Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-22, 21:26   #2491
rinco
Wtajemniczenie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
chodził senek i drzemota
złotowłosa Królewna
Był sobie Król
aaa, ktoki dwa
dobrnoc
siwa chmurka
jędruś śpi
wieczorem
kołyszże się kołysz kolebeczko
słoneczko już gasi złoty blask
uśnij mój Ty aniołeczku
srebrna noc
pora dobrej nocy
śpij kochanie
idzie niebo ciemną nocą
bajka iskierki
już gwiazdy lśnią
kołysnaka dla okruszka
senna piosenka
Dorotka
kołysanki-utulanki
wróżki
w muszelkach Twoich dłoni
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32483176]Dzięęęęęęęęęęeeki za tę listę
Ale ja mogę śpiewać tylko, jak jestem sama, nikt normalny tego nie zniesie
Myślę, że fasolkowe piosenki też będą fajne, np. Bursztynek bursztynek (przerobione przez mojego męża na: Budyniek budyniek, znalazłem go w lodówce).

Aa dobra, wiem, co to za płyta. Cudna [/QUOTE]

Dzieki Kapukat!!! Poszukam w necie i może czegoś się nauczę, bo jednak większości z tej listy nie kojarzę...

Persephone ja też mam straszną przyczajkę jeśli chodzi o moje śpiewanie, okropnie się wstydzę śpiewać przy kimś, ale może przy dziecku się odważę, oczywiście jak bedziemy sami
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:27   #2492
kapukat
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

wiecie co ale mam trzy różne płyty kołysanki-utulanki, ta kosztowała prawie 40 zł, najpiękniejsze kołysanki - 9,99 i kołysanki z miłością - też z tego co widziałam była z tych droższych i jak myślicie na której wykonanie jest najfajniejsze? Najpiękniejsze kołysanki - polecam naprawdę są super ja się w nich zakochałam
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:28   #2493
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

A jak u Was koleżanki z goleniem?
Ja wczoraj pierwszy raz musiałam wspomóc się lusterkiem przy depilacji. A będzie coraz gorzej.
Oj, pierwszy raz z lusterkiem miałam wczoraj. To była katorga

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:33   #2494
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Czarne ??? na początku ciąży miałam takie jak w moim avatarze tylko bardziej miedziane a mniej czerwone (nie mam niestety zdjęcia z tego okresu), a teraz mam taki kolor jak Małgorzata Socha
No czarne. Tak Cię widziałam, drobna czarna

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Ja depilatora użyłam raz w życiu, na jedną nogę, bo drugiej nie dałam rady już. Bolało jak diabli
Nóg już 6 tygodni nie depilowałam i nic mi nie rośnie. Niech tak sostanie.

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
A ja po wizycie, i znowu muszę leżeć kurde. Mały coś napiera na szyjkę i jest zwiększone napięcie w macicy...
Ale już chyba nie musi być tak rygorystycznie jak poprzednio, powiedziała, że na ruski i na SR mogę chodzić, tylko poza tym mam grzecznie leżeć i brać nospę i magnez
Jak trzeba to trzeba.

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
A ja dziś na deser kluski na parze vel parzaki każdy inaczej je nazywa
Pampuchy!
Najlepsze z musem jagodowym.

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
To nie wzięłaś w końcu tego zwolnienia?? Nie no, twardzielka z Ciebie Ja już powoli wyluzowałam i nastawiłam się na wolne, chociaż dziś mnie dopadła myśl, że jeszcze tylko tydzień i przykro mi się zrobiło, że nie będę chodzić do roboty Ale już się nie cofnę
Nie
Też mi przykro, że nie będę, to sobie jeszcze pochodzę
A receptą mojego lekarza na nudę na zwolnieniu jest nauka języków

Cytat:
Napisane przez Jastinkaa Pokaż wiadomość
Macie może jakieś wypróbowane sposoby na zgagę, mleko i jogurty piję pół dnia i nic nie pomaga
Mnie też nic nie pomaga. Jakoś z tym żyję. Jak wstaję rano to nei mam zgagi, a później mnie męczy

Cytat:
przechodziłam dokładnie to samo co Ty .... ciągle myślałam, jak cholernie dużo zachodu potrzeba żeby wybrać się gdzieś z małym dzieckiem, ile trzeba spakować o czym myśleć, a jeszcze do niedawna mogłam wyjść z domu wsiąść w autobus, pociąg, samolot i po prostu gdzieś się wybrać, pochodzić po górach, klifach czy pojechać nad morze... ale to mnie tylko bardziej dobijało, więc przestałam myśleć
A ja uważam, że z dzieckiem można się doskonale zorganizować, trzeba tylko chcieć. Dookoła mnie jest pełno rodzin z dziećmi, które z niczego nie rezygnują. Jeżdżą na wakacje, w góry, nad morze. Prowadzą taki tryb zycia jaki prowadzili zanim dzieci się pojawiły na świecie. Nieco się przeorganizowali, ale udało im się. I ja nie zamierzam z niczego rezygnować. Wiem, ze wymaga to masy poświęcenia, ale wierzę, że się uda.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:42   #2495
rinco
Wtajemniczenie

Coś z tą naszą pocztą jest chyba nie teges, bo przy kilku ostatnio wysłanych mailach przychodzi mail zwrotny, że nie dostarczono maila, co jest nieprawdą
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:43   #2496
clauudik
Rozeznanie

[QUOTE=kapukat;32482854]
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Czasem trzeba sobie ulżyć, żeby potem móc weselej spojrzeć na świat

QUOTE]

dzięki Kism

a proszę bardzo
chodził senek i drzemota
złotowłosa Królewna
Był sobie Król
aaa, ktoki dwa
dobrnoc
siwa chmurka
jędruś śpi
wieczorem
kołyszże się kołysz kolebeczko
słoneczko już gasi złoty blask
uśnij mój Ty aniołeczku
srebrna noc
pora dobrej nocy
śpij kochanie
idzie niebo ciemną nocą
bajka iskierki
już gwiazdy lśnią
kołysnaka dla okruszka
senna piosenka
Dorotka
kołysanki-utulanki
wróżki
w muszelkach Twoich dłoni
Zaczęłam czytać i próbowałam znaleźć melodię do tego dopiero przy "aaa kotki dwa" zorientowałam się, że wypisałaś tytuły, a nie tekst kołysanki

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:45   #2497
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Ja też tak miałam. Mnie nawet tak tydzień przed pozytywnym testem się odechciało palenia.

A ja tam się nie szykuję na 10 maja, bo wiem swoje. Chociaż z drugiej strony to będzie wg. mnie 38tc więc wszystko możliwe. Powiem tak w przyszły piątek się okaże i na usg będzie wiadomo co i jak.
Co do wagi to wiesz, ja muszę baaaaardzo uważać, bo niestety, ale przy mojej 3cyforwej wadze lekarz powiedział, że najlepiej by było, żebym maksymalnie do 7kg przybrała. Co prawda diety żadnej nie stosuję, jak mam ochotę na słodkie to jem, ale w ciąży super poprawił mi się metabolizm, gdzie kiedyś miałam straszne problemy z tym. Także mi ciąża służy oprócz wyglądu cery.

A tak z innej beczki dziewczyny. Może znacie taką fajną - moim zdaniem lekką i przyjemną dla ucha piosenkę -
Michel Teló - Ai Se Eu Te Pego.

Polecam ją w wersji polskiej - już mi się nie podoba, ale uśmiałam się po pachy.

http://www.youtube.com/watch?v=8KNiuAQpD84
Wiem, ze teksty angielskie to też są dość płytkie w muzyce - nazwijmy to rozrywkowej, ale to mnie powaliło. A tak ładnie ona brzmiała po portugalsku.
Ta piosenka już mi zaczęła działać na nerwy. Czego by nie puścić, tam Telo. Nie słyszałam jej już z tydzień i powiem,... że ta polska wersja nawet fajna ale jeszcze większe disco polo mu wyszło niż oryginał

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-02-22, 21:47   #2498
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
A ja dziś na deser kluski na parze vel parzaki każdy inaczej je nazywa
kuciapki

Cytat:
Napisane przez Jastinkaa Pokaż wiadomość
Macie może jakieś wypróbowane sposoby na zgagę, mleko i jogurty piję pół dnia i nic nie pomaga
u mnie sprawdzają się migdały

Ja też paliłam przed ciążą, a dzień przed zrobieniem testu, który wyszedł pozytywnie, byłam jeszcze na imprezie z moją przyjaciółką Rzuciłam w chwili w której dowiedziałam się, że jestem w ciąży i nie palę. Nie miałabym serca zapalić w momencie w ktorym czuję, że Antoś się rusza Tylko u mnie maluszek to była prawdziwa kinder niespodzianka, cały czas czułam się jak na okres, nic nie wskazywało na to, że zaszłam w ciążę ....
Stary 2012-02-22, 21:56   #2499
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:

Zaczęłam czytać i próbowałam znaleźć melodię do tego dopiero przy "aaa kotki dwa" zorientowałam się, że wypisałaś tytuły, a nie tekst kołysanki

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Ja też paliłam przed ciążą, a dzień przed zrobieniem testu, który wyszedł pozytywnie, byłam jeszcze na imprezie z moją przyjaciółką Rzuciłam w chwili w której dowiedziałam się, że jestem w ciąży i nie palę. Nie miałabym serca zapalić w momencie w ktorym czuję, że Antoś się rusza Tylko u mnie maluszek to była prawdziwa kinder niespodzianka, cały czas czułam się jak na okres, nic nie wskazywało na to, że zaszłam w ciążę ....
Jak byłam w szpitalu, to jedna dziewczyna która miała w 7 miesiącu skurcze i krążek wychodziła czasami na papierosa... Inna po wyjściu z gabinetu od gina (ja czekałam na przystanku autobusowym już i ją widziałam) - z fajką...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:56   #2500
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Padłam a co do golenia to ja lecę na ślepo po całości. Przed ostatnią wizytą wymyśliłam sobie całościowe golenie i ledwo co wyszłam z kabiny. Uprzedziłam męża, że następnym razem jak wpadnę na taki pomysł, to ma mi krzesło ogrodowe wstawić do brodzika umęczona wyszłam jak koń po westernie aa właśnie, nie wiecie jak o jest z epilacją w ciąży? Bo oczywiście zapomniałam spytać ginki, a zaczynam myśleć o takim rozwiązaniu co by się nie męczyć. W jednym z tych miejsc, które reklamują się "99 pln za każdą część ciała".

(edit.) to się fotodepilacja nazywa chyba poprawnie
(edit. 2) już wiem, że nie można. Co za osioł ze mnie :sciana:
Mam pytanie do Ciebie i do innych osób które mają prysznic: jak będziecie kąpały dziecko, które wyrośnie ze swojej wanienki?? w przypadku kiedy nie ma się wanny, tylko prysznic?? Ja mam tylko prysznic

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-02-22, 22:00   #2501
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
A ja uważam, że z dzieckiem można się doskonale zorganizować, trzeba tylko chcieć. Dookoła mnie jest pełno rodzin z dziećmi, które z niczego nie rezygnują. Jeżdżą na wakacje, w góry, nad morze. Prowadzą taki tryb zycia jaki prowadzili zanim dzieci się pojawiły na świecie. Nieco się przeorganizowali, ale udało im się. I ja nie zamierzam z niczego rezygnować. Wiem, ze wymaga to masy poświęcenia, ale wierzę, że się uda.

nie powiedziałam że z czegoś zrezygnuje, po prostu siedziałam i przyszło mi na myśl, że to już nie to samo. Kiedyś wystarczyły gacie na zmianę i portfel i w nogi, teraz trzeba będzie myśleć o pieluszkach, wózkach, kremach, sprawdzać w którym hotelu będzie nam najwygodniej z dzieckiem. Już nie przenocuje się w namiocie przy jeziorze, czy w górach pod gołym niebem... będzie inaczej - dla mnie będzie dziwnie. Tym bardziej że ja nie miałam w planach rzadnych dzieci w swoim życiu. Tak jakoś lekarze mnie nastawili na zycie we dwójkę i moje plany były zupełnie inne.

gdzie moje linki do tańszych pieluszek?
czy mogę prosić o hasło? zobaczę czy zadziała
[QUOTE=clauudik;32484074]
Cytat:

no to spostrzegawcza jesteś nie ma co powinnam tam dodać - piszę tytuły hahah

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Ciebie i do innych osób które mają prysznic: jak będziecie kąpały dziecko, które wyrośnie ze swojej wanienki?? w przypadku kiedy nie ma się wanny, tylko prysznic?? Ja mam tylko prysznic

jak to jak? jak dziecko będzie już na tyle duże że samo będzie stać to pod prysznic - namydlić i polać wodą.... oczywiście nie bedzie brał prysznica jak ja, ale na pewno damy sobie radę - ja też mam prysznic
Stary 2012-02-22, 22:07   #2502
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
kuciapki

u mnie sprawdzają się migdały

ja najlepiej staralismy sie rok o dziecko i nic poszlismy na wesele w sierpniu tamtego roku i mialam mysla zeby zrobic test ale stwierdzilam ze znowu wyjdzie negatywny wypalilam ponad paczke popilam szalalam z mezem bawiac sie a za pare dni test pozytywny jakie mialam wyrzuty,mam kolezanke ktora palila cala ciaze az mnie brzuch bolal jak to widzialam nie rozumiem osob ktore nawet w takim momencie nie potrafai rzucic
Stary 2012-02-22, 22:08   #2503
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

[QUOTE=kapukat;32484514]nie powiedziałam że z czegoś zrezygnuje, po prostu siedziałam i przyszło mi na myśl, że to już nie to samo. Kiedyś wystarczyły gacie na zmianę i portfel i w nogi, teraz trzeba będzie myśleć o pieluszkach, wózkach, kremach, sprawdzać w którym hotelu będzie nam najwygodniej z dzieckiem. Już nie przenocuje się w namiocie przy jeziorze, czy w górach pod gołym niebem... będzie inaczej - dla mnie będzie dziwnie. Tym bardziej że ja nie miałam w planach rzadnych dzieci w swoim życiu. Tak jakoś lekarze mnie nastawili na zycie we dwójkę i moje plany były zupełnie inne.

Cytat:

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

jak to jak? jak dziecko będzie już na tyle duże że samo będzie stać to pod prysznic - namydlić i polać wodą.... oczywiście nie bedzie brał prysznica jak ja, ale na pewno damy sobie radę - ja też mam prysznic
No jakoś będziemy musiały dać radę, ale szczerze mówiąc jakoś spędza mi to sen z powiek
Ja chciałam mieć taki wysoki brodzik, gdzie zatykam korkiem i leję wodę jak do wanny, ale tż uparł się na brodzik z płytek i odpływ liniowy a taka kabina już nie spełni roli wanny.

...chyba znowu coś zawaliłam z cytowaniem...

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-02-22 o 22:10
Stary 2012-02-22, 22:12   #2504
Tacca
Zakorzenienie

Zmykam! Do jutra!
Stary 2012-02-22, 22:15   #2505
tusia85
Raczkowanie

Jejku dziewczyny jak Wy dużo piszecie-ja mam wiecznie zaległości w czytaniu Poproszę również o nowe hasło do poczty Mam również prośbę do tych z Was, które biorą magnez możecie mi podać nazwę preparatu? bo ten co brałam do tej pory to, że tak powiem wychodzi mało ekonomicznie...
tusia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 22:16   #2506
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Ja też już zmykam. Dobranoc, miłych snów

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-02-22, 22:20   #2507
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tusia85 Pokaż wiadomość
Jejku dziewczyny jak Wy dużo piszecie-ja mam wiecznie zaległości w czytaniu Poproszę również o nowe hasło do poczty Mam również prośbę do tych z Was, które biorą magnez możecie mi podać nazwę preparatu? bo ten co brałam do tej pory to, że tak powiem wychodzi mało ekonomicznie...
Ja kupiłam Laktomag, kosztował 10 zł za 50 kapsułek, ale są tańsze na pewno.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 22:24   #2508
andzya
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32484315]

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Jak byłam w szpitalu, to jedna dziewczyna która miała w 7 miesiącu skurcze i krążek wychodziła czasami na papierosa... Inna po wyjściu z gabinetu od gina (ja czekałam na przystanku autobusowym już i ją widziałam) - z fajką...[/QUOTE]

obleśne to i strasznie egoistyczne ...

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
ja najlepiej staralismy sie rok o dziecko i nic poszlismy na wesele w sierpniu tamtego roku i mialam mysla zeby zrobic test ale stwierdzilam ze znowu wyjdzie negatywny wypalilam ponad paczke popilam szalalam z mezem bawiac sie a za pare dni test pozytywny jakie mialam wyrzuty,mam kolezanke ktora palila cala ciaze az mnie brzuch bolal jak to widzialam nie rozumiem osob ktore nawet w takim momencie nie potrafai rzucic
no my się nie staraliśmy ale też miałam koleżanki, w sumie to dwie, które w ciąży paliły ... Masakrator to dla mnie, nie rozumiem sytuacji, ja na serio dużo wcześniej paliłam i dość długo. Mój niepalący mąż (jeszcze wtedy narzeczony ), który fajki nie wziąłby do ust nie potrafił mnie oduczyć tego śmierdzącego nawyku. Starałam się, ograniczałam, obiecywałam i kupa.
Wystarczyło, że zobaczyłam dwie kreski na teście, który w sumie też przypadkowo zrobiłam i papierosy zniknęły z mojego życia
Stary 2012-02-22, 22:32   #2509
Konto usunięte

Moja koleżanka wczoraj urodziła, przez CC, mały ma 3700 i 56 cm
Stary 2012-02-22, 22:40   #2510
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Nie zastanawiałam się nad tym, ale pewnie będziemy lać wodę do brodzika i mały będzie się pluskać.
[QUOTE=kapukat;32484514]nie powiedziałam że z czegoś zrezygnuje, po prostu siedziałam i przyszło mi na myśl, że to już nie to samo. Kiedyś wystarczyły gacie na zmianę i portfel i w nogi, teraz trzeba będzie myśleć o pieluszkach, wózkach, kremach, sprawdzać w którym hotelu będzie nam najwygodniej z dzieckiem. Już nie przenocuje się w namiocie przy jeziorze, czy w górach pod gołym niebem... będzie inaczej - dla mnie będzie dziwnie. Tym bardziej że ja nie miałam w planach rzadnych dzieci w swoim życiu. Tak jakoś lekarze mnie nastawili na zycie we dwójkę i moje plany były zupełnie inne.

Cytat:

jakiś ciążowy debilizm mi się włącza
Cytat:
obleśne to i strasznie egoistyczne ...

no my się nie staraliśmy ale też miałam koleżanki, w sumie to dwie, które w ciąży paliły ... Masakrator to dla mnie, nie rozumiem sytuacji, ja na serio dużo wcześniej paliłam i dość długo. Mój niepalący mąż (jeszcze wtedy narzeczony ), który fajki nie wziąłby do ust nie potrafił mnie oduczyć tego śmierdzącego nawyku. Starałam się, ograniczałam, obiecywałam i kupa.
Wystarczyło, że zobaczyłam dwie kreski na teście, który w sumie też przypadkowo zrobiłam i papierosy zniknęły z mojego życia
I to się chwali. Ja też znam przypadki gdzie ciężarówki paliły i nie mieści mi się to w głowie. Zawsze jak pytałam jak tak można to słyszałam, że nie zrozumiem, bo nigdy nie paliłam. A jednak się da

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 22:46   #2511
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
też paliłam bardzo dużo - czasami paczkę dziennie, ja nawet nie wiedziałam że jestem w ciąży kiedy papierosy mi przestały "wchodzić" zapaliłam zrobiło mi się niedobrze i już nie zapaliłam, po dwóch tygodniach Pani doktor powiedziała że jestem w ciąży.... moje zdziwienie było wielkie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32485440]Moja koleżanka wczoraj urodziła, przez CC, mały ma 3700 i 56 cm [/QUOTE]

gratulujemy
Stary 2012-02-22, 22:49   #2512
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Coś z tą naszą pocztą jest chyba nie teges, bo przy kilku ostatnio wysłanych mailach przychodzi mail zwrotny, że nie dostarczono maila, co jest nieprawdą
Faktycznie, może to chwilowo jakiś błąd

Cytat:
Napisane przez tusia85 Pokaż wiadomość
Mam również prośbę do tych z Was, które biorą magnez możecie mi podać nazwę preparatu? bo ten co brałam do tej pory to, że tak powiem wychodzi mało ekonomicznie...
Ja nie pamiętam, ile mój kosztował. Za radą mojej gin ostatnio kupiłam Asmag forte, bo jest mocniejszy.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32485440]Moja koleżanka wczoraj urodziła, przez CC, mały ma 3700 i 56 cm [/QUOTE]
Brawo! Ładna waga

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2012-02-22 o 22:51
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 22:49   #2513
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja dzisiaj zrobię zdjęcia i wrzucę

No tak przy takim podejściu to w Polsce jest bajkowo. Tutaj też spotkałam się z tym że u kobiety w wieku rozrodczym tsh w górnej granicy i lekarz mówi że jest wszystko w porządku, że może zachodzić w ciążę

Na wątku staraczkowym dziewczyny przy TSH w okolicach 4 miały poronienia i profesor medycyny!!!! powiedział, że wszytsko ok, w ogóle nie zwrócił uwagi na tarczycę. Na wątku tarczycowym była dziewczyna w ciąży z TSH 6!!! I lekarze mówili, że wszystko ok ona starsznie teraz przeżywała i zadręczała się, ze przed ciażą odpuściła i uwierzyła w to, że wszystko jest dobrze... ostatnio nie widziałam jej na forum..mam nadzieję, ze wszystko dobrze...

Jeżeli chodzi o huśtawkę Fisher Price to jestem zdziwiona, ze to taki bubel - ja mam taką samą z serii morskiej- z rybkami i byliśmy z niej bardzo zadowoleni!! Tak więc czeka sobie spokojnie na antresoli i na pewno nadal będziemy jej używać, bo jest super! Może to jakaś felerna była cała partia?... bo generalnie Fisher Price jest świetną firmą, każda zabawka z tej firmy bardzo się synkowi podobała.
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 22:51   #2514
Konto usunięte

Cytat:
Brawo! Ładna waga
Tak, na USG wyszło 4 kg i dlatego była cesarka Ale chyba idealnie w terminie się urodził
Stary 2012-02-22, 22:58   #2515
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Kiedyś widziałam taki widok w swoim rodzinnym mieście: babka + 3 małych dzieci i jedno w brzuchu, szli sobie trzymając się za rączki robiąc łańcuszek, bo kobitka jedną ręką trzymała dziecko a w drugiej miała kiepa... od razu mam uczucie mega pogardy

Ja zanim dowiedziałam się, że jestem w ciąży to paliłam shishę. Zdarzało się 2 dni pod rząd, albo co kilka dni. No i zdarzyło się wypić piwko... ale to zanim dowiedziałam się o ciąży. Jak zrobiłam test, to poczułam się strasznie winna
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 22:58   #2516
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o huśtawkę Fisher Price to jestem zdziwiona, ze to taki bubel - ja mam taką samą z serii morskiej- z rybkami i byliśmy z niej bardzo zadowoleni!! Tak więc czeka sobie spokojnie na antresoli i na pewno nadal będziemy jej używać, bo jest super! Może to jakaś felerna była cała partia?... bo generalnie Fisher Price jest świetną firmą, każda zabawka z tej firmy bardzo się synkowi podobała.
Masz rację, też mnie to dziwiło. I pomyślałam podobnie, że może jakaś partia nie teges

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32485920]Tak, na USG wyszło 4 kg i dlatego była cesarka Ale chyba idealnie w terminie się urodził [/QUOTE]

I tylko dlatego cesarka? Czy jakieś jeszcze inne powody były? Pisząc "ładna waga", miałam na myśli to, że taka właśnie w sam raz, nie za duża, nie za mała
Stary 2012-02-22, 23:01   #2517
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Oto nasz Rider
super !!!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32485920]Tak, na USG wyszło 4 kg i dlatego była cesarka Ale chyba idealnie w terminie się urodził [/QUOTE]

Tylko dlatego lekarz zdecydowal sie na cesarke bo dziecko wazylo 4kg? Myslalam ze cesarke robia tylko wtedy jak sa jakies powiklania.

Witajcie
Idziecie jak burza

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 23:03   #2518
Konto usunięte

Cytat:

I tylko dlatego cesarka? Czy jakieś jeszcze inne powody były? Pisząc "ładna waga", miałam na myśli to, że taka właśnie w sam raz, nie za duża, nie za mała
Oj szczerze mówiąc nie wiem, czy tylko dlatego. Być może nie.

Koleżanka pewnie jeszcze jest w szpitalu, jak wyjdzie, to dopytam, bo faktycznie macie rację, taka waga to chyba nie jedyny powód.

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-02-22 o 23:07
Stary 2012-02-22, 23:13   #2519
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Witam!

Muszę się wam pochwalić że kupiliśmy wózek po miesiącach poszukiwań w końcu mam kupiliśmy jane rider reverse z gondolką matrix light która może służyć jako fotelik + osłonka przeciw deszczowa i śpiworek na zimę. Ma fajną torbę bo dość dużą i jest jeszcze z przewijakiem ogólnie to bardzo mi się podoba i cieszę się że już jedną rzecz mam z głowy. No to tyle mojego chwalenia się ale powiem wam że ulżyło mi ja już ma i nie muszę sobie tym głowy zawracać.

Ja dokładnie ten sam komplet tylko że jane unlimit reverse odbieram we wtorek czeka na mnie od tygodnia

Dziewczyny, które boją się farbowania - możecie śmiało farbować włosy, tak samo jak malować pazurki a te wyjątkowo sceptyczne mogą wypróbować Sanotint - to są specjalne, ekologiczne, niesamowicie delikatne i odżywcze farby do włosów polecane m.in. dla alergików i kobiet w ciąży! One właśnie podobno świetne są, bo są na wyciągach z pszenicy czy coś takiego, żadncyh amoniaków itp. nie mają. Skład super - bo czytałam z ciekawości. Ja sama nie farbuję włosów, ale widziałam dziewczynę, która miała nim zrobione włoski - no powiem Wam, że kolorek cudo - taki wielowymiarowy blond, prześliczny! Te farby są w sklepach Organique i chyba sa dostępne przez internet.
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 23:16   #2520
kism
Wtajemniczenie

Oglądam Wasze brzuszki Ja od kilku tyg. ciągle zapominam się zebrać do zrobienia zdjęcia W pt zaczynam 30 tc (każde zdj robiłam sobie tak w weekend na początku kolejnego tc), a ostatnie robiłam i pokazywałam Wam w 25 tc. W ten weekend muszę w końcu zrobić

rinco, superowe są Twoje rincoserie Z profilu widać fajnie przeskok między 13 a 17 tc, taka druga gula jakby wyżej wyrasta Ja też mam asymetryczną kreskę
claudik, to Ty pisałaś dziś, że masz niedużego brzusia? Faktycznie powiedziałabym, że jak na 29 tc to stosunkowo mały
Dasti, mi też jakoś ten blond u Ciebie nie leży ale to chyba przez avka
libretka, w weekend wrzucę moje 30-tygodniowe szczęście, chyba mi blisko do Ciebie
niunia, Twój brzusio też chyba z takich niedużych raczej, ale ładnie widać po zdjęciach, jak sobie rośnie
Gatta, śliweńka, u Was też ładnie sobie brzuszki rosną

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2012-02-22 o 23:26
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości