Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-23, 22:02   #1591
kalinkap13
Rozeznanie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

nieee...no jak tu byc na biezaco szaloneja nie wiem jak Wy to robicie.ja dopiero usiadłam, bo byli teściowie,potem szybko kąpianie młodego, prasowanie, wstawiłam zupkę na jutro (bo mam bratanicę), umyłam podłogę w kuchni...

mam pytanie dot.wózka spacerowego: jakie posiadacie/lub jakie macie zamiar kupować? lepiej parasolka zajmujaca mało miejsca w bagażniku czy "większa" spacerówka, typu Baby Design Sprint/Walker (przykładowo)?tak,tak..za leży do czego ma służyć póki co posiadam Jedo i jestem b.zadowolona ale mysłałam żeby na wiosnę przesiąść sie do czegoś lżejszego, szczególnie kliedy chcemy gdzieś jechać (bo zajmuje duuuużo miejsca w bagażniku). dodam że chcemy drugie dziecko..i to jakoś w najbliższym czasie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ja żadnej jeszzce nie kupiłam Mamy chyba 8 tej firmy a wszystkie od mojej mamy na różne miesięcznice, Święta itp
Tak więc dzieć zachwycony, a moja kieszeń zadowolona

a pochwal sie jakie cudeńka masz jeszcze z FP? bo Fifcio też uwielbia ich zabawki póki co ma kierownicę, garnuszek, kluczyki grające, szczeniaczka, jakąś grzechotkę i nie pamiętam co jeszcze aaa, i czeka na niego krzesełko uczydełko po bratanku

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzisiaj bylismy w sklepie z wózkami, pooglądac na żywo nunę, przymierzyłam Domka. Jest świetny! Taki leciutki, nawet jak Domek jest w środku to nie czuć tego ciężaru.
Marzenko za ile kupiliście nunę? (jesli oczywiście mogę zapytać). Bo u nas niby promocja 559 zł i niby model 2012, ale zapomniałam sprawdzic czy ma okienko w budzie, czy to napewno 2012. Bo cos mi za tanio

Domek wstaje od jakiegoś czasu na kolanach w łóżeczku przy szczebelkach a dzisiaj juz podniósł pupę do góry, choć jeszcze nie stoi
1.taki kosmiczny troche ten wózek,no nie? ale też mi sie podoba,ale chyba tż'ta nie przekonam do niego
2. brawa!

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Antos wazy 8045 g i ma 71 cm
piekne wymiary!

cos mi sie kojarzy ze Ty lecisz na Majorkę...? przepraszam że pytam- bo na pewno pisałaś wcześniej-ale powiedz mi jeszcze raz w jakim terminie i z jakiego biura bo my też tak po cihchu planujemy

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zacytuję później, ale zobaczcie na co natrafiłam przez przypadek (nie tylko mnie to rozwaliło widać ):

http://mistrzowie.org/401552
dżizas

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
ja też wciskam Maję do gondoli ale ona się tam mieści jeszcze, naprawdę, uwierzcie mi
Filip tez sie jeszcze miesci

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
U nas z nowości medycznych
*zakończyliśmy rehabilitacje (Sara tak pędzi ze wszystkim że w poniedziałek na kontroli p.doktor była w szoku )
*na sobotnim usg wymiary miedniczek nerkowych OK, kamienia nie było widać!!!!!!!!
*jeszcze tydzień podajemy Fe i sprawdzamy krew
brawo!!

chyba nie zacytowało wszystkiego..

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 22:06   #1592
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Kurcze ja jutro do pracy, TŻ na popołudniu, a weekend się zbliża. Myślicie żeby iść jutro do lekarza, jak nie przejdzie? Pediatra chyba akurat popołudniu przyjmuje.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Mam paracetamol i ibuprofen dla dzieci. Podobno można dawać na zmianę, nie częściej niż co 3 godziny.
Będę w nocy czuwać.

Dzięki dziewczyny
jak goraczka nie spada po jednym leku trzeba za jakis czas podać ten drugi lek i nie czekac 3 h, bo temp. może znacznie wzrosnąc, a Dominik miał dzisiaj szczepienie? bo nie doczytałam

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 22:07   #1593
Kajool
Zadomowienie

agadus tak na szybko dwa linki:
z tego ayura fajne maski sa, ja mam takie to samodzielnego przygotowania, zyli takie papki:
http://www.ayurherbals.com/bodyCare.htm
tutaj sa kosmetyki dabur:
http://www.dabur.com/products-person...re-hair%20care
ale tego jeszcze wiecej jest, poszperam jeszcze i wrzuce. Woda rozana na pewno, do tego talk do ciala zapachowy, kajale (do oczu cos ala kredka tylkomozniejsze), mydła tylko laurowego nie widziałam.
Stary 2012-02-23, 22:10   #1594
agadus
Wtajemniczenie

o Kajool widze Cię , podaj ten link

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

edit. wyprzedziłaś mnie

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

powiedz mi cenowo jak to mniej więcej?
jeszcze

Stary 2012-02-23, 22:17   #1595
meszsares
Zadomowienie

Brawa dla dzisiejszych solenizantow!!!: roza:

Brumek, Kajool, Natka, Mamad1, rysiki, JustPi, iustyna, marzenka, Naataaszkaa
- dziekuje jelitowka juz minela, dzis jak reka odjal jak juz pisalam w K - jestem 3kg na minusie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Mezszares za umiejętności Blany. Co tam u Klarusi mojej?
aaa dowiedzialam sie dzisiaj, ze Klara w zlobku mowi o mnie MOJA KOBITA (zamiast mama)

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Jestem zmęczona ciągłym wstawaniem w nocy, trwa to już 7 mcy. Od kilku dni do tego przed 6 zaczynamy dzień.
Wytrzymałam tyle to i wytrzymam dalej, ale rozumiecie...
oj jak ja to dobrze rozumiem! Ja to juz staje na glowie, zeby nie bylo tych pobudek, zapycham kaszka na noc .. i nic, ciagle 2,3 karmienia i to ciagle lazenie z pokoju do pokoju i wybudzanie sie, a potem wstawanie o 6.30

Cytat:
DOMINIK PRZED CHWILKĄ WSTAŁ SAM W ŁÓŻECZKU!!!
klask i:
dzisiaj poogladalam zdjecia i co? okazalo sie, ze ja sie podniecam osiagnieciami Blanki typu poczatki pelzania, a moja Klarusia Bambalusia sama w lozeczku stala juz majac 5,5 miesiaca!

Mamad1 - genialna ksiazka! to tlumaczy dlaczego cale moje pokolenie jest "butelkowe"! Moja mama miala tyle mleka, ze przez miesiac pobytu z nami (mna i bratem blizniakiem) w szpitalu odciagala pokarm jeszcze dla trzeciego wczesniaka i co? po powrocie do normy dostalismy od razu magiczna w owczesnych czasach BUTLE... bez sensu...
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 22:19   #1596
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
mam pytanie dot.wózka spacerowego: jakie posiadacie/lub jakie macie zamiar kupować? lepiej parasolka zajmujaca mało miejsca w bagażniku czy "większa" spacerówka, typu Baby Design Sprint/Walker (przykładowo)?tak,tak..za leży do czego ma służyć póki co posiadam Jedo i jestem b.zadowolona ale mysłałam żeby na wiosnę przesiąść sie do czegoś lżejszego, szczególnie kliedy chcemy gdzieś jechać (bo zajmuje duuuużo miejsca w bagażniku). dodam że chcemy drugie dziecko..i to jakoś w najbliższym czasie
no to juz Ci mówię
też mam jedo i znam temat miejsca w aucie, właśnie dlatego kupiłam własnie walkera
jak dla mnie jedt lepszy niż parasolka bo jednaj więcej miejsca ma maluch (oglądałam chyba z 10 róznych w hurtowni).
Plus dla walkera to to ,że ma ściągane wszystkie kółka i wtedy zajmuje mało miejsca.
Ogólnie jestem zadowolona z walkera , super się prowadzi, mały siedzi wygodnie
Wiadomo komfortu jedo nie ma bo inne koła i amortyzacja ale jak dla mnie ok
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 22:24   #1597
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz cały czas to robi, bo mu się spodobało, a jaki przy tym śmiech!
WOW
Brawo Domuś
Dzieci zaczynają na iść jak burza

Cytat:
Każda wizyta zaczyna się od wywiadu i p.doktor pyta czy sie obraca z plecków na brzuszek, czy z brzuszka na plecki... przerwałam jej i powiedziałam odrazu że już raczkuje i wstaje
Boską minę musiała mieć

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Po szczepieniu - dzisiaj p/WZW - nie obyło się bez płaczu, rozpaczy wielkiej, mimo to dostała plakietkę dzielnego pacjenta - którą zaczęła się bawić i zapomniała trochę o tej tragedii...ale nie było kolorowo...
Grunt że już za Wami

Cytat:
Brumek, bo nakabluję jak będziesz iskrzyć do Telika .
Csiiii

Cytat:
1. nieee...no jak tu byc na biezaco szaloneja nie wiem jak Wy to robicie.

2. a pochwal sie jakie cudeńka masz jeszcze z FP? bo Fifcio też uwielbia ich zabawki póki co ma kierownicę, garnuszek, kluczyki grające, szczeniaczka, jakąś grzechotkę i nie pamiętam co jeszcze aaa, i czeka na niego krzesełko uczydełko po bratanku
1. No wiesz, to już prawie półtora roku codziennego treningu za nami

2. Co jeszcze, hmm... tan laptop, grające kluczyki, taki inny zestaw kluczy i pędzli dla młodszych dzieci, telefon komórkowy, śpiewający alfabet ślimak, wieża z klocków, konik morski, jakaś grzechotka. Tyle z pamięci
Stary 2012-02-23, 22:39   #1598
adrji
Raczkowanie

Kajool
Carmela
Natka
brawa za świetne wyczyny dzieciaczków
tyle tu dzisiaj dobrych wiadomosci
to i ja mogę mojego wariatuńcia pochwalić troszke?
-zaczął chodzić przy kanapie
najbardziej mobilizujące są pilot laptop i skarpetki
mam wrażenie że dla możliwości pożucia skarpetek moje dziecko zrobi wszystko
-w weekend nauczył się siadać
do tej pory na rzecz stania ominął całkiem ten etap
uwielbiam widok jak sobie gdzieś czworakuje coś mu się umyśli i hop siup na tyłeczek i rozkminia
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 22:40   #1599
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
o Kajool widze Cię , podaj ten link

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

edit. wyprzedziłaś mnie

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

powiedz mi cenowo jak to mniej więcej?
jeszcze
agadus cenowo to zabij nie pamietam. dopiero jak tz podlaczy sie do netu, bede cos wiedziala wiecej. wiem tylko, ze kosmetyki dabur sa najdrozsze. aaa i nie wiem jak z tolerancja zapachowa ale np. amla mimo, ze najlepsza to strasznie smierdzi.
Stary 2012-02-23, 22:49   #1600
youyou
Zakorzenienie

jestem i ja

Przepraszam Was że ostatnio tak z doskoku wpadam i niewiele napisze ale jakoś nie mam weny. w ciągu dnia prawie nie odpalam komputera, wieczorem jak przeczytam to juz nie chce mi się za dużo pisać..
Jedynie co czasee poplotkuje sobie z dziewczynami na fejsie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki:
Ma któraś z Was znamię, myszkę którą będzie usuwała, czy też już usunęła?
Mam myszkę na szyi od urodzeni i ostatnio co raz bardziej mnie swędzi,
generalnie nie przeszkadza mi, ale co raz częściej myślę o usunięciu jej...
zaneta ja właśnie dokładnie tydzień temu usunęłam sobie duuuuży pieprzyk nad ustami.
Jak się przyjrzysz na moje zdjęcia to na pewno go zobaczysz..
Pan chirurg mi go najpierw uciął a potem wypalił Mówił że to dosyć trudne miejsce było, bo zaledwie parę mm nad górną wargą ale super sobie poradził.
Teraz mam właśnie dużego , ciemnego strupa nad ustami, ale już ładnie zasechł i nie moge się doczekac jak odpadnie.
Doktor mówił że nie powinno być śladu, koloryt skóry powinien się wyrównać.
Jak się wygoi to wkleję Wam foty..

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Dziękuję Ale ja jestem zakręcona na punkcie karmienia UU, więc trochę przesadzam
Gdybym zostałą matką 30lat temu i tak pilnie studiowała książki na temat karmienia UU i stosowała się do zaleceń, to... nie karmiłabym w ogóle. Oto, co między innymi znalazłąm w książce na temat macierzyństwa z roku 1986:
“ŻYWIENIE DZIECI OD PIERWSZEGO TYGODNIA ŻYCIA
*Karmienie piersią
Technika karmienia piersią jest bardzo prosta. Przede wszystkim karmić trzeba koniecznie na przemian raz jedną, to znów drugą piersią. Nigdy nie dawać z drugiej piersi, gdy wydaje się, iż dziecko za mało wyssało z pierwszej. Jeśli tak jest w istocie, dziecko musi byc dokarmione. Podawanie obu piersi przy jednym karmieniu zagraża:
a) przekarmieniem dziecka i
b) szybkim zanikiemczynności gruczołów mlecznych.
Matka dobrze słyszy, jak dziecko przełyka pokarm. Pozostawienie goprzy piersi z brodawką w buzi, którą to brodawkę trzyma ono tylko dla zabawy, prowadzi do szkodliwego namięknięcia jej naskórka, a przez to do uszkodzeń mogących się zmienić nawet w stan ropny. (...)
Noworodka przystawiamy dopiersi po raz pierwszy w 12-24 godzin po urodzeniu, podając mu przez ten czas bardzo lekko osłodzoną, przegotowaną wodę lub rumianek, najlepiej łyżeczką, w ilości około 20g na jedną porcję (4 łyżeczki),w przerwach 3-godzinnych. Noworodki silne, donoszone, należy karmić piersią 6 razy na dobę, w odstępach 3,5-godzinnych, z sześciogodzinną przerwą nocną. Każde karmienie trwa od 15 do 20 minut, przy czym należy pamiętać, że noworodek wysysa najwięcej pokarmu w ciągu pierwszych pięciu minut. Dzieci niedonoszone lub słabe karmi się niekiedy częściej, ale o tym powinien zadecydować lekarz.”

Jest dużo jeszcze, dziś śmiesznych, rad na temat karmienia i rozszerzania diety. Jęsli znajdę chwilę, to jeszcze przepiszę Wam (Niestety nie umiem obsługiwać skanera)

to już się nie dziwię czemu wiele dziewczyn słyszy takie cenne rady od swoich mam, teściowych itd

aa zapomniałabym Szymek,Krzyś,Kornela i Malwinka sto lat!

kalinka co do wózków to my mamy:
-Xlandera XA gondola+spacerówka - w tej teraz jeździ Lila

-spacerówka Emmaljuga Scooter - czasem jeździ w niej Filip, jak jest zimno i nie chce mu się łazić - jest duża i świetnie się prowadzi, zjechała już z nami wiele km, żadne dołki jej niestraszne.
Planuję niedługo sprzedać komplet xlandera i do tego przesadzić Lilkę

-parasolka Cybex Callisto- generalnie bardzo fajna parasolka, laski na moim drugim watku są z niej zadowolone.
ale my kupiliśmy w ub. roku i użyliśmy go dosłownie kilka razy Filip jest mało wózkowy- w sensie parasolkowy, jak w lato gdzieś jechaliśmy to tż brał go na barana lub szedł na nóżkach...
Zastanawiam się czy go nie sprzedać , ale może jeszcze zostawię dla Lilki
Tylko my nie mieszkamy w mieście więc wiosną, latem w ogóle nie używamy wózka..dzieciaki hasają na podwórku

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-02-23 o 22:51
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 23:00   #1601
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
1.mam pytanie dot.wózka spacerowego: jakie posiadacie/lub jakie macie zamiar kupować? lepiej parasolka zajmujaca mało miejsca w bagażniku czy "większa" spacerówka, typu Baby Design Sprint/Walker (przykładowo)?tak,tak..za leży do czego ma służyć póki co posiadam Jedo i jestem b.zadowolona ale mysłałam żeby na wiosnę przesiąść sie do czegoś lżejszego, szczególnie kliedy chcemy gdzieś jechać (bo zajmuje duuuużo miejsca w bagażniku). dodam że chcemy drugie dziecko..i to jakoś w najbliższym czasie
2.taki kosmiczny troche ten wózek,no nie? ale też mi sie podoba,ale chyba tż'ta nie przekonam do niego
3. brawa!
1. Jeżeli masz jedo spacerówkę, to ja bym kupiła parasolkę jako dodatkową, bo po co Ci drugi gigant?
Ja byłam dzisiaj z koleżanką oglądać wózki, bo ona też dla córki szuka i przymierzała się do walkera i pani jej odradzała, bo strasznie dużo reklamacji jest na niego, do tego głośna i niewygodna. Odradzała też te z podwójną rączką.
Najlepeij jak pojdziesz do sklepu i poprzymierzasz Fifiego.
2. Kosmita, ale to dodaje mu uroku Mój mąż właśnie lubi takie wygibaśne i powiedział, że mogę kupić, ale mam udowodnić, że naprawde jest mi drugi wózek potrzebny
3.

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
1.aaa dowiedzialam sie dzisiaj, ze Klara w zlobku mowi o mnie MOJA KOBITA (zamiast mama)kla ski:
2.dzisiaj poogladalam zdjecia i co? okazalo sie, ze ja sie podniecam osiagnieciami Blanki typu poczatki pelzania, a moja Klarusia Bambalusia sama w lozeczku stala juz majac 5,5 miesiaca!
1. Musisz mnie z nią poznać!
Widziałaś może, otwarli kawiarnie koło rynku dla mam z dziećmi
2. Skubana

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
WOW
Brawo Domuś
Dzieci zaczynają na iść jak burza

Brumku więc mówisz, że Tymkowi podoba się ten laptopik? Bo moja mama właśnie chciała Domkowi coś takiego kupić a ja jej to cały czas z głowy wybijam, twierdząc że jeszcze mały. Teraz dopiero widzę, że to nie taki laptop jaki sobie wyobrażałam

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Kajool
Carmela
Natka
brawa za świetne wyczyny dzieciaczków
uwielbiam widok jak sobie gdzieś czworakuje coś mu się umyśli i hop siup na tyłeczek i rozkminia

dla Twojego wariatuncia

Zanetko moja przyjaciółka już sobie wycieła chyba z 15 pieprzyków, bo ją denerwowały. Jeśli Ci przeszkadza to przejdź się do lekarza i zapytaj

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Mi się jeszcze spodobała ta spacerówka http://allegro.pl/baby-jogger-wozek-...113502583.html super się składa, ale cena też piękna
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 23:19   #1602
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku więc mówisz, że Tymkowi podoba się ten laptopik? Bo moja mama właśnie chciała Domkowi coś takiego kupić a ja jej to cały czas z głowy wybijam, twierdząc że jeszcze mały. Teraz dopiero widzę, że to nie taki laptop jaki sobie wyobrażałam
Zdecydowanie nie TAKI
Taki akurat dla 6-10 miesięczniaka. A może potem też podczas nauki literek i słówek, i po polsku i po angielsku.
Stary 2012-02-23, 23:23   #1603
adrji
Raczkowanie

Dziubek dzięki że opisałaś jedzonko
od jutra spróbuje wprowadzić
czyli to coś na zasadzie 'zatankowania do pełna' mleczkiem przed spaniem
sprzedaj jeszcze swoje prawa autorskie na kaszke to cię będe po stopach całować
bo u nas kaszki tez niet jeść nie chce

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

zaneta ja właśnie dokładnie tydzień temu usunęłam sobie duuuuży pieprzyk nad ustami.
Jak się przyjrzysz na moje zdjęcia to na pewno go zobaczysz..
Pan chirurg mi go najpierw uciął a potem wypalił Mówił że to dosyć trudne miejsce było, bo zaledwie parę mm nad górną wargą ale super sobie poradził.
Teraz mam właśnie dużego , ciemnego strupa nad ustami, ale już ładnie zasechł i nie moge się doczekac jak odpadnie.
Doktor mówił że nie powinno być śladu, koloryt skóry powinien się wyrównać.
Jak się wygoi to wkleję Wam foty..
a mogę się spytać czy usuwalaś ze względów że na buzi po prostu
czy że mogł byc niebezpieczny lekarz namawiał?
bo ja się wybieram iść ale mega się boje
robilaś zabieg prywatnie mozesz coś polecić
czy panstwowo?

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
szczeniaczek jest super
Jasiek codziennie go tarmosi
jestem bardzo z niego zadowolona
dziękuje za opinie

a co do szczeniaczka to moj synuś sam się zachowuje troche jak piesek
smiejemy się ostatnio że mamy w pakiecie w domu takiego małego pieska co aportuje
czy wasze dzieciaczki któreś też tak ma??? mój wszystko sobie przenosi w buziciężko to opisać śmieszne
robiłam mu caly dzień zdjęcia z to nowymi przedmiotami
Stary 2012-02-23, 23:26   #1604
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Zdecydowanie nie TAKI
Taki akurat dla 6-10 miesięczniaka. A może potem też podczas nauki literek i słówek, i po polsku i po angielsku.
Może Domek przestanie się do naszych dobierać jak dostanie taki swoj.

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Dziubek spacerówke kupiłaś w Boćku czy Viki?
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 23:27   #1605
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Może Domek przestanie się do naszych dobierać jak dostanie taki swoj.
Nie.
Sprawdziłam
Stary 2012-02-23, 23:39   #1606
adrji
Raczkowanie

Cytat:

a pochwal sie jakie cudeńka masz jeszcze z FP? bo Fifcio też uwielbia ich zabawki póki co ma kierownicę, garnuszek, kluczyki grające, szczeniaczka, jakąś grzechotkę i nie pamiętam co jeszcze aaa, i czeka na niego krzesełko uczydełko po bratanku
to w takim razie powiesz mi coś o krzesłku uczydelku
pewnie wiesz czy bratanek zadowolony?
robiłam wywiad o zabawki fp i szczeniaczka dziewczyny polecały
a podoba mi się tez to krzesełko
oglądałam sobie dziś w sklepie
tylko nie wiem czy funkcjonalne hm

acha! a co do zabawek-
to ja chcialam polecic takiego zwyklego bączka ok 8zł
byliśmy u znajomych Jaś się bardzo bawił
kupiliśmy do domku i na prawde jak na zabawke potrafi go długo zaciekawić
tylko taki zwykly bo te 'nowoczesne' to bączków nie przypominają
Stary 2012-02-24, 00:17   #1607
marzena_S
Zadomowienie

Wszystkiego najlepszego dla Szymka, Krzysia, Kornelii i Malwinki (DaKaro, a ty gdzie?)!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Ma któraś z Was znamię, myszkę którą będzie usuwała, czy też już usunęła?
Mam myszkę na szyi od urodzeni i ostatnio co raz bardziej mnie swędzi,
generalnie nie przeszkadza mi, ale co raz częściej myślę o usunięciu jej...
Ja miałam na szyi takiego odstającego pieprzyka który był podrażniany przez łańcuszek i poszłam go usunąć. Niestety lekarz spieprzył sprawę. Stwierdził, że go wymrozi, ale zrobił to niedokładnie i poparzył mi skórę naokoło pieprzyka. Teraz mam płaskie znamię z bliznę wokół, a lekarz stwierdził że musiałby to wyciąć. Ja się nie zgodziłam i tak mam to do tej pory.

Cytat:
Marzenko za ile kupiliście nunę? (jesli oczywiście mogę zapytać). Bo u nas niby promocja 559 zł i niby model 2012, ale zapomniałam sprawdzic czy ma okienko w budzie, czy to napewno 2012. Bo cos mi za tanio
Żadna to tajemnica- 679 zł , więc u Was faktycznie niezła promocja.

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Szczepienie w koncu sie odbylo! Bo moj dziec zdrowy, nic nie charcz, nic nie zalega. Antos wazy 8045 g i ma 71 cm Maly zaplakal przy wkluciu, ale zaraz potem poslal szeroki usmiech pielegniarce, tak jakby jej wybaczal, to co zrobila.
Syndromu "bialego fartucha" nie ma, zawsze sle usmiech badajacym i ciagnie za stetoskop.
Dzielny Antek i jaka waga piękna.

Cytat:
Stan na godzinę 17.51:

-Dominik ma 38,7 gorączki. Dostał czopek.
- Gorączka albo po szczepieniu, albo od zębów, albo na złość rodzicielce.
- Pani doktor kazała ćwiczyć z Dominikiem podciąganie się na rączkach, bo leń z niego i nie chce współpracować. O siadaniu na razie nie ma mowy, a ma już prawie 7 miechów
- żelazo skończyliśmy dziś brać (Dominik też je uwielbiał i śmiał się jak butelkę widział) i w przyszłym tygodniu jedziemy na krew
- Mamę dalej boli głowa. Może i przez niskie ciśnienie Shirko
- Nie mam siły nic robić, a w domu armagedon
- Nie odniosę sie do Waszych postów, bo nie.

Biedny Domek i biedna mama. Może to faktycznie 3-dniówka? Jeśli w ciągu dnia wysoka temperatura by się utrzymywała, to poszłabym do lekarza.

Cytat:
*zakończyliśmy rehabilitacje (Sara tak pędzi ze wszystkim że w poniedziałek na kontroli p.doktor była w szoku )
*na sobotnim usg wymiary miedniczek nerkowych OK, kamienia nie było widać!!!!!!!!
Super!

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Witam wieczornie.. Hania śpi.. popołudniu wybrałyśmy się znowu na spacer bo tak pięknie słońce świeciło, że żal było siedzieć w domu.. mam nadzieję, że porządnie się dotleniła i noc będzie tak udana jak wczoraj
My też dzisiaj korzystaliśmy z tego pięknego słońca.

Cytat:
1. Domkowymi bioderkami wszystko wporządku, już się nie musimy pokazywać
2. DOMINIK PRZED CHWILKĄ WSTAŁ SAM W ŁÓŻECZKU!!!
1. Super, że bioderka zdrowe.
2. Wow, ale zdolniacha.

Cytat:
1. aa dowiedzialam sie dzisiaj, ze Klara w zlobku mowi o mnie MOJA KOBITA (zamiast mama) Klarusia Bambalusia sama w lozeczku stala juz majac 5,5 miesiaca!
1. Skąd ona bierze te teksty?!
2. No nieźle, 5,5 miesiąca.

Cytat:
Kolejny zdolny facet , z podkreślonego się nieźle uśmiałam.

Czegoś mi chyba nie zacytowało, ale padam na ryjek ze zmęczenia i nie pamiętam. Dobranoc MOJE KOBITY.
Stary 2012-02-24, 00:30   #1608
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Podciąganie za rączki to ćwiczenie :conf used: Przez cała rehabilitacje słyszelismy tylko NIE PODCIĄGAĆ, NIE SADZAĆ, NIC NA SIŁE.
Sara zaczeła siadać niedawno, a na 8 miesięcy i dziewczynka-wiec niby szybciej się rozwija.

brawo dla Sary

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
dziekujemy dziewczynki za wszystkie zyczenia,zaniedbujemy was ostatnio,ale obiecuje sie poprawic,niedlugo wroce do was na "stale"jutro mamy szczepienie.
za szczepienie

Cytat:
Dziękujemy za kciuki Z Domkowymi bioderkami wszystko wporządku, już się nie musimy pokazywać

I to tak na raz ajjj. Przynajmniej raz tylko pocierpi a dwie "rzeczy na raz załatwi" Po trzydniówkę też się ma tylko raz chyba?

Tak to już trzecie

Napewno, Domek też ma dni, że nie chce jeść obiadków

dla dzielnego Antosia
U nas wszystko wporządku

Mamad jeeeejuuu co za bzdury

Biedny Domiś i biedna Mama
Ale żeby podciągać? Nam właśnie tego zawsze zabraniali

dla zdolnej Sarci!!!

suoer że badanie dało dobry wynik
no i brawo za wstawanie - mistrz maluszek

Cytat:
Kurcze właśnie coś ta gorączka nie chce odpuścić. Po czopku już było 37,7 a teraz znowu 38,9. Dałam mu ibum bo cały rozpalony. Dwie wcześniejsze dawki szczepienia przeszły bez echa. Możliwe żeby po trzeciej były takie skutki Martwi mnie to

W ogóle to dziękuje za wszystkie całusy dla Domka
ciepłe fluidy przesyłam, niech cholerstwo idzie precz

meszsares - boski tekst "moja kobita" - chciałabym to usłyszeć z ust takiego malucha

a wiecie co ja ostatnio sobie kupiłam????
???? no????
ciązową koszulkę i ponczo podeszły mi okazyjnie........
no upadła baba na łeb, by już do drugiej ciązy się szykować
w tym momencie to za wcześnie jeszcze, ale jeszcze w tym roku starania zaczniemy
Stary 2012-02-24, 05:45   #1609
Brida
Rozeznanie

Znów wczoraj padłam przed odpisaniem :/
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 06:44   #1610
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry, witam w towarzystwie Adasia i kubka kawy

Cytat:
mam pytanie dot.wózka spacerowego: jakie posiadacie/lub jakie macie zamiar kupować? lepiej parasolka zajmujaca mało miejsca w bagażniku czy "większa" spacerówka, typu Baby Design Sprint/Walker (przykładowo)?tak,tak..za leży do czego ma służyć

ja się niezupełnie w temacie wypowiem, bo mamy Jedo i na razie nie myśleliśmy o kupnie innego, ale - kuzynka ma taki - co o nim sądzicie?
Jej córa go uwielbia (kierownicę), a i mnie się troszkę zaczyna podobać jak zobaczyłam na żywo

Cytat:
aaa dowiedzialam sie dzisiaj, ze Klara w zlobku mowi o mnie MOJA KOBITA (zamiast mama)

Cytat:
2. Co jeszcze, hmm... tan laptop, grające kluczyki, taki inny zestaw kluczy i pędzli dla młodszych dzieci, telefon komórkowy, śpiewający alfabet ślimak, wieża z klocków, konik morski, jakaś grzechotka. Tyle z pamięci
no to ładny zestaw
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
???? no????
w tym momencie to za wcześnie jeszcze, ale jeszcze w tym roku starania zaczniemy
e tam upadła, zapobiegliwa po prostu

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 07:06   #1611
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
jestem i ja

Szymek,Krzyś,Kornela i Malwinka sto lat!
spóźnione, ale serdeczne sto lat maluchy!!!!
Cytat:
zdolniacha. już próbuje chodzić??wow!!!!
Cytat:
ooo i super. widzisz jak się wszystko dobrze układa

ja żyję i Emil też. tylko tyle na głowie. szukanie mieszkania. i w sumie chyba wczoraj coś znalazłam. więc trzymajcie kciuki żeby się udało. i w dodatku tesciowie przyjechali.koch ani ludzie, tylko ja nie przepadam za byciem gospodynią i nadskakiwaniem 2 dorosłym ludziom, kiedy mam mnóstwo roboty z małym smykiem.
i tak wieczorami ja przygotowuję obiady i rano śniadania. i weź tu się dopasuj pomiędzy kąpiel Emila a dogotowujące się ziemniaki
Jak cos robie dla siebie i T. to nie ma problemu bo nawet jak zostawię w połowie to nikt nie ma pretensji. A oni nawet nie zaproponowali, że coś ugotują.Są gośćmi, ale mała pomoc byłaby wskazana. Teściu jest ok bo załaduje zmywarkę i rozładuje, ale pani teściowa nie. to taki maly mankament mojej teściowej.

i oczywiście stresują Emila na każdym kroku, aż mi go szkoda.zdjęcia z fleszami, jak się bawi sam pięknie na macie, to dwie obce głowy pochylają się nad nim i rzucają mu wszystkie możliwe zabawki leżące obok. te które graja lub piszczą są natychmiast wprawiane w ruch jednocześnie. do tego dochodzą ich głosy i łąskotki. a dziecko leży na ziemi i patrzy na nich jak na wariatów i na mnie z pretensją, że nic nie robię. ale wczoraj jak zaczał płakać to już poddenerwowanym tonem im powiedziałam, że za dużo stymulacji dla takiego malucha.

No i KOCHAM EMILA za to , że u tesciowej na rękach od razu podnosi syrenę
jeszcze 4 dni i pojadą. następna wizyta w maju
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 07:17   #1612
Marina1
Zakorzenienie

Cześć!
Mu już od 5 na nogach i na spanie się nie zapowiada...wrrr
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 07:54   #1613
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
jak goraczka nie spada po jednym leku trzeba za jakis czas podać ten drugi lek i nie czekac 3 h, bo temp. może znacznie wzrosnąc, a Dominik miał dzisiaj szczepienie? bo nie doczytałam
Miał szczepienie

Cytat:

Boska

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
i oczywiście stresują Emila na każdym kroku, aż mi go szkoda.zdjęcia z fleszami, jak się bawi sam pięknie na macie, to dwie obce głowy pochylają się nad nim i rzucają mu wszystkie możliwe zabawki leżące obok. te które graja lub piszczą są natychmiast wprawiane w ruch jednocześnie. do tego dochodzą ich głosy i łąskotki. a dziecko leży na ziemi i patrzy na nich jak na wariatów i na mnie z pretensją, że nic nie robię. ale wczoraj jak zaczał płakać to już poddenerwowanym tonem im powiedziałam, że za dużo stymulacji dla takiego malucha.
Hehe. Moja szwagierka jest taka sama. Piszczy do Dominika, smyra, włącza wszystkie możliwe, wrzaskliwe urządzenia. Jej się wydaje, że to zabawne a Dzieć się wkurza

Dzień dobry.

Dominik ma 37,4. Całą noc po tym ibumie nie było gorączki Mam nadzieję, że już nie wróci.
Szykuję się do pracy.

Kinga, Zuzka (Cookie gdzieś ) za miesięcznice

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 07:54   #1614
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Ile Sarka śpi w dzień?
.
zależy. Czasami 2x30min.
Wczoraj rano 40 minut, po południu 1,5 h.

Cytat:

pochwale sie ( chociaz nie wiem czyjest czym) ja wczoraj kupiłam http://szafka.pl/c679979-coneco-trap...-maluszka.html za 160 zł.

Cytat:
B

KOCHAM JĄ

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

???? no????

Jacieee jak Domek po nocy?

Agni rzeczywiście mości hrabina mogłaby coś ruszyć ręką w kuchni

Natka dl Domka. Wasze dzieciaki tyyyle umieją.

Wpadłam na szybko, zaraz jadę.
Trzymajcie kciuki żeby mi facet zaliczył i dał wpis, bo jadę na Jana
Ale najpierw muszę zejśc do teściowej z zapytaniem czy zostanie godz z Sarą do czasu powrotu tż . Źle mi z tym.
Stary 2012-02-24, 07:57   #1615
Marina1
Zakorzenienie

Igoś rześki z rana godz 5. 30...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03342.jpg (98,9 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03351.jpg (155,6 KB, 50 załadowań)
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-02-24, 08:29   #1616
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dzień dobry, witam w towarzystwie Adasia i kubka kawy
najlepszy zestaw

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Cześć!
Mu już od 5 na nogach i na spanie się nie zapowiada...wrrr
Marina my od 6... jak nigdy:P
narazie dla smacznego snu 0:0
nie mogę wystawić jeszcze obiektywnej opinii bo zrobiłam poł na pół bałam się, że nie przejdzie przez smoczek ale przejdzie
rety a może tak się nasycił że miał juz wcześniej z rana tyle energii

i pierwszy raz widze Rogiego i...
pięknie siedzi!
na tym drugim zdjęciu wygląda jakby usmiech nie zchodził mu z buźki od rana do wieczora!
Stary 2012-02-24, 08:37   #1617
Marina1
Zakorzenienie

adrji dzięki
A no to dalej czekam na ocenę tego mleczka.
Własnie się obudził mi teraz dzieć bo dospał chwilę.
Stary 2012-02-24, 08:40   #1618
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

A ja się chyba nigdy nie przekonam do FP w ogóle nie lubie zabawe grająco-śpiewająco-pierdząco-świecących. Zresztą A. i tak ma zabawki w poważaniu i te zajmują ją na góra 15 minut.

Ulubione zabawy Agaty w K.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 09:08   #1619
agadus
Wtajemniczenie

Kinga, Zuza

witam się porannie
idę Was nadrobic

Stary 2012-02-24, 09:09   #1620
Naataaszkaa
Raczkowanie

Hej ho..

Dzisiaj czuję sie dokładnie tak -
Noc - koszmar.. przed 7 całkowity koniec spania.. do tego kwękanie, płacz, piszczenie.. godzina w łóżeczku, godzina ze mną.. i tak w kółko niemal całą noc..

Jednak wczorajsze podwójne dotlenienie nie pomogło..

Teraz dama drzemie a ja siorbie kawę i nie mam siły ruszyć się z krzesła

Cytat:
Dziękujemy za kciuki Z Domkowymi bioderkami wszystko wporządku, już się nie musimy pokazywać

za bioderka i za samodzielne wstawanie.. ale się rozwijają pięknie dzieciaczki

Cytat:
Kurcze właśnie coś ta gorączka nie chce odpuścić. Po czopku już było 37,7 a teraz znowu 38,9. Dałam mu ibum bo cały rozpalony. Dwie wcześniejsze dawki szczepienia przeszły bez echa. Możliwe żeby po trzeciej były takie skutki Martwi mnie to

W ogóle to dziękuje za wszystkie całusy dla Domka
Doczytałam, że gorączka spadła.. trzymam kciuki, żeby już się dzisiaj nie pojawiła

Cytat:
1. Moja mama też chrapie (tata zresztą też). W czerwcu zeszłego roku byłam z mamą tydzień czasu nad morzem i doświadczyłam tego chrapania, a przez 3 dni był z nami mój mąż i miałam w nocy stereo (spaliśmy w tójkę w jednym pokoju)

2. oj oj oj to ja muszę obejrzeć. A ściągasz z napisami czy z lektorem?
1. Moja mama też chrapie ale ona to jedzie jak stary traktor podziwiam tatę, że daje radę z nią

2. Mam z lektorem.. dzisiaj będę oglądać

Cytat:
Nataszka nie oglądaj horrorów! W nocy spać nie będziesz mogła!
Wiem, ale nie mogę się powstrzymać.. to jest dopiero głupota - wiedząc, że się boisz na maksa i tak oglądasz a potem pół nocy pod kołdrą zakryta cała, pot się leje ale nogi nie wystawię bo mnie demon za nią wyciągnie z łóżka

Cytat:
aaaaaaaaa zapomniałam... poznanianki za tydzień 29.02 idziemy do kina!!! Tylko nie wiem do którego W Browarze grają "Żelazną damę", a w Malcie "Odrobinę nieba". Nie mogli jednego z tych filmów zagrać w miniona środę?? Bo ja by chciała oba obejrzeć.
Jakoś bardziej mnie przekonuje Odrobina nieba ale do malty mi trochę za daleko

Cytat:
boska jest naprawdę

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Igoś rześki z rana godz 5. 30...
Marinaaaa ale Ci przystojniak rośnie przecudowny jest
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości