|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
Cytat:
![]() Mała trzymam kciuki za wizyte ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pytalas chyba o nianie elektryczna...my na poczatku nie,ale jak T.wroci do pracy to przymierzam sie do zakupu Niani z Aventa SCD 535..znajomi polecali, wiec nie zamierzam eksperymentowac ![]() puma nie daj sie tam gorączce! A ja do jutra wieczora sama, T.pooooleciał na delegacje ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4412 |
Zakorzenienie
|
tak też zaczynam twierdzić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4414 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Zakorzenienie
|
#4416 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
monia_krk z tymi 4h to wlasciwie nie wiem dokladnie od ktorego momentu sie liczy,ale jak bede z Nia rozmawiala to podpytam ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
U nas np nie robia w ogole, ostatnio jak zapytalam polozna, to powiedziala ze nawet jak bede po terminie to nie robia, dopiero jak pojade rodzic... ![]() A mnie dzis w nocy obudzil okresowy bol brzucha, alez bylam zdezorientowana ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4418 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj jakoś brak mi czasu na dłuższe posiedzenie na wizażu.
Dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków, jutro mam zadzwonić i się umówić na konkretną godzinę na to ktg, myślałam że dziś mi się uda ale jutro mi kazali dzwonić. Konia a Ty już jutro masz swój wielki dzień ![]() ![]() Nikii ja mam pierwszy raz ktg robione i gdyby nie to podejrzenie uciekania wód to pewnie dopiero przy porodzie by mi je zrobili ![]() A tak wogóle to sama nie wiem w którym jestem tygodniu ciąży ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4419 |
Zakorzenienie
|
a mnie skurcze zamiast w brzuchu łapią w łydki
![]() i dziś w nocy miałam skurcz w pachwinie ![]()
#4420 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() My z mężem raczej do wysokich się zaliczamy, bo ja mam 170 cm, a mąż 187 cm, dzidzia waży 3000g w 37 tygodniu, więc to chyba sporo, ale ile ma cm to nie wiem. Ale lekarz powiedział, że duża jest i wogóle jak jeździł mi głowicą usg po brzuchu to ja już nie wiedziałam, gdzie się kończy i gdzie zaczyna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4422 |
Zadomowienie
|
u mnie w szpitalu mówili, że jeśli coś się dzieje, to idziesz na ktg, ale to dopiero po 33 albo 34 tygodniu
Konia, a ja Cię czytam z wielkim zaciekawieniem, bo też mnie czeka planowana cesarka i mimo, że wiem, że u każdej wygląda to inaczej, chcę wiedzieć jak najwięcej... a Ty już doświadczona Mamusia jesteś... |
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A i dziś nazwałam swojego hemoroida ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Zadomowienie
|
A co do skurczów, to u mnie pojawiły się szczególnie jak wstaję.... Moja gin kazała mi brać 3 razy dziennie po 2 magnezy i powiem szczerze, że łydkowe skurcze omijają mnie szerokim łukiem (miałam tylko jeden raz, jak stwierdziłam, że ten magnez to pic na wodę i nie brałam przez kilka dni - ale jak mnie dopadło kiedyś w nocy, to od razu z rana poleciałam do apteki)
![]() aaaa... i wrzuciłam zdjęcia mojego brzuszka - i mam wrażenie, że w porównaniu z niektórymi bardziej zaawansowanymi brzuszkami, mój jest całkiem spory....ale może to przez tego 7cm mięsniaka, który też gdzieś się musi mieścić Edytowane przez gkatarzynka Czas edycji: 2012-02-22 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4426 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo juz pisanie w moim telefonie jest trudne, czasem z dotykowego od meza lub mamy pisalam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() To Wy z mezem wysocy jestescie. Ja za to mam 168 cm wzrostu wiec przecietnie a moj maz nawet nie wiem dokladnie ale tez cos kolo 190 cm ![]() ![]()
![]() |
#4428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też nie miałam ale jak nie ma potrzeby to nie robią dopiero przy porodzie albo jak jestes po terminie konia ![]()
![]() |
#4429 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4430 |
Zadomowienie
|
Ja podejrzewam, że u mnie narazie nie odstawią magnezu - z każdą wizytą moja gin każe brać coraz większą dawkę...choć koleżance zmniejszała dawkę od 30tyg więc wygląda na to, że nie dane mi będzie czuć tego, co wy...
A z moim brzusiem, to czuję się jak wielorybek - ostatnio kiedy Mąż zapytał czy może mi jakoś pomóc (strasznie mnie wtedy bolały wszystkie mięśnie), to wpadlismy na pomysł, że dźwig zamontujemy przy łóżku ![]() Dziś miałam fajną sytuację w nocy... mój Mąż coś tam zaczął pochrapywać, no i się obudziłam...więc mówię, do Niego takim dość głośnym szeptem: "Maaaarcin".... a On podniósł się, usiadł i pyta taki spanikowany "to już??!! rodzisz?? a spakowałaś rzeczy do szpitala??!!!" a ja zachodząc się od śmiechu, powiedziałam, żeby położył się na boku, bo chrapie i spać nie mogę... a On pokiwał głową, powiedział "tak, tak" i poszedł spać.... Dziś rano nic nie pamiętał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4431 |
Zakorzenienie
|
Tak myslisz...
![]() ![]() Ale to myslenie sie zmienia, jak mialam twardnienia po polowie ciazy, to panikowalam ze urodze zbyt wczesnie, teraz mi sie zdaje ze na pewno pozniej...i ciagle czyms sie czlowiek stresuje... |
![]() ![]() |
![]() |
#4432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kolezanka mi oddala ksiazke: "Język dwulatka" Tracy Hogg.
Juz ja kiedys cala przeczytalam, ale teraz skupiam sie na rozdziale o pojawieniu sie rodzenstwa, bo wtedy gdy ja czytalam, to ten rozdzial przeczytalam tak na szybko i swietne rady sa tam opisane, wogole ta ksiazka jest cudna i bardzo bardzo ja Wam polecam! ![]() To jest kolejna czesc znanej ksiazki: "Język niemowląt". Powiem Wam, ze niektore rady do tej pory stosuje przy małym i naprawde sa skuteczne. Oczywiscie wiadomo, ze nie zawsze wszystko da sie zastosowac, bo dzieci sa rozne ale ksiazka bardzo bardzo madrze napisana!
![]() |
#4434 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę się zdziwiłam, bo w ulotce jednego z tych leków jest napisane dla kobiet w ciąży, że jak nie trzeba to nie brac.. Znajomy lekarz mówił, że producenci muszą napisac takie rzeczy na ulotkach, bo nikt nie przeprowadzi badań na kobietach w ciązy, a co za tym idzie nie bedzie miał pewności czy na 100% nie szkodzą.. Tak więc brałam i bakterie wykurzyłam ![]() Trzymam kciuki, żeby Twoje bakterie poszły precz ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
Teraz takie wahania ciśnienia że może też ma to jakiś wpływ.. Ale mi się Kajula wierci, chyba wie, że jutro koleżanka się pojawi na świecie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj tez ciagle boi sie ze nie zdazy dojechac z pracy, a ma jakies 20 min. Mowie mu ze tak od razu nie urodze, wykapie sie przygotuje, on przyjedzie i jeszcze bedzie czas... ale on tego nie widzi... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie wiesz czy miescilas sie w te ubranka 56? Wszystko sie okaze jak urodzimy ![]() Cytat:
![]() Na pewno jestesmy juz blisko ![]()
![]() |
#4437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam rozpiętą kurtkę, tak było gorąco.. ![]() Po 17 tym mówisz.. ja 18tego mam urodziny, więc mój plan to po 18 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4438 |
Zadomowienie
|
hehe... On takie cwaniaczka struga w dzień... stwierdził, że spokojnie, na wszystko mamy czas i ze wszystkim zdążymy...a dziś się okazało, że jednak się przejmuje... i szczerze wam powiem, że mi trochę ulżyło, bo już się bałam, że ten jego piep... racjonalizm to tak na stałe Mu zostanie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale przeciez wszystko zalezy od tego jak dziecko rosnie i jakie ma geny... u nas niestety mloda poszla w slady pradziadkow ![]() Cytat:
![]() zreszta, co za roznica jesli dziecko urodzi sie 3800, czy 4200? Tak naprawde wszystko zalezy od budowy, bo mozna urodzic 4,5 kg malenstwo, ktore jest dlugie, a mozna 3,5kg klopsika (i prosze sie nie obrazac, bo to wyrazam w sposob pieszczotliwy ![]() Wg mnie tylko sie utarla jakas taka dziwna granica strachu i te magiczne 4 kg ![]() A ja dzis tez bylam na wizycie i z malenka wszystko ok, glowka juz jest bardzo nisko, szyjka sie jeszcze troche skrocila i jest male rozwarcie. Poza tym moje zelazo jak nigdy dobre i.... na 100% nie ma opryszczki ![]() takze teraz nic innego tylko rodzic ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.