|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja też mam termin między 2 a 3 maja i też mam takie obawy. |
|||
|
|
|
#2852 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Dziewczyny, czy macie silne bóle głowy i mndłości po duphastonie???
Matko, jak ja się źle czuję, szczególnie rano. Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-02-24 o 11:25 |
|
|
|
#2853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2854 |
|
Rozeznanie
|
Przed ciążą często miałam zapalenie pęcherza, zazwyczaj brałam furaginum, fakt mocz miał inny kolor, taki intensywny i ciemniejszy, podobny do koloru tabletki
|
|
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wpadam w jakąś deprechę, pewnie przez tą szarówkę... Mąż zaprzestał porządków, mam straszny bajzel w domu, kolejne kwiatki w drodze, nawet tematu pracy podyplomówki nie wybrałam, nie mam siły chodzić na zajęcia... Ochoty też nie... Muszę jeszcze za ten semestr zapłacić... A obrona? Po co mi to było... |
|
|
|
|
#2856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz biorę furaginum po jednej tabletce ( w szpitalu brałam po 2) i piję o wiele więcej i mocz już ma kolor zbliżony do normalnego. |
|
|
|
|
#2857 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pogoda nie sprzyja sprzątaniu, nic mi się nie chce
|
||||
|
|
|
#2858 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To niespodzianka ![]() też miałam sprzątać ale zero weny.... Jest niskie ciśnienie i daje się w skutki... Idę na plotki do siostry i zaczerpnąć świeżego powietrza
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa8iikqsmw65rm.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110813580120.html Edytowane przez GaTTa Czas edycji: 2012-02-24 o 11:34 |
|
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Doskonale Cię rozumiem. Siedzę w tej robocie całkiem bezproduktywnie dziś.
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#2861 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny. Ja dzisiaj z rana postanowiłam poleniuchować w łóżeczku. Oglądałam tan test wózków - w niczym mi nie pomógł. Generalnie bez sensu to dla mnie było.
Wczoraj mi chleb nie ywszedł - pierwszy raz. Chyba za mało wody dałam i ciasto za cieżkie bylo, bo prawie w ogóle nie urósł. Co do pościeli to ja nie zamierzam nic kupować na razie, ponieważ to będzie późna wiosna - lato i jak coś to zamierzam dzieciaczka albo pieluszką albo kocykiem bawełnianym ewentualnie do śpiworka wsadzić jak bedzie chłodniej.
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2863 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
Ja póki co leżę. Młoda robi jakieś harce i mi tylko brzucho się odkształca
, chyba polubiła tutejszy eko truskawkowy dżemik (kupuję organiczny, bo mi się wydaje w miarę zjadliwy w porównaniu z jakimiś sztucznymi, których składu za bardzo nie rozumiem). Kłujki, jak to nazywam, pojawiają się u mnie, kiedy muszę iść do toalety. Brzuch mi nie twardnieje, więc niby nie mam się czym martwić. 5 marca mam wizytę u położnej, więc to za niedługo. Mam nadzieję, że nic się do tego czasu nie zmieni, bo ja nigdy nie lubiłam łażenia po lekarzach, a życie mi się tak ułożyło, że to jakiś okulista, to endokrynolog, no i du.a .Dostałam wczoraj ofertę pracy w Rotterdamie w zakresie odprowadzania dzieciaczka do szkoły i przyprowadzania, no i organizowania mu jakoś czasu . Dzisiaj mam odpowiedzieć, ale się wciąż waham. Przede wszystkim będzie to zależało od tego, jak daleko jest ode mnie. Tutaj bilet kosztuje 3 e i niby jest na godzinę i można jakoś czas zatrzymywać, ale jak chciałam raz na starym sprzed kilku dni pojechać, to się nie dało. Więc by mi wychodziło 6e dziennie na przejazdy. No i boję się, że to na drugim koncu miasta może być a mi z balonikiem nie uśmiecha się robić codziennie mega podróży. Nie wiem czy pakować się coś takiego
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-02-24 o 11:54 |
|
|
|
#2866 |
|
Wtajemniczenie
|
Tacca, głowa do góry
Ja np. nie mam nic przeciwko białemu ciastu Mój P wczoraj wszedł do domu i mówi "włącz okap, bo śmierdzi" Miał na myśli obiad, który gotowałam. Ale za chwilę podszedł, zobaczył moją minę, powąchał w garze sos i powiedział "no teraz to pachnie pięknie" Później zajadał się pysznościami, aż mu się uszy trzęsły Nawet dokładkę zaliczył Dzisiaj rano pomył naczynia przed wyjściem do pracy, zdjął firanki do prania, kupił świeże bułeczki mnie na śniadanie- normalnie JANIOŁ ...ale czasami doprowadza mnie do szału- dosłownie ![]() ...ja Jego pewnie też :P to jest tzw. związek
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-02-24 o 11:51 |
|
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2868 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj wieczorem smęcił, że jak będę w szpitalu, to on nie da rady z kwiatkami, bo jest ich tyle, że pewnie cały dzień będzie musiał podlewać... A ja szykuję się na skrzynki balkonowe jeszcze... Nigdzie w tym roku nie jedziemy, więc wreszcie będę sobie mogła pozwolić. Cytat:
![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż mi się smutno zrobiło ![]() My spędzamy ze sobą masę czasu, każdą wolną chwilę. I nigdy nie mamy siebie dosyć. W życiu bym nie pomyślała żeby odpoczywać od męża, on chyba ode mnie też nie musi... Nie po to zdecydowaliśmy się na życie razem, żeby od siebie odpoczywać.
|
|
|
#2870 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
ale pogoda daremna Persephone_ ale jak to? Za krążek w szpitalu się płaci?? A ile z ciekawości? Może mi ktoś za Perse odpowie, bo ona biedna już pewnie w szpitalu. kism teraz bardzo się staram wszystko czytam, choć przyznam się, że nie zawsze dokładnie. Kiedy pracowałam czasem nawet nie włączałam kompa, bo mi się nie chciało ze męczenia. Poza tym w pracy też ciągle gapiłam się w monitor...ale niestety nie miałam tam neta. Potem już mi oczy wysiadały. Pandzia_2010 pracoholiczko bardzo dobrze, że masz L4, ale potem wracasz do pracy?? Nie żartuj. Gratuluję córci Mam nadzieję, że w moim przypadku gin się nie pomylił, i będzie faktycznie córka. śliweńka 11 dzieci?? O jejuńciu!!! blueelektron moja ciocia tak miała. Miał być Jakub a urodziła się Justyna to jest dopiero numer![]() Dasti80 i _agata to nie koncert życzeń, ale ja też bym chciała urodzić w moje urodziny czyli 23maja...niestety termin mam dopiero na 13czerwca. Może urodzi się w Dzień Dziecka Teraz dziewczynki muszę zmykać do sklepu. Wczoraj byłam na zakupach, ale gapa zapomniałam o kilku ważnych rzeczach. I nie mam mąki, bo byłam w Biedronce tylko, a mąkę to ja wolę z Brzegu...bo będę piekła dwa ciacha jutro mamy gości Miłego dnia życzę.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-02-24 o 12:09 |
|
|
|
#2871 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Lub mąż przechodzi ciąże razem z tobą,sprawdz lepiej czy jemu brzuch nie rośnie P.S.mam nadzieje że nie uraziłam ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2872 |
|
Zadomowienie
|
A to czyli spoko z tym CRP bo mam troszkę podwyższone. A duphaston mam 2xdziennie po 10mg do tego isoptin , eutyrox 25 i jeszcze cała garść suplementów. Od czasu tego duphostenu i isoptimu czuje się fatalnie
Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-02-24 o 12:17 |
|
|
|
#2873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#2874 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
denerwuj mnie dalej, bo ja ciągle w proszku jestem![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ważne że nadal ze sobą wytrzymujemy
|
||||||||||
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
A dzisiaj taki kocioł mam, że żałuję że nie wzięłam zwolnienia.
|
|
#2876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nic mu nie mówię, ale na lato chyba trzeba go w większe rozmiary ubrań zaopatrzyć...
|
||
|
|
|
#2877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Musicie chyba poważnie porozmawiać, bo może coś mu siedzi na żołądku, a Ty nie zdajesz sobie z tego sprawy. Nie może jednak tak mówić. To coś okropnego, jak druga połówka mówi "muszę od Ciebie odpocząć" My czasami od siebie odpoczywamy tzn. siedzimy w ciszy i spokoju, oglądamy np. razem film. Nigdy jednak nie usłyszałam od P, że musi ode mnie odpocząć i ja też nigdy tak nie mówiłam. Chociaż czasami (nawet często) jestem bardzo męcząca i sama się zastanawiam jak On ze mną wytrzymuje Ja jestem z tych, co to non stop by gadały, zrzędziły itp. ![]() Każdy związek jest inny i każdy na coś innego sobie pozwala, ale widać, że Tobie to przeszkadza. Pogadajcie ze sobą. |
|
|
|
|
#2878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biorę po 1 tabletce 2 razy dziennie Cytat:
![]() Dzisiaj pogoda jest tak syfiasta, że masakra po prostu. A w dodatku od rana nie było prądu... Jestem od środy u rodziców w domu, bo wyjechali oni do mojego brata do Warszawki, a tu na prąd jest wszystko Zaraz się ogarniam i jadę spotkać się z koleżanką w mieście Pójdziemy na kawkę, albo coś a wcześniej mam zamiar pobuszować trochę po sklepach Może znajdę jakąś ładną tunikę, w którą bym się zmieściła
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to prawda, nie po to wybiera się życie razem żeby potem serwować takie teksty...nie wiem czy oni sobie sprawy nie zdają jak my możemy na to zareagować? |
|
|
|
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale jakbym mogła wybrać to wolałabym na koniec kwietnia.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

no ciekawe czy spełni się życzenie babci. Ja właśnie boję się rodzić w majówkę, bo wydaje mi się że personel szpitala będzie mocno okrojony i już mam czarne myśli 

Normalnie usnąć nie mogłam.
Ale z drugiej strony faaaajnie 

To niespodzianka

ciekawe jak to z nami będzie, chociaż znając moje szczęście to pewnie przenoszę i będę się modlić o poród, ale wcale nie pogniewałabym się jakbym urodziła tydzień, dwa przed terminem