![]() Już Ci wysyłam.
|
|
|
#2302 |
|
Zadomowienie
|
Mój mężuś ma 190 cm (ja 160 cm w kapeluszu
) i rozm. 45, więc nie jest źle. Uwielbiam jego szerokie ramiona, jak Calineczka się czuję, gdy mnie przytula. A że mały w brzuchu wzrost po tacie chyba odziedziczył to będę miała dwóch bodygardów ![]() Dziewczyny, które chodzą do dentysty: chodzicie tylko na kontrole czy coś naprawiacie? Bo mi się zaczyna próchnica w jednym zębie i nie wiem czy mogę iść do dentysty teraz (ze względu na znieczulenie) czy lepiej poczekać i pójść po rozwiązaniu? |
|
|
|
#2303 |
|
Zadomowienie
|
agata, bywa i tak, więc nie przejmuj się.
Ja wczoraj miałam taki dzień. Najpierw zorientowałam się, że wybielaczem zniszczyłam nową piżamę ![]() Potem ta huśtawka... A dzisiaj od rana nie możemy znaleźc decyzji o warunkach zabudowy. Już wszystko przeszukałam i nigdzie nie ma :/ onething ja myślę, że spokojnie możesz iść, teraz są znieczulenia dla kobiet w ciąży, więc tylko dopytaj czy dentysta takowe posiada. Ja co prawda jak planowałam ciążę to wyleczyłam wszystkie wcześniej, ale gdyby mi coś było teraz to bym poszła. Później ciężej Ci będzie wyrwać się z domu
Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-02-22 o 10:55 |
|
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2305 |
|
Wtajemniczenie
|
Idź wyleczyć zęba
Znieczulenie chyba też można dostać, ale jak masz dopiero zaczynającą się próchnicę, to nie lepiej spróbować bez znieczulenia?
|
|
|
|
#2306 |
|
Zadomowienie
|
Witam co do wózka Ballerina widziałam na żywo w sklepie fajnie wyglądam ładnie się prowadził, i chyba miał dużą gondolkę, dobre zawieszenie umożliwiało bujanie, był u mnie jako zastępstwo jedo bo odrobinkę chyba był tańszy ale kupilismy używkę jedo
co do adaptera do pasów powiem wam ze bajka jak się robi więcej KM nic nie uciska i pas jest na udach a nie brzuszku nie powiem jak jade do pracy te 10 km i mam kurtkę to mi się nie chce bawic z tym ale na dłuższe wyjazdy juz jest neizastąpiony, może jak będę miec większy brzuch zacznę uzywac codziennieco dentysty mi ostatnio pani powiedziął ze na fundusz nawet kanałowki robią i do 6 tyg po porodzie, więc idź i nie czekaj, ja tak mówię ale jakoś nie mam weny na naprawę swojej 8
Edytowane przez diablica071086 Czas edycji: 2012-02-22 o 10:57 |
|
|
|
#2307 |
|
Zadomowienie
|
Co do wzrostu to ja myślę, ze nasze dziecko będzie wysokie. Ja mam 174 cm wzrostu a mój mąż 176-177. Stopę ja mam dość dużą jak na kobietę, bo 40, czasem nawet 41 a mąż ma 43. Coraz wyższe te młode pokolenia. Jak byłam kiedyś u lekarza i akurat jakaś grupa dziewczyn z gimnazjum przyszła na badania, bilans gimnazjalisty czy jakoś tak, to szczerze na 10 dziewczyn może 2 miały mniej niż 170cm.
|
|
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się zacząć szykować, dzisiaj mam dzień po za domem
![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
Ja się modlę żeby mój syn odziedziczył wzrost po mężu 181cm bo ja mam 155cm a but 36
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-22 o 11:06 |
|
|
|
|
#2309 |
|
Raczkowanie
|
Ja wzrostu 165cm but 38-39, a mój Tż 175cm, but 42, więc w miarę
jedynie o czym marze, że nasza mała będzie miała włosy po tacie bo ma gęste i duuużo a ja mam cienkie i liche....
|
|
|
|
#2310 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój Marcin miał niecałe 25 lat jak wykryto u niego raka.Chodził z nim 7 m-cy zanim postawiono trafną diagnozę.7 m-cy od chwili kiedy poszedł do lekarza a ile a nim chodził tak naprawde nikt nie wie.Chemie dostał na szybko(uniwersalną bo wtedy jeszcze nie wiadomo było gdzie ma tego raka) ale lekarze nie chcieli czekać bo węzły go zaduszały,to było ostatnie stadium choroby. Więc ja jestem za upieraniem się przy swoim,zmianie lekarza jak trzeba ba nawet za wydzieraniem się na nich.Do cholery po co człowiek płaci składki jak nie może dostać skierowania na badanie krwi. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

)

mimo że czasem z doskoku coś doczytywałam

Dziękuje