|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2402 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
|
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
Musi, że lekarz przystojny.
|
|
#2404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jadąc po młodego zachaczyłam lumpka=zakup bodziaki razy dwa i portki z Cherokie nowe z metką ![]() Dzisiaj mówie do Filipa że te zimowe buty co ma teraz zosstaawimy dla braciszka(wcale nie zniszczone) a on mi na to że "on będzie w nich cały czas chodził"
|
|
|
|
|
#2405 |
|
Rozeznanie
|
ale naprodukowałyście dzisiaj, szok po prostu! my po spacerku, chyba wiosna już do nas zawitała bo dzisiaj tak pięknie, że do domu się nie chciało wracać. 3 godz mi zeszło na spacerowaniu więc mały napewno dotleniony i wykołysany
dziewczyny byłam w rossmanie przy okazji popatrzec na kosmetyki i kurcze nie znalazłam nic z filtrem słonecznym poniżej 3 m-ca jeżeli macie już zakupione takie kosmetyki to dajcie znać co to jest, byłam pewna że nivea jest dla noworodów ale niestety pisze że powyżej 3 m-ca...trochę lipa. była promocja chusteczek pampersa 6 paczek za 26zł ale zostały tylko te białe sensitive a koleżanki z doświadczenia odradzają... ale cena hit!
|
#2406 |
|
Wtajemniczenie
|
wogole mam dziewczyny do Was sprawe, a raczej chcialabym sie poradzic...
bijemy sie z mezem od kilku tygodni z tym problemem i nie potrafimy znalezc sensownego rozwiazania. Zreszta, czy kiedykoliwek mozna zlapac wszystkie sroki za ogon? Hmmm... Chodzi nam losy naszego mieszkania z zwiazku z tymi wydarzeniami na przestrzeni 2 miesiecy. Teraz jest juz spokojniej - bo nie wychodze na piechote, tylko wszedzie autkiem. Ale moj stan psychiczny jest daleki idealowi - podejrzewam, ze ciaza to poteguje, bo obawiam sie takze o to, ze moje dziecko bedzie dorastalo w takim srodowisku kilka dni jest znosnie, az do dnia kolejnego, kiedy placze caly dzien i mam wisielczy nastroj. I tak w kolko. Ulge czuje, jak tylko wyjezdzam poza miasto. Podejrzewalam juz u siebie depresje, bo ten stan trwa za dlugo, wiec czeka mnie pewnie wizyta u psychologa. Wiem, ze to powazna sprawa i moze nie powinnam pytac Was o zdanie w takiej kwestii, ale moze dostane od Was jakies wskazowki i rady? U nas stanelo na tym, ze na razie nie damy rady sprzedac bo porod. Co dalej jakby co - myslimy nad wynajmem na 3-4 lata. A potem? moze sie cos fajnego kupi/zbuduje? Przepraszam ze zawracam glowy takimi rzeczami, ale jak tylko przekraczam progi klatki schodowej i mieszkania to niestety wszystko mi sie poteguje
|
|
|
|
#2407 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja odpowiedź nie będzie brana pod uwagę
bo ja sprzedałabym mieszkanie teraz i poszła obojętne gdzie (nawet na wynajęte), byle się nie męczyć psychicznie. Staram się zawsze wybierać najprostsze i najlepsze dla mnie rozwiązania, a to wydaje się być właśnie takie.
|
|
|
|
#2408 |
|
Raczkowanie
|
moniczka1302 jeżeli nie chcecie teraz sprzedawać, a uważam podobnie jak Gaabi to skorzystaj z pomocy specjalisty, mam namyśli dobrego psychologa, bo się wykończysz nerwowo.
|
|
|
|
#2409 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez wychodze z takiego zalozenia, ze nie ma sensu sie meczyc psychicznie i brnac w to wszystko, tylko ze ja sie za bardzo przejmuje ludzmi wokol - tzn z otoczenia mojej i meza rodziny - ze oni tez nam pomagali w przeprowadzce, poswiecili czas i ze beda zli na to, co chcemy zrobic. Wiem, to niemąrde, bo powinnam myslec o swojej rodzinie - dziecku , mezu i sobie i o tym, co jest dla nas najlepsze.
|
|
|
|
#2410 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Uff, wszystko już rozpakowane, domek ogarnięty, na szczęście wszystko posprzątałam przed wyjazdem, więc właściwie tylko kurze musiałam wytrzeć i mogę już gnić przed kompem do wieczora
Na poważnie to trochę mi dziś więcej brzuch twardnieje, więc sobie troszkę poleżę i Was poczytam ![]() Cytat:
więc myślę, że ta jedna ręka spokojnie mi do podparcia wystarczy Zresztą z boku będzie jeszcze jakiś nakaslik/stoliczek, żebym mogła mieć przy karmieniu pod ręką potrzebne rzeczy, więc o niego też będę mogła się oprzeć.Cytat:
Mam nadzieję, że to chwilowe Cytat:
![]() Jaaa? Drobna? Mooże, raczej szczupła po prostu ...byłam przed ciążą Zresztą te dwa linki co podałam to z różnych firm pufy są, więc ta ilość iksów jest umowna W wymiarach różnią się o 15 cm...[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32473118]A ja posprzątałam dzisiaj łazienkę, zjadłam 3 śniadania i zbieram się do kolejnego sklepu oglądać kolejne szafy.. Tak bardzo bym już chciała coś kupić i nie jeździć..[/QUOTE] O, ja też... Ale nie będzie tego, dopóki nie ogarnę wszystkich gratów z pokoju Kaja...Cytat:
Ja już wspominałam, że u mnie bez lusterka się nie obywa ![]() Cytat:
![]() Ja parę dni temu zobaczyłam swoje zdjęcie z lata i pierwsze co pomyślałam: "O rany, jaka byłam szczupła..." ale moment po tym: "...a jak marzyłam wtedy, żeby być takim grubasem, jak teraz" ![]() Cytat:
Mi przy Maksiu rósł do samego końca, więc nie łudzę się, że teraz będzie inaczej
|
||||||
|
|
|
#2411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
toż to chyba bliźniaki ![]() Cytat:
ja miałam dawno temu 100cm teraz nie mierzyłam
|
|
#2412 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
![]() Ja mam opracowaną technikę z kolanem w bok ![]() Cytat:
Cytat:
Ja swój przed wyjazdem odstawiłam do mechanika, bo było kilka "drobiazgów" do zrobienia i okazało się, że parę stówek pójdzie Jutro go odbieram, tydzień przy nim dłubali, to mam nadzieję, że teraz będzie chodzić jak żyleta ![]() Cytat:
Im bliżej lata, tym więcej będzie ) Wsmarowywał się fatalnie, więc myśle, że był dobry Cytat:
Rozmawiajcie z mężem, przedystkutujcie do bólu różne opcje, aż zdecydujecie, która Wam najbardziej odpowiada.
|
||||
|
|
|
#2413 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do mojej wizyty. Otóż zmienił mi się termin porodu na 10 maja. Jest to spowodowane faktem, iż mój lekarz dotychczas podawał termin porodu wg. usg i wg. zapłodnienia, ponieważ te dwie rzeczy były zgodne. Ostatnio stwierdził, że coś to nie tak i właśnie mi zmienił datę porodu - tzn, ustalił ją wg. zasad, czyli wg. OM. Tak więc obecnie jestem uwaga w 30t1d, co pan lekarz ocenił na 31tc. Wyniki wszystkie ok. Glukoza wzrocowa, ale nie podoba mu się moje tętno. Kazał zrobić konsultację internisty, zrobić ekg lub usg serca. Udało mi się dzisiaj jeszcze to załatwić. Lekarz internista (wiek na moje oko ok. 30), bardzo młody, w leksykonie szukał ewentualnych chorób związanych z wysokim tętnem ![]() Co do bóli podbrzusza - mam się oszczędzać, nie przesadzać z jakimś podnoszeniem ciężkich rzeczy. Najprowadopodobniej jest to związane z rośnięciem malca. W przyszłym tygodniu mam mieć wizytę już z USG. AAA i zapomniałam dodać - waga 1kg +, czyli w sumie 3,5 do przodu ,co ja jak na mnie jest wynikiem super przy mojej nadwadze.
MIKOŁAJ Edytowane przez aga_bre Czas edycji: 2012-02-22 o 16:43 |
||
|
|
|
#2414 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Muszę się wam pochwalić że kupiliśmy wózek po miesiącach poszukiwań w końcu mam kupiliśmy jane rider reverse z gondolką matrix light która może służyć jako fotelik + osłonka przeciw deszczowa i śpiworek na zimę. Ma fajną torbę bo dość dużą i jest jeszcze z przewijakiem ogólnie to bardzo mi się podoba i cieszę się że już jedną rzecz mam z głowy. No to tyle mojego chwalenia się ale powiem wam że ulżyło mi ja już ma i nie muszę sobie tym głowy zawracać.
|
|
|
|
#2415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2416 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U Ciebie pamiętam, że były te cykle takie nietypowe, więc skoro na początku, to co Ty mówiłaś zgadzało się z usg, to jesteś rzadkim przypadkiem, gdzie właśnie nie bierze się pod uwagę tp z OM Dziwię się, że teraz lekarz zmienia... Przecież dzieci rosną w różnym tempie, mogą być nawet tydzień czy dwa "młodsze" lub "starsze" od przeciętnych wymiarów i to jest w porządku ![]() Bardzo ładna waga Super, że tak Ci się udaje przy nadwadze, tak właśnie powinno być ponoć Choć niestety jak ktoś ma na codzień tendecje do tycia, to w ciąży niestety też może sporo przybyć...
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-02-22 o 17:08 |
|
|
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i takie coś mi się podoba
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak się położę, to zasnę jak nic i będę się źle czuła jak się ocknę. Przemęczę to jakoś...
Cytat:
Ja nie mierzę i nie ważę się, tylko u gina. Nie jest mi to jakoś do szczęścia potrzebne. Co do wielkości brzuszków, to wiadomo, że każda z nas jest inna i też jakoś nie korci mnie, żeby porównywać...
|
|
|
|
|
#2422 |
|
Zadomowienie
|
moge tak samo prosic hasło
|
#2423 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do wagi to wiesz, ja muszę baaaaardzo uważać, bo niestety, ale przy mojej 3cyforwej wadze lekarz powiedział, że najlepiej by było, żebym maksymalnie do 7kg przybrała. Co prawda diety żadnej nie stosuję, jak mam ochotę na słodkie to jem, ale w ciąży super poprawił mi się metabolizm, gdzie kiedyś miałam straszne problemy z tym. Także mi ciąża służy oprócz wyglądu cery. A tak z innej beczki dziewczyny. Może znacie taką fajną - moim zdaniem lekką i przyjemną dla ucha piosenkę - Michel Teló - Ai Se Eu Te Pego. Polecam ją w wersji polskiej - już mi się nie podoba, ale uśmiałam się po pachy. http://www.youtube.com/watch?v=8KNiuAQpD84 Wiem, ze teksty angielskie to też są dość płytkie w muzyce - nazwijmy to rozrywkowej, ale to mnie powaliło. A tak ładnie ona brzmiała po portugalsku.
|
|
#2424 |
|
Konto usunięte
|
Byłam, obejrzałam... Jeszcze tylko jeden sklep został mi do obskoczenia, ale jak tam nic nie będzie, to zamówię jakiś regał w tym, co dzisiaj byłam.
I kupiłam sobie 3 gazetki o dzieciach, w jednej była próbka proszku Jelp, w drugiej - kocyk ze świnki Pepy, taki ładny szary, mięciutki i dosyć mały, myślę, czy by nie wszedł do wózka - obie gazety za 5,99! I jeszcze jedną jakąś za 0,99. A wszystko to, bo... musiałam kupić bilet, a ja nigdy nie mam przy sobie gotówki, więc żeby zapłacić kartą, musiałam kupić coś więcej... Ale nie żałuję, bo fajne te rzeczy i za taką cenę
|
|
|
|
#2425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystko to się okaże w maju
|
|
|
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i moje dziecię jest o 2 tyg młodsze niż wg om ![]() tp wg OM 18 czerwca, tp wg usg 29.06 mam nawet napisane na karcie niezgodność terminu
|
|
#2427 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2429 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Z zaległości...
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli jeszcze jakieś zmiany na liście przeoczyłam, to proszę o przypomnienie lub pw
|
|||
|
|
|
#2430 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

Kiedy znowu będzie tak beztrosko...nigdy 

dziewczyny byłam w rossmanie przy okazji popatrzec na kosmetyki i kurcze nie znalazłam nic z filtrem słonecznym poniżej 3 m-ca
jeżeli macie już zakupione takie kosmetyki to dajcie znać co to jest, byłam pewna że nivea jest dla noworodów ale niestety pisze że powyżej 3 m-ca...trochę lipa. była promocja chusteczek pampersa 6 paczek za 26zł ale zostały tylko te białe sensitive a koleżanki z doświadczenia odradzają... ale cena hit!

Mam nadzieję, że to chwilowe 

Ja swój przed wyjazdem odstawiłam do mechanika, bo było kilka "drobiazgów" do zrobienia i okazało się, że parę stówek pójdzie
Jutro go odbieram, tydzień przy nim dłubali, to mam nadzieję, że teraz będzie chodzić jak żyleta 
) Wsmarowywał się fatalnie, więc myśle, że był dobry
Super, że tak Ci się udaje przy nadwadze, tak właśnie powinno być ponoć