![]() |
#1771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzucić palenie, część II
No to ja też tu się wpiszę, mam nadzieję że ten wątek mi pomoże.
Historia w skrócie: palę 6 lat, 4 lata nałogowo, około półtorej paczki mentoli dziennie. Główny problem - wszyscy wkoło palą. Cała rodzina, wszyscy znajomi. Główna motywacja - żółte zęby, paznokcie, skóra plus kwestia finansowa. Jak liczę ile wydaję miesięcznie na papierosy to aż mi przykro. Rzucam z tabexem. Jutro mam ostatni dzień tabex+papieros. Od poniedziałku sam tabex, zgodnie z rozpiską w ulotce. Metoda dodatkowej motywacji - odkładanie 10 zl dziennie i przepuszczenie ich w sephorze po miesiącu na coś ładnego czego nie potrzebuję ![]() Edytowane przez summerisgone Czas edycji: 2012-02-19 o 01:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1772 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mogę dołączyć do Was?
![]() Pale już hmm z 7 lat z czego z 5,5 mniej wiecej nałogowo ![]() Nie umiem rzucić, chcialabym ale niewiem jak sie do tego zabrać, jaki moment będzie odpowiedni. Znam wszystkie efekty uboczne, ogladałam zdjecia palaczy itd i mnie to nie rusza! Tylko kasa no i ewentualnie zęby chociaz tez nie bo i tak sa w opłakanym stanie wiec gorzej być nie może ![]() Pomożecie mi ? Dacie solidnego kopa w tyłek ? Moze u Was zaznam troche motywacji bo jak u kilku z Was widze znajomi wyśmiewaja i mowia ze i tak nie rzucę i tak.. Chcialam rzucić jak zdałam prawko i co ? NIC! ![]() Mam zakupione tabletki Niquitin czy jakos tak sie pisze i tak sobie leża i czekaja na "lepszy czas".
![]() |
#1773 |
Zadomowienie
|
Tak sobie pomyślałam, ze może Post będzie dobrym wyzwaniem na rzucenie palenia?
![]()
![]() |
#1774 |
Zakorzenienie
|
Mi Post napewno nie pomoże
![]() Nie przestrzegam postów, i innych takich ![]()
![]() |
#1775 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie was poczytałam dzisiaj i postanowiłam dołączyć - jeśli mnie przyjmiecie oczywiście...
Może po krótce opiszę moją znajomość ze śmierdziuchami... Pierwszą fajkę wypaliłam.... w zerówce ![]() Od mniej więcej 5 klasy popalałam mniej lub bardziej regularnie. Nałogowo pale od ok 1 liceum. Czyli wychodzi na to, że kopcę pół życia ![]() Miałam już okresy krótszego lub dłuższego niepalenia ale nigdy nie więcej niż kilka miesięcy ![]() Może znów uda mi się wziąć byka za rogi i rzucić to cholerne dziadostwo raz a dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1777 | ||
Zakorzenienie
|
hej
![]() widzę, że nadal ciężko idzie z rzucaniem ![]() ja się trzymam już 283 dni i jestem mega szczęśliwa z tego powodu ![]()
![]() |
![]() |
#1778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1780 |
Zakorzenienie
|
Ja i chce i jakos sie boje rzucić niewiem czemu
![]()
![]() |
#1781 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1782 |
Zakorzenienie
|
Od 52 dni nawet bucha, a tak mi się chce, że masakra. Chodzę tylko i myślę o papierosie.
![]() |
![]() |
#1783 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj mija 57 dzień mojego nie palenia.Trzymam się dzielnie i ani razu nie zapaliłam.
W niedzielę przebywałam wśród 5 -ciu palaczy,kiedy zapalili wszyscy na raz ,zaczęłam mieć problemy z oddychaniem.Fuuuj,całe pomieszczenie dymu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1784 |
Zakorzenienie
|
I ja się przyłączam do rzucających palenie. Obiecuję sobie, że każda paczka to moja ostatnia. Ale i tak organiczłam, dawniej paczka dziennie dzisiaj paczkę mam na 3 dni i to mentolowe cienkie.
Palę od studiów czyli jakieś 5 lat, w tym tak 3 to takie nałogowe palenie. Mój tata palił, teraz ma e - papierosa. Też miałam ale na mnie to nie działało i nie chciało mi się bawić w jakieś watki, płyny itd. Mój nadłuższy okres nie palenia - 2 tyg jak dowiedziałam się, że będę w ciązy. Niestety poroniłam i znowu wróciłam do nałogu. Ale chcę w końcu rzucić, bo jak podliczę potem budżet domowy...to wesoło nie jest... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1785 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Postanowiłam rzucić e-p bo to jednak nadal było palenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1787 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1788 |
Zakorzenienie
|
To kopnij mnie w tylek i znus do rzucenia!
![]() Moj tż tez mowi ze by nie palil... i ze pali tylko dlatego ze ja palę... W sumie ma racje, jak on wyjecha to nie palil a jak wrocil pali
![]() |
#1789 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1790 |
Zakorzenienie
|
Moj tż by rzucil bez problemu bo on tak popala tylko, to ja jestem tym glownym kopciuchem
![]()
![]() |
#1791 |
Zakorzenienie
|
Mój TZ wcale nie pali i przeszkadza mu, że ja palę
![]() Właśnie walczę dzisiaj żeby nie kupić paczki bo już wypaliłam tą co miałam od 3 dni...Mąż oczywiście powiedział, ze mam się nie ruszać z domu, że na ten tydzień starczy. Kurcze, ja rozumiem Jego troskę o moje zdrowie, Nasze zdrowie, o budżet domowy itd. Ale czuję się czasem jak mała dziewczynka, że nie pozwala mi palić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1792 |
Wtajemniczenie
|
59 dzień .Nie mielę już buzią na okrągło czyli nie podjadam ,ćwiczę ,odchudzać się nawet zaczęłam. Za to dzisiaj naszła mnie ochota zapalić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1793 |
Przyczajenie
|
Witam po dłuższej przerwie !
4 miesiące i 6 dni bez papierosa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1794 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kiedy ja będę mogła się pochwalić takim rekordem? ![]() Narazie ograniczam do minimum. czyli 1 rano do kawy, a potem w ciągu dnia góra 2-3 i wsio. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1795 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mysle nad rezonansem zeby sprobować. Probowal ktos?
![]() |
![]() |
#1796 |
Zakorzenienie
|
Ja musze sie pochwalić troche, wstalam o 8 rano i nie zapaliłam jeszcze, i mam nadzieje ze do konca dnia juz nie zapale. Ssam sobie Niquitin jak mnie ciagnie mocniej i probuje sie czyms zająć
![]()
![]() |
#1797 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Jestem nadal z Wami. Nie palę już od 9 listopada 2011 i od tej pory nie zapaliłam ani jednego papierosa. Bazuję tylko na silnej woli. Da się! Życzę Wam wytrwałości! ![]() Choć z drugiej strony przestrzegam - nie myślcie, że będzie łatwo. Mimo niepalenia już prawie 4 miesiące nadal mocno mnie ciągnie, zwłaszcza w sytuacjach stresowych. Moje rady: - nie trzymajcie papierosów w domu - nie myślcie obsesyjnie o rzucaniu - ja włączyłam myślenie "po prostu nie palę, to nic wielkiego", dzięki temu było mi łatwiej Pomaga mi jeszcze jedno - kiedy np. zdenerwowałam się na TŻ i miałam ogromną ochotę zapalić pomyślałam sobie "i to dlatego mam znów palić? Z powodu takiej błachostki mam ponieść porażkę?". I myślę tak za każdym razem, kiedy coś/ktoś próbuje mnie złamać. Nic nie jest warte tego, żebym przegrała. Powodzenia ![]()
![]() |
#1798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzis sobie tak ciagle powtarzam " jestem silna, nie zapalę" Ale brat poprosil mnie zebym mu jechała do sklepu no i kupilam papierosy. Wypaliłam jednego ale jakos mi nie podszedł. Juz 15 jest a za mna tylko jeden - jak dla mnie to juz sukces ale wiem ze do przestania palenia dłuuuga droga. Mam nadzieje ze sie uda.
![]() |
![]() |
#1799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się nie udało. Mąż mnie zdenerwował. Bo właśnie o to chodzi, że to siedzi w głowie i taki durny nawyk to jest. zdenerwuję się czymś, papieros, wcale mi przecież nie pomógł, ale taka chwila oddechu, przemyślenia sobie... Z każdą paczką mam nadzieję, że to ostatnia. I ta która się kończy też oczywiście będzie ostatnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.