|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#57541 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Cytat:
bardzo ładnie wyglądają! a tak masz przynajmniej jeszcze jeden powód by nie prostować
|
|
#57542 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jakiś czas temu odsubskrybowałam się z wątku pod wpływem jakiegoś kryzysu włosowego - tzn nadal dbałam o loki, ale jakoś bez entuzjazmu No ale włosomania wróciła, więc wracam i ja ![]() Loki nadal nie są w super genialnym stanie niestety. Kręcą się dobrze, no ale suchość nadal jest zauważalna, rosną chyba w tempie ok, ale się kruszą, przez co przyrostu nie widać Końce nie są rozdwojone, ale robi się z nich sianko...Aktualnie używam: szampony: babydream, kupiłam radical do wypadających, ale jeszcze nie stosowałam d/s: Garnier Awokado, TBS bananowa b/s: Joanna z makiem, Biovax w sprayu do suchych maski: Biovax latte, Alterra z granatem oleje: Alterra z oliwkami i limonką stylizacja: Nivea FC, zielony żel rossmann, Artiste oczywiście nie wszystko na raz, tylko w różnych kombinacjach ![]() Długość marzy mi się chociaż taka jak najdłuższego aktualnie jednego loka
|
|
#57543 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
no i nie prostuj już moje wyprostowane też są ogoniaste ale ja nie lubie siebie w prostych
|
|
|
|
|
#57544 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
![]() z 44 cm zrobi się 30, jak rok temuja za to uwielbiam siebie w prostych, oczywiście jeszcze jak była wersja bez-ogoniasta kiedyś miałam naprawdę gęste włosy, mimo że cienkie i zawsze ciocie pytały się czy robię sobie loki lokówką ale to było jeszcze w podstawówce
|
|
#57545 | |||
|
Zadomowienie
|
ja tez bym chciala, nawet mam drogerie pod nosem w ktorej powinny byc wszystkie
z drugiej strony nie wiem czy jest sens jak wiosna przyjdzie niedlugo i gliceryna w tej z makiem i bawelna nie powinna juz przeszkadzac i puszyc.Cytat:
pysznosci ![]() Cytat:
)Cytat:
Siedze sobie wlasnie z miodkiem rozcienczonym odrobina wody na wlosach od polowy w dol w nadziei, ze troche sie rozjasnia i tym samym wyrowna mi sie troche kolor (dol jest teraz delikatnie ciemniejszy). To juz trzeci raz, po dwoch poprzednich widze subtelne rozjasnienie, ale nie mam pewnosci czy sobie tego nie wmawiam ![]() Kolo 17 doloze olej ze slodkich migdalow, moj ulubiony jak na razie Na olejowym dziewczyny pisaly, ze Joaśka z miodem i cytryna dosc mocno rozjasnila im wlosy, Wy tez zauwazylyscie to u siebie? Eloe, pociesze Cie z tym koncem zimy ze sa tacy, co w ogole jeszcze w tym sezonie nie pojezdzili i nie zapowiada sie, ze cos sie w tej kwestii zmieni
|
|
|
#57546 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiele razy przegladając codziennik, przypominałam sobie Twoje lokasy. Z przodu świetnie wygladają, Tył widać, ze potrzebuje wsparcia. Pielęgnuj oi zapuszczaj. Moze wciereczka? (eiri specjalistka)A może ostatnio furorę robiące Calcium Panthotenicum doustnie? Cytat:
Nie zauważyłam rozjaśnienia, ale ja nie używam systematycznie, tylko na zmianę z makiem lub pokrzywą. Poza tym hennuję. Mnie by sie przydało góre za to rozjaśnić, aby henna bardziej na rudo łapała, bo na tych ciemnych naturalkach, to ciemny kasztan wyłazi.
|
|
#57547 |
|
Kazar Lady
|
AgRafka ja tez mam wysokie czoło i nie zamierzam mieć grzywki - miałam już i tak jak piszesz przyklejona, u mnie czoło aż sie zaczeło przetłuszczać
przez te koleżanki zazdrość przemawia, wiesz ![]() dzięki za komplement a co do joaśki - ja używam nagminnie i nie rozjaśniła mi czornego łba
|
|
|
|
#57548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szamam od tygodnia Silicę i dzisiaj dotarła paczka z Jantarem, zapomniałam dopisać Tylko nie wiem jak się wcierki stosuje I w ogóle z lewej strony mi się mniej kręcą chyba
|
|
|
#57549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz jak wyprostuje to tak mi ich malutko, a jak się troszkę po swojemu pofalują to jest ich dwa razy więcej chyba
|
|
#57550 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ooo to nie wiedziałam Ale taki z adresami sklepów gdzie można kupić trudno dostępne produkty typu Bingo, Khadi, Jantar?Cytat:
![]() Cytat:
Ale na pokręconych nie widać tych ogonków Chociaż z drugiej strony ja miałam podobnie - miałam podcięte w kształt odwróconego V, tam gdzie powinny być najdłuższe były najkrótsze, i mimo że na kręconych nie było tego widać to sama świadomość mi przeszkadzała (psychoza Cytat:
dżokejka... koniara jesteś?
|
|
|
#57551 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Użyłaś oliwy z oliwek? (Jak to jasne jest to wybacz za pytanie )
|
|
|
#57552 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
w codzienniku dokładny opis
|
|
|
|
|
#57553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ładne masz te lokasy, zwłaszcza na pierwszym zdjęciu rewelacyjnie wyglądają
|
|
|
#57554 | |||
|
Wtajemniczenie
|
No co Ty, każdy na pewno potrafi zrobić taki serek
Cytat:
Mój brat mieszka w mieście satelickim Łodzi i też ma mleko prosto od krowy Ale serów nie produkuje, zjada moje i zazdrości :PTu jest link, z którego korzystałam: http://ziolowyzakatek.com.pl/ser-korycinski/ Podpuszczkę (syntetyczną) można kupić na Allegro, występuje w formie tabletek lub płynnej - ja polecam płynną, bardzo łatwo się ją dozuje. Cała filozofia sera podpuszczkowego to podgrzanie mleka (lub mieszanki mleka ze śmietaną i/lub kefirem do temperatury max 38 stopni, wkropleniu podpuszczki i zamieszaniu. Potem ser robi się sam, po pół godzinie pozostaje nam odłowić skrzep na sitko i odsączyć, a z pozostałej serwatki albo robić ricottę, albo piec na niej chleb, albo kłaść ją na włosy ![]() Dużo informacji jest tutaj: http://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5661 Cytat:
![]() Cytat:
Masz bardzo ładne loczki, gdybyś nie zaczęła mówić o ogonkach, to ja bym na nie nie zwróciła uwagi Może nie ścinaj ich na razie? Jest spora szansa, że przy odpowiedniej pielęgnacji włosy znów będą miały kondycję jak za dawnych czasów, ale prostownica na pewno im w tym nie pomoże a nawet zaszkodzi... Mam wrażenie, że potrzebujesz natychmiastowej zmiany i stąd to prostowanie i myśli o cięciu... a loczki lubią cierpliwą pielęgnację ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Twoje włosy... zzieleniałam z zazdrości....
|
|
#57555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#57556 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() czytam na bieżąco ale czasu mi znowu zaczyna brakować na pisanie... jeśli komuś ostatnio nie odpisałam a powinnam to krzyczeć proszę ![]() Eloe dziękuję za analizę tego żelu Pantene... Miśka, zrobienie sera to wcale nie jest skomplikowana sprawa
|
|
|
#57557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny przeważnie narzekają na prosty spód ![]() Czekam na zdjęcia Twoich włosków, ale takich bez stylizacji lokówką!
|
|
|
#57558 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No ale na bloga oczywiście zapraszam
|
|
|
#57559 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Moze to jest bardziej widoczne na jasniejszych wloskach? ![]() Jak patrze na Wasze to juz sama nie wiem, czy chce miec jasne, czy ciemne, czy czerwone, czy moj naturalny braz Co chwile mi sie cos innego podoba jak widze te wszystkie lsniace glowy ![]() Cytat:
no i konce sie oczywiscie podkrecaja i tak. Ale gdy przed cg dwa razy do roku zdarzylo mi sie wyprostowac to dopiero wtedy zbieralam wlosowe komplementy, ale to pewnie przez to ze wtedy bylo widac jakie sa dlugaśne no i ludzie jakos tak lubia proste wlosy... Chyba bardziej niz krecone. Jak tylko wyprostowalam to zaraz slyszalam "chce ciebie czesciej widziec w prostych" Dobrze, ze ich wtedy nie posluchalam ![]() Co do grzywki - tez sie powaznie zastanawiam czy by jej nie zapuscic, ale boje sie, ze nie wytrwam Ciezko jest? Poza tym po tylu latach z grzywka wydaje mi sie, ze bede glupio wygladac bez niej, do tego ten moj kwadratowy ksztalt twarzy... ![]() Przyszly moje mazidelka z ZSK
|
|
|
#57560 |
|
sentimental animal
|
po pierwsze - wreszcie przywieźli maski Bingo do mojego zielarskiego
![]() po drugie, za jakąś godzinę idę do fryzjerki, mam porozdwajane końcówki, a to wiadomo, trzeba ściąć przestraszyłam się jak przeczytałam gdzieś, że włosy rozdwajają się coraz wyżej
|
#57561 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko uczul fryzjerkę żeby obcieła Ci tylko TYLKO końcówki. Najlepiej powiedz, że 1-2cm, to ciachnie tak 3-4cm
|
|
|
#57562 |
|
sentimental animal
|
yoanka85, zamierzam powiedzieć fryzjerce, żeby obcięła to, co już jest nie do odratowania, a potem rozpoczynam zmasowany atak ku porostowi
|
#57563 | ||
|
Rozeznanie
|
no odważnie, bo to pozwala jej na wolną interpretację, ja bym się bojała ;]
|
|
|
#57564 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#57565 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jakbym czytała o sobie, kiedy w końcu jednak uznałam, że to nie zło, nie pali jak prostownica, s skład ma niezły, zdałam sobie sprawę, że po prostu nie umiem. kiedyś wgniatałam piankę, wiadomo, świństwo, ale tylko ją wgniotłam i włosy robiły, co chciały, a i efekt był zadowalający. teraz mam isanę, biorę niewielką ilość, chcę harmonijkować/ugniatać, a wszystko zostaje na ręku, albo się ciągnie. więc najzywczajniej w świecie stylizację olewam, a potem wyglądam, jakbym wpadła na słup elektryczny. Za to Twoje włosięta uwielbiam, nie tylko za skręt, ale i kolor. haha, prawie zawsze. ostatnio zapytano mnie, dlaczego zakręciłam sobie tylko jedno pasmo. Ej, dobry pomysł, nazwę go Kippei! Cytat:
Cytat:
Ja też nigdy nie miałam krótkich, a ileż się nasłucham, że takie cieniasy powinno ściąć się ''na męsko'', albo, kiedy mamie mnie w dzieciństwie tak drastycznie czesała, zawsze kończyło się na kłótni i ''zetnij!'', ale mała M. broniła włosów zawsze. Dobrze, że nie ścięłaś, krótkich teraz pełno, pozostałości po przelotnej modzie, czy efekty zniszczeń, zawsze byłam zwolenniczką długości. Piękniejsze? Ja mam wrażenie, że są cały czas takie same, tylko nie puszą się na czubku tak, jak kiedyś. Dziewczyny, nacytowałam się, a tutaj informacja, że za dużo grafiki i dodać nie można. skopiowałam do worda i chcę dodać częściami, ale chyba go trochę zniekształcił, więc wybaczcie.
Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski. instagram||blog Edytowane przez mayletka Czas edycji: 2012-02-22 o 16:24 |
||||
|
|
|
#57566 |
|
sentimental animal
|
znacie jakieś kosmetyki zabezpieczające końcówki zgodne z CG?
|
#57567 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A mnie się właśnie baardzo podobają takie drobne loczki i nie miałabym nic przeciwko, żeby ktoś zaczarował moje strączki Cytat:
To tak, jakbyś miała ładną przyjaciółkę (albo lepiej! - przyjaciela ) i oglądała ją tylko na zdjęciach - nieważne, czy sprzed kilku tygodni, czy sprzed miesiąca. Miałabyś jakieś jej wyobrażenie, świadomość, że jest ładna, ale jednak niedosyt pozostanie, bo wiesz, że nie zbrzydła - no bo jak - ale mogła np. zacząć się inaczej malować, albo... zakochać ?Tak, na deskorolce. Przeraża mnie wizja przebywania na dworze w zimę dłużej, niż to konieczne, ale z drugiej strony.. taka adrenalina. Rozumiem, że przez rękę taka mała trauma pozostanie, ale z czasem, wiem, że dasz się ponieść emocjom. Haha, o matko, bolało ? Kojarzy mi się z typową bajką/komedią, bo oni zawsze mają jakieś bliskie spotkania z drzewami/puchem. ![]() Hm, właściwie, to już minął jakiś czas od kiedy jestem CG. Dziewczyny tutaj są krócej i radzą sobie lepiej, ale fakt - nigdy nie przykładałam wagi do stylizacji... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zainspirowana zdjęciami afrogirl, zawinęłam kilka pasm w folię. Ogólnie chciałam uzyskać efekt takich drobniutkich loczków, a raczej ich imitacji, bo takich: http://msnlatino.telemundo.com/_cach...___484x363.jpg nigdy mieć nie będę, Wyszło, jak wyszło, ale fajnie mieć takie coś na glowię. |
||||||
|
|
|
#57568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym bardzo chetnie sie nauczyla, tylko ze TZ ma nietolerancje na laktoze i wyrobow mleka musi unikac, choc kocha dobre serki. Zjedzenie wiekszej ilosci zawsze odpokutuje bolem brzucha..A ja sery kocham, ale jakbym miala dla siebie robic i zjadac toby mi szybko przybylo cm bo to przeciez tluste jest.
|
|
|
|
|
#57569 | ||
|
Rozeznanie
|
Hmm olej? Dosłownie odrobina. Albo zgodna odżywka d/s też ociupinkę.
Pochwalę Wam się jak podcięłam koleżance włosy. Byłam u niej na weekend, zobaczyłam te wiszące ogonki (cienkie i rozdwojone!) i miałam obciąć nożyczkami fryzjerskimi, ale okazało się, że nie mam przy sobie i musiały wystarczyć takie wielkie nożyczki do papieru Po prostu na sucho złapałam wszyskie włosy i ciach. Miejscami może z 10cm poszło, ale bez żalu. Potem boki lekko skróciłam et voila. Trwało to ok 5min i pierwszy raz była zadowolona od razu (poprzednio musiała dojrzewać po moich cięciach)
|
|
|
#57570 |
|
sentimental animal
|
końcówki zupełnie jak moje
ładnie ścięte, choć ja się na tym nie znam ;d
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

i to nawet nie włosowy, a psychiczny
cały czas prześladuje mnie myśl o tych ogonach, że po co ja je pielęgnuje, jeśli połowa i tak jest do ścięcia, bo przecież nie zagęści mi się w cudowny sposób
bardzo ładnie wyglądają! a tak masz przynajmniej jeszcze jeden powód by nie prostować
- od 1.12.2009 
No ale włosomania wróciła, więc wracam i ja
Końce nie są rozdwojone, ale robi się z nich sianko...

z 44 cm zrobi się 30, jak rok temu

ZUMBA

czytam na bieżąco ale czasu mi znowu zaczyna brakować na pisanie... jeśli komuś ostatnio nie odpisałam a powinnam to krzyczeć proszę