|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
Cytat:
Rozumiem że Cię wyleczą i wszystko będzie dobrze?
|
|
|
|
|
#3122 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy wam tez temn czas tak szybko leci?? Pamiętam jak czekałam na pierwszą wizytę u ginka to te dwa tygodnie jak krew z nosa mi leciały, potem na usg kolejne też tak wolno ze myślałam ze nie doczekam się a to był tylko tydzień
teraz dopiero co weszłam w 8 tydzień juz go koncze a w poniedziałejk zaczynamy 9 no tak zapierdziela czas ze dobrze ze się pokapowałam ze tydzień mi został na zrobienie zleconych przez ginke badań jutro idę na tarczycę na badanie TSH, anty-TPO i FT4 wyniesie mnie to 61 zł potem w poniedziałek wizyta endo. i kolejne 80 zł potem badania zlecone przez ginkę mocz krew glukoza toksoplazmoza i coś tam i kolejna 100 pójdzie a potem pierwszego marca znowu 100 zł pójdzie w las za wizytę boszeeee...... ciąża to straszny wydatek |
|
|
|
#3123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na szczęście jestem zaszczepiona na A i B... A jakie to może mieć skutki...?Cytat:
My dziś kończymy 10 tydzień i zaczynamy 11 Ja na szczęście wizyty mam na ubezpieczenie prywatne i część badań też... Mam nadzieję, że już kolejne badania będą w pełni refundowane... Zrobiłaś mi smaka na jajo sadzone z kalafiorem, tylko potem mój kochany będzie płakał przed snem, bo tak go zagazuję
|
||
|
|
|
#3124 |
|
Wtajemniczenie
|
ja planuje iść do internisty moze mi jakieś te badania by zlecił i miała bym bezpłatnie
?? hmmm.. coś muszę wykompinować
|
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
Nom ja też w marcu przed wizytą muszę te badania porobić wszystkie i też prywatnie niestety
w pierwszej ciąży to jakoś sto pare złoty płaciłam,ale teraz pewnie więcej będzie![]() Lukrecja nom widze,że Ty tu już a jak czekać i czekać!
|
|
|
|
#3126 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oj .. czas czas czas ... przyzwyczaja i jednak koi ... mój tatuś ma w sobotę urodziny ... ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- aaa i zapomniałam Dzień dobry
|
|
#3127 |
|
Zadomowienie
|
a my dzisiaj wchodzimy w 14 tydzień
jejku ja to się modle, żeby wytrwać jeszcze 20tygodni.. największy strach przyjdzie w okolicach 29 tyg czyli w czasie gdy poprzednia ciąża była rozwiązana.. a tak mi się marzy duży donoszony do 38 tygodnia bejbol, ale już ten 34tydzień to będzie dla mnie ogromny sukces i powód do wielkiej radości
|
#3128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() ja dziś mam wolne od pracy! ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
![]() Najpierw pójdę do gina, zobaczymy co powie, a potem do endo. |
|
|
|
|
#3129 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja wolnego nie mam
za to zaległego urlopu mam 35 dni bo ja NIGDY nie mam wolnego tak to jest jak się z roddziną pracuje... no ale łojcieca nie ma dzis ani jutro bo na szkoleniu jest do niedzieli także mam luzik zaraz jakiś serialik se wynajde i będę oglądać cały dzień ![]() znowu sikam jak szalona! |
|
|
|
#3130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sojka ten czas leci błyskawicznie ... u nas połowa 10t ... jak ufac usg hehe ale nie mam wyjścia jednak i muszę się tym sugerować ... ale chyba nie ściemnia zbytnio bo jak bylam 1 lutego to byłam w 7t3d a wczoraj dokładnie 3 tyg później 10t4d więc jednak się zgadza Kochana teraz donosisz do 40 Cytat:
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie to 12 tydzień
więc jeszcze mdłości męczą ale już też nie tak straszliwie. Wymiotuje co drugi dzień więc już nie najgorzej. Konczitko Twoja mamcia patrzy na Was z góry i się wami opiekuje.Wiem co czujesz gdyż mój mąż stracił oboje rodziców na 6 i 3-mce przed naszym ślubem. do tej pory mówi a minęło już kilkanaście lat jak bardzo brakuje mu mamy to strata, której nic nie zastąpi i ja go doskonale rozumiem.
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... życie niestety jest brutalne i zabiera nam najbliższych w najmniej oczekiwanych momentach ale wiem że tak miało być i jest przy nas tylko tak wiele pytań bez odpowiedzi ... ale za 9 miesięcy moja siostra wychodzi za mąż i będzie weselicho hyhyhy dzidziol gość honorowy więc już wszyscy się szykują chyba sobie zrobię dzisiaj te gołąbki z kapusty włoskiej ... nadaj za mną chodzą ...
|
|
#3133 |
|
Rozeznanie
|
Odnośnie żółtaczki: Tuż po urodzeniu dziecko dostaje przeciwciała. Szanse że zarazi się w łonie matki są niewielkie. Tylko zdaje się że nie mogę karmić piersią, bo brodawki mogą krwawić a kontakt z krwią jest zabroniony. Jestem nosicielką, to znaczy że nie muszę wcale zachorować ale mogę zarażać. Ale nie jest wykluczone że choroba mnie nie dopadnie. Nigdy nie miałam problemów z wątrobą. Jeszcze jakieś 4 lata temu wszystko było w porządku (badania).
Do tego mam obsesję na punkcie toksoplazmozy. Niestety nie przechodziłam wcześniej. Wczoraj nieświadomie zjadłam surowe jajko
Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2012-02-23 o 10:40 |
|
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agnes musisz uważać ale nie wolno popadać w obsesję to źle działa na nas ...
|
|
#3135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?? ja to w ogóle sobie nic surowego zjeść nie wyobrażam bleeee ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- oglądam własnie jakieś płaszcze i takie tam na okres jak bede z brzuchem na ten wrzesien zeby jakoś przetrwać bo ja juz w nic sie nie mieszcze co będzie pod koniec jak chłodne dni przyjdą?? i chyba jak juz bede musiała kupować coś na chłodne brzuchate dni to zdecyduje sie na jakieś ponczo.... |
|
|
|
|
#3136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale dzidziuś faktycznie szybko rośnie, już 12 tydzień Chciałabym go mieć już w ramionach. Taka jestem ciekawa jak będzie wyglądał, do kogo będzie bardziej podobny. Na razie wiadomo, że do aliena |
|
|
|
|
#3137 |
|
Wtajemniczenie
|
no chyba na ponczo się zdecyduję bo są tanie i bardzo łądne naprawdę a to przecież w sumie na miesiąc góra dwa.... no to nie ma sensu ciążowego płąszcza drogiego kupować co nie?
|
|
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może mi się tylko wydaje, bo zawsze wrzesień spędzamy w ciepłym miejscu...
|
|
|
|
|
#3139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieje ze do taty sie nie wrodzi bo nie należy do zbyt urodziwych mężczyzn
|
|
|
|
|
#3140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Powiedz, bo chyba mi umknęło, zdecydowałaś się na zmianę lekarza prowadzącego?a jak mi się już chce wrócić do pracy, bo w domu już wariuje od tego bycia samej całymi dniami (dobrze, że jest pies, bo gadam do niego, a tak musiałabym nienormalna sama ze sobą monologi prowadzić). Tylko coś mi się wydaje, że jednak gin mnie dalej na l4 będzie trzymał.... No nic.. dla dobra Bąbla wszystko trzeba przetrwać Tak się zastanawiam, czy znów nie pomknąć do rodzinnego lekarza. Wczoraj myślałam, że te zatoki już mnie puszczają, a dziś z nosa walą mi się zielone gluty w ilości nieskończonej... A że zielone, to chyba niekoniecznie dobrze (wcześniej był przeźroczysty katar...). Dziewczyny, które macie psiaczki poradźcie mi: co mam zrobić z psem, który ma zaparcie. Widzę, że się męczy (wczoraj rano postawił na spacerze klocuszka, ale wieczorem i dziś ma problem). Wet dopiero od 16 przyjmuje... Sugerując się akcjami reanimacyjnymi moich papużek falistych w takich przypadkach (zakończonych pełnym sukcesem
|
|
|
#3141 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przecież nie kupuje JUZ tylko tak sobie patrze a ponczo takie wełniane ładne z kapturkiem jesienne to się zawsze przyda nawet po ciąży bo to ma naprawde duuuuuuze pole manewru jezeli chodzi o szerokość Jakoś nie boje sie tego porodu chce by juz minęło te 7 miesięcy i zeby dzidek był juz z nami taka mała własna istotka najbliższa mojemu sercu az się rozmarzyłam i łezka mi w oku zatańczyła ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
kupy wychodzą elegancko po tym tylko zależy czy twój pies jest raczej wszystkożerny bo u mnie jeden ppies niestety nie tknie takiej marchewki za zadne skarby swiata a drugi wcina az mu się uszy trzęsą zawsze pomaga dwa razy taką marchewe zje i kupa jak marzenie |
||
|
|
|
#3142 |
|
Zadomowienie
|
witam
wczoraj bylam u gina, maluch ma 2,4cm i sie pieknie rusza z suwaczkow mi wychodzi roznie, teraz w podpis sobie wstawilam, to liczy, ze 9ty. dostalam skierowanie na badania- grupa krwi Rh, morfologia, mocz, WR, cukier, odczyn Combosa posredni, toksoplazmoza. wiecie moze co to za badania te zaznaczone?Konczita wspolczuje Ci i rozumiem, w styczniu minelo 8 lat jak nie zyje moja mam ![]() w ogole to jestem troche zla. o ciazy wiedza moje trzy kolezanki. jedna wygadala swojemu bylemu jeszcze mi naklamala, ze to on jej mowil, ze podobniez jestem w ciazy, ale sie wydalo znam jej bylego, ale kurde gdybym chciala zeby on wiedzial to bym sama mu dala znac! to zaden moj bliski kumpel, ze musi od razu wiedziec
|
#3143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3144 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co? ja z natury jestem straszny nerwus i choleryk a w tej ciąży taka łągodna jak baranek jezdem
Całe życie obgryzałam pazury a od kilku tygodni jakos nie obgryzam i mam takie mocna i sobie zapuściłam normalnie jakie mam ładne teraz musze se iś ć na manicure Jezdem kosmetyczką i jeszcze nigdy u kosmetyczki nie byłam ze sobą będę gruba i piękna w cionszyyyy jejeje
|
|
|
|
#3145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do surowizny - mam ochotę na sushi |
|
|
|
|
#3146 | ||
|
Zakorzenienie
|
maggie to jesteśmy w podobnej sytuacji ale dla dzidziolka wszystko więc i w domku posiedzimy jeszcze troszeczkę ... gdyby pogoda była inna to na jakieś spacerki czy na działeczke na powietrze można pójść a tak w czterech ścianach, ani sprzątać ani gotowa ehhh
Cytat:
piękny dzidziuś ... no i oby daje ładnie rósł oj ... to Ty faktycznie szybko straciłaś mame ja miałam 27 lat ale w każdym wieku ta strata boli ... no cóż ... musimy być dobrej myśli i modlić się za nie Cytat:
ja Ci dam sushi ...
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-02-23 o 11:29 |
||
|
|
|
#3147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Lukrecjo ma Cytat:
Wam też włosy takie ładne i gęste się w ciąży robią? Szkoda, że po porodzie zaczną wypadać
|
|
|
#3148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zresztą dam linka do filmów, są 3 na 3 trymestry. Trzeba kliknąć na oglądanie bez limitu z limitem nie działa Polecam można się wzruszyć http://www.kinomaniak.tv/film/Ciaza-...-trymestr/9199
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam też całkiem ładne włosy, ale mi już trochę zaczynają wypadać... Ale to pewnie dlatego, że mam bardzo długie. A co do humorów, to jestem totalnie wyczilowana, nic mnie nie rusza
|
|
|
|
|
#3150 |
|
Zadomowienie
|
nie wytrzymałam i poszlam wczoraj do lekarza zrobiłam usg i widać już pęcherzyk który ma 4mm, wg usg jest to 4 t 1 d, a termin porodu to 30.10
![]() za 2 tygodnie kolejne usg wtedy zobaczę już serduszko
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

jutro idę na tarczycę na badanie TSH, anty-TPO i FT4
potem w poniedziałek wizyta endo. i kolejne 80 zł potem badania zlecone przez ginkę mocz krew glukoza toksoplazmoza i coś tam i kolejna 100 pójdzie a potem pierwszego marca znowu 100 zł pójdzie w las za wizytę
boszeeee...... ciąża to straszny wydatek
Ja na szczęście jestem zaszczepiona na A i B... A jakie to może mieć skutki...?
?? hmmm.. coś muszę wykompinować
w pierwszej ciąży to jakoś sto pare złoty płaciłam,ale teraz pewnie więcej będzie

w nocy jeszcze nie wstaję ale w dzień to co godzinę biegnę do łazienki.
z suwaczkow mi wychodzi roznie, teraz w podpis sobie wstawilam, to liczy, ze 9ty. dostalam skierowanie na badania- grupa krwi Rh, morfologia, mocz, WR, cukier, odczyn Combosa posredni, toksoplazmoza. wiecie moze co to za badania te zaznaczone?
jeszcze mi naklamala, ze to on jej mowil, ze podobniez jestem w ciazy, ale sie wydalo
znam jej bylego, ale kurde gdybym chciala zeby on wiedzial to bym sama mu dala znac! to zaden moj bliski kumpel, ze musi od razu wiedziec
piękny dzidziuś ... no i oby daje ładnie rósł
25.10.2014