|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Gucia
![]() Aaaaga super tytuł Gosia no nareszcie brzuszek pokazujesz śliczny!Mała! ślicznie wyglądasz! Nie wiem czemu czujesz się grubo skoro w ciąży mimo tylu cierpień aż promieniejesz napatrzeć się nie mogę A ja zapomniałam dodać, że dziś skończony 34 tydzień
|
#4922 | |
|
Gang Iren
|
Dziekuje!
Cytat:
Dziekuje
|
|
#4923 |
|
Rozeznanie
|
Piękne brzuszki na mailu właśnie ujrzałam
![]() Dziś nie mam już jakoś weny do pisania :/ Idę coś zjeść i chyba położę się spać o ile uda mi się zasnąć. Jutro pewnie nowy wątek zastanę Buziaki i dobrej nocki życzę
|
|
|
|
#4924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli jutro lub jeszcze dziś zaczniemy nowy wątek. ![]() TŻ kupił ostatnio mikser i co drugi dzień serwuje mi pyszne koktajle już mu powiedziałam że zaczynam się przyzwyczajać i że już do końca życia będzie musiał tak mnie rozpieszczać
|
|
|
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
ojej
dziękuje/my ![]()
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska, Mala, Gosia, slicznie wygladacie
![]() Aguska, slicznego masz synka
|
#4927 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia i Mala super brzuszki
![]() Mala Twoj jaki duuuzy
|
|
|
|
#4928 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki caly dzien bylam zajeta i bylo +17 na dworze wiec korzystalam z pogody.
po swoich serialach Was nadrobie, albo jutro rano, a poki co KONIA GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! na mailu sliczne brzuszki, Karo super ze sie ujawnilas - wszystkie wygladacie przeslicznie!!!!!! pozniej napisze o porodowce ktora dzisiaj zwiedzalismy, papaa |
|
|
|
#4929 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki!
Ojej ile dzis mialam nadrabiania na watku ![]() W pracy tlyko zajrzalam zeby sie upewnic ze Konia juz urodzila... Konia - wielkie gratulacje! Na pewno jestes jednoczesnie obolala i w siodmym niebie Cziqua, ty kobito bezlitosna. Takie zdjecia pokazywac ![]() Mravka, nie wiem czy pisalam ale super fotke wrzucilas na poczte. Daj wiecej jak juz dostaniesz Cytat:
Cytat:
![]() O ile sie wszyscy w miare trawicie to moze i lepiej miec 'pare' rodzicow, a nie dwojke singli (wiadomo, singlem byc trudno i smutno w kazdym wieku). Cytat:
Zobaczysz ze jutro wyjdzie na skanie ze wsio jest ok i sie przy okazji uspokoisz. A ze twoj synek moze nie byc duzy to wcale nie dziwi skoro ty taka drobna i mowisz ze twoja corcia tez nie byla duza/miala dos mala glowke. Uszy do gory! )Super tytul - jestem na tak ! Dzis rano mialam ostatnie zajecia w mojej szkole rodzenia (zajecia takie powiedzialabym gimnastyczno-fizjoterapeutyczne). Czwiczylysmy parcie (oddychanie w trakcie) i przybieralysmy na sucho rozne porodowe pozycje. Ciekawe te zajecia, mam nadzieje ze te godziny teorii pomogla jakos w godzinie W Zmykam ogarnac kuchnie i pod prysznic. Ostatnio tlyko bym spala, a tu jak na zlosc jeszcze cale 3 tygodnie do rpacy trzeba sie kolibac
|
|||
|
|
|
#4930 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak wracam po 12-godz. dyzurze calym przechodzonym, to mam spuchniete kostki i wogole popekane strasznie naczynka w tym miejscu ![]() Cytat:
![]() A ja coraz bardziej slabne i boje sie porodu ![]() Cytat:
![]() Ale jeszcze troche Cytat:
![]() Cytat:
Tak Filipek jest bardzo radosnym chlopcem
|
|
#4931 |
|
Zadomowienie
|
Monia napisz prosze koniecznie. Jak sie dowiem ze masz basen do porodow to zawyje z zazdrosci
![]() Gosia i Mala! i Aguskaa piekne macie brzuchy. I to prawda Mala co pisza o twoim promiennym wygladzie - wszystkie wygladacie fantastycznie! |
|
|
|
#4932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wlasnie nic na temat oddychania nie wiem mimo iz rodzilam, ale wlasnie zle oddychalam chyba
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nic nie wiem o oddychaniu akurat te zajęcia opuściłam....
|
#4934 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Wizyta w szpitalu to pewnie tak na oględziny etc, na pewno tez mam je częsciej w związku z cukrzycą. Nawet robili mi ostanio szybkie usg-takie dosłownie krócej niż minutę. A normalnie już nie robią... Zylaka oglądała GP, przy okazji pobierania wymazu ( w Pl brałam tą erytromycynę na paciorka, i gin zalecił sprawdzić potem wymaz). Nie wstydziłam się powiedzieć o problemie, w końcu to lekarz, lepiej mieć to z głowy niż jakby mi miało zacząć podkrwawiać na chwilę przed porodem No i jestem spokojna, bo dostałam leki, mam nadzieję, że szybko pomogą!Cytat:
![]() To podaję linka do wirtualnej szkoły rodzenia. Obejżeliśmy z TZ wszystkie dostępne filmiki, materiał ciekawie przygotowany i jest sporo o oddychaniu, w dodatku wszystko ładnie, tematycznie poukładane! http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/ Idę teraz się wybyczyć na kanapie i coś poczytać, Tż gra w grę...Buziaki! |
||
|
|
|
#4935 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Ale moze przy drugim dziecku pojdzie nam lepiej.W koncu praktyka czyni mistrza
|
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
Mravka, jakos umknelo mi to i w koncu nie napisalam, ze znam jedna rodzine, w ktorej jest tak jak u Ciebie, tzn. matka corki wyszla za maz za ojca ziecia
... nie wiem co prawda jaka dokladnie jest u was sytuacja, ale tam obydwoje byli wdowcami i jakos tak wyszlo, ze zaczeli sie spotykac, juz dosc sporo czasu po slubie swoich dzieci ![]() Nic to dziewczeta. Ja sie zwijam do wyrka... moze te skurcze sie uspokoja, albo cos sie tej nocy urodzi ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
|
|
#4937 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
,ale to pewnie miło zobaczyć tyle uśmiechnietych buzi na swoj widok![]() Cytat:
super pamiątka taka niepowtarzalnaCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Dogadujemy sie, ale jest poprostu inaczej, nie umiem tego nawet opisać...tak mniej swobodnie. Wlaściwie od tego czasu odwiedzają nas osobno . W sumie jakoś tak się składało, a dwa, ze przyznam, że ciężko nam sie jest w tej sytuacji odnalezc.Cytat:
Cytat:
Cytat:
a bede robila to co dyktuje ciało.wrzuce jak tylko dostane ![]() co do sytuacji zgadza się fajnie mieć kogoś zwłaszcza na "stare lata" Cytat:
no to u nas wlasnie podobna sytuacja, ale z tym spotykaniem to jakoś wybitnie szybko poszło. Myślę, że własnie nasz slub był takim bodzcem. Wiesz..tyle wspolnych spraw, tu ciasto zamowić, tam cos zalatwic. Także raptem mc po slubie przekazali nam 'szczesliwa nowine' . Poki co nie ma rozmowy o "legalizacji" tego "chodzenia" .wlasnie dzwonil T. że utknal na lotnisku we Frankfurcie, bo odwołali lot do Warszawy A ja własnie naprodukowałam chyba z 25 naleśników...no coż poczekają do jutra i na śniadanie będzie jak znalazł. Ja dziś po błyskawicznej wizycie u gina- powtórka z wymazu na paciorka, zobaczymy co tym razem wyjdzie. mam nadzieje,ze antybiotyk cos pomogl. Pije sobie te herbate z suszu z lisci malin..i przyznam, ze jest srednio smaczna
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||||||
|
|
|
#4938 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja teraz mniej pozytywnie, po wizycie na ktora szlam bardzo optymistycznie nastawiona bo wyniki moczu, mofrologia, crp, przeciwciała bez zarzutu posiew w moczu nic nie wykazal...a tu niespodzianka jutro do 9 mam sie stawic na 5 dni do szpital, na obserwacje bo mi sie w ciagi 2 tygodni szyjka skrocila o 0,7 cm i nadal jest miekka. Wydaje mi sie ze nie jest jakas mega krotka bo ma 2,6 cm. I na dodatek w trakcie badania trafił na moment pracy macicy i na wlasnych paluszkach mogl sie przekonac ze mi brzuch twardnieje i bez gadania wypisal skierowanie. Takze przedemna 5 dni lezenia, ktg, usg, maja tez zrobic kontrolne posiewy ... i beda sie zastanawiac co sie dzieje, bo to z jednej strony juz 31 tydzien a z drugiej dopiero 31 tydzien i przydalo by sie zebysmy jeszcze troche czasu posiedzieli w dwupaku ![]() Jeszcze wczoraj chcialam sie zakladac kto bedzie liste zamykał |
|
|
|
|
#4939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
gosia ślicznie wyglądasz
![]() Mała ale masz brzuchacz fajny ![]() wrocilam od kolezanki i w niedziele wybieramy sie do kina jak nie urodze do tego czasu |
|
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
nie mogę ze swojej wagi jeszcze 2dni temu było 12kg a teraz już prawie 14 jest
|
|
|
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że córcia nie będzie taka płaczliwa ![]() Trzymam kciuki żeby mężul wrócił jak najszybciej! A poprzednio wyszło że masz paciorka? No mam nadzieję, że antybiotyk pomógł!
|
|
|
|
|
#4943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, ale masakra żeby tak skakała jak porypana
wychodzi na to, że w ciągu 2tygodni ponad 4kg przytyłam
|
|
|
|
#4945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio jak byłam badana miałam szyjkę 3 cm, za tydzień zobaczę czy cos się zmieniło. Ale 2,6 to nie jest źle, ale najważniejsze żeby sprawdzic wszystko, trzymaj się dzielnie i dawaj znac! |
|
|
|
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
MoniqW niech Wiktor jeszcze posiedzi trochę
|
|
|
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
sliczne brzuszki na mailu
i buźki również.Dodałam swoje dwa zdjęcia
|
#4948 |
|
Zakorzenienie
|
Wow!!! Karolcia śliczne fotki
![]() a ja zmykam spać... dobranoc
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-02-23 o 23:18 |
|
|
|
#4949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takie..oni nazywaja to hamaki (siedzisko dla partnera, ja siedze przed nim tylem do niego, z gory zwisa taka lina za ktora moge sie lapac, trzymac itd i na dodatek moge sobie w tej pozycji siedzacej urodzic![]() ciesze sie ze zakwalifikowalam sie na ten birth unit bo jest tam bardzo domowo, sa 4 pokoje o ciekawych nazwach , lozka zwyczajne jak w domu, meble...a w nich ukryte jakby byly potrzebne urzadzenia dla dzidzi...lampa nagrzewajaca i tlen. a i gaz i powietrze dla rodzacej w kazdym pokoju i TENS. epiduralu tam nie daja - trzeba by sie przemiescic na zwykla porodowke. polozne bardzo mile i spokojne, Aguska polozna ktora mnie ''kwalikowala'' byla bardzo do Ciebie podobnaZia do basenu bede chciala wejsc na jakims etapie...ale czy tam urodze to nie wiem...sie okaze ![]() Gosia trzymam kciuki za jutrzejsze USG ![]() Moniq trzymaj sie i zycze powodzenia Karolca swietne zdjecia - slicznie wygladasz Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-02-23 o 23:34 |
|
|
|
|
#4950 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Roznica wieku jest spora miedzy facetami. Takze matka ma jednoczesnie zieciow i szwagrow ![]() ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Cytat:
![]() Lepiej niech wszystko zbadaja i sprawdza, niz mialabys zbyt wczesnie urodzic. Trzymaj sie i dawaj znac co u Ciebie. Cytat:
A Ty ciagle to sasiadka, to zakupy... ktos tu chyba chce juz rodzic |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:50.

napatrzeć się nie mogę

już mu powiedziałam że zaczynam się przyzwyczajać i że już do końca życia będzie musiał tak mnie rozpieszczać 

. Także jest dosyć specyficznie, zeby nie powiedzieć, że czuję się troche jak w filmie

,ale to pewnie miło zobaczyć tyle uśmiechnietych buzi na swoj widok