|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
[QUOTE=agniesikk;32460096]
Cytat:
|
|
#1472 |
|
Konto usunięte
|
Ja wiem że trzeba i to bardzo dobrze, tak naprawdę to pokazanie dokumentu jakiegokolwiek zajmuje pewnie 30 sekund a w kasjerce wyrabia dobry odruch - jej czujność nigdy nie zostanie uśpiona bo wie że musi prosić każdego i będzie to jak amen w pacierzu, jak wyrobione "dzień dobry co dla pana/pani"
|
|
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam trzydziechę mam na karku prawie a o dowód pytają się mnie notorycznie
Po prostu czasem są takie procedury np.w Piotrze i Pawle gdzie kupuję swoje ulubione piwo sama kasa przypomina kasjerce by o dowód się spytać
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#1475 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Obowiązek mój to jest wychować dziecko Dokumenty mam w torebce i idąc np. po bułki do sklepu wystarczy mi siatka na zakupy i portfel. Nie poczuwam się do obowiązku noszenia non stop przy sobie dowodu osobistego. Ja rozumiem, że sprawdzają pełnoletność i nie uważam że to jest głupie, a wręcz przeciwnie no ale osobę niepełnoletnią od takiej co już dawno 30-tkę skończyła chyba nie jest trudno odróżnić I tu nie chodzi o to, że tak kierownictwo nakazało, żeby wszystkich kupujących alkohol co nie wyglądają na co najmniej 25 lat o dowód prosić. Jestem klientką tego sklepu (Lidl) od kilku lat, kupowałam różne alkohole - na imprezy i po kilka butelek i nigdy nie poproszono mnie o dowód, dzisiaj też kupiłam bo imprezka się szykuje i o dowodzie nie było mowy. Dlatego uważam, że wtedy trafiłam na "ślepą" kasjerke bo jak inaczej można to nazwać. Dziewczyny, które mają po 20-kilka lat mogą uważać, że przesadzam, ale w tym wieku ma się trochę inne myślenie niż przed 40-tką
|
|
|
|
|
#1476 |
|
Rozeznanie
|
Mnie ostatnio denerwują "narciarze"-ryzykanci, wychodzący w góry mimo ostrzeżenia przed lawinami czy (wcześniej) mrozem i śnieżycami. Narażają życie nie tylko swoje, ale też dzielnych goprowców niosących pomoc tym nieodpowiedzialnym debilom (sorry, ale tylko takie wyrażenie ciśnie mi się na usta...). Denerwuje mnie to, ze budżet państwa za to wszystko płaci . Za naszą granicą takie ryzykanckie wypady są sporadyczne , bo tam za akcje ratownicze nieodpowiedzialny delikwent płaci duże pieniądze z własnej kieszeni lub sprawy te rozwiązano przy pomocy dodatkowych ubezpieczeń.. U nas nie, nas stać na ponoszenie kosztów za czyjąś głupotę ...
|
|
|
|
#1477 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
A była z mężem, więc mogła równie dobrze usiąść (było gdzie), a męża postawić w kolejce. Nie ma nigdzie napisane w aptece, że kobiety w ciąży mają prawo iść od razu na początek, moim zdaniem kulturalnie byłoby powiedzieć po prostu: "Mam nadzieję, że nikomu nie będzie przeszkadzało, jeśli zrealizuję receptę bez kolejki" i gdyby ktoś się oburzył, to sama bym coś powiedziała tej osobie. Zawsze ciężarne przepuszczam. W każdym razie ta farmaceutka mówi, że chwileczkę, jeszcze obsługuje, a ta ciężarna: "Pani jest ślepa czy głupia?! Ja jestem w ciąży i ja nie będę czekać!". Mało mi gały nie wyszły na wierzch, farmaceutka wydała resztę i obsłużyła oburzoną panią w ciąży, która co chwilę jej dogadywała. Ciężarna wzięła te swoje leki i będąc jeszcze praktycznie przy okienku krzyknęła do męża: "Weź mi daj papierosa, bo się wkur*, ludzie bez kultury tu pracują!".
|
|
|
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo, ale to bardzo irytują mnie osoby z roszczeniową postawą
![]() ![]() :rolley es:
|
|
|
|
#1480 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Ja myślę, że jak ktoś jest chamem to ciąża/starość tylko mu dostarczają okazji do chamstwa.
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze się nie spotkałam z sytuacją, żeby np. mojemu tacie czy jakiejkolwiek osobie po 50tce ktoś sprawdzał dowód przy kasie
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie awanturowałam sie w sklepach, aptekach itd ze przeciez ja jestem w CIAZY i mi sie nalezy. Jesli bym spotkała taka Pania tak jak ty to bym jej wygarnęła co myśle, na krzyki i awantury ma siły a na stanie w kolejce juz nie ? Dziwne. I ogolnie denerwuja mnie ludzie którzy myślą ze wszystko im sie nalezy, i wszystko ma byc juz a nie za chwilkę.
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem jak kobieta w 8 miesiącu to może być naprawdę ciężko to się podchodzi i pyta czy nie ma nikt nic przeciwko, a nie chamsko wymusza.
|
|
|
|
#1485 |
|
jestę wieszczę
|
Mnie tam cieszy, jak pytają mnie o dowód. Fajnie jest młodo wyglądać
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
raz byłam świadkiem sytuacji, kiedy kasjerka chciała obsłużyć w pierwszej kolejności panią z widocznym brzuszkiem i grzecznie zaproponowała podejście bliżej do kasy, bo to przecież kasa z pierwszeństwem, na co klientka oburzona powiedziała, że w ciąży nie jest.
i dziwi mnie jak ciężarne kobiety robią awantury na pół sklepu, że mają pierwszeństwo w kasie, gdy tymczasem to nie jest kasa uprzywilejowana. ale najbardziej denerwują mnie ludzie, którzy mają cały wózek wypchany zakupami i pchają się do kasy "do 10 artykułów" (wiedząc, że więcej nie można) - ahhh.... może jestem wredna, ale uwielbiam ich miny kiedy kasjerka mówi, że ich nie obsłuży.
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również spotkałam kiedyś wielce oburzoną kobietę w ciąży w autobusie.
Siedziałam i rozmawiałam z koleżanką. Obok nas siedziała jeszcze jakaś kobieta. Nagle ta kobieta zeszła i ustąpiła miejsca tej ciężarnej. A ona podziękowała i nie usiadła. Wtedy dopiero zwróciłam na nią uwagę, wcześniej nawet jej nie zauważyłam. Przez sekundę nawet pomyślałam, że nie siada, bo pewnie zaraz będzie wysiadać. I rozmawiam dalej. A nagle ta siada i ma do mnie wieeeelkie pretensje, że to ja jej nie zeszłam, a przecież ona jest w ciąży. Myślę sobie "o co ci kobito chodzi". Powiedziałam, że nie zauważyłam jej i żeby mi tutaj nie robiła kazań, bo nie mam 15 lat żeby się na mnie darła. Dopowiedziałam jeszcze tylko, żeby już nie szalała, skoro siedzi na tyłku. Była wściekła jak osa. |
|
|
|
#1488 |
|
ma zielone pojęcie
|
Naprawdę nie rozumiem takich kobiet w ciąży. Oczywiście, że kobiecie w ciąży trzeba pomagać, ustępować i przepuszczać ją w kolejce, ale też bez przesady, nie mam oczu dookoła głowy i nie patrzę wszystkim kobietom na brzuchy
To sama zainteresowana w razie czego powinna powiedzieć: „Czy mogłaby mi pani ustąpić miejsca? Jestem w ciąży i bolą mnie plecy”. Ustąpiłabym.W kolejce do kasy też bym przepuściła, gdyby powiedziała, że jest w ciąży. Ale gdyby się na mnie darła, a kasa nie byłaby kasą z pierwszeństwem dla kobiet w ciąży, zastanowiłabym się czy ją przepuścić
|
#1489 |
|
Konto usunięte
|
Nie rozumiem takich problemów: portfel jest w nim karty do bankomatu, karty zniżkowe itp ALE DOWODU OSOBISTEGO NIEEE booo on jest taaaaaaaaaaki ciężki i wieeeeeeeeeeeeeelki jak słownik polsko-niemiecki czterotomowy oo maaaatkoooo to taka kara nosić go ze sobą na zakupy gdy się wie że będą o niego pytać łooo
|
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Znak, że jesteśmy gotowi na 'czipowanie'. Dowód, karta, wszystko będzie w skórze \o/
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez tekila901 Czas edycji: 2012-02-22 o 20:15 |
|
|
|
|
#1492 |
|
Konto usunięte
|
Kto się chamem urodzić chamem zginie a chamstwo przekaże dzieciom
|
|
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo o ile rozumiem sens pytania o dowód osób, które np. dobiegają 30stki, ale na oko nie ocenisz, bo np. moja kuzynka wygląda równie młodo jak ja, tyle że ona ma 29 lat , o tyle nie widzę sensu, by pytać np. 60letniego faceta o dowód
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-02-22 o 19:59 |
|
|
|
|
#1494 |
|
Kniaginia
|
Od kiedy przez nieuwagę zostawiłam portfel w punkcie ksero (a w nim wszystkie karty, dowód, nie tylko pieniądze) i taksówką pędziłam z powrotem w nadziei, że ten portfel tam jeszcze jest, noszę oddzielnie pieniądze w portfelu, a oddzielnie karty bankomatowe i dowód osobisty. W związku z tym nie zawsze mam dowód przy sobie jak idę po małe zakupy
Ale ja - niestety - nie mam problemu ze zbyt młodym wyglądem
|
|
|
|
#1495 |
|
ma zielone pojęcie
|
A ja uważam, że pytanie o dowód jest w porządku. Rozumiem, że może to dziwić osobę, która ewidentnie wygląda na dorosłą (jednak 40 czy 50-latka wygląda inaczej niż 17-latka), ale też powiedzmy sobie szczerze, ocenianie wieku ņa oko może być bardzo zdradliwe. Sama znałam dziewczyny, które jak miały 16/17 lat, ubrały się elegancko i mocno się umalowały, to wyglądały na 30-latki (sic!)
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-02-22 o 20:31 |
|
|
|
|
#1497 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
O ile ten ktoś kupuje alkohol/papierosy itd.Jak inaczej taka kasjerka/taki kasjer ma ocenić wiek kupującego? Wiadomo, można to robić na oko, ale po co, skoro pewniejsze jest sprawdzenie dokumentów?
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby sprawdzać wiek faceta, który ma przypuśćmy 50 lat, ale kasjerka może go pomylić z 17latkiem
|
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
też nie znoszę ludzi z roszczeniową postawą.
ok, jeśli komuś przysługują jakieś przywileje, to owszem, ma prawo się o nie upomnieć i je wykorzystać. Tyle, że jest różnica pomiędzy kulturalnym poproszeniem (to nie boli), a wpychaniem się na chama "bo mi się należy! klękajcie narody!". ja w takich sytuacjach obieram wręcz postawę na przekór i celowo się postawię, bo szacunek możemy wykazać osobom, które i nas szanują.
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-02-22 o 21:06 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.

Dokumenty mam w torebce i idąc np. po bułki do sklepu wystarczy mi siatka na zakupy i portfel. Nie poczuwam się do obowiązku noszenia non stop przy sobie dowodu osobistego.
Drażni mnie takie robienie z siebie świętej krowy, że wszyscy muszą komuś nadskakiwać, a jeśli źle się czuła to wystarczyło podejść do kasy od przodu.