|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
hej. Byłam wczoraj u gina
no i tak z lepszych wiadomosci mam L4 do 20.03.2012 więc mam czas nauczyć swojego 2latka samodzielnego zasypiania ![]() z tych gorszych Mała leży pośladkowo a to 27 tydz. w sumie ma czas ale nie bardzo mial ją lekarz jak zmierzyć no i będzie CÓRKA czyli będę mieć parkę w domu ![]() KISM proszę o zmianę płci z chłopca na dziewczynkę
|
#2792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
i w ogóle robię to pierwszaMój młody też leży posladkowo-niestety i chyba narazie się nie przekręcił,niby mają czas ale ja sie martwie że on tak już zostanie.Pewnie jak już się przekręci to bedzie wielki i ciężko będzie mi go urodzić-więc powoli nastawiam się psychicznie na cc. |
|
|
|
|
#2793 | |||
|
Zadomowienie
|
U nas właśnie wymagają. Ja się nie nastawiam, że będę dziecko w tym trzymała, ale mam zamiar używać go do karmienia, bo bez rożka bedę się czuła o wiele mniej pewnie.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pandzia, gratulacje! Jak to się stało, ze Twoje dziecię zmieniło płeć? W ogóle jak czytałam o nerkach odnośnie tego zastoju co ja mam to też kilka razy natknęłam się na informację, ze dziewczyny piły piwo zeby pozbyć się kamieni czy piasku. Nie wiem czy to ich pomysły, czy lekarz zalecił, ale w takich przypadkach często wybiera się lepsze zło a uwierzcie, że ja do tej pory gorszego bólu nie przeżyłam jak ból nerki. |
|||
|
|
|
#2794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i trudne sprawy chyba zależy od dziecka. moja bratanica od samego początku w rożku spać nie chciała. Perse będzie dobrze. Zrobią Ci badania, poobserwują i puszczą do domu Pandzia moja jak byłam u lekarza w 25t3d u lekarza, też była pośladkowo ułożona. Lekarz powiedział, że dopiero w 30 którymś tyg będziemy się tym martwić. Gratulacje córki ![]() a co do morfologii to u mnie na stronie szpitala jest informacja: Cytat:
|
||
|
|
|
#2795 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam w realu wczoraj i po tych ubrankach z gazetki słuch zaginął a byłam o godz 12 Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32510271]Dziękuję wszystkim Wam za wsparcie, naprawdę Jak tylko wyjdę ze szpitala, dam znać co i jak. Tymczasem idę spać (no, jeszcze odcinek Californication:P). Dobranoc i do przyszłego tygodnia [/QUOTE]trzymam kciuki że będzie wszystko ok Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mi będzie jedynie szkoda jak się nie obróci i TŻ nie będzie przy porodzie ![]() ja dziś kończę 31t jak to leci
|
|
#2796 |
|
Wtajemniczenie
|
no wlasnie nie wiem jak to sie stalo że z chłopca zrobiła się dziewuszka
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kiedy lekarz stwierdził, że syn będzie. może źle widział? |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
później w 21 powiedział że dziewuszka na 90% ale czekałam aż na 100% będzie dziewczynka
|
|
#2799 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak z innej beczki, kupowała któraś może te spodnie?
http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-je...114102957.html |
|
|
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam nadzieję, że mojej córeczce nie urosną jajka :P |
|
|
|
|
#2801 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Wczoraj szalałyście z postami, to dziś już wolę być od rana na bieżąco Gratuluję! Tym razem już lekarz nie będzie zmieniał decyzji? ![]() Cytat:
Dlatego z coraz większym napięciem czekam na wtorkowe usg i wiadomość jak mały leży i jaki jest duży, czy znowu wyprzedza wiek ciąży...Generalnie, nie martw się, Kochana, spokojnie jeszcze nasze chłopaki mają czas, żeby się obrócić! ![]() Cytat:
no ale ogólnie są dobrej jakości, itd, wszystko w porządku było ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Perse już pewnie na oddziale ![]() Trzymaj się tam, Kochana! |
||
|
|
|
#2802 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- ostatnio w auchanie widzialam fajne rozki - zwykle i z podsciolka kokosowa. Nie potrafilam sie zdecydowac wiec nie wzielam |
||
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
nie jestem Agatą ale Ci wytłumaczę
IMO = in my opinion =moja opinia |
|
|
|
#2804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- aaaa dzieki
|
|
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
muszę się zabrać za sprzątanie. a che mi się jak nie wiem co
|
|
|
|
#2806 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kto wie! ![]() Cytat:
![]() Mam dziś ciężki dzień... Nie mogłam zwlec się z łóżka, jakaś ociężała się czuję... A pewnie kurier przybędzie z kwiatuchami... Oby przyjechał zanim mąż wróci... ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Też powinnam i jakoś nie mogę... |
|||
|
|
|
#2807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio jak byłam u gina siedziała taka babeczka koło 50-tki i ona mówiła że urodziła dwoje dzieci pośladkowo Przy drugim porodzie były komplikacje,tzn przy główce dziecko się zaklinowało ale jakoś urodziła zdrowę dziecię.Lecz ja myśle że nawet jak się nie przekręci to będe za cesarką,nie mam zamiaru się martwić czy będzie dobrze,czy dziecko się nie zakilnuję itp. Choć samo cc mnie przeraża bo to przecież operacja,ja już jedną miałam jak miałam lat 14 na kolano ale tu w grę wchodziło tylko moje zdrowie a teraz odpowiadam i za tego potworka co noszę w brzuszku.Z racji tego że aplikuję sobie dwa razy dziennie luteinę zauważyłam że moja mała robi się coraz ciaśniejsza i jakby krótsza?Nie wiem co o tym myśleć? I znowu będe bez M-nie widzieliśmy się już dwa tyg,zaraz będzie leciał trzeci,tęskno mi za nim ![]() Filip przyszedł wczoraj z podbitym okiem z przedszkola-przewrócił się(tak mi powiedział) a on na miejscu nie usiedzi nawet minuty.Znajądz jego zdolności do obijania się na każdym kroku pewnie tak było.Jak był mały miał zszywany język pod narkozą bo tak się przewrócił że zębami przegryzł język na pół
|
|
|
|
|
#2808 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja dzis zaliczylam lekarza, coraz slabiej sie czuje, kaszel mnie meczy, gardlo czerwone i ogolne oslabienie.
poleze sobie w lozeczku oby malutkiej nic nie bylo mialam wczoraj zamawiac komode dla corci ale nie wyszlo wiec nadrobie dzis. Chce juz poprac wszystkie rzeczy i miec poukladane. No i nadal nie mamy lozeczka ale za to mam kombinezon na nastepna zime dla malej ![]() aaa wogole to moze pojawilo sie male swiatelko w tunelu - byc moze nasza znajoma wynajmie nam pietro domu tylko nie wiem, czy nie bedzie im przeszkadzac taki maluszek, ktory lubi czesto poplakac sobie. Pogadamy z nia i bedziemy myslec - tam sa fajne okolice na spacerki z dzidzia, otoczenie domow jednorodzinnych, no i co za tym idzie, bezpiecznie ale bym sie cieszyla!!!!!!!!za chwile w DDTVN beda testowac wozki dla dzieci!!!!!! ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- jak mojego meza nie ma 3 dni to juz wariuje |
|
|
|
#2809 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Ja tak na szybko chcę tylko powiadomić, że za chwilkę na DDTVN będzie test trzech wózków w różnych cenach od1000 do 5000 zł. Jeśli któraś już o tym pisała, to przepraszam ![]() edit. już widzę, że np. moniczka, post nad moim, już o tym napisała. Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-02-24 o 09:56 |
|
|
|
#2810 |
|
Zadomowienie
|
kism dzęki. Własnie nie wiem jak z rozmiarem, bo wg podanych w tabelce to ja powinnam S zamówić a raczej normalnie noszę M lub L.
Widze, ze te spodnie mają wszystkie taką samą długość wewnątrz nogawki 85 cm, ile masz wzrostu, ze na Ciebie są dobre? znając życie testowanie wózków w DDTVN będzie trwało 3minuty i zero konkretów. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-02-24 o 09:57 |
|
|
|
#2811 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ty pierwsza to stwierdziłaś ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Ew. "moim zdaniem"
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
To dobrze, że nie włączałam TV...
Strasznie szaro jest i depresyjnie... ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Mi mąż specjalnie gazetkę z reala przyniósł, ale pewnie już nie ma po co jechać... Choć powinnam duże zakupy zrobić... Płyn do płukania mi się kończy i inne takie. |
|
|
|
#2815 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jak się mają te podane wymiary do rzeczywistych? W którym miejscu oni mierzą ten odwód uda? Ile od kroku? Wg obwodu bioder powinnam S zamówić, ale udo mi się nie zmieści. ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#2817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Mój mały w 28 tc był już ułożony główką w dół, spytałam się gina czy jeszcze się obróci bo jakoś za wcześnie mi się wydawało na takie ułożenie, gin powiedział że raczej nie bo głowa jest największa i najcięższa. W DDTVN testowali wózek który jest typem Agaty tutek grander, dosyć dobrą ocenę dostał Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-24 o 10:21 |
|
|
|
|
#2819 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2820 |
|
Zadomowienie
|
Mój już w zeszłym tygodniu czyli w 22 tygodniu był ułożony główką w dół. Mam nadzieję, ze już zostanie w tej pozycji. Z tego co czytałam w moich książkach to raczej jak już się tak ułoży to zostaje do końca ciąży. Ciekawe czy mu tak wygodnie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

no i tak z lepszych wiadomosci mam L4 do 20.03.2012

i w ogóle robię to pierwsza

jak to leci

Dlatego z coraz większym napięciem czekam na wtorkowe usg i wiadomość jak mały leży i jaki jest duży, czy znowu wyprzedza wiek ciąży...