|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzucić palenie, część II
No to ja też tu się wpiszę, mam nadzieję że ten wątek mi pomoże.
Historia w skrócie: palę 6 lat, 4 lata nałogowo, około półtorej paczki mentoli dziennie. Główny problem - wszyscy wkoło palą. Cała rodzina, wszyscy znajomi. Główna motywacja - żółte zęby, paznokcie, skóra plus kwestia finansowa. Jak liczę ile wydaję miesięcznie na papierosy to aż mi przykro. Rzucam z tabexem. Jutro mam ostatni dzień tabex+papieros. Od poniedziałku sam tabex, zgodnie z rozpiską w ulotce. Metoda dodatkowej motywacji - odkładanie 10 zl dziennie i przepuszczenie ich w sephorze po miesiącu na coś ładnego czego nie potrzebuję
Edytowane przez summerisgone Czas edycji: 2012-02-19 o 02:33 |
|
|
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mogę dołączyć do Was?
![]() Pale już hmm z 7 lat z czego z 5,5 mniej wiecej nałogowo Nie umiem rzucić, chcialabym ale niewiem jak sie do tego zabrać, jaki moment będzie odpowiedni. Znam wszystkie efekty uboczne, ogladałam zdjecia palaczy itd i mnie to nie rusza! Tylko kasa no i ewentualnie zęby chociaz tez nie bo i tak sa w opłakanym stanie wiec gorzej być nie może ![]() Pomożecie mi ? Dacie solidnego kopa w tyłek ? Moze u Was zaznam troche motywacji bo jak u kilku z Was widze znajomi wyśmiewaja i mowia ze i tak nie rzucę i tak.. Chcialam rzucić jak zdałam prawko i co ? NIC! Tak sobie marzylam jechac samochodem w spokoju i zapalić... Mam zakupione tabletki Niquitin czy jakos tak sie pisze i tak sobie leża i czekaja na "lepszy czas".
|
|
#1773 |
|
Zadomowienie
|
Tak sobie pomyślałam, ze może Post będzie dobrym wyzwaniem na rzucenie palenia?
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
Mi Post napewno nie pomoże
Nie przestrzegam postów, i innych takich
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie was poczytałam dzisiaj i postanowiłam dołączyć - jeśli mnie przyjmiecie oczywiście...
Może po krótce opiszę moją znajomość ze śmierdziuchami... Pierwszą fajkę wypaliłam.... w zerówce ![]() Od mniej więcej 5 klasy popalałam mniej lub bardziej regularnie. Nałogowo pale od ok 1 liceum. Czyli wychodzi na to, że kopcę pół życia Miałam już okresy krótszego lub dłuższego niepalenia ale nigdy nie więcej niż kilka miesięcy Może znów uda mi się wziąć byka za rogi i rzucić to cholerne dziadostwo raz a dobrze
|
|
|
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1777 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
widzę, że nadal ciężko idzie z rzucaniem ![]() ja się trzymam już 283 dni i jestem mega szczęśliwa z tego powodu
|
|
|
#1778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Ja i chce i jakos sie boje rzucić niewiem czemu
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Od 52 dni nawet bucha, a tak mi się chce, że masakra. Chodzę tylko i myślę o papierosie.
|
|
|
#1783 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj mija 57 dzień mojego nie palenia.Trzymam się dzielnie i ani razu nie zapaliłam.
W niedzielę przebywałam wśród 5 -ciu palaczy,kiedy zapalili wszyscy na raz ,zaczęłam mieć problemy z oddychaniem.Fuuuj,całe pomieszczenie dymu. |
|
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
I ja się przyłączam do rzucających palenie. Obiecuję sobie, że każda paczka to moja ostatnia. Ale i tak organiczłam, dawniej paczka dziennie dzisiaj paczkę mam na 3 dni i to mentolowe cienkie.
Palę od studiów czyli jakieś 5 lat, w tym tak 3 to takie nałogowe palenie. Mój tata palił, teraz ma e - papierosa. Też miałam ale na mnie to nie działało i nie chciało mi się bawić w jakieś watki, płyny itd. Mój nadłuższy okres nie palenia - 2 tyg jak dowiedziałam się, że będę w ciązy. Niestety poroniłam i znowu wróciłam do nałogu. Ale chcę w końcu rzucić, bo jak podliczę potem budżet domowy...to wesoło nie jest... |
|
|
|
|
#1785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Postanowiłam rzucić e-p bo to jednak nadal było palenie. |
|
|
|
|
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1787 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
To kopnij mnie w tylek i znus do rzucenia!
Moj tż tez mowi ze by nie palil... i ze pali tylko dlatego ze ja palę... W sumie ma racje, jak on wyjecha to nie palil a jak wrocil pali
|
|
#1789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tż by rzucil bez problemu bo on tak popala tylko, to ja jestem tym glownym kopciuchem
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TZ wcale nie pali i przeszkadza mu, że ja palę
![]() Właśnie walczę dzisiaj żeby nie kupić paczki bo już wypaliłam tą co miałam od 3 dni...Mąż oczywiście powiedział, ze mam się nie ruszać z domu, że na ten tydzień starczy. Kurcze, ja rozumiem Jego troskę o moje zdrowie, Nasze zdrowie, o budżet domowy itd. Ale czuję się czasem jak mała dziewczynka, że nie pozwala mi palić Bo niestety ale prawda jest taka, że ja to lubię...
|
|
|
|
|
#1792 |
|
Wtajemniczenie
|
59 dzień .Nie mielę już buzią na okrągło czyli nie podjadam ,ćwiczę ,odchudzać się nawet zaczęłam. Za to dzisiaj naszła mnie ochota zapalić.
|
|
|
|
|
#1793 |
|
Przyczajenie
|
Witam po dłuższej przerwie !
4 miesiące i 6 dni bez papierosa ) czuje się wyśmienicie )
|
|
|
|
|
#1794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kiedy ja będę mogła się pochwalić takim rekordem? ![]() Narazie ograniczam do minimum. czyli 1 rano do kawy, a potem w ciągu dnia góra 2-3 i wsio. |
||
|
|
|
|
#1795 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mysle nad rezonansem zeby sprobować. Probowal ktos?
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
Ja musze sie pochwalić troche, wstalam o 8 rano i nie zapaliłam jeszcze, i mam nadzieje ze do konca dnia juz nie zapale. Ssam sobie Niquitin jak mnie ciagnie mocniej i probuje sie czyms zająć
|
|
#1797 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Jestem nadal z Wami. Nie palę już od 9 listopada 2011 i od tej pory nie zapaliłam ani jednego papierosa. Bazuję tylko na silnej woli. Da się! Życzę Wam wytrwałości! ![]() Choć z drugiej strony przestrzegam - nie myślcie, że będzie łatwo. Mimo niepalenia już prawie 4 miesiące nadal mocno mnie ciągnie, zwłaszcza w sytuacjach stresowych. Moje rady: - nie trzymajcie papierosów w domu - nie myślcie obsesyjnie o rzucaniu - ja włączyłam myślenie "po prostu nie palę, to nic wielkiego", dzięki temu było mi łatwiej Pomaga mi jeszcze jedno - kiedy np. zdenerwowałam się na TŻ i miałam ogromną ochotę zapalić pomyślałam sobie "i to dlatego mam znów palić? Z powodu takiej błachostki mam ponieść porażkę?". I myślę tak za każdym razem, kiedy coś/ktoś próbuje mnie złamać. Nic nie jest warte tego, żebym przegrała. Powodzenia
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzis sobie tak ciagle powtarzam " jestem silna, nie zapalę" Ale brat poprosil mnie zebym mu jechała do sklepu no i kupilam papierosy. Wypaliłam jednego ale jakos mi nie podszedł. Juz 15 jest a za mna tylko jeden - jak dla mnie to juz sukces ale wiem ze do przestania palenia dłuuuga droga. Mam nadzieje ze sie uda.
|
|
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się nie udało. Mąż mnie zdenerwował. Bo właśnie o to chodzi, że to siedzi w głowie i taki durny nawyk to jest. zdenerwuję się czymś, papieros, wcale mi przecież nie pomógł, ale taka chwila oddechu, przemyślenia sobie... Z każdą paczką mam nadzieję, że to ostatnia. I ta która się kończy też oczywiście będzie ostatnia I mam nadzieję, że tym razem tak naprawdę będzie.
|
|
|
|
|
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie najbardziej kusi po jedzeniu zapalić, mezowi zapowiedzialam ze ma mnie nie wkurzac dzis i mi nie wierzy ze rzuce.. jA sama w siebie nie wierzę .
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.