|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
wow ale taka skulona tam jestes ze jedynie raczki chude widac
|
|
|
|
#2792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
A powiedz mi jakie tam mają wymogi? Bo moja kuz nie mogła dać małej dopóki nie skończyła 2,5 roku i nie załatwiała się na nocnik. |
|
|
|
|
#2793 |
|
Rozeznanie
|
witam jak zwykle po długiej nieobecnosci
![]() ale widze ze duzo dziewczyn odezwało sie w ostatnich dniach chyba biedna POP nas wszystkie sciągneła ja zagladam co chwile i patrze czy są jakies wiesci POP 3majcie sie mocno, kruszynka jest cudna duzo zdrówka i siły dla was czytam was na bierzaco ale jak zwykle ciezko mi sie wbic, ale ostatnio był temat odrzucania smoków zmotywowałyscie mnie i postanowiłam spróbowac nastawiłam sie na kuklu dniowy horror i .... jestem w szoku jak moje dziecko zapomniałao o smoczku zawołał ze 2 razy tzn wspomniał ze chce mimi - smoczek ja udałam wariata i mieniłam temat po 2dniach juz byłam pewna ze koniec za zawsze ze smokami wiec wszystkie wrzuciałm do pieca ![]() alez jestem dumna z mojego dziecka ![]() takze dzieki dziewczyny co do sikania to nadal pampersy ale zamierzam na wiosne sie ostro za to zabrac ![]() a jesli chodzi o gadanie to dołączam do bao megi i młodej![]() ![]() od kilki miesiecy prawie to samo mama tata baba dziadzia fibi tak nie i reszta po swojemu czyli jakies 2 jego słówka to okreslenie wszystkiego ![]() ale za to mój alpinista wspina sie wszedzie jak kaskader skacze po łózku z fotela na fotel przez pół mieszkania potrafi przeciągnac wielkie krzesło jak chce jakies drzwi otworzyc i pięknie tanczy jak tylko usłyszy muzyke i ja tez sie ciesze
|
#2794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Byłyśmy na spacerze. Nagle przestało wiać. Wyszłyśmy i złapał nas deszcz żab z nieba
. Zośka ucieszona jak nie wiem co, woda leje się z nieba a pod nogami woda chlupie w wielkich kałużach. Mokre wróciłyśmy obie. Mam nadzieję ze gnom mi się nie rozchoruje ![]() Cytat:
Młoda - dać Dawidkowi aprat i niech robi ![]() Madzia - i jeszcze jeden inzynier ![]() a u nas niestety wzorzec zaczynania dnia jest ....hm...wczesny ostatnio: młode budzi się np o3-4 na siku (na ogól robi), próbuje wymusić mleko baję i cały zestaw, nie udaje jej się, dostaje ignora, drze japę trochę, idzie spać. I wstaje ok...5.30 już na dobre Wczoraj był bonus, bo bez podbudki na sikanie . Także mam długie dni ostatnio [/QUOTE]Oj... dość wczesnie zaczyna dzień . Zosia ma ostatnio zmiany 12/12, bez dziennej drzemki nad czym mocno ubolewam ale są tego plusy Cytat:
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Noooo... nadrobiłam... padam na twarz...
Cytat:
więc przy wzroście 172- sobie wyobraź madziwnia- pięknie córa liczy Moja też już ładnie potrafi do 10 ale przeważnie pomija 2 i 7. Wcześniej jeszcze 9 ale teraz juz nie. Także i tak nieźle Lind dziś słyszała mała zajawkę więc może potwierdzić ![]() Ice- współczuje przeżyć z Lenusią. mam nadzieję, że wreszcie dojdą do tego co jej jest i zaczną coś z tym robić. Życzę dużo siły!! darusia- znaleziony aparat?? ![]() My po odwiedzinach Lind i Michasia. Wercia zacałowała go na maksa. Łazila za nim jak ogon... biedny Michaś... adoratorka mu się trafiła. A Michaś niezbyt zainteresowany amorami ![]() Poza tym dziś wyjątkowo ładnie się bawili. Kilka nerwów było ale poza tym na prawdę było spokojnie Dla potwierdzenia fotki
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
evi- wiesz, ze na mnie zawsze możesz liczyć w kwestii budzenia się
a więc i tym razem... moja też potrafi obudzic sie przed 6 i już ganiać na dobre na szczęście przewaznie jest to jednak 6.15-6.30 ale i takie pory się zdarzaja. A był już czas, że do 8 potrafiła No ale niestety, potrafi spać 3 godziny w dzień. raczej juz jej nie budzę bo potem jest marudna. A potem i tak spi krótko a nawet krócej. ostatnio spała godzinę w dzień a kolejny zaczęła o 6 więc nie widze powodu by ją wybudzać. jak chce to niech spi. W góle zauważylam, że jak nie śpi w dzień (ze 3 razy się zdarzylo) albo spi krótko to noce sa gorsze...
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
mloda to jedyne mozliwe zdjecie jakie mam robione przez tz bo on sie w ogole do zdjec nie nadaje,po prostu NIE UMIE ich zrobic ,jeszcze nie zrobil zadnego z ktorego bylabym zadowolona!ani jednego!
jak stoi tak cyka i co tam ,ze moglby powiedziec obroc sie troche czy cos...absolutnie,ma aprat cyk i juz. P.S Nadal cykadła nie znalazlam,jakas masakra!!!!
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tylko nadzieję że zupełnie same dzieciaki nie wybudowały tej budowli
|
|
#2800 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedna taka nocka na pare mc mi starczy ![]() Całą noc co chwila chciał siku normalnie z 5x wołał i zawsze sporo robił, a on nic nie pije przed snem, w dzień w sumie też niewiele pijący, już myślałam że ma pęcherz chory czy coś, ale w dzień normalnie się zachowuje, był na siusianiu od 7 rano tylko 3 x.Może jak jabłko przed snem zjadł tak na niego moczopędnie zadziałało, i przez to spać nie mógł. Współczuję tego wstawania, no ale coś za coś pewnie wtedy myśli co by cały dzień gadać ![]() Cytat:
![]() Jak już woła to niech mu pieluchy nie zakłada, bo dziecko głupieje. Koleżanka tak ponad rok oduczała, bo w domu bez pieluchy, babcie z pieluchami, sklep w pieluchach i dziecko już samo nie wie czy wołać czy sikać.Pochowaj pieluchy żeby nie miała co założyć i powiedz że zapomniałas kupić, a ona ma nie kupować bo nie wie jakie![]() Cytat:
za wyrzucenie smoków![]() Mój dzisiaj po amerykance wlazł na parapet i sobie okno otworzył, dobrze że za oknem u nich w pokoju jest balkon Ale ładnie się bawią razem ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- P0P ja wasze zdrówko lepiej się czujesz? kiedy wychodzisz. I jak z małą pewnie pełno problemów i zmartwień.
|
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a maluchy tylko "poprawiały"
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
Któregoś dnia pokazywali takie zabezpieczenia na okna dla dzieci żeby nie mogły otworzyć na oścież
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
my przetestowaliśmy na poprzednim dziecku że najlepiej klamki wykrecić, i w razie potrzeby masz jedną i sobie nią możesz wszystkie okna uchylać otwierać.
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie macie takiej blokady do zrobienia lufcika u góry okna. Były kiedyś takie montowane na drewnianych oknach
|
|
#2805 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec wnioskuje po megi wpisie .. że moje dziecko" to jakieś opóźnione/"... OCZYWIŚCIE TO ŻART,.. ale sama widzisz.. jedne potrafia to inne tamto/!!! Cytat:
taaaa angielski.. mam zamiar częściej użytkowac.. ale pojedyncze słowa... A tomek ja nauczył podczas kąpieli.. że jak leci nowy hit JEJ.. to pyta Michaine kto to spiewa a ona odpowiada "MADONA" ![]() Cytat:
ZA SMOKA.. JA TEZ DZIEKI DZIEWCZYNOM Z MINUTY NA MINUTE ZDECYDOWAŁAM ŻE KONIEC I koniec.. a teraz nawet nie pamieta ..I nie wazne że po długiej przerwie .. ważne że sie odzywasz... a może jakas foteczka ![]()
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia nie żartuj że nie znalazłaś aparatu?
![]() Madzia kurde mi nawet na myśl nie przyszło ze Zosia może okno otworzyć. Musze kupić jakieś zabezpieczenia. Zosia też telefony ma rozpracowane, potrafi wysłać 20 smsów na raz Megi- Igorek niezły ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Gusinek wrzuć fotki ![]() Wercia z Michasiem jak się fajnie bawią słodziaki![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Pop napisz co u Was? jak się czujesz? jak Nataszka?
|
|
#2807 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A Michał może coś tam zaczyna gadać ale na bank nie włączy nic na kompie ani tym bardziej śrubki nie wykręci... Asiulek dzięki za kawkę, wyobraź sobie że mój paskudek wgl nie zasnął. Właśnie tz go z łóżeczka wyjął bo zaczął wyć, wcześniej sobie gadał ale nie spał... Masakra Znów będzie miał cały wieczór reaktorek w dupce...Wercia liczy
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
![]() A moja śpi od 13 do teraz... raz się przebudziła ale zaraz padła i śpi dalej... widziałaś jaka była padnięta ![]() A Michaś nie "zaczyna coś tam gadać" tylko ładnie już mówi!!
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2012-02-23 o 15:47 |
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie nie zartuje, nie znalazlam ani lumixa ani olympusa!;/
tz mowi zebym poczekala przetrzasnie caly dom w sobote ,ale ja chyba tylko tapet i parkietow nie oderwalam
|
|
#2810 |
|
Wtajemniczenie
|
Laseczki, ja jeszcze tak na szybko.
Moja mama 3.3 obchodzi 50 urodziny. Przygotowałam takie coś (załącznik) no i nie wiem, która wersja lepsza. Nie chce żeby to były jakieś "poważne" życzenia. Myślałam, żeby to zrobić jako dyplom grawerowany ... a może lepiej na ładnym papierze wydrukowac i dać w antyramę???... I w ogóle .... CO NA PREZENT
|
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Tylkooliwka dal Danielka ,też radzę nie zakładać w ogóle wozic rzecyz na przebranie w razie W lu kupić majtki treningowe na wyjazdy inaczej dziecko się myliMy od kąd zdjeliśmy to nie zakładamy nawet na wyjazdy wożę ubranka ale jeszcze nie były potrzebne na szczęście Madzia bardzo dobrze niech nie myśli że zrobić zakupy to jakaś frajd i to jeszcze z dziećmi ,mordęga Drcron też bardzo dobrze nie będzie się wymądrzał później ,ja tez jak swojego zostawię z dzieckiem i później przyjeżdżam to się czepiam czemu pranie nie wstawione a gdzie obiad Gusinek witaj Megi Twój to człowiek czyny a nie tam będzie język po próżnicy strzępił ![]() Mój też z tych uwielbia śrubokręty ,piły ,młotki ,ma swój zestaw w garażu ,zabawkowych nei chce muszą być prawdziwe. No i tez nie gada ,tylko po swojemu pojedyncze slowa PoP jak się czujecie dzisiaj? Darusia na pewno diabeł ogonem przykrył na tym zdjęciu to nic za bardzo nie widaćA u nas szwy zdjęte ,pojechaliśmy do tego prywatnego chirurga , nie wziął nic poza wizytę tż ,chwilka i po sprawie Miko nawet nie pisnął Izumi 1 z lewej Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2012-02-23 o 16:23 |
|
|
|
#2812 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i tez musze cos na okna kupic albo tz odkreci klamki bo ostatnio mały wlazł prawie na parapet po swoim stoliczku tym grającym ![]() jakiejs radykalnej zmiany nie zauwazyłam po odrzuceniu smoka ale napweno rzadziej sie budzi w nocy, dzis np od 19:50 do 5:30 spał bez pobudki tz tylko go poprawił ok 24 i spał ładnie tylko ciut krótko ![]() zazwyczaj budzi sie w nocy 1, 2 razy ale tak na moment trzeba okryc lub poprawic i spi dalej do 5:30 w porywach do 6:30 ale juz sie nie budzi z powodu wypadnięcia smoka bo go nie maCytat:
Cytat:
mój tez nie pamieta juz a Michasi liczenie masakra Izumi masz piękne włosy ![]() no to wklejam mojego łobuza
|
|
#2813 |
|
Rozeznanie
|
cos mi sie nie załadowało moze teraz,
ze smokiem to swieta najbardziej aktualne to z szopą na głowie z wczoraj tz chce juz obciąć włosy ale mi sie podoba słodziak w takich wiec jeszcze z tydzien lub dwa i zetniemy![]() izumi obydwa fajowe ale bardziej mi sie podoba ten 18 lat i 32 doswiadczenia
mój skarb Bartuś przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764 Edytowane przez gusinek Czas edycji: 2012-02-23 o 16:33 |
|
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gusinek ale on jest przystojny
|
|
#2815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już 18-ka jest na certyfikacje to moze zrobić taki kolaż (nie pamiętam jak to się pisze) ze zdjęć, taki przekrój zdjęć mamy przez te kilkanaście lat życia i doświadczenia .Cytat:
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
Izumi mi się to pierwszy dyplom podoba
![]() Gusinek ale przystojniak
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
tez za 1 jestem:P
|
|
|
|
#2818 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje w imieniu Bartusia
mój łobuziak juz chwile śpi i dzis przed spaniem jak zwylke wychodzimy z łazienki idziemy do kuchni kuchni sie napic i zawsze było piciu i mimi (smoczek) i on mi dzis po prawie 2óch tygodniach mówi do mnie w kuchni mimi no szok z tym moim dzieckiem za bardzo go wychwaliłam![]() ale to było ot takie powiedzenie bez zalu czy płaczu i zasnął w 5 min
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Gusinek no synka to masz jak laleczka
Cytat:
Mi sie wydaje ze nie malo z ta waga to zalezy jak sie czujesz? a wystaja ci dosc mocno kosci ? Moze sproboj zaczac cwiczyc na mase i po treningu pic koktajl proteinowy, tylko musisz cwiczyc, najlepiej jakies krotkie intensywe workouty a nie aeroby. Moge ci pokazac zdjecie przed i po gdzie dziewczyna zgrobla troszke ale cialo miala super bo wyrobila sobie lekka rzezbe , w posladkach nabrala , zaokraglila je super . Jak bedziesz wykonywac trening silowy plus koktajl to zwiekszy ci sie objetosc ciala Izumi mi 1 tez sie podoba, ale 2 tez fajne , daj dwa . Zapisalam sobie bo swietne wierszyki Lindsley jak bedziesz miec jakis fajny link ze stacyjkowem to ja poprosze . Najlepej wlasnie takie godzinne |
|
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
monka- nie czuje się dobrze. Kości mam wystające WSZĘDZIE!! I do tego jeszcze dłuuuugaśne ręce- masakra. ja się na siłownie nie nadaję. Mój tata i brat chodzą juz jakieś 15 lat i mnie nie dali rady wciągnąc więc już mnie nic nie wciągnie. tata mi tez proponował różne "eliksiry" do picia ale jakoś nie wierzę, że ja przytyję
Kiedys chodziłam przez 3 lata na silownię, 4 razy w tygodniu ale ćwiczylam bardziej na mój krzywy kręgosłup. Ładne miałam wtedy ciałko
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.

. Zośka ucieszona jak nie wiem co, woda leje się z nieba a pod nogami woda chlupie w wielkich kałużach. Mokre wróciłyśmy obie. Mam nadzieję ze gnom mi się nie rozchoruje
Wczoraj był bonus, bo bez podbudki na sikanie
. Także mam długie dni ostatnio
więc przy wzroście 172- sobie wyobraź
na szczęście przewaznie jest to jednak 6.15-6.30 ale i takie pory się zdarzaja. A był już czas, że do 8 potrafiła 

za wyrzucenie smoków
lepiej się czujesz? kiedy wychodzisz. 

Znów będzie miał cały wieczór reaktorek w dupce...