Mamusie wrześniowo-październikowe 2012 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-23, 09:32   #3121
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Ja dziś odebrałam wyniki badań i okazało się że jestem nosicielką żółtaczki typu B...
Oj... to w sumie dobrze, że się dowiedziałaś, bo choroba przebiega bezobjawowo, a może skończyć się bardzo źle. Zresztą już pewnie wszystko wiesz o tej chorobie.
Rozumiem że Cię wyleczą i wszystko będzie dobrze?
Stary 2012-02-23, 09:35   #3122
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy wam tez temn czas tak szybko leci?? Pamiętam jak czekałam na pierwszą wizytę u ginka to te dwa tygodnie jak krew z nosa mi leciały, potem na usg kolejne też tak wolno ze myślałam ze nie doczekam się a to był tylko tydzień teraz dopiero co weszłam w 8 tydzień juz go koncze a w poniedziałejk zaczynamy 9 no tak zapierdziela czas ze dobrze ze się pokapowałam ze tydzień mi został na zrobienie zleconych przez ginke badań jutro idę na tarczycę na badanie TSH, anty-TPO i FT4 wyniesie mnie to 61 zł potem w poniedziałek wizyta endo. i kolejne 80 zł potem badania zlecone przez ginkę mocz krew glukoza toksoplazmoza i coś tam i kolejna 100 pójdzie a potem pierwszego marca znowu 100 zł pójdzie w las za wizytę boszeeee...... ciąża to straszny wydatek
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 09:39   #3123
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś odebrałam wyniki badań i okazało się że jestem nosicielką żółtaczki typu B...
Ojej, współczuję Ja na szczęście jestem zaszczepiona na A i B... A jakie to może mieć skutki...?

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wam tez temn czas tak szybko leci?? Pamiętam jak czekałam na pierwszą wizytę u ginka to te dwa tygodnie jak krew z nosa mi leciały, potem na usg kolejne też tak wolno ze myślałam ze nie doczekam się a to był tylko tydzień teraz dopiero co weszłam w 8 tydzień juz go koncze a w poniedziałejk zaczynamy 9 no tak zapierdziela czas ze dobrze ze się pokapowałam ze tydzień mi został na zrobienie zleconych przez ginke badań jutro idę na tarczycę na badanie TSH, anty-TPO i FT4 wyniesie mnie to 61 zł potem w poniedziałek wizyta endo. i kolejne 80 zł potem badania zlecone przez ginkę mocz krew glukoza toksoplazmoza i coś tam i kolejna 100 pójdzie a potem pierwszego marca znowu 100 zł pójdzie w las za wizytę boszeeee...... ciąża to straszny wydatek
Mi też strasznie szybko czas mija My dziś kończymy 10 tydzień i zaczynamy 11 Ja na szczęście wizyty mam na ubezpieczenie prywatne i część badań też... Mam nadzieję, że już kolejne badania będą w pełni refundowane...

Zrobiłaś mi smaka na jajo sadzone z kalafiorem, tylko potem mój kochany będzie płakał przed snem, bo tak go zagazuję
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 09:44   #3124
lukrecja_25
Wtajemniczenie

ja planuje iść do internisty moze mi jakieś te badania by zlecił i miała bym bezpłatnie ?? hmmm.. coś muszę wykompinować
Stary 2012-02-23, 09:53   #3125
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Nom ja też w marcu przed wizytą muszę te badania porobić wszystkie i też prywatnie niestetyw pierwszej ciąży to jakoś sto pare złoty płaciłam,ale teraz pewnie więcej będzie
Lukrecja nom widze,że Ty tu juża jak czekać i czekać!

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 09:57   #3126
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sensuall Pokaż wiadomość
bardzo mi przykro. Nie wyobrażam sobie stracic mamy. mogę Cię tylko przytulić wirtualnie
Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Współczuję
Ale dobrze, że z dzidzią wszystko w porządku. Mama na pewno się cieszy gdzieś tam do góry.
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Oj, to sie nie dziwie że smutno.
Twoja mama pewnie by nie chciala żebyś sie smuciła bo to dzidzi szkodzi. Pewnie wolałaby żebyś cieszyła się maluszkiem w Tobie a ona sama jest w lepszym miejscu i na Was patrzy z gňry i jest szczęśliwa widząc że i Wy jesteście.
Trzymaj sie cieplutko
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Bardzo mi przykro, ciężki dzień dziś...
Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Przykro mi mama mojego męża też już nie żyje, ale i tak nie potrafię sobie wyobrazić jakie to straszne musi być uczucie. Iwoncia ma rację, cieszcie się dzidziolkiem
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
przytulam Cię bardzo mocno
Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość

Konczitko, ja Ci chciałam pożyczyć, żeby twoja dzidzia w brzusiu urodziła się podobna do twojej mamusi Zawsze patrząc na nią, będziesz widziała swoją mamę i będzie Ci lżej.
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Nie wolno płakusiać! Mama z pewnością cieszyłaby się z tak dużej już wnusi
Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Konczita nie wyobrażam sobie jak Ci źle ale kochana nie smuć się i myśl o dzidzinie wyobrażam sobie stracić swojej mamy,dlatego domyślam się jaki to bólale bądź dzielna dla Was.

dziękuję dziewczynki ... przeżyliśmy jakoś ten dzień ... dobrze że wszystko pierwsze za nami może wszystko drugie będzie mnie boleć???
oj .. czas czas czas ... przyzwyczaja i jednak koi ...

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Konczita jak u Ciebie?? Lepiej troszke?

Anusiu dzisiaj lepiej ... powstawiałam sobie na kuchcika moje przepisy które mi zalegały, zjadłam pastę z makreli i mi lepiej ... Jutro chyba będę piekła torcika mój tatuś ma w sobotę urodziny ...

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

aaa i zapomniałam Dzień dobry
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 10:05   #3127
Sojka1990
Zadomowienie

a my dzisiaj wchodzimy w 14 tydzień jejku ja to się modle, żeby wytrwać jeszcze 20tygodni.. największy strach przyjdzie w okolicach 29 tyg czyli w czasie gdy poprzednia ciąża była rozwiązana.. a tak mi się marzy duży donoszony do 38 tygodnia bejbol, ale już ten 34tydzień to będzie dla mnie ogromny sukces i powód do wielkiej radości
Stary 2012-02-23, 10:10   #3128
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

aaa i zapomniałam Dzień dobry
Dzień dobry
ja dziś mam wolne od pracy!

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
jutro idę na tarczycę na badanie TSH, anty-TPO i FT4 wyniesie mnie to 61 zł potem w poniedziałek wizyta endo. i kolejne 80 zł potem badania zlecone przez ginkę mocz krew glukoza toksoplazmoza i coś tam i kolejna 100 pójdzie a potem pierwszego marca znowu 100 zł pójdzie w las za wizytę boszeeee...... ciąża to straszny wydatek
Ja już zrobiłam badania na tarczycę, razem z betą, którą robiłam w tym samym czasie zapłaciłam 130zł
Najpierw pójdę do gina, zobaczymy co powie, a potem do endo.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 10:24   #3129
lukrecja_25
Wtajemniczenie

a ja wolnego nie mam za to zaległego urlopu mam 35 dni bo ja NIGDY nie mam wolnego tak to jest jak się z roddziną pracuje... no ale łojcieca nie ma dzis ani jutro bo na szkoleniu jest do niedzieli także mam luzik zaraz jakiś serialik se wynajde i będę oglądać cały dzień

znowu sikam jak szalona!
Stary 2012-02-23, 10:26   #3130
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
a my dzisiaj wchodzimy w 14 tydzień jejku ja to się modle, żeby wytrwać jeszcze 20tygodni.. największy strach przyjdzie w okolicach 29 tyg czyli w czasie gdy poprzednia ciąża była rozwiązana.. a tak mi się marzy duży donoszony do 38 tygodnia bejbol, ale już ten 34tydzień to będzie dla mnie ogromny sukces i powód do wielkiej radości

Sojka ten czas leci błyskawicznie ... u nas połowa 10t ... jak ufac usg hehe ale nie mam wyjścia jednak i muszę się tym sugerować ... ale chyba nie ściemnia zbytnio bo jak bylam 1 lutego to byłam w 7t3d a wczoraj dokładnie 3 tyg później 10t4d więc jednak się zgadza
Kochana teraz donosisz do 40

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Dzień dobry

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Ja już zrobiłam badania na tarczycę, razem z betą, którą robiłam w tym samym czasie zapłaciłam 130zł
Najpierw pójdę do gina, zobaczymy co powie, a potem do endo.

ja też mam wolne ... ale na l4 jestem i to temu ... poszłabym do pracy ale wiem że popracuje chwilę i znowu wyląduję w domku a nie chcę ryzykować i narażać naszego dzidziolka kochanego
Stary 2012-02-23, 10:31   #3131
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

U mnie to 12 tydzień więc jeszcze mdłości męczą ale już też nie tak straszliwie. Wymiotuje co drugi dzień więc już nie najgorzej.

Konczitko Twoja mamcia patrzy na Was z góry i się wami opiekuje.

Wiem co czujesz gdyż mój mąż stracił oboje rodziców na 6 i 3-mce przed naszym ślubem. do tej pory mówi a minęło już kilkanaście lat jak bardzo brakuje mu mamy to strata, której nic nie zastąpi i ja go doskonale rozumiem.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 10:34   #3132
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
U mnie to 12 tydzień więc jeszcze mdłości męczą ale już też nie tak straszliwie. Wymiotuje co drugi dzień więc już nie najgorzej.

Konczitko Twoja mamcia patrzy na Was z góry i się wami opiekuje.

Wiem co czujesz gdyż mój mąż stracił oboje rodziców na 6 i 3-mce przed naszym ślubem. do tej pory mówi a minęło już kilkanaście lat jak bardzo brakuje mu mamy to strata, której nic nie zastąpi i ja go doskonale rozumiem.

... życie niestety jest brutalne i zabiera nam najbliższych w najmniej oczekiwanych momentach ale wiem że tak miało być i jest przy nas tylko tak wiele pytań bez odpowiedzi ...

ale za 9 miesięcy moja siostra wychodzi za mąż i będzie weselicho hyhyhy dzidziol gość honorowy więc już wszyscy się szykują

chyba sobie zrobię dzisiaj te gołąbki z kapusty włoskiej ... nadaj za mną chodzą ...
Stary 2012-02-23, 10:34   #3133
Agnes!84!!
Rozeznanie

Odnośnie żółtaczki: Tuż po urodzeniu dziecko dostaje przeciwciała. Szanse że zarazi się w łonie matki są niewielkie. Tylko zdaje się że nie mogę karmić piersią, bo brodawki mogą krwawić a kontakt z krwią jest zabroniony. Jestem nosicielką, to znaczy że nie muszę wcale zachorować ale mogę zarażać. Ale nie jest wykluczone że choroba mnie nie dopadnie. Nigdy nie miałam problemów z wątrobą. Jeszcze jakieś 4 lata temu wszystko było w porządku (badania).

Do tego mam obsesję na punkcie toksoplazmozy. Niestety nie przechodziłam wcześniej. Wczoraj nieświadomie zjadłam surowe jajko

Edytowane przez Agnes!84!!
Czas edycji: 2012-02-23 o 10:40
Agnes!84!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 10:38   #3134
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Odnośnie żółtaczki: Tuż po urodzeniu dziecko dostaje przeciwciała. Szanse że zarazi się w łonie matki są niewielkie. Tylko zdaje się że nie mogę karmić piersią, bo brodawki mogą krwawić a kontakt z krwią jest zabroniony.

Do tego mam obsesję na punkcie toksoplazmozy. Niestety nie przechodziłam wcześniej. Wczoraj nieświadomie zjadłam surowe jajko

Agnes musisz uważać ale nie wolno popadać w obsesję to źle działa na nas ...
Stary 2012-02-23, 10:54   #3135
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Odnośnie żółtaczki: Tuż po urodzeniu dziecko dostaje przeciwciała. Szanse że zarazi się w łonie matki są niewielkie. Tylko zdaje się że nie mogę karmić piersią, bo brodawki mogą krwawić a kontakt z krwią jest zabroniony. Jestem nosicielką, to znaczy że nie muszę wcale zachorować ale mogę zarażać. Ale nie jest wykluczone że choroba mnie nie dopadnie. Nigdy nie miałam problemów z wątrobą. Jeszcze jakieś 4 lata temu wszystko było w porządku (badania).

ło jezisie jak można zjeść surowe jajo nie chcący ?? ja to w ogóle sobie nic surowego zjeść nie wyobrażam bleeee

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

oglądam własnie jakieś płaszcze i takie tam na okres jak bede z brzuchem na ten wrzesien zeby jakoś przetrwać bo ja juz w nic sie nie mieszcze co będzie pod koniec jak chłodne dni przyjdą?? i chyba jak juz bede musiała kupować coś na chłodne brzuchate dni to zdecyduje sie na jakieś ponczo....
Stary 2012-02-23, 10:55   #3136
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
czas, to zależy... w pracy leci jak krew z nosa, a w domu stanowczo za szybko.
Ale dzidziuś faktycznie szybko rośnie, już 12 tydzień Chciałabym go mieć już w ramionach. Taka jestem ciekawa jak będzie wyglądał, do kogo będzie bardziej podobny. Na razie wiadomo, że do aliena
Stary 2012-02-23, 10:57   #3137
lukrecja_25
Wtajemniczenie

no chyba na ponczo się zdecyduję bo są tanie i bardzo łądne naprawdę a to przecież w sumie na miesiąc góra dwa.... no to nie ma sensu ciążowego płąszcza drogiego kupować co nie?
Stary 2012-02-23, 10:58   #3138
gda
Zakorzenienie

Cytat:
ło jezisie jak można zjeść surowe jajo nie chcący ?? ja to w ogóle sobie nic surowego zjeść nie wyobrażam bleeee

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

oglądam własnie jakieś płaszcze i takie tam na okres jak bede z brzuchem na ten wrzesien zeby jakoś przetrwać bo ja juz w nic sie nie mieszcze co będzie pod koniec jak chłodne dni przyjdą?? i chyba jak juz bede musiała kupować coś na chłodne brzuchate dni to zdecyduje sie na jakieś ponczo....
Jakie zimne dni we wrześniu? W zeszłym roku było cieplutko A może mi się tylko wydaje, bo zawsze wrzesień spędzamy w ciepłym miejscu...
Stary 2012-02-23, 10:58   #3139
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
czas, to zależy... w pracy leci jak krew z nosa, a w domu stanowczo za szybko.
Ale dzidziuś faktycznie szybko rośnie, już 12 tydzień Chciałabym go mieć już w ramionach. Taka jestem ciekawa jak będzie wyglądał, do kogo będzie bardziej podobny. Na razie wiadomo, że do aliena
hahahha no mnie tez to bardzo zastanawia mam nadzieje ze do taty sie nie wrodzi bo nie należy do zbyt urodziwych mężczyzn
Stary 2012-02-23, 11:01   #3140
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też sikam jak nienormalna w nocy jeszcze nie wstaję ale w dzień to co godzinę biegnę do łazienki.
a mi powoli to nocne sikanie przechodzi... dziś w nocy tylko raz nawiedziłam wc, a jeszcze do przedwczoraj biegałam po 3-4 razy w nocy. wreszcie będzie można spać spokojnie
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Sojeczka, donosisz spokojnie do końca. Powiedz, bo chyba mi umknęło, zdecydowałaś się na zmianę lekarza prowadzącego?

Cytat:
Dzień dobry
a jak mi się już chce wrócić do pracy, bo w domu już wariuje od tego bycia samej całymi dniami (dobrze, że jest pies, bo gadam do niego, a tak musiałabym nienormalna sama ze sobą monologi prowadzić). Tylko coś mi się wydaje, że jednak gin mnie dalej na l4 będzie trzymał.... No nic.. dla dobra Bąbla wszystko trzeba przetrwać

Tak się zastanawiam, czy znów nie pomknąć do rodzinnego lekarza. Wczoraj myślałam, że te zatoki już mnie puszczają, a dziś z nosa walą mi się zielone gluty w ilości nieskończonej... A że zielone, to chyba niekoniecznie dobrze (wcześniej był przeźroczysty katar...).

Dziewczyny, które macie psiaczki poradźcie mi: co mam zrobić z psem, który ma zaparcie. Widzę, że się męczy (wczoraj rano postawił na spacerze klocuszka, ale wieczorem i dziś ma problem). Wet dopiero od 16 przyjmuje... Sugerując się akcjami reanimacyjnymi moich papużek falistych w takich przypadkach (zakończonych pełnym sukcesem) dałam mu łyżkę oleju, płatki owsiane gotowane na wodzie z maleńkim dodatkiem jogurtu naturalnego i w miseczce stoi dziurawiec do picia. Mam nadzieję, że mu to pomoże.. Bo tak bardzo mi go szkoda, ze się psina męczy, a ja nie wiem, jak mu ulżyć i pomóc.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 11:05   #3141
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Jakie zimne dni we wrześniu? W zeszłym roku było cieplutko A może mi się tylko wydaje, bo zawsze wrzesień spędzamy w ciepłym miejscu...
no ciepły był faktycznie ale nie wiadomo jaki będzie teraz a ja sie będę rozpakowywać raczej z początkiem października no to moze być chłodno wtedy przecież nie kupuje JUZ tylko tak sobie patrze a ponczo takie wełniane ładne z kapturkiem jesienne to się zawsze przyda nawet po ciąży bo to ma naprawde duuuuuuze pole manewru jezeli chodzi o szerokość a jak wrzesień będzie ciepły to tym lepiej grubszy sweterek i można śmigać do rozwiązania

Jakoś nie boje sie tego porodu chce by juz minęło te 7 miesięcy i zeby dzidek był juz z nami taka mała własna istotka najbliższa mojemu sercu az się rozmarzyłam i łezka mi w oku zatańczyła

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
a mi powoli to nocne sikanie przechodzi... dziś w nocy tylko raz nawiedziłam wc, a jeszcze do przedwczoraj biegałam po 3-4 razy w nocy. wreszcie będzie można spać spokojnie

Sojeczka, donosisz spokojnie do końca. Powiedz, bo chyba mi umknęło, zdecydowałaś się na zmianę lekarza prowadzącego?

a jak mi się już chce wrócić do pracy, bo w domu już wariuje od tego bycia samej całymi dniami (dobrze, że jest pies, bo gadam do niego, a tak musiałabym nienormalna sama ze sobą monologi prowadzić). Tylko coś mi się wydaje, że jednak gin mnie dalej na l4 będzie trzymał.... No nic.. dla dobra Bąbla wszystko trzeba przetrwać

Tak się zastanawiam, czy znów nie pomknąć do rodzinnego lekarza. Wczoraj myślałam, że te zatoki już mnie puszczają, a dziś z nosa walą mi się zielone gluty w ilości nieskończonej... A że zielone, to chyba niekoniecznie dobrze (wcześniej był przeźroczysty katar...).

Dziewczyny, które macie psiaczki poradźcie mi: co mam zrobić z psem, który ma zaparcie. Widzę, że się męczy (wczoraj rano postawił na spacerze klocuszka, ale wieczorem i dziś ma problem). Wet dopiero od 16 przyjmuje... Sugerując się akcjami reanimacyjnymi moich papużek falistych w takich przypadkach (zakończonych pełnym sukcesem) dałam mu łyżkę oleju, płatki owsiane gotowane na wodzie z maleńkim dodatkiem jogurtu naturalnego i w miseczce stoi dziurawiec do picia. Mam nadzieję, że mu to pomoże.. Bo tak bardzo mi go szkoda, ze się psina męczy, a ja nie wiem, jak mu ulżyć i pomóc.
mój pies jak się nażre kości też nie może się załatwić biedny i weterynarz kazał wtedy ugotować marchewkę na mięciutko i zrobić z niej papkę i dodać sporo oleju wumieszać razem i dac psu do zjedzenia kupy wychodzą elegancko po tym tylko zależy czy twój pies jest raczej wszystkożerny bo u mnie jeden ppies niestety nie tknie takiej marchewki za zadne skarby swiata a drugi wcina az mu się uszy trzęsą zawsze pomaga dwa razy taką marchewe zje i kupa jak marzenie
Stary 2012-02-23, 11:08   #3142
LadyBeatta
Zadomowienie

witam wczoraj bylam u gina, maluch ma 2,4cm i sie pieknie rusza gin mowi, ze to 8 tydz. ale chyba od zaplodnienia, nie od @ z suwaczkow mi wychodzi roznie, teraz w podpis sobie wstawilam, to liczy, ze 9ty. dostalam skierowanie na badania- grupa krwi Rh, morfologia, mocz, WR, cukier, odczyn Combosa posredni, toksoplazmoza. wiecie moze co to za badania te zaznaczone?
Konczita wspolczuje Ci i rozumiem, w styczniu minelo 8 lat jak nie zyje moja mam
w ogole to jestem troche zla. o ciazy wiedza moje trzy kolezanki. jedna wygadala swojemu bylemu jeszcze mi naklamala, ze to on jej mowil, ze podobniez jestem w ciazy, ale sie wydalo znam jej bylego, ale kurde gdybym chciala zeby on wiedzial to bym sama mu dala znac! to zaden moj bliski kumpel, ze musi od razu wiedziec no ale w sumie moglam sie tego po niej spodziewac, bo jest w moim wieku (24) a ma mentalnosc gimnazjalistki
Stary 2012-02-23, 11:10   #3143
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
no chyba na ponczo się zdecyduję bo są tanie i bardzo łądne naprawdę a to przecież w sumie na miesiąc góra dwa.... no to nie ma sensu ciążowego płąszcza drogiego kupować co nie?
ja sobie kupilam ostatnio ponczo,takie jakby na drutach robione.ubralam sie w nie w domu i tak mi cieplutko i wygodnie bylo,wiec nastepnego dnia polecialam do miasta po drugie,tylko w innym kolorze...

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 11:17   #3144
lukrecja_25
Wtajemniczenie

wiecie co? ja z natury jestem straszny nerwus i choleryk a w tej ciąży taka łągodna jak baranek jezdem Całe życie obgryzałam pazury a od kilku tygodni jakos nie obgryzam i mam takie mocna i sobie zapuściłam normalnie jakie mam ładne teraz musze se iś ć na manicure Jezdem kosmetyczką i jeszcze nigdy u kosmetyczki nie byłam ze sobą i se pójde na manicure i na pedicure i w ogóle będę gruba i piękna w cionszyyyy jejeje
Stary 2012-02-23, 11:21   #3145
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
[COLOR="DarkSlateGray"]

ja też mam wolne ... ale na l4 jestem i to temu ... poszłabym do pracy ale wiem że popracuje chwilę i znowu wyląduję w domku a nie chcę ryzykować i narażać naszego dzidziolka kochanego
Dzisiaj to wyjątek, jeśli (daj Boże) będzie wszystko w porządku to chcę pracować jak najdłużej.

Co do surowizny - mam ochotę na sushi
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 11:26   #3146
Konczita
Zakorzenienie

maggie to jesteśmy w podobnej sytuacji ale dla dzidziolka wszystko więc i w domku posiedzimy jeszcze troszeczkę ... gdyby pogoda była inna to na jakieś spacerki czy na działeczke na powietrze można pójść a tak w czterech ścianach, ani sprzątać ani gotowa ehhh

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
witam wczoraj bylam u gina, maluch ma 2,4cm i sie pieknie rusza gin mowi, ze to 8 tydz.
Konczita wspolczuje Ci i rozumiem, w styczniu minelo 8 lat jak nie zyje moja mam
w ogole to jestem troche zla. o ciazy wiedza moje trzy kolezanki. jedna wygadala swojemu bylemu jeszcze mi naklamala, ze to on jej mowil, ze podobniez jestem w ciazy, ale sie wydalo znam jej bylego, ale kurde gdybym chciala zeby on wiedzial to bym sama mu dala znac! to zaden moj bliski kumpel, ze musi od razu wiedziec no ale w sumie moglam sie tego po niej spodziewac, bo jest w moim wieku (24) a ma mentalnosc gimnazjalistki

piękny dzidziuś ... no i oby daje ładnie rósł
oj ... to Ty faktycznie szybko straciłaś mame ja miałam 27 lat ale w każdym wieku ta strata boli ... no cóż ... musimy być dobrej myśli i modlić się za nie

Cytat:
Dzisiaj to wyjątek, jeśli (daj Boże) będzie wszystko w porządku to chcę pracować jak najdłużej.

Co do surowizny - mam ochotę na sushi

ja Ci dam sushi ...

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-02-23 o 11:29
Stary 2012-02-23, 11:27   #3147
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
mój pies jak się nażre kości też nie może się załatwić biedny i weterynarz kazał wtedy ugotować marchewkę na mięciutko i zrobić z niej papkę i dodać sporo oleju wumieszać razem i dac psu do zjedzenia kupy wychodzą elegancko po tym tylko zależy czy twój pies jest raczej wszystkożerny bo u mnie jeden ppies niestety nie tknie takiej marchewki za zadne skarby swiata a drugi wcina az mu się uszy trzęsą zawsze pomaga dwa razy taką marchewe zje i kupa jak marzenie
popatrz, zapomniałam o marchewce!! papużkom też pomagała! ot skleroza! a mój psiak jest łakomczuchem wszystkożernym (liście ze smakiem pałaszuje, oraz wszystko, co znajdzie na spacerze, co przyprawia mnie o zawrót głowy. Ma już rok a nie mogę go oduczyć i nie to, że szuka jedzenia bo głodny; on jest nienażarty...) a marchewkę uwielbia. zawsze z zupki dostaje. zaraz mu przygotuję.
Dzięki Lukrecjo ma

Cytat:
wiecie co? ja z natury jestem straszny nerwus i choleryk a w tej ciąży taka łągodna jak baranek jezdem Całe życie obgryzałam pazury a od kilku tygodni jakos nie obgryzam i mam takie mocna i sobie zapuściłam normalnie jakie mam ładne teraz musze se iś ć na manicure Jezdem kosmetyczką i jeszcze nigdy u kosmetyczki nie byłam ze sobą i se pójde na manicure i na pedicure i w ogóle będę gruba i piękna w cionszyyyy jejeje
o widzisz Aniołku, a ja sie diabłem wcielonym awanturującym się o byle g** zrobiłam. Staram się powstrzymywać, opanowywać, ale średnio mi to wychodzi... Nigdy nie miałam PMSów ani huśtawek hormonalnych, a teraz wariuję...
Wam też włosy takie ładne i gęste się w ciąży robią? Szkoda, że po porodzie zaczną wypadać

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 11:34   #3148
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
Ja zwykle farbowałam na bardzo jasny blond, ale ostatnio (na szczęście) coś mnie podkusiło na przyciemnienie i farbę mam prawie identyczną co odrosty, więc nie widać bardzo.
Robiłam ją u fryzjerki, właśnie bez amoniaku - bardzo szybko się spłukuje.
Czytałam gdzieś, że w I trymestrze nie powinno się farbować włosów, ale to pewnie przesąd?
hej ja oglądałam wczoraj film o ciąży i tak specjaliści mówili że farbowac włosy z całą pewnością można ważne jest tylko aby wybrać salom dobrze wentylowany aby nie wdychać niepotrzebnie chemikaliów
zresztą dam linka do filmów, są 3 na 3 trymestry. Trzeba kliknąć na oglądanie bez limitu z limitem nie działa Polecam można się wzruszyć http://www.kinomaniak.tv/film/Ciaza-...-trymestr/9199
Stary 2012-02-23, 11:34   #3149
gda
Zakorzenienie

Cytat:
popatrz, zapomniałam o marchewce!! papużkom też pomagała! ot skleroza! a mój psiak jest łakomczuchem wszystkożernym (liście ze smakiem pałaszuje, oraz wszystko, co znajdzie na spacerze, co przyprawia mnie o zawrót głowy. Ma już rok a nie mogę go oduczyć i nie to, że szuka jedzenia bo głodny; on jest nienażarty...) a marchewkę uwielbia. zawsze z zupki dostaje. zaraz mu przygotuję.
Dzięki Lukrecjo ma

o widzisz Aniołku, a ja sie diabłem wcielonym awanturującym się o byle g** zrobiłam. Staram się powstrzymywać, opanowywać, ale średnio mi to wychodzi... Nigdy nie miałam PMSów ani huśtawek hormonalnych, a teraz wariuję...
Wam też włosy takie ładne i gęste się w ciąży robią? Szkoda, że po porodzie zaczną wypadać
Tylko uważaj bo już tyle rzeczy mu podałaś, żeby teraz biedak nie miał rozwolnienia!

Ja mam też całkiem ładne włosy, ale mi już trochę zaczynają wypadać... Ale to pewnie dlatego, że mam bardzo długie.
A co do humorów, to jestem totalnie wyczilowana, nic mnie nie rusza
Stary 2012-02-23, 11:39   #3150
sensuall
Zadomowienie

nie wytrzymałam i poszlam wczoraj do lekarza zrobiłam usg i widać już pęcherzyk który ma 4mm, wg usg jest to 4 t 1 d, a termin porodu to 30.10
za 2 tygodnie kolejne usg wtedy zobaczę już serduszko

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości