|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
![]() ja w szpitalu ważyłam 2 tyg temu 73kg w ubraniu i butach a w domu rano ważyłam sie na czczo 70kg, możliwe ze 3kg to ubranie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i z ciekawości zapytam, bo rozumiem, że zgodziłaś się na katowanie suszarki i odkurzacza: a co by było, gdybyś postawiła veto? obraza? wychodzą? czy (w to najmniej wierzę) matka zabrania dziecku zabawy niedozwolonymi sprzętami? Dzieciak koszmarek, teraz się jej może wydaje, że daje mu się realizować, ale jak chłopak pójdzie do gimnazjum, to jej już pokaże. Wychowanie bezstresowe to nie wychowanie bezszacunkowe! Nie każdy się nadaje. Cytat:
![]() z kocim leczeniem zgadzam się w 100 procentach. nie dość, że mój kot niwelował mi cierpienia okresowe, w chorobie grzał stopy, kiedyś nawet gdy źle sie czułam zaczął się drzeć tak, że pomoc z góry zbiegła ![]() ![]() ![]() Często widzę wdzięczność w tym kocim oku, bo choć nie jestem panią idealną, to uratowaliśmy go mrozu, obitego i głodnego, gdy zaginął, w najgorsze ulewy maja 2010, wtedy gdy powodzie się porobiły, zdjęliśmy przemoczonego, wychudzonego z drzewa, znów odratowaliśmy, pozwoliłam wtedy pierwszy raz spać z nami - biedaczek całą noc mruczał i co chwilę dotykał nas delikatnie łapką, żeby utrzymać kontakt. Jest członkiem rodziny. Nie jest to namolna złośliwa bestia (jak pies teściów, ostatnio znany jako S.raluch-łatwo się domyślić przez co...), ale dobrze wychowany i mądry zwierz, który nie zniszczył mi nic w domu, nic nie zmoczył, a kosztuje mnie dosłownie 20zł miesięcznie. Wliczając w to żarcie, kuwetę, zabawki, wszystkie szczepienia, wścieklizny, odrobaczania. Cytat:
szeroka w biodrach ok, ale jak ciasna TAM, to przecież nie wystrzeli jak popkorn... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() takie kocyki są nie dość, że piękne, to i zostają piękną pamiątką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Konia super, że już nie długo będziesz tulić swoją dzidzię ![]() ![]() ![]() emigra o matko, co za dziecko ![]() Dzień dobry ![]() ja od 6 na nogach, byłam na uczelni zaliczać egzamin, zaliczyłam tylko ćwiczenia, babka miała dziwny humor, bo zadawała pytania wręcz z kosmosu. za tydzień mam drugie podejście. niestety jutro też muszę jechać, i to też tak wcześnie, bo na badania jadę- mocz i morfologię muszę zrobić przed wizytą. teraz odpoczywam, bo padam po dzisiejszym maratonie... ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4507 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A dziękuję bardzo ![]() ![]() ![]() i właśnie chodzi nie tylko o w sumie tani ale i niepowtarzalny kocyk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jakieś 3 tygodnie temu ważyłam 64kg po czym w następnym tygodniu 62 i później kg tygodniowo przybierałam. Cały czas jem tyle samo, ale podobno w końcówce ciąży tak się może zdarzyć. Więc Twoja waga może dobrze pokazywać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie waze w domu na czczo z rana zawsze, mozliwie po toalecie i taki przyrost sobie zanotowalam. .... wg karty ciazy prowadzonej przez gina mam 25,5 kg na pusie... ale to dlatego ze mi wage wpisali sprzed ciazy (a wtedy jeszcze babka kilo na ubrania odjela) a odkad zaszlam to jak mnie waza to w ciuchach i nic nie odejmuja wiec roznie to wychodzi bo wystarczylo ze mialam kozaki i jeansy i juz poltora kg wiecej na wadze, a w adidasach i dresie np 800-900 gram wiecej pokazuje. Ja sobie czasme sprawdzam przed ubraniem sie i po ubraniu jak duzo ubrania waza ![]() Cytat:
![]() ![]() No i nie powiem jej ze bez dziecka ma przyjsc, bo ona sama te dziecko wychowuje i sama mieszka ![]() Naprawde najlepiej jest jak ja do nich pojde na chwile ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | ||||
Raczkowanie
|
Co do potworka to ja też odebrałam pieszczotliwie, zwłaszcza, że Karolca mówiła w perspektywie o swoim dziecku
![]() ![]() ![]() A co porodu z TZ to zgadzam się z Gucią i Agusią, choć one więcej wiedzą w temacie ze względu na doświadczenie oczywiście. Ja się męża pytałam czy chce być, powiedział, że tak i bardzo mnie to cieszy tak naprawdę... oczywiście z nakazem stania obok mojej głowy ![]() ![]() ![]() A jeśli chodzi o tą całą seksualność po porodzie, to znam kilka par, które rodziły razem i nikt nie narzekał ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4511 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z meza niezły agent, najwazniejsze,ze czujny! ![]() Cytat:
![]() ![]() Moja teściowa mnie pociesza, ze T.mial 4300g przy porodzie i poszło Jej łatwiej niz z poprzednim synem. Wiec tj piszesz nie ma zasady. Z kolei polozna mowiła, ze większe dzieci się łatwiej rodzi ,bo mniej kombinuja ![]() Wazne ,zeby zdrowe bylo,a urodzimy tyle ile będzie! Cytat:
![]() Cytat:
Swoja droga syn mojej kuzynki masakrycznie rozpuszczony przez babcie i matke na kazdym spotkaniu rodzinnym dostawal od wszystkich tel.komorkowe- bo chcial. Jakiez bylo Jego zdziwienie jak wyciągnał reke po moj i nie dostał slyszac, ze to nie jest do zabawy. Zlosc niemiłosierna i tupanie nogami. Jednak nie zamierzam ponosic konsekwencji czyjegos luznego wychowania. Od zabawy są zabawki. Tez chciałabym byc konsekwentnym rodzicem umiejącym zachowac równowage we wszystkim. Chciałabym mądrze wychować syna na naprawde wartościowego człowieka, który umie docenić wszystko. Chciałabym aby moj Syn był taki jak mąż, bo myślę, że to wielkie szczęscie, że idziemy przez życie razem ![]() z przyziemnych spraw to wlasnie skonczyłam prasowanie! ha jestem z siebie dumna..wszystko poukładane.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4512 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do męża na porodówce ja już mówiłam, że na początku jest jak najbardziej miło widziany - aby mi pomóc, ulżyć i inne takie. Przy samym porodzie być nie musi, nie wymagam tego, może zaczekać za drzwiami (kiedyś same stwierdziłyście, że nie rozumiecie jak facet może być wrażliwy na widok krwi i innch takich). Mój jest wrażliwcem, nie może patrzeć jak ja czy ktoś bliski cierpi z bólu a on sam nie może w żaden sposób pomóc. Ważne dla mnie jest, aby był blisko. Wyprasowałam dwie poszewki na poduszki i aż jedno prześcieradło. Złapała mnie migrena, wzięłam paracetamol i leżałam kilka godzin. Jest jakby lepiej, nie przechodzę jej tak jak ostatnio, ale boję się tego, co może czekać mnie w nocy. Nie mam żadnego kierowcy w razie, gdybym musiała podjechać do lekarza/szpitala.
![]() |
#4513 |
Zakorzenienie
|
Jutro zaczniemy pewnie 9. czesc watku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
może jej spróbuj podpowiedzieć starą nauczycielską metodę: jak zrobić, żeby nie było buntu. Idziecie koło placu zabaw-drze się, że na karuzelę. I daje wybór "dobra, 10 minut teraz, czy pół godizny jak będziemy wracali do domu?" dziecko czuje,ze decyduje, a tak naprawdę, to tylko akceptuje decyzję i wybiera mniejsze zło. tak samo robi się z testami: łatwy test za tydzień czy mega trudny za dwa - biorą łatwiejszy, i nie odważą się przyjść przekładać ![]() w kwestii wagowej. puma ma tylko 2,5-3 kilo na plusie ![]() nie, żebym sobie odmawiała, bo wręcz mi głupio, że mało tyję, ale na starcie miałam 77,2kg, więc i tak całkiem pokaźnie. no i zaczęłam brać leki na tarczycę... dobrze,że mała wychodzi na usg wzorowo w 50 centylu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Mnie coraz częściej brzuch pobolewa w dole i mam nadzieję że rozpakuję się już w następnej części ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
Wykąpałam się, włosy umyte ale nie prostowałam i mam siano na głowie, ale co tam
![]() ![]() Zaraz zabieram się za ogarnięcie szafy i dopakowanie torby, ale jeszcze nie do końca. Co do dzieci - w listopadzie byłam u dentysty i przyszła tam taka Pani z dzieckiem z wózkiem, chłopczyk w spacerówce ja wiem może 2-3lata nie wiem dokładnie i oczywiście nie siedział w wózku tylko latał po korytarzyku masakra co za dziecko zaczepiał każdego mnie i innych, rzucał jakimiś małymi zabaweczkami, krzyczał, darł się jak szalony siedziałam tam z 30min - 40min a on nawet na sekunde nie usiadł i nie był spokojny co ta matka się tam z nim miała istny szok, do tego cały czas rozlewał tą wode do picia co jest dla wszystkich w takim baniaku. Rzeź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wróciłam szybciej z uczelni, bo nie dałam rady tam wysiedzieć. Chyba strasznie spada ciśnienie ![]() Co do wizyty to niestety gin podejrzewa infekcję (po wynikach moczu) i muszę przez 12 dni aplikować sobie Clotrimazol i 6 marca robię wymaz w kierunku paciorkowca - dostałam skierowanie. W poniedziałek o 9.15 USG, a przed kolejną wizytą 22 marca mam zrobić wyniki krwi (w tym hbs i wr) oraz mocz. Zbadał mnie ginekolgicznie i stwierdził, że mała jest bardzo nisko główką, ale szyjka trzyma mocno i ma ok. 3 cm. Zalecał sporo leżeć z poduszką pod pupą, a jak coś boli mocno w spojeniu to apap (ale ja chyba nie mam aż takich bóli na razie) no i zapowiedział, że do najbliższej wizyty nie powinnam urodzić ![]() ![]() A no i waga pokazała 80,3 kg ![]() ![]() Chyba muszę się położyć. ![]()
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co ja cały czas mam dziwne przeczucie, że poród zbliża się i będzie to szybciej niż mi się wydaję ;( ale może to tylko moje dziwne schizy.
po prostu czuję takie gwałtowne ruchy dziecka czasami, że zastanawiam się czy to normalne. Czuję go tak jak by chciał już mi wyskoczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ta czesc wystarczyla na 3tyg, wiec jesli teraz tak bedzie, no to moge ale nie musze sie zmiescic ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zakorzenienie
|
Ale muszę przyznać że ogarnia mnie lekkie przerażenie na te nadchodzące zmiany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |
Zakorzenienie
|
evvcia kuruj sie
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
On za każdym razem jak jedziemy do teściów zajmuję się tam swoją babcią, babka jest po 90tce i On to jej ukochany wnuczek - zawsze jak przyjeżdża to sprząta jej cały pokój, myje głowe, obcina paznokcie itp. Bo ona nie chce aby nikt inny to robił tylko on ![]() Więc skoro takie rzeczy robi to chyba dla niego wszystko jest normalne. I poród też go nie obrzydzi ![]() gosia a mam do Ciebie takie pytanie, w jakim wieku była Twoja córka jak wyjechałaś z Nią zagranice ?? emigra ja bym nie wytrzymała z takim dzieciakiem od razu coś bym powiedziała swojej koleżance, ale ja to taki mały cham ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mi choc czas szybko leci, to te 2-3 tyg wydaja mi sie takie odlegle... i prawie zadnych symptomow porodu, wydaje mi sie wiec ze na razie mnie to nie dotyczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Wtajemniczenie
|
MoniqW co do wozka to fajny jest, ja swoj podobnego typu (ale o wiele brzydszy i trojkolowiec)bede sprzedawac bo spacerowka nie rozklada sie na plasko i nie byloby gondoli, a spacerowac mam zamiar jak najszybciej to mozliwe.
nianie elektroniczna bedziemy jednak kupowac (ale uzywana) bo lozeczko jest w sypialni na gorze a wieczory pewnie bedziemy spedzac na dole, takze bedzie dobrze aby slyszec Malutka. no ja nie wiem jakbym jechala ze skurczami na porodowke, bo mam 25 km i duzo rond po drodze ![]() chalierka jasna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gosia a jaka Ty ta herbatke malinowa kupilas? Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-02-22 o 15:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do urlopu tego dla ojca z pracy 2tyg - to ponoć jeszcze w czerwcu był tylko tydzień, a teraz zmienili na 2tyg. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
Jolka ja jestem 16kg na plusie dla pocieszenia
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
evvcia zdrówka życzę, kuruj się Kobietko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:22.