Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1922 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-23, 11:29   #57631
aleksandra987x
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Witajcie, obiecałam wczoraj wstawić zdjęcia, więc oto są:
1,2 z wczoraj, po wyschnięciu, przed ogarnięciem wierzchu lokówką (puchu trochę widać, zniknął po utrwaleniu żelem)
3,4,5 z dzisiaj, po wstaniu, nic z nimi nie robiłam, i tak siedzę w domu

Jej, tak patrze na wasze włosy w codzienniku i... ja tez takie ładne chcę

własnie, powiecie mi może, czy żel Graffiti z Bielendy ten z odzywką jest zgodny z cg? w analizie nic nie pisze...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Tel 022.jpg (146,4 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Tel 023.jpg (117,2 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Tel 024.jpg (108,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Tel 025.jpg (116,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Tel 026.jpg (89,6 KB, 47 załadowań)

Edytowane przez aleksandra987x
Czas edycji: 2012-02-23 o 11:30
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 11:44   #57632
201605170931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
1,2 z wczoraj, po wyschnięciu, przed ogarnięciem wierzchu lokówką (puchu trochę widać, zniknął po utrwaleniu żelem)

własnie, powiecie mi może, czy żel Graffiti z Bielendy ten z odzywką jest zgodny z cg? w analizie nic nie pisze...
z tego, co się orientuję to jet
śliczne masz kręciołki
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 11:51   #57633
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
Ja chyba kupię drugą tą oliwkę :P bo zaraz jej nie będzie, a to taki uniwersalny produkt
Dobrze, że Bingo odpisało i że doślą
Zajrzałam też do ccc i tam mnóstwo 35/36
To jadę
Cytat:

Ty zostaw ten wierzch w spokoju Nie wiem czemu na niego burczysz, jak dla mnie git majonez jest.
Ze stylizatorami jest taki problem, że nie wiadomo, czy zastosowany polimer domyje się byle czym Ale i tak raz za czasu mocniej oczyszczamy włosy, więc bez stresu
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 12:07   #57634
Ariada
Wtajemniczenie

Hej postanowiłam do Was dołączyć za sprawą Ag Rafki, która w wątku hennowym odesłała mnie na Wasz wątek po odkryciu, że mam falowane włosy Co prawda długo się wstrzymywałam, bo nie byłam pewna czy chcę być CG, ale chyba się zdecydowałam głownie dlatego, bo moje włosy po odstawieniu silikonów robią się coraz bardziej falowane i postanowiłam przestać z tym walczyć. Wcześniej nie chciałam być CG bo nie wyobrażałam sobie odmawiania czesania na sucho Kosmetyków zgodnych z CG używam już od jakiegoś czasu, bo na początku jak jeszcze nie kojarzyłam nazw składników potrzebowałam szybko spisu kosmetyków bez silikonów i Wasz blog okazał się idealny

Muszę tylko znaleźć gdzieś dobry ręcznik do włosów - tzn. niekoniecznie ręcznik, ale coś co służyłoby mi do osuszania. Może polecicie coś konkretnego? Myślałam o ręczniku z mikrofibry, ale nie wiem gdzie mogłabym go kupić stacjonarnie- wszędzie są tylko ręczniki frote.

Jakby ktoś był ciekawy jak wyglądają moje włosy to są dodane na moim profilu

Edytowane przez Ariada
Czas edycji: 2012-02-23 o 12:16
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 12:19   #57635
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
Może polecicie coś konkretnego?
Ha! Kojarzę Twoje włoski witaj...
Polecamy pieluszkę albo koszulkę bawełnianą (stary t-shirt się sprawdzi idealnie)

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 12:24   #57636
Ariada
Wtajemniczenie

Właśnie wyczytałam w pigułce o koszulce i mimo, że czytałam ją już wcześniej to nie zwróciłam na to uwagi w takim razie na początek użyję starego t-shirta - podbiorę jakiś TŻtowi dobrze, że jest wyrozumiały, bo od miesiąca non stop gadam o włosach, a teraz jeszcze dojdzie do tego metoda CG
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 12:45   #57637
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sophistgirl Pokaż wiadomość
z tego, co się orientuję to jet
śliczne masz kręciołki
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
To jadę

Ty zostaw ten wierzch w spokoju Nie wiem czemu na niego burczysz, jak dla mnie git majonez jest.
Ze stylizatorami jest taki problem, że nie wiadomo, czy zastosowany polimer domyje się byle czym Ale i tak raz za czasu mocniej oczyszczamy włosy, więc bez stresu
dobra, już nic nie mówię
Mam ambitny plan zapuszczać moje kudły do takiej długości, coby można je było przełożyć przez ramię tak na jedna stronę, czyli mniej więcej tak do linii biustu gdzieś... (oczywiscie zanim mnie szlak nie trafi i ich nie zetnę )

Zapytam się was jeszcze o wpływ szamponetek z Mariona na włosy. Z tego co wiem, to nie niszczą tak jak farba. Przy nawilżaniu intensywnym użycie takiej raz na miesiąc bardzo szkodzi? (mieszanka cała miedź+ pół blondu)
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 12:49   #57638
201605170931
Konto usunięte

Jeśli dobrze pamiętam to Czarna Orchidea tak robi i to, co dwa tygodnie, a włosy ma nieziemskie, więc raczej te szamponetki zbytnio nie niszczą
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 13:07   #57639
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diamond queen Pokaż wiadomość
Claudiiin, dzięki To pierwsze miłe słowa o moich włosach, które słyszę od baaaardzo dawna O babyhairy dbam jak mogę, teraz także siedzę w mieszance olejowej na głowie Dobrej nocy!
Nie ma sprawy Ja na codzien (tak w realu) tez rzadko slysze komplementy na temat wlosow, moze jedynie na temat ich dlugosci Choc ostatnio gadalam z narzeczonym na skypie i przyszly moj tesc akurat wszedl do pokoju, przywital sie i zapytal co zrobilam z wlosami, ze sie tak kreca TŻ mowi, ze zawsze sie przeciez krecily, a teść ze "ale nie az tak" (swoja droga nieprawda, bo pare lat temu duzo mocniej sie krecily ;p ale potem faktycznie mniej, wraz ze wzrostem dlugosci)

Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość
Ja miałam ten sam problem, będąc w Polsce na Święta ścięłam z 10 cm... Ale wiedziałam, że to jedyne wyjście, bo miałam strasznie zniszczone włosy. W ogóle znalazłam moje zdjęcie, jak miałam chyba 16 lat... Te włosy...
Wlosy wlosami, ale ten piesek! Baaaardzo podobny do mojej Isi jak byla mala niestety od pol roku nie ma jej juz z nami
W ogole uwielbiam owczarki, cudowne psy
A co do wloskow to nie martw sie, jeszcze urosna I beda powalajace, bo zdrowe! Suplementy, wcierki, dobra dieta powinny pomoc

Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
Hej

Muszę tylko znaleźć gdzieś dobry ręcznik do włosów - tzn. niekoniecznie ręcznik, ale coś co służyłoby mi do osuszania. Może polecicie coś konkretnego? Myślałam o ręczniku z mikrofibry, ale nie wiem gdzie mogłabym go kupić stacjonarnie- wszędzie są tylko ręczniki frote.

Jakby ktoś był ciekawy jak wyglądają moje włosy to są dodane na moim profilu
Witaj! Tak jak DMka pisala T-shirt sprawdzi sie idealnie, a jakbys chciala recznik z mikrofibry, to zdaje sie, ze mozna dostac w sklepach sportowych typu intersport Fajne wloski, widac, ze zadbane, fale jak sie paczy Super ze zdecydowalas sie na CG! Tylko uwaga, to wciaga

Ja jestem po popoludniu i nocy z olejem lnianym, wczesniej byl miodek z woda Teraz mam w planach pocwiczyc i upichcic nowa porcje zelu lnianego, a pozniej przystapic do mycia
Chyba zrobie tak:
M-Timotei Organic rozowy kubeczkowo
O-Alverde kwiat cytryny&morelka + all-in-one + mocznik pod czepek na godzine
P-L-cysteinowa z aloesem
bs-Naturia mak i bawelna
S- zel lniany
i na koncowki moje maselko z TBS

Bardzo jestem ciekawa co z tego wyjdzie. Przetestuje duzo nowych rzeczy (olejowanie z uzyciem miski, Alverde od razu z polproduktami, plukanka), ale mam duuzo czasu i szkoda by bylo tego nie wykorzystac.

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 13:42   #57640
yoanka85
Rozeznanie

GG do yoanka85

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Podobnież może, dlatego z reduły nie dłuzej jak pół godziny. A ja z olejem to chyba w sumie tylko raz ją mieszałam(gdzieś w początkach CG), z reguły dodaję do maski zółtkowej.

Bejbiki chyba ruszyły po Jantarze wcieranym nieregularnie gdzieś we wrześniu. Wciąż sobie obiecuję regularnie wcierać i nic z tego. Łykałam też nieregularnie skrzypopokrzywę. Teraz dopiero od ok. tygodnia CP. Mam nadzieję, że to da kopa.
Mam to samo z Jantarem. Nie umiem być systematyczna (chyba w żadnej strefie życia), jesienią kupiłam 2 opakowania Jantara, co kilka dni wcierałam, a potem zapomniałam o nim. A porost był zdecydowanie szybszy. Teraz postaram się go wcierać chociaż co 2-3 dni
I CP też mam, przedwczoraj kupiłam tylko boję się brać razem z Belissą, wiesiołkiem i chromem...

A ja Jantara mam w małym spryskiwaczu - kupiłam psikaną wodę utlenioną (o taką http://www. doz.pl/apteka/p3867-Woda_utleniona_atomizer_3 _50_g) za 2zł, wylałam, umyłam i wlałam odżywkę. Sprawdza się świetnie, bo to małe i poręcznie, łatwo wsunąć między włosy

Cytat:

Ładne są, zupełnie niepotrzebnie narzekasz na wierzchnią warstwę Ja mam podobne włosy i z wierchu też szału nie ma, ale idzie się do tego przyzwyczaić. A póki co nawilżaj je intensywnie

Miałam wczoraj umyć łeb, ale mi się nie chciało więc się intensywnie naemolientowałam I patrzcie jakiego dziwaka znalazłam w umywalce pośród reszty włosów, które wypadły (zapewniam że to z głowy, długi ok 20cm)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg drucik-crop.jpg (61,9 KB, 66 załadowań)
ona mnie odepchła.

Więc weszłem do domu,
trzasłem drzwiami,
pierdłem, rzygłem i wyszłem

bo chamstwa nie zniese

ZUMBA
yoanka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 13:52   #57641
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Choc ostatnio gadalam z narzeczonym na skypie i przyszly moj tesc akurat wszedl do pokoju, przywital sie i zapytal co zrobilam z wlosami, ze sie tak kreca TŻ mowi, ze zawsze sie przeciez krecily, a teść ze "ale nie az tak" (swoja droga nieprawda, bo pare lat temu duzo mocniej sie krecily ;p ale potem faktycznie mniej, wraz ze wzrostem dlugosci)
Haha, widocznie przyszły teść na wciąż sprawne oko, skoro dostrzega zmiany w Twoich włosach. Niby mówi się, że facet nie zauważy nowej fryzury czy coś, a moja znajoma pracuje jako policjantka, na codzień praktycznie się nie maluje. Raz zaszalała na weselu i nie zmyła do końca makijażu z oczu, weszła na komisariat, a tam od razu posypały się komplementy, że się pomalowała i inaczej wygląda. Albo raz założyła elegancką bluzkę, zamiast zwykłego t-shirta i miała koło siebie wianuszek mundurowych.

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość

Wlosy wlosami, ale ten piesek! Baaaardzo podobny do mojej Isi jak byla mala niestety od pol roku nie ma jej juz z nami
W ogole uwielbiam owczarki, cudowne psy
A co do wloskow to nie martw sie, jeszcze urosna I beda powalajace, bo zdrowe! Suplementy, wcierki, dobra dieta powinny pomoc

Aaa, mój kot nazywa się Isia. A piesek niestety zdechł 3 lata temu, bardzo to przeżyłam, płakałam przez 3 dni. Też kocham owczarki, od dziecka miałam bzika na ich punkcie, przez 2 lata zbierałam pieniądze, żeby w końcu kupić sobie wymarzonego pieska. Strasznie mi Jej brakuje, ogólnie brakuje mi zwierząt bardzo, bo mieszkam z host rodziną, która nie ma nawet rybki.

A co do włosów - masz rację. Zmobilizowałam się, poszukałam na zagranicznym forum informacji odnośnie kosmetyków zgodnych z CG i poszłam do Bootsa (mam nadzieję, że dobrze wyszukałam kosmetyków). Wydałam niecałe £20, ale były promocje na odżywki Naked i L'Oreal. Mój aresnał na zdjęciu poniżej. Zaczynam w końcu walkę o nawilżone włosy...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lala.jpg (74,2 KB, 54 załadowań)

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 13:55   #57642
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yoanka85 Pokaż wiadomość
I patrzcie jakiego dziwaka znalazłam w umywalce pośród reszty włosów, które wypadły (zapewniam że to z głowy, długi ok 20cm)

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 14:02   #57643
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez yoanka85 Pokaż wiadomość
Miałam wczoraj umyć łeb, ale mi się nie chciało więc się intensywnie naemolientowałam I patrzcie jakiego dziwaka znalazłam w umywalce pośród reszty włosów, które wypadły (zapewniam że to z głowy, długi ok 20cm)
Ja też takie kiedyś widziałam na swojej głowie ale krótsze, nie dałam im dorosnąć

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 14:16   #57644
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Hehe, ja też mieszkam w mieście satelickim Łodzi - w Pabianicach dokładniej Mleka prosto od krowy nie lubię za bardzo, ale za to jajka prosto od kury dostaję w ilości nie do przejedzenia
Mój brat Konstantynów Jajka też ma od kury I własny ogród, gdzie hoduje dynię, cukinię, truskawki, maliny, bakłażany... ech, niektórzy mają dobrze
A ja mam za to McDonalda pod nosem
Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Hehe ja bym bardzo chetnie sie nauczyla, tylko ze TZ ma nietolerancje na laktoze i wyrobow mleka musi unikac, choc kocha dobre serki. Zjedzenie wiekszej ilosci zawsze odpokutuje bolem brzucha..
A ja sery kocham, ale jakbym miala dla siebie robic i zjadac toby mi szybko przybylo cm bo to przeciez tluste jest.
Oj, jak alergia pokarmowa to bida.. ;(
Moja połówka nie do końca toleruje paprykę, więc unikam potraw z tym warzywem.
Cytat:
Dołączam fotki (choć myślałam, że podzielę się moją historią dopiero wtedy, gdy moje włosy będą naprawdę ładne;DD)
1 - sierpień 2011
2,3- 1.01.2012
4,5- 1.02.2012
Obecnie wyglądają już lepiej niż na zdjęciu z lutego, ale planuję zrobić fotki 1.03.
Pozdrawiam Was, włosomaniaczki!!!!
Duża zmiana Ależ będą piękne loczki
Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
I jeszcze mam pytanie - używacie rycyny do olejowania? Np zmieszanej z innym olejem?
Tak Rycyna, my love solo nałożyłam tylko raz, uznałam, że konsystencja wymaga rozcieńczenia i od tej pory używam tylko mieszanek. Moja ulubiona mieszanka to rycyna plus kokos KTC, a odkąd kokos się skończył mieszam ze wszystkim Wczoraj mieszałam z Vatiką kokosową, lnianym i oliwą. Lubię też rycynę z samą oliwą. Rycyna rulezzzzz

Trzecie mycie bez stylizatorów Za to z serwatką pod olejami Włosy bez puchu, bez przyklapu i wyglądają, jakby ktoś im loki rozczesał (wysoki sądzie przysięgam, że ich nie czesałam! nawet nie wiem, gdzie jest grzebień)
Stary 2012-02-23, 14:38   #57645
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
To jadę
ja właśnie wróciłam, nawet był jakiś alarm p/pożarowy i 3 wozy strażackie przyjechały ratować Bonarkę ale zaraz się zmyli

Dziewczyny, w przypływie głupiego impulsu kupiłam sobie cosik takiego:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...oryzujacy.html

Teraz przeczytałam opinie i się boję
Stary 2012-02-23, 16:03   #57646
diamond queen
Przyczajenie

Eiri,
Dzięki Mam nadzieję, że kiedyś tak piękne jak Wasze

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Cześć świeża krew
Fajną masz gęstość, zazdroszczę nawilżaj włoski ile wlezie, będzie pięknie a prócz oddzielnego olejowania i używania masek robisz ich miksy? nie zrażaj się i udzielaj się tu z nami, nie znikaj
Dodałam zdjęcia do codziennika po nocy lecę spać, paaa
Z gęstością najgorzej nie jest, no i zawsze mi dosyć szybko rosły włosy (czego teraz nie widać, bo wraz z wywyjaniem tracą na długości). A jeśli chodzi o miksy to jakoś jeszcze nie próbowałam - co proponujecie na początek? Dolać normalnie oleju do maski, czy bardziej jakieś humekanty, typu proteiny a może panthenol? Tu jestem zielona i trochę ciężko mi się w tym połapać A, no i dzisiaj zrobiłam żel lniany, już po raz drugi, ale wyszedł mi dużo gęstszy i trochę jakby skleił włosy, musiałam go rozcieńczyć wodą

pielęgnacja od 1.01.2012
cel: systematyczność --> zdrowe, lśniące loki
--- energia, siła, działanie, pozytywne myślenie ---

Edytowane przez diamond queen
Czas edycji: 2012-02-23 o 15:57
diamond queen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 16:09   #57647
natalcia250
sentimental animal

wczorajsze i dzisiejsze kłaki wkleiłam do codziennika chyba dobrze im zrobiło to podcięcie
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 16:21   #57648
diamond queen
Przyczajenie

Cytat:
Witamy. Pięknie isę skręciły pod wpływem pielęgnacji, Trzeba im jeszcze nawilżenia. Dodałabym maski domowej roboty przed myciem(np. żółtko, rycyna, cytryna, miód). I walić zel lniany! Nie rezygnować w żadnym razie. Z mielonego siemienia nie da rady zrobić. Brawo,że nie dałaś sie kryzysowi.I dobrze,że sie odezwałaś i pokazujesz już teraz. Splątanie minie wraz z nawilzeniem. Henna z reguły wysusza, bo to zioła. Ja polecam gloss (przepis w galerii hennowej). Ewcia potwierdza, że zdecydowanie mniej wysusza.
Hej, dzięki Maskę na pewno wypróbuję, tylko muszę kupić rycynę i sprawdzić gdzieś proporcje składników. I obczaję ten gloss, bo jeszcze o tym nie słyszałam

pielęgnacja od 1.01.2012
cel: systematyczność --> zdrowe, lśniące loki
--- energia, siła, działanie, pozytywne myślenie ---
diamond queen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 16:45   #57649
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
wczorajsze i dzisiejsze kłaki wkleiłam do codziennika chyba dobrze im zrobiło to podcięcie
a pokażesz zdjęcia przed i po razem?
Stary 2012-02-23, 16:53   #57650
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
a pokażesz zdjęcia przed i po razem?

wczoraj pierwszy raz użyłam maski Bingo i efekt bardzo fajny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przedipo.jpg (26,8 KB, 77 załadowań)
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 17:11   #57651
ewcia1807
Zakorzenienie

Dziewczyny, przepraszam, ze bez cytowania ale z ostatnich dwóch stron widziałam piękne loczki

yoanka85 ale bliziutko mnie mieszkasz

No i przegrałam dziś w czasie konwersacji o silikonach Kolega mnie przegadał, że one są dobre,że dobrze działają bo jego koleżanka skończyła kosmetologie i mu tak powiedziała, ja mu na to, ze chyba jednak nie do końca, żeby sobie lepiej poczytała amerykańskie prace naukowe na necie itp. Przegadał mnie i tak, ja już nie miałam szans przebicia
Na końcu kazałam Mu Ją pozdrowić -,-

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

natalcia włoski super Takie rasowe

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 17:13   #57652
Rabarba
Raczkowanie

Natalcia, bardzo fajnie po fryzjerze, mi się baaaardzo podoba
Stary 2012-02-23, 17:18   #57653
gohs
Zakorzenienie

Cytat:

Noooo, dużo zdrowiej wyglądają po podcięciu
Stary 2012-02-23, 17:45   #57654
edyta07
Zadomowienie

Piękne włoski widziałam na ostatnich trzech stronach
Zmiany wspaniałe

Ja wczoraj wieczorem tylko umyłam włoski odżywką i zrobiłam płukankę lnianą... zero stylizatorów i odżywek-było późno i nie miałam sił na nic...
Wykorzystałam mamę żeby z wilgotnych włosów zaplotła mi tzw. francuza, dobierańca od czubka głowy, bo dzisiaj wiedziałam, że będę musiała mieć długo związane włoski, więc loki nie wytrzymają...
Zrobiły się oczywiście fale na całej głowie (dawniej, przez jakiś czas prawie codziennie robiłam warkocze na noc).
Miałam zrobić zdjęcie, ale rano nie miałam czasu, a jak przyszłam do domu po walce z deszczem i wiatrem to już nie było co pokazywać

Nie ręcznikowałam ich również wczoraj. Wilgotne włosy kręciły się od połowy długości, jednak było bardzo napuszone.
Następnym razem też nie będę ręcznikowała. ale użyje odżywki i żelu, mam nadzieję, że będą chociaż trochę takie jak chce żeby były.

udo:
60-58-54 cm

mój blog
edyta07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 17:51   #57655
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość
Haha, widocznie przyszły teść na wciąż sprawne oko, skoro dostrzega zmiany w Twoich włosach. Niby mówi się, że facet nie zauważy nowej fryzury czy coś, a moja znajoma pracuje jako policjantka, na codzień praktycznie się nie maluje. Raz zaszalała na weselu i nie zmyła do końca makijażu z oczu, weszła na komisariat, a tam od razu posypały się komplementy, że się pomalowała i inaczej wygląda. Albo raz założyła elegancką bluzkę, zamiast zwykłego t-shirta i miała koło siebie wianuszek mundurowych.
Ja nie jestem wcale lepsza niz przecietny facet, jak moj TŻ jest po fryzjerze to tez czesto nie zauwazam A teściu faktycznie spostrzegawczy, tym bardziej ze mam lipna kamerke w laptopie
Z ta kolezanka to tez niezle, niby takie nic, a wystarczy zeby przykuc oko

Cytat:
Aaa, mój kot nazywa się Isia. A piesek niestety zdechł 3 lata temu, bardzo to przeżyłam, płakałam przez 3 dni. Też kocham owczarki, od dziecka miałam bzika na ich punkcie, przez 2 lata zbierałam pieniądze, żeby w końcu kupić sobie wymarzonego pieska. Strasznie mi Jej brakuje, ogólnie brakuje mi zwierząt bardzo, bo mieszkam z host rodziną, która nie ma nawet rybki.
Przykro mi... Moja zdechla we wrzesniu, po 13 latach z nami - mialam ja od dzieciaka i dorastalam razem z nia, wiec dlugo plakalam po niej, a jeszcze dluzej nie moglam sie przyzwyczaic do tego, ze mnie nie wita, nie szczeka itd. Nagle sie rozchorowala i dzien pozniej juz bylo po niej Teraz zostaly mi 2 koty, ale choc sa kochane to jednak nie to samo Najgorsze ze rodzice nie chca slyszec o kupnie psa...

Cytat:
A co do włosów - masz rację. Zmobilizowałam się, poszukałam na zagranicznym forum informacji odnośnie kosmetyków zgodnych z CG i poszłam do Bootsa (mam nadzieję, że dobrze wyszukałam kosmetyków). Wydałam niecałe £20, ale były promocje na odżywki Naked i L'Oreal. Mój aresnał na zdjęciu poniżej. Zaczynam w końcu walkę o nawilżone włosy...
L'oreal jest u Ciebie zgodny z CG? Fajnie U nas tez niby jakies 2 szampony bez silikonow wprowadzili/maja wprowadzic

Cytat:
Z gęstością najgorzej nie jest, no i zawsze mi dosyć szybko rosły włosy (czego teraz nie widać, bo wraz z wywyjaniem tracą na długości). A jeśli chodzi o miksy to jakoś jeszcze nie próbowałam - co proponujecie na początek? Dolać normalnie oleju do maski, czy bardziej jakieś humekanty, typu proteiny a może panthenol? Tu jestem zielona i trochę ciężko mi się w tym połapać A, no i dzisiaj zrobiłam żel lniany, już po raz drugi, ale wyszedł mi dużo gęstszy i trochę jakby skleił włosy, musiałam go rozcieńczyć wodą
Moze byc odzywka wzbogacona olejami (w tym rycynowym), miodem, pantenolem, keratyna, aloesem, sokiem z cytryny, zoltkiem... Co masz pod reka i co Ci przyjdzie do glowy Mozesz zerknac do receptariusza, tam jest troche przepisow (od siebie odradzam maseczke z bananem, nie daje sie splukac, Ty tez mozesz miec problem, bo masz geste i dlugie wlosy)

Cytat:
Fajnie, lepiej jak nie ma tych ogonkow

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 17:55   #57656
Rabarba
Raczkowanie

Dziewczyny jak myślicie tą "hennę" Delii nałożyć na odżywkę, czy prosto na włosy?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...oryzujacy.html
Stary 2012-02-23, 17:56   #57657
tosia9823
Przyczajenie

Mam kręcone włoski ( takie praiw po ramiona). Aby ładnie rano wyglądać musze je moczyć i suszyć. Macie pomysł na jakąś fryzurkę z loczków na codzień ? )
tosia9823 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 18:00   #57658
edyta07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tosia9823 Pokaż wiadomość
Mam kręcone włoski ( takie praiw po ramiona). Aby ładnie rano wyglądać musze je moczyć i suszyć. Macie pomysł na jakąś fryzurkę z loczków na codzień ? )
zapraszam na pierwszą stronę do poczytania trochę , znajdziesz tam sposoby co robić z włosami aby rano oszczędzić czas...

udo:
60-58-54 cm

mój blog
edyta07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 18:07   #57659
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam dzis dla Was inne moje dzieci- bejbiki, które odkryłam po próbie zrobienia przedziałka na środku. Siedziały tam sobie cicho i rosły -mamusia odkryła dopiero jak juz mają 4 cm. Te na czole widziałam wcześniej. Dziwne,że na normalnych przedziałku nie widać ich chyba leżą płasko razem z innymi.
jak faajnie, też chcę!

Cytat:

bardzo ładnie jest
Stary 2012-02-23, 18:25   #57660
iwoona
Wtajemniczenie

no to sie wciagnęłamwczoraj pół dnia ogladałam codzieniki i dzienniki i rozpływałam się nad Waszymi włoskami chyba zagoszczę tu na stałe

kupiłam dziś, Joaśke żółtą swoja drogą za całe 4 zł nie wiedziałam że to takie tanie garniera avocado karite i zel isany pomarańczowo-czarny i do niego mam pytanie moge go stosować z powodzeniem w dużych ilościach, chodzi mi o to czy muszę go czyms mocniejszym zmywać?
coś mi sie nie chce narazie lnianego robić, boje sie ze mi zaraz cos nie wyjdzie zawsze tak mam jak mam cos robic pierwszy raz

wczoraj popełniłam grzech ciężki i przed hennowaniem umyłam włosy head shouldersem bo nie doczytałam że wystarczy dodać sody do BD zeby dobrze oczyścic włosy i po wysyszeniu miałam niezłe sianko

Spełnić marzenia . . .

iwoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości