|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Tak, na początku co 4h regularnie po 30 min. Tak rozhulała laktację, że teraz ściąga 4 razy dziennie po 260 ml i ma mnóstwo zamrożonego. Dużo trzeba doić do 5 miesiąca, bo potem jak wprowadzasz posiłki stałe to mleka dzidzia zjada coraz mniej. Jak jej czasem brakowało mleka to dawała sporadycznie mm.
|
#4262 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Ku....wa, miałą już napisane odpowiedzi i mi wcięło a tyle wysiłku w to włożyłąm bo mała mi lezy na klacie
![]() no nic...jeszcze raz..... Cytat:
Spróbuj z tymi herbatkami, ogólnie pij bardzo dużo płynów, odrzywiaj sie rególarnie a najlepiej jedz zupy(ada mojej mamy ) u mnie się to sprawdziło, Bo olewałam jedzenie(bo nie miałąm czasu) aż mama mnie zjechała i się wziełam w garść i się udało Ja sobie kupiłam taki zwykły wyszczuplający ale tylko 2 razy miałam założony do sukienki ![]() Cytat:
Cytat:
Zosia ziestety dzieciaczki tak czasem mają ze nam sie wydaje ze wszystko jej oki to czemu sie drze.....ale coś jest nie tak ale ono nam niestety nie powie i musimy kombinować. Ja noszę wtedy w róznych pozycjach, na ręce na brzuszku np. albo połóż na kocyku złap wszyskie końce i bujaj jak w hamaku, może podziała ![]() Cytat:
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za odp dot krochmalu-zapisalam.
Mnie tez kuja cyce ale co sie im dziwic pracuja na maxa |
|
|
|
#4264 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
My pomalu szykujemy sie na chrzciny,w kosciele na 17 potem prosto do restauracji. W sumie bedzie nas 15 osob w tym 2 dzieci. Bartuś dzisiaj marudny, 2 razy już ostro wrzeszczał ![]() ![]() Trzymajcie kciuki,zeby nie krzyczał w kosciele i na imprezce!!! |
|
|
|
#4265 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mozesz wkleic ![]() Cytat:
dla Igorkau mnie sie skończył w poniedziałek i coż z tego ![]() Cytat:
sama od siebie od dziś przemywam tym krochmalem co Monia pisała, smaruje mu kremem oilatum pyszczka i w takim płynie też kąpiemy od 2dni
|
|
|
#4266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Współczuję
|
|
#4267 |
|
Zadomowienie
|
Hej.
Dziękuje za te słowa Macie rację dla małej jestem najlepszą mamą. Ale czasem jak na nią na krzyczę to potem jest mi tak źle chcę mi się wyć, że ona taka malusia jeszcze nic nie rozumie a ja na nią krzyczę.W ogóle tż też stwierdził , że zrobiłam się inna . Drażliwa , łatwo wyprowadzić mnie z równowagi itp. Nie nadrobię was, bo mam tak słaby net, że aż mnie skręca ;/ Po za tym mała obraziła się na jedzenie Co do śluzowatych kupek, to moja też takie miała i lekarka kazała kupić Dicoflor 30 i dawać jedna saszetkę dziennie. No może i śluzu nie ma , ale za to przez to pojawiły się zaparcia Po za tym mała próbuję pchać rączki do buzi, ale jej nie wychodzi zbytnio i zaraz się denerwuje . Dobra lecę , bo już stęka w łóżeczku
|
#4268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kurcze... poczytaliśmy trochę i te ostatnie dni, to najprawdopodobniej był ten cały skok rozwojowy wszelkie opisy pasują do zachowania małego, a od wczoraj jest zupełnie inny niż poprzednie kilka dni.No i jak już na tym etapie dnia dostawał już butlę, tak dzisiaj jadł 2 x z piersi od rana i cały szczęśliwy leży w leżaczku, uśmiecha się i gada z oknem
|
|
#4269 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 36 było, a teraz próbowałam się wcisnąć w sklepie w jeansy 42 i co? i wielki ch.j! I nie będę w spodniach chodzić Cytat:
![]() Miałam zamiar pas zakupić, ale teraz to juz nie wiem, bo ponoć mięśnie się robią leniwe po nim i same nie wracają do stanu poprzedzającdego ciążę ![]() ![]() Cytat:
![]() Miłej zabawy na imprezie ![]() Agawoo to kiedy na ten spacer się umawiamy? I mam pytanko: Byłam wczoraj na zakupach ciuszkowych (wyprzedaż - wszystko po 5 zł ![]() Mam ochotę się farbnąć, ale boję się, bo nigdy moje włosy farby nie widziały. Poza tym potrzebuję dobrego stylisty chyba, a tu w pobliżu o żadnym takim nie słyszałam :/ Jak myślicie, robić takie pasemka, lokowane i podcięte włosy
|
|
#4270 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój lekarz jeszcze skazy nie potwierdził, powiedział tylko, że to może być skaza i kazał obserwować. I zobaczymy. Jak się jej kupki ustabilizują to zacznę wprowadzać powoli nabiał i zobaczymy co się będzie działo A może być tak, że taka jej uroda i takie będzie robić ![]() Wysypka na szczęście się zmniejszyła, choć tyle dobrego Cytat:
Ale dla Melci mogę nie jeść nawet nic jak będzie trzeba ![]() Cytat:
Ja zmierzyłam swoje sprzed ciąży - nie zmieszczę się, więc so sklepu nawet się nie wybieram Ale ostatnio byłam u teściowej w jednej spódnicy sprzed ciąży (w zasadzie nówka sztuka bo kupiłam ją a potem bardzo schudłam i w niej nie chodziłam) Muszę zrobić przegląd szafy i zobaczyć w co się mieszczę Na razie dalej biegam w dresach - tak mi się w ciąży spodobało, że innych spodni teraz nie uznaję Szczyt elegancji A na spacerek idziemy, tylko wiosnę załatw Na ten wiatr nie wychodzę, fryzurę mi zmierzwi A tak a propos - TZ mnie zapisał do fryzjera przed świętami, zrobię się na bóstwo
|
|
|
#4271 |
|
Zadomowienie
|
Jedyne co mam sile napisac to dzien dobry
![]() dzis caly dzien walcze z mgr.. a tzt z Igorem
|
#4272 |
|
Raczkowanie
|
podziwiam was że znajdujecie czas na wiżaż ja nic nie robie poza zajmowaniem się alą teściowa obiad pod nos podstawi ani nie sprzatam ani nic mała w ciągu dnia śpi tylko raz około 3 godzin reszta czasu zaczynając od 6 rano to albo płacze albo jest na cycu, no czasem sobie poleży w ciszy względnej. i nigdy nie wiem czy zasneła na dłużej czy na 5 min i czy opłaca się zaczynać jakąś robotę.
---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- z cyców mi się leje że cała jestem od mleka a jak karmie to też zawsze bluzka mokra mała mokra i rożek mokry nie wiem czy to przez te kapturki? a jak jednym cycem karmie to z drugiego samo leci. masakra ale najbardziej mnie denerwują e pryszczyki u małej ma je na szyjce i na kaczuszce na dupce nie wiec może to nie od parzenie tylko jakieś uczulenie na coś bo potówki na cipce to chyba nie bardzo?
|
#4273 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A karmisz piersią?Cytat:
Dzisiaj ledwo posprzątałam jak spał. Obiad zrobiła już moja mama, bo raczej bym już się nie wyrobiła :/ Mały coraz więcej czuwa a coraz mniej śpi. I pomyśleć, że wcześniej narzekałam... Pearl fajnie, że wróciłaś Powiem Ci, że ja ciągle myślę o tym, że jestem egoistką, bo też chciałabym móc nie myśleć tylko o dziecku... Po powrocie ze szpitala to nawet dopadł mnie baby blues tylko, że na forum o tym nie pisałam... Ciągle popłakiwałam i myślałam, że jestem najgorszą matką. Dopiero potem pomyślałam, że muszę zacząć pozytywnie myśleć i "wmawiałam" sobie, że jestem najlepszą matką na świecie a Wojtuś jest ze mną najszczęśliwszy i już jest lepiej z moją psychiką Czy Wasze maluchy w czasie czuwania leżą sobie same spokojnie, czy raczej staracie się im zająć wtedy czas? Mój to zaraz narzeka na brak zainteresowania. Czytam mu, ale mam takie książeczki po kilka stron, więc szybko mi się nudzi. Wymyśliłam, że poczytam mu "Pana Tadeusza" Dzisiaj zaczęłam i... usnął Chyba ma to po mnie, bo wstyd się przyznać, ale ja nigdy przez tą książkę nie mogłam przebrnąć No ale przynajmniej mam sposób na uśpienie dziecka
|
|||
|
|
|
#4274 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropeczka, ale ten Pan Tadeusz musiał go zmęczyć, hehe
Fajny pomysł na czytanie ksiązeczek , muszę mojej Lilce tez zacząć coś czytać. |
|
|
|
#4275 |
|
Rozeznanie
|
Hej Mamuśki! Odzywam się dopiero teraz, bo dzisiaj wracam do żywych. W środę wylądowałam w szpitalu z gorączką i okropnym bólem brzucha. Prawdopodobnie doszło do zapalenia otrzewnej. Dostałam mega dawkę antybiotyków . Dopiero dzisiaj gorączka spadła. Ponoć było kiepsko, i nie wiadomo jak by ze mną było gdybyśmy przyjechali do szpitala kilka godzin później.
Najbardziej tęsknię za dzieckiem, tym bardziej że jeszcze przez kilka dni na pewno tu zostanę. Ale moja mama twierdzi, że mąż świetnie zajmuje się Olkiem. Tylko jak jedzie do mnie do szpitala dzwoni po moja lub jego mamę. A tak radzi sobie sam. Powinien szczerze, że się nie spodziewałam i pękam z dumy.
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd9vvj9axi6zng.png https://www.suwaczki.com/tickers/ex2by2v4ryjbufjc.png https://www.suwaczki.com/tickers/tkvgh758sh1iafsd.png Edytowane przez snesha Czas edycji: 2012-02-25 o 18:05 |
|
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
Angelika ja miałam taki ból jak na okres dwa dni przed porodem. Spałam niespokojnie z soboty na niedzielę no i z rana się zaczęło.
My mamy z mała dziś ciężko;/ nie daje jej już butli to się budzi co dwie godziny i bardzo ulewa pozatym ja mam stan podgorączkowy jestem padnięta. Dobrze że tz ma urlop jeszcze tydzień bo bym wyła całe dnie. Przez ta ranę nie mogę nic za bardzo zrobić przy małej jedyne co robię to karmie. Resztę odwala tz. Drzwi do domu się nie zamykają. Non stóp goście. Mam wyrzuty sumienia że nie mogę zająć się małą. Nawet w nocy ciężko mi wstać i dać jej cyca taka jestem padnięta. Dopóki to nacięcie się nie zagoi to pewnie ten stan będzie trwał.Nawet na dupie nie mogę usiąść |
|
|
|
#4277 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4278 |
|
Zadomowienie
|
u mojej taK się objawiło uczulenie na chusteczki spróbuj jakiś czas myć ją tylko przegotowaną wodą i używać sudokremu póki jest to małe
|
#4279 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4280 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Położna mi powiedziała, że dziecko samo sobie reguluje ilość pokarmu jaki potrzebuje.Cytat:
Zerknij tutaj --->http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie...tegorii_a.html Cytat:
Cytat:
ja też przeleżałam w szpitalu z wysoką gorączką ostatnie pięć dni,myślałam, ze coś mi się dzieje po porodzie, ale u mnie to było zapalenie układu moczowego. dla Twojego TŻ-a dzielny chłop. Mój też nieźle daje sobie radę choć pomagała mu jego mama, ale też jestem z niego dumna
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2012-02-25 o 19:02 |
||||
|
|
|
#4281 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć mamuśki
![]() ja chyba zaraziłam małego katarem juz czuję co to będzie w nocy ![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny nie bagatelizujcie temperatury itp. objawów bo to naprawdę nie jest bezpieczne, czasami jest to normalnym objawem przemęczenia ale lepiej to sprawdzić, ja w poprzedniej ciąży tak miałam, lekarz przepisał antybiotyk i nie wiedział co mi jest, a ja przez miesiąc chodziłam z temperaturą ( jak juz miałam antybiotyk to ze stanem podgorączkowym) i po miesiącu okaząło się że miałam tam jeszcze łożysko dobrze ze nie skonczylo sie to zakazeniem, ale lyzeczkowaniem po miesiacu, krwotokiem i anemia z hemoglobina 4 dlatego podziwiam Magdę ze nie poszla do lekarza, ja bylam spanikowana i przewrazliwiona ze względu na moje doswiadzczenia, ale nie mozna tez za bardzo bagatelizowac pewnych objawow |
||
|
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4283 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Kochanienkie
![]() Dzony Bravo dostal chyba kolek. W 7 dniu swojego zycia- pieknie W nocy zaczal nam sie prezyc, wyc jak syrena, stekac, zrobil sie czerwony i juz malo nie oszalelismy,kiedy do akcji wkroczyla babcia (moja Mamunia) i przemaszerowala z nimkilka kilometrow po salonie i przyniosla uspionego. Ech... zwariuje,jak wyjedzie ![]() Za to pozniej dalnam pospac - mysle,ze jakby pozbierac wszystko do kupy razem,to spalam nawet okolo 6 godzin Tak poza tym to bylismy w szpitalu,zdjeli mi szwy i poszlismy na noworodki,to jeszczepamietaja mojego Jasia, mowili na niego "krol zloty" albo "krolewicz" od mojego nazwiska i pytali sie,jak tam sie ma ich krol zloty poradzilismy sie lekarki, czy mozemy tak wczesnie podac bobotic i powiedziala, ze jak najbardziej,wiec juz dzisiaj moja Malizna dostala 8 kropelek przed jedzeniem. Mlaskal jak zloty po tych malinkach ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tam korzystam caly czas z ciazowych. Tlumacze sobie, ze sa dobre na plecy i nerki,bo nic nie podwiewa Spokojnie, powolutku wrocimy wszystkie do formy. Co do laktatora, to ja dzisiaj wyprobowalam medele swing i juz ja wielbie !!! W kilka minut nalalo sie 100 ml mlesia i jeszcze tak fajnie,bez bolu... Moja Mama nakarmila Malizne po przebudzeniu i bylo wszystko ok, a ja moglam popatrzec na swiat zza szyb samochodu Trzymam kciukasy za Twoja laktacje ![]() Cytat:
Po tym ataku kolki bylo mi tak przykro, bo wyczytalam,ze dziecko moze jej dostac przez depresje matki i bylam na siebie zla. Wytulilam go przez calanoc i dzisiaj tez caluje i tule co chwile i czuje sie lepiej, a gdyby ktos mi chcial go skrzywdzic,to bez wahania bym zabila... Co do smoczka, to juz probowalam dwoch - tt i nuka, jednego i drugiego wypluwa. Teraz po prostu zabieram mu wczesniej cyca i "zagaduje",zeby odwrocic jego uwage. Czasem udaje mi sie przeciagnac karmienie do 1,5 h - to juz sukces. Cytat:
![]() Cholera, chcialabym jeszcze tyle napisac,ale tz wchodzi mi z Nietoperkiem na laptopa i udaje, ze Jasiek mowi do mnie,ze chce sie kapac. Co do stanu psychiki,to mam nadzieje,ze z kazdym dniem bedzie tylko lepiej, a jak nie, to z kazdym tygodniem. Kurde, taka kolej rzeczy, czlowiek byl sam, pozniej zaklada rodzine, a w ogole to jestesmy zwierzetami stadnymi,wiec gdybym byla sama, to byloby nienaturalne ![]() Super pomysl z Tadkiem ![]() Lece kapac Malizne, bo przeciez mnie zamecza. Agatek byla dzisiaj u fryza i chce zobaczyc jej nowe wloski!!! Pomozcie mi namowic ja,zeby dala zdjecie ![]() Neska, a Twojego spioszka nocnego to Ci zazdraszczam jak nie wiem co !!! ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Zuziku, nie martw sie, jak moja Mama wyjedzie, tez sie przerzuce na kanapki ![]() Ech... przykre, ze tak Ci powiedziala :/
|
|
#4284 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też kapie w krochmalu ale bez buźki, ją przemywam po kąpieli przegotowaną woda. U nas prawie nie ma śladu po wysypce, tego też i Twojemu szkarabowi życzę Cytat:
To prawda, dla dzieciaczka wszystko ![]() Cytat:
Muszę sie zaopatrzyć, a na razie pije herbatę z dodatkiem soku malinowo-lipowego(taki miałam w domu )Cytat:
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2012-02-25 o 21:19 |
||||
|
|
|
#4285 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ktorych dzieci maja skaze bialkowa a karmia piersia do czego ograniczylyscie diete?? bo ja mam dosc kurczaka i chleba z margaryna..
Pear moja ciotka dawala swojej wnusi espumisam od 1 dnia.. wtedy jeszcze nie bylo dla dzieci dawala zwyklego po 3 krople i byl spokoj Wspolczuje mamusia ktore odczuwaja jeszce bol poporodowy;/ ja nie mam dalej okresu ale lekarz mowil ze poki karmie nie bede miec i to kolejny powod ze ciesze sie ze karmie piersia
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
Bry wieczór
![]() Wpadłam tylko napisać: dobranoc
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, mam pytanie do mam dziewczynek. Czy z pochwy Waszych Małych wydobywa się czasem jakaś wydzielina?Ja dzisiaj zauważyłam taki śluz ciągnący się jak kurze białko (jak u nas w dni płodne). Czy to normalne?!!
![]() Aha, i jeszcze mam jedno pytanie. Zauważyliśmy, że Mała na spaniu czasami się trzęsie. Szczególnie dłonie. Nie wiem czy to normalne? Ma któraś też tak? Urodziła się w 39tygodniu, więc to chyba nie przypadłość wcześniaków? Martwię się i wymyślam jakieś czarne scenariusze, chociaż wolę nie pytać wujka google co to może być. ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- dobranoc
|
|
|
|
#4288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z drugim pyt nie pomoge.
|
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ta biała maź wczoraj zeszła sama. Na szczęście, bo wyglądało to okropnie. |
|
|
|
|
#4290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

ja nie wiem czy tyle wytrzymam 

Moja Michalinka rośnie ma już 4 tyg. Karmiłam piersią, ale od tyg. mam dośc poważny kryzys laktacyjny. Odciągam z dwóch piersi (w sumie 30 ml. mleczka). Mało!!!!
A do tego jeszcze taka troszkę łuszcząca się skóra na brwiach ... Wysypkę ma taką jak trądzik, ale niezbyt dużą - głównie na policzkach .... 

dla Igorka
musi być 60
w sferze marzeń 58
Macie rację dla małej jestem najlepszą mamą. Ale czasem jak na nią na krzyczę to potem jest mi tak źle 

i bierze tyle samo co Twój, a też b.dobry jest 
dobrze ze nie skonczylo sie to zakazeniem, ale lyzeczkowaniem po miesiacu, krwotokiem i anemia z hemoglobina 4