|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
hej.
Aniaa to dobrze że układ moczowy zdrowiutki ![]() Kajoolku ja poczekam ile będzie trzeba na ten olejek z Nepalu ![]() Kolina no wracaj i się wbijaj ![]() Mezszares za umiejętności Blany. Co tam u Klarusi mojej?Wczoraj był dzień wróżki zębuszki dla wszystkich.Sara dostała dzisiaj pierwszy raz coś do gryzienia z gryzaka. I Jestem zmęczona ciągłym wstawaniem w nocy, trwa to już 7 mcy. Od kilku dni do tego przed 6 zaczynamy dzień. Wytrzymałam tyle to i wytrzymam dalej, ale rozumiecie... zmęczona jestem a za tym idą kolejne bolączki dnia codziennego Tż zaczął w chrapać na całego i ewakuowałam się z sypialni do pokoju Sary. Pogoda do niczego, od soboty nie było spaceru- jak nie pada, to wieje aż łeb urywa jak dzisiaj. Chcę już wiosnę
|
#1472 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
![]() Cytat:
coś do przodu się nie kwapi jak chce po coś sięgnąć to się podczołguje![]() to daj z powrotem Stewie'go tak go lubie ![]() Cytat:
![]() witam znad kawusi i z małym nerwuskiem na kolanach ![]() zaraz chyba zawiozę małą do teściowej, niech się oswajają, a ja posiedzę w domu...w ciszy ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Oj paticzku kochany |
|||
|
|
|
#1473 |
|
Wtajemniczenie
|
Szymon,Krzyś, Malwinka, Kornelka
![]() : roza:![]() u mnie po staremu, więc nie będę nic pisałam ![]() idę Was nadrobic no i witam się, idę po kawę zbozową |
|
|
|
#1474 |
|
Zadomowienie
|
Halo Halo
![]() DLA WSZYSTKICH SOLENIZANTÓW ![]() kl aski: :roza :U nas noc tak sobie pobudka kolo 1 i 3 i o 7 wstalismy ![]() Tż poszedłdo Reala po pieluchy sa w promocji Pamersy Sleep & Play za 2 packi 49,99 zl noi wogole fajne promocje
|
|
|
|
#1475 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym jest jeszcze jedna kwestia- jeśli chcesz dziecko nakarmić czymś poza mlekiem, to powinno ono przyjąć pozycję siedzącą - tak mi się wydaje. A w jakim wieku dziecko samodzielnie siedzi? Fotelik samochodowy czy specjalne krzesełko dla dziecko nie jest w "pakiecie" z dzieckiem Wydaje mi się, że jednak natura tak wymyśliła z tym karmieniem UU, że do pewnego wieku wystarczy samo, a potem powoli zostaje wzbogacane innymi posiłkami. Cytat:
2. Fajne porównanie ![]() Cytat:
Zdolny chłopak! Za chwilkę te parametry się zmienią i będzie 30m/1 minutę
|
|||
|
|
|
#1476 |
|
Wtajemniczenie
|
Kajool ja tez poczekam na olej
Patik, wiem co przechodzisz, mimo,że teraz Nati raczej przesypia noce, choć zdaż jej sie częsciej wstawać, niż spać, ale jak sobie przypomnę jak bylo z Oliwka..., pierwsza noc przespałam jak Oli skonczyła rok, tak ze tule |
|
|
|
#1477 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
witam was ciocie klocie, to ja maly urwis szymon,koncze dzisiaj 8 miesiecy. Mojejmamie nie chce sie wierzyc, ze taki duzy jestem. jestem strasznie ruchliwym bobasem, lubie jesc chociaz niekoniecznie mleko. uwielbiam bawic sie z mama, zwlaszcza w a kuku, wtedy smieje sie na glos i piszcze.
|
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry..
zaczęliśmy dziś dzień o 6:40, bo przecież panna padła wczoraj o 19:30.. do tego ta pogoda.... wieje i pada to bedzie długi dzień
|
#1479 |
|
Wtajemniczenie
|
Kajool daj mi ;linka wieczorkiem do tych olejków bo mała mam orientację i mówiłas tez cos o maseczkach, a te olejki to tylko do włosów czy do ciała tez, bo mnie tez interesuja do ciała, albo jakas woda z róży damasceńskiej, daj link, bo nie jestem zorientowana
|
|
|
|
#1480 |
|
Zadomowienie
|
agadus wieczorkiem wrzuce wszystko
a chcialam wam powiedziec, ze mlody robi pierwsze kroki trzymajac sie ramy lozeczka, nie wiele ale sie przemieszcza :P
|
|
#1481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1482 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1483 |
|
Wtajemniczenie
|
oki dziewczyny ja mykam, bedę dopiero popołudniu, miłego dnia
|
|
|
|
#1484 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, Wiki miala 10 m-cy jak go dostala i wtedy to byl jej najwiekszy przyjaciel. No i teraz jak sobie przypomna to tez sluchaja tych piosenek. Wiec jak najbardziej jest to zabawka na dluzej.
Bry! Idziemy dzis w koncu na to zalegle szczepienie, trzymajcie kciuki |
|
|
|
#1485 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja moge pomarzyc tylko o wstawaniu mojego Igiego ale on chyab jeszcze ma czas...i ja tak skromnie poprosze o jakies olejki i kosmetyki bo chetnie cos zakupie Cytat:
![]() u nas tez szaro-buro smutno zimno pada i ogolnie do d..y |
||
|
|
|
#1486 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla Blanki!Współczuję chorowania Cytat:
dla Tymka i dla mamy, że umie uszanować zdanie własnego dziecka![]() Cytat:
Oby poszła! Cytat:
![]() ![]() Brumek Nie mamy już żelaza I dobrze, bo Mały go nie lubił (chyba dla zasady, bo przecież słodkie) i ciagle nam coś poplamiło
|
|||||
|
|
|
#1487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za nową umiejętność i sto lat solenizancie !!!!!!!!1 bry |
||
|
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
Słoiczki -
1.nie napisałam, że je próbuje 2.nie napisałam, że słoiczki są tragiczne w sensie, ze w ogóle są 3. Napisałam, że dla mnie są ohydne w ZAPACHU i Ja sama ich nie umiem podać bo bierze mnie na wymioty, a nie że nie podaję Emi bo śmierdzą, gdyby Emi je jadła pewnie by je dostawała, ale ona sama ich nie je I nie neguje osób które słoiczki podają, podziwiam nawet Was za to bo mnie zapach okropnie przeraża.No nie umiem i już, są dla mnie za bardzo śmierdzące i to że dziecko ma inne kubki smakowe to też wiem
|
|
|
|
#1489 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
rozumiem Cie doskonale.. wiadomo, że człowiek się przyzwyczaja do wszystkiego.. ale na dłuższą metę jest strasznie ciężko.. ja się też nie mogę przyzwyczaić do tego.. i do tego, że o 7 jesteśmy już na nogach.. pogoda też nie napawa optymizmem niestety.. Mój Tż też strasznie chrapie.. ja nie wiem co Ci faceci mają z tym.. to jest nie do zniesienia! Cytat:
Cytat:
![]() Byłyśmy w żłobku.. dowiedziałam się wszystkiego.. i jestem zadowolona super babki i w ogóle.. jakoś się trochę uspokoiłamPo drodze złapał nas niezły deszcz.. ale świeżego powietrza zaczerpnęłyśmy |
|||
|
|
|
#1490 |
|
Raczkowanie
|
Szymon, Krzyś, Malwina, Kornelia STO LAT!!!
Dzień dobry! Asieńka wstała dziś jak nigdy o 8... Ale nic dziwnego, skoro poszła spać o 18 ![]() Ja lecę dzisiaj do pracy
|
#1491 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Kornelcia, Malwinka,Krzyś
Patik
|
|
|
|
#1493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duży jesteś już Szymonku.Duży buziaczek od cioci mój ulubieńcu Kajool jak dasz linka to przejrzę i zrobię zamówienie Cytat:
![]() ![]() ![]() Głowa mi pęka ![]() Sara ma dzisiaj zły dzień. Ciągle yyyyyyyyy myyyyyymyy
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Patik Ja łączę się z Tobą w bólu. Mam to samo,no może troszkę mniej bo dama jeszcze nie skończyła 7 miesięcy,ale też noce nie przespane
dzisiaj to już w ogóle nie wiem o co jej chodzi ![]() Kornelcia, Malwinka,Krzyś ![]() A tak z innej beczki: Ma któraś z Was znamię, myszkę którą będzie usuwała, czy też już usunęła? Mam myszkę na szyi od urodzeni i ostatnio co raz bardziej mnie swędzi, generalnie nie przeszkadza mi, ale co raz częściej myślę o usunięciu jej... |
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Marys poszla spac po 23 czy jak ida zabki, to dziecko moze byc tylko marudne, bez placzu itd?? Bo juz nie wiem od czego to padnieta jest ale usnac nie mogla, brzuszek nie bo i baki puszczala i kupki (chyba 5 sztuk naliczylam) byly. Nie widze nic przez dziaselka, ale smoczek gryzla przy jedzeniu mleka i gryzaki. a ja wstalam dzis o 7 i pojechalam do reala po sloiczki i kaszki. Ciuszkow mnostwo, ale na razie zapas mam, tym bardziej ze ostatnio wylicytowalam duzo na rozm 80, wiec jest tego troszke. A w sobote jade po towar to tez jej moze cos kupie. Moja Marys za to wstala o 9 zjadla kaszke na sniadanie i buszuje po podlodze, juz byla pod lawa, pod lezaczkiem i pod grzejnikiem.
Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-02-23 o 11:04 |
|
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Kajool
cieszę się że przystojniak taki ruchliwy ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
Moja dama nie miała biegunek, gorączki (odpukać) tylko miała dni kiedy NIC A NIC jej nie pasowało i jeden taki mega mocny płacz z rozpaczy i po 2 dniach pokazały się zębole Ja właśnie sprawdzałam rzeczy na 80 w szafie i same polarowe mam ![]() nakupowali jej tego przez święta, jak dobrze pójdzie to na jesień to będzie miała choć coś czuję, ze będę musiała w przyszłą zimę sprzedać na all co nie co. |
|
|
|
|
#1497 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Dla wszystkich naszych maluszków solenizantów Cytat:
do tej pory reagował tak tylko na teściową wiek przybliżony Cytat:
patik87, dziękuję współczuję nieprzespanych nocy, wiem jak musisz być zmęczona, pamiętam jaka ja byłam, jak Dawid był całkiem maleńki i trzeba było wstawać co parę godzin może wkrótce ustawi mu się inny tryb doby, co jakiś czas zmienia się on dzieciaków za to trzymam ![]() My noce mamy spokojne, Dawid przesypia je w całości, nawet jak się przebudzi , to coś tam pogada i po 5 minut już śpi ale od kilku dni dziwnie mu sie odbija, takim chlustem, chlust jednorazowy, nie dzieje się to po każdym posiłku, nie boli go przy tym brzuszek, gada i jest wesoły no nie wiem co do słoiczków mały je wszystkie, zwiększyłam porcje, ślicznie pałaszuje i uwielbiam jego reakcję jak zobaczy mnie ze słoiczkiem i łyżeczką w ręce do tego jest szczupły, wczorajsza waga to 7750g i długość 75,5cm ale zapomniałam dodać że z jednego smaku zrezygnowałam, ze szpinaku z ziemniakami bobowity - jest gęsta, Dawid mi się nią krztusił - smakuje mu, ale nie podaję bo się boję głownie jemy hipp i gerbera u na wieje jak cholera :/
|
|
#1498 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() Filip zasypia, pomidorowka dla niego zrobiona, mam chwile dla siebie ![]() tez chce wiosne ![]() nerolka ale mam lekture do czytania faktycznie na dluuuugggi wieczor, z notesem w reku.a powiedz mi jesli nie mam kreconych wlosow to czy moge sie stosowac do tych metod?patik wspolczuje.. Kolina szczuplaczek z Twojego synka ![]() zaneta Twoja corcia rozwija sie w blyskawicznym tempie! |
|
|
|
#1499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Sarenka śpi cała noc, ale ja ja budze 2 razy na pojenie. Wiec też od 8m nie sypiam, budzi mnie budzik bo sama bym w zyciu nie wstawała. A co do spacerków i pogody... dobre buty, kurtka, czapa+szalik i w droge. Folia na wózek sprawdza się jak pada i przy mocnym wietrze. My nie mamy jeszcze na koncie dnia bez spaceru, zawsze wychodzimy, najczęściej na 2h. Cytat:
![]() Słoiczki może nie pacha cudnie, ale dla mnie jakoś nie śmierdza mega, za to deserki/owocki sa pyszne |
||
|
|
|
#1500 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
szaro, buro i ponuro, do tego pada i wieje muszę jeszcze dodawać, że poranny spacer z wózkiem do przedszkola był czystą przyjemnością ? ale przynajmniej jedno dziecko z głowy ![]() alibany, Stronczek27, Marina1, Natka, madziaranew, telik, youyou, meszsares, dziubek79, iustyna1, AgaGuernsey, kalinkap13, marzena_S, Brida, Naataaszkaa Hania baaaardzo dziękuje dziękuję dziewczyny za odpowiedzi gondolowo-spacerówkowe Cytat:
ale z drugiej jednak bym chciała, a co będzie to będzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Scio super, że Agatka osłuchowo czysta Cytat:
meszsares klaski dla Blanki za nowe umiejętności i dużo zdrówka dla Ciebie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() wszystkiego najlepszego dla Szymona, Krzysia, Malwinki i Kornelki |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

)

za umiejętności Blany. Co tam u Klarusi mojej?

kl aski:

podgrzałam - nadal to samo ! Nie umiałam podać Emi nawet 1 łyżeczki bo mnie na wymioty ciągnęło
to był jakiś łosoś,cukinia i ziemniak chyba... NIGDY więcej słoiczków nigdy, nie umie ich podawać...
)
i to że dziecko ma inne kubki smakowe to też wiem
rozumiem Cie doskonale.. wiadomo, że człowiek się przyzwyczaja do wszystkiego.. ale na dłuższą metę jest strasznie ciężko.. ja się też nie mogę przyzwyczaić do tego.. i do tego, że o 7 jesteśmy już na nogach.. pogoda też nie napawa optymizmem niestety..
czy jak ida zabki, to dziecko moze byc tylko marudne, bez placzu itd?? Bo juz nie wiem od czego to
zębole