|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Wtajemniczenie
|
Spotkał mnie zaszczyt otwarcia listy mamuś rozpakowanych, ale fajnie
![]() Kubuniek jest bardzo grzeczny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Zakorzenienie
|
gkatarzynka fajny brzuś!
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- gucia super że wszystko ok na wizycie! ![]() ![]() wiesz, ja trochę się bałam dużej wagi dzidzi, ze względu na cesarkę - już mnie jeden lekarz postraszył, że jak będzie duże, to ja za mała i za wąska w biodrach by rodzic naturalnie.. No ale zobaczym, nie nastawiam się na nic, oby tylko było bezpiecznie i zdrowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zobaczę w sobotę, co mi powie gin na wizycie, bo ostatnio kazała przytyć 2kg...w ciągu 3tygodni...Mam nadzieję, że aż tyle mi nie przybyło - bo ja w pierwszym trymestrze strasznie przytyłam, bo byłam wiecznie głodna, a jeszcze mnie w pracy (przedszkole) co chwila dziewczyny dokarmiały |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Zakorzenienie
|
![]() noc była koszmarna ![]() położyłam się po 1 i nie mogłam zasnąć, w dodatku ciągle toaleta + ból brzucha ![]() ![]() ![]() Miałam robić obiados, ale Mąż stwierdził że on nie będzie jadł, że dla sen po pracy to jak noc i on nie będzie się "w nocy" budził aby zjeść. I mam nie robić. Nie to nie bez łaski, że też musiałam trafić na takiego nie jadka. On obiady chętnie je w weekendy i poniedziałki - bo ma wolne, a w poniedziałki bo po wolnym wstaje po ludzku i idzie dopiero na 18stą. Idę zaraz się kąpać bo ja jeszcze w piżamce, a dziś trzeba włosy umyć ![]() Od soboty nie były myte, niby nie są złe, ale głupio się z Nimi czuję. A co do tej znajomej co rodziła, mówi że ból jest straszny. A jej facet powiedział, że podziwia mojego skoro będzie ze mną przy porodzie. Bo z tego co słyszał to zazwyczaj każdy dostaje obrzydzenie do żony choć są wyjątki. Mój chce być przy porodzie ja raczej chyba też. Zresztą on jest taki, że niczego się nie brzydzi - już go o wszystkim uprzedziłam. Choć ja teraz i tak podjęłam decyzje, że chce ale czy będzie mógł być to się okaże bo nie każdy ma szczęście aby sala do porodu rodzinnego była wolna. W dodatku zaproponowali Nam sprzedaż nowego łóżeczka, laktatora, wyparzacza i ciuszków - ale ja wszystko mam. Może jedynie ciuszków bym dobrała. Ich syn urodził się 19stycznia w dzień babci ![]() Laktator chcą sprzedać bo ona nie karmi piersią tylko sztucznym. A z ciuszków wyrasta. I wiecie nie wiem czy brać je od nich czy nie BO TO MÓJ BYŁY ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale cudownie... aż mi się łezka zakręciła i rozmarzyłam się kiedy moja będzie na świecie.. ja pewnie będę zamykac listę rozpakowanych mamuś.. ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
Mój mam wrażenie troszkę się roszedł, czuję że córa najczęściej w poprzek się układa i pewnie dlatego ![]() moja ginka pewnie się zdziwi ile przytyłam, no ale mniej już jeśc nie mogę.. Także to pewnie ta woda ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4448 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trochę Ci zazdroszczę - choć tak pozytywnie ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przede wszystkim jesli facet nie chce byc przy porodzie, to nie nalezy go zmuszac. Poza tym, sa faceci i faceci... jedni widza w slojej zonie kobiete, ktora musi podolac ciezkiej pracy i urodzic wspolne dziecko... inny jest taki, ze chcialby miec przy sobie zawsze zgrabna, seksowna i zadowolona kobiete, a jak widzi, ze i taka potrafi marudzic, krzyczec, wic sie z bolu, a jeszcze dodatkowo cos tam jej spomiedzy nog wychodzi, to faktycznie takiemu zona moze obrzydnac ![]() ![]() Moj maz byl przy porodzie naszej pierwszej corki i wspomina ten dzien jako ciezki, ale rowniez nie oddalby go za zadne skarby... ze naewt te najwieksze trudy zostaly mu wynagrodzone tym, ze mogl wziac mala na rece zaraz po porodzie, potem przeciac pepowine, a potem znow trzymac ja w czasie gdy mnie oporzadzano... to wszystko bylo dla niego czyms bezcennym...
![]() |
#4450 | |
Rozeznanie
|
w rzeczy samej, jutro 32 tydzień z om, a z usg połowa 33! I coś mi się zdaje, że to usg bardziej wiarygodne, bo przecież byłam bardzo nieregularna... a to już 3 z rzędu usg pokazujące plus 10 dni do przodu.
Cytat:
ZAPRASZAM ![]() hit z czasów studiów: do koleżanki "przestań robić krzywdę chomiczkom!!!" ![]() melduję, że dzielnie walczę, temperatura od 12 h się nie pokazała, wróciłam od lekarza: antybiotyk jeść 5-7 dni. nieszkodliwy dla małej, a u mnie wyleczy wszystko hurtem: uszy, infekcję, bakterie na nerkach. Gdyby moja matka się dowiedziała, że to cudo jest na ryczałcie za 4zł, sypałaby do zupy niczym vegetę ![]() ona tak lubi: "apsik! ooo, idę po 6 rutinoscorbinów, scorbolamid, polopirynę i dzwonię do lekarki (naiwna kobieta dała jej numer komórkowy...)" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Zakorzenienie
|
gkatarzynka ladny brzus
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4452 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
[QUOTE=koniakonia;32469103] aaaa zrobiłam sobie rano z 5 zdjęć, bo widzicie tak się za to zabierałam ,że prawie bym nie zdążyła, ale jak tak je widziałam to raczej dobrze,że nie robiłam więcej ![]() ![]() ![]() /QUOTE] Konia a kiedy pokazesz te zdjecia. A poza tym ty obiektywna nie jestes,wiec sie nie wypowiadaj na temat swojej urody ![]() Cytat:
A pracowalam w sklepie dzieciecym i widzialam mnostwo dzieci od urodzenia do kilku lat(bo ciuszki to tak mielismy do 3-4 latkow max) A i rybka dzieki za info o badaniach,ja myslalam ze papierkiem to tylko bialko badaja ![]() Cytat:
![]() Dla mnie pierwszy tydzien-poltora tyg,byl najgorszy-potem juz piersi nie bolaly. Ucaluj synusia od wizazowych ciotek.
![]() |
#4453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
Zadomowienie
|
hehe...Mi się brzuś późno pokazał, ale jak zaczął rosnąć, to rośnie jak głupi... a mój Mąż mówi, że to Hania tak rośnie i Jemu to nie przeszkadza... a właśnie spojrzałam na Twój brzuszek (chyba w 31tc) i rzeczywiście zgrabniutki ![]() Dziewczyny wcześniej coś pisały, że Dzidziuś więcej rośnie jak się leży - i u mnie by się zgadzało, że bo brzuch zaczął bardzo szybko rosnąć po tym jak wylądowałam w szpitalu a potem na zwolnieniu z nakazem jak najwęcej leżenia W sumie to ja się brzusiem nie przejmuję, bo tam ma się Malutka mieścić, ale moje uda i biodra, to mnie przerażają... mam nadzieję, że szybko poleci jak zacznę z Małą na spacerki chodzić Edytowane przez gkatarzynka Czas edycji: 2012-02-22 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tutaj date mam ustalona z usg na 17 marca, a polski gin wyliczyl mi na 15 i 21, wiec wszystkie 3 daty mieszcza sie w jednym tygodniu, wiec tez nie jest zle ![]() No i super, ze dzielnie walczysz ze wszystkimi infekcjami i bolami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4456 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czytałam relacje porodów mam I-II i wiem też, że nie które porody wcale nie są takie tragiczne. Ale jaki będzie mój tego nikt nie wie, wszystko się okaże. Cóż trzeba to przeżyć. Nikt inny za mnie nie urodzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |
Zakorzenienie
|
gkatarzynka ladny brzus, ladna mamusia z Ciebie
![]() Cytat:
![]() Jolka moj maz jak na poczatku I ciazy nie byl przekonany by byc przy porodzie, pozniej sie przekonal i byl ze mna, pomagal jak mogl, siedzial obok, pocieszal.... mial nie zagladac w krocze a jak polozna powiedziala ze widac glowke, to spojrzal tam i bardzo mocno trzymal za reke ![]() I jak ktos go pyta o wspomnienia z porodu, to bardzo sie cieszy ze byl przy mnie, ze widzial cala ta akcje, jak wrocilismy do domu z małym ze szpitala, to podziekowal mi za syna ze lzami w oczach. Obrzydzenia nie mial zadnego, bardziej lzy w oczach ze szczescia. Teraz tez bedzie, mysle, ze jesli facet kocha swoja kobiete, ktora rodzi mu dziecko, to tylko moze taka sytuacja poglebic to uczucie i na pewno szacunek jest wiekszy mezczyzny do kobiety po tym jak widzi, ile z siebie daje zeby "wydac" na swiat Nowe ŻYCIE ktore powstalo z naszej wspolnej milosci ![]()
![]() |
#4458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to, że ma stać koło głowy, a nie między nogami już mu mówiłam ![]() Czas pokaże ![]() Cholera miałam iść myć głowę, a tak mi się nie chce... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4460 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a ja w sumie to nie wiem jaka duża się urodziłam bo rodzice zgubili moją książeczkę zdrowia :/ tzn mama mówiła że tata zgubił a tata zwalał na mamę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam wrażenie że w tym momencie tworzy się mocniejsza więź ojca z dzieckiem niż gdybym po porodzie mu poprostu pokazała dziecko i powiedziała "to jest Twój syn" Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4461 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Konia a Ty już jutro będziesz tuliła swoją dzidzię, trzymam kciuki ![]() Ja właśnie zjadłam dwa pączki ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | |
Rozeznanie
|
ej ja też tak mam! nie dość, że słabo kumam, zapominam, to jakoś wolniej myślę...
Cytat:
![]() no walczę dzielnie, bo uświadomiłam sobie, że nie ma takiej rzeczy, której bym dla małej nie zrobiła... dużo w życiu przeszłam (chodzi o zdrowie) zjadłam chyba każdy istniejący lek. zdarzało mi się wymiotować z bólu, mdleć ze strachu a nawet przerobiłam zabieg operacyjny prawie na żywca - znieczulenie do kręgosłupa złapało mnie bardzo późno i zaczęło schodzić na stole już, czułam dłubanie w nerce, każdy ruch. I wiecie co? Przerobiłabym to jeszcze setki razy za gwarancję zdrowia córeczki. Bo ból fizyczny przeminie, a psychiczny nie. Panicznie boję się igieł, skalpeli itp. ale codzień dziabię paluchy i insulinę. co tydzień-dwa badania kontrolne. to i tak mała cena za moją małą. Najbardziej zaskakuje mnie mąż. Do tematu dzieciowego podchodził bez oporów, ale i bez większego entuzjazmu. A teraz? Opiernicza mnie za próby ogarnięcia bajzlu. Każe leżeć i krzywi się na każde "dziab" przy pomiarze cukru. Dziś w nocy nie spał, bo pilnował, czy oddycham przy tej infekcji, żeby mnie kaszel nie udusił. Nawet mój szalony kocur-wampirek olał spacerki po okolicy, chodzi za mną krok w krok, leży na stopach lub na parapecie i obserwuje. W nocy, gdy kaszlałam wtulił mi się we włosy za głową i mruczał do ucha. Lizał mi ręce. Moi faceci o mnie dbają ![]() A czemu staram się nie jojczeć przesadnie na swoje zdrowie? Bo jest masę ludzi z o wiele większymi problemami, jak cierpiąca aaaggaa, i jest mi wstyd przy nich narzekać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że mój nie będzie miał obrzydzenia. A bardzo chciałabym aby przeciął pępowine i zobaczyć jego pierwszą rekacje na widok dziecka - wiem, że polecą mu łzy albo się popłaczę. Chcę cieszyć się tą chwilą i tym widokiem razem z Nim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4464 |
Zakorzenienie
|
Ja też się nad tymi datami zastanawiam... z OM.wychodzi 12-marca... ale ja wiem, kiedy mąż i ja stworzyliśmy Tymka hihi
![]() pierwszy jaki lekarz wyznaczył był na 23-go...potem 21 potem 19, a m-c temu 18 no i dziś zobaczymy... Ja bym chciała urodzić tak od 5-go marca... do powiedzmy 15 ! nie za wcześnie ale też nie przenosić... powoli szykuję się do wyjścia... a nie wychodzę z domu od m-ca ponad..tylko na wizyty i do szpitala ![]() ![]() ![]()
#4465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym chciala, zeby moj byl przy mnie i chociaz troche odczul tego rodzenia, bo zza drzwi to nie to samo. A moj ma wyjatkowo dobrze z nasza ciaza, bo od poczatku bezproblemowa, zadnych narzekan praktycznie, teraz dopiero na to spojenie czasem stekam, wiec niech mu sie nie wydaje ze rodzenie to tez chlup i juz jest ![]() ![]() I ja tez nie traktuje tego jako cos obrzydliwego, raczej jako cos pieknego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Rozeznanie
|
a tak w ogóle to dzień dobry!
![]() zarezerwowaliśmy nocleg w Wiśle na weekend także jestem bardzo szczęśliwa, że się w końcu z tego domu wyrwę na chwilę ![]() mam nadzieję że będzie fajna pogoda... ![]() w piątek wyjeżdżamy a w sobotę wieczorem wracamy...tylko jedna noc, ale i tak się cieszę ![]() Konia - trzymam za Ciebię kciuki! na pewno wszystko przebiegnie dobrze i będziesz jutro tulić swoje Maleństwo! jak ja Ci zazdroszczę że to już jutro!!! ![]()
#4467 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
co do porodu: na początku nie chciałam tz na porodówce, ale sie upierał. wiec pomyslalam, ma prawo: był przy poczęciu, ale ani się o ciaży nie dowiedział pierwszy, ani nie poczuł ruchów pierwszy, niech chociaż ją zobaczy pierwszy. tylko tyle,żeby nie zaglądał tam na dół. Ale co? nagle zaczął się wycofywać z tematu. Może go kumple nastraszyli, może sie boi obrzydzenia do seksu. Zmuszać nie będę! ![]() Sama dam radę, przecież nie wyprze dziecka za mnie. A podejrzewam, że on dezerteruje, bo nie może patrzeć na moje cierpienie... nawet gdzie dziabię insulinę ma świeczki w oczach i wdzięczność, że "tak się poświęcam" dla naszej córki. i nie dociera, że to nie poświęcenie, to pikuś! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A my z mezem mamy voucher na 2 nocki w hotelu i nie chce nam sie jechac... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nastawiam sie na mega bol podczas i po porodzie, mam nadzieje ze milo sie zaskocze ![]() Cytat:
![]() Juz po wizycie... matko juz wiem dlaczego ich tak rzadko zapraszam ![]() ![]() jak ona chciala juz isc to poszla szybko jeszcze siku a dzieciak ze on tez chce (w czerwcu skonczy 3 lata) no to posadzila na kibelek (zdjela najpierw pampra bo jeszcze nosi na wszelki wypadek) i potem nie dal sobie nowego pampka zalozyc, caly sie rozebral w salonie i skakal po sofie. Ja tylko siedzialam i patrzylam. Przykrywal sie poduszkami, kocem i niby chcial spac, ale pod kocem bawil sie swoim siusiakiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.